هشدار در حین نماز
برخی از پدر و مادرها بدون توجه به احکام مسأله، سعی میکنند در حین نماز با حرکات بدن یا اذکار خاص، کودکان خود را متوجه خطرات کنند؛ در حالی که این کار ضوابط و شرایط خود را دارد.
💠 «اگر بلند کردن صدا هنگام قرائت آیات یا ذکرهای نماز برای آگاه کردن دیگران، موجب خروج از هیأت نماز نشود، اشکال ندارد؛ مشروط به این که قرائت و ذکر، به نیت قرائت و ذکر باشد، و حرکت دادن دست یا چشم و ابرو، اگر مختصر و به نحوی باشد که با استقرار و آرامش و یا هیأت نماز منافات نداشته باشد، موجب بطلان نماز نمیگردد» .
📚 اجوبة الاستفتائات رهبر معظم انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
شوخی دروغین
گاهی افراد برای اینکه جمعی را بخندانند و یا آنها را غافلگیر کنند، به شوخی دروغ میگویند و آن را جایز میدانند، در صورتی که سخن خلاف واقع، شوخی باشد یا جدی، دروغ محسوب میشود و باید از آن پرهیز کرد.
💠 امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمود:
هیچ بندهای تا دروغ را رها نکند، چه به شوخی چه به جدّ، مزه ایمان را نمیشد. (ترجمه اصول کافی)
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
🔻برای شرکت در دورههای آموزشی و تربیتی ما که در حال برگزاری هستند، کلیک نمائید :
🔹 دوره مقدماتی مهدویت (مجازی) 👈
@Tasnim2717
🔹 طرح جامع بانوی بصیر (حضوری/اصفهان) 👈
@banooyebaseer
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🎙 کلیپ صوتی
✨ «درمحضر نور»
✂️ برشی از یکی از جلسات مهدویت
👌 توصیه میکنم حتما گوش کنید
📝 ثبت نام در دوره مقدماتی مهدویت 👇
@Tasnim2717
فراگیری احکام
بسیاری از مردم اعتنایی به فراگیری احکام مورد نیاز خود ندارند و فکر میکنند اگر آشنایی به احکام نداشته باشند، مسئولیت کمتری دارند.
در حالی که طبق فتوای همه مراجع تقلید، واجب است بر مکلفان مسائل مورد نیاز خود را فرا بگیرند و عذری در برابر کوتاهی خود ندارند.
📚توضیح المسائل مراجع ,م11
@ahkamz
کفاره قتل
بر خلاف تصور بسیاری از مردم، قتل ( عمد و غیر عمد) هم کفاره دارد.
💠 کفاره قتل عمد، جمع است که عبارتست از آزاد کردن یک بنده، دو ماه روزه گرفتن، شصت فقیر را سیر کردن. و در زمان ما که بنده آزاد کردن موضوع ندارد، باید دو مورد دیگر را انجام دهد.
و کفاره غیر عمد و خطا عبارتست از آزاد کردن بنده و اگر این ممکن نبود شصت روز روزه گرفتن و اگر این ممکن نبود شصت فقیر را سیر کند.
📚 سایت آیت الله مکارم
@ahkamz
انجام مستحبات در ادارات
در برخی از ادارات و ارگانهای دولتی انجام مستحباتی همچون دعای فرج یا زیارت عاشورا و یا برخی از دعاها، قبل یا بعد از نماز جماعت و یا در اثنای آن، از واجبات است!
در حالی که دعاها و اعمال مستحبى زائد بر فريضه الهى نماز جماعت که از شعائر اسلامى است، اگر منجر به تضييع وقت ادارى و تأخير در انجام کارهاى واجب شود، اشکال دارد.
📚اجوبة الاستفتائات آیت الله خامنهای س553
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
ضمن عرض سلام و احترام
از شما خوبان خواهشمندیم در صورتی که مطالب کانال را مفید و مؤثر ارزیابی میفرمائید، یک یا چند نفر از دوستان و آشنایان خود را به کانال دعوت نموده و در ثواب نشر و فراگیری معارف و احکام الهی سهیم شوید.
🔸 همچنین عزیزانی که نذر فرهنگی نمودهاند و تمایل به کمک مالی جهت تبلیغ کانال را دارند، نذر خود را هرچند مختصر، به ما اعلام فرمایند👇
@mtdsim
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
غیبتش نباشه...
بعضى گنهكاران، نخست گناه را جايز مىكنند و سپس آن را انجام مىدهند؛ مثلاً با توجيهِ "غيبتش نباشد" ، غيبت مىكنند و يا شخصى را طورى معرفى مىكنند كه غيبتش جايز است، سپس تحت اين پوشش او را غيبت مىكنند.
ريشهى اين گونه توجیهات، آن است كه انسان گنهكار مىخواهد، جلو راهش باز باشد و بدون هرگونه مسئوليتى گناه كند، و آزادانه به هر گونه هوسرانى دست يازد. ١
💠 چنانكه در قرآن مىخوانيم:
«بَلْ يُرِيدُ الْإِنْسانُ لِيَفْجُرَ أَمامَهُ يَسْئَلُ أَيّانَ يَوْمُ الْقِيامَةِ» ٢
«انسان منكر معاد (در برابر دليلهاى روشن) مىخواهد آزاد باشد و گناه كند، (از اين رو) مىپرسد قيامت كى خواهد بود!؟»
١.گناه شناسی ص١٧٢[باتلخیص ]
٢.سوره قیامت۶، ٧
@akhlaghz
گناه برای ظهور
برخی با این عقیده که باید جامعه گناه کند تا امام زمان عج ظهور نماید، به گسترش فساد و هرزگی در جامعه دامن میزنند؛ در حالی که انجام و ترویج گناه در هر صورت حرام است و نه تنها عامل ظهور نیست، بلکه فرد را تباه، جامعه را نابود و دین و شریعت را لکه دار میکند.
@ahkamz
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
🔹 ارتباط با امام زمان عج
بسیاری بر این باورند که ارتباط با امام زمان (عج) محدود به زمان و مکان خاصی است مثل روز جمعه ومسجد مقدس جمکران...
درحالیکه امام علیه السلام _ به اذن خدا _ مدیریت کل عالم وجود را برعهده دارد و در همه روزها و ساعات ، در سراسر گیتی میتوان به ایشان متوسل شد و از نعمت وجودی حضرتش بهره جست؛ مثل بهره مندی از خورشیدی که گاه پشت ابر می رود .
🍀 ﺍﻣﺎﻡ ﻣﻬﺪﻱ (ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ) ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ:
ﻧﻔﻊ ﺑﺮﺩﻥ ﺍﺯ ﻣﻦ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﻏﻴﺒﺘﻢ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻧﻔﻊ ﺑﺮﺩﻥ ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺷﻴﺪ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﺷﺪﻧﺶ ﺩﺭ ﭘﺸﺖ ﺍﺑﺮﻫﺎﺳﺖ.
ﻫﻤﺎﻧﺎ ﻣﻦ ﺍﻳﻤﻨﻲ ﺑﺨﺶ ﺍﻫﻞ ﺯﻣﻴﻦ ﻫﺴﺘﻢ، ﻫﻤﭽﻨﺎﻥ ﻛﻪ ﺳﺘﺎﺭﮔﺎﻥ ﺍﻳﻤﻨﻲ ﺑﺨﺶ ﺍﻫﻞ ﺁﺳﻤﺎﻧﻨﺪ.
ﺑﺤﺎﺭﺍﻟﺎﻧﻮﺍﺭ ج۵۳ص۱۸۱
-بانک احادیث اهل بیت علیهم السلام
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
وقت ادای نماز با تیمم
برخی بخاطر وجود عذر، بجای غسل و وضو تیمم میکنند و همان اول وقت نماز میخوانند؛ درحالیکه مکلف اگر میداند تا آخر وقت، عذر او برطرف میشود، نباید با تیمم نماز بخواند.
🔰 مسأله ٧١۵: کسی که وظیفهاش تیمّم است، اگر بداند تا آخر وقت عذر او باقی میماند، در وسعت وقت میتواند با تیمم نماز بخواند، ولی اگر بداند که تا آخر وقت عذر او برطرف میشود، باید صبر کند و با وضو یا غسل نماز بخواند...
📚 رساله امام خمینی ره
@ahkamz
غسل مسّ میت
بعضی افراد از روی غفلت یا احساسات، بدنِ سردِ میت را قبل از غسل دادن لمس میکنند و با همان حالت نمازهای خود را بجا میآورند، درحالیکه کسی که بدنِ سردِ میت را قبل از غسل دادن، لمس کند، خود نیز باید برای نماز غسل کند.
💠 اگر کسی بدن انسان مردهیی را که سرد شده ولی هنوز غسل داده نشده است، لمس کند یا جایی از دست و پا و صورت و سایر بدن خود را به هر جای بدن او برساند باید برای نماز و امثال آن غسل کند. این را «غسل مس میت» مینامند.
📚 رساله آموزشی رهبر معظم انقلاب
@ahkamz
یک غسل کافی است!
برخی مردم، معتقدند غسلهای مختلف، اعم از واجب و مستحب را باید جداگانه انجام داد و اینگونه نیز غسل مینمایند؛ درحالیکه میتوان به نیت همه غسلها، یک غسل انجام داد.
💠 چند غسل واجب، یا واجب و مستحب را میتوان با یک نیّت انجام داد، یعنى یک غسل کند به نیّت جنابت و حیض و مسّ میّت و غسل جمعه و مانند آن و از همه کفایت میکند.١
١. سایت آيت الله مکارم
@ahkamz
خون موجود در گوشت
برخی در هنگام تمیز و تکه کردن گوشت و مرغ، از خون باقیمانده در آن اجتناب میکنند و آن را نجس میدانند؛ درحالیکه اگر حیوان حلال گوشت را به دستوری که در شرع معین شده بکشند و خون آن به مقدار معمول بیرون آید، خونی که در بدنش میماند، پاک است، ولی اگر به علت نفس کشیدن یا به واسطه این که سر حیوان در جای بلندی بوده خون به بدن حیوان برگردد، آن خون نجس است.
@ahkamz
مطهِّرات
بعضی گمان میکنند فقط آب باعث پاک شدن نجاسات میشود؛ درحالیکه غیر از آب، مطهرات (پاک کنندهها) دیگری هم وجود دارد که بمرور عرض خواهیم کرد..
💠 استحاله
اگر جنس چیز نجس به طوری عوض شود که به صورت چیز پاکی درآید پاک میشود، و میگویند استحاله شده است. مثل آنکه چوب نجس بسوزد و خاکستر گردد. یا سگ در نمکزار فرو رود و نمک شود، ولی اگر جنس آن عوض نشود مثل آن که گندم نجس را آرد کنند یا نان بپزند پاک نمی شود.
#مطهرات
@ahkamz
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
پوشش نمازگزار
برخی میپرسند خدا كه به همه مَحرم است، پس چرا در نماز، مردان و زنان بايد خود را بپوشانند؟
هميشه پوشيدن لباس به خاطر مَحرم و نامَحرمى نيست، بلكه گاهى پوشيدن لباس جنبه تكريم و ادب دارد. معمولاً افراد در خانۀ خود، لباس ساده مىپوشند ولى وقتى مهمان وارد خانه مىشود، به احترام مهمان، لباس كامل و مناسب مىپوشند و اگر قرار باشد در مجلس عروسى شركت كنند، لباس كاملترى بر تن مىكنند. اين تغيير لباسها، به خاطر ادب و احترام مهمانان مجالس است.
حضور در محضر خداوند در حال نماز نيز مقتضى پوشيدن لباس مناسب و كامل است.
📚 تمثیلات ص۴٢
@akhlaghz
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
جمعه
برخی بین روزهای هفته تفاوتی قائل نمی شوند و آنها را از هرجهت یکسان می پندارند. درحالیکه از نظر اسلام، در میان روزها، روز جمعه از اهمیّت خاصی برخوردار است و روایات در این باره بسیار است که به برخی از آنها اشاره میشود:
✅ پیامبراکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: جمعه، سرور روزهای هفته و دارای بزرگ ترین مرتبه در نزد خداوند متعال است. ۱
✅ جمعه، روز کمک به محرومان و فقراست. در حدیث میخوانیم که پرداخت صدقه و انفاق خود را در روز جمعه پرداخت کنید. ۲
✅ جمعه، عید مسلمانان است. ۳
✅ جمعه روز ظهور امام زمان علیه السلام و پایان غیبت آن حضرت است: «یخرج قائمنا یوم الجمعة» ۴
✅ در روز جمعه درهای آسمان برای بالا رفتن اعمال بندگان باز میشود. ۵
🔻ادامه دارد...
@akhlaghz
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
🔺... ادامه مطلب
✅ پیامبر میفرماید: در روز جمعه خداوند کارهای نیک را چند برابر و کارهای زشت را محو میکند، به درجات مؤمنان میافزاید، دعاها را اجابت میکند، بلاها را دور و حاجات مؤمنین را برآورده میسازد. ۶
✅ هرکس روز جمعه به زیارت قبر پدر و مادر یا یکی از آنها برود، گناهانش بخشیده و نام او در زمره نیکان نوشته میشود. ۷
✅ در روز جمعه، غسل جمعه را ترک نکنید که سنّت پیامبر اسلام است و از بوی خوش بهره گیرید و لباس نیکو در بر کنید. ۸
✅ پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: آیا به شما خبر دهم چه کسی اهل بهشت است؟ کسی که گرما و سرمای شدید او را از اعمال روز جمعه باز ندارد.۹
✅ در روز جمعه تا آنجا که توان دارید، کارهای خیر انجام دهید. «و لیفعل الخیر ما استطاع» ۱۰
✅ برای کسی که در روز جمعه به نظافت پردازد و ناخن و موی سر و صورت خود را کوتاه کند و مسواک زند... و به سوی نماز جمعه برود، هفتاد هزار فرشته او را بدرقه کنند و برای او استغفار و شفاعت نمایند. ۱۱
۱. وسائل الشیعه، ج ۵، ص ۱۷.
۲. وسائل الشیعه، ج ۵، ص ۶۷.
۳. وسائل الشیعه، ج ۵، ص ۶۶.
۴. کمال الدین، ص ۱۶۴.
۵. وسائل الشیعه، ج ۵، ص ۳۲۵.
۶. وسائل الشیعه، ج ۵، ص ۶۳.
۷. صلاة الجمعه، ص ۲۴۵.
۸. کافی، ج ۳، ص ۴۱۷.
۹. کنزالعمال، حدیث ۲۱۰۸۵.
۱۰. وسائل الشیعه، ج ۵، ص ۷۸.
۱۱. مستدرک، ج ۶، ص ۴۶.
📚منبع :۴۰۰نکته ازتفسیر نور ص۱۴۴
@akhlaghz
مطهِّرات
بعضی گمان میکنند فقط آب باعث پاک شدن نجاسات میشود؛ درحالیکه غیر از آب، مطهرات (پاک کنندهها) دیگری هم وجود دارد...
💠 اسلام
اگر کافر شهادتین بگوید، یعنی بگوید: «أَشْهَدُ انْ لا الهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ» مسلمان میشود و بعد از مسلمان شدن، بدن و آب دهان و بینی و عرق او پاک است. ولی اگر موقع مسلمان شدن عین نجاست به بدن او بوده، باید برطرف کند و جای آن را آب بکشد، ولی اگر پیش از مسلمان شدن عین نجاست برطرف شده باشد لازم نیست جای آن را آب بکشد.
📚 رساله امام خمینی ره
#مطهرات
@ahkamz
جراحی زیبایی
برخی برای جراحی زیبایی به پزشک نامحرمی که تخصص بالاتری دارد، مراجعه میکنند و این کار را مشروع و جایز میدانند؛ درحالیکه عمل جراحی زیبایی، درمان محسوب نمیشود و نگاه کردن و لمس توسط نامحرم برای این منظور حرام است؛ مگر در مواردیکه برای درمان سوختگی و مانند آن باشد و پزشک مجبور به لمس و نگاه کردن باشد.
📚 رساله آموزشی رهبر معظم انقلاب
@ahkamz
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
کوچک نشمار...
آیت الله مجتهدی ره:
هیچ گناهی را کوچک نشمارید و به کوچکی آن نگاه نکنید. نگاه کنید ببینید مخالفت چه کسی را کردید. شاید غضب خدا در همین گناه باشد.
از آن طرف، هیچ عبادتی را هم کوچک نشمارید، شاید که رضایت خدا در همین عبادت باشد.
دست کوری را می گیری و از این طرف خیابان به آن طرف میبری، نگو این که چیزی نیست؛ یک وقت میبینی که همین کار کوچک تو را بهشتی کرد.!!
┄┅═══✼☘🌺☘✼═══┅┄
@akhlaghz
وسواس
افراد وسواسی، فوری حکم به نجاست اشیاء میکنند و بسیار دیر و با اسراف فراوان به پاک شدن آن رضایت میدهند.
💠 کسانی که دارای حساسیت نفسانی شدیدی در مورد نجاست هستند (به این افراد در اصطلاح فقهی وسواسی گفته میشود)، حتی اگر گاهی یقین به نجاست هم پیدا کردند، باید حکم به عدم نجاست کنند، مگر در مواردی که نجس شدن یک شی ء را با چشمان خود ببینند، به طوری که اگر فرد دیگری هم آن را ببیند، یقین به سرایت نجاست پیدا کند، فقط در این موارد باید حکم به نجاست کنند.
📚 اجوبه الاستفتائات رهبر معظم انقلاب
@ahkamz
تطهیر موکت
بعضی معتقدند که برای تطهیر فرش یا موکت چسبیده به زمین، باید ابتدا آن را از زمین جدا کرد و سپس آبکشي کرد؛ درحالیکه میتوان در همان حال آن را تطهیر کرد!
💠 بعد از برطرف کردن عین نجاست، باید آب کر را به تمام قسمت نجس شده گرفت و بنابر احتیاط واجب کمی دست کشید تا آب جابجا شود. در این صورت موکت یا فرش، بدون جدا کردن از زمین پاک میگردد.
@ahkamz