#یادداشت
«دو وجه تقلیل گرایی در فهم معنای مردم»
#روزنامه_فرهیختگان
👇مطالعه یادداشت در سایت روزنامه فرهیختگان:
🌐https://farhikhtegandaily.com/page/253096/
@ahmad_olyaei
#هماندیشی
🌀هماندیشی «شکوه انتخابات»
🔸هم اندیشی سبک خوبی برای جمع آوری ایدهها و نکات مهم است. ارائههای کوتاه فرصت بیان کلیات را از ارائهدهنده میگیرد و برای مخاطب نیز آورده بیشتری دارد.
🔹این هماندیشیها ممکن است دانش کاملی را منتقل نکند اما پرسشها و ایدههایی را طرح میکند که قابلیت گفتگو و تعمیق داشته و همچنین موضوعات متعدد متناسب پایان نامه و رساله برای دانشجویان و طلاب علاقمند تولید میکند.
🔸مشارکت حضوری به آدرس قیدشده در پوستر و مجازی از طریق لینک زیر؛
🌐dte.bz/cptconf
📆زمان:چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳
⏰ساعت ۹ تا ۱۲
@ahmad_olyaei
🔰میزگرد انتخاباتی
💢موضوع:«نقش رئیس جمهور در هویت اجتماعی»
🔺«دولت و ادراک عدالت اجتماعی»
🔸زمان: چهارشنبه ۳۰ خرداد ساعت ۱۸:۳۰ الی ۲۰
▫️ادمین ثبت نام: @adminssoq
@ahmad_olyaei
احمد اولیایی
#هماندیشی 🌀هماندیشی «شکوه انتخابات» 🔸هم اندیشی سبک خوبی برای جمع آوری ایدهها و نکات مهم است. ار
ارائه مواجهه فرهنگی با انتخابات.mp3
14.71M
#صوت
🔹ارائه در هماندیشی «شکوه انتخابات»
موضوع: مواجهه فرهنگی با انتخابات
@ahmad_olyaei
«به بهانه ماجرای فاضلی»
🔹ماجرای فاضلی در میزگرد فرهنگی را همه دیدند یا خبر آن را شنیدند. چند نکته بنظرم میرسد که شاید بتوان پیرامون آن ها بیشتر گفتگو کرد؛
۱. جریان روشنفکری که از قبیل فاضلی آن را در بخشی از جامعه نمایندگی میکنند همان روشنفکری است که رهبری میفرماید در ایران، بیمار متولد شده است. روشنفکری که اکنون به نهایت بلوغ خود رسیده است! بلوغی که مشاهده کردید.
۲. علم دینی دقیقا نقطه مقابل همین جامعه شناسی وارداتی ست که جامعه شناس متخلق را از جامعه شناس غیرمتخلق جدا می کند.
۳. رابطه علم و عمل، خود را در بزنگاه عصبانیت و هجمه غرائزی مانند خشم نشان میدهد. آیا عالِم، در لحظه می تواند بار علم خود را برداشت کند یا در همان لحظه، گویی انسانی خالی از پشتوانه علم و حلم می شود؟!
۴. پس از تولد دوباره ظریف و کنش خاص فاضلی و دیگر مسائل این طیف، اگر مردم ما مجددا این ها را انتخاب کنند، با پرسش بزرگی مواجهیم که در مسیر تربیت سیاسی و جامعه پذیری سیاسی، اساسا جبهه انقلاب چه کرده است که مردم اینگونه انتخاب می کنند با اینکه رفتار و عملکرد منتخبان قبلی خود را به عینه دیده و تجربه کرده اند؟! تلاش برای تربیت سیاسی، البته ربطی به پذیرش لوازم مردمسالاری ندارد. در عین حال که باید به لوازم مردمسالاری پایبند بود، باید برای تربیت سیاسی مردم نیز کوشید.
۵. اخلاق در داوری حکم میکند چرایی یک کنش از جایی که محرکها طرف را وادار به تحریک میکنند نیز بررسی شود. بنظر میرسد اولا قرار نبود برنامههای کارشناسی به مناظره تبدیل شود و دوما بحث روی اشخاص برود. ضمن اینکه تلهگذاری برای افشای شخص در تلویزیون هم شاید غیراخلاقی باشد. این را نه برای تطهیر فاضلی بلکه برای یکطرفه به قضاوت ننشتن عرض کردم. و الا بیان شد که کنش فاضلی به هیچ وجه توجیه ندارد.
۶. یکی از نگرانیها این است که وقتی کنش اهل علم و بزرگان پنجاهساله یک جریان این باشد، کنشهای ساختارشکنانه و حتی غیرانسانی پاییندست این جریان چه خواهد بود؟! بخشی از این نگرانیکه به واقعیت پیوست را در فتنههای گذشته در مصادیقی مانند آتشزدن خودروها و کشتن وحشیانه انسانها در خیابان دیده ایم.
🔸پدیده های اجتماعی اتفاق میافتند و میگذرند. اما گفتگوی تحلیلی و گفتمانی پیرامون آنها میتواند بعضا مفید باشد بشرط آنکه پرسشها درست طرح شوند.
@ahmad_olyaei
«یک پرسش مهم و البته مغفول در یافتن اصلح»
🔹مناظرات و میزگردها عموما در عرصههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و مانند آن برگزار میشود و حال آنکه یک پرسش مهم در قوه مجریه و دولتی که اتفاقا در ایران، خیلی بزرگ است، وجود دارد؛ «شما به عنوان نامزد ریاست جمهوری، این دولت بزرگ را چگونه اداره می کنید؟ نه ناظر به عرصهها، بلکه خود این دولت به مثابه سازمان عظیم را؟»
🔸این پرسش را برای فهم بهتر میتوان به سوال_مثالهای زیر خرد کرد؟
_ ایده شما برای ارتباط موثر با کارکنان دولت چیست؟
_ رفتار سازمانی شما چگونه خواهد بود؟
_ با کارمندانی که از نظر گفتمانی با شما مخالفند، چگونه برخورد میکنید؟
_ آیا میدانید اراده رئیس دولت تا به پاییندست دولت برسد میتواند با چه موانعی روبرو شود؟
_ در میان میلیونها کارمند دولت، «دستور» تا چه میزان کشش دارد؟
_ آیا میدانید اگر تعدادی از کارمندان فقط در ارجاع نامه های شما چند روز تعلل کنند، چه اتفاقی در نتیجه میافتد؟
_ گروههای ذینفوذ و گروههای ذینفع در وزارتخانهها و استانداریها را چگونه مدیریت میکنید؟
_ تضادهای میان کارکنان دولت را چگونه مدیریت میکنید؟
_ مثلا میدانید دو مدیر کل استانی اگر به تضاد بخورند اساسا اراده شما در یک ایده متوقف میشود؟
_ شکاف مهارتی کارکنان دولت را چه می کنید؟
_ در طول چهار سال، چقدر میتوانید کارمندان این دولت عظیم را جابجا، اخراج، مواخذه یا تنبیه کنید؟
_ چه مقدار همترازی میان کمالگرایی شما با کمالگرایی کارکنان دولت لازم است تا شما موفق شوید؟
_ «عدم قطعیت» یعنی نامطمئن بودن برخی کارکنان به ایدههای شما. میدانید عدم قطعیت چه مقدار کار شما را کند میکند؟
_ میدانید که کارمند قوی، ایده دارد و ممکن است مقابل ایده و دستور شما براحتی مطیع نباشد و کارمند بیایده هرچند مطیع است اما اساسا کاربرد ندارد. با این دوگانه چه میکنید؟
_ «برنامه ریزی بیش از حد» چه مقدار مخل حرکت دولت خواهد بود؟
_ اساسا چهار سال مدیریت دولت با میلیون ها کارمند، چقدر وقت برای تحولگرایی شما باقی میگذارد؟
_ساحت اجرا، چه بایسته هایی دارد؟
🔹اینها فقط بخشی از گره های عادی و پیشروی رئیسجمهور در اداره دولت است.
🔸بنگرید ببینید کدامیک به این پرسشها پاسخ بهتر و البته برآمده از تجربه دارند؟ «اداره» نوعی تجربه زیسته میخواهد.
@ahmad_olyaei
احمد اولیایی
#هماندیشی 🌀هماندیشی «شکوه انتخابات» 🔸هم اندیشی سبک خوبی برای جمع آوری ایدهها و نکات مهم است. ار
انعکاس ارائه «مواجهه فرهنگی با انتخابات» در روزنامه ایران
https://irannewspaper.ir/8492/23/94144
@ahmad_olyaei
#همایش_انتخاباتی
#جهاد_تبیین
🔹 یکشنبه ۳تیرماه ساعت۱۵:۳۰
🔸سالن کنفرانس پردیس شهید باهنر اراک
🔻با همکاری بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان
@ahmad_olyaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
🔻برشی از محفل نخبگانی مدرسه نگاه پیرامون انتخابات ۱۴۰۳ با عنوان معادله جمهور
▪️"مردم" گزینشی نیستند!
انتظارت ما از رئیس جمهور دچار افراط و تفریط شده است
🆔 https://eitaa.com/sch_negah/1539
@ahmad_olyaei
✍در این مدت ندیدم از طرفداران جلیلی متمایل به قالیباف بشوند و همچنین برعکس. چون اساسا بحث مصداقی نیست و الا همه میدانند توانایی و کارنامه و برنامه کدامیک برای ایرانِ امروز تناسب بیشتری با پست ریاست جمهوری دارد.
اختلاف در مبناست؛ طرفداران جلیلی معتقدند باید نمره انقلابی بودن و ایدئولوگ بودن، بالاتر باشد ولو نمره مدیریت اجرایی فقط «قابل قبول» باشد. طرفداران قالیباف معتقدند باید نمره «مدیر اجرایی بودن» بالاتر باشد ولو نمره انقلابی و ایدئولوگ بودن فقط «قابل قبول» باشد. لذا تلاش برای اقناعِ هم، سرانجام ندارد.
https://virasty.com/Ahmad_olyaei/1719309710959883679
@ahmad_olyaei
#نشست
#انتخابات
🔹«انتخابات و فهم معنای مردم»🔹
🕙چهارشنبه ۶ تیر ماه، ساعت ۱۸:۳۰
🌐لینک شرکت در نشست:
https://www.skyroom.online/ch/tasnifmedia/tasnif
@ahmad_olyaei
«برای جبهه انقلاب؛ از شاخص تا رأی»
پرده اول؛ با مرحوم دکتر عماد افروغ کلاس داشتم. سرکلاس نقدهای تندی به بعضی ساختارهای نظام داشت اما همزمان برای انقلاب و رهبری بغض می کرد. گلایه داشت که او را انقلابی نمی دانند و خودم هم دیدم که خیلیها او را غیرانقلابی میدانستند. به رحمت خدا رفت، آقا پیام دادند؛«اندیشمند انقلابی»
پرده دوم؛ مدیر روابط عمومی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم بودم. برخی طلاب اساسا دفتر را غیر انقلابی و بعضا ضدانقلاب میدانستند و حال آن که رهبری آن را نماد روشنفکری حوزه می دانست و بارها تقدیر کرده بود و خودم هم شاهد بودم که دفتر برای کمک به نظام و انقلاب فعالیتهای زیادی داشت.
پرده سوم؛ در میان گروههای طلبگی و ایتایی بارها دیدم که همدیگر را غیرانقلابی، صورتی، وسطباز یا مانند اینها خطاب میکردند، از یکدیگر ناراحت میشدند و هیچوقت هم هیچکدام نمی توانستند اثبات کنند و از قضا هر کدام هم جایی مشغول خدمت به نظام بودند و انقلاب را دوست میداشتند.
پرده چهارم؛ در بسیاری از گروه ها و گفتگوها و نهادها دیدم، برچسب غیرانقلابی و غیرتمدنی و غیرولایی و ... مانع از بهره برداری از تخصص فرد شد. مثلا در برگزاری یک نشست علمی، دانش وی را به دلیل این برچسبها که البته اصل آن هم اختلافی بود، از دست میدادیم.
پرده اصلی؛ دیدم بسیاری از طرفداران دکتر جلیلی، از میان دو دسته شاخص، شاخصهای انقلابیبودن، ولاییبودن و ... را گرفتهاند و دسته شاخصهای کارآمدی، کارنامه، تجربه اجرایی و ... را رها کردهاند. و اینگونه قالیباف را کنار گذاشتند.
🔹آنچه ذهن مرا میآزارد رأی آوردن دکتر جلیلی نیست که خدا را شاهد میگیرم خوشحال خواهم شد اگر ایشان رئیسجمهور شود. دغدغه من قالیباف هم نیست چرا که اساسا خودم را خرج شخص نمیکنم. دغدغه من نقد مواجهه برخی با شاخصهای متناسب ریاست جمهوری و ساختن تصویری غیر انقلابی و غیر ولایی و فاسد از قالیبافی ست که در شاخصهای مورد نیاز ایران امروز همچون کارنامه و تجربه و توان اجرایی به مراتب برتر است. تصویرسازی ای که شاید دکتر جلیلی را پیروز کند اما مواجهه فنی با انتخاب را به هیچکس نمی آموزد و تربیت سیاسی کسانی که تحت تأثیر این تصویرسازی و کتمان شاخصهای موثر هستند را در آینده مختل میکند. تربیت سیاسی وظیفه اصلی بود که خلافش عمل کردند. این دغدغه برایم محترم است چون فراتر از شخص، فایده دارد.
🔸لذا من نه برای تأثیرگذاری بر روی انتخابات که اساسا نه محلی از توجه دارم و نه تأثیری بیشتر از یک رأی، بلکه برای ثبت در تاریخ شخصی و برداشتن قدمی در جهت اصلاح این مواجهه که توضیح داده شد، به قالیباف رأی میدهم. چرا؟
🔹 چون آقایان جلیلی و قالیباف، هر دو را در شاخص های کیفیِ غیرقابل اندازهگیری و سلیقهای دارای نمره «قابل قبول» و «کافی» میدانم و لذا وارد شاخصهای دسته دوم یعنی کارنامه، کارآمدی و توانایی اجرایی میشوم که همه اذعان دارند در این شاخصها قالیباف با فاصله، بالاتر است.
🔸ان شاءالله هرچه برای ایران قوی خیرست خداوند متعال رقم خواهد زد.
@ahmad_olyaei
«برای جلیلی؛ برای پیروزی»
🔹از لوازم مردمسالاری همین است که گاهی ایران از امثال قالیباف_ در جایی که میتوانست خاطره بینظیری برای ایرانیان بسازد_ محروم شود اما او خواهد کوشید همانند گذشته.
🔸اکنون و در دور دوم انتخابات، دیگر نیاز به بررسی شاخصهای فنی مانند رزومه و برنامه نیست و با بررسی شاخصهای دسته اول مانند گفتمانیتر بودن، عدم استفاده از متمایلین به غرب و ...، می توان دکتر جلیلی را انتخاب کرد. (دو نوع شاخص در یادداشت قبلی توضیح داده شد)
🔹اما رقابت جدی ست؛ برای تقابل تبلیغاتی و رسانه ای با رقیب، پیشنهاد میکنم؛
۱. تمرکز شود بر روی تصویری که احتمالا و البته قطعا، آنها تلاش خواهند کرد از دکتر جلیلی نشان دهند(همان تصویر که همه میدانیم و علاقه ندارم باز کنم) و پیشنهاد میشود مهندسی معکوس شود برای شکست تصویرسازی آنها. برای اینکار باید کلیدواژههایی که آن تصویر را میشکند مانند توسعه، آزادی، استفاده از همه سلایق، ارتباطات بین المللی، کابینه متنوع و غیره، توسط دکتر جلیلی و هواداران در مناظرات و تبلیغات استفاده شود. این ترکیب واژهها به شکستن آن تصویر کمک می کند.
۲. از خدمات جبهه اصلاحات و رؤسای دولت قبلی و شخص آقای پزشکیان، در مناظرات توسط دکتر جلیلی نامبرده شود. بعبارتی جریان حریف، مطلقا منحرف و منفور جلوه داده نشود. اینکار نیز به شکستن آن تصویرسازی مذکور کمک میکند.
۳. دکتر جلیلی در مناظرات، قول مبارزه با فساد را از خودیها شروع کند. طوری جلوه نشود که فساد فقط در جبهه رقیب است. این نیز کمک میکند.
۴. بر روی ارتباطات سازمانی مانور داده شود. ارتباطات سازمانی به معنای «توان کار با همه» به شدت آن تصویر سازی را در هم می شکند.
(پیشنهادهای دیگری نیز هست که موجب اطاله میشود.)
🔸معتقدم اگر مهندسی معکوس این تصویرسازی انجام نشود، ممکن است آن تصویر، پاشنه آشیل دکتر جلیلی شود و شکست اگر رخ دهد، فقط ازین مسیر رخ خواهد داد.
🔹ان شاءالله هرچه برای ایران قوی خیرست خداوند متعال رقم خواهد زد.
@ahmad_olyaei
✍ اکنون که تب انتخابات بالاست، بدانیم فراتر از آن، دچار عارضهای جدی شدهایم بنام کاهش مشارکت. تب انتخابات باید بعد از آن در تکاپوی حل مسأله مشارکت باشد. مشارکت انتخاباتی عینیترین خروجی مشارکت سیاسی و مشارکت اجتماعی ست و الا وسعت مسألهی مشارکت، وسیع تر است. کسانی که بعد از انتخابات مقوله مشارکت را مسأله خود ندانند، بیفایده ست که در شب انتخابات بعدی به فکر کمیت و کیفیت رأی باشند.
@ahmad_olyaei
✍چند نکته در مورد مناظره اول جلیلی و پزشکیان؛
۱_ مناظره معمولا برای افزایش دانش نیست. اساسا برای تولید و جمع کردن رأی است. لذا این سوال مهم نیست که «چه کسی درست تر گفت؟»، این سوال مهم است که «مخاطب کدام را پسندید؟»
۲_ مجری مناظره یک سطح بالای کیفی و تراز از مدیریت اجرایی و علمی مناظره را به رخ کشید. جای تقدیر و استانداردسازی دارد.
۳_«دیگری»ِ تعریف شده در مناظره توسط نامزد خیلی مهم است. بنظر میرسد «دیگری» پزشکیان، بن بست های حاصل از تحریم بود و «دیگری» جلیلی، دولت روحانی. باید دید «دیگری» مردم به کدام نزدیک تر است!
✍ یکی از شاخص مهم در انتخاب، پرستیژ ریاست جمهوری (Presidential Prestige) است.
🔸این پرستیژ به قدرت ریاست جمهوری (presidential power) کمک می کند. قدرت ریاست جمهوری در تعامل درونی و بین المللی، قدرت نرم کشور، اعتبار در مجامع و ... تأثیر بسزایی دارد.
🔹پرستیژ ریاستجمهوری از چند ویژگی مانند دانش مطالعاتی فراگیر، تأمل دقیق تر، چندوجهی بودن، مدل صحبت اندیشمندانه و بیان دقیق رسمی و دیگر عوامل بدست می آید.
🔸با این توضیح، جلیلی را جلوتر از پزشکیان در شاخص پرستیژ ریاست جمهوری می بینم.
@ahmad_olyaei