📚 نماز و روزه در محل سکونت موقت
💠 سؤال: به دلیل عمل قلب و شرایط خاص تنفسی بعد از آن، به مدت یک سال به شهری خوش آب و هوا، انتقالی موقت گرفتم و در صورت بهبود شرایط قصد دارم که به وطن برگردم، آیا در حال حاضر، نماز من و همسرم در محل #سکونت_موقت کامل است یا شکسته؟
✅ جواب: هر چند آنجا حکم #وطن را ندارد اما اگر حداقل یک سال، قصد سکونت داشته باشید، مسافر محسوب نمی شوید و ـ حتی بدون قصد اقامت ده روزه نیزـ نماز، تمام بوده و روزه صحیح است.
#احکام_نماز #احکام_سفر #وطن_موقت
@ahkam_sharei
#احادیث معصومین
امام صادق(ع):
ایجاد وحدت هنگام پیدایش اختلاف و تباهی امت، و نزدیک کردن آنها هنگام جدایی، صدقه ایست که خداوند آن را دوست دارد.
آغاز هفته #وحدت گرامیباد 🌹
@ahkam_sharei
🟩تعریف: قرض یعنی مالی را به ملک دیگری درآوردن، در مقابل اینکه او هم تعهد کند آن را یا مثل یا قیمت آن را برگرداند.
🟥حکم قرض دادن:
قرض دادن مستحب مؤکد است؛ به خصوص به شخص محتاج. از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است:
قَالَ: وَ مَنْ أَقْرَضَ أَخَاهُ الْمُسْلِمَ- کَانَ لَهُ بِکُلِّ دِرْهَمٍ أَقْرَضَهُ وَزْنَ جَبَلِ أُحُدٍ- مِنْ جِبَالِ رَضْوَى وَ طُورِ سَیْنَاءَ حَسَنَاتٌ- وَ إِنْ رَفَقَ بِهِ فِی طَلَبِهِ- تَعَدَّى بِهِ عَلَى الصِّرَاطِ کَالْبَرْقِ الْخَاطِفِ اللَّامِعِ- بِغَیْرِ حِسَابٍ وَ لَا عَذَابٍ- وَ مَنْ شَکَا إِلَیْهِ أَخُوهُ الْمُسْلِمُ فَلَمْ یُقْرِضْهُ- حَرَّمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَیْهِ الْجَنَّةَ یَوْمَ یَجْزِی الْمُحْسِنِینَ.
هرکس به برادر مسلمانش قرض دهد، در مقابل هر درهمی که قرض میدهد، به میزان وزن کوه احد، از کوههای رضوی و طور سیناء برای او حسنه است و اگر در مطالبه قرض خود، مدارا کند، بدون حساب و عذاب سریع از صراط میگذرد و اگر برادر مسلمانش از او قرض بخواهد و او ندهد (در صورتیکه توانایی آن را دارد) خداوند روزی که به محسنین جزا میدهد، بهشت را بر او حرام میکند.
@ahkam_sharei
#حدیث
💎امیرالمومنین علیه السلام:
دعا حفاظ مومن است هر وقت در را زیاد بکوبی بالاخره به روی تو باز خواهد شد.
📖اصول کافی،ج۴،ص۲۱۴
@ahkam_sharei
✅موارد وجوب قرض گرفتن
قرض کردن، حتی در صورت نیاز هم مکروه است. اما کراهتش از حالت عدم نیاز کمتر است. البته گاهی نیاز آنقدر زیاد است که قرض کردن واجب میشود و آن مواردی است که حفظ جان یا آبرو و امثال آن، منوط به قرض کردن باشد.
⛔موارد حرمت قرض گرفتن
کسی که نمیتواند تأمین ادای قرض کند و امید آن را نیز ندارد، نباید قرض کند؛ مگر ضرورت باشد یا قرض دهنده از حال او آگاه باشد.
#احکام
#احکام_شرعی
#احکام_قرض
@ahkam_sharei
*در ناامیدی بسی امید است
قالَ الرِّضا عليه السلام : ما اَحْسَنَ الصَّبْرَ وَ اِنْتِظارَ الْفَرَجِ، اَما سَمِعْتَ قَوْلَ اللّه ِ تَعالى: «فَاْرْتَقِبُوا اِنّى مَعَكُمْ رَقيبٌ» حديث وَقَولَهُ عَزَّوَجَلَّ: «فَانْتَظِرُوا اِنّى مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرينَ»حديث فَعَلَيْكُمْ بِالصَّبْرِ فَاِنَّهُ اِنَّما يَجيئُ الْفَرَجُ عَلَى الْيَأْسِ، فَقَدْ كانَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ اَصْبَرَ مِنْكُمْ.
امام رضا عليه السلام فرمود: شكيبائى و انتظار فرج چقدر نيكو ست، آيا گفته خدا را شنيديد كه فرمود. «شما منتظر باشيد كه من هم با شما منتظرم» و همچنين فرمود: «انتظار بكشيد كه من هم با شما از انتظار كشندگانم»، بنابراين صبور باشيد، چون فرج بعد از زمان يأس و نااميدى مى رسد و افراد قبل از شما صبورتر بودندبحار ج52
عَنْ الاِمامِ الْمَهْدىّ عليه السلام فى تَوْقيعِهِ اِلى مُحَمَّدِ بْنِ عُثْمانَ: وَ اَكْثِرُوا الدُّعآءَ بتَعْجيلِ الْفَرَجِ فَاِنَّ ذلِكَ فَرَجُكُمْ. حديث
حضرت مهدى عليه السلام در نامه مباركش به سفير خود محّمد بن عثمان فرمود: براى تعجيل فرج زياد دعا كنيد، چون همين دعا موجب فرج شماست. منتخب الاثر
https://hawzahnews.com/x4Zgf
#جمعه #جمعه_های_انتظار #هر_لحظه_انتظار
#صاحب_الزمان #قائم #ولی_عصر #مهدی_فاطمه #علی_فانی #فرج_امام_زمان
#دعا #غفلت_از_یار_گرفتار_شدن_هم_دارد
#به_خود_آمدن #خاتم_الاوصياء #ظهور_امام_زمان #ظهور_تو_تنها_راه_نجات_عالم_است
#ظهور
@ahkam_sharei
هدایت شده از اخلاق و احکام دینی
🔴 زیارت امام زمان (عج) در روز جمعه
🔵 اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ في اَرْضِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللهِ في خَلْقِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللهِ الَّذي يَهْتَدي بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخآئِفُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْوَلِيُّ النّاصِحُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا سَفينَةَ النَّجاةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَيوةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ صَلَّي اللهُ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ عَجَّلَ اللهُ لَكَ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَظُهُورِ الاَْمْرِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يامَوْلايَ، اَنـَا مَوْلاكَ عارِفٌ بِاُوليكَ وَاُخْريكَ، اَتَقَرَّبُ اِلَي اللهِ تَعالي بِكَ وَبِآلِ بَيْتِكَ، وَاَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ، وَظُهُورَ الْحَقِّ عَلي يَدَيْكَ، وَاَسْئَلُ اللهَ اَنْ يُصَلِّيَ عَلي مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاَنْ يَجْعَلَني مِنَ الْمُنْتَظِرينَ لَكَ وَالتّابِعينَ وَالنّاصِرينَ لَكَ عَلي اَعْدآئِكَ، وَالْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْكَ في جُمْلَةِ اَوْلِيآئِكَ، يا مَوْلايَ يا صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ، هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَهُوَ يَوْمُكَ، الْمُتَوَقَّعُ فيهِ ظُهُورُكَ، َالْفَرَجُ فيهِ لِلْمُؤْمِنينَ عَلي يَدَيْكَ، وَقَتْلُ الْكافِرينَ بِسَيْفِكَ، وَاَنَا يا مَوْلايَ فيهِ ضَيْفُكَ وَجارُكَ، وَاَنْتَ يا مَوْلايَ كَريمٌ مِنْ اَوْلادِ الْكِرامِ، وَمَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَالاِْجارَةِ، فَاَضِفْني وَ اَجِرْني، صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي اَهْلِ بَيْتِكَ الطّاهِرينَ.
#جمعه
#امام_زمان
#محرم
@ahkam_sharei
جلسه استراحت در نماز !!!
در رکعت هائی که تشهد ندارد مثل رکعت اول در همه نماز ها و همین طور رکعت سوم در نماز های چهار رکعتی بعد از سر برداشتن از سجده دوم گفته اند کمی بنشیند و بعد برای رکعت بعدی بلند شود و این کار را جلسه استراحت می گویند برخی از مراجع مثل ایا ت عظام مرحوم امام خمینی ره و مرحوم ایت الله گلپایگانی و از موجودین آقایان خامنه ای و سیستانی و صافی و نوری همدانی احتیاط واجب دارند ولی بقیه مراجع این کار را مستحب می دانند گفتنی است احتیاط واجب را اگر نخواهند عمل کنند می توانند به مراجع دیگری که مستحب می دانند رجوع کنند ( توضیح المسائل مراجع م۱۰۷۵ ) تذکر: در تمام رکعات نماز بعد از سر برداشتن از سجده اول باید بنشیند تا بدن آرام گیرد و دوباره به سجده رود.( مساله ۱۰۵۶ توضیح المسائل محشی مراجع)
#احکام #احکام_شرعی #احکام_نماز #جلسه_استراحت #نماز
@ahkam_sharei
﷽ #احکام_نامحرم
❓پرسش
اگه نامحرمی رو دوست داشته باشی و پروفایلش رو فقط چک کنی ایا گناه داره ؟ اصلا دوست داشتن نامحرم گناه داره ؟
📿 پاسخ
اگر به هر دلیل مفسده داشته باشد جایز نیست. صرف دوست داشتن نامحرم اگر فقط خطور ذهنی باشد بروز خارجی نداشته باشد ومفسده نداشته باشد اشکال ندارد درغیر این صورت جایز نیست
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿به روزترین کانال احکام شرعی
👇
☑️ @ahkam_sharei
جهت فراگیری احکام، حداقل به یک نفر بفرستید...
#احکام_حق_الناس
☑️سوال
حکم کسی که حق الناس بر گردنش هست چیست؟
ــــــــــــــــــــــ
✅پاسخ
اگر صاحبان آنها را می شناسید باید مال یا بدهی خود را به آنها اداء کنید و اگر نمی شناسید یا دسترسی ندارید از طرف آنها صدقه بدهید.
-------------------------
سایت #آیت_الله_سیستانی
______________
🔃جهت فراگیری احکام، لطفا نشر دهید...
کانال احکام "به روز" شرعی👇
@ahkam_sharei
🔶خوردن میوه درخت خارج از باغ
⚫️سؤال: قسمتی از #درخت که از #باغ خارج شده است، #خوردن_میوه آن برای عموم چه حکمی دارد؟
⚪️جواب: اگر فردى در مسير راه به درخت ميوه برخورد كند، مىتواند از ميوههاى آن استفاده كند، مشروط به اين كه:
اولاً به قصد استفاده از ميوه به آن مسير نرفته باشد؛
ثانياً به درخت آسيب نرساند و شاخههاى آن را نشكند؛
ثالثاً همانجا ميوه را خورده و با خود همراه نبرد؛
رابعاً بنابر احتیاط، علم به عدم رضایت مالک نداشته باشد.
#اجوبه_الاستفتائات #حق_الماره
@ahkam_sharei
💠حدیث
امام على عليه السلام:
هرگاه گناهى مرتكب شدى، به محو آن با توبه بشتاب
إنْ قارَفْتَ سَيّئةً فعَجِّلْ مَحْوَها بالتَّوبةِ
تحف العقول صفحه81
@ahkam_sharei
امشب سخن ازجان جهان بایدگفت
توصیف رسول(صلی الله علیه و آله) انس و جان باید گفت
در شـــــام ولادت دو قــطب عالم
تبریک به صــاحب الزمان (عج الله) باید گفت
💐 فرا رسیدن میلاد مسعود و پربرکت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و امام صادق(علیه السلام) بر همگان مبارک 💐
🆔 @ahkam_sharei
💠گوشه ای از سنتهای خوب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
🌸حتما بخوانید ...
امام علی(ع) فرمود:
1️⃣هیچ دیده نشد که رسول خدا(ص) با کسی مصافحه کند و او جلوتر از طرف دست خود را بکشد،
2️⃣هیچ دیده نشد که در پیش روی کسی که در خدمتش نشسته پای خود را دراز کند
3️⃣و هیچ وقت مخیر بین دو چیز نشد، مگر اینکه آن کاری که دشوارتر بود را اختیار میفرمود؛
4️⃣ و هیچ وقت در ظلمی که به او میشد به مقام انتقام درنیامد، مگر اینکه محارم خدا هتک شود که در این صورت خشم میکرد و 👈خشمش هم برای خدای تعالی بود؛
5️⃣ و هیچ وقت در حال تکیه کردن غذا میل نفرمود تا از دنیا رحلت کند؛ و هیچ وقت چیزی از او درخواست نشد که در جواب بگوید: «نه»، و حاجت هیچ حاجتمندی را رد نکرد، بلکه عملا یا 👈به زبان در حدی که برایش میسور بود آن را برآورده میساخت.
6️⃣ نمازش در عین تمامیت از همه نمازها سبکتر و خطبهاش از همه خطبهها کوتاهتر بود؛
7️⃣و مردم، آن جناب را به بوی خوشی که از او به مشام میرسید میشناختند؛
8️⃣و بارها میفرمود بهترین شما خوشاخلاقترین شما است؛
9️⃣در سنتهای آن حضرت(ص) است که هر وقت حرف میزد در حرف زدنش تبسم میکرد و همواره با اشخاص شوخی میکرد و میخواست تا بدین وسیله آنان را مسرور سازد. ولی در شوخیهایش جز حق نمیگفت.
🔟رسول خدا(ص) بیشتر اوقات رو به قبله مینشست.
1️⃣1️⃣اگر سوار بود هیچ وقت نمیگذاشت کسی پیاده همراهیاش کند یا او را سوار در ردیف خود میکرد و یا میفرمود تو جلوتر برو و در هر جا که میگویی، منتظرم باش تا بیایم.
2️⃣1️⃣ رسول خدا(ص) برای خود از احدی انتقام نگرفت، بلکه هر کسی که آزارش میکرد عفو میفرمود.
3️⃣1️⃣اگر کسی از مسلمین را سه روز نمیدید جویای حالش میشد، اگر میگفتند سفر کرده حضرت دعای خیر برای او میفرمود و اگر میگفتند منزل است به زیارتش میرفت و اگر میگفتند مریض است از او عیادت میکرد.
4️⃣ 1️⃣انس نقل میکند که گفت: من نه سال خدمتگزاری رسول خدا را کردم و هیچ به یاد ندارم که در این مدت به من فرموده باشد چرا فلان کار را نکردی و نیز به یاد ندارم که در یکی از کارهایم خردهگیری کرده باشد.
🌸سفارش ویژه به زنان🌸
💞پيامبر خدا صلى الله عليه و آله می فرمودند : نشستن مرد نزد زن و فرزندش ، نزد خداى متعال محبوبتر است از اعتكاف او در اين مسجد من
💞پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : كسى كه به طرف دهان همسرش لقمه اى بالا برد پاداش برد .
💞پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر چه ايمان بنده بيشتر شود، زن دوستى او فزونتر مى شود.
🔹در ادامه حتما به صورت کامل بخوانید:
💟👉https://goo.gl/c3XfsB
🌸عید شما مبارک 🌸
🆔 @ahkam_sharei
تکلیف ما در برخورد با شیعیانی که اصرار به تفرقهافکنی میان مسلمانان را دارند چیست؟ آیا امر به معروف و نهی از منکر آنها واجب است؟
نظر حضرت آقا این است که تفرقه بین مسلمانان کار حرامی است و توهین به مقدسات سایر مسلمین هم حرام است. فعل حرام منکر است و نهی از منکر هم واجب است؛ اما با وجود شرایط و مراعات مراتب.
منبع سایت هدانا برگرفته از سایت رسمی حضرت آیتالله العظمی خامنهای؛ توسط حجتالاسلاموالمسلمین فلاحزاده.
کانال احکام و اخلاق شرعی
@ahkam_sharei
🌺🌺سالروز ولادت با سعادت پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم و امام صادق علیه السلام مبارک باد. 🌺🌺
ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد
دل رمیده ما را انیس و مونس شد
🍀🌹اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌹🍀
🆔 @ahkam_sharei
🔺کوتاهی تأسفبار ما نسبت به پیامبر(ص)؛ چند سخن از پیامبر خدا را بلد نیستیم!
🌹 پیامبر اکرم(ص):
👈 مردم را از دوستانشان بشناسيد؛ چه، انسان همخوى خود را به دوستى مى گيرد.
👈 مسلمان آن است که مسلمانان از دست و زبان او در آسایش باشند.
👈زیان نادانان بیش از ضرری است که تبهکاران به دین میرسانند.
👈 ناداری بلاست. از آن بدتر، بیماری تن، و از بیماری تن دشوارتر، بیماری دل.
👈 با یکدیگر در تماس باشید تا به هم مهربان شوید.
👈 من برای امت خود، از بیتدبیری بیم دارم نه از فقر.
👈 با هوای نفس خود نبرد کنید تا مالک وجود خود گردید.
👈 با خانواده خود به سر بردن، از گوشه مسجد گرفتن، نزد خداوند پسندیدهتر است.
👈 سنگینترین چیزی که در ترازوی اعمال گذارده میشود، خوشخویی است.
👈 پس از بت پرستیدن، آنچه به من نهی کردهاند در افتادن با مردم است.
👈 مبادا که ترس از مردم، شما را از گفتن حقیقت باز دارد!
🆔 @ahkam_sharei
🔘شک در محدوده نجاست
🔻سؤال: اگر بدانیم چیزی #نجس است اما ندانیم کدام قسمت، چه حکمی دارد؟
🔺جواب: برای #تطهیر آن باید تمام قسمتهایی که احتمال می رود نجاست در آن قسمت باشد را تطهیر کرد.
البته تا تطهیر نشده هم اگر چیز تری با بعضی از قسمتهای آن برخورد کند، نجس نمیشود.
#اجوبه_الاستفتائات #احکام_طهارت #شک_در_محدوده_نجاست
🆔 @ahkam_sharei
‼️لمس نام ا...
🔷س ۵۶۸۲: نوشتن اسم جلاله «الله» به صورت «ا...» مرسوم شده است. کسانی که بدون وضو این کلمه را مسّ میکنند، چه حکمی دارند؟
✅ ج: همزه و نقاط، حکم لفظ جلاله را ندارد، و مس آن بدون وضو، جایز است.
🆔 @ahkam_sharei
#احادیث معصومین
امام صادق (ع):
با نادان و دانا، بگو مگو نكن؛
چرا كه هرگاه با نادان بگو مگو كنى، آزارت مى دهد
و هرگاه با دانا بگو مگو كنى، دانشش را از تو دريغ مى دارد
بحارالأنوار ج 2 ص130
🆔 @ahkam_sharei
💬 پرسش: آیا برای وضو گرفتن بهتر است از آب سرد استفاده نمود؟
✍️پاسخ: از برخی روایات چنین برداشت میشود که وضو با آب سرد بهتر از آب گرم است:
🔸 امام سجاد(ع) فرمود: «من فقط با آب سرد تطهیرمیکنم(وضو میگیرم)».
🔹 روایتی از امام هادی(ع) نقل شده است که بر اساس برخی فرازهای آن، حضرتشان به خادمش(کافور) فرمود که به جایی رفته و کاری را انجام دهد و سپس سطلی را برای ایشان آماده نماید تا برای نماز وضو بگیرد؛ اما وی دستور امام(ع) را فراموش کرد و از این جهت نگران بود که مورد سرزنش امام(ع) قرار گیرد، اما هنگامی که متوجه شد امام قصد تهجد را دارد، با اندکی هراس خدمت امام رسید. آنحضرت(ع) به وی فرمود: مگر نمیدانی که من همیشه با آب سرد وضو میگیرم. برای من آب را گرم کرده ای و در سطل ریخته ای. خادم گفت: که من این کار را انجام ندادهام! و مشخص شد که این خادم نبود که آب را برای امام گرم کرده بود، بلکه ظاهرا با نوعی کرامت، آب گرم در اختیار امام قرار گرفته بود و امام(ع) نیز از اینکه خداوند این امکان را برایش مهیا نمود که در آن شب سرد با آب گرم وضو بگیرد، خدا را شکر کرد».
🔸در این زمینه باید گفت؛ روایاتی که صریحاً توصیه به وضو با آب سرد کرده، ناظر به آن است که بهتر است همان آب در دسترس - با هر درجهای از حرارت که باشد - را برای وضو انتخاب کرده و آنرا با آفتاب، آتش و یا هر وسیله دیگری گرم نکرد؛ اما لازم نیست که آب را در یخچال گذاشت تا سردتر شود.
🔹 بر آنکه استفاده از آب گرم نیز ایرادی ندارد و همانگونه که در حدیث امام هادی(ع) آمده، آب گرم آماده شده هدیهای بزرگوارانه از جانب خدا بود که با وجود استحباب استفاده از آب سرد، خداوند در آن شب سرد، آب گرمی را در اختیار ایشان قرار داده بود و اینکه نباید از رخصتهایی که خداوند به انسانها داده به طور کامل چشمپوشی نماییم.
@ahkam_sharei
#احکام_پوشش
☑️سئوال
پوشیدن پیراهن آستین کوتاه [مرد] در مقابل #زن #نامحرم، چه حکمى دارد؟
✅پاسخ
▫️آیات عظام امام، تبریزى، خامنه اى، سیستانى، فاضل و مکارم: اشکال ندارد.1
▫️آیه اللّه نورى: اگر مخالف عفت عمومى نباشد و در نظر افراد متشرع، منکر محسوب نشود، اشکال ندارد.2
▫️آیه اللّه وحید: اگر بداند زنان از روى تعمّد و لذت به او نگاه مى کنند، واجب است #مرد لباس آستین دار بر تن کند و در غیر این صورت اشکال ندارد.3
▫️آیات عظام بهجت و صافى: بنابر احتیاط واجب، باید لباس آستین دار بر تن کند.4
🔹تبصره. اگر در جایى پوشیدن لباس آستین کوتاه، باعث #مفسده خاص گردد، اجتناب از آن واجب است.
-------------------------
1. مکارم، استفتائات، ج1، س834 و تعلیقات على العروة، النکاح، م51 ؛ امام، استفتائات، ج3، احکام حجاب ، س14 ؛ فاضل، تعلیقات على العروة، ج2، النکاح، م51 ؛ تبریزى، استفتائات، س1591 و صراط النجاة، ج1، س1487 ؛ خامنه اى، استفتاء، س 551 و دفتر: سیستانى.
2. نورى، استفتائات، ج1، س483.
3. دفتر: وحید.
4. صافى، جامع الاحکام، ج2، س1722 ؛ بهجت، توضیح المسائل، م1933 و 1937.
کانال احکام و اخلاق شرعی 🕌
________
🆔 @ahkam_sharei