ـ🌺🌿🌼🌿🌺🌿🌼
ـ🌼🌿🌺🌿🌼
ـ🌺🌿🌼
ـ🌼 #بابا_فطریه_رو_نمیده
❓ اگه فطریهمون گردن کسی، مثل بابا یا میزبان یا همسر و... باشه، اما ایشون پرداخت نمیکنه، باید خودمون بدیمش؟
📚 آیات عظام مکارم و سیستانی: بله. اگه بهخاطر فقر نداده، باید خودتون بپردازین و اگه از سر معصیت یا بهخاطر فراموشی نداده، بنابر احتیاط واجب، خودتون بپردازین (البته بهشرطی که شما خودتون فقیر نیستین و شرایط پرداخت رو دارین).
📚 آیتالله وحید: اگر به خاطر فقر نداده باید خودتون بپردازین و اگر از سر معصیت یا به خاطر فراموشی نداده چیزی گردن شما نیست.
📚 آیات عظام رهبری، نوری و زنجانی: نه. به شما چیزی واجب نیست.
⭕️ نکته: احتیاط واجب، یعنی توی این مسئله میتونیم به نظر مرجع اعلم بعد از مرجع خودمون عمل کنیم که فتوای قطعی داره.
🔺توضیحالمسائل ۱۶مرجع، م۲۰۰۶ و ۲۰۰۵؛ عروةالوثقی، ج۲، فصل في زکاةالفطره، فصل في منتجب، م۲؛ منهاجالصالحین، ج۱، م۱۱۷۴؛ هدایةالعباد، ج۱، م۱۵۸۲؛ وسیلةالنجاة، ج۰، م۱۳۴۸؛ زنجانی، مسائلالشرعیه، م۲۰۱۲؛ سیستانی، رساله جامع، ج۱، م۲۶۴۸.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
خلاصه احکام فطریه👆👆
#احکام
#ماه_رمضان
#احکام_فطریه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
🔸رمضان میرود ومیبرد ازکف دل ما
🔸آنکه یکماه صفا یافت ازاو محفل ما
🔹رمضان عقده گشا بود گنهکاران را
🔹وای اگراو رود و حل نشود مشکل ما
🔸حال که ای ماه خدا، میروی آهسته برو
🔸که ندانی چه کُنَد رفتن تو با دل ما
🔷آخرین روز و اخرین جمعه #رمضان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🤲التماس دعا
💠 @ahkam_sharei
#دادن_فطریه_به_والدین
✍️ آيا زكات فطره رو مىتونیم به پدر و مادرمون بدیم که نیازمند هستن؟ پدر و مادر چی؟ میتونن زکاتشون رو به بچههاشون بدن که محتاج هستن؟
📚 آیات عظام وحید، شبیری و نوری: نه عزیزم. نمیشه زکات فطره رو به واجبالنفقه داد!
📚 آیات عظام امام، رهبری، بهجت، فاضل و مکارم: خرجی و نفقه واجبشون با شماست و این رو نمیشه از فطریه داد؛ اما برای رفاه بیشتر (مثل اینکه باهاش کتاب های لازم درسی رو بخره)، میشه بهشون فطریه رو داد.
📚 آیات عظام سیستانی و صافی: خرجی و نفقه واجبشون با شماست و این رو نمیشه از فطریه داد؛ اما برای رفاه بیشتر (مثل اینکه باهاش کتاب های لازم درسی رو بخره)، میشه بهشون فطریه رو داد. البته بهشرطی که خود شخص نتونه بیشتر از نفقه بهشون خرجی بده.
⭕️ نکته: به نظر بعضی مراجع مطلب بالا گاهی استثناء داره مثل اینکه واجب النفقه بدهی داشته باشه و ما با فطریه اون بدهی رو بدیم یا اینکه ما توانایی تامین مخارجش رو نداشته باشیم و با فطریه مخارج رو تامین کنیم یا اینکه به فرزندمون فطریه بدیم، نه برای مخارج خودش -که گردن ماست- بلکه برای مخارج همسرش که گردن ما نیست. (جزییات رو در رساله مرجع تون بببینید).
⭕️ نکته: آقا، میتونه به پدرزن و مادرزنش اگه فقیر هستن، زکات فطره رو بده (و برعکس)؛ یا خانم اگه سرپرست خانواده است، میتونه زکات رو به پدرشوهر و مادرشوهرش بده (و برعکس)؛ برادر وخواهر میتونن به همدیگه، اگه فقیر باشن، فطریه بدن.
⭕️ نکته: «نفقه» به مخارج ضروری زندگی، مثل خوراک، پوشاک، مسکن و... گفته میشه. همونطوری که تأمین مخارج زن و بچه بر انسان واجبه، تأمین هزینههای پدر و مادر و بچههایی که مستقل شدن یا حتی گاهی پدربزرگ و مادربزرگ و یا نوهها اگه فقیر باشن، واجبه.
⭕️ نکته: فقیر از نظر شرعی به کسی گفته میشه که توان تأمین خرج و مخارج عادی زندگی رو در طول سال نداره.
🔺توضيحالمسائل مراجع، م۱۹۴۸؛ نورى، توضيحالمسائل، م۹۴۴؛ امام، تحریرالوسیله، ج۱، اوصاف مستحقین للزکاةالثالث؛ بهجت، وسیلةالنجاة، م۱۳۲۴؛ وحید و سیستانی، منهاج، بعد م۱۱۴۵؛ مکارم، فاضل و نوری، عروة، زکاة، اوصافالمستحقین، الثالث و م۱۰؛ شبیری، رساله، م۱۹۵۶؛ صافی، هدایة، م۱۵۵۰.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
💢 تبدیل پول فطریه به کالا
💠 سوال:
آیا می توان به جای پول فطریه، مواد و لوازم مورد نیاز فقیر را برایش تهیه کرده و به او تحویل دهیم؟
✍🏻 پاسخ:
به صورت مذکور کافی نیست؛ اما می توانید از فقیر وکالت بگیرید که پول فطریه را برای او دریافت کرده و کالاهای مورد نیازش را تهیه کنید.
🔺 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📎 #احکام_روزه
📎 #زکات_فطره
📎 #ماه_رمضان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
🔸 فطریه میهمان
⁉️ ميهمانی كه شب عيد فطر به خانه انسان بيايد، فطریه او بر عهده چه کسی میباشد؟
✅ هر کسی که پیش از رسیدن شب عید نانخور میزبان باشد (هر چند موقت) حتی میهمانی که پیش از شب عید آمده و نانخور او شده (یعنی می خواهد چند روز بماند)، زکات فطره او بر عهده میزبان می باشد اگر چه چیزی نخورد یا با غذای خودش افطار کند.
البته توجه شود که میهمان یک شبه، نانخور محسوب نمی شود و فطریه بر عهده خودش است.
#احکام_فطریه
@ahkam_sharei
📿📖 #احکام_فطریه
📕سؤال
اگر زن به جهت نیاز شوهر، در تأمین مخارج زندگى کمک کند؛ چه کسى باید زکات فطره آنها را بدهد؟
📗پاسخ
اگر زن نان خور شوهر محسوب شود، باید شوهر در صورت توانایى زکات فطره خود و همسرش را بدهد و اگر زن نان خور شوهر و کس دیگرى نباشد، باید خودش زکات فطره اش را بدهد.
کانال احکام و اخلاق شرعی👈 @ahkam_sharei
✅ قوت غالب در #فطریه
📝 سؤال : کسی که در طول سال ، بیشتر #برنج استفاده میکند تا #نان ، آیا باید سه کیلو #برنج یا #مبلغ آن را برای #فطریه بدهد ؟
📖 جواب : #فطریه اگر از گندم ، جو ، خرما ، برنج و مانند اینها یا پول هر کدام داده شود ، #کفایت میکند و منحصر به #قوتغالب شخص نیست .
#مقامعظمےولایت
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
زمان کنار گذاشتن فطریه چه موقع است؟
🔹از غروب شب عید فطر میتواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمیخواند، میتواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد.
🔹در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنابراحتیاط واجب ساقط نمیشود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
🌙 اعمال شب و روز #عید_سعید_فطر 🌹
عیدتون مبارک🌺
لطفا منتشر کنید
التماس دعا
@ahkam_sharei
اللّٰهُ أَكْبَرُ
اللّٰهُ أَكْبَرُ
لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَاللّٰهُ أَكْبَرُ
اللّٰهُ أَكْبَرُ وَ لِلّٰهِ الْحَمْدُ، الْحَمْدُ لِلّٰهِ عَلَىٰ مَا هَدانا، وَلَهُ الشُّكْرُ عَلَىٰ مَا أَوْلانا.
خدا بزرگتر از آن است که وصف شود، خدا بزرگتر از آن است که وصف شود، معبودی جز خدا نیست و خدا بزرگتر از آن است که وصف شود و ستایش ویژه خداست و ستایش ویژه خداست بر آنچه ما را بدان هدایت کرد و او را سپاس بر آنچه به ما ارزانی داشت..
#عید_فطر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
💬سوال
آیا خواندن نماز عید سعید فطر در روز عید، واجب است؟ کیفیت انجام آن چگونه است؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
1. نماز عید فطر و قربان در زمان حضور امام (ع) واجب است و باید به جماعت خوانده شود و در زمان ما که امام معصوم (ع) غایب است، مستحب مىباشد و احتیاط واجب آن است که آن را به جماعت نخوانند،[1] ولى به قصد رجاء مانع ندارد، و چنانچه ولى فقیه یا مأذون از طرف او اقامه جماعت نماید اشکال ندارد.[2]
2. نماز عید فطر و قربان دو رکعت است. در رکعت اول پس از تکبیرة الاحرام و قرائت حمد و سوره (بهتر است سوره اعلی باشد) پنج تکبیر گفته مىشود که پس از هر تکبیرى قنوت خوانده مىشود، آنگاه بعد از تمام شدن قنوت پنجم تکبیر دیگرى گفته شده و به رکوع رفته و دو سجده را بجا آورده و برمىخیزند و در رکعت دوم پس از قرائت حمد و سوره (بهتر است سوره شمس باشد) چهار تکبیر گفته مىشود و پس از هر تکبیر یک قنوت خوانده مىشود و آنگاه تکبیر دیگرى گفته شده و به رکوع مىروند و دو سجده و تشهد را بجا آورده و با گفتن سلام، نماز را به پایان مىرسانند.
🌷در قنوت نماز عید فطر و قربان هر دعا و ذکرى بخوانند کافى است ولى بهتر است این دعا را به قصد امید ثواب، بخوانند: «اللّٰهُمَّ اهْلَ الْکِبْرِیاءِ وَ الْعَظَمَةِ وَ اهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَروتِ وَ اهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ اهْلَ التَّقْوىٰ وَ الْمَغْفِرَةِ اسْأَلُکَ بِحَقِّ هٰذا الْیَوْمِ الَّذِى جَعَلْتَهُ لِلْمُسلِمینَ عیداً وَ لِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ ذُخْراً وَ شَرَفاً وَ کَرٰامَةً وَ مَزیداً انْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ انْ تُدخِلَنى فی کُلِّ خَیْرٍ أَدْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ انْ تُخْرِجَنِى مِنْ کُلِّ سُوءٍ اخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً و آلَ مُحَمَّدٍ صَلَوٰاتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلیْهِمْ اللّٰهُمَّ إِنِّی اسْألُکَ خَیْرَ ما سَأَلَکَ بِهِ عِبٰادُکَ الصَّالِحُونَ وَ اعُوذُ بِکَ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ عِبٰادُکَ الْمُخْلَصُونَ».[3]
پی نوشت ها:
[1]. (اراکى، گلپایگانى، خوئى، فاضل، نورى، سیستانى، تبریزى، مکارم، صافى): مىشود آن را به جماعت یا فرادى خواند. (صافى): ولى احتیاط این است که به جماعت آن را رجاءً بخواند.
(زنجانى): بنا بر احتیاط، آن را به جماعت نخوانند.
[2]. امام خمینى، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل (محشّٰى - امام خمینى)، ج1، ص 824، م 1516، دفتر انتشارات اسلامى، قم، هشتم، 1424 ه ق.
[3]. همان، ج1، ص 825، م 1519 و 1520.
-------------------------------------
لطفا نشردهنده احکام باشید…
💯بزرگترین کانال احکام👈 @ahkam_sharei
🔴 امام باقر علیه السلام فرمودند:
🔵 چون روز اول شوال فرا می رسد منادیی ندا می کند: ای مومنان در این صبحگاه بشتابید برای جوائزتان که به پاداش عبادت رمضان می دهند.
📚 من لا یحضره الفقیه ج ۱ ص ۵۱۱
🌺 فرا رسیدن عید سعید فطر عید بندگی بر همگان مبارک باد
🆔 @ahkam_sharei
#احکام_فطریه
💬سوال
اگر کسی نماز خونده و فطریه شو نداده تکلیف چیه؟؟ یا نماز نخواند
ـــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
زمان پرداخت زکات فطره
الف: کسی که نمازعید می خواند:
برای کسی که نماز عید می خواند بنابراحتياط واجب بايد فطره را پيش از نماز عيد بدهد.
ب: کسی که نماز عید نمی خواند:
برای کسی که نماز عید نمی خواند مي تواند دادن فطریه را تا ظهر تأخير بيندازد.
(توضیح المسائل16مرجع، مسأله2029 - عروه الوثقی،ج2،فصل فی زکاه الفطره،فصل فی وقت وجوبها - منهاج الصالحین،کتاب الزکاه، وقت إخراج زكاه الفطره - وسیله النجاه،ج1 مسأله1358 – هدایه العباد مسأله 1592 - مظاهری، رساله، مسأله1527.)
- اگرکسی در زمان وجوب، فطریه را ندهد یا كنار نگذارد احتياط واجب آن است كه بعداً بدون اين كه نيّت ادا و قضا كند فطره را بدهد.
(توضیح المسائل 16 مرجع،مسأله2031- عروه الوثقی،ج2،فصل فی زکاه الفطره، فصل فی وقت وجوبها - منهاج الصالحین،کتاب الزکاه، وقت إخراج زكاه الفطره - وسیله النجاه، ج1مسأله 1358 - هدایه العباد مسأله 1592 - زنجانی ،مسائل الشرعیه،زکاه الفطره ،مسأله2038.)
-------------------------------------
لطفا نشردهنده احکام باشید…
💯بزرگترین کانال احکام👈 @ahkam_sharei
#احکام_فطریه
🌙 چند مسئله مبتلا به عید فطر از استفتائات آیةالله خامنهای
۱. سؤال: فطریهی مهمان یک شبه بر عهدهی چه کسی است؟
جواب: فطریه میهمان یک شبه بر عهده خودش میباشد و بر عهدهی میزبان نیست.
۲. سؤال: پرداخت فطریه غیر سادات به سادات و احکام آن چگونه است؟
جواب: غیر سادات نمیتوانند فطریه را به سادات فقیر پرداخت کنند و در صورت پرداخت مجزی نمیباشد و ملاک در این امر سرپرست خانواده میباشد.
۳. سؤال: پرداخت فطریه در شهری غیر از شهر شخص پرداخت کننده چگونه است؟
جواب: بنابر احتیاط در همان شهری که هست پرداخت شود.
۴. سؤال: جهت مصرف فطریه چیست؟ و آیا میتوان آن را برای اماکن مذهبی مصرف نمود؟
جواب: مصرف فطریه همان مصرف زکات است؛ ولی احتیاط این است که به فقرای مومن داده شود.
۵. سؤال: آیا پدر میتواند زکات فطره را به فرزند فقیر خود بدهد؟
جواب: اگر فرزندان فقیر باشند، پدر و مادر باید مخارج واجب آنان را بپردازند و نمیتوان چیزی از زکات فطره را بابت مخارج زندگی به آنها داد.
۶. سؤال: زمان کنار گذاشتن فطریه و پرداخت آن چه موقع است؟
جواب: از غروب شب عید فطر میتواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلّف باید فطریه را پیش از نماز عید بدهد، اما اگر نماز عید نمیخواند میتواند دادن فطریه را تا ظهر تأخیر بیاندازد و در صورتی که دسترسی به فقیر دارد کنار گذاشتن فطریه، کافی نیست؛ اما اگر تا ظهر دسترسی به فقیر نداشت، فطریه را کنار بگذارد و هرگاه دسترسی پیدا کرد به فقیر بدهد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمیشود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
۷. سؤال: آیا میتوانیم غیر از گندم، جو و … که در رسالهها گفته شده، جنس دیگر و وسایل دیگری که مورد نیاز فقیر است خریداری کرده و عوض فطریه به مستحق بدهیم؟
جواب: باید همان جنسهایی که در رساله گفته شده یا پول آن به مستحق داده شود. بله اگر از مستحق برای قبول فطریه و خرید جنس دیگر، وکالت بگیرید، میتوانید جنس مورد نیاز مستحق را با فطریه بخرید و به او بدهید.
۸. سؤال: کارت به کارت کردن زکات فطره: آیا می توان زکات فطره را برای فقیر کارت به کارت کرد؟
جواب: اشکالی ندارد، اما اگر زکات فطره را جدا کرده باشد، تعویض آن جایز نیست و اگر در شهرش، فقیر وجود دارد، پس از جدا کردن فطریه، انتقال آن به شهر دیگر هم بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.
۹. سؤال: جنس و مقدار فطریه: مقدار فطریه برای هر نفر چه مقدار است و چه چیزی باید به عنوان فطریه پرداخت شود؟
جواب: مکلف باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفرى یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را هم بدهد کافى است.
📚 استفتائات آیةالله العظمی خامنهای
🆔 @ahkam_sharei
امام على عليه السلام ـ در خطبه عيد فطر ـ : آگاه باشيد! امروز، روزى است كه خداوند آن را براى شما عيد قرار داده و شما را شايسته آن ساخته است. پس خدا را ياد كنيد تا شما را ياد كند و او را بخوانيد تا مستجاب كند و فطره خود را بپردازيد كه سنّت پيامبر شما و تكليفى واجب از سوى پروردگارتان است
ألا وإنَّ هذَا اليَومَ يَومٌ جَعَلَهُ اللّهُ لَكُم عيدا وجَعَلَكُم لَهُ أهلاً، فَاذكُرُوا اللّهَ يَذكُركُم وَادعوهُ يُستَجَب لَكُم، وأدّوا فِطرَتَكُم؛ فَإِنَّها سُنَّةُ نَبِيِّكُم، وفَريضَةٌ واجِبَةٌ مِن رَبِّكُم
من لا يحضره الفقيه جلد1 صفحه 522
🌺 عيدتان مبارک 🌺
🆔 @ahkam_sharei
🔸 مصرف زکات فطره به زبان ساده
❓فطریهمون رو باید در چه راهی مصرف کنیم؟
📚 آیات عظام رهبری، مکارم، وحید، سیستانی، سبحانی و صافی: فطریه رو بنابر احتیاط واجب، فقط باید به فقرای شیعه داد.
📚 بقیه مراجع: فطریه رو در هر کدوم از موارد مصرف زکات که بخواین، میتونین مصرف کنین؛ اما بهتر و مستحبتر اینه که اون رو به فقرای شیعه بدین.
✌️ موارد مصرف زکات ایناست:
🔸فقیر (منبع درآمد داره، اما کمه و به خرجش نمیرسه)؛
🔸مسکین (منبع درآمد هم نداره)؛
🔸مأمور جمعآوری و نگهداری زکات؛
🔸مسلمونایی که در اسلام ثابتقدم نیستن و بهوسیله دادن زکات، میشه ایمانشون رو تقویت کرد؛
🔸بدهکاری که نمیتونه قرضش رو بده (بهشرطی که در راه گناه بدهکار نشده باشه)؛
🔸کارهایی که مصلحت عمومی داشته باشه.
🔸مسافری که در سفر درمانده شده.
⭕️ نکته: در جزئیات بعضی از این موارد تفاوت نظرهایی بین مراجع هست که هر کسی می تونه در مورد اونا به رساله مرجعش مراجعه کنه.
🔺توضیحالمسائل ۱۶مرجع، م۲۰۱۴؛ عروةالوثقی، ج۲، زکاةالفطره، فصل فیمصرفها؛ منهاجالصالحین، ج۱، ذیل م۱۱۸۲؛ هدایةالعباد، ج۱، م۱۵۹۸؛ وسیلةالنجاة، ج۱، م۱۳۶۲.
📎 #احکام_به_زبان_ساده
📎 #زکات_فطره
📎 #ماه_رمضان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
بعضی از خانم ها برای بی حجابی شون این طوری بهانه میارن که شوهرم می خواد و من مجبورم گوش کنم.
📛در حالی که این درست نیست.
✍ خانم ها نباید در گناه از شوهرشون تبعیت کنن.
🔺استفتائات امام، ج 3، ص 255
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
اگربصورت غیرعمد#قرآن ازدست انسان به زمین بیفتد وظیفه ما چیست❓
آیا#کفّاره لازم است و گناه کرده ایم یا نه❓
پاسخ : ✅
کفاره ای ندارد و چون عمدا نبوده گناه نکرده اید 🌱
ولی باید فورا ًبردارید و احترام کنید.❤️
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
📜 #مسئله | #احکام_روزه
🔖 فتوای آیات عظام (خامنه ای، سیستانی و مکارم): کسی که توان مالی ندارد و فقیر شرعی محسوب می شود، فطریه دادن (زکات فطره) بر او واجب نیست؛ بلکه مستحب است.
📎 کسی که فقیر است، می تواند به قصد فطره، مبلغ فطره را بین افراد تحت سرپرستی خود (همسر و فرزند) دست گردان کند (یعنی هر کدام به قصد فطره مبلغی به فرد دیگر بدهد و او هم به دیگری) و بهتر است در آخر آن را به کسی بدهد که از خودشان نیست (این کار واجب نیست).
⚠️ توجه: کسی که بر او فطره دادن واجب است (فقیر نیست)، نمی تواند فطره را به پدر و مادر یا فرزند فقیرش بدهد؛ زیرا فرزند در صورت توانایی مالی باید مخارج (نفقه) واجب پدر و مادر را بپردازد.
◀️ فقیر شرعی: به کسی می گویند که نمی تواند مخارج سال خود و خانواده (کسانی که تحت تکفل و سرپرستی او هستند) را در حد متعارف تامین کند.
📚منابع: استفتا از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی، جلد دو، مسئله١٠٣۶ و ١٠٩١، توضیح المسائل آیت الله مکارم، مسئله ١۶٩٣ و ١٩٨
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
💢 فراموش کردن سجده قرآنی
💠 سوال:
اگر سهوا سجده واجب تلاوت قرآن را انجام ندهیم، تکلیف چیست؟
✍🏻 پاسخ:
به طور کلی ، مکلف باید سجده واجب قرآن را فوری انجام دهد ولی اگر فراموش کرده باشد هر زمان یادش آمد باید انجام دهد حتی اگر چند سال گذشته باشد.
🔺 استفتا از سایت آیت الله خامنه ای / شماره استفتاء: 97r6p2r
📎 #احکام_قرآنی
📎 #ماه_رمضان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
🔻 حکم خروج از محل قصد ده روز
🔰 خلاصه پرسش: قصد کردم که ده روز در شهری بمانم، اما در این مدت تصمیم دارم به اماکن تفریحی پیرامون آن شهر نیز بروم. نماز و روزهام چه حکمی خواهد داشت؟
⭕️ پرسش: من در ماه رمضان به شهری سفر کردم که قصد کردم در آنجا بیش از ده روز بمانم، ولی میخواهم به اماکن تفریحی که در خارج شهر است نیز بروم، آیا میتوانم در آنجا روزه بگیرم؟
✅ پاسخ اجمالی: مراجع عظام تقلید در این زمینه میگویند:
مسافری که قصد دارد ده روز در محلی بماند، اگر بخواهد به بیرون از آن محل رفت و آمد داشته باشد، در فرضهای ذیل نمازش کامل و روزهاش صحیح است:
▪️ الف) پس از قصد اقامت ده روز و پس از خواندن یک نماز چهار رکعتی، تصمیم گرفته باشد به بیرون از آن منطقه، به فاصله کمتر از مسافت شرعی (حدود 20/5 کیلومتر) رفت و آمد داشته باشد. [1]
▫️ ب) از ابتدا قصد داشته که در بین ده روز به اطراف محل اقامتش برود، اما جایی که میخواهد برود، عرفاً بخشی از همان منطقه اقامتی او شمرده میشود. [2]
▪️ ج) از ابتدا قصد داشته که در بین ده روز به جایی برود که عُرفاً بخشی از محل اقامتش نیست و فاصلهاش کمتر از مسافت شرعی است، که در این صورت اگر مقدار زمان یا تعداد رفت و آمدش به اندازهای نشود که عرفاً منافی با قصد اقامتش باشد، نماز او تمام و روزهاش صحیح است.
❎ البته در تفسیر و تعیین این مقدار عرفی، مراجع تقلید نظرات متفاوتی به شرح ذیل ارائه نمودهاند:[3]
☑️ آیات عظام امام خمینی، خویی، تبریزی، وحید، فاضل و نوری: (بیش از دو ساعت طول نکشد)؛ آیات عظام امام خمینی و نوری: (و فقط برای یک مرتبه باشد)
☑️ آیةالله خامنهای: (مجموع ساعات خروج از شش، هفت ساعت بیشتر نشود)
☑️ آیت الله سیستانی: (یک روز یا یک شب، کامل نشود و در صورت تکرار طوری نباشد که عرفاً بگویند در دو جا اقامت دارد)
☑️ آیت الله اراکی: (در همان روز برگردد)
☑️ آیت الله بهجت: (چنانچه بیشتر روز را در محلّ اقامت باشد، نمازش تمام است)
☑️ آیت الله زنجانی: (همینکه خوابگاهش در محل اقامت باشد کافی است و لازم نیست تصمیم داشته باشد در روز یا اوایل شب به محل اقامت برگردد، هر چند هر روز به خارج از محل برود)
☑️ آیت الله مکارم: (اگر رفتن به آن مکان طوری است که خودش مسافرت محسوب میشود باید تمام ده روز را شکسته بخواند)
☑️ آیات عظام گلپایگانی و صافی: (اگر از اوّل قصد بیرون رفتن از آن محلّ را داشته باشد، نمازش شکسته است، هر چند به حدّ ترخّص نرسد)
📚 پینوشت:
[1]. امام خمینی، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص 724، م 1349، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.
[2]. همان، ج 1، ص 718 - 720، م 1338
[3]. آیات عظام خویی، وحید و تبریزی: ( اگر مدت از این بیشتر باشد احتیاطاً بین شکسته و تمام جمع نماید، و اگر تمام یا بیشتر روز باشد نمازش شکسته است)
آیت الله فاضل: (اگر زمان ماندنش بیشتر شد، احتیاط واجب این است که بین نماز شکسته و تمام جمع کند و در ماه رمضان احتیاطاً روزه بگیرد و بعداً قضا کند)؛ ر.ک: همان، خامنهای، سید علی، رساله آموزشی، ص120، دفتر مقام معظم رهبری، تهران؛ وحید خراسانى، حسین، توضیح المسائل، ص 266، م 1346، مدرسه امام باقر(ع)، قم، نهم، 1428 ق
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
💠حکم مال پیدا شده ای که نشانه ندارد:
💬مالی که انسان پیدا می کند اگر نشانه ای نداشته باشد که به واسطه آن صاحبش معلوم شود احتیاط واجب آن است که از طرف صاحبش صدقه بدهد.
📚پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
💬 تکان دادن اعضاء در حال سجده چه حکمی دارد؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 بعد از ماه رمضان چه کنیم؟
👈🏻 مراقب حال خوبمون باشیم ...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📿کانال احکام و اخلاق شرعی👇
💠 @ahkam_sharei
لطفاً منتشر کنید...
﷽ #احکام_کفاره #احکام_روزه
❓پرسش
کفاره روزه رابه چه کسي بايدداد؟ اياميتوان به امام جماعت مسجدمحل کفاره رابدهيم؟
📝پاسخ
کفاره روزه را بايد به فقير بدهيد
مي توانيد کفاره را به امام جماعت محل يا امام جمعه بدهيد و نوع آن را ذکر کنید تا در مورد به مصرف فقير برسانند
لازم به ذکر است که کفاره غير عمد براي هر روز 750 گرم گندم یا برنج است که باید به فقیر بدهید واگر قیمت آن را می دهید باید فقیر را وکیل کنید که همان طعام را تهیه کند درغیر این صورت کفاره از شما ساقط نمی شود.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
به روزترین کانال احکام در ایتاء 👇
☑️ @ahkam_sharei
جهت فراگیری احکام، حداقل به یک نفر بفرستید...