💬 سوال: آیا دادن صدقات به گدایانی که درب منازل را می زنند یا در خیابانها می نشینند جایز است یا اینکه بهتر است به یتیمان و مساکین داده شود و یا با ریختن آنها در صندوق صدقات در اختیار کمیته امداد قرار گیرد؟
✅ پاسخ: صدقات مستحبی بهتر است به فقير عفيف و متديّن داده شود و همچنين گذاشتن آن در اختيار کميته امداد هرچند با ريختن در صندوق صدقات هم باشد اشکال ندارد، ولی صدقات واجب بايد توسط خود شخص و يا به وسيله وکيل او به فقرايی که مستحق هستند داده شود و در صورتی که انسان بداند که مسئولين کميته امداد پولهای صندوقها را جمع آوری کرده و به فقرای مستحق می دهند، ريختن آن در صندوق های صدقات اشکال ندارد. [1]
🔹 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): صدقه، بلا را دفع مى كند و مؤثرترين داروست؛ صدقه، قضاى حتمى را دفع مى كند و چيزى جز دعا و صدقه درد و بيماريها را از بين نبرد. [2]
🔶 نکته: از آثار صدقات میتوان به سعادت دنیا و آخرت افراد اشاره کرد. کسی که صدقه میدهد با دادن صدقه بهشت را برای خویش در آخرت میخرد و دنیای خویش را نیز بگونهای میسازد که کریمانه است. کریم کسی است که از خود ایثار میکند و چشمداشتی ندارد.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام صدقه.
[2]. بحار الأنوار : ۹۶/۱۳۷/۷۱.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: آيا تمساح و کرکديل حرام هستند؟ آيا استفاده از پوست آنها براى ساخت کيف و کفش و مثل اينها که در نماز از آنها استفاده نمىشود حرام است؟ آيا پرورش اين حيوان که گوشت و پوست آن در خارج از کشور استفاده مىشود براى صادر کردن و ورود ارز به داخل کشور اشکال دارد؟
✅ پاسخ: تمساح و کرکديل حرام گوشتاند ولى اگر ذبح شرعى شوند، استفاده از پوست آنها اشکال ندارد ولى فروش گوشت آنها حتى به افرادى که خوردن آن را حرام نمىدانند، جايز نيست. و لکن تکثير و پرورش و فروش حيوانات حرام گوشت (مثل تمساح و کرکديل) اگر براى منفعت محلله مقصودهاى همچون استفاده از پوست آنها براى موارد مذکور در سؤال باشد و يا استفاده از گوشت اين حيوانات براى تعليف (خوراک) حيوانات ديگر باشد، اشکال شرعى ندارد. [1]
🔶 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): حيوان شش حقّ به گردن صاحب خود دارد : هر گاه از آن پياده شد علفش دهد ، هرگاه از آبى گذشت آبش دهد ، به ناحقّ آن را نزند ، بيشتر از قدرتش آن را بار نكند ، بيشتر از توانش آن را راه نبرد و مدت زيادى روى آن درنگ نكند. [2]
🔰 نکته: هر چند پرورش حیوانات برای استفاده های مشروع می تواند زمینه اشتغال زیادی را در جامعه امروز ایجاد نماید ولی باید به ویژگی های دینی و فرهنگی جامعه نیز دقت نمود تا از نقض احکام شرع و هنجارهای اجتماعی پرهیز شود. لذا فراگیری مسائل دینی و قوانین رسمی کشور در این زمینه ضروری می باشد.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام مشاغل.
[2]. مستدرك الوسائل: ۸/۲۵۸/۹۳۹۳.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
سوال:
مستحبات عقد، چیست؟
پاسخ:
1. انجام عقد در شب.
2. شاهد گرفتن در عقد ازدواج
3. خواندن خطبه پیش از عقد.
4. ولیمه دادن: سزاوار است برای ولیمه عروسی، از مستمند و توانگر دعوت کنند، نه تنها از توانگران، چون بدترین ولیمه ها، ولیمه ای است که توانگران بر آن دعوت شده و نیازمندان فراموش شوند.
-------
تحریر الوسیله، ج 2، کتاب النکاح، م 6.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 آیا زن می تواند زمانی که شوهرش نیست روزه استیجاری بگیرد، یا اجازه همسرش لازم است؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر با حق شوهر منافات نداشته باشد، اشکال ندارد.
🔹 آیت الله مکارم: آنچه مزاحم شوهر است باید با اجازه او باشد بجز روزه های واجب.
🔹 آیت الله سیستانی: اشکال ندارد.
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: بنابراحتیاط بدون اجازه وی نمی تواند.
🔹 آیت الله فاضل: اگرشوهر از روزه گرفتن استیجاری زن را منع نکرده است و حق شوهر هم از بین نمی رود گرفتن رفتن روزه استیجاری در زمانی که شوهر نباشد، اشکال ندارد.
منبع:https://b2n.ir/68591
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰 جزئیات وضو
💬 آیا این جزئیات را در باب وضو میدانستید؟!
🔹 مثلا:
1⃣ کسی که نمیداند وضو گرفته یا نه باید وضو بگیرد.
2⃣ کسی که نمیداند وضویش باطل شده یا نه، لازم نیست دوباره وضو بگیرد.
3⃣ اگر انسان در بین نماز شک کند وضو گرفته یا نه، نمازش باطل است.
4⃣ اگر پس از خواندن نماز شک کند با وضو بوده یا نه، نماز خوانده شده صحیح است ولی برای نمازهای بعدی باید وضو بگیرد.
--------
توضیح المسائل امام خمینی م 301 تا 304
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰 مراجعه به پزشک بدون اجازه شوهر
💬 سوال:
اگر شوهر اجازه مراجعه همسر مریضش به پزشک را ندهد زن می تواند بدون اجازه یا در صورت اجازه خروج از منزل برای خرید، در بین خرید به پزشک مراجعه نماید؟
✅ پاسخ:
اگر مراجعه به دکتر ضرورى و نرفتن موجب ضرر قابل توجه و تشديد مريضي شود، در فرض سؤال (بدون اجازه) اشکال ندارد. در صورتی که شوهر اجازه کلی داده و يا مراجعه به دکتر ضرورى باشد، (در بین خرید) اشکال ندارد.
--------------------
استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 570515.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰 نگاه اتفاقی به نامحرم
💬 سوال:
در اماکن عمومی یا در منزل، انسان چشمش بطور اتفاقی به نامحرم می افتد که حجاب خود را کاملاً رعایت نکرده، حکم اینگونه نگاه ها چیست ؟
✅ پاسخ:
آن چیزی که حرام است نگاه کردن است نه نگاه افتادن - لذا انسان آنچه را که به طور اتفاقی می بیند اشکال ندارد ولی باید بلافاصله نظر را برگرداند تا حکم نگاه کردن پیدا نکند.
----------
کتاب احکام روابط زن و مرد ( سید مسعود معصومی )
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: در فروش اینترنتی کالاهای دست ساز، خریدار فقط عکس را دیده و سفارش می دهد؛ آیا در صورت وجود اشکالات جزئی در کالا درآمد حاصل از این کار حلال است؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر مصداق غش* در معامله نباشد اشکال ندارد.
🔹🔹*غش یعنی فريب دادن ديگران، از راه بهتر يا بيشتر وانمود كردن كالا.
🔹 آیت الله مکارم: چنانچه عرفا جزء عیوب محسوب نشود و جنس معلوم باشد نه مبهم و نامعلوم، معامله آن اشکالی ندارد، ولی توصیه می شود که برخی از موارد مانند آنچه بیان نموده اید را نیز در همان سایت فروش قرار دهید تا مشتری با اطلاع از وضعیت کالا، جنس مورد نظرش را انتخاب نماید.
🔹 آیت الله سیستانی: اگر غش نباشد درامد حلال است ولى اگر معيوب باشد خريدار حق فسخ دارد.
💥 حدیث: امام علی (علیه السلام): آنچه برایت مقدّر شده به تو خواهد رسید، در کار و کسبت حریص و افراطی مباش.
🔶 نکته: عدهای با استفاده از ابزارهای فریبنده، کالای نامرغوب و یا معمولی خود را مرغوب و برتر نشان میدهند و موجبات فریب خریدار را فراهم میآوردند. استفاده از لامپهای رنگارنگ و نورپردازی به ویژه درباره پارچه و لباس برای فروش کالای معمولی، یکی از مرسومترین تبلیغات فروش کالا است که به نظر میرسد نوعی غش در معامله باشد.
منبع:https://b2n.ir/731864
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: حکم لمس و نوازش پسر 25 ساله عقب مانده ذهنی توسط نامحرم و پوشش در مقابل او چیست؟
✅ پاسخ:
مقام معظم رهبری: لمس او توسط نامحرم جایز نیست، اگر مسائل مربوط به پوشش را درک می کند، حکم سایر مکلفین را دارد و باید پوشش شرعی را رعایت کند و اگر درک نمی کند، وظیفه ای ندارد، ولی نامحرم در مورد نگاه به او باید به وظیفه شرعی خودش عمل کند.
🔹 آیت الله مکارم: چنانچه بالغ بوده و تمییز می دهد، باید حجاب را در برابرش رعایت کنید ولی اگر تمییز نمی دهد، حجاب واجب نیست ولی روبوسی و لمس بدنی جایز نیست.
🔹 آیت الله سیستانی: دست زدن جایز نیست و باید از او حجاب پوشید.
🔶 حدیث: امام رضا(علیه السلام): بر مومنان حرام است که به موی زنان شوهر دار و غیر شوهر دار نگاه کنند چراکه موجب تحریک شهوت و کشیده شدن به فساد می شود.
🔰 نکته: اگر انسان به تقويت ايمان خود مبادرت كند تا جايي كه عالم را محضر خدا ببيند به هر تصويری اجازة ورود به خانه دل نمي دهد و در نبرد بين جبهه ايمان وجبهه نگاه حرام، برد با جبهه ايمان است. وقتي كه انسان به خدا توجه دارد و خانه دلش و چشم جانش را به محبوبش پركرد اصلاً جايي برای غير پيدا نمي شود؛ پس به محض اينكه تصوير نامحرم وارد خانه چشم شد متوجه مي شود كه جايي براي او نيست بنابراين از همان جا عقب گرد مي كند.
https://w57.ir/Zdr :منبع
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔴 #ورود_حائض_به_حرم امامان (علیهم السلام)
🔻پرسش : حكم رفتن زن حائض به حرم امامان (علیهم السلام) چيست؟
🔻همه مراجع (به جز بهجت، صافى و وحيد): عبور از حرم مطهر امام معصوم براى زن حائض اشكال ندارد؛ ولى بنابر احتياط واجب نبايد در آنجا توقف كند.
🔻آيه اللّه بهجت: جايز نيست زن حائض به حرم امام معصوم وارد شود (هر چند از يك در وارد و از در ديگر خارج شود).آيه اللّه صافى: احتياط واجب آن است كه زن حائض به حرم امام معصوم وارد نشود (هر چند از يك در وارد و از در ديگر خارج شود)
🔻آيه اللّه وحيد: توقف در حرم امام معصوم براى زن حائض جايز نيست و احتياط واجب آن است كه از يك در وارد و از در ديگر خارج شود.
🔻تبصره . مقصود از حرم امام(ع) كه توقف زن حائض در آنجا ممنوع است، همان محدوده اى است كه ضريح امام(ع) در آنجا قرار دارد. بنابراين حياط، صحن و خانه هاى اطراف حرم را شامل نمى شود.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: اگر سکه دویست تومانی که روی آن کلمه ی امام رضا (علیه السلام) حک شده است در دستشویی بیفتد، حکم استفاده از آن دستشویی چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر فاضلاب منزل به فاضلاب شهری وصل است، و اطمینان داشته باشید که سکه از توالت منزل وارد شبکه فاضلاب شهری شده است، استفاده از توالت اشکالی ندارد.
🔹 آیت الله مکارم: تا زمانی که مطمئن شوید سکه زنگ خورده و نقش آن خوانده نمی شود باید از آن دستشویی در صورت امکان و نبودن مشقت استفاده نکنید مگر آن که متصل به فاضلاب باشد.
🔹 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله): خداوند پاك است و پاكي را دوست دارد؛ پاكيزه است و پاكيزگي را دوست دارد.
🔶 نکته: نام پیامبر و پیامبران و به طور مطلق معصومین(علیه السلام)، اعم از ائمه(علیه السلام) و حضرت فاطمۀ زهرا(سلام الله علیها) و همچنین نام خداوند و آیات قرآن، تقدس خاصی دارد. هرگونه بی احترامی به این اسامی و بی احترامی به قرآن و آیات قرآن و اسم خداوند، حرام هست.
منبع:https://w57.ir/ZPw
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: رقصیدن تنهایی بدون آهنگ حرام و بدون اینکه نامحرم ببیند برای دختر چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر رقص به گونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسده ای بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد، و همچنین اگر مجلس رقص بر آن صدق کند، بنابر احتیاط واجب، اجتناب شود.
🔹 آیت الله مکارم: چنانچه موسیقی حرام پخش نشده و شخص دیگری (غیر همسر) حضور نداشته باشد، اشکال ندارد.
🔹 آیت الله سیستانی: بنا بر احتیاط واجب فقط رقصیدن زن برای همسرش وآن هم به دور از دید دیگران جایز است.
🔶 حدیث: امام علی (علیه السلام): عاقل نيست كسي كه در پي لعب باشد و دائم با لهو و طرب خو د را مشغول سازد.
🔰 نکته: اسلام روابط نامشروع بین زن و مرد را حرام نموده و هر عمل و سخنی را که منجر به امور حرامی شود حرام دانسته است، هر وظیفهیی را که موجب اشاعۀ فساد باشد مردود شمرده با آن مبارزه مینماید. بنابراین، رقص و کارهای خلاف عفت را مردود میشمارد و آن را به کلی رد مینماید.
منبع:https://w57.ir/ZPi
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: زنی که استحاضه متوسطه یا کثیره دارد، می تواند به مسجد برود؟ تکلیفش چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: دخول و توقف مستحاضه در مساجد، بدون غسل اشکال ندارد.
🔹 آیت الله مکارم: استحاضه فقط دو قسم است: «قليله» و «كثيره»: استحاضه قليله آن است كه هرگاه زن پنبه اى را داخل كند، خون، آن را آلوده نمايد ولى از طرف ديگر خارج نشود، خواه خون در پنبه فرو رود يا نه، و استحاضه كثيره آن است كه خون، در پنبه فرو رود و از آن بگذرد و جارى شود. رفتن به مسجد و توقف در آن و حرم ائمّه معصومین (علیهم السلام) براي زن مستحاضه قليله حرام نيست و زن مستحاضه کثيره در صورتي مجاز به اين کار است که غسل هاي روزانه را انجام داده باشد.
🔹 آیت الله سیستانی: مستحاضهای كه غسلهای واجب خود را به جا آورده، رفتن او در مسجد و توقّف در آن و خواندن آیهای كه سجده واجب دارد و نزدیكی شوهر با او، حلال است هرچند كارهای دیگری را كه برای نماز انجام میدهد مثل عوض كردن پنبه و دستمال، انجام نداده باشد بلكه انجام این كارها بدون غسل نیز جایز است؛ هرچند احتیاط مستحب است غسل کند.
🔶 حدیث: در روايت است زني كه از حيضش غسل كند تمام گناهانش آمرزيده مي شود و بر او گناهي نوشته نمي شود تا زمان حيض ديگر. [4]
🔰 نکته: اسلام راه میانه و اعتدال را در مورد برخورد با زن در ایام حیض برگزیده است، و آن این است که در ایام حیض تنها آمیزش جنسی (به خاطر ضررهای بهداشتی، تربیتی و اخلاقی) ممنوع است و هر گونه معاشرت و نشست و برخواست با زنان غیر از عمل جنسی هیچ گونه مانعی ندارد.
منبع:https://w57.ir/ZPc
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: آیا کفارات را از اصل مال میت کم می کنند؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: از اصل مال کم می شود.
🔹 آیت الله مکارم: تنها در صورتی که میت درباره کفاره ها وصیت نموده از ثلث مال برداشته می شود.
🔹 آیت الله فاضل: کفاراتی که بر عهده میت است باید از اصل ماترک میت بدهند.
🔶 حدیث: امام زمان(علیه السلام): کسی که روزه ماه رمضان را عمداً با چیز یا کار حرامی افطار - و باطل - نماید، هر سه نوع کفّاره (60 روزه، اطعام 60 مسکین، آزادی یک بنده) بر او واجب می شود.
🔹🔹 نکته: مهمترین حکمت وضع عبادات و به دنبال آن، وضع کفارهها، تربیت معنوی و اخلاقی نفس انسانی است. نفس انسان، به خودی خود، میل به فرورفتن در شهوات و سرگرم شدن به لذتهای مادی و حیوانی دارد.
منبع:https://w57.ir/ZWw
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔻سوال شرعی
⚫️آیا خون شهدا و تمامی کسانی که در معرکه و کارزار الاهی شهید می شوند پاک است؟
👇پاسخ 👇
🔹چون خون شهید در راه خدا و برای خدا ریخته شده، بنابراین شهید پیش خدا احترام ویژه ای دارد - که با ریخته شدن اولین قطره آن تمام گناهانش جز دین (بدهکاری) محو می شود -[1] حتی گفته شده که خون او در بدن و لباسش حفظ شود تا در روز قیامت این را به عنوان شعار حمل کند.[2]
🔹اما با این حال دلیلی بر پاک بودن خون شهید در دست نیست، بلکه شیعه معتقد است، خون انسان و هر حیوانی که خون جهنده دارد، نجس است خواه شهید باشد یا غیر شهید.[3]
🔹البته، شهید مانند مرده غسل داده شده پاک است، بنابراین مسّ بدن او موجب غسل مس میت نمی شود.[4]
👇منابع👇
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
[1] الحرّ العاملی، محمد بن الحسن بن علی، وسائل الشیعة، ج 18، ص 326، مؤسسة آل البیت لإحیاء التراث، 1409 ه ق، الطبعة الأولى، قم المقدسة.
[2]السبزواری، السید عبد الأعلى، مهذب الأحکام (للسبزواری)، ج3 ، ص 444، 1413 ه ق، الطبعة الرابعة، قم المقدسة.
[3] مغنیة، محمد جواد، الفقه على المذاهب الخمسة، ج 1، ص 24، دار التیار الجدید- دار الجواد، 1421 ه ق، الطبعة العاشرة، بیروت- لبنان.
[4] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج1 ، ص 316 و 322.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: چند روز به سال خمس ام مانده بود که برای جهیزیه دخترم، تخت و مبل خریده و بیعانه دادم و قرار شد ظرف یک هفته آماده شود و بقیه پول را بدهم اما یک هفته بعد که آماده شد از سال خمسی من گذشته بود. حالا که درامد سال را حساب می کنم آیا باید مبلغ بدهکاریم بابت تخت و مبل را از درامدم کسر کنم و بابت بقیه خمس بدهم؟
✅ پاسخ:
🔹مقام معظم رهبری: با توجه به اینکه در آستانه مصرف بوده است خمس ندارد.
🔹 آیت الله مکارم: چنانچه موعد پرداخت بدهی بعد از سال خمسی بوده، نمی توان آن بدهی را از سرمایه کسر کرد. ولي در صورتي که براي پرداخت خمس در زحمت باشيد، مجاز هستيد خمس آن را به ذمه بگيريد و هر زمان توانستيد بپردازيد.
🔹 آیت الله سیستانی: خمس دارد.
🔶 حدیث: امام رضا (علیه السلام): پرداخت خمس كليد روزى شما و مايه از بين رفتن گناهان شما مى باشد و چيزى است كه براى روز نياز خودتان (يعنى قيامت) ذخيره مى كنيد.
🔹🔹 نکته: سیستم اقتصادیِ توزیع و تولید ثروت ها و پرداخت خمس و زکات و سایر مسائل مالی مانند کفارات، دیات و غیره نیز، رعایت عدل اجتماعی را در بعد اقتصادی روشن می سازد، زیرا بدون یک سیستم اقتصادی، قشر عظیمی گرفتار فقر و محرومیت می شوند. به همین دلیل مقصود ما از اقتصاد اسلامی، آن سیستمی است که به وسیله آن راه و رسمی که اسلام در تنظیم حیات اقتصادی دارد تجسّم و عینیّت پیدا می کند.
منبع:https://w57.ir/Zm5
-------------------
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: در خانه ما ده عدد مهر هست که دو یا سه عدد از آنها به صورت نامشخص غصبی است، آیا می توان از آنها برای نماز استفاده کرد؟
✅ پاسخ:
🔹مقام معظم رهبری: اگرهمه مهرها مورد استفاده شما است باید از همه آنها اجتناب کنید و چه بهتر که همه مهرها را به مسجد یا... برده و مهرهای خود را به آنجا اهدا کنید. [1]
🔹 آیت الله مکارم: شبهه محصوره است لذا باید از همه آن مهرها اجتناب کرد و مهر دیگری تهیه کنید. [2]
🔶 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله): حلال روشن وجود دارد و حرامی روشن و در این میان اموری است مشتبه و مبهم، پس هرکه شبهات را رها کند از حرامها نجات می یابد و هرکه شبهات را پی گیرد مرتکب حرامها می شود. [3]
🔹🔹نکته: به جهت این است که شیطان تدریجاً انسان را به انحراف می کشاند. یکی از گامهای شیطان، امور شبهه آمیز است. شیطان به انسان مقدس و نماز شب خوان نمی گوید برو شراب بخور، بلکه در ابتدا به او می گوید نماز شب که جزء واجبات نیست، آن را رها کن، اگر پذیرفت کم کم سراغ نمازهای واجب اول وقت او می رود و به او می گوید اول وقت خواندن که شرط نماز نیست، و همین طور گام به گام در انسان وسوسه می کند تا او را به طور کلی از خداوند دور سازد.
-------------------
پی نوشت:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: m5zgn97.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، کد استفتاء: 9808270035.
[3]. ميزان الحكمه، مترجم، ج 5، ص 473.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اقامه نماز رهبر معظم انقلاب بر پیکر حاج #قاسم و همرزمان شهیدش
#سه_مرتبه با اشک های
#رهبر_عزیزمان😭😭😭
اللَّهُمَّ إِنَّا لَا نَعْلَمُ مِنْهُم إِلَّا خَیْرا
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
⭕️ معنی دعای رهبر معظم انقلاب در حق سردار سلیمانی
🔰 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نمازی که صبح امروز بر پیکر سردار شهید قاسم سلیمانی اقامه کردند، دعایی خواندند که ترجمه آن به شرح زیر است:
🔷 اللّهُمَّ انّ هولاء المُسَجّون قُدّامَنٰا عبادک وَابْنُ عبادک وَابْنُ امائک نَزَلَوا بِکَ وَاَنْتَ خَیْرُ مَنْزُولٍ بِهِ
[خداوندا این کفنشدگان که در پیش پای ما قرار دارند، بندگان تو اند و فرزند بندگان تو و فرزند کنیزان تو اند. نزد تو فرود آمده و تو بهترین کسی هستی که نزد او فرود میآیند.]
🔹اللهُمَ انهم مُحتاجون اِلی رَحمَتک و انتَ غَنی عَن تعذیب عِبادُک
[خداوندا آنها، محتاج رحمت تواند و تو از عذاب بندگانت بینیاز هستی.]
🔹اللّٰهُمَّ إِنْ كانَوا مُحْسِنین فَزِدْ فِي إِحْسانِهِم وَ إِنْ كانَوا مُسِيئین فَتَجَاوَزْ عَنْهُم.
[خداوندا اگر اینان، نیکوکار بودند، بر نیکوکاریشان بیفزا و اگر گناهکار بودند، از گناهشان درگذر.]
🔹اللّٰهُمَّ إِنَّا لَانَعْلَمُ مِنْهم إِلّا خَيْراً وَأَنْتَ أَعْلَمُ بِهم مِنَّا
[خداوندا ما جز نیکی از آنها چیزی نمیدانیم و تو نسبت به آنها داناتری]
🔹اللُهم صَلِّ عَلی مُحمد و آل مُحمدِ اللهُم ادخلهُم فی رَحمتک و رِضوانک
[خداوندا بر محمد و آل محمد درورد فرست و آنها را در رحمت و بهشت رضوانت وارد کن.]
🔹 اللهُم اِنک توفیتهُم مُتلطخین بِدمائهم فِی سَبیل رضاک مُستشَهدین بَینَ ایدیهِم مُخلصین فِی ذلک لوَجهکَ الکَریم
[خداوندا تو در حالی آنها را قبض روح کردی که در راه رضایت تو در خون خود غلتیده بودند و در برابر تو به شهادت رسیده و برای تو، ای پروردگار کریم، در این راه با اخلاص بودند.]
🔹 اللهُم فاعلِ دَرجاتِهم و احشُرهُم مَعَ مُحمدِ و آله الطاهرینَ و الحقنا بِهم و ارزُقنا الشَهادة فی سَبیلک یا مولای
[خداوندا پس بر درجات آنها بیفزا و آنها را با محمد و خاندان پاک و مطهرش محشور کن و ما را به آنها ملحق کن و #شهادت در راهت را ای مولای من (پروردگار من) #روزی_ما_گردان.]
🔹الحَمدُ اللهِ الذی اکرم المُستشهدینَ فی سَبیله . اَلحمدُ لله الذی رزقنا الشهادة فی سَبیله. اَلحمدُ للهِ الذی رزقنا الجَهاد فی سَبیلِ الاِسلام.
[سپاس خداوندی را که شهیدان در راهش را کرامت نهاد؛ سپاس خداوندی را که شهادت در راهش را روزی ما گرداند و سپاس خداوندی را که جهاد در راه اسلام را روزی ما کرد.]
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din