💠 علت بزرگداشت #اربعین چیست؟
- مهمترین نکته درباره اربعین، روایت امام عسکری (ع) است.
اما این که منشأ اربعین چیست، باید گفت، در منابع به این روز به دو اعتبار نگریسته شده است.
🔹نخست روزی که اسرای کربلا از شام به مدینه مراجعت کردند.
🔹دوم روزی که جابر بن عبدالله انصاری، صحابی پیامبر خدا (ص) از مدینه به کربلا وارد شد تا قبر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را زیارت کند. شیخ مفید (م 413) در«مسار الشیعه» که در ایام موالید و وفیات ائمه اطهار علیهم السلام است، اشاره به روز اربعینکرده و نوشته است: این روزی است که حرم امام حسین (ع)، از شام به سوی مدینه مراجعت کردند. نیز روزی است که جابر بن عبدالله برای زیارت امام
کهنترین کتاب دعایی مفصل موجود، کتاب «مصباح المتهجّد» شیخ طوسی از شاگردان شیخ مفید است که ایشان هم همین مطلب را آورده است.
شیخ طوسی پس از یاد از این که روز نخست ماه صفر روز شهادت زید بن علی بنالحسین (ع) و روز سوم ماه صفر، روز آتش زدن کعبه توسط سپاه شام در سالهجری است، مینویسد: بیستم ماه صفر (چهل روز پس از حادثه کربلا) روزی است که حرم سید ما اباعبدالله الحسین از شام به مدینه مراجعت کرد ونیز روزی است که جابر بن عبدالله انصاری، صحابی رسول خدا (ص) ازمدینه وارد کربلا شد تا قبر حضرت را زیارت کند. او نخستین کس از مردمان بود که امام حسین (ع) را زیارت کرد. در چنین روزی زیارت آن حضرت مستحب است و آن زیارت اربعین است. (مصباح المتهجد، ص 787) در همانجا آمده است که وقت خواندن زیارت اربعین، هنگامی است که روز بالا آمده است.
در کتاب «نزهة الزاهد» هم که در قرن ششم هجری تألیف شده، آمده: در بیستم این ماه بود که حرم محترم امام حسین(ع) از شام به مدینه آمدند. (نزهةالزاهد، ص 241) همین طور در ترجمه فارسی فتوح ابن اعثم (الفتوح ابن اعثم، تصحیح مجد طباطبائی) و کتاب مصباح کفعمی که از متون دعایی بسیار مهم قرن نهم هجری استاین مطلب آمده است. برخی استظهار کردهاند که عبارت شیخ مفید و شیخطوسی، بر آن است که روز اربعین، روزی است که اسرا از شام به مقصد مدینه خارج شدند نه آن که در آن روز به مدینه رسیدند. (لؤلؤ و مرجان، ص 154) به هر روی، زیارت اربعین از زیارتهای مورد وثوق امام حسین (ع) است که از لحاظ معنا و مفهوم قابل توجه است.
لطفا نشر دهید - التماس دعا 🌺
@ahkam_sharei
#احکام_متفرقه
#واجبات_تخییری
☘بعضى موارد، واجبات داراى گزینههایى است که انتخاب واجب با خود مکلف است و به آنها واجبات تخییرى مىگویند. برخى از این موارد را بیان مىکنیم:
▫️۱. در رکعت سوم و چهارم نماز، نمازگزار مىتواند تسبیحات اربعه یا سوره «حمد» بخواند، ولى باید هر کدام را آهسته بخواند. (توضیحالمسائل محشى، ۱/۵۵۵)
▫️۲. کسى که عمداً و بدون عذر در ماه مبارک رمضان #روزه خود را بخورد، در کفاره آن مخیر است یکى از این سه چیز را انتخاب کند: یا یک بنده در راه خدا آزاد کند (که در زمان ما وجود ندارد)، یا شصت روز روزه بگیرد و یا شصت فقیر را سیر کند. (همان/۹۲۸)
▫️۳. انسان در روز جمعه آزاد است که نماز ظهر بخواند یا در #نماز_جمعه شرکت کند. (توضیحالمسائل محشى، ۱/۴۰۵).
البته بعضى از مراجع تقلید مىگویند اگر نماز جمعه با شرایط آن برگزار مىشود، احتیاط واجب است که شرکت در نمازجمعه ترک نشود. اطلاعات بیشتر در لینک زیر👇
http://b2n.ir/namaz.jome
________________
@ahkam_sharei
💬سوال
آیا حدیثی وجود دارد که اربعین گرفتن جز برای امام حسین(ع) جایز نیست؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
آنچه در زمینه برپایی مجالس عزا برای امامان(ع) میتوان گفت؛ این است که در منابع روایی و حدیثی شیعه، در زمینۀ اقامه عزا و سوگواری برای امام حسین(ع)، جایگاه ویژهای در نظر گرفته شده است. اما در ارتباط با دیگر امامان، روایت و سند تاریخی وجود ندارد که در روز شهادت امامی، عزای عمومی در جامعۀ اسلامی اعلام شود، تا چه رسد به اربعین. اما اگر مراسم عزایی برای امامی برگزار میشود، شاید بتوان آنرا از باب تعظیم شعائر مطلوب دانست، به شرط آنکه:
الف. این عزاداریها تا اندازهای پررنگ نباشد که عزاداری امام حسین(ع) که روایات فراوانی، تأکید ویژه بر آن نمودهاند، به تدریج کم رنگ شده و مانند یکی از دیگر عزاداریهای مشابه به شمار آید.
ب. همچنین نباید آنگونه رفتار شود که با تأسیس دههها و اربعینهای جدیدی که در روایات، هیچ اشاره و تأکیدی بر آن نشده است، به تدریج افراد معتقد به مذهب را در طول سال، همواره سیاه پوش، عزادار و در محدودیت نشان داده و به دنبال آن، این تفکر را در جامعه القا نمود که مذهبی شدن مترادف با صرف نظر از هرگونه شادی و خوشحالی است.
-اطلاعات تفصیلی تر در لینک زیر:
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa23144
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#احکام_زیارت
-------------------------------------
لطفا نشردهنده احکام باشید…
💯بزرگترین کانال احکام👈 @ahkam_sharei
هدایت شده از بصیرت افزایی
«متن زیارت اربعین امام حسین(ع)»
🏴زیارت امام حسین(ع) و زیارت اربعین از اعمال چهلمین روز شهادت امام حسین(ع) عنوان شده است. زیارت اربعین بر دشمن شناسی و امام شناسی تأکید دارد.
التماس دعا
@basiratafzayi
💬سوال
با توجه به اهمیت اربعین و زیارت مخصوص آن، آیا ۲۰ صفر موضوعیت داره یا چهل روز بعد از شهادت امام حسین(ع) ؟ چون همیشه ۲۰صفر، روز اربعین هست با اینکه گاهی محرم ۲۹ روزه هست و قاعدتا اربعین باید روز ۲۱ صفر باشد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
درباره ی اربعین ملاک روز ۲۰ صفر هست.
به دو دلیل:
- اول ورود جابر بن عبد الله انصاری به کربلا در این روز
- دوم ورود اهل بیت به کربلا در ۲۰ صفر
*توضیح هر کدام:
- درباره زیارت جابر در روز اربعین، شیخ مفید در کتاب «مسار الشیعه» تصریح می کند که جابر به زیارت حضرت شتافته است. ایشان می نویسد:
یوم العشرین منه (صفر) هو الیوم الذی ورد فیه جابر بن عبدالله الانصاری صاحب رسول الله(ع) و رضی الله تعالی عنه من المدینة إلی کربلاء لزیارة قبر سیدنا أبی عبدالله، فکان اول من زاره من الناس
"روز بیستم صفر، روزی است که جابر یار پیغمبر، خود را از مدینه به کربلا رساند و موفق به زیارت قبر حضرت ابی عبدالله(ع) شد و او اولین زائر سیدالشهداست."
شیخ مفید، شیخ طوسی، علامه حلی، شیخ رضی الدین علی بن یوسف حلی، کفعمی، علامه مجلسی و محدث نوری این واقعه را نقل کرده اند که در روز ۲۰ صفر جناب جابر برای زیارت سیدالشهدا(ع) به کربلا آمد.
- اما در مورد ورود اهل بیت به کربلا:
چند قول در این زمینه مطرح شده که مشهورترین آن روز بیستم ماه صفر هست.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#احکام_مناسبتی
-------------------------------------
لطفا نشردهنده احکام باشید…
💯بزرگترین کانال احکام👈 @ahkam_sharei
﷽ #احکام_نماز_جماعت
❓پرسش
حکم اقتدا کردن زن به شوهر در نماز جماعت چیست؟
✅پاسخ
برای امام جماعت شرط هایی وجود دارد که از مهم ترین آنها «قرائت صحیح» و «عدالت» است. بنابر این هر کسی که این دو شرط و نیز شرایط دیگری که ذکر میگردد را دارا باشد، می توان به او اقتدا کرد. بر این اساس، برپایی نماز جماعتی دونفره با حضور زن و شوهر مانعی ندارد.
شرایط امام جماعت که در توضیح المسائل آمده از این قرار است: " امام جماعت باید بالغ و عاقل و شیعه دوازده امامى و عادل و حلال زاده باشد و نماز را به طور صحیح بخواند و اگر مأموم مرد است امام او هم باید مرد باشد و اقتدا کردن بچه ممیز که خوب و بد را مى فهمد به بچه ممیز دیگر جایز نیست،. بنابراین و با توجه به شرایط امام جماعت، شخصی که امام جماعت است باید این شرایط را داشته باشد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
به روزترین کانال احکام در ایتاء👇
☑️ @ahkam_sharei
جهت فراگیری احکام، حداقل به یک نفر بفرستید...