✍ مقارن رحلت جانسوز نبی اکرم صلی الله علیه وآله وسلم کاریکاتوریست سوئدی هتاک به ساحت پاک آن حضرت در یک تصادف به درک واصل شد.
❓ چرا به امام حسن مجتبی(علیه السلام)،کریم اهل بیت می گویند؟
✍ امام حسن(ع) تمام توان خویش را در راه انجام امور نیک و خداپسندانه به کار میگرفت و اموال فراوانی در راه خدا میبخشید. آن حضرت در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارایی خود را در راه خدا خرج کردند و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم تقسیم کردند و نصف آن را در راه خدا به فقرا بخشیدند.(۱)
✅ ابن شهر آشوب می گوید: روزی امام حسن(ع) بر جمعی از گدایان گذشت که پارهای چند از نان خشکها را بر روی زمین گذاشتهاند و میخورند، از امام دعوت کردند؛ حضرت فرمودند: «خدا متکبّران را دوست نمیدارد» و با آنها نشستند و طعام تناول کردند و سپس از همه گدایان خواستند که برای صرف غذا به خانه حضرت بروند. حضرت با غذاهای خوب از ایشان پذیرایی کرده و به همه آنها لباسهای مناسب هدیه دادند.(۲)
✅ وقتی از خود امام پرسیدند، چرا هرگز سائلی را ناامید بر نمیگردانید؟ فرمودند: «من هم سائل درگاه خداوند هستم و میخواهم که خدا مرا محروم نسازد و شرم دارم که با چنین امیدی سائلان را ناامید کنم، خداوندی که عنایتش را به من ارزانی میدارد، میخواهد که من هم به مردم کمک کنم».(۳)
به خاطر این بخشندگیها و کارهای نیکی که از سوی امام حسن(ع) در مسیر خیر، احسان و کمک به طبقات درمانده و نیازمند انجام میگرفت، آن حضرت را کریم اهل بیت لقب داده اند.
------------------------------
(۱). منتهی الآمال، ج۱، ص ۴۱۷
(۲). جلاء العیون، ص ۲۴۱.
(۳). زندگانی امام حسن ـ علیه السّلام ـ ، ترجمه ی فخر الدین حجازی، ص۱۳۵.
🏴🏴🏴🏴🏴
بی بهره از فروغ ولای تو یا حسن
مشمول این حدیث پیمبر نمی شود
فرمود دیده ای که کند گریه بر حسن
آن دیده کور وارد محشر نمیشود
◾️شهادت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) بر تمام مسلمین جهان تسلیت باد.
🏴🏴🏴🏴🏴
#احکام
#احکام_خمس طبق فتوای آیت الله #خامنه_ای
📌خمس درآمد دریافت شده پس از سال خمسی
🔸سوال : اگر فردی از درآمد بین سال #کالایی تهیه کند و سپس به صورت نسیه به فروش برساند نسبت به #خمس درآمد مزبور چه تکلیفی دارد؟
آیا جزء #درآمد_سال وصول محسوب می شود یا سال معامله؟
🍃 جواب : دراینصورت قیمت نقدی کالا در زمان معامله جزء درآمد سال معامله و سود نسیه جزء درآمد سال دریافت می باشد.
📚منبع : https://b2n.ir/q89125
❤️ @ahkamerouz احکام روز
▪️فرارسیدن سالروز شهادت امام رضا علیه السلام تسلیت باد.
▫️صلوات خاصه امام رضا علیه السلام: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ
🌸خبر دادن پایان صفر و بشارت بهشت
⁉️آيا حديث پیامبر(صلي الله عليه و آله و سلم) که مي فرمايد:«هر کسی مرا بخروج ماه صفر بشارت دهد من او را به #بهشت بشارت می دهم». درست است؟
1⃣چنين حدیثی صحيح نيست و سنديت ندارد.
2⃣ حديث با لفظ «فَمَنْ بَشَّرَنِی بِخُرُوجِ آذَارَ فَلَهُ الْجَنَّة» وارد شده است.
3⃣آنچه در احاديث با این لفظ آمده است بشارت بهشت به جناب ابوذر در ماه آذر رومي هست نه در ماه #صفر! و علاوه بر آن اين بشارت شخصي است و مخصوص جناب #ابوذر است و هدف پيغمبر معرفي جايگاه ويژه جناب ابوذر به ديگران بوده است.
4⃣منظور پیامبر ماه آذار که از ماه های رومی است بوده که به طور اتفاقی در آن سال با ماه صفر همزمان شده است.
5⃣چنین مطلبی با اعتقادات شیعیان همخوانی ندارد؛ اینکه شخصی ظالم و فاسق باشد اما بدون جبران و توبه کردن، صرفا بخاطر #بشارت دادن اهل بهشت گردد.
پیوست⬇️⬇️
🌴شرح ماجرای این حدیث
✅ابن عبّاس گوید: روزى پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله به چند تن از اصحابشان که در مسجد قبا در خدمت وى بودند فرمود: نخستین شخصى که اکنون بر شما وارد شود مردى از اهل بهشت است.
🍃چون این سخن را از آن بزرگوار شنیدند، گروهى از ایشان برخاسته و بیرون رفتند، و هر یک از آنان قصد داشت که سریعتر مراجعت نماید تا خود نخستین وارد شونده باشد و در نتیجه بهشتى گردد.
🌸پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله به نیّت آنان پى برد، و به باقى مانده اصحابش که نزد وى بودند فرمود؛ بزودى چند تن بر شما وارد میشوند که از جهت زودتر رسیدن در حال سبقت از یک دیگرند، پس هر کدام از آنان که مرا به خروج «آذر» مژده دهد اهل بهشت است.
🌼سپس آنان که بیرون رفته بودند بازگشتند و #أبوذر نیز همراهشان بود، آنگاه پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله به ایشان فرمود: ما اکنون در کدام یک از ماه هاى رومى بسر میبریم؟
🌿أبوذر گفت: یا رسول اللَّه آذر بپایان رسیده است.
♻️پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله فرمود: اى أباذر آن را مى دانستم و لیکن دوست داشتم قوم من بفهمند که تو مردى از اهل بهشت میباشى، و چگونه چنان نباشد، حال آنکه پس از من بدلیل علاقه ات به اهل بیتم تو را از حرم من دور گردانند، و تنها زندگى خواهى نمود، و تنها خواهى مرد، و قومى که عهده دار مراسم کفن و دفنت بشوند بسبب تو سعادتمند گردند و در #بهشت جاودانى که به پرهیزگاران نوید داده شده همراه من خواهند بود.» #صفر
(معانی الأخبار ص205، علل الشرایع ج1 ص175)
📌حکم شرعی #دوچرخه_سواری #بانوان در فتوای مراجع عظام تقلید.
🔹مقام معظم #رهبری: #دوچرخه_سواری_بانوان در #مجامع_عمومی و نیز در جایی که در #معرض_دید_نامحرم باشد، #حرام است.
🔹آیت الله #مکارم_شیرازی: با توجّه به پیامدهاى سوئى که این گونه امور دارد، #لازم (واجب) است از آن پرهیز شود و به وسوسه هایى که این و آن مى کنند توجّه نکنید
🔹آیت الله #سیستانی : اگر در #معرض #دید_نامحرم باشد و وضع او #تحریک_کننده باشد #جایز_نیست( #حرام است).
📚منابع : 👇
#رهبر معظم https://b2n.ir/y8345
#مکارم : https://b2n.ir/p30107
#سیستانی : https://b2n.ir/b3544
❤️ @ahkamerouz احکام روز