هدایت شده از خبر فوری و مهم
✅ #خلاصه و #تلنگر
📸 کارنامه موفقیت آمیز جناب رئیسی در دوره کوتاه مدت ریاست بر قوه قضائیه.
خدا قوت #مسؤل_مردمی
♨️در انتخابات هم مسؤل مردمی انتخاب کنیم نه غربی♨️
🇮🇷 صرفاً جهت اطلاع 💥
🇮🇷 eitaa.com/joinchat/2363949065C888149b305
💬 سوال:
🔰 آیا می توان کتاب و اشیاء دیگر وقفی که در حال کهنه شدن می باشند را فروخته و کتاب یا اثاثیه جدید خریداری نمود؟
✅پاسخ:
🔹امام خمینی(ره): معامله چیزی که وقف شده باطل است ولی اگر بطوری خراب شد که نتوانند استفاده ای که مال برای آنها وقف شده ازآن ببرند مثلاً حصیر مسجد به طوری پاره شود که نتوانند روی آن را نماز بخوانند، فروش آن اشکال ندارد در صورتی که ممکن باشد باید پول آن را در همان مسجد به مصرفی برسانند که به مقصود وقف کننده نزدیکتر باشد.
🔹آیت الله مکارم: اگر فعلاً قابل استفاده نیست یا موجب ازبین رفتن آنها می شده و می توان آن را تبدیل به مشابه کرد.
🔹آیت الله سیستانی: فروش وقف در صورتی جایز است که دیگر نشود از آن استفاده کرد یا اگر بماند در شرف خراب شدن است به طوری که نمی شود ونفعت لازمه از آن ببرند و به احتیاط واجب با پول آن مثل همان چیز را بخرند وقف کنند.
🔹آیت الله نوری: در صورتی که مورد استفاده نیست و می توانید آنرا بفروشید ولی از پول آن وسائلی تهیه کنید که مشابه آن باشد مثلاً از پول فروش ظرف و از پول فروش فرش ،فرش بخرید.
🔹 آیت الله شبیری: اگر به طوری خراب شود یا در معرض خرابی باشد که نتواند استفاده ای را که برای آن وقف شده از آن ببرند، فروش آن اشکال ندارد و باید با پول آن اگر ممکن است چیزی بخرند که به مقصود واقف نزدیکتر باشد.
🔹 آیت الله فاضل: بیع وقفی جایز نیست اگر بطوری خراب شود یا در معرض خرابی باشد که نتواند استفاده ای را که مال برای آن وقف شده ازآن ببرند، فروش آن اشکال ندارد و در صورتی که ممکن باشد باید پول آن را در همان مسجد به مصرفی برسانند که به مقصود وقف کننده نزدیکتر باشد.
منبع:https://b2n.ir/18856
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬سوال:
🔰 فردی که در دوران کودکی به بدن میت دست زده و بعد از بلوغ سال ها غسل نکرده آیا نماز و روزه هایش اشکال دارد؟
✅پاسخ:
🔹مقام معظم رهبری: روزه ها صحیح است و نمازها را تا زمانی که اولین غسل جنابت را انجام داده است، باید قضا کند.
🔹آیت الله مکارم: اگر کسي نمي دانسته غسل بر او واجب شده بايد نماز و روزه هايي که از زمان وجوب غسل تا انجام اولين غسل واجب و يا اولين غسل مستحبي که با دليل معتبر ثابت شده (مثل غسل جمعه، غسل احرام، غسل شبهاي قدر و مانند آن) انجام داده، را قضا کند.
🔹آیت الله سیستانی: هر غسل مشروعى كرده باشد كافى است مانند غسل جنابت يا جمعه.
🔹آیت الله شبیری زنجانی: اگر به بدن میت زمانی که سرد شده و هنوزاو را غسل نداده اند دست زده غسل مس میت بر او واجب است و در صورتی که تا این مدت هر غسل واجب یا مستحبی که استحباب آن ثابت شده را انجام داده باشد کفایت از غسل مس میت می کند. کسی که غسل مس میت به گردن دارد روزه اش صحیح است.
🔹آیت الله فاضل: کسی بر او غسل مس میت واجب بوده و غسل نکرده، نمازهایی که بدون غسل بعد از بلوغ خوانده باطل است اما روزه هایی که گرفته صحیح است. البته اگر بعد از بلوغ یک غسل واجب مانند جنابت یا غسل حیض واستحاضه و نفاس که بر زن ها واجب است، انجام داده باشد؛ از غسل مس میت نیز کفایت می کند.
منبع:https://b2n.ir/47408
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 حکم عدم اقامه نماز در مسجد مخصوصا برای همسایگان آن چیست؟
✅پاسخ:
✍ نماز خواندن در مسجد مستحب است؛ بلکه حاضر نشدن در مسجد، به خصوص برای همسایگان مسجد، در صورتی که عذری نداشته باشند مکروه است.
منبع: توضیح المسائل ده مرجع، م 896؛ امام، تحریرالوسیله، ج1، فی مکان المصلی، ص 275، م 16؛ بهجت، وسیله النجاه، م 667؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 862.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 حکم حضور یا عدم حضور در مسجدی که نمازگزار ندارد، چیست؟
✅ پاسخ:
✍ تعطیل کردن مسجد مکروه است و مستحب است انسان نماز را در مسجدی بخواند که نمازگزار ندارد، تا تعطیل نشود.
----------------
منبع: توضیح المسائل ده مرجع، م 896؛ امام و مکارم، العروه الوثقی مع تعلیقات، ج1، فی امکنه المکروهه، م 8؛ بهجت، وسیله النجاه، م 668؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 862.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💎 امام هادی (ع) فرمودند:
🍃 أَلشّاکِرُ أسعَدُ بِالشُّکرِ مِنهُ بِالنِّعمَةِ الَّتی أوجَبَتِ الشُکرَ لَأَنَّ النِّعَمَ مَتاعٌ و الشُکرُ نِعَمٌ وَ عُقبی
🍃 شکرگزاری از نعمت، از خود نعمت بهتر است، چون نعمت متاع دنیای فانی است و لکن شکر، نعمت جاودانه آخرت است.
📚بحارالانوار، ج. ۷۵، ص. ۳۶۵؛ تحف العقول، ص. ۴۸۳.
#احادیث 👇
http://Eitaa.com/ahadith
♻️در #نشر احادیث سهیم باشید♻️
🔶 برهنه شدن در مراسم عزاداری
💬 سوال :
🔰 مردانی هستند که هنگام عزاداری برای امام حسین از ناف به بالا لخت می شوند در حالی که در بالای مجلس زنان نیز حضور دارند، می خواستم بدانم حکم مسئله چیست؟و حتی اگر مجلس مردانه نیز باشد در ان صورت حکم چیست؟
✅ پاسخ :
✍ برهنه شدن هنگام سینه زنی اگر در مقابل نامحرم باشد، حرام است و در غیر این صورت نیز چون سبب وهن است بنابر احتیاط باید ترک شود ولی باز گذاشتن کمی از جلوی سینه برای سینه زدن یا کمی از پشت برای زنجیر زنی مانعی ندارد.
📖 طبق فتوای ایه الله مکارم شیرازی
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❌کسی که نمازش روی صندلی باطل است❌
🔻1) اگر نمازگزار بتواند (ولو با تکیه کردن به دیوار یا عصا، یا خم شدن یا پاها رابیش ازحد بازگذاردن یا به شکل رکوع) بایستد؛ اگر روی صندلی نماز بخواند باطل است. زیرا: واجبی را ترک کرده که می تواند انجام دهد،( مثل قیام).
🔻2) اگر نمازگزار بتواندبرای تشهد بنشیند و سجده ها رادرست انجام دهد؛ اگر روی صندلی نماز بخواند باطل است. زیرا: درسجده هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.
🔻3) اگر نمازگزار بتواندحتی یک رکعت از نمازرا ایستاده بخوانداگر تمام نماز راروی صندلی بنشیندنمازش باطل است.زیرا واجبی راترک کرده که می تواندانجام دهد،(مثل قیام).
🔻4) اگر نمازگزار بتواند حتی یک رکعت از سجده ها رادرست انجام دهد؛اگر روی صندلی نمازبخواند باطل است. زیرا: در سجده هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.
🔻5) اگر نمازگزار نتواند به هیچ قسم قیام کند ولی بتواندبرای تشهد و سجده بنشیند و درست سجده کند، اگر تشهدو سجده ها را هم روی صندلی انجام دهد نمازش باطل است. زیرا: در سجده هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.
✅کسی که نمازش روی صندلی صحیح است✅
🔹1) اگر نمازگزار به هیچ قسم نتواندبایستد.
🔹2) اگر نمازگزار به هیچ قسم نتواند بنشیند و سجده کند.
🔹3) اگر نمازگزار به تشخیص پزشک حاذق یا به تشخیص خودش یقین یا اطمینان داردکه اگر ایستاده نماز بخواند یا نشسته تشهد بخواند یا در سجده رفتن، بیماری عضلات بدن پیدا می کند یا بیماری اش تشدید می شود.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔶 ارتباط در دوران نامزدی
💬سؤال:
🔰 اگر دختر و پسر #قصد_ازدواج داشته و براي آشنايي هرچه بيشتر با هم ارتباط پیامکی یا تلفنی یا در اماکنی مثل پارک با هم دیدار داشته باشند، مشکل دارد؟
✅پاسخ
✍ تا زمانی که #عقد_ازدواج خوانده نشده است، #نامحرم هستند و هرگونه ارتباطى كه خارج از ضوابط و احكام شرعى باشد و يا مفسده اى بر آن مترتب باشد، جايز نيست.
بر هر زن و مرد مكلفى شرعاً واجب است #حريم_ضوابط شرعى و مقررات اسلامى را دقيقاً مراعات کند و از هرگونه رفتارى كه ترس وقوع در حرام در آن است و يا موجب فتنه و فساد می شود، جداً پرهیز کند.
#احکام_ازدواج #احکام_ارتباط_با_نامحرم
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🎁 #هدیه_ویژه #عید_غدیر
🔰 #زیارت از راه دور🔰
✍️ ابتکار بسیار زیبا از تولیت حرم امیر المومنین علی علیه السلام روی لینک زیر کلیک کنید تا وارد حرم شوید.
www.imamali.net/vtour
♨️ #راهنما:
👈 روی هر فلشی که کلیک میکنید يه مقدار صبر کنید تصویر شفاف ميشه.
👈 و در هر صحن باچرخش و عقب جلو کردن میتوان کاملا زیارت کرد. هر جای حرم که دوست داريد زیارت کنید.
✅ همه رو دعا کنید. زیارتتون قبول باشه.
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید.
🙏 #التماس_دعا 🙏
#احادیث 👇
http://Eitaa.com/ahadith
♻️در #نشر احادیث سهیم باشید♻️
💬 سوال:
🔰 دیه ی سقط جنین که با رضایت کامل پدر و مادر، و از راه های مختلف انجام می شود، به عهده ی کیست؟
✅ پاسخ:
✍ دیه بر عهده ی مباشر سقط می باشد. اگر دکتر مستقیماً سقط را انجام دهد، دیه بر عهده ی اوست و اگر پرستار تزریق نماید، به عهده ی اوست و اگر مادر دارو را خورده بر عهده ی مادر می باشد و در همه ی موارد، دیه باید به ورثه ی طفل پرداخت شود که در موارد اول و دوم پدر و مادر و در مورد سوم پدر است که اگر ایشان عفو نمایند، ساقط می شود؛ هرچند گناه برای آنکه قتل نفس یا مشابه آن انجام داده باشد ثابت است.
🌎 سایت آیت الله خامنه ای- احکام پزشکی - leader.ir
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 آیا انسان با وجود بدهی می تواند همه اموال خود را قبل از مرگ وقف کند؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر به دلیل دین محجور و مفلس باشد، وقف او صحیح نیست.
🔹 آیت الله مکارم: در صورتی که موعد پرداخت بدهی نرسیده است وقف اشکالی ندارد اما نباید در ادای بدهی کوتاهی نماید.
🔹 آیت الله سیستانی: اگر در حال سلامتی و صحت وقف کرده باشد صحیح است.
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: جایز نیست و صحیح نیست.
🔹 آیت الله فاضل: وقف کردن تمام اموال قبل از مرگ صحیح و جایز است لیکن به مقداری که بدهکار است واجب است اول بدهی مردم را بدهد بعد باقی مانده اموال را وقف کند. هم چنین باید برای زن و فرزندش، مقداری بگذارد که آن ها بتوانند به زندگی آبرومندانه ادامه بدهند. کسی که از طرف حاکم شرع محجور دراموال خود نشده باشد می تواند هر نوع تصرف در اموالش بکند و می تواند تمام اموالش را وقف کند هرچند بدهکار باشد، لیکن دین مردم برگردنش باقی می ماند، و واجب است آن را ادا نماید هم چنین اگر زن و فرزندش بدون نفقه و خرج می مانند، باید به فکر نفقه آن ها نیز باشد .
منبع:https://b2n.ir/19383
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
👇👇👇
💥طریقه خواندن نماز شب عید #غدیر
👈1-نماز شب عید غدیر 12 رکعت به صورت شش نماز دو رکعتی مثل نماز صبح به نیت نماز شب عید غدیر خوانده می شود و در هر دو رکعت باید سلام نماز گفته شود.
👈2-در هر رکعت اين نماز يک بار حمد و ده بار قل هو اللَّه ميخواند و یک بار آیة الکرسی
👈3-در رکعت دوازدهم سوره حمد را هفت بار و قل هو الله را هفت بار
👈4-در رکعت دوازدهم قنوت ميگويد: «لا اِلهَ اِلاّ اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَريکَ لَهُ الْمُلْکُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيي وَ يُميتُ وَ يُميتُ وَ يُحْيي وَ هُوَ حَيٌّ لايَموتُ بیده الخیروَ هُوَ عَلي کُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ»
👈5-در دو سجده رکعت آخر، این ذکر 10 بار خوانده مىشود: سُبْحانَ مَنْ اَحْصي کُلَّ شَيْءٍ عِلْمُهُ سُبْحانَ مَنْ لايَنْبَغِي التَّسْبيحُ اِلاّ لَهُ سُبْحانَ ذِي الْمَنِّ وَ النِّعَمِ سُبْحانَ ذِي الْفَضْلِ وَ الطَّوْلِ سُبْحانَ ذِي الْعِزَّةِ وَ الْکَرَمِ اَسْئَلُکَ بِمَعاقِدِ الْعِزِّ مِنْ عَرْشِکَ وَ مُنْتَهَي الرَّحْمَةِ مِنْ کِتابِکَ وَ بِالاِسْمِ الْاَعْظَمِ وَ کَلِماتِکَ التّامَّةِ اَنْ تُصَلِّيَ عَلي مُحَمَّدٍ رَسولِکَ وَ اَهْلِ بَيْتِهِ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ وَ اَنْ تَفْعَلَ بي کَذا وَ کَذا (به جاى کذا و کذا حاجت خود را ذکر کند) و سپس بگوید: «انَّکَ سَمِیعٌ مُجِیبٌ».
-------
📚مفاتیح الجنان – اعمال شب عید غدیر.
#غدیر_حقیقت_دین
#عید_غدیر
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 آیا زن می تواند زمانی که شوهرش نیست روزه استیجاری یا اجازه همسرش لازم است؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر با حق شوهر منافات نداشته باشد، اشکال ندارد.
🔹 آیت الله مکارم: آنچه مزاحم شوهر است باید با اجازه او باشد بجز روزه های واجب.
🔹 آیت الله سیستانی: اشکال ندارد.
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: بنابراحتیاط بدون اجازه وی نمی تواند.
🔹 آیت الله فاضل: اگرشوهر از روزه گرفتن استیجاری زن را منع نکرده است و حق شوهر هم از بین نمی رود گرفتن رفتن روزه استیجاری در زمانی که شوهر نباشد، اشکال ندارد.
منبع:https://b2n.ir/68591
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 حکم ملکی که نصف آن وقف شده باشد و نصف دیگرش وقف نشده باشد چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: در جايى كه عين، مشترك بين وقف و ملك طلق است در جواز افراز (جدا كردن) آنها اشكالى نيست؛ پس مالك آن با متولى وقف يا با موقوف عليهم، متصدى افراز آن مىشوند. بلكه ظاهر آن است كه تقسيم وقف هم اگر واقف و موقوف عليه متعدد باشد جايز است، مانند اينكه خانهاى بين دو نفر مشترك باشد و هر كدام از آنها حصه مشاع خودش را بر اولادش وقف نمايد. بلكه در جايى كه وقف و موقوف عليه متعدد و واقف يكى باشد بعيد نيست كه تقسيم جايز باشد، مانند اينكه نصف خانهاش را به طور مشاع بر مسجد و نصف ديگر را بر زيارتگاه وقف نمايد. و تقسيم وقف بين ارباب آن در صورتى كه وقف و واقف يكى باشد و موقوف عليهم هم بطنهايى باشند كه پى در پى خواهند آمد، جايز نيست. و اگر بين ارباب آن نزاع واقع شود به حدّى كه بيع وقف با آن جايز باشد و نزاع از بين نمىرود مگر اينكه وقف تقسيم شود، تقسيم آن جايز مىباشد، ليكن نسبت به بطنهاى بعدى نافذ نمىباشد؛ و شايد به تقسيم منافع برگردد. و ظاهر آن است كه تقسيم منافع مطلقاً جايز است و اما تقسيم عين به طورى كه نسبت به بطنهاى بعدى نافذ باشد بنابر اقوى مطلقاً جايز نيست.
🔹آیت الله مکارم: در مقداری که وقف نشده تصرف اشکالی ندارد و در مقدار موقوفه باید طبق وقف نامه عمل شود.
🔹آیت الله سیستانی: هر کدام حکم خود را دارد و با هم منافات ندارند مثلا اگر کسی خواست از کل آن ملک استفاده کند نصف اجاره را به متولی وقف می دهد.
منبع:https://b2n.ir/36098
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬سوال:
🔰 پدر بنده در بین خدمت کارمندی فوت کرده آیا به حقوقی که به زن و بچه می دهند خمس تعلق می گیرد؟ اگر مادر مقلد مرجعی باشد که معتقد است باید خمس داد، وظیفه فرزندی که می داند به این حقوق خمس تعلق گرفته چیست؟
✅ پاسخ:
🔹مقام معظم رهبری: خمس ندارد و هر مکلف بايد بر طبق فتواى مرجع تقليدش عمل کند.
🔹آیت الله مکارم: در صورتی که حقوق را به سرپرست خانواده می دهند و مرجع تقلید او قائل به خمس نیست برای شما اشکالی ندارد.
🔹آیت الله سیستانی: تا پول را از بانک تحویل نگرفته اید خمس ندارد و اگر گرفتید و بعد از آن سال بر ان گذشت خمس دارد.
منبع:https://b2n.ir/98208
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 اگر خانمی با وجود سوال مرد، وسواس خود را قبل از ازدواج نگفته باشد، موجب فسخ عقد می شود؟
✅ پاسخ:
🔹مقام معظم رهبری: هر چند مرتکب دروغ و حرام شده است اما از موارد ایجاد حق فسخ برای شوهر نیست مگر اینکه در عقد شرط شده باشد.
🔹آیت الله مکارم: چنانچه زوجه هنگام عقد خبر از سلامت کامل داده و خلاف آن ثابت شده زوج حق فسخ دارد به شرط این که راضی به این وضع نشده باشد.
🔹آیت الله سیستانی: خیر مگر اینکه خود را به وصف سلامت معرفی کرده باشد و عقد هم به قید سلامت یا مبنی بر شرط سلامت جاری شده باشد.
🔹آیت الله شبیری زنجانی: خیر نمی تواند عقد را فسخ کند.
🔹آیت الله فاضل: وسواسی بودن زن موجب حق فسخ عقد برای شوهر نیست. لیکن وا جب است وسواس را ترک کند و عمل کردن به وسواس حرام و گناه است.
منبع:https://b2n.ir/79083
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 ممکن است برخی از اقوام در عروسی پسرم که زنانه و مردانه جداست بد حجاب وارد شوند، (نظر به اینکه در صورت تذکر احتمال به هم خوردن مراسم یا بروز دعوا وجود دارد) آیا می توانم به اقوام عروس تذکر دهم که حجاب را رعایت کنند یا باید از مراسم خارج شوم؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: در صورتي که نهي از منکر مفسده داشته باشد، وظيفه اي نداريد.
🔹 آیت الله مکارم: در صورتی که با زبان خوش و لحن ملایم و در موقعیت مناسب احکام اسلام را متذکر شوید و آنها را به وظایف خود آشنا نمایید مشکل حل می شود همچنین اگر مجلس زنانه و مردانه جدا باشد بصورت آسان تری می توان از وقوع مفسده و گناه جلوگیری کرد.
🔹 آیت الله سیستانی: اگر احتمال تاثیر نمی دهید گفتن لازم نیست.
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: در فرض سوال اگر شرایط نهی از منکر هست و مفسده ندارد این کار را انجام دهید در غیر اینصورت هم به گونه ای عمل کنید که حضور شما تأیید این منکر نشود.
🔹 آیت الله وحید: شما با رویِ خوش و با متانت تذکّر دهید و اگر گوش نکردند با توجه به جدا بودنِ مجلسِ زنانه از مردانه چیزی به عهده ی شما نیست شما در مجلسِ مردانه هستید و آنها در مجلسِ زنانه.
🔹 آیت الله فاضل: اگر مجلس زنها جدا باشد اشکال ندارد و چون شما خانم هستید لازم نیست از مجلس خارج شوید. بلی در وقت هایی که لازم است مرد ها وارد مجلس زن ها شوند قبل از وارد شدن مردها به زن ها تذکر بدهید که مرد وارد میشود حجاب شان را رعایت کنند، اگر اثر نکرد تکلیفی ندارید.
منبع:https://b2n.ir/30777
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 کسی که به سبب شغلش دستانش تاول می زند، آیا ضرر وارد کردن به بدن حساب شده و دینی بر گردنش می باشد؟
✅ پاسخ:
🔹 آیت الله مکارم: تا چائی که ممکن است باید مراقبت نماید که ضرر خاصی متوجه او نشود، مثلا از دستکش و مانند آن استفاده نماید و بیش از آن وظیفه ای ندارد.
🔹آیت الله سیستانی: چيزى بر او نيست.
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: جائز است و معصیت نکرده است.
🔹 آیت الله فاضل: اگر کسی برای به دست آوردن روزی حلال کار کند و در اثر کار کردن دستانش تاول بزند نه تنها دینی برگردنش نیست، بلکه خداوند ثواب جهاد در راه خدا را برایش می نویسد.
منبع:https://b2n.ir/73530
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 اگر کسی به خاطر کوچک بودن منزل، خانه دیگری بخرد و خانه اول را اجاره دهد باید خمس بپردازد؟ به کدام خانه خمس تعلق می گیرد؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: در فرض سؤال خمس ندارد.
🔹 آیت الله مکارم: در فرض سوال خانه ای که مورد سکونت نیست مشمول خمس است و به قیمت روز باید خمس آن پرداخت شود.
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: به همان منزلی که نیاز ندارد به قیمت روز خمس تعلق می گیرد.
منبع:https://b2n.ir/21130
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 برای انجام چه کارهایی باید وضو گرفت؟
✅ پاسخ:
✍ کارهایی که باید برای آن وضو گرفت عبارتند از:
1⃣ نماز؛
2⃣ سجده و تشهد فراموش شده؛
3⃣ سجده سهو؛
4⃣ طواف واجب کعبه؛
5⃣ مس (لمس کردن) قرآن؛
6⃣ مس اسمای جلاله؛
7⃣ مس اسمای انبیا و ائمه علیهم السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها؛
8⃣ نذر، عهد و قسم برای مس قرآن؛
9⃣ نذر، عهد و قسم برای وضو گرفتن.
منبع: کتاب «رساله مصور»، ج 1، ص 186.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 پدر خانواده ماهواره نصب می کند و گاهی از پسرش کمک می گیرد، تکلیف پسر برای اطاعت از پدر چیست؟
✅پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: در انجام کار حرام نباید از پدر اطاعت کند. [1]
🔹 آیت الله مکارم: لازم است پدر را با زبان خوش توام با ادب و احترام ارشاد نماید و اطاعت والدین در معصیت جایز نیست. [2]
----------------
پی نوشت:
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 521654.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9312180043.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 بخاطر عدم حساسیت و دقت در حساب، احتمال میدهم مبلغی حدود ۵۰۰، ۶۰۰ هزار تومان به اشخاص یا مراکزی بدهی داشته باشم. دقیقا هم نمیدانم چقدر و به چه کسی بدهکارم. چطور می توانم جبران کنم؟
✅ پاسخ:
✍ به مجرد احتمال، چیزی بر شما واجب نمیشود، اما می توانید برای احتیاط، مبالغ احتمالی را از طرف صاحبان آنها به فقیر صدقه بدهید و اگر مربوط به سازمان های دولتی باشد، مبلغ را به خزانه دولت واریز کنید.
------------------
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری leader.ir
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din