❤️ سلام مولای من!
یوسف زهرا!
شنیدهام از ما دلتنگتری برای آمدنت
شنیدهام نگران مایی…
شنیدهام گریه میکنی برای ما …
کی تمام میشود …
غروبهایی که دل ما گیر دلتنگیات است آقا؟
تسبیحی بافتهام
نه از سنگ … نه از چوب… نه از مروارید
من بلورهای اشکهایم را به نخ کشیدهام
تا برای ظهورتان دعا کنم.
#دلتنگی
#جمعه_های_انتظار
#امام_زمان
#اللهمعجللولیکالفرج
💠@ahkam_sharei_ahkamyar
⁉️چرا استفاده از طلا برای مردان حرام است؟
چرا برای مرد ضرر دارد؟
💠@ahkam_sharei_ahkamyar
⁉️سوال:
کسی که موهاش بلنده، موقع مسحکشیدن، باید فرق باز کنه؟
🔹 همه مراجع: بله. باید فرق باز کنه و ریشه موها یا پوست سر رو مسح بکشه. علاوه بر اون، میشه قسمتی از موها رو هم که بعد از شونهکردن، از محدوده جلوی سر خارج نمیشه، مسح کرد.
🔹نکته:موی بلند به مویی گفته میشه که اگه شونهش کنیم، از محدوده جلوی سر خارج میشه و روی پیشونی میریزه (مثلاً حدود پنج سانتیمتر به بالا).
🔹نکته:اگه موهایی رو که به صورت یا جاهای دیگه سر میریزه، مثلاً تِل بزنیم و جلوی سر جمع کنیم و روی اونا مسح بکشیم؛ یا مثل بعضی کچلا، موهای جاهای دیگه سر رو جلوی اون جمع کنیم و روی اونا مسح بکشیم؛ مسح باطله.
◾️منبع: توضیحالمسائل مراجع، م۲۴۰، ۲۴۱، ۲۵۱ و ۳۳۸؛ رهبری، اجوبة، م۱۰۱، ۱۲۵، ۱۲۶ و ۱۲۸۶.
💠@ahkam_sharei_ahkamyar
⁉️سوال:
حکم وسواس در وضو چیست؟
✅جواب:
🔹آیت الله خامنهای: در وضو تکرار عمل از روی وسواس هر چند حرام است، ولی موجب بطلان عمل نمیشود، مگر درصورتیکه یکی از شرایط صحت را مراعات نکرده باشد (مثل این که در وضو دست چپ را بیش از دو بار بشوید یا مسح با آب خارج از وضو انجام شود).
🔹آیتالله سیستانی: حرام نیست؛ مگر زمانی که منجر به انجام حرامی مانند اسراف یا ترک واجبی مانند ترک نماز در وقت آن شود.
🔹آیتالله مکارم: وسواس باعث اسراف آب میشود و کار حرامی است. ولی باعث بطلان وضو نمیشود؛ مگر اینکه در شستن دست چپ وسواس داشته باشد که درنتیجه آب اضافی خارج از وضو محسوب میشود و برای مسح دچار مشکل خواهد شد.
🔸شایانذکر است وسواس در غسل مانند وضو، باعث اسراف میشود و حرام است، ولی غسل صحیح است.
◾️منابع: استفتاء از مقام معظم رهبری، شماره سؤال: ۹۰۲۴۰۵ / استفتائات نجف، سؤالات شماره ۱۰۰۴۴ و ۱۲۰۰۵ / سایت رسمی آیتالله مکارم شیرازی، بخش استفتائات، سایت رسمی احکام جامع.
#وسواس_موقع_وضو_گرفتن
💠@ahkam_sharei_ahkamyar
⁉️سوال:
اگرکسی مشهد بره نیت ده روز کنه وکمتر از ده روز برگرده نمازهایی که کامل خونده باید قضا کنه؟
✅ جواب:
اگر نیت ده روز کند و قصدش محقق شود (یعنی یک نماز چهار رکعتی را بخواند) و بعد از آن بدلیلی مجبور شود که قبل از ده روز آن محل را ترک کند، تا وقتی که در آنجاست نمازش کامل است و مراجعت زودتر از ده روز ایرادی ندارد
ولی اگر قبل از تحقق قصد خبر دهند که باید برگردی و نمی تواند تا ده روز بماند و یا از ابتدا مردد بوده که ده روز بماند یا نه، اینجا نمی تواند قصد ده روز کند.
#قصد_ده_روز
💠@ahkam_sharei_ahkamyar
‼️حکم استفاده طلای سفید برای مردان
🔹امام خمینی: برای مردان پلاتین و طلای سفید اشکال ندارد؛ مگر آن که طلای سفید همان طلای زرد باشد و با مخلوط کردن تغییر رنگ داده باشد. (1)
🔹آیتالله خامنهای: اگر چیزی که طلای سفید نامیده میشود، همان طلای زرد است که بر اثر مخلوط کردن مادهای رنگ آن سفید شده، حرام است؛ ولی اگر عنصر طلا در آن به قدری کم است که عرفاً به آن طلا نمیگویند؛ مانع ندارد و پلاتین نیز اشکال ندارد. (2)
🔹آیتالله مکارم: پلاتین و طلای سفید- طبق شهادت اهل خبره- دو چیز است پلاتین فلزی است و طلای سفید فلز دیگر، دوّمی حرام است و اوّلی حرام نیست؛ هر چند بعضی بدون توجّه، پلاتین را طلای سفید میدانند. (3)
◾️منابع:
1. امام خمینی استفتائات، ج 1، س50 و51 از لباس نمازگزار.
2. آیتالله خامنهای، اجوبه الاستفتائات ، س 443.
3. آیتالله مکارم شیرازی، استفتائات، ج1، س118.
#استفاده_طلای_سفید_برای_مردان
💠@ahkam_sharei_ahkamyar
‼️ بالاتر بودن مکان ماموم از امام
🔹 آیت الله خامنهای: اگر مکان مأموم در بلندی قرار دارد، در صورتی که بلندی آن به مقدار متعارف؛ مانند حیاط مسجد و پشت بام آن باشد، نه مانند ساختمان های چندین طبقه، جماعت صحیح است.
🔹 آیت الله مکارم: بلندتر بودن جاى مأموم از جاى امام اشكال ندارد، ولى اگر امام در صحن مسجد بايستد و عدّهاى از مأمومين در بالكن و پشت بام، و طورى باشد كه به آن جماعت نگويند، صحيح نيست. مثل اينكه امام در طبقه اوّل بايستد و مأمومين در بعضى از طبقات بالا كه از جماعت دور است.
🔹آیت الله سیستانی: اگر جاى مأموم بلندتر از جاى امام باشد، اشکال ندارد؛ ولى اگر به قدرى بلندتر باشد که نگویند اجتماع کردهاند، جماعت صحیح نیست.
◾️منابع: رساله نماز و روزه رهبر معظم انقلاب، مسئله ۷۱۹، توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی، جلد یک، مسئله ۱۹۶۰، استفتائات سایت آیت الله مکارم
💠@ahkam_sharei_ahkamyar
‼️ قیام پیش از رکوع
✅ قیام در حال قرائت همان قیام پیش از رکوع است و در دو جای خاص باید مورد توجّه قرار گیرد:
1️⃣ وقتی که امام جماعت در رکوع است و مأموم می خواهد به او اقتدا کند، باید بایستد و در حال قیام تکبیرةالاحرام را بگوید و سپس به رکوع رود.
2️⃣ وقتی نمازگزار رکوع را فراموش کند و بنشیند و قبل از سجده یادش بیاید که رکوع نکرده، باید بایستد و از حال قیام به رکوع رود.
◾️منبع: آموزش مصوّر احکام آیتالله خامنهای، ص 244.
#قیام_متصل_به_رکوع
💠@ahkam_sharei_ahkamyar
#حدیث_روز_دختر
❤️ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
شخصی که دادای دو فرزند دختر باشد، آن دو دختر باعث دوری او از آتش جهنم میگردند.
📘مستدرک الوسائل، ج15، ص116
🍀 ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختر بر تمامی دختران سرزمینم مبارک باد.
#روز_دختر
#ولادت_حضرت_معصومه
#یازهرا
#لبیک_یا_خامنه_ای
💠@ahkam_sharei_ahkamyar
⁉️سوال:
گاهی موقع مسافرت با اتوبوسهای بينشهرى یا حتی توی تاکسی، راننده آهنگ مبتذل مىذاره و تذكر هم میدیم، فايدهاى نداره. اینجور وقتها حكم گوشدادن ما به اون آهنگها چیه؟
🔹 همه مراجع:
وظیفه اولتون امربهمعروف بوده که انجام دادین.
🔸اگه نمىپذيره، درصورتیکه بودنتون توی اون اتوبوس یا تاکسی باعث میشه آهنگهای حرام گوش کنین یا بودنتون تأييد گناهه، درصورتیکه براتون امكان داره، پياده بشين.
🔹 ولی اگه امکان پیادهشدن ندارین، شنیدن موسيقى حرام بهصورت غیرعمدی و ناخودآگاه اشكال نداره.
◾️منبع: همه مراجع: دفتر.
#آهنگ_های_راننده
💠@ahkam_sharei_ahkamyar