🏴چاپ اسماء متبرکه روی لباس
🔷س 5361: آیا چاپ و نوشتن آیات قرآن و اسامی معصومین (علیهم السلام) روی لباس، مخصوصاً لباس مشکی، با توجه به این که دست و بدن به آن برخورد می کند، جایز است؟ استفاده از این لباس ها چه حکمی دارد؟
✅ج: اشکال ندارد، ولی واجب است احکام شرعی در مورد آن رعایت شود و از بی احترامی و نجس کردن و دست زدن بدون وضو به نوشته های آن خودداری شود.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
نبش قبر
برخی از مردم معتقدند که نباید قبر میّت تا ابد شکافته شود.
در حالی که این عقیده درست نیست و نبش آن بعد از محو آثار مانعی ندارد، مگر در مورد قبور بزرگان و اولیاءالله.1
1. استفتاء از دفتر آیت الله مکارم شیرازی
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
📸 جدیدترین استفتاء از رهبر انقلاب دربارۀ ارتباط شخص مبتلا به کرونا با دیگران
🔹 سؤال: اگر شخصی به بیماری کرونا مبتلا شده یا برخی علائم مشکوک به این بیماری را دارد، آیا جایز است با کسانی که از وضعیت او اطلاعی ندارند، رفت و آمد کند؟
🔹 جواب: اگر احتمال عقلائی بدهد که موجب سرایت به دیگران بشود، باید از این کار اجتناب کند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
⭕️ خطاب به غیر خدا در نماز
آیا در #قنوت_نماز می توان #دعای_فرج (الهی عظم بلا) را قرائت کرد؟
✅ جواب: خواندن دعای مذکور تا جایی که #مخاطب خداست اشکال ندارد ولی مابقی که مخاطب غیر خدا می باشد جایز نیست و باعث بطلان #نماز می شود.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
*┄┅═✧❁﷽❁✧═┅*
❓ســـوال :
1⃣👈در بحث وضو گرفتن آیا میتوان بدون هیچ عذری و عمدا،مسح سر را با دست چپ انجام داد؟
✍ *"حضرات آیات: امام، سیستانی، بهجت، فاضل، جایز است"*
*حضرات آیات خامنه ای، وحید، صافی، نوری، زنجانی، مکارم، بنابر احتیاط واجب جایز نیست❌*
2⃣👈آیا می توان مسح سر را از پایین به بالا انجام داد؟
✍ *حضرات آیات امام، رهبری، سیستانی، وحید،صافی، نوری، مکارم فاضل:جایز است*
*حضرات آیات: زنجانی، بهجت، بنابر احتیاط واجب جایز نیست❌*
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
اشکال دارد
برخی از افراد وقتی در فتوای مرجع تقلید خود، با لفظ «اشكال دارد» یا «محل اشكال است» مواجه می شوند، مطابق دستور فوق عمل نمی کنند و با خود می گویند:
اگر مشکلی داشت از کلمه "جایز نیست" استفاده می شد.
در حالی که عبارات ياد شده به معناى «احتياط واجب» است كه مقلد، يا بايد مطابق آن رفتار كند و يا به فتواى مجتهد ديگر رجوع نمايد.
توضيح المسائل مراجع، م 7
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
تاخیر در نماز
بسیارند کسانی که بعد از اذان صبح با حالت احتلام از خواب بیدار شده و نماز خود را با هر توجیهی، تا نزدیک طلوع آفتاب به تأخیر انداخته و با تیمم نماز می خوانند.
در حالی که به فتوای تمامی مراجع، اگر در این حالت نماز خود را به تأخیر اندازند، تا جایی که وقت تنگ شود، مرتکب گناه شده اند. ولی نمازشان صحیح است.
العروه الوثقی، فصل فی التیمم، م26
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💠 سلام دادن به امام حسین(ع) در نماز
♻️ سوال:
آیا سلام دادن به امام حسین (علیه السلام) در قنوت نماز اشکال دارد؟ در صورتی که این کار را در نمازهای گذشته کرده باشد، چه حکمی دارد؟
✍🏻 پاسخ:
به طور کلی خطاب به غیر خداوند در نماز، موجب باطل شدن نماز می شود؛ البته اگر به خاطر جهل به حکم، نماز خود را با انجام این کار صحیح می دانسته، نمازهای گذشته قضا ندارد ولی بنابر احتیاط واجب باید سجده سهو انجام دهد.
--------------
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
بلند خواندن نماز
خیلی از نمازگزاران به اشتباه حمد و سوره را در جایی که باید بلند خوانده شود، آهسته و در جایی که باید آهسته خوانده شود، بلند می خوانند و فکر می کنند اهمیتی ندارد، در صورتی که این کار باعث باطل شدن نماز می گردد.
"بر مردان واجب است که حمد و سوره را در نمازهاى صبح و مغرب و عشا بلند بخوانند و در نمازهای ظهر و عصر، آهسته.1 و بانوان می توانند هم بلند بخوانند و هم آهسته ولى اگر نامحرم صدايشان را می شنود، بهتر است آهسته بخوانند.2
اما نمازهای ظهر و عصر، حتما باید آهسته خوانده شود."
اگر نمازگزار در جایی که باید نماز را بلند بخواند، عمداً آهسته بخواند یا در جایی که باید آهسته بخواند، عمداً بلند بخواند، نمازش باطل است، ولی اگر از روی فراموشی یا ندانستن مسئله باشد، نماز صحیح است.3
1. توضیح المسائل مراجع، ج 1، مسأله 993
2. رساله نه مرجع ص 563
3. همان مسأله 995
🌱
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔴 #حکم #نگاه #مرد و #زنی که قصد #ازدواج با یکدیگر را دارند🔴
پرسش :چنانچه مرد و زنی #قصد_ازدواج با هم را داشته باشند، می توانند به یکدیگر نگاه کنند؟🧐
پاسخ :در مواردی که بطور #جدّى تصمیم بر ازدواج در فرض پسندیدن وجود دارد، می توانند به منظور آگاه شدن از حسن و عیب یکدیگر به قسمت هایی که مشاهده آن در انتخاب همسر تأثیر دارد نگاه نمایند.✅
📚 منبع: پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی..
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💠 برگزاری مراسم مذهبی در آپارتمان های مسکونی
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
👇👇👇
🔴 زندگی در خانه کسی که بصورت غیر قانونی از برق و آب استفاده می کند
⁉️سوال:
👈 زندگى کردن در خانه کسى که بطور غير قانونى از آب و برق شهرى استفاده مىکند چه حکمى دارد؟
✅پاسخ:⬇️
✍استفاده از آب و برق سازمان آب و شرکت برق بدون اجازه و نصب کنتور انشعاب از طرف سازمان هاى مربوطه حکم غصب را دارد که حرام و انجام اعمال عبادى با چنين آبى باطل است، مگر آنکه در گذشته خودش غاصب نبوده، و موضوعاً اطلاع از غصب نداشته است که در اين صورت اعمال گذشته محکوم به صحّت است ولى ضامن هزينه آب و برق مصرفى است. [1]
🌼 حدیث: پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله):
"كسى كه مال مسلمانى را به ناحقّ غصب كند، خداوند پيوسته ازاو رويگردان باشد و از هر كار نيكى كه میكند در خشم باشد و آنها را درشمار حسناتش ثبت نكند تا آن گاه كه توبه كند و مالى را كه گرفته است به صاحبش برگرداند. [2]
✅ نکته: عدم پرداخت بهای استفاده از امتیازاتی مانند آب علاوه بر منع دینی، از نظر اخلاقی و اجتماعی نیز جایز نیست. این کار علاوه بر ترویج فرهنگ نادرست، موجب تضعیف خدمات رسانی در آینده و عدم توسعه شبکه های خدماتی می گردد. شهروندان باید ضمن پایبندی به قوانین، بهای استفاده از خدمات شهری را که بر اساس قوانین تعیین شده است، پرداخت نمایند.
📚پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام اموال دولتی.
[2]. مستدرك الوسائل: 17 / 89 / 20823 منتخب ميزان الحكمة: 426.
📎منبع:پایگاه تخصصی احکام
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
👇👇
◼️ نظر آیت خامنه ای و مکارم شیرازی در مورد قمه زنی ◼️
✅ پاسخ:
◀️آیت الله خامنه ای: قمه زنى علاوه بر اینکه از نظر عرفى از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمی شود و سابقه اى در عصر ائمه (علیهمالسلام) و زمانهاى بعد از آن ندارد.
💠 تأییدى هم به شکل خاص یا عام از معصوم (علیهالسلام) در مورد آن نرسیده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب می شود بنا براین در هیچ حالتى جایز نیست.
⏪ آیت الله مکارم شیرازی: قمه زنی از جمله بدعتها است که بواسطه آن خسارات بسیاری بر ما وارد شده است و شیعه را در جهان به واسطه این کار به جنون متّهم می کنند و در این زمان، صراحتاً اعلام می کنیم که باید از این کار خودداری شود و در عبارتی ساده، آسیب رساندن به بدن حرام است خواه از طریق قمه زنی باشد یا زنجیرهای تیغه دار یا ضربات شدید به بدن که باعث آسیب جدّی می شود.
استفتاءاز سایت مراجع عظام
📎منبع:پایگاه تخصصی احکام
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💠 عمل نکردن به نذر به جهت کرونا
⁉️سوال:
👈فردی برای دهه محرم سیصد پرس غذا نذر کرده و صیغه نذر را هم خوانده است، ولی با توجه به شرایط فعلی کرونا قصد دارد نذری ندهد، آیا تکلیفی بر عهده دارد؟
✅ پاسخ:⬇️
✍تا زمانی که امکان عمل به نذر با رعایت قوانین مربوطه و توصیه های بهداشتی، وجود داشته باشد، نمی تواند عمل به نذر را ترک کرده و یا آن را تغییر دهد.
❇️ صیغه نذر عبارت است از « براى خدا بر من است كه فلان کار را انجام بدهم»
📚سایت آیت الله خامنه ای/ کانال فقه و احکام
📎منبع:پایگاه تخصصی احکام
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔺 اطعام عزاداران در ایام کرونا
⁉️ با توجه به شرایط کرونایی و لزوم رعایت #شیوه_نامه_های_بهداشتی، عده ای تصمیم دارند تا گوشت گوسفندی را که هر سال در ایام عاشورا به همراه غذا طبخ می شد، به صورت گوشت خام به دست #عزاداران برسانند، آیا این امکان از لحاظ شرعی وجود دارد؟
✅ پاسخ: انجام این کار با رعایت #قوانین مربوطه و #توصیه_های_بهداشتی اشکال ندارد.
#احکام_کرونا #اطعام_عزاداران
#مقام_معظم_رهبری
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
📃 #کیفیت_سجده_شکر 📿
📝 برای #سجده_شکر، صرف قرار دادن پيشانى روى زمين همراه با نيّت، كافى است و احتياط مستحب آن است كه بقیۀ #مواضع_سجده هم بر زمين قرار بگيرد و مستحب است #ساعدها و سينه را بر زمين بچسباند و گفتن ذكر در سجدۀ شكر شرط نيست، گرچه مستحب است سه مرتبه یا بیشتر بگويد: شکراً للّه.
#احکام_نماز
#کیفیت_سجده_شکر . #مقام_معظم_رهبری
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💠 اصلاح و آرایش بانوان در ایام عزاداری محرم و صفر
♻️ سوال:
آیا اصلاح و آرایش سر و صورت بانوان در ایام عزاداری محرم و صفر اشکال دارد؟
✍🏻 پاسخ:
به خودی خود اشکال ندارد، ولی نباید به گونه ای باشد که عرفا بی حرمتی به ایام عزای اهل بیت (علیهم السلام) محسوب شود و به طور کلی زن باید زینت خود را از نگاه نامحرم بپوشاند.
--------------
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
.
📝 سوال:
آیا برداشتن ناخن مصنوعی، موجب عسر وحرج است؟
📖 پاسخ:
🔶⬅️ با پاسخها و مطالبی که قبلا ذکر شد، به این نتیجه رسیدیم که برداشتِ ناخن مصنوعی با هزینه ای بسیار کم انجام میشود و برداشت، زخمی ایجاد نمیکند و برای مکلفی که مقید به نماز و طهارت صحیح است، خودِ برداشت سخت می باشد.
چون کسی که از ناخن مصنوعی استفاده کرده، با چسبی سخت چسبانده که محکم بماند و علاوه بر اينکه هزینه هم کرده، زیبا هم هست.
🔶⬅️ لذا طبيعتاً شخصي که ناخن مصنوعي را به انگشت خود چسبانده، دوست ندارد پس از چند ساعت و یا پس از چند روز ایامی که در نماز خواندن معذور است، آن را بردارد.
❓ولی باید دید آیا این «دوست نداشتن» از مصادیق عسر وحرج است؟
✳️ اگر مکلفي که ناخن مصنوعي دارد را با قیرکار ونقاش برابر کنيم که جرم و مانع قیر و رنگ روی دست وپای آنها باقی مانده و برداشت آن مستلزم زخم شدن وجراحت گوشت وپوست میشود، جای مقایسه نیست.
چون:
✅ اولا: این چسب ناخن با استون قوی ، قابل برداشت است.
✅ دوما: برداشت موجب زخم و جراحت و کندن ناخن اصلی نمیشود.
بلکه در هنگام «چسباندن» است که ناخن را خراش و یا شیار میدهند: تا روکش ناخن مصنوعی خوب بچسبد ، واطراف ناخن هم به جهت یکسان سازی ویا داخل کردن ناخن، زخم میشود.
اما در هنگام «برداشت»، چون جنس روکش پلاستیک هست با مواد محلل اسیدی داخل استون، کاملا از روی ناخن جمع میشود، فقط چون جلوی تنفس ناخن را گرفته بود، وقبلا در وقت چسباندن ، چه بسا زخمی را ایجاد کرده بود، در وقت برداشت، با هوا خوردن آن کمی موجب حساس شدن آن موضع نسبت به هوا میشود .
✅ سوما: قیرکار ونقاش ناخودآگاه برای کار ومعاششان ،جرم قیر، رنگ و....، روی پوست آنها قرار گرفته که میگوئیم اگر حرجی است، اشکال ندارد. اما در موضوع ناخن آگاهانه و از روی اختیار وبا قصد زینت، این مانع را بر روی ناخن طبیعی وسالم، ایجاد میکند.
البته دراین صورت اگر بخاطر غیر طبیعی بودن و سالم نبودن ناخن، اضطرار باشد، برداشت هم به دستور پزشک میتواند پس از مدتی باشد تا صرفا موجب قارچ نشود وگوشت و پوست هوا بخورد ومجددا روکش شود.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
نذر والدین برای ازدواج دختر
برخلاف تصور رایج هر گاه پدر یا مادری نذر کند دختر خود را به سیّد شوهر دهد، نذر آن ها اعتباری ندارد و هنگامی که دختر به حد بلوغ رسید اختیار و انتخاب با خود اوست.
توضیح المسائل مکارم م 2297
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🍃🍂🍃🍂🍃🍂
💴 احکام فروش اقساطی 💴
❗️سوال:
📑 قرارداد فروش اقساطی که در بانکها می دهند به چه معناست و آیا این قرارداد از نظر شرعی مورد تایید است❓
⚜️پاسخ:
✔️ بیشترین قراردادی که در بانکهای کشور پرداخت می شود قرارداد فروش اقساطی است.
💸 فروش اقساطی همان فروش نسیه است یعنی یک کالایی را نقد خریدن و بصورت نسیه و گرانتر فروختن.
💠 در این قرارداد، بانک به مشتری وکالت میدهد تا اموال مورد تقاضای خود را با تسهیلات داده شده ابتدا برای بانک خریداری نماید و بعد از طرف بانک به صورت نسیهی اقساطی، به قیمت اعلام شده به خودش بفروشد.
👥 به نظر همه مراجع در فروش اقساطی می توان بابت نسیه فروختن کالا 🎁،درصدی مشخص سود گرفت.
👌🏻 چند نکته شرعی در قرارداد فروش اقساطی:
1➖اگر نوع کالایی که در قرارداد نوشتید پشیمان شدید می توانید با رضایت بانک نوع کالا را عوض کنید .
2➖ اگر مشتری با پول بانک کالا نخرد و پول را بابت بدهی بپردازد یا اینکه آن را سپرده گذاری نماید سودی که بانک می گیرد چون بابت معامله نیست شرعا اشکال دارد و حرام است 📛 و چون تخلف از جانب مشتری است اگر بانک اطلاع نداشته باشد گناه آن بر گردن مشتری است.
3➖ کالاهایی که مشتری قبلا خریداری نموده و الان بابت آن بدهکار است را نمی توان تسهیلات فروش اقساطی پرداخت نمود.چون قرار است بانک کالای مورد نیاز شما را الان بخرد و به شما نسیه بفروشد در حالی که در این صورت بابت پرداخت بدهی شما سود می گیرد که حرام و رباست.⛔️
-------------
💻 استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
....
🔍 احکام زنا زاده 🔎
😓 به بچه اى که نتیجه آمیزش نامشروع (زنا) باشد، زنازاده یا ولدالزّنا گفته می شود.
1️⃣← نَسَب
نسب تنها از راه آمیزش مشروع یا آمیزش به شبهه ثابت مىگردد.
💢 بنابر این، بچه اى که از راه زنا به دنیا مىآید، شرعا فرزند زناکار به شمار نمىآید و به او منتسب نمىگردد.
⬅️ در نتیجه احکام مترتب بر نسب، از قبیل ارث بردن بر زنازاده بار نمى شود؛ نه او از زنا کار و خویشان او ارث مىبرد و نه زناکار و خویشان وى از او،
〽️ فقط در مورد ازدواج است که زنازاده و زنا کار نمى توانند بایکدیگر ازدواج کنند ❌
❕❕چنان که ازدواج خواهر و برادر متولد شده از زنا با یکدیگر صحیح و جایز نیست. ❌
🚼🔪«« سقط جنین ولو از راه زنا باشد جایز نیست»»
2️⃣← طهارت و اسلام
👶🏻 همچنین کودکى که از راه زنا متولد شده، در صورتى که پدر و مادر وى هر دو مسلمان باشند یا یکى مسلمان و دیگرى کافر باشد، کودک محکوم به اسلام است و در نتیجه احکام اسلام همچون طهارت بر او بار مى شود.✅
3️⃣← عدم شایستگى تصدى برخى مناصب
از دیدگاه شرع مقدس، زنازاده شایستگى تصدی برخى مناصب را ندارد، مانند مرجعیت تقلید، امامت جماعت و قضاوت ، زیرا از شرایط احراز آنها حلال زاده بودن است.
4️⃣← دیگر احکام زنازاده
بنابر نظر مشهور، شهادت زنازاده مطلقا پذیرفته نیست.
☑️ مکروهات :
ازدواج با زنازاده بنابر قول به اسلام او، و نیز گزینش وى براى دایگی فرزند، مکروه است؛ چنان که بر گزیدن زنِ داراى کودک شیرخوار 🍼 از راه زنا براى شیردادن به فرزندکراهت دارد.
----------------
📓 منبع : فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت، ج۴، ص۲۹۸-۳۰۰.
#احکام_زنا_زاده
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💠 عقد و ازدواج در ماه محرم و صفر
♻️ سوال:
انجام مراسم جشن عروسی یا تولد در ماه محرم وصفر چه حکمی دارد ؟
✍🏻 پاسخ:
برگزارى اين نوع مراسم، اگر توأم با معصيت و يا هتك حرمت حضرت سيدالشهدا (علیه السلام) نباشد، اشكال ندارد. اما براى مؤمنان سزاوار است كه حرمت اين ايام را پاس بدارند و از انجام دادن كارهاى شادى آفرين، اجتناب كنند.
❇️ نکته: متعارف میان مردم این است که مراسم جشن عقد و عروسى را در تمام محرّم و صفر به عنوان احترام ترک کنند.
--------------
سایت آیت الله خامنه ای - احكام ازدواج،پرسمان
#احکام_عزاداری
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
✅ محدود کردن ارتباط به رابطه تلفنی از سوی پدر دختر پس از عقد⁉️
🔹پاسخ:
مقام معظم رهبری: در فرض سؤال عقد خوانده شده، صحیح است و حکم زن و شوهر را دارند. [1]
آیت الله سیستانی: نمى تواند بعد از عقد شرط كند. [2]
آیت الله شبیری زنجانی: اگر ظاهر عقد همین شرط بوده کلامش مسموع است و روابط صورت گفته تابع این بوده است که اجازه این کار را داشته اند یا خیر. [3]
آیت الله فاضل: اگر پدر اجازه بدهد که بین دخترش و نامزد دخترش صیغه عقد جاری شود، بعد از جاری شدن عقد نمیتواند شرط بگذارد و رابطه بین دختر و پسر بعد از خوانده شدن عقد ازدواج، حلال میباشد. [4]
📚 منابع:
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: s3lcIteeJJI.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی، کد استفتا: 587332.
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله شبیری زنجانی، شماره سوال: 39527.
[4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری: 9503650.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
📃 احکام ارث 📃
‼️ آیا می دانستید ؟
🔶 اگر پدر 👴🏼 بميرد چهار چيز مال پسر 👨🏻 بزرگ تر است یعنی همان اول و قبل از تقسیم ارث آن را باید به پسر بزرگ تر داد. ⬇️ ⬇️
1- قرآن📖
2- انگشترى💍
3-شمشير ⚔️
4-لباسى 👕👖 را كه پوشيده يا براى پوشيدن گرفته و دوخته است، اگرچه نپوشيده باشد، و اگر ميت از اين چهار چيز بيشتر از يكى دارد، مثلاً دو ✌🏻 قرآن يا دو انگشتر دارد، چنانچه مورد استعمال است، يا براى استعمال مهيّا شده، مال پسر بزرگتر است.
#احکام_ارث
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
🍃🍂🌺🍃
🌺
#بردن_دیگران_به_مهمانی
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
3️⃣5️⃣6️⃣ بعضی از مردم، وقتی عروسی یا مراسم یا مهمونی دعوت هستن، دیگرانی رو هم که دعوت نیستن، با خودشون میبرن.
📛 در حالی که این کار درستی نیست.
✍️ اگه فقط خانم و آقا رو دعوت کردن، حق ندارن بچهها رو با خودشون ببرن؛ اگر فقط خانوادهٔ خودشون دعوت هستن، حق ندارن مهمونهاشون رو با خودشون ببرن و... ؛ مگر اینکه یقین داشته باشیم که میزبان راضیه.
🔸خب اون بندهٔ خدا برای تعداد مشخصی تدارک دیده، شما با خودت آدم اضافه میبری، غذا کم میآد و آبروی صاحب مراسم میره.
🔺 استفتائات آیتالله مکارم شیرازی؛ مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات شرعی
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din