هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
آقای دولت سیزدهم
تا امید به افزایش نرخ ارز در بین سفته بازان و برخی فعالان وجود دارد، منابع برای تولید آزاد نشده، انبارها تخلیه نمیشوند و شاهد بهرهوری و رشد تولید نخواهیم بود.
با نزولی کردن نرخ ارز و پافشاری بر این سیاست، مقاومت در مقابل کاهش قیمتها را بشکنید.
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ در شهر نگردید....
⚠️این فیلم را به هیچ عنوان از دست ندهید.
❎ چگونه فروشگاه های بزرگ باعث تکاثر و ورشکستگی خرده فروش ها می شوند.
وجود این بنگاههای غارتگر انحصارآفرین، نقض صریح قانون اساسی و مصداق معاملات حرام شرعی است.
بند ۲ اصل ۴۳ قانون اساسی:
«تامین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل و قراردادن وسایل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند در شکل تعاونی از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر که نه به تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروههای خاص منتهی شود و نه دولت را به صورت یک کارفرمای بزرگ مطلق درآورد. این اقدام باید با رعایت ضرورتهای حاکم بر برنامه ریزی عمومی اقتصاد کشور در هر یک از مراحل رشد صورت گیرد.»
علامه جوادی آملی در مشروح مذاکرات قانون اساسی:
« بر اساس دین مبین اسلام، وجود انحصار در معامله، باعث حرمت شرعی آن معامله میگردد»
⚠️سرای ایرانی هم گرانتر میفروشد هم تنوع محصول پایینتری نسبت به مجموع فروشگاههای سطح شهر دارد هم قدرت چانهزنی و تخفیف برای مردم ندارد هم تولیدکننده را استثمار نموده و هم تمام این تبلیغات و خدمات را از محل #رانت وامهای چندصد و چندهزار میلیاردی شبکه بانکی پشتیبانی میکند و هم مردم را فریب میدهد و هم باعث تعطیلی سایر صنوف گردیده و هم انحصار ایجاد و نیز قانون را صراحتا زیر پا گذاشته است.
سرای ایرانی مصداق کامل یک پروژه مافیایی خطرناک اقتصادی است که برای آینده ایران و معیشت مردم تور پهن کرده است.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
دیروز میخواستم در نقد استناد آقای رائفیپور به شاخصهای اقتصادی جهانی برای قضاوت در مورد اقتصاد ایران بنویسم (تصویر سمت راست)
میخواستم بنویسم که چطور ممکن است فردی که معروف به مبارزه و تبلیغ علیه امپریالیسم جهانی است و نام حرکت خود را جنبش مصاف (مبارزه با صهیونیسم، امپریالیسم و فراماسونری) گذاشته است،
وضعیت اقتصادی کشور را با شاغولهای غیربومی و استانداردهای طراحیشده توسط نظام سرمایهداری میسنجد!
الحمدلله امروز دیدم که خود ایشان در پاسخ به یکی از فعالین اصلاحطلب، بر «ناکارآمدی شاخصهای اقتصادی برای سنجش زیستبوم اقتصادی ایران» تأکید نمودهاند (تصویر سمت چپ)
امیدوارم در استناد به سایر شاخصهای اقتصادی جهانی نیز تجدیدنظر کنند!
+ مطلب عالی و نقادانه استاد عباسیفر در خصوص مغالطهای به نام شاخص آزادی اقتصادی (که مورد استناد آقای رائفیپور قرار گرفت) را در توییتر مطالعه بفرمایید!
👈 عملکرد انقلاب اسلامی با شاخصهای نظام سرمایهداری قابل سنجش نیست! #بحران_شاخص
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حسن عباسی
«...پس مسأله از بین بردن نابسامانیهای اقتصادی، به لغو کردن خرید و فروش وابسته نیست، به داشتن حساب و کتاب صحیح برای تشخیص ارزشها و قیمت گذاری و نرخ گذاری عادلانه مربوط است و در آنجاست که باید مسأله حل شود، آنجا باید دید آیا در یک جامعه اسلامی هرکسی حق دارد کار یا کالایش را به هر قیمت که میخواهد بفروشد یا بخرد، یا حکومت اسلامی هرجا ببیند این عرضه و تقاضای آزاد در حال برهم زدن توازن اقتصادی جامعه است و منشأ فساد میشود، آنوقت حق دارد جلویش را بگیرد و بگوید میخواهم دخالت کنم و نرخ تعیین کنم.
حل مشکل در مسأله مربوط به وظایف حکومت در جامعه سالم اسلامی، در مورد نظارت بر تعیین نرخ کار و خدمات و کالاست.»
شهید بهشتی
بانکداری،ربا و قوانین مالی اسلام/صفحه ۵۷
استاد عزیز جناب رائفیپور، لطفا تصریح بفرمایید از نظر شما، شهید بهشتی هم «کمونیست مسلمان» هستند؟
✏️حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
امام خامنهای:
«بنده از قدیم با فساد و مفسد و مفسدین اقتصادی و غیرذلک مبارزه میکردم و مخالفت میکردم، الان هم عقیدهام قرص و محکم همین است؛ امّا بعضیها وقتی دربارهی فساد حرف میزنند، افراطی حرف میزنند، حواستان باشد! یکجوری حرف میزنند که گویا همه فاسدند، همهی مدیران را و همهی دستگاهها را فساد گرفته! نه آقا، اینجوری نیست؛ یک تعداد کمی فاسدند. بله! فساد، کمش هم زیاد است و باید با آن مواجهه بشود؛ امّا این یک حرف است، اینکه شما جوری حرف بزنی که شنونده خیال کند همه جا را فساد گرفته [حرف دیگری است]. بعضیها تعبیرات فرنگی هم به کار میبرند: #فساد_سیستمی ؛ نه آقا! آن کسی که فساد را سیستمی میبیند، در مغز خودش فساد هست، در چشم خودش فساد هست. اینهمه مدیر پاکدست، اینهمه کارگزار مؤمن و پاکدست در سرتاسر کشور در همهی دستگاهها وجود دارند، دارند زحمت میکشند؛ چرا به اینها ظلم میکنید؟ چرا خلاف میگویید؟ چرا به نظام اسلامی ظلم میکنید؟ بله! در نظام اسلامی یک نفر هم نباید فاسد باشد؛ امّا آنچه وجود دارد، مثلاً ده فاسد است، نه ده هزار فاسد؛ خب اینها خیلی تفاوت دارد؛ این را توجّه داشته باشید. بعضیها در حرف زدن، در نوشتن؛ حالا که دیگر فضای مجازی هم هست، راحت برمیدارند اینجا و آنجا مینویسند «آقا همه را فساد گرفته»؛ نه آقا! اینجوری نیست. بله! فساد هست، در دستگاههای مختلف هم هست. من دیدم مثلاً در فرض کنید مجلس یا جای دیگر بعضیها را متّهم میکنند؛ درست که دقّت میکنید، میبینید آنهایی که مورد اتّهام قرار گرفتهاند یک چند نفر آدمند؛ این چند نفر را نمیشود تعمیم داد. تازه اگر راست باشد»
@ahmad_nabavian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وزیری که خود ۵۰ میلیون میگیرد،
افزایش حقوق ۳ میلیونی کارگران را عامل #تورم میداند!
هیچی دیگه همین...
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
▪️افزایش حقوق و دستمزد، حتی اگر به قیمت #خلق_پول تمام شود، در شرایط فعلی رکود و تشنگی اقتصاد کشور به نقدینگی، مفید برای اقتصاد و تولید خواهد بود و تأثیر ناچیزی در افزایش تورم خواهد داشت،
چون کارگر و کارمند عمده حقوق خود را صرف خرید مایحتاج و لوازم ضروری خواهد کرد و چیزی برای صرفکردن در فعالیتهای اقتصادی مخرب(دلالی و احتکار زمین و مسکن و طلا و ارز و ...) برایش نمیماند!
▪️اما پول خلقشدهی بیضابطه برای تأمین منافع بانکهای خصوصی، عموماً صرف فعالیتهای مخرب اقتصاد و #عامل_تورم خواهد بود!
👈جالب است که با اولی بشدت مقابله میشود، اما دومی کماکان ادامه دارد ...
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
1⃣ دفتر اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه، تأثیر افزایش ۵۷درصدی حقوق کارگران در افزایش تورم سال ۱۴۰۱ را تنها ۳٪ اعلام کرد!
2⃣ رییس بانک مرکزی به کرات، و اخیراً هم وزیر اقتصاد، افزایش قیمت ارز را عامل جهشهای تورمی معرفی کردند!
3⃣ سخنگوی دولت، افزایش ۵۷درصدی حقوق بازنشستگان در بودجه سال آینده را اقدامی عدالتمحورانه توسط دولت آقای رئیسی معرفی میکند!
👈 آنوقت وزیر کاری که باید حامی حقوق کارگران باشد، (برخلاف وزیر کار قبلی که توسط مجلس عزل شد) در اظهارنظری کاملاً عجیب، افزایش حقوق را به نفع کارگران نمیداند!
#وصله_نچسب
#دستپخت_مجلس
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حسن عباسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️ ما آدم های معمولی توانستیم حتی شاه را از کشور بیرون کنیم...
نباید منتظر مسئولین باشیم
ضد انقلاب ها کم اند ولی فعال ، انقلابی ها زیادن ولی بیحال
@hassanabbasi1374
هدایت شده از بیداری مدیا
46.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌صفر تا صد ماجرای فساد در پـرونده چای دبش!
🔻دروغ بزرگ اصلاح طلبان ! فساد چای دبش دزدی 2 و نیم میلیارد دلار نبوده ! چرا که ارز در آن زمان تک نرخی و و پول آن پرداخت شده ! فساد جای دیگریست !
#پیشنهاد_ویژه
🎬 #بیداری_مدیا برای بیداری وجدانها👇
@Bidari_Media
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️اینکه دولت از توسعه کشور و پرداخت حقوق کارمندان ناتوان شده،
▪️اینکه شرکتهای تولیدی و خدماتی در حال ورشکستگی هستند،
▪️اینکه سفره مردم روبروز کوچکتر و هزینههای زندگی مرتباً بیشتر میشود
و ...
همه و همه ریشه در نئولیبرالترین اقدام اقتصادی کشور دارد که در سال ۱۳۸۶ (به اسم آوردن پول نفت سر سفره مردم) شروع شد:
👈 #دلاری_سازی اقتصاد ایران
#درآمد_ریالی_هزینه_دلاری
+ در اینباره بیشتر بخوانید:
چرا نفت ایران دیگر ملی نیست!
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از احمد نبویان
💢 داستان تویوتا 💢
▪️افسانهها و واقعیتهای جهانیسازی
✍️ پرفسور چانگ
(مدیر گروه مطالعات توسعه دانشگاه کمبریج):
🔹روزی روزگاری، در کشوری در حال توسعه، یک تولیدکنندهی اصلی خودرو، نخستین خودروِ خود را به ایالات متحده صادر کرد. تا آن روز، آن شرکت کوچک فقط محصولاتی بُنجل تولید کرده بود که کپیبرداریِ ضعیفی از محصولاتِ با کیفیتِ ساخت کشورهای ثروتمندتر بود. خودروِ تولیدی این کشور چیز چندان پیچیدهای نبود؛ صرفاً اتومبیلی کوچک و ارزان (که میشد آن را «چهارچرخهای با یک زیرسیگاری» نامید). اما همین هم برای آن کشور لحظه بزرگی بود و صادرکنندگانش احساس غرور میکردند.
🔹متأسفانه این محصول با شکست روبرو شد. به نظر اکثر مردمِ کشور واردکننده، این خودرو زشت بود و خریداران زرنگ مایل نبودند پول چندانی بابت خودرویی بپردازند که از محل تولید محصولات درجه ۲ میآمد. به این ترتیب، صادرکنندگان چارهای جز این نداشتند که این خودرو را از بازار ایالات متحده خارج کنند. این فاجعه به بحثی جدی بین شهروندان کشورِ تولیدکننده منجر شد.
🔹در کشورِ تولیدکننده، بسیاری استدلال میکردند اگر کشور بعد از ۲۵ سال تلاش، هنوز نمیتوانست خودروی خوبی بسازد، پس آیندهای برای این کار وجود نداشت. دولت برای موفقیت، هر فرصتی را در اختیار این تولیدکنندهی خودرو گذاشته بود و از طریق دیوار بلند تعرفه و کنترلهای سختگیرانه بر سرمایهگذاری خارجی در صنعت خودروسازی، این اطمینان را فراهم آورده بود که خودروساز مزبور در داخل کشور سود فراوانی ببرد. کمتر از ۱۰ سال پیش از آن، دولت حتی با هزینهکردن از محل بودجه عمومی، شرکت را از ورشکستگی قریبالوقوع نجات داده بود. بنابراین، منتقدان استدلال میکردند که باید ورود خودروهای خارجی آزاد و از مالیات معاف شود و به خودروسازان خارجی هم، که ۲۰ سال پیش از کشور بیرونشان کرده بودند، اجازه دهند دوباره کارخانههایشان را راهاندازی کنند.
🔹دیگران اما نظر مخالف داشتند و استدلال میکردند که هیچ کشوری بدون ایجاد صنایع «مهم» از قبیل خودرو به هیچ جایی نرسیده است. اینان میگفتند صرفاً به زمان بیشتری نیاز است تا خودروهایی تولید شود که مورد پسند همه قرار گیرد.
🔹زمان این اتفاقات سال ۱۹۵۸ و کشور پیشگفته نیر در واقع ژاپن بود. شرکت خودروسازی مزبور هم شرکت تویوتا بود و خودروِ صادراتی نیز تویوپت نام داشت. تویوتا در سال ۱۹۳۳ وارد فعالیت خودروسازی شد. دولت ژاپن خودروسازیهای جنرال موتورز و فورد را در سال ۱۹۳۹ (۱۳۱۸ خورشیدی) از کشور بیرون کرد و در سال ۱۹۴۹ با تأمین پول از طریق بانک مرکزی آن کشور موسوم به «بانک ژاپن» تویوتا را از ورشکستگی نجات داد.
🔹کمتر از ۵۰ سال پیش، اکثر مردم، از جمله بسیاری از ژاپنیها، بر این باور بودند که صنعت خودروسازی ژاپن اصلا نباید وجود داشته باشد.
🔹واقعیت اینست چنانچه دولت ژاپن در اوایل دههی ۱۹۶۰ از اقتصاددانان مُبلّغِ #تجارت_خارجی_آزاد تبعیت کرده بود، امروز دیگر اتومبیل پیشرفتهای چون لکسوس وجود نمیداشت. و امروز در بهترین حالت، تویوتا شریک جزئیِ یک تولیدکنندهی غربیِ خودرو میبود یا در بدترین حالت، دیگر حتی اثری هم از آن باقی نمانده بود.
👈همین نکات درباره کل اقتصاد ژاپن نیز صادق است.
📚 برگرفته از کتاب «نیکوکاران نابکار: افسانه تجارت خارجی آزاد و تاریخچه پنهان سرمایهداری»
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
از این شجاعت و صراحت در بیان حقیقت توسط رییس سازمان برنامه سپاسگزاریم.
سمت درست و منافع مردم اینجاست.
امیدواریم در همین سمت بازی بمانید.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
کاهش قیمتها یا جهش تورمی؟!
توپ در زمین دولت است
▪️با اجرای سیاستهای چندماه اخیر بانک مرکزی که منجر به ثبات نسبی نرخ ارز شده است، بازار دچار رکود گشته و احتکارکنندگان مسکن، خودرو، ارز، طلا، مواد اولیه تولید، لوازم خانگی و ... که با ضررهای قابل توجه مواجه شدهاند فعلاً در مقابل کاهش قیمتها مقاومت کرده و حاضر به فروش زیر قیمت نیستند. در این شرایط تأکید و اصرار دولت بر ثبات نرخ ارز به مرور موجب در همشکستن دومینووار مقاومت محتکران و کاهش قابل توجه قیمتها در بازار خواهد بود!
▪️در نقطه مقابل، محتکران کلان و صاحبان دلار که اتفاقاً عمده رسانههای اقتصادی کشور را تحت کنترل دارند، با تبلیغات وسیع، چندباره و ظاهراً علمی مبنی بر وقوع ابرتورم در آینده نزدیک، سعی در حفظ امید به افزایش قیمتها در بین محتکران خرد و ممانعت از کاهش قیمتها دارند. این جریان ذینفوذ و پرقدرت البته به تبلیغات رسانهای بسنده نکرده و با کمک عوامل نفوذی خود در دستگاههای تصمیمساز تلاش دارد به هر صورت ممکن دولت و مجلس را وادار کند تا با اتخاذ تصمیماتی مانند حذف ارز ۲۸۵۰۰ یا افزایش قیمت حاملهای انرژی، به ایجاد جهشهای تورمی دامن زده و با نابودی بیش از پیش معیشت مردم، منافع نامشروع خویش را تأمین نماید. از اینروست که کلیدواژههایی چون مبارزه با #رانت و رفع #ناترازی را به عنوان اسم رمز گرانسازی در ایام اخیر معرفی میکنیم!
👈 تصمیم اینک با مجموعه حاکمیت است، ادامه ثبات در بازار ارز و مقاومت در برابر زیادهخواهیها به نفع عموم مردم جامعه، یا تسلیم در برابر نسخههای بظاهر علمی و خیرخواهانه پیروان مکتب #گران_کن
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️نظام اداری در حال خالی شدن از نخبگان است
👤یزدانپناه ،معاون سازمان اداری و استخدامی
🔹در یک پژوهش مشخص شده که کیفیت نیروی کار بین سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۰ در حوزه صنعت، معدن، آب، برق و گاز، رشد زیادی داشته است.ولی مشخص شده رشد بهرهوری کل اقتصاد در برنامه ششم توسعه تا پایان ۱۴۰۱ علیرغم هدفگذاری ۲.۸ درصد به ۴ دهم درصد رسیده است. اگرچه در ظاهر شاخص کیفیت نیروی کار افزایش یافته، ولی بهرهوری نزولی است.
🔹اگرچه شاهد افزایش دو شاخص تحصیلات هستیم؛ اما الزاماً این، منجر به افزایش بهرهوری نیروی کار کشور نشده است
🔹 رضایتمندی افراد از نظام اداری بسیار پایین است، باید مشخص شود ایراد از کجاست.
🔹نظام اداری در حال خالی شدن از نخبگان است، در برخی رشتهها مثل حقوقیها و آیتیها، نخبگان در آزمونهای استخدامی شرکت نمیکنند.
🔹امسال سقف حقوق ۵۵ میلیون تومان است؛ برای اساتید در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، سقف حقوق را برداشتند. ولی مشخص شده که اهمیت ادراک عدالت است، نه ادراک حقوق و دستمزد. ادراک عدالت در حال از دست رفتن است.
🔹ادراک تبعیض باعث شده نخبگان را در نظام اداری از دست دهیم؛ چرا که آنها عدالت را احساس نمیکنند.
@rasad_tahlil
🔹رئیس سازمان بورس:
صندوق توسعه ملی در هفتههای قبل هزار میلیارد تومان از طریق صندوق تثبیت بازار در #بورس سرمایهگذاری کرد و تا پایان سال ۶ هزار میلیارد تومان از طریق صندوق تثبیت بازار در بورس سرمایهگذاری میکند.
+ در کدام دولت؟
- در دولتی که وزیر کار آن، افزایش حقوق را به ضرر کارگران و عامل ایجاد تورم میداند!
#ایران_بهشت_دلالان
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
🖋 #ناترازی، مفهومی نامفهوم!
🔸 چند ماهی است در رسانههای جمعی، عبارت ناترازی بسیار پربسامد شده است و طوری این واژه بر مباحثات اقتصادی و سیاسی سایه افکنده که کمتر کسی درباره اصل و ریشه این اصطلاح تأمل میکند و عموما درباره محاسبات عددی و تکنیکهای مقابله با آن سخن میگویند.
🔸 با این حال، وقتی دقیقتر به مفهوم ناترازی میپردازیم، میبینم این مفهوم ابهامات زیادی دارد تا جایی که نمیتوان آن را به تنهایی حاوی دلالتی خاص دانست. آیا منظور از ناترازی، کسری است یا مازاد؟ در چه مقطع زمانی؟ در چه بازاری و برای چه نوع محصولی و در چه بخشی؟
🔸 وقتی مفهومی آنقدر گستره معنایی داشته باشد که همه چیز را و در همه جا شامل شود، آن مفهوم بیخاصیت خواهد شد. اگر همه جا در اقتصاد ایران ناترازی هست، پس ناترازی دیگر مسأله نیست، بلکه ناترازی را باید به ناترازی خوب و بد تفکیک کرد و صرفا به ناترازیهای بد پرداخت و این معیار خوب و بد، خود منشأ مباحث پیچیدهای است.
🔸 ناترازی به خودی خود، مفهومی حسابداری است نه اقتصادی و کسانی که دم از ناترازی میزنند یا واقعا هیچ تئوری اقتصادی ندارند یا اینکه تئوری خود را پشت این اصطلاح خنثی پنهان میکنند.
🔸 اگر مراد از رفع ناترازی همان ایده مخرب و زیانبار #گرانکن است، طرفداران آن، پرده و نقاب #علم_اقتصاد را کنار بزنند و صریحا ایده خود را مطرح و از آن دفاع کنند. برای این عده فقط ارجاعی میدهم به تجربه تاریخی #گرانسازی در کشور که در سه دهه اخیر بارها تکرار شده و نه تنها همان ناترازیهای حسابداری را هم برطرف نکرده بلکه باعث تشدید عدمتوازنها و شکاف طبقاتی و گسترش بیعدالتی و حتی نابودی کارایی و رشد شده است.
🔸 چالش اصلی دولت در جامعه امروز ما، فقدان اعتبار عمومی و نبود اقتدار سیاستگذاری است و متاسفانه بارها شاهد این بودهایم که هر گاه دولت به سمت افزایش اقتدار و اعتبار عمومی حرکت کرده، طرحهای گرانسازی حاملهای #انرژی و #کالاهای_اساسی روی میز سیاستگذار قرار میگیرد و با انواع توجیهها دولت را تحت فشار قرار میدهند تا دست به این ناعقلانیت بزند.
🔸 آنان که دم از ناترازی نظام بانکی میزنند و از مداخلههای دولت در نرخها و تسهیلات بانکی انتقاد میکنند، چرا از خود نمیپرسند که آیا از زمانی که #ساختار معیوبی به نام #بانکداری_خصوصی در کشور ایجاد شد، همان ناترازیهای حسابداری بانکها کمتر شده یا بیشتر؟ بانکهای خصوصی که با این همه نظارت و تکلیف دولتی، منابع عمومی را که از حق #خلق_پول به دست آوردهاند برای منافع شخصی سهامداران و برای مالسازی و سفتهبازی و بنگاهداری استفاده میکنند، اگر آزاد و رها گذاشته شوند معلوم نیست چه بر سر اقتصاد ملی میآورند. آیا به این فکر کردهاید که با چه مجوزی بانک خصوصی حق خلق پول پیدا کرده و با دست کردن در جیب مردم، ثروتهای ملی را غارت میکند؟
🔸 حل مشکل اقتصادی کشور در گرو اصلاح ساختارها و چارچوبهای فاسد است و این امر بدون اقتدار و اعتماد عمومی به دولت امکانپذیر نیست. با اصطلاح موهوم و جعلی #ناترازی به دولت و مردم آدرس غلط ندهید!
🆔 @DrSaeedi
راهکار صحیح رفع انحصار در بازار خودرو ایران،
نه واردات خودروهای چند میلیاردی(که منابع ارزی کشور را بعنوان سرمایه ملی، صرف خواستههای قشر مرفه و سرمایهدار میکند و جز ضرر مضاعف برای مردم عادی چیزی ندارد)،
بلکه صدور مجوز تولید خودرو برای کارگاههای کوچک و متوسط است
همانند آنچه در اروپا و ژاپن و ... انجام میگیرد
بعنوان مثال، انگلیس بعنوان یکی از کشورهای پیشرو در صنعت خودرو، هیچ کارخانه خودروسازی در اندازههای ایرانخودرو و سایپا ندارد و تمامی خودروهای آن در یک بازار #رقابتی در کارخانهها و کارگاههای متوسط و کوچک تولید میشوند!
رقابتی واقعی که به افزایش کیفیت تولید و کاهش قیمت آن میانجامد
#رفع_انحصار_تولید_خودرو
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از برداشتهايي از اسلام و اقتصاد
🔸افزایش حقوق کارمندان و تورم
سال ۹۷ حقوق ۱۰٪ تورم ۳۱٪
۹۸ ۲۰٪ و ۴۱٪
۹۹ ۱۵٪ و ۴۸٪
۱۴۰۰ ۲۰٪ و ۴۵٪
۱۴۰۱ ۲۰٪ و ۴۶٪
۱۴۰۲ ۲۰٪ و ۴۵٪
۱۴۰۳ ۱۸٪ و ۳۵٪ (پیش بینی)
🔹اگر سال ۹۶ حقوق و تورم را ۱۰۰ واحد در نظر بگیریم، سال ۱۴۰۳حقوق به ۳۰۹ واحد و تورم ۱۱۳۲ واحد میرسن، یعنی حقوق حدود یک چهارم شده
🔸سوال اینجاست که این خلق و چاپ پولی که موجب اختلاف تورم و دستمزد شده اگر به جیب کارگر و کارمند نرفته، اکنون در جیب کیست؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لطفالله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
▪️چرا فولاد تولید داخل (که هیچ وابستگی ارزی ندارد، تکنولوژی پیچیده ندارد، با مواد اولیه داخلی و انرژی ارزان قیمت تولید میشود) به شرکتهای ایرانی با قیمتی بالاتر از FOB خلیجفارس فروخته میشود؟
▪️چرا شرکت فولاد بیش از ۲۰۰٪ سود میکند؟ ۱۸۰٪ از این سود، از جیب مردم برداشته میشود!
▪️چرا شرکت مس باید ۳۰۰٪ سود کند؟
👈 یعنی چون ما عرضه تنظیم بازار فولاد را نداریم، جیب مردم را میزنیم که قاچاق نشود!!!
#رانت
#قیمت_گذاری_دلاری
#دلارزدایی
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
شاید برای بسیاری از شما، این فاجعه نامفهوم باشد.
بارها گفتهایم که قیمت محصولات پتروشیمی بر اساس نرخهای جهانی تعیین شده و به داخل کشور فروخته میشود.
اما توجه کنید که نرخهای جهانی به دلار است. یعنی اگر برای نمونه، قیمت جهانی یک محصول پتروشیمی هر کیلوگرم ۱۰ دلار باشد، این ۱۰ دلار به قیمت دلار ضرب میشود تا قیمت ریالی آن محصول برای فروش به داخل مشخص شود. به عبارت دیگر، اگر دلار ۲۰ هزار تومان باشد، قیمت ریالی آن محصول پتروشیمی میشود ۲۰۰ هزار تومان؛ اما اگر دلار ۴۰ هزار تومان باشد، قیمت ریالی آن محصول ۴۰۰ هزار تومان میشود. یعنی با افزایش قیمت دلار، پتروشیمی گرانتر میفروشد و کالا برای مردم گرانتر میشود.
اتفاق جدید چیست که در خبر فوق آمده؟ اتفاق جدید این است که با کاهش قیمتهای جهانی، آن ۱۰ دلار فرضا ۸ دلار شده، اما برای اینکه سود پتروشیمی کاهش نیابد، از این طرف نرخ دلار را بالا میبرند تا کاهش قیمت جهانی جبران شود.
یعنی فرضا ۱۰ دلار ضربدر دلار ۲۰ هزار تومانی میشد و قیمت محصول ۲۰۰ هزار تومان بود. الان ۸ دلار را ضربدر دلار ۲۵ هزار تومانی میکنند تا قیمت محصول همان ۲۰۰ هزار تومان باشد!
به این دلیل است که اینها مخالف کاهش نرخ دلار هستند.
فکر میکنم الان برایتان کاملا روشن شده باشد که نرخ دلار چگونه و توسط چه کسانی مدیریت میشود. بله عزیزان! نرخ دلار کاملا دستوری تعیین میشود. به دستور صاحبان دلار و دلاریفروشها.
@syjebraily
احمد نبویان
شاید برای بسیاری از شما، این فاجعه نامفهوم باشد. بارها گفتهایم که قیمت محصولات پتروشیمی بر اساس نرخ
اینگونه مداخلات دولت و قیمتگذاریهای دستوری توسط حکومت برای حفظ منافع سرمایهداران نهتنها هیچ ایرادی ندارد و با هیچیک از بدیهیات علم اقتصاد! منافاتی ندارد بلکه بسیار هم خوب و مفید است
اما اگر دولت در جایی برای حفظ معیشت مردم و جلوگیری از چپاول داراییهای قشر مستضعف مداخلهای کند، میشود اقدامی #کمونیستی و غیرعلمی و ...