📌 احکام #زکات_بدن و #زکات_مال.طبق فتوای آیت الله #مکارم
✳️ دو نوع #زکات داریم،
1- زکات بدن و حیات انسان آنست که : هر سال یک مرتبه در روز #عید_فطر پرداخت مى شود و تنها بر کسانى که قدرت پرداخت آن را (از نظر مالى) دارند واجب است،
🔻 زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، یعنى باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را بدهد کافى است.
2- #زکات_اموال : که به #9چیز زکات تعلق میگیرد،گندم، جو، خرما، کشمش، شتر، گاو، گوسفند، طلا و نقره سکّه دار، البته در بسیارى از اموال دیگر نیز دستور پرداخت زکات به صورت مستحب آمده است.
🍃 زکات در صورتى واجب مى شود که مورد زکات به #حدّ_نصاب برسد.
🔻احتیاط واجب آن است که زکات گاو و گوسفند و شتر را اگر به حدّ نصاب رسید بدهند، خواه از علف بیابان خورده باشد، یا از علف دستى.
🍃 #زکات_طلا_و_نقره در صورتى واجب است که به صورت سکّه اى باشد که معامله با آن رواج دارد، بنابراین آنچه امروزه بانوان به عنوان زیور استفاده مى کنند، زکات ندارد.
📚 منبع : https://b2n.ir/788413
https://b2n.ir/088464
❤️ @ahkamerouz احکام روز
🌺🌺🌺🌺🌺
#فضیلت_زکات_فطره
چند حدیث در بیان فضیلت زکات فطره ذکر میشود:
یکی از واجبات شرع مقدّس اسلام، زکات فطره است که امیرالمؤمنین (علیه السلام) در خطبة عید فطر فرمودند:
«... زکات فطره خود را پرداخت کنید؛ زیرا زکات فطره سنّت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و فریضه واجب از سوی پروردگار شماست....»
📚 وسائل شیعه، ج۹، ص۳۲۷
همچنین پرداخت زکات فطره موجب قبولی روزه ماه مبارک رمضان میگردد و در حدیث نقل شده است:
«زکات فطره مُکَمّلِ روزه است؛ همان طور که صلوات بر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) کامل کننده نماز است.... »
📚 من لایحضره الفقیه، ج۲، ص۱۸۳.
از حضرت صادق (علیه السلام) منقول است که به
وکیل خود فرموند:
*«برو زکات فطره تمام خانواده و غلامانمان را بپرداز و هیچ کدام را وا مگذار که اگر یک کدام از آنها را واگذاری بر او از فوت میترسم. » راوی از حضرت پرسید: «مراد از فوت چیست؟ » حضرت فرمودند: «مرگ. »*
📚 وسائل شیعه، ج۹، ص۳۲۸.
🌸🌸🌸🌸🌸
هدایت شده از احکام روز
#احکام_فطریه
📌 #زمان پرداخت #فطریه
🔹سوال : آيا جايز است پيش از ماه رمضان، فطره را به فقير داد؟
🍃 پاسخ مقام معظم #رهبری : خیر، كفايت نمیكند؛ ولی میتواند آن را به عنوان #قرض به او بدهد و در روز عيد فطر، طلب خود را بابت فطره حساب كند.
🍃 آیت الله #سیستانی : اگر فرد پیش از ماه رمضان، زکات فطره را بدهد صحیح نیست
ولی بعد از فرا رسیدن ماه رمضان میتواند زکات فطره را بدهد هرچند احتیاط مستحب آن است كه در ماه رمضان هم فطریه را ندهد و پرداخت آن را تا شب عید فطر به تأخیر اندازد، ولی اگر فرد، پیش از ماه رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آنكه فطریه بر او واجب شد، فقیر مذکور هنوز هم استحقاق دریافت زکات فطره را دارا باشد میتواند طلب خود را از فقیر بابت زکات فطره حساب كند.
📚منبع :👇👇👇
رهبری : https://b2n.ir/487502
سیستانی https://b2n.ir/481168
❤️ @ahkamerouz احکام روز
احکام رمضانیه (29).mp3
5.98M
#احکام رمضانیه؛
🔻حجتالاسلاموالمسلمین وحیدپور
🎙 چه افرادی فقیر بوده و مستحق دریافت فطریه هستند؟
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
🔘آثار زکات فطره ...
✅عَنْ مُعَتِّبٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ: اذْهَبْ فَأَعْطِ عَنْ عِيَالِنَا الْفِطْرَةَ- وَ عَنِ الرَّقِيقِ وَ اجْمَعْهُمْ وَ لَا تَدَعْ مِنْهُمْ أَحَداً- فَإِنَّكَ إِنْ تَرَكْتَ مِنْهُمْ إِنْسَاناً تَخَوَّفْتُ عَلَيْهِ الْفَوْتَ- قُلْتُ وَ مَا الْفَوْتُ قَالَ الْمَوْتُ.
✅ معتب خادم امام صادق علیه السلام گوید ایشان به من فرمود: زکات فطره اهل و عيال و غلامان ما را حساب کرده و پرداخت کن و همه را در نظر بگير و از آنها كسی را فراموش نكن چرا كه اگر فردی از آنها را ترک كنی من بر فوت او ترس دارم. راوی میگويد عرض كردم منظور از فوت چيست؟ حضرت فرمود: مرگ.
📚 کافی ج ٤ ص ١٧٤
--------------------------
✍🏼 زکات فطره موجب حفظ جان و سلامتی افراد تا سال آینده است.
🌿🌷🌿🌷🌿🌷🌿
عید فطر برای آیات عظام مقام معظم رهبری و مکارم، علوی ، صافی گلپایگانی و نوری همدانی هم محرزو ثابت شد
هدایت شده از احکام روز
✨✨✨✨🌼🌺🌼✨✨✨✨
❣﷽❣
#کیفیت_بجا_آوردن_نماز_عید_فطر
نماز عید فطر دو رکعت است، در رکعت اوّل بعد از خواندن حمد و سوره باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود، بعد دو سجده به جا آورد و برخیزد و در رکعت دوم چهار تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده به جا آورد و تشهّد بخواند و سلام گوید.
👈در قنوت این نماز هر دعایی کافی است، ولی مناسب است این دعا را به قصد ثواب بخواند:
«اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکبْرِیاءِ وَ الْعَظِمَة وَ اَهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ وَ اَهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ اَهْلَ التَّقْوی وَالْمَغْفِرَةِ اَسْئَلُک بِحَقِّ هذَا الْیَوْمِ الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمینَ عیداً وَ لِمحَمَّد صَلَّی اللّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ ذُخْراً وَ شَرَفاً وَ کرامَةً وَ مَزیداً اَنْ تُصَلِّی عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد وَ اَنْ تُدْخِلَنِی فی کلِّ خَیْر اَدْخَلْتَفیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّد وَ اَنْ تُخْرِجَنی مِنْ کلِّ سُوء اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّد صَلَواتُک عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمْ اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُک خَیْرَ ما سَئَلَک بِهِ عِبادُک الصّالِحُونَ وَ اَعُوذُ بِک مِمّا اسْتَعاذَ مِنْهُ عِبادُک الْمـُخْلَصُونَ».
👈 #مستحبات_نماز_عید_فطر
مستحبّ است در نماز عید فطر امور زیر را به امید ثواب پروردگار رعایت کند:
1ـ قرائت نماز عید را بلند بخواند.
2ـ بعد از نماز دو خطبه بخواند مانند خطبه های نماز جمعه با این تفاوت که در نماز جمعه قبل از نماز و در نماز عید بعد از نماز خوانده می شود (و این خطبه در صورتی است که نماز را با جماعت بخواند).
3ـ در این نماز سوره مخصوص شرط نیست، ولی بهتر است در رکعت اوّل سوره «سَبِّحِ اسْمِ رَبِّک الاْعْلی» و در رکعت دوم سوره «وَ الشَّمْس» بخواند.
4ـ در روز عید فطر قبل از نماز عید با خرما افطار کند .
5ـ پیش از نماز عید غسل کند و دعاهایی که قبل از نماز و بعد از آن در کتب دعا آمده بخواند.
6ـ در نماز عید بر زمین سجده کند و در موقع گفتن تکبیرها دستها را بلند کند.
7ـ بعد از نماز مغرب و عشا در شب عید فطر و بعد از نماز صبح و ظهر و عصر روز عید و نیز بعد از نماز عید فطر این تکبیرها را بگوید:
《اَللّهُ اَکبَرُ، اَللّهُ اَکبَرُ، لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَ اَللّهُ اَکبَرُ، اللّهُ اَکبَرُ وَ لِلّهِ الْحَمْدُ، اَللّهُ اَکبَرُ عَلی ما هَدانا》
🌤اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🌤
✨✨✨✨🌼🌺🌼✨✨✨✨