▬📝 @ahkam_sharei ﷽▬
💬سوال
سفر غیر قانونی، بدون گذرنامه و خارج از ضوابط مشخص شده توسط دولت به کشور عراق برای زیارت امام حسین(ع) در شهر کربلا و یا زیارت معصومین (ع) در دیگر شهرها چه حکمی دارد؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
-مقام معظم رهبری: بهطور كلی رعایت قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی واجب است و تخلف از آن جایز نیست. دولت در خصوص خروج از كشور مقرراتي معين كرده كه حتماً بايد مراعات شود و حركت خارج از اين ضوابط مطلوب نيست
-آیت الله مکارم شیرازی: زائران نباید بدون گذرنامه از کشور خارج شوند چرا که کار نادرستی بوده و در این صورت نمیتوانند نماز را شکسته بخوانند چون سفر آنها اشکال دارد
-آیت الله شبیری زنجانی: رعایت نکردن قوانین ایران و عراق، مانند اخذ ویزا و پرداخت خروجی و... از سوی بعضی از زائران که بعضاً موجب بینظمی می شود و دارای تبعات امنیتی است، جایز نیست
-آیت الله سیستانی: جایز نیست
-آیت الله نوری همدانی: طبق مقررات نظام اسلامی باید عمل شود
-آیت الله وحید خراسانی: قوانین دولتی در صورتیکه خلاف شرع نبوده و مخالفت با آنها موجب هرج و مرج شود باید رعایت شود و تخلّف از آن جایز نیست.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#احکام_زیارت
📖منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی
-------------------------------------
✨بزرگترین کانال احکام✨ @ahkam_sharei
☑️سوال
نگاه کردن خانم به مسابقات فوتبال، کشتی، والیبال یا شنا یا ورزش های دیگر که قسمتی از بدن مردها پیدا است چه حکمی دارد؟
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅پاسخ
به نظر آیت الله خامنه ای
1. ديدن ورزش فوتبال، كشتى و... از نزدیک برای زنان: نگاه كردن زن به بدن مرد نامحرم بنابر احتياط واجب جايز نيست.
2. ديدن ورزش فوتبال، كشتى و... از تلویزیون: اگر این نگاه با قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد و یا باعث مفسده شود، حرام است. (1)
📝به نظر آیت الله مکارم اگر مفسده داشته باشد و یا نگاه کردن با قصد لذت باشد، جایز نیست و اگر مفسده نداشته باشد و با قصد لذت نگاه نکند، اشکال ندارد و فرقی بین پخش مستقیم و غیر مستقیم نیست.(2)
📝به نظر آیت الله سیستانی، احتیاط واجب آن است که زن ها مسابقات فوتبال و کشتی و امثال آن را- که قسمت های غیر متعارف از بدن مرد ها پیدا است- نگاه نکند و فرقی بین این که پخش مستقیم باشد یا فیلم باشد، نیست.(3)
📝به نظر آیت الله وحید نگاه کردن فوتبال و کشتی و امثال آن که قسمتی از بدن مردها نمایان است، برای خانم ها به احتیاط واجب جایز نیست.(4)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. آيت اللّه خامنهاى، استفتاء جدید سایت، س 357
2. سؤال تلفنی (7840001-0251) از دفتر آیت الله مکارم شیرازی.
3. سؤال تلفنی(77414150251) از دفتر آیت الله سیستانی.
4. سؤال تلفنی(7740611-0251) از دفتر آیت الله وحید.
#احکام_نگاه_کردن
__________________
🔃جهت فراگیری احکام، لطفا نشر دهید...
کانال احکام "به روز" شرعی👇
@ahkam_sharei
🌹 #احادیث معصومین
امام صادق عليه السلام:
از بزرگترين جادو، سخن چينى است،
[زيرا ]با سخن چينى ميان دوستان جدايى افكنده مى شود،
ياران يكدل را با هم دشمن مى كند،
به واسطه آن خون ها ريخته مى شود،
خانه ها ويران مى گردد و پرده ها دريده مى شود.
آدم سخن چين بدترين كسى است كه روى زمين گام برمى دارد
ميزان الحكمه جلد12 صفحه416
🆔 @ahkam_sharei
💬سوال
آیا می شود کسی که روز اربعین نذری دارد آن را روز قبل اربعین انجام دهد؟ رهبری
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
اگر صیغه مخصوص نذر را ـ که در رسالههای عملیه ذکر شده است ـ نخوانده، عمل به آن لازم نیست و میتواند تغییر دهد، ولی اگر با لفظ مخصوص خوانده شده و مربوط به روزهای معینی بوده، باید بر طبق آن عمل کند.
#احکام_زیارت #احکام_نذر
📖منبع: استفتائات رهبری
لطفا نشردهنده احکام باشید…
💯بزرگترین کانال احکام👈 @ahkam_sharei
#احکام_موسیقی
☑️سئوال 1
برخي كارشناسان تأثير موسيقي را در رشد و بهرهدهي گياهان و حيوانات و افزايش شير آنها مفيد دانستهاند در اين فرض استفاده از موسيقي از نظر فقهي چه حكمي دارد؟
✅پاسخ
همه (به جز صافي): نواختن آلات موسيقي مشترك اگر به كيفيت مطرب و لهوي مناسب مجالس گناه و خوشگذراني باشد جايز نيست هر چند به انگيزه امور ياد شده باشد.
صافي: نواختن آلات موسيقي جايز نيست هر چند به انگيزه امور ياد شده باشد.
☑️سئوال 2
در كودكستانها، بسياري از پيامهاي اخلاقي و بهداشتي (بدون قصد آموزش موسيقي) در قالب موسيقي و آهنگ به كودكان و نونهالان آموخته ميشود حكم اين كار چيست؟
✅پاسخ
همه (به جز صافي): نواختن موسيقي مطرب و مناسب مجالس گناه و خوشگذراني جايز نيست و هدف ياد شده باعث تجويز آن نميگردد.
صافي: نواختن آلات موسيقي جايز نيست و هدف ياد شده باعث تجويز آن نميگردد.
منبع:http://b2n.ir/porseman
____________
📖 @ahkam_sharei
▬📝 @ahkam_sharei ﷽▬
💬سوال
سفر زيارتي کربلا ميخاستم برم شنيدم بايد از فاميل و دوستان حلاليت بطلبم. اگه به کسي نگم برم زيارت بدون خداحافظی از فاميل و... قبول هست يا اگر کسي حلال نکنه زيارتم قبول هست. مرجع (سيستاني)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
اگر حقوقی از دیگران ضایع کرده اید، باید رضایت آنها را جلب کنید و این امر ربطی به زیارت یا غیر آن ندارد، در هر صورت باید حق الناس هایی که بر عهده انسان است، را رفع نماید.
اگر به کسی نگویید که به زیارت می روید و خداحافظی نکنید، لطمه ای به اصل زیارت شما نمی زند و زیارت شما صحیح است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#احکام_زیارت #احکام_حق_الناس
-------------------------------------
لطفا نشردهنده احکام باشید…
💯بزرگترین کانال احکام👈 @ahkam_sharei
🌺 ثواب بسیار بالا و جالب "تجهیز و کمک هزینه" دیگران برای سفر #کربلا و #زیارت سالار شهیدان امام حسین علیه السلام... 👆
شخصی از امام صادق علیه السلام پرسید:
🔹 اجر كسى كه ديگرى را مجهّز كرده و به زيارت قبر آن حضرت امام حسین (علیه السلام) بفرستد ولى خودش بواسطه عارضه و علّتى كه پيش آمده به زيارت نرود چيست؟
حضرت فرمودند:..... ☝️☝️
@ahkam_sharei
▬📝 @ahkam_sharei ﷽▬
💬سوال
حکم نماز در کربلای معلی از نظر شکسته یا کامل خواندن چیست؟
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
-آیت الله خامنهای: مسافر می تواند در تمام روضه شریفه داخل حرم را كه از طرف بالاى سر و پایین پا منتهى به پنجرهها و درها و رواق مىشود از طرف پشت سر تا مسجد امتداد دارد، نمازش را تمام بخواند. (نماز داخل صحن شريف برای مسافر شکسته است.)
- آیت الله مکارم شیرازی: مسافر میتواند در حرم حضرت سید الشهداء علیه السلام، نمازش را تمام بخواند. منظور از حرم، قسمت زیر گنبد و رواقها است. (و تنها شامل رواق های قدیم و ساختمان های قدیم می شود و رواق جدید و حیاط و صحن را شامل نمی شود). البتّه افضل در این موارد، نماز تمام است.
- آیت الله سیستانی: مسافر میتواند در حرم حضرت سید الشهداء علیه السلام تا مقدار ۱۱٫۵ متر تقریباً از اطراف قبر مقدس، نمازش را تمام بخواند.
➕جزئیات کامل و سوالات بیشتر در این خصوص در لینک زیر که توصیه میشود مطالعه کنید👇
https://goo.gl/Ztz9VN
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#احکام_زیارت #احکام_نماز
-------------------------------------
لطفا نشردهنده احکام باشید…
💯بزرگترین کانال احکام👈 @ahkam_sharei
▬📝 @ahkam_sharei ﷽▬
💬سوال
فردی که به خویشان و یا دوستان بدهکار است آیا می تواند به زیارت اربعین مشرف شود؟ رهبری
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
اگر زمان ادای قرض نرسیده و یا قرض دهنده به شما مهلت برای پرداخت قرض بدهد اشکالی ندارد و در صورتی که زمان ادای آن رسیده و بتوانید بدهی خود را بدهید و طلبکار هم مطالبه کند، اول قرض خود را پرداخت نمایید. و اگر مکلف به قصد ترک واجب مثل نپرداختن دِینی که وقت پرداختش رسیده است به سفر برود، نمازش تمام است؛ اما اگر بدون این قصد سفر میرود هرچند مستلزم ترک واجب میشود، نماز شکسته است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#احکام_زیارت
#آیت_الله_خامنه_ای
-------------------------------------
لطفا نشردهنده احکام باشید…
💯بزرگترین کانال احکام👈 @ahkam_sharei
💬سوال
در چه مکانهایی مسافر میتواند نماز را کامل یا شکسته بخواند؟ نماز در کربلا و حرم امام حسین کامل است یا شکسته؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
مسافر می تواند در مسجد الحرام و مسجد پیغمبرصلی اللّه علیه و آله و سلم و مسجد کوفه نمازش را تمام بخواند(1). ولی اگر بخواهد در جایی که اول جزء این مساجد نبوده و بعد به این مساجد اضافه شده نماز بخواند، احتیاط مستحب آن است که شکسته بخواند اگر چه اقوی، صحت تمام است(2) و نیز مسافر می تواند در حرم و رواق حضرت سید الشهداء علیه السلام بلکه در مسجد متصل به حرم نماز را تمام بخواند (3).
(1) (بهجت:) و احتیاط در این است که نماز را شکسته بخواند..
(2) (اراکی، بهجت:) احتیاط واجب آن است که شکسته بخواند..
(3) (اراکی:) مسافر می تواند در حرم و رواق حضرت سید الشهداء علیه السلام بلکه در تمام روضه مقدسه نماز را تمام بخواند.
ضمائم :
🔹(بهجت:) مسافر می تواند در کنار حرم مطهر حضرت سید الشهداء علیه السلام نماز را تمام بخواند ولی اگر در این چهار مکان نماز او قضا شد، بنا بر احتیاط واجب بطور شکسته قضا نماید اگر چه در همان مکان باشد.
🔹(خوئی، تبریزی:) مسافر می تواند در مسجد الحرام و مسجد پیغمبرصلی اللّه علیه و آله و سلم بلکه در تمام شهر مکّه و مدینه (تبریزی: مکّه قدیم و مدینه قدیم) و مسجد کوفه نمازش را تمام بخواند و نیز مسافر می تواند در حرم حضرت سید الشهداء علیه السلام نماز را تمام بخواند اگر چه دورتر از اطراف ضریح مقدس نماز بخواند.
🔹(گلپایگانی، صافی، نوری:) مسافر می تواند در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر اکرم صلی اللّه علیه و آله و سلم بلکه در شهر مکّه و مدینه (نوری: در تمام شهر مکّه و مدینه) و مسجد کوفه نماز را تمام بخواند. ولی اگر بخواهد در جایی که اوّل جزء مسجد کوفه نبوده و بعد به این مسجد اضافه شده نماز بخواند، احتیاط واجب آن است که شکسته بخواند و نیز مسافر می تواند در حائر حضرت سیّد الشّهداء علیه السلام نماز را تمام بخواند. ولی احتیاط واجب آن است که اگر دورتر از اطراف ضریح مقدّس نماز بخواند، شکسته به جا آورد.
🔹(سیستانی:) مسافر می تواند در تمام شهر مکّه و مدینه و کوفه و در حرم حضرت سیّد الشّهداء علیه السلام تا مقدار (5)/ (11) متر تقریباً از اطراف قبر مقدّس نمازش را تمام بخواند.
🔹(فاضل:) مسافر مخیّر است در شهر مکّه و شهر مدینه و مسجد کوفه نمازش را تمام بخواند یا شکسته. و در این سه مکان، فرقی بین بناء اصلی و اوّلیّه و آن چه بعد اضافه شده، نمی باشد و نیز مسافر می تواند در حرم و رواق حضرت سیّد الشّهداء علیه السلام، بلکه در مسجد متّصل به حرم، نماز را تمام یا شکسته بخواند.
🔹(زنجانی:) در شهرهای مکه و مدینه و نجف (یا کوفه) و کربلا، تأکید بسیار شده که قصد اقامه ده روز کرده و نماز را تمام بخوانند، ولی تا قصد اقامه نکرده، ظاهراً مانند سایر شهرها باید نماز را شکسته بخواند.
🔹(مکارم:) در چهار محل، مسافر مخیّر است نماز را تمام یا شکسته بخواند: «مسجد الحرام»، «مسجد پیغمبر اکرم صلی اللّه علیه و آله و سلم»، «مسجد کوفه» و «حرم حضرت سیّد الشّهداء علیه السلام». و أفضل در این موارد، نماز تمام است و فرقی میان مسجد الحرام در عصر پیامبر صلی اللّه علیه و آله و سلم و ائمّه هدی علیهم السلام و اضافاتی که بعداً بر آن افزوده شده یا در آینده افزوده می شود نیست، هم چنین در مورد مسجد پیامبرصلی اللّه علیه و آله و سلم و کوفه و حرم حسینی علیه السلام.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#احکام_زیارت
توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
-------------------------------------
لطفا نشردهنده احکام باشید…
💯بزرگترین کانال احکام👈 @ahkam_sharei