✨شرح صلوات شعبانيه ( بخش اول)
💠 اللهم صل علی محمد و آل محمد شجره نبوه و موضع الرساله و مختلف الملائكه و معدن العلم و اهل البیت الوحی،
سلام و درود الهی را می طلبیم برای پیامبر و خاندانش که شجره نبوت هستند اینها درخت پیامبری و نبوت اند. همه انبیا بر این درخت شاخه هایی بودند و میوه ها و گلهایی بودند؛ اصل درخت، پیامبر و خاندان اوست؛ جایگاه قرار گرفتن رسالت است. اگر الله یعلم حیث یجعل الرساله (یا الله اعلم حیث یجعل رساله). آنجایی که خدا با علم بیکران خود مناسب ترین جایگاه برای قرار دادن رسالت تشخیص داد، این خاندان بود. و مختلف الملائكه، پیامبر و خاندانش محل آمد و شد ملائكه الله ، و معدن علم و مهبط وحی، فرودگاه وحی هستند.
💠 الهم صل علی محمد و آل محمد الفلک الجاریه فی اللجج الغامره
از خداوند می خواهیم که صلوات و درود بر پیامبر و خاندانش فرو فرستد، آنهایی که در دریای طوفانی و پر تلاطم این دنیا، کشتی نجاتند . این دنیا، دریای پر تلاطمی است كه امواج خروشانی دارد و از گردابهای این دنیا، كسي می تواند جان سالم به در ببرد که بر کشتی نجات پیامبر و خاندانش سوار شده باشد.
الفلک الجاریه فی اللجج الغامره یامن رکبها و یغرق من ترکها. هر که در دنیا سوار بر اين كشتي شد، از همه لغزشها، آلودگی ها و انحطاطها در امنیت و امان خواهد بود؛ و یغرق من ترکها: هر که این خاندان را ترک گفت غرق دریای گمراهی است.
اینها اصول اعتقادی ما هستند اما بعضی ها نسبت به مساله ولایت خیلی تفننی برخورد می کنند، و به عنوان اينكه چیز خوبی است آدم داشته باشد؛ اگر کسي هم نداشت آن چنان مهم نیست؛ در حالی که یامن من رکبها و یغرق من ترکها؛ می خواهد هر عارفی ،حکیمی، فیلسوفی، متکلمی، عابدی، زاهدی و يا هر سالکی باشد اگر اهل بیت پیامبر را ترک گفت ، غرق در دریای گمراهی است.
💠 یامن من رکبها ویغرق من ترکها المتقدم لهم مارق والمتاخر عنهم زاهق واللازم لهم لاحق، اینها معیارند هر کسي تند روی کند؛ بخواهد به گمان خودش از آنها عارف تر ، عابدتر، زاهدتر و مومن تر خودش را قرار بدهد و يا آنهایی که کندروی می کنند، همپای آنها راه نمی آیند کوتاه می آیند، مقصر و قاصرند. هر دوی آنها تباه شدند؛ هم آنهایی که تقدم جستند، ادعای فهم بیشتر از اهل بیت داشتند؛ ادعای کمالاتی، صلاحیت و شایستگی بیشتر از اهل بیت داشتند؛ اینها به خطا رفتند؛ هم آنهایی که در درک مقامات بلند اهل بیت علیهم السلام کوتاه آمدند، نتوانستند هضم کنند و اهل بیت را کوچک کردند؛ آنها را از کمالات و مقامات بلند الهی شان را خلع کردند؛ اهل بیت منهای آن مقامات را باور کردند؛ اینها هم به گمراهی رفتند. و اللازم لهم لا حق. آن کسی که ملازم آنها بود، گام در جای گام آنها نهاد؛ راه آنها رفت و به آنها اقتدا کرد. اوست که در سلوک به مقصد می رسد. لذا در سیر و سلوک خیلی باید دقت کرد این راه شاخصی دارد و کسی از آن شاخص منحرف شود خواه جلو، خواه عقب بماند، هر دو گمراهی است و به نتیجه نرسیدن، فهتدوا بعلمکم ، باید با آن شاخص انسان راه خودش مسیر خودش را تنظیم کند. این کشتی ها را دیدید در دریا چگونه با آن برج و فانوس دریایی مسیر خودشان را نتظیم می کنند یا هواپیماها با هدایت آن بر مراقبت خودشان را تنظیم می کنند که اگر این معیار را رها کنند آن کشتی غرق میشود یا به سخره ها می خورد یا به طوفانها مبتلا میشود و آن هواپیما سقوط خواهد کرد.المتقدم لهم مارق والمتاخر عنهم زاهق واللازم لهم لا حق، لذا در فهم دین در عمل به دین در هر دو می بایست این شاخص را مد نظر قرار داد و مسیر را با آن شاخص تنظیم کرد.
@ahlevela
#استغفار_هفتاد_بندی_امیرالمومنین_علیه_السلام
💠بند شصت و سه:
اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ اسْتَخْفَیْتُ لَهُ ضَوْءَ النَّهَارِ مِنْ عِبَادِکَ وَ بَارَزْتُ بِهِ فِی ظُلْمَهِ اللَّیْلِ جُرْأَهً مِنِّی عَلَیْکَ عَلَى أَنِّی أَعْلَمُ أَنَّ السِّرَّ عِنْدَکَ عَلَانِیَهٌ وَ أَنَّ الْخَفِیَّهَ عِنْدَکَ بَارِزَهٌ وَ أَنَّهُ لَنْ یَمْنَعَنِی مِنْکَ مَانِعٌ وَ لَا یَنْفَعُنِی عِنْدَکَ نَافِعٌ مِنْ مَالٍ وَ بَنِینٍ إِلَّا أَنْ أَتَیْتُکَ بِقَلْبٍ سَلِیمٍ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
✨بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که در روشنایی روز، خود را از دید بندگانت پنهان کردم و در تاریکی شب، با جسارت در پیشگاهت آشکارا مرتکب آن شدم، با آنکه میدانستم سرّ پیش تو آشکار است و پنهان، نزد تو هویداست و اینکه هیچ مانعی از تو باز نمیدارد و چیزی از مال و اولاد پیش تو به من سودی نمیبخشد مگر این که با قلب سلیم نزد تو آیم؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان!
#استغفار
✅ @ahlevela
☄️روزهای پایانی ماه شعبان المعظّم را طی می کنیم، ماهی که سرشار از لطافت های ولایی و توحیدی است، ماهی که ماه عرفان و ماه ایمان است، ماه صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه.
☄ماهی که فرصت بسیار مغتنمی برای کسب استعداد و آمادگی برای ورود به میهمانی خدا بود و نمی دانیم واقعا با این ماه و این فرصت های گرانبها چه کردیم اهل ایمان در این روزهایی که می بینند ماه شعبان طی شد، اما آن گونه که باید از این ماه توشه برنداشتند دعایی می کنند.
☄این ماه فرصتی برای تطهیر و پاک شدن بود تا بر پاک وارد شویم؛ میهمان باید با صاحبخانه سنخیتی داشته باشد. این ماه موقعیتی بود که می توانست ما را تطهیر و پاک کند تا بر خدای پاک وارد بشویم.
☄وقتی که انسان نگاه می کند و می بیند نتوانست بهرۀ لازم را ببرد و غفلت فرصت را از کف او ربود، به استغاثه و التماس در درگاه خدا می رود و از خدا می خواهد که «اللّهم ان لم تکن غفرت لنا فی ما مضی من شعبان فاغفر لنا فی ما بقی منه» خدایا اگر در آنچه از ماه شعبان بر ما گذشت هنوز ما را نبخشیده ای و هنوز مشمول غفران و بخشش تو نشده ایم، در آنچه از این ماه باقی مانده ما را ببخش و نگذار ما با آلودگی های گناه و غفلت وارد ماه ضیافتت بشویم.
🎤استاد مهدي طيب _ جلسه ٦ مرداد ٩٠
#مراقبات_عبادی #ماه_شعبان
@ahlevela
💠 مراقبات روزهای پایانی ماه شعبان
🎤استادمهدی طیّب
مدّت: ٦ دقيقه
http://ahlevela.ir/mp3-sort/mabahese-ebadi-va-aamale-mostahabbi/moraghebate-mahe-shaaban/09%20moraghebate%20roozhaie%20paiani%20mahe%20shaban.mp3
#ماه_شعبان
💠✨ روایت معروفی از امام هشتم(علیه السلام) است [عیون اخبار الرضا، جلد2، صفحه 51] که دارد اباصلت در آخرین جمعه ماه شعبان، میرود خدمت حضرت امام رضا(علیه السلام).
حضرت ابتدا به او میفرماید: اى اباصلت ماه شعبان بیشترش گذشت و این جمعه آخر آن است، پس آنچه از اعمال خیر که در این ماه در انجام آن کوتاهى کرده اى در این چند روزى که باقى مانده تدارک کن،
🔹و بر تو باد به انجام آنچه به حال تو مفید است و ترک آنچه براى تو فایده اى ندارد،
🔹و دعا و استغفار و تلاوت قرآن را افزون کن، و از گناهان و نافرمانیهایت به سوى خدا بازگرد و توبه نما، تا این ماه خدا به تو رو کرده باشد در حالى که تو با خدایت - عزّوجلّ- اخلاص ورزیده باشى، و امانتى بر گردن خود باقى مگذار مگر آنکه آن را ادا کنى،
🔹 و نیز در دلت کینه هیچ مۆمنى نباشد مگر اینکه آن را از دل بیرون کنى،
🔹و هیچ گناهى را که مرتکب بوده اى وامگذار مگر آنکه آن را رها کرده و از آن دورى گزینى،
🔹و از خداوند پروا داشته باش، و در امور نهان و آشکارت بر او توکّل و اعتماد کن، و هر کس بر خدا توکّل کند همانا خداوند او را کافى است، زیرا خداوند کار خود را به انجام میرساند، و براى هر چیز اندازهاى قرار داده است،
🔹و در باقیمانده این ماه زیاد این ذکر را بگو:
«اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِی مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ»؛ پروردگارا! اگر تاکنون در این ماه ما را نبخشیده اى، پس از تو میخواهیم که در باقیمانده این ماه ما را ببخشى و بیامرزى!
زیرا خداوند تبارک و تعالى در این ماه مردم بسیارى را به جهت احترام ماه مبارک رمضان از آتش آزاد میکند.
@ahlevela
💠 نماز آخرین جمعه ی شعبان المعظم
در مخلاه شیخ بهایی به نقل از پیامبر اکرم (ص) آمده است:
هرکه آسانی پس از سختی، غنای پس از فقر، عزت بعد از خواری، حیات پس از مرگ، هدایت پس از گمراهی، نور بعد از ظلمت و توبه ی از همه ی گناهان را می خواهد، در آخرین جمعه ی ماه شعبان مابین نماز ظهر و عصر، هشت رکعت نماز (چهار نماز دو رکعتی پی در پی) به جا آورد. در هر رکعت بعد از حمد، پنج بار سوره ی انشراح، پنج بار سوره ی قدر و پنج بار سوره ی اخلاص را بخواند و پس از اتمام نمازها این دعا را بخواند:
«اللهُمَّ يا اَكرَمَ مِن كُلِّ كَريمٍ وَ يا اَسرَعَ مُجيبٍ وَ يا اَقرَبَ سَميعٍ اَشرِكني في جَميعِ ما اَعطَيتَ عِبادَكَ في هذا اليَومِ وَ ما قَبلَهُ وَ ما بَعدَهُ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ بِحَقِّ القُرآنِ العَظيمِ آمينَ آمينَ بِرَحمَتِكَ يا اَرحَمَ الرَاحِمينَ»
پروردگارا! ای کریم ترین کریمان! ای کسی که سریع ترین فردی در اجابت و ای کسی که نزدیک ترین شنونده هستی! مرا شریک کن در همه ی چیزهایی که در چنین روزی و در روزهای قبل از آن و در روزهای پس از آن به بندگانت عطا کردی و خواهی کرد؛ به حقّ پیغمبر اکرم و خاندانش و به حقّ قرآن عظیم. اجابت فرما! اجابت فرما! به رحمتت، ای مهربان¬ترین مهربانان!
#ماه_شعبان
@ahlevela