─┅─═🍃ঊঈ🌻ঊঈ🍃═─┅─
⚠️توجه،،توجه،،متن آیه 10 در قسمت قبل آورده شده⚠️
⤵️سوره 24. نور آيه 11⚘
آيه🔻
⤵️إِنَّ الَّذِينَ جَآءُو بِالْإِفْكِ عُصْبَةٌ مِّنكُمْ لَا تَحْسَبُوهُ شَرّاً لَكُم بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ لِكُلِّ امْرِىٍ مِّنهُم مَّا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ وَالَّذِى تَوَلَّى كِبْرَهُ مِنْهُمْ لَهُ عَذَابٌ عَظِيمٌ
ترجمه🔻
⤵️قطعاً كسانى كه آن دروغ بزرگ را (در میان) آوردند، گروهى متشكل از خود شما بودند. آن را براى خود شر نپندارید، بلكه آن (در نهایت) به نفع شماست.
🔖هر كدام از آنان بدان اندازه از گناه كه مرتكب شده است، به كیفر رسد وبراى كسى كه بخش بزرگ گناه را بر عهده گرفته عذاب بزرگى است.
─┅─═🍃ঊঈ🌻ঊঈ🍃═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️كلمهى «اِفك» در لغت، به معناى گرایش از حقّ به باطل است. تهمت زدن نیز نوعى پوشاندن حقّ و جلوه دادن باطل است.
🌱برخى مفسّران درباره شأن نزول این آیه گفتهاند: پیامبراكرم صلى الله علیه وآله در هر سفرى با قید قرعه یكى از همسرانش را همراه مىبرد. در جنگ «بنى مصطلق» عایشه را برد.
🔖وقتى كه نبرد پایان یافت و مردم به مدینه بازمىگشتند، عایشه براى تطهیر و یا یافتن دانههاى گردنبند گمشدهاش از قافله عقب ماند. یكى از اصحاب كه او نیز از قافله دور مانده بود، عایشه را به لشكر رساند.
🌱 بعضى افراد به عایشه و آن صحابى، تهمت ناروا زدند. این اتهام به گوش مردم رسید، پیامبر ناراحت شد وعایشه به خانه پدر رفت، تا آن كه این آیه نازل شد.
🔖جمعى دیگر از مفسّران و خصوصاً نویسنده تفسیر «اطیبالبیان» با استفاده از روایات متعدّد و مستند نقل مىكنند كه این آیه دربارهى «ماریه قبطیه» (یكى دیگر از همسران رسول خدا) است، كه خداوند به او فرزندى به نام «ابراهیم» داد، ولى پس از 18 ماه از دنیا رفت.
🌱عایشه و حَفصِه گفتند: اى رسول خدا! چرا گریه مىكنى؟ ابراهیم فرزند تو نبود، بلكه شخص دیگرى غیر از تو با ماریه همبستر شده و ابراهیم متولد شده است.
🔖اینجا بود كه این آیه نازل شد. علاّمه جعفر مرتضى در كتاب گرانقدر (حدیث الافك) نیز این بیان را تأیید مىكند. در مورد هر دو شأن نزول سؤالاتى مطرح است ولى چون هدف ما در این تفسیر، پیامگیرى از متن آیات است، دربارهى شأن نزولها بحث گستردهاى نداریم.
🌱در ماجراى افك چندین گناه نهفته است: دروغ، سوءظن به مؤمن، ایذاى مؤمن، تهمت، اهانت، آزردن پیامبرصلى الله علیه وآله، تضعیف خاندان رسالت و شایعهپردازى.
─┅─═🍃ঊঈ🌻ঊঈ🍃═─┅─
پيام ها⚡📬
1-🌾 افراد فاسق، از نسبت دادن زنا، حتى به همسر پیامبر نیز ابایى ندارند. «جاءو بالاِفك»
2-⛲ گاهى شایعهسازان، با سازماندهى قبلى و قصد توطئه، شایعه را القا مىكنند. «عُصبة» («عُصبة» یعنى گروه متشكّل و متعصّبى كه هدفى را دنبال مىكند)
3-🌾 مراقب شایعهسازان در میان خود باشید. «منكم»
4-⛲ گاهى در پیشآمدهاى تلخ منافعى وجود دارد. (مانند روشنشدن چهرهى منافقان، هوشیارى مردم، امدادهاى الهى براى مظلوم) «لاتحسبوه شرّاً لكم»
5 -🌾 امیددادن به مؤمنان در برابر توطئه وتهمت بدخواهان لازم است. «بل هو خیرٌ»
6-⛲ كیفرهاى الهى، عادلانه ومتناسب با اعمال ماست. «لكلّ امرىٍ منهم ما اكتسب»
7-🌾 در گناهان دستهجمعى، هر یك از افراد به مقدار سهم خود مجرم است. «لكلّ امرىٍ منهم ما اكتسب من الاثم»
8 -⛲ انسان زمانى مجرم و مقصّر است كه با علم و قصد گناه كند. «اِكتسب من الاثم»
9-🌾 گناه هر كس گریبانگیر خود اوست. «لكلّ امرىٍ منهم مَا اكتسب من الاثم»
10-⛲ مجازات كسى كه نقش اصلى را در ارتكاب جرم دارد، بزرگتر است. «والّذى تَولّى كِبره... له عذابٌ عظیم»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
┅══🍃 ✼📖✼ 🍃══┅
.
🌅
🌹 اللَّـهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وآلِ مُحَمَّد. وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌹
👌 خدایا ،بحرمت #قرآن و محمدمصطفی #صلوات ،الله،علیه،وآله ،و بحرمت اهل بیت باعصمت و طهارت علیهم السلام ؛ برای ما توفیق عمل به دستورات قرآن عنایت فرما 🙏
✅التماس دعا 🙏
❤️ #شبتون_بخیر 🙏
🌸بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم🌸
🌹 اللَّـهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وآلِ مُحَمَّد وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌹
♻️ تقويم نجومی ♻️
💠 #امروز_چهار_شنبه 💠
☀️ ا بهمن ماه ١۳۹۹ خورشيدی
🌙 ۶ جمادی الثانی ۱۴۴۱ قمری
🎄 ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱
4_507651510750937970.mp3
7.51M
❤️تلاوتی بسیار زیبا از نوجوانی استاد محمد جواد فروغی
📖سوره مبارکه شمس ، سوره مبارکه حمد ، سوره مبارکه بقره آیه ۲۸۵ و سوره مبارکه فجر آیات آخر
❤️ #پيامبر_اكرم صلياللهعليهوآلهوسلم:
مَنْ سَرَّ مُؤْمِنا فَقَدْ سَرَّنى وَ مَنْ سَرَّنِى فَقَدْ سَرَّالله
❇️ كسى كه مؤمنى را خوشحال كند، مرا خوشحال نموده و كسى كه مرا خوشحال نمايد، خدا را خوشحال كرده است.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۴، ص ۲۸۷
❤️ کیفر قلب ها و بدن ها
الإمامُ الباقرُ عليه السلام:
إنَّ للّه ِ عُقوباتٍ في القُلوبِ و الأبدانِ ; ضَنْكٌ في المَعيشَةِ و وَهنٌ في العِبادَةِ، و ما ضُرِبَ عَبدٌ بِعُقوبَةٍ أعظَمَ مِن قَسوَةِ القَلبِ .
خداوند را براى دلها و بدنها كيفرهايى است؛
تنگى در معيشت و سستى در عبادت.
و به هيچ بنده اى كيفرى بزرگتر از #سخت_دلى چشانده نشده است.
🔸تحف العقول : 296.
🔴فوت ۸۴بیمار و شناسایی ۶۱۸۲بیمار جدید کووید۱۹ در کشور
▫️سخنگوی وزارت بهداشت:از دیروز تا امروز ۱بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی شش هزار و ۱۸۲، بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹در کشور شناسایی شدند.
▫️ بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
▫️۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.
#کرونا
🌸بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم🌸
🌹 اللَّـهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وآلِ مُحَمَّد وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌹
♻️ تقويم نجومی ♻️
💠 #امروز_پنج_شنبه 💠
☀️ ۲ بهمن ماه ١۳۹۹ خورشيدی
🌙 ۷ جمادی الثانی ۱۴۴۱ قمری
🎄 ۲۱ ژانویه ۲۰۲۱
18.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌅
🌸بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم🌸
🌹 اللَّـهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وآلِ مُحَمَّد وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌹
💠گوش جان می سپاریم به صوت #قرآن
✅ با صدای دلنشین استاد #سیدجوادحسینی
✅ سوره مبارکه #الحمد
✅ التماس دعا🙏
❤️"فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی"
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله در وصف حضرت زهرا سلام الله علیها میفرمایند: "فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی" فاطمه پارة تن من است، هر که او را بیازارد مرا اذیت کرده است.
آیت الله وحید خراسانی میفرمایند: ترجمه پاره تن غلط است و بضعه در اینجا یعنی پارهای از وجود عقل کل و کُلّ ِ عقل. یعنی پارهای از علم او، پارهای از نور و مقام او، پارهای از عصمت و قدسیّت او و بالاخره پارهای از عقل کل و کُلّ ِ عقل است.
آیت الله مکارم شیرازی در رابطه با جمله "فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی" می فرمایند: مقصود حضرت محمّد صلی الله علیه و آله از این عبارت این است که فاطمه بخشی از هستی من است.
در بحار الانوار از موسى بن جعفر به نقل از اميرالمؤمنين علیهما السلام آمده است؛ روزى حضرت زهراء سلام الله علیها نزد پدرش رسول خدا صلی الله علیه و آله بود كه مردى نابينا وارد شد، حضرت فاطمه سلام الله علیها خود را مخفى كرد. پیامبر صلی الله علیه و آله به او فرمود: "چرا در حجاب قرار گرفتی در حالىکه او تو را نمىدید؟" حضرت فاطمه پاسخ داد: "اگر او مرا نمیبیند، من که او را میبینم، و او بوى تن مرا نیز حسّ مىکند." پیامبر فرمود: "أَشْهَدُ أَنَّکِ بَضْعَةٌ مِنِّی"؛ شهادت میدهم که تو پارهاى از وجود من هستى".
وجود حضرت زهرا سلام الله علیها آنقدر با حق منطبق است که حضرت رسول فرموده: "اِنّ َ اللهَ یَغضِبُ لِغَضَبِ فاطِمَه وَ یَرضی لِرِضاها" خدا با غضب فاطمه غضب کرده و با رضای او راضی میشود یعنی رضای فاطمه رضای خداست و غضب او غضب خداست.
هرگاه حضرت زهرا سلام الله علیها وارد میشدند. پیامبر صلی الله علیه و آله از جای خود برخاسته و به استقبال دختر خود میرفتند و او را جای خودشان مینشاندند.
تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها ذکری است که پیامبر صلی الله علیه و آله به فاطمه آموخت و مصحف فاطمه سلام الله علیها مطالبی است که فرشته الهی به او الهام کرده و امیرالمومنین علیه السلام آنها را نوشته است. این صحیفه بنا بر روایات، در دست امامان معصوم بوده و هماکنون در دست امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف است.
رسول گرامی اسلام میفرمایند؛ "فاطمه سُرور و شادمانی قلب من، دو پسر وی میوه دل من، شوهر او روشنائی چشم من و امامان دین از نسل او امینان من می باشند و پیشوایان دین از نسل فاطمه، رشته نورانی هدایت خدا هستند که از سوی حق تعالی تا زمین و میان آفریدگان کشیده شده است. هر کس به این رشته هدایت چنگ زند نجات یابد، و هر که از آن روی برتابد گمراه می شود."
پس از ماجرای سقیفه، حضرت زهراسلام الله علیها فعالیتهای خویش را در قالب بیان خطبههای روشنگرانه، ملاقاتهای حضوری با صحابه و مشاجرههای لفظی با گمراهان و کجاندیشان آغاز کرد تا جایی که در این مسیر جان خویش را فــدا کرد و شهید شد. ایشان مسئله خلافت را امری شخصی و حزبی نمیدانست بلکه آن را مسئلهای از جانب خدا محسوب میکرد که از مجرای رسول خدا به همگان ابلاغ شده بود و خود را مکلف میدانست که وارد صحنه شود و از حریم ولایت الهی دفاع کند. حضرت زهرا میفرمایند؛ اگر مردم از اهل بیتِ پیامبر اطاعت و تبعیت میکردند، مردم با یکدیگر اختلاف نمیکردند. ایشان در بیانی می فرمایند"طَاعَتَنَا نِظَاماً لِلْمِلَّةِ، وَ إِمَامَتَنَا أَمَاناً مِنَ الْفُرْقَة؛" خداوند اطاعت ما را نظام و سامانی برای آئین اسلام و امامت ما را امانی از اختلاف و پراکندگی قرار داد.
حضرت زهرا سلام الله علیها بهترین و مهربانترین یار حضرت علی علیه السلام بود. بنا بر نقل علامة مجلسی در بحار الانوار، حضرت زهرا سلام الله
علیها حتی در حضور پیامبر صلی الله علیه و آله به امیر المومنین علیه السلام محبت میکردند و ایشان را بهترین همسر میخواندند، ایشان در خانه، شوهر خود را با کلمات محبّت آمیز و در میان مردم با کنیه اباالحسن خطاب میکردند.
دوره نخست زندگی حضرت فاطمه و حضرت علی علیهما السلام با شرایط دشوار اقتصادی همراه بود امّا فاطمه سلام الله علیها نه تنها اعتراضی نمیکرد حتی برای کمک به همسر خود در تأمین معاش، پشمریسی میکرد. ایشان به حضرت علی علیه السلام گفتند: در تمامی سختیها و شیرینیها کنار شما بودم و شما بهترین یاور من بودید و حضرت علی علیه السلام میفرمایند هر موقع به صورت فاطمه سلام الله علیها نگاه میکردم، غم از دلم بیرون میرفت.
قال الحسن علیه السلام: رَاَیْتُ اُمّى ... تَدْعُو لِلْمُؤْمِنینَ وَلاتَدْعُو لِنَفْسِها فَقُلتُ: یا اُمّاهُ لِمَ لاتَدْعینَ لِنَفْسِکِ؟ ... قالَتْ علیهاالسلام: یا بُنَىَّ! اَلجارُ ثُمَّ الدّارُ. (بحارالانوار، ۴۳، ۸۲.)