هدایت شده از .
🌺 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🍃 یا ذَالْجَلالِ وَالْاِکْرام🍃
🗓 امروز یکشنبه:
26 بهمنماه 1399
2 رجب 1442
14 فوریه 2021
#احادیث 👇
http://Eitaa.com/ahadith
♥️ #السَّلامُ_عَلَیْکَ_یا_اَمیرَالمُومِنینْ
♥️ #اَلسَّلامُ_عَلَيْكِ_يا_بِنْتَ_رَسُولِ_اللهِ
💬 سوال: در صورت عدم نیاز به وام قرض الحسنه آیا فروش حق اولویت و امتیاز آن به دیگری جایز است؟ قابل ذکر است که این وام به اسم من بوده و به حساب من واریز شده و دفتر چه اقساط نیز به نام من صادر می شود و بنده بعد از گرفتن وام تمام مبلغ را به همکارم می دهم تا اقساط آن را پرداخت نماید.
پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: در هر صورت فروش اصل وام جایز نیست.
🔹 آیت الله مکارم: چنانچه خريد و فروش امتياز وام، با مقررات بانکي که وام مي دهد مخالفت نداشته باشد، اشکالي ندارد.
🔹 آیت الله سیستانی: اگر پول را بابت حضور در بانک و امضا به نفع شخص دیگر می گیرید اشکال ندارد
❇️ حدیث: امام صادق(علیه السلام): هر کس بخواهد تجارت کند باید احکام دین خود را بیاموزد تا بدین وسیله حلال را از حرام باز شناسد. کسی که احکام دین خود را نیاموزد و تجارت کند در کام شبهات فرو میغلتد.
🌎 استفتاء از سایت مراجع عظام تقلید
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 حکم مراجع عظام تقلید درباره بیت کوین
🔸 بیت کوین یک پول یا ارز دیجیتالی است که به صورت الکترونیکی توزیع و استفاده میشود.
🔸 شبکه این ارز دیجیتال به صورت غیرمتمرکز و کاربر به کاربر است.
هیچ شخص یا نهادی این شبکه را کنترل نمیکند.
🔸 ارز دیجیتال بیت کوین نمیتواند خارج از برنامهریزیِ انجام شده، چاپ یا خلق شود و تعداد آن محدود است و فقط ۲۱ میلیون بیت کوین برای همیشه تولید میشود. تراکنشهای شبکه بیت کوین ، در یک لاگ عمومی با تکنولوژی بلاک چین ذخیره میشوند.
💬 حکم مراجع عظام تقلید درباره بیت کویین
🔹 رهبر انقلاب: از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب نفیاً یا اثباتاً نظر داده نشده است. لذا مقلدین معظمله، از آنجا که مرجع تقلید نظر نداده، وظیفه عمل به احتیاط و رجوع به مرجع دیگر(با رعایت الاعلم الاعلم) است.
🔹 حضرت آیتالله مکارم شیرازی: با توجه به ابهامات زیادی که بیت کوین دارد معامله آن اشکال دارد.
🔹 حضرت آیتالله وحید خراسانی: خرید و فروش آن باطل است.
🔹 حضرت آیتالله نوری همدانی: ورود در این معاملات اشکال دارد.
🔹 حضرت آیتالله صافی گلپایگانی: حرام و اکل مال به بالطل است. والله العالم
🔹 حضرت آیتالله شبیری زنجانی: چنانچه استفاده از این گونه ارزها نوعا مفسده اقتصادی داشته یا خلاف قانون باشد، خرید و فروش آن اشکال دارد.
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: وقتی خون از لای دندان ها می آید، چنانچه با آب دهان مخلوط شده و از بین برود، آیا آب دهان پاک است؟ فرو بردن آب دهان در این حال اشکال دارد؟
پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر خون لثه در آب دهان مستهلك شود، محكوم به طهارت است و بلعيدن آن اشكال ندارد.
🔸 حدیث: امام علی (علیه السلام): خداوند آب را پاك و پاك كننده آفريد و هيچ چيز آن را نجس نمى كند، مگر آنچه رنگ يا مزه يا بوى آن را تغيير دهد.
❇️ نکته: از آن جهت كه دین اسلام يک برنامه كامل براى زندگی بشر بوده و تمام جنبههاى حيات مادى و معنوى او را در نظر دارد و از جهتى بهداشت يكى از ابعاد مهم زندگى بشر است، اسلام نسبت به مسأله طهارت و بهداشت عنايت شايانى دارد. مراد از طهارت، خالیشدن و پاکگشتن از هر چیزی است که موجب ناپاکیها و کثافات ظاهر و باطن آدمی گردد.
-------------------
پی نوشت:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: 7xHEGSXAbCo.
[2]. وسائل الشيعة : ۱/۱۰۱/۹ .
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
✅حکم شرعی ترویج روز ولنتاین
✳️اگر چه اصل هدیه دادن و محبت ورزیدن از نظر اسلام بسیار پسندیده است، اما ولنتاین چون باعث ترویج فرهنگ غرب است و از طرفی این روز بهانهای شده برای ترویج ابراز علاقههای نامشروع بین دختران و پسران نامحرم و شکستن قبح از ارتباط نامشروع بین محرم و نامحرم، پس باید از ترویج این کار حتی بدون هیچ قصد و غرض حرامی مانند هدیه دادن به همسر شرعی و تبریک گفتن آن روز به وی خودداری شود.
💬 سوال: روز والنتاین یا روز عشق و یا روز عشاق در فرهنگ مسیحی سده های میانه و سپس فرهنگ مدرن غربی روز ابراز عشق است که به صورت سالانه برگزار میشود. آیا جشن گرفتن و برگزاری و ترویج چنین مراسماتی از سمت مسلمانان جایز است؟
🔹آیت الله خامنه ای: در صورتی که مستلزم مفسده و یا ترویج فرهنگ باطل غربی گردد، جایز نیست.
💬 سوال: هدیه روز ولنتاین به همسر چه حکمی دارد؟
🔹آیت الله مکارم : در صورتی که از این فرصت به عنوان ابراز عشق و علاقه به نامحرمی استفاده شود کار حرامی است و حتی در مورد افراد محارم نیز چون یک فرهنگ غربی است کار خوبی نمیباشد.
پی نوشت:
استفتا از سایت آیت الله خامنه ای
سایت آیت الله مکارم شیرازی
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: آیا با غسل توبه بدون وضو می شود نماز خواند؟
پاسخ:
🔹 آیت الله مکارم: در فرض سؤال می تواند به قصد ثواب و رجاء غسل انجام بدهید اما کفایت از وضو نمی کند. ضنما توجه داشته باشید که توبه حقيقي آن است که انسان به طور جدّي از گناهان خود پشيمان باشد و آنها را کاملاً ترک کرده و با اعمال نيک آينده، گذشته را جبران کند. در اين صورت ان شاء الله مشمول بخشش الهي واقع خواهد شد. براي مطالعه بيشتر مي توانيد به کتاب «اخلاق درقرآن» جلد اول ذيل عنوان "توبه" مراجعه فرماييد. [1]
❇️ حدیث: امام علی (علیه السلام): توبه عبارت است از: پشیمانی در دل، استغفار با زبان، ترک گناه در عمل و تصمیم بر عدم ارتکاب مجدّد آن. [2]
🔸 نکته: استغفار نیز با توبه تفاوتهایی دارد. استغفار به معنای طلب مغفرت است و به واسطه دعا یا توبه یا طاعت حاصل میشود، در حالی که توبه پشیمانی از گناه در گذشته و عزم بر بازنگشتن به آن است. بر این اساس، استغفار غایت و غرض فرد خاطی و توبه یکی از راههای وصول به آن است.
-------------------
پی نوشت:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، کد استفتاء: 9806210079.
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
هدایت شده از .
🛍فروشگاه محصولات فرهنگی مذهبی فانوس
🎁🎁🎁هدیه روز پدر🎁🎁🎁🎁
انواع قاب، کیف پول، تسبیح های مردونه سنگ اصل عقیق ، جید، اونیکس و...، ست تسبیح و دستبند مردونه😍
عرضه( تک و عمده):
📍قلم قرآنی۸گیگ و ۱۶ گیگ
📍انواع قرآن : جیبی،پالتویی، وزیری، عروس، کامپیوتری، قاب دار، جعبه دار، قرآن۳۰-۶۰-۱۲۰ پاره و...
📍انواع کتب ادعیه ،مفاتیح . نهج البلاغه. صحیفه . پوستر امام و شهدا، کتب شهدا
📍چادر نماز دوخته شده ساده و آستیندار، جانماز. تسبیح گلدار، صلوات شمار. رکعت شمار. رحل قرآن. انواع دعاکارتی، انواع سنگ نمک . قاب و شاسی و هدایا( ست هدایای گُلگلی)، قاب فرش متبرک حرمامام رضا
📍ست جشن تکلیف، ملزومات حجاب
لینک کانال ایتا👇
https://eitaa.com/joinchat/3017801762C10b1ba991c
🔥🔥تخفیفات ویژه میلاد امام علی علیه السلام و روز پـــــدر🔥🔥
💬 سوال: برخى سايت هاى تبليغاتى براى اينکه تعداد بازديد کنندگانشان بالا برود، بابت بازديد ما از تبليغاتشان، مقدارى پول پرداخت مىکنند، و از اين راه با بالا رفتن تعداد بازديد کنندگان، از شرکتهاى توليدى سفارش تبليغات مىگيرند. با توجه به اينکه بازديد از تبليغات اين سايتها براى ما هم زمان مىبرد و هم هزينه، آيا گرفتن اين وجوه از اين سايتها مصداق اکل مال به باطل مىباشد؟ و آيا اصولاً اشکال ديگرى دارد؟
🔹 پاسخ: اگر بازديد از سايتهاى تبليغاتى، ترويج فساد از قبيل نشر اكاذيب و ارائه مطالب باطله يا خوف وقوع در حرام نباشد، بازديد از سايتها و دريافت مبلغ مذكور اشكال ندارد. [1]
🔸 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): کسی که دربارۀ درآمدهایش بیمبالات و بیخیال است، خداوند هم بی خیال خواهد بود که او را از هر دری که بخواهد وارد دوزخ کند. [2]
❇️ نکته: درآمد حرام از شومترین مسائلی است که گریبان یک جامعه را میگیرد. جامعهای که کسب درآمد از هر راه شبهه و حرام فرهنگ آن شود، آن جامعه محکوم به تباهی و فساد خواهد بود تا حدی که میتوان اذعان کرد ریشه تمام فسادهای اخلاقی و فرهنگی در اقتصاد مبتنی بر حرام است.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام مشاغل.
[2]. بحار الانوار، ج100، ص13.
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
هدایت شده از طب سنتی و اسلامی🍎]
♥️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ♥️
🍃 یَا قاضی الحاجات 🍃
🗓 امروز دوشنبه:
۲۷ بهمنماه 1399
۳ رجب 1442
۱۵ فوریه 2021
#احادیث 👇
http://Eitaa.com/ahadith
♥️ اَلسَّلامُ عَلَيکَ يَا کَریمِ اَهلِبَیت
♥️ السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ
💬 سوال: اگر مهریه را یک شاخه گل رز قرار داده اما ملبغ آن را بین 10 تا 15 هزار تومان تعیین کنند، و بطور واضح مشخص نشود آیا عقد باطل است؟
پاسخ:
🔹 آیت الله مکارم: چنانچه منظور شما عقد موقت باشد، چنین عقدی با توجه به اینکه مهریه ابهام دارد باطل است، ولی در عقد دائم صحیح است و تبدیل به مهر المثل می شود. [1]
🔸 حدیث: امام علی (علیه السلام): مهریه زنها را سنگین نگیرید که موجب کدورت و دشمنى گردد. [2]
❇️ نکته: از نظر اسلام مسائل جنسی مرد و زن یک واقعیت و از نعمت های بزرگ الهی است که باید در مسیر صحیح هدایت شود. اسلام روابط جنسی سالم بین زن و مرد را به شکل ازدواج شرعی پذیرفته و حتی در بعضی از موارد واجب دانسته است و حرکت در این راستا را ارزشمند قلمداد کرده مثلا در متون دینی از ازدواج بعنوان حفظ نیمی از ایمان تعبیر آورده شده است.
-------------------
پی نوشت:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، شماره استفتاء: 9710270097.
[2]. وسائل الشیعه، ج15، ص11.
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: رابطه با اشخاصی که در گذشته مرتکب اعمال حرامی مانند شرب خمر شده اند، چگونه باید باشد؟
🔹 پاسخ: معيار وضعيت فعلى اشخاص است، اگر از آنچه انجام داده اند، توبه کرده باشند، معاشرت با آنان مانند معاشرت با ساير مؤمنين است. ولى کسى که در حال حاضر هم مرتکب حرام مى شود، بايد او را از طريق نهى از منکر از آن کار منع کرد، و اگر از انجام فعل حرام اجتناب نمى کند مگر با دورى جستن از او، قطع رابطه و ترک معاشرت با وى از باب نهى از منکر واجب مى شود.
-----------------
منبع: پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، کیفیت امر به معروف و نهی از منکر، سوال 1072.
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din