🌒🌙ظاهر شب، زمانی است که خورشید غروب میكند و آسمان و فضای عالم تاریک میشود و این تاریکی تا طلوع فجر ادامه مییابد. این ظاهر لیل است؛ امّا لیل، باطنی هم دارد.
↩️ خدای متعال با حضرت موسي علیه السلام سی روز وعده نگذاشت؛ سی شب وعده گذاشت. این موضوع نشان میدهد که وعدهگاه ملاقات با خدای متعال، شب است و کسانی که میخواهند به دیدار خدا بروند؛ باید شب به سراغ خدا بروند.
✨شب خیز، که عاشقان به شب راز کنند
✨ گِردِ بَر و بام دوست پرواز کنند
✨ هر در که به هر کجاست، شب بَر بَندند
✨ اِلاّ در دوست را، که شب باز کنند
🎤 در محضر استاد مهدی طیب - جلسه 30 شهریور 91
@ahlevela
#ماه_ذیالقعده
💠✨ روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی الکاظم علیه السلام
احمد بن موسی الکاظم علیه السلام (معروف به #شاهچراغ) شخصیت بسیار جلیلالقدری بودند. شاید در بین فرزندان پسر امام کاظم علیه السلام، بعد از علی بن موسی الرّضا علیه السلام، عظیمالقدرتر از احمد بن موسیٰ نباشد.
🔹 برادران ایشان، یعنی پسران دیگر امام کاظم علیه السلام نقل کردهاند که امام کاظم علیه السلام به احمد بن موسیٰ تا چه حد علاقهمند بودند.
🔹این عالم جَلیلالقدر، اهل معنا و دلدادهی امام زمان خود، منزلت والایی داشتند. بعد از شهادت امام کاظم علیه السلام ، بهدلیل موقعیت فوقالعادهای که احمد بن موسیٰ علیه السلام داشتند، عدّهای گمان بردند که بعد از امام کاظم علیه السلام، #احمد_بن_موسیٰ علیه السلام، امام است. به نزد آن بزرگوار آمدند و ایشان را به مسجد بردند و در مسجد با آن حضرت بیعت کردند.
🔹 احمد بن موسیٰ علیه السلام بعد از اینکه از همه بیعت گرفتند؛ فرمودند: شما در بیعت مَن هستید؛ امّا من در بیعت برادرم علیّ بن موسی الرّضا هستم؛ امام معصوم ايشان است؛ پس همگي با من بیایید به خانهی علیّ بن موسیٰ برویم و با ايشان بیعت کنیم. جمعیّت هم پذیرفتند و این کار را انجام دادند.
🔹 احمد بن موسیٰ علیه السلام خیلی بزرگواری به خرج دادند و لذا امام رضا علیه السلام هم در حقّ ایشان خیلی دعا کردند.
🔹 احمد بن موسیٰ علیه السلام شخصیت بسیار عظیمالقدری است و وجود مرقد مطهّر ایشان در ایران، یکی از اسباب نعمت و نور برای شیعیان این سرزمین است. امیدواریم خدا روزی کند به زیارت مرقد مطهّر این بزرگوار نائل شویم.
🎤 در محضر استاد مهدی طیب - جلسه ی 30 شهریور 91
#سيره_و_تاريخ
@ahlevela
✔️ لازم به ذکر است که نباید پنداشت هر کس به دیدار امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف موفّق شده، الزاماً واجد کمالاتی بوده است و نیز اگر کسی توفیق زیارت آن حضرت نصیبش شده، میتوان اطمینان داشت تا پایان عمر از انحراف مصون خواهد ماند؟ چنین اطمینانی وجود ندارد؛ چه شخص در عالم رؤیا خدمت آن حضرت رسیده باشد؛ چه در حال خلسه و مکاشفه و حتّی در عالم بیداری و هوشیاری.
↩️ افرادی که در دوران غیبت حضرت مهدیارواحنافداه را دیدهاند، بعضاً حتّی شیعه نبودهاند. اغلب تشرّفات ناشی از عنایت آن حضرت بوده است تا استحقاق و لیاقت خود شخص. گاهی اوقات یک شخص معمولی که نه اهل سیر و سلوک بوده، نه اهل معنویّت و نه اهل خودسازی، و فقط در شرایط اضطرار گرفتار شده، براثر فشار خاص، از تعلّقات ظاهری منقطع شده و از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف استمداد کرده است و حضرت هم باتوجّهبه آن شرایط، به یاری او شتافتهاند؛ مثلاً در بیابانی گم شده و حضرت راه را به او نشان دادهاند یا مشکلی داشته و حضرت مشکل او را حل کردهاند. در این قضایا توفیق تشرّف را نباید به پای صلاحیّتهای خود شخص گذاشت. لذا اگر خدا خواست و کسی موفّق شد جلوهای از آن حضرت را ببیند، نباید دچار غرور شود؛ چه بسا تنها عنایتی از آن طرف بوده است؛ نه استحقاق و لیاقتی از این طرف؛ بنابراین شخص مزبور در پی این رؤیت باید در پی شکر باشد نه مبتلای به غرور. گاهی عنایاتی از جانب حجّتخدا نصیب بعضی افراد شده؛ ولی به دلیل قدرناشناسی و عدم شکر، از آنها سلب شده است.
↩️ در تاریخ اسلام وقایع بسیار تکاندهندهای وجود دارد. شخصی مثل زبیر پسر صفیّه عمّهی امیرالمؤمنین(علیه السلام) شخصیّت برجستهای است که در جنگهای صدر اسلام جانفشانیهای زیادی کرده است. بهموجب روایات تاریخی، پس از رحلت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم)، در ماجرای حمله به خانهی حضرت زهرا (سلام الله علیها)، زبیر یکی از افراد معدودی بوده که در خانهی حضرت امیر(علیه السلام) متحصّن شده است. وقتی عمر به در خانهی حضرت زهرا (سلام الله علیها) آمد و تهدید کرد خانه را با هرکس که در آن است به آتش میکشد و به او گفتند: در این خانه فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) دختر داغدیدهی رسولالله(صلی الله علیه و آله و سلّم) است. عمر گفت: ولو فاطمه باشد؛ فاطمه را هم میسوزانم! باید بیرون بیایند و بیعت کنند. بنابه برخی روایات تاریخی، تنها کسی که ازبین این جمع غیرت به خرج داد و جانبرکف شمشیر کشید و با شمشیر آخته از خانه بیرون آمد و به عمر حمله کرد، زبیر بود. عمر دست زبیر را گرفت و شمشیر از دستش افتاد. شمشیر زبیر را به سنگی زدند و شکستند؛ آنگاه به او حمله کردند و دستگیرش کردند و بردند. زبیر چنین شخصیّتی بود.عین تعبیری را که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) راجع به سلمان فارسی بهکار بردند، که سَلْمٰانُ مِنّٰا اَهْلَ الْبَیْتِ،امیرالمؤمنین(علیه السلام) راجعبه زبیر فرمودند که: مٰا زالَ الزُّبَیْرُ رَجُلاً مِنّٰا اَهْلَ الْبَیْتِ حَتّٰى نَشَأَ ابْنُهُ الْمَشْئُومُ عَبْدُاللّٰهِ: زبیر همواره از ما اهلبیت بود تا زمانیکه پسر شومش عبدالله نشأت یافت. انسان ممکن است تا مرتبهی مِنّٰا اَهْلَ الْبَیْت هم بالا برود؛ ولی در اثر بیتوجّهی و غروری که او را میگیرد و تکیهاش را از خدا و اولیاء خدا برمیدارد و فریفتهی جاذبههای دنیوی میشود، بلغزد و به جایی برسد که به جنگ با حجّتخدا برخیزد و جزو کشتهشدگان سپاه جمل شود. وقتی امیرالمؤمنین(علیه السلام) بر سر جنازهی زبیر آمدند، تاریخچهی گذشتهی زندگی او در ذهن حضرت زنده شد و گریستند. خیلی جای تأسّف بود که زبیر با آن همه شهامت و دلاوری در جنگهای زمان رَسُولِاللهِ صلی الله علیه و آله و سلّم اینچنین ازبین برود.
📙✍️ استاد مهدی طیب، #جان_جهان
@ahlevela
🌸 صلوات خاصه #امام_رضا عليه السلام:
✨ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشهید صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ.
@ahlevela
🌸 تحفه ایی از گنجینه ی معارف امام رضا علیه السلام
«اِحْرِصُوا عَلىٰ قَضاءِ حَوائِجِ الْمُؤْمِنِينَ وَ اِدْخالِ السُّرُورِ عَلَيْهِمْ وَ دَفْعِ الْمَكْرُوهِ عَنْهُمْ»*
✨ در برآوردن نیاز حاجتمندان و شاد کردن دل مسلمانان و برطرف کردن ناخوشیهایشان حريص باشيد.
همانطوركه پيغمبراكرم صلی الله علیه و آله و سلم حريص بودند. می دانيد صفاتی كه مي گوييم بد است، وقتی در جاي غلط قرار بگيرد بد ميشود. حرص وقتي بد است كه بهسمت دنيا و بهسمت رذائل می آيد؛ امّا وقتي بهسمت خدا و بهسمت فضايل می رود خوب است. لذا قرآن راجعبه پيغمبراكرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «حَريصٌ عَلَيكُم بِالمُؤمِنينَ رَئوفٌ رَحيمٌ» پيغمبر بر شما حريص است؛ يعني بر خدمت به شما و محبّت و خوبی کردن به شما حریص است؛ در خوبي كردن و لطف كردن سيريناپذير است. اينجا حضرت رضا علیه السلام از همان واژه استفاده كردند و فرمودند در برآوردن نيازهاي مؤمنان حريص باشيد؛ در اندوختن امكانات براي خودتان و حلّ مشكلات شخصي و تأمين آرزوهاي نفساني و تمنيّات خودتان حرص نورزيد؛ حرصتان در خدمت و برآوردن نياز ديگران باشد.
✨ «وَ اِدْخالِ السُّرُورِ عَلَيْهِمْ» حرصتان بر اين باشد كه دل غمديده ی يك انسان مؤمن را شاد كنيد، بتوانيد بهجت و شادي را وارد دل مؤمني كنيد «وَ دَفْعِ الْمَكْرُوهِ عَنْهُمْ» و هر مكروه و ناخوشايندی را که برای آنها پيش آمده دفع كنيد و مشكلات و تلخيهاي زندگي آنها را برطرف كنيد.
↩️ كسي كه بخواهد دوست عليّ بن موسی الرّضا علیه السلام و شيعه ی آن بزرگوار باشد حرصش باید به آن سمت جهت پيدا كند.
استاد مهدی طیب
🌸 میلاد علیّ بن موسی الرّضا علیه السلام را به محضر فرزند برومند آن حضرت، حضرت بقیّة الله الاعظم ارواحنالترابمقدمهالفداء و همهی دلدادگان و سرسپردگان آستان رضوی، تبریک و تهنیت عرض میکنیم و امیدواریم خدای متعال توفیق بهره بردن از همهی ابعاد شخصیّت علیّ بن موسی الرّضا علیه السلام را به همهی ما عنایت بفرماید.
@ahlevela
🍀 ائمّه علیهم السّلام حتّی کوچکترین اظهار ارادت و محبّتی را بیپاسخ نمیگذارند.....
در همسایگی مرحوم شهید مطهّری خانم بیحجابی زندگی میکرد که یکباره چادری شده بود. خودش تعریف کرده بود که ما اصلاً اهل دیانت نبودیم. یک بار به قصد تفریح با شوهرم به #مشهد رفتیم و چند روزی را که آنجا بودیم، در تفریحگاهها گذراندیم. روز آخر که میخواستیم به تهران برگردیم، من از خیابان جلوی حرم مطهّر #امام_رضا علیه السّلام عبور میکردم که از خیابان نگاهم به ایوان حضرت افتاد. سلامی کردم و رد شدم.
شب خواب دیدم که حضرت رضا علیه السّلام فرمودند: کسی که دعای یا مَن تُحَلُّ بِهِ عقدُ المَکَارِهِ (که در مفاتیحالجنان و صحیفهی سجّادیه است) را بخواند، ما دست او را میگیریم. بعد از بیدار شدن از خواب، آن دعا را خواندم و تمام زندگیام متحوّل شد و روح دیانت و معنویت بر زندگی ما حاکم شد.
↩️ ائمّه علیهم السّلام حتّی کوچکترین اظهار ارادت و محبّتی را بیپاسخ نمیگذارند.
📘مصباح الهدي /ص٢٨٤
#امام_رضا #اهل_بيت #دعا #صحيفه_سجاديه
@ahlevela