eitaa logo
این عمّار
835 دنبال‌کننده
13هزار عکس
7.3هزار ویدیو
498 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
_تحلیل 🔴رویای مقتدا شدن مقتدی «مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر از «آزادسازی» منطقه الخضرا خبر داد و از مردم عراق خواست به «انقلاب اصلاحگرانه» کمک کنند. صدر در توئیتی نوشت: انقلاب خودجوش و مسالمت‌آمیز منطقه الخضراء را به عنوان مرحله نخست آزاد کرد و این فرصتی طلایی برای همه افراد ملت است که از ظلم، تروریسم، فساد، اشغالگری و سرسپردگی آسیب دیده‌اند. پی نوشت: فساد نهادینه و ساختار سیاسی معیوب عراق در کنار ساختار اجتماعی چند لایه و گروه ها، طوایف و مذاهب گوناگون این کشور در تمام سالهای پساصدام، پاشنه آشیل تشکیل یک دولت مرکزی قدرتمندبوده و این سرزمین را با چالش و گاه بحران اقتدار روبرو و زمینه حضور و نفوذ دیگران را فراهم ساخته است. امروز عراق بیش از آنکه استراحتگاه یک ملت باشد، آوردگاه دولتها و حامیان داخلی آنهاست. در این میان مقتدا صدر که روابط پیچیده و مبهمش از گذشته تاکنون از او یک مرد هزارچهره ساخته است با کمک حامیان همچون خودش پرشور، در صدد بازمهندسی ساختار عراق با الگویی است که تنها در ذهن خود او معنادار است. مقتدا برخلاف شعار حامیانش علیه ایران عاشق نظام و الگوی حکمرانی ایران است. او شیفته نظام مبتنی بر ولایت فقیه است، مشروط بر آنکه ولی فقیهش خود او باشد. مقتدا به عنوان یک روحانی شیعه اقتدار شیعی را نه در الگوی مرجعیت کنونی عراق که به راستی در قامت یک رهبر مقتدر اما عراقی می داند. مقتدا سالها خود را با رهبران درون منطقه ای همچون سید حسن نصرالله مقایسه می کرد و گاه همچون او در کنار صندلی رهبر ایران زانوی ادب به زمین می زد اما با شدت گرفتن چالش های عراق از یکسو و حمایت های قدرتهای رقیب ایران از او از سوی دیگر قامت خود را افراشته تر دیده و شانه هایش را در تراز یک مقتدای بزرگتر آراسته است. او اکنون به نام یک انقلاب اصلاحگرانه در رویای یک شبه کودتاست تا با تغییر ساختار ناکارآمد عراق، اقتدار را به این سرزمین بازگرداند و در این رویاپردازی الگویی جز یک ولی فقیه عراقی جستجو نمی کند. رویای مقتدا را شاید بتوان یک خواب بی وقت تلقی کرد که هر لحظه می تواند یک سرزمین بحران زده را به یک ویرانه بدل کند. شاید روزی بفهمد که نه او همچون امام یا رهبر ایران است نه مردم عراق، همچون مردم ایرانند و نه حامیانش انقلابیون اصلاحگر. انشاالله در این محرم پربلا، پرچم امام حسین ع سفینه نجات مردم عراق و چراغ هدایت نخبگان آن شود.
♦️ منطقه در یک نگاه 1️⃣ مدیر دفتر رهبر جریان صدر عراق اعلام کرد تحصن حامیان این جریان در ساختمان پارلمان ادامه خواهد داشت. 2️⃣ سخنگوی وزارت آب و انرژی طالبان اعلام کرد حقابه ایران براساس معاهده میان دو کشور پرداخت می‌شود. 3️⃣ شورای عالی سیاسی یمن خبر داد که یک هیأت عمانی با سران این شورا، درباره تمدید آتش‌بس در یمن گفت‌وگو خواهد کرد. 4️⃣ حزب‌الله لبنان فیلمی از مختصات میدان‌ها و سکوهای گازی رژیم صهیونیستی منتشر کرد و هشدار داد این اهداف در تیررس است. نبیه بری رئیس پارلمان لبنان نیز اعلام کرد عملیات پهپادی حزب‌الله موجب پیشرفت پرونده مناقشه مرزی شد. 5️⃣ نیروی هوایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد، به دنبال اعلام نگرانی آمریکا در خصوص نقص در صندلی خروج اضطراری خلبان جنگنده‌های «اف ۳۵»، پرواز این جنگنده‌ها را به صورت موقت متوقف می‌کند. 6️⃣ وزیر بنادر و کشتیرانی هند گفت «بندر چابهار یکی از مهم‌ترین مکان‌ها برای تجارت جهانی و تجارت دریایی خواهد بود.» 7️⃣ «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر خارجه عمان و همتای آمریکایی وی «آنتونی بلینکن» در تماسی تلفنی درباره برجام و آتش‌بس موقت در یمن گفتگو کردند.
♦️ ریاکاری اروپا درباره انرژی خاورمیانه و محیط زیست 🔹 موسسه خاورمیانه در یادداشتی نوشته است که تبعات جنگ اوکراین و نیازمندی کشورهای اروپایی به بازار انرژی، ریاکاری آنان نسبت به ارزش‌های زیست‌محیطی را نمایان ساخت. مذاکرات غرب با عربستان، امارات و قطر برای افزایش تولیدات نفت و گاز، تعهدات اروپا و آمریکا نسبت به توافق آب‌وهوایی پاریس را خدشه‌دار ساخته است. 🔸 طبق این یادداشت، دولت‌های اروپایی وادار به اختصاص یارانه به مصرف انرژی و هم‌چنین کاهش مالیات سوخت شده‌اند. اقدامی که در تعارض با شعارها و توافق‌هایی مبنی بر «پیمان سبز» در اتحادیه اروپاست. اقداماتی که به افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای از سوی اتحادیه اروپا خواهد انجامید. 🔸 نویسنده دلیل اصلی بحران کنونی انرژی در اروپا را فقدان سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر طی سال‌های متمادی عنوان می‌کند. برای مثال، آلمان امروز یکی از وابسته‌ترین کشورهای اتحادیه اروپا به نفت و گاز روسیه است و تصمیم آنگلا مرکل به توقف تولید انرژی هسته‌ای، این وابستگی را تشدید کرد. 🔸 در این یادداشت آمده که بحران انرژی کنونی و هزینه‌های ناشی از تأمین انرژی صنایعی که به تازگی از رکود کرونایی جان به در برده بودند، دولت‌های اروپایی را از سرمایه‌گذاری بر تغییر منابع انرژی از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های سبز، بازمی‌دارد. 🔸 در نهایت نویسنده هشدار می‌دهد که اتکا به سوخت‌های فسیلی در میان‌مدت و بلندمدت خطرات بسیاری را برای محیط زیست، اقتصاد و امنیت ملی هر کشور به همراه دارد. به همین دلیل، پذیرش فناوری‌های پاک می‌تواند از وابستگی به کشورهایی مانند روسیه کاسته و اهرم فشار بهتری در اختیار اروپا قرار دهد.
♦️ رویکرد دولت بایدن و پاسخ فلسطینی‌ها 🔹 با سفر اخیر بایدن به منطقه و دیدار با محمود عباس در بیت لحم رویکرد دولت جدید آمریکا به مسئله فلسطین وضوح بیشتری یافته است. رویکردی که در هدف تمایز چندانی با رویکرد دولت پیشین آمریکا ندارد و امید جریان فتح را به ناامیدی تبدیل کرده است. 🔸 بنا به گزارش‌ها بایدن در دیدار با محمود عباس از او خواسته است تشکیلات خودگردان در راستای تقویت همکاری بین دوستان و متحدان آمریکا در منطقه به طرح‌های منطقه‌ای یعنی جریان عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بپیوندد. چیزی که از نظر فلسطینی‌ها بدون هیچ دستاوردی به اسرائیل مشروعیت می‌بخشد و باعث گسترش روابط اسرائیل و کشورهای عربی می‌شود. 🔸 علی‌رغم خرسندی نسبی از برخی حرکات بایدن مانند سفر به قدس شرقی بدون همراهی اسکورت اسرائیلی که به معنای به رسمیت نشناختن حاکمیت اسرائیل بر این بخش از قدس بود و همچنین حمایت او از راه‌حل دوکشوری فلسطینی‌ها با توجه به عملی‌نشدن وعده‌های بایدن برای بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس شرقی و دفتر ساف در واشنگتن و عدم ارائه طرحی مثبت برای فلسطینی‌ها آنها دید کلی مثبتی به رویکرد بایدن ندارند. 🔸 از نظر فلسطینی‌ها هدف توافقات منطقه‌ای، دور زدن مسئله فلسطین و حذف آن از فهرست موضوعات منطقه‌ای از طریق صلح اقتصادی است. به عبارتی دیگر به جای رویکرد «صلح در برابر زمین» اکنون وعده «رشد اقتصادی در برابر صلح» و چشم پوشی از پیگیری حاکمیت مطرح می‌شود. 🔸 تشکیلات خودگردان که پیش از سفر بایدن تهدید کرده بود اگر پیشنهاد سیاسی مثبتی ارائه نشود تصمیمات شورای مرکزی فلسطین برای لغو به رسمیت شناختن اسرائیل و قطع روابط با آن را اجرا خواهد کرد، در حالی که به نظر نمی‌رسد اراده‌ای برای اجرای این تهدید داشته باشد انتظار می‌رود در چنین شرایط ناامیدی، دوباره تحرکاتی نمایشی با عنوان گفتگوهای ملی و تشکیل دولت وحدت ملی آغاز کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام فرمانده آمریکا را هم به خشم آورد 🔹نشریه‌ «هیوستون کرونیکل» که تیتر هجمه‌برانگیزِ «ویدئویی که کودکان مدرسه‌ای در هیوستون را به چهره تبلیغات ایرانی تبدیل کرد» را برای گزارش خود انتخاب کرده، اجرای سلام فرمانده در آمریکا را زمینه‌سازی برای اعلام طرفداری از جمهوری اسلامی ایران در آمریکا دانسته و خواستار برخورد با آن شده است. 🔹نویسنده‌ی این گزارش همچنین به سراغ برخی از مقامات محلی در شهر هیوستون رفته تا نظر آنها را درباره‌ی اجرای این سرود در آمریکا بپرسد اما اکثر مصاحبه‌شوندگان با اشاره به مفاهیمی که در «سلام فرمانده» وجود دارد، آن را یک اثر مذهبی معرفی کرده‌اند که با استقبال مسلمانان در سراسر جهان روبرو شده است.
♦️‌سید حسن نصرالله: احتمال جنگ با رژیم صهیونیستی وجود دارد 🔹‌دبیرکل حزب‌الله در مراسم عزاداری سومین شب محرم ضمن هشدار به رژیم صهیونیستی تاکید کرد که مقاومت برای هر سناریویی آماده است.
تابستان ۱۴۰۰ هرگز ترک فعل‌های دولت تدبیر و امید در صنعت برق و خاموشی‌های گسترده را فراموش نخواهد کرد. همچنین تابستان داغ ۱۴۰۱ تلاش‌های دولت رئیسی برای جبران کاستی‌ها جهت جلوگیری از قطع برق را به خاطر خواهد سپرد.
🇮🇷 🎥 تصویری 🍃🌹🍃 💠 موضوع: «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» 🎙 سخنران: دکتر امیرحسین بانکی پور - «نماینده مجلس شورای اسلامی و کارشناس مسائل اجتماعی» 🕒 زمان: دوشنبه - ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱- ساعت ۲۱:۳۰ 🔻لینک ورود به نشست 👇👇 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷 🎥 تصویری 🍃🌹🍃 💠 موضوع: «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» 🎙 سخنران: دکتر امیرحسین بانکی پور - «نماینده مجلس شورای اسلامی و کارشناس مسائل اجتماعی» 🕒 زمان: دوشنبه - ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱- ساعت ۲۱:۳۰ 🔻لینک ورود به نشست 👇👇 http://rubika.ir/meyar_pb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 🎥 | بمب‌های اتمی خفته ایران کی از خواب بر می‌خیزند؟ 🍃🌹🍃 🔻ایران آماده اجرای پروژه فوق سری عماد 🔹در صورت هر گونه حماقت آمریکا یا رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران در کوتاه‌ترین زمان ممکن ساخت بمب‌های اتمی را آغاز خواهد کرد. | | 🆔 eitaa.com/meyarpb
فوری باسلام نظر به ابلاغ نماینده محترم ولی فقیه در سپاه مبنی بر " گفتمان سازی برای جوان سازی جمعیت"؛ به همین منظور امشب نشست مجازی با حضور دکتر بانکی پور برگزار می‌شود. شایسته است هماهنگی و اطلاع رسانی نشست با سرشبکه ها و ادمین کانالهای استانی صورت پذیرد. جزئیات بیشتر نشست در پست سنجاق شده کانال معیار.
🇮🇷 🎥 تصویری 🍃🌹🍃 💠 موضوع: «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» 🎙 سخنران: دکتر امیرحسین بانکی پور - «نماینده مجلس شورای اسلامی و کارشناس مسائل اجتماعی» 🕒 زمان: دوشنبه - ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱- ساعت ۲۱:۳۰ 🔻لینک ورود به نشست 👇👇 http://rubika.ir/meyar_pb
رئیس انرژی اتمی: اگر نمی‌خواهند به برجام بازگردند، وقت نگیرند 🔹اگر اراده‌ای در طرف مقابل برای بازگشت به برجام وجود دارد نباید چنین اتهامات واهی که پرونده آن بسته شده است را مطرح کنند و اگر که نمی‌خواهند به برجام بازگردند وقت طرفین را نگیرند. 🔹ایران توان فنی ساخت بمب اتمی را دارد ولی چنین برنامه‌ای در دستور کار نیست، از سوی رژیم صهیونیستی این اتهامات و فضاسازی‌های غلط برای فریب افکار عمومی با پشتیبانی جبهه مخالف انقلاب در حال مطرح شدن است.
مقتدی صدر راه ناتمام سران فتنه را در عراق کامل می کند شاید هنوز هم خیلی از مردم ندانند که سران فتنه در سال ٨٨ بدنبال چه چیز بودند ما وضع امروز عراق و اقدامات مقتدی صدر و هوادارانش نسخه کامل فتنه ٨٨ را در عراق پیاده می کنند هواداران مقتدی صدر با اشغال پارلمان مانع از تشکیل جلسه پارلمان برای معرفی نخست وزیر و رییس جمهور عراق می شود گفته می شود که هواداران مقتدی صدر خواهان تغییر نظام در عراق هستند در فتنه ٨٨ بصیرت مردم رهبری هوشمند مقام معظم رهبری توطئه فتنه گران را که شعار نه شرقی نه غربی جمهور ایرانی را سر میدادند را خنثی کرد. جمهوری ایرانی مدنظر سران فتنه همانی بود که در جزوه زیست مسلمانی کشف شده از خانه علیرضا بهشتی را که در آن بعنوان "حکومت دینداران" ذکر شده بود. با این کودتایی که مقتدی صدر از آن بعنوان انقلاب یاد می کند حکومت و حاکمیت در عراق در وضعیت نامعلوم قرار دارد باید سرانجام این کودتا به کجا خواهد انجامید .
📍اقدام عجیب جدید سوئدی‌ها/حمید نوری هنوز متن رای صادر شده علیه خود را نخوانده است. 🔹حمید نوری با گذشت حدود ۱۸ روز از صدور رای دادگاه علیه وی، هنوز موفق نشده متن این حکم را مطالعه کند. 🔸به گزارش مرکز رسانه قوه قضائيه، دستگاه قضائی سوئد پس از برگزاری ۹۲ جلسه دادگاه، ۱۸ روز پیش رای حبس ابد علیه حمید نوری تبعه بازداشت شده ایرانی را در یک روند غیر قضائی و غیر حقوقی صادر کرد. 🔹حمید نوری اما در فرصت تماس کنسولی که روز گذشته برای او فراهم شد، تاکید کرد هنوز و پس از گذشت ۱۸ روز از صدور رای دادگاه موفق نشده متن حکم حبس ابد علیه خود را مطالعه کند و این در حالی است که او کلا ۲۱ روز فرصت دارد تا به رای اولیه اعتراض نماید. 🔸بر اساس اظهارات نوری، سوئدی‌ها با اطلاع از اینکه وی زبان سوئدی نمی‌داند، متن رای دادگاه را به زبان سوئدی در اختیار او گذاشته و تاکنون هم هیچ اقدامی در جهت ترجمه رای انجام نداده‌اند. 🔹حمید نوری از آبان ماه ۹۸ توسط سوئدی‌ها بازداشت و در سلول انفرادی به سر می‌برد. 🔸وی از حق انتخاب وکیل، تماس و دیدار با خانواده و معرفی شهود به دادگاه محروم بوده و در طول هزار روز گذشته حتی به پزشک هم دسترسی نداشته است. دادگاه سوئد در تاریخ ۲۳ تیر رای حبس ابد را علیه نوری صادر کرد. 🔹مبنای دادگاه در رسیدگی به این پرونده، شهادت حدود ۶۰ نفر از اعضای گروهک تروریستی منافقین است که مدعی‌اند حمید نوری در سال‌های دهه ۶۰ زندانبان آنها بوده است. 🔻دادگاه در روند رسیدگی به این پرونده، به هیچ شاهدی اجازه نداد به نفع نوری شهادت دهد
يادآوري باسلام تا دقایقی دیگر نشست تصویری " گفتمان سازی برای جوان سازی جمعیت" با حضور دکتر بانکی پور برگزار می‌شود. شایسته است مجددا اطلاع رسانی نشست در کانالها صورت پذیرد.تشکر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍بامداد روز شنبه بتول سلطانی یکی از اعضای سابق گروهک تروریستی منافقین که اسناد فساد جنسی و اخلاقی مسعود رجوی را منتشر کرده بود هنگام ورود به آلبانی در فرودگاه مادر ترزای این کشور توسط جمعی از مسئولین گروهک تروریستی منافقین از قبیل فاطمه خردمند (از مسئولین بلندپایه منافقین) ، ذکیه حجتی، صدیقه ابراهیم زاده و نسرین نوذری مورد ضرب و شتم قرار گرفت 🔹 طبق اعلام بتول سلطانی منافقین او را به قتل و تکه تکه کردن جسدش تهدید کردند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تظاهرات امروز طرفداران چهارجوب هماهنگي( گروههاي مقاومت) در بغداد در مقابل فتنه انگیزی جریان مقتدی صدر پ ن : عراق در مقابل فتنه انگیزی جریان صدر احتیاج به یک حماسه ٩ دی دارد .
اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی : توان ساخت بمب اتم را داریم وقت ما را تلف نکنید رویکرد مزورانه امریکایی ها در مواجه با احیای برجام که از یک سو سخن از بازگشت به برجام میزنند و ایران را متهم به ترک میز مذاکره و در خواست های اضافی می کنند و از سوی دیگر تحریم های جدید تصویب می کنند از طرف ایران بی پاسخ نمی ماند جمهوری اسلامی ایران پاسخ تحریم را با راه اندازی و تزریق گاز به صدها سانترفیوژ می دهد بطوریکه اسلامی اعلام می کند "که توان ساخت بمب اتم را داریم اما نمی سازیم" امریکایی ها معنی این جمله را خوب می دانند یعنی اگر بخواهیم بسازیم هم شما کاری از دستتان بر نمی آید شکست مفتضحانه طرح تحریم حداکثری ایران دست امریکا و اروپایی ها را در مواجه با ایران خالی کرد در این سو نیز دولت سیزدهم بدون گره زدن اقتصاد کشور به مذاکرات با راهبرد خنثی سازی تحریم ها با فعال کردن حوزه تولید و دیپلماسی اقتصادی چرخ اقتصادی کشور را که در دولت قبل متوقف شده بود به حرکت در آورده است در واقع جمهوری اسلامی ایران برای اداره کشور نیازی به احیای برجام ندارد.
🔴 جو بایدن: أیمن الظواهری را در افغانستان کشتیم 🔷رئیس جمهور آمریکا با تایید کشته‌شدن سرکرده سازمان تروریستی در حمله پهپادی به کابل، گفت او باعث تلفات بسیار آمریکایی‌ها در حملات مختلف شده بود. 🔷اکنون عدالت برقرار شده و این سرکرده تروریست‌ها دیگر وجود ندارد. پ ن : دقت کرده اید؟ طالبان و القاعده را امریکایی ها در مقابل شوروی سابق ایجاد کردند بعد از آنکه تاریخ مصرف بن لادن تمام شد امریکا اعلام کرد بن لادن را زدیم بعد عکسی را منتشر کردند که بن لادن کشته شده از خودش جوانتر بود !!! بعد از تمام شدن تاریخ مصرف ابوبکر بغدادی در عراق و سوریه امریکا اعلام کرد ابوبکر بغدادی را کشتیم البته بدون عکس و فیلم ، حالا که سریال شکست های بایدن از او یک رییس جمهور پیر خرفت ناتوان در اذهان مردم جهان و امریکا ساخته است او می خواهد با اعلام خبر کشته شدن ایمن الظواهری که از سرکردگان گروههای تروریستی القاعده در افغانستان دست ساخته سازمان سیا می باشد ژست یک قهرمان به خود بگیرد .
♦️ جنگ اوکراین از نگاه چین 🔹 اندیشکده «شورای روابط خارجی اروپایی» در گفتگو با تعدادی از دانشگاهیان چینی، نگاه آن‌ها به جنگ اوکراین را بررسی کرده است. به نظر نویسنده، تمایز نگاه آنان با کشورهای غربی در این است که مفروضات راهبردی‌شان به کلی متفاوت از پیش‌فرض‌های تحلیل‌گران آمریکایی و اروپایی است. 🔸 به نظر چینی‌ها روسیه درصدد تکمیل خلأ هژمونی آمریکا برآمده است. از منظر آنان، پایان هژمونی آمریکا به ظهور جهانی چندقطبی و کثرت‌گرایانه‌تر می‌انجامد. زیرا معتقدند که نظم کنونی جهانی مبتنی بر منافع کشورهای غربی بنا شده است. 🔸 به نظر آنان، این نبرد نه درگیری دو کشور مستقل، بلکه یک نبرد نیابتی میان آمریکا و چین است. آن‌ها اروپا، ژاپن و کره جنوبی را پیاده‌نظام ایالات متحده قلمداد می‌کنند. از منظر آن‌ها این نبرد مانند اختلافات آمریکا و چین درباره کرونا، بخشی از یک رقابت بزرگ‌تر میان پکن و واشنگتن برای کسب برتری بر دیگری است. 🔸 نویسنده با اشاره به این نظرات، بیان می‌کند که غرب باید نسبت به درک کشورهای غیرغربی از مواضع و عملکرد اروپا و آمریکا حساس باشد. این نگرش بخشی از واقعیتی است که مشخص می‌کند چرا غرب نتوانسته برای تحریم علیه روسیه، اجماعی جهانی ایجاد کند.
♦️ روز پس از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران 🔹 بنیاد ضد ایرانی «دفاع از دموکراسی‌ها» در یادداشتی به بررسی تبعات حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی پرداخته است. به ادعای نویسندگان این یادداشت با وجود احتمالاتی مانند حمله ایران به نیروهای آمریکایی در منطقه یا پاسخ موشکی حزب‌الله لبنان به اسرائیل، تنها توجیه حمله، نابودی ظرفیت برنامه هسته‌ای ایران است. 🔸 مزیت دیگری که نویسندگان برای حمله برمی‌شمرند این است که یک شکست نظامی می‌تواند اقتدار و اعتبار داخلی حکومت را به شدت زیر سؤال ببرد. گرچه تضمینی نیست که چنین حمله‌ای زمینه یک شورش بزرگ داخلی علیه نظام را فراهم کند، اما می‌تواند به زنجیره‌ای از اعتراضات پیوسته و تدریجی منجر شود. 🔸 نویسندگان گمان دارند که جمهوری اسلامی به دلیل ایدئولوژی اسلامی و ایده امت واحده اسلامی، نخواهد توانست از ناسیونالیسم برای بسیج عمومی علیه این حمله احتمالی بهره‌برداری کند. 🔸 به ادعای این یادداشت، مشکلات اقتصادی موجب شده تا حاکمیت فاقد پایگاه اجتماعی مستحکم و قابل اتکایی باشد. به‌زعم نویسندگان، حتی اقشار ضعیف و فقیر نیز حامی نظام نیستند. در این یادداشت کاهش مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره سیزدهم به عنوان شاهدی بر این ادعا ذکر شده است. ✅ نویسندگان تصور می‌کنند نگرانی اصلی آمریکا، حمایت عمومی از نظام برای پاسخ به آمریکا و متحدانش می‌باشد. به همین خاطر تلاش می‌کنند با رد چنین احتمالی، سیاست‌گذاران آمریکایی را به چنین اقدامی ترغیب نمایند. در حالی که به نظر می‌رسد نگرانی اصلی آمریکا تشدید تنش‌های منطقه‌ای و عدم موفقیت حمله در نابودی برنامه هسته‌ای ایران باشد.
♦️ سناریوهای تشدید تنش ناتو و روسیه 🔹 عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از دونتسک و بمباران کی‌یف و چرنیهف توسط روسیه از یک‌سو و نزدیکی نیروهای ارتش اوکراین به خط مقدم نبرد در خرسون از سوی دیگر، نشان‌گر افزایش سطح درگیری در این جنگ است. پرسشی که می‌تواند محل تأمل باشد، این است که آیا این درگیری‌ها ممکن است به منازعه روسیه و ناتو تعمیم یابد؟ 🔸 ناتو به تقویت تسلیحاتی اوکراین ادامه می‌دهد. احتمال اینکه روسیه، واکنش مستقیم نظامی نشان دهد، اندک است. ولی ممکن است به حملات سایبری مبادرت ورزد. یک گام فراتر، این‌ است که عملیات‌های خرابکارانه و مخفیانه‌ای علیه محموله‌ها و خطوط انتقال تسلیحات درون خاک کشورهای عضو ناتو انجام دهد که قابل انتساب به روسیه نباشد. 🔸 تاکنون صرفاً برخی اعضای ناتو به نیروهای خود اجازه حضور داوطلبانه در میادین نبرد اوکراین را داده‌اند و در عین حال نیروهای رزمی و تجهیزات ناتو در خاک کشورهای حوزه بالتیک و لهستان نیز افزایش یافته است. یک قدم فراتر از این، می‌تواند حمله موشکی به مناطق درگیری در اوکراین از خاک کشورهای عضو ناتو باشد. 🔸 چنین اقدامی گرچه تعرض به خاک روسیه نیست، ولی ممکن است مسکو آن را اقدام مستقیم علیه نیروهای خود تلقی کرده و در نتیجه مستقیماً خاک این کشورها را با موشک‌های بالستیک مورد هدف قرار دهد. حتی در صورتی که جنگ مطابق میل روسیه پیش نرود احتمال استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی علیه اوکراین نیز برای وادارسازی ناتو به عقب‌نشینی وجود دارد. ✅ وقوع هر یک از این سناریوها وابسته به نوع حمایت ناتو از اوکراین است. روسیه در دونباس در حال پیشروی است و اوکراین در جنوب در پی حفظ اودسا و بازپس‌گیری خرسون است. کی‌یف بدون پشتیبانی هوایی قوی، توان مدیریت چندین جبهه را ندارد. اگر ناتو تصمیم به ورود مستقیم در این عرصه بگیرد، ممکن است مواجهه مستقیم با روسیه به نبردی جدی منجر شود.
🔴 گام جدید ایران برای رسیدن به غنی‌سازی ۱۹۰ هزار سو 🔺سخنگوی سازمان انرژی اتمی: 🔹امروز دستور راه‌اندازی صدها سانتریفیوژ جدید صادر شد. این کار در راستای قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها و رسیدن به حداقل میزان غنی‌سازی ۱۹۰ هزار سو است. 🔹امروز به سانتریفیوژها گاز تزریق شده و با این کار راه‌اندازی ۱۰۰۰ ماشین IR6 هم به مرحله پایانی می‌رسد. همه این موضوعات را به آژانس اطلاع‌رسانی کردیم.
‌ ‌ عراق و دوراهی تفاهم یا بحران؛ ✍چهار پیام تظاهرات بغداد به جریان صدر 🔻امروز عراق شاهد تظاهرات گسترده بخشی از طرفداران گروه‌های شیعه در کمال آرامش و بدون تنش بود که دلالت‌ها و پیام‌هایی را با خود داشت: 1⃣گروه‌های شیعه عراقی نشان دادند که برخلاف ادعاهای جریان صدر، طرفدارانی غیرنظامی دارند که حاضرند برای دفاع از ساختار سیاسی و حاکمیت عراق با وجود همه انتقادها موجود به آن به میدان بیایند. ◾️ به تعبیر دیگر خواسته طرفداران صدر به عنوان بخشی از جامعه عراقی باید از طریق رایزنی و گفت‌وگو پیگیری شود و نه هیچ راهکار دیگری! خط قرمزی که تجمع امروز بغداد رسم کرد از این قرار بود: "هرگونه اقدام به کودتا و یکجانبه‌گرایی ممنوع است." 2⃣ شعارها، دست‌نوشته‌ها و پلاکاردها دلالت برآن دارد که این بخش از جامعه عراق بر جایگاه مرجعیت دینی نجف تاکید داشته و آن را فصل الخطاب خود می‌داند. به گونه‌ای که مانند بحران داعش، نگاه همه طیف‌های دربرگیرنده چارچوب هماهنگی شیعیان به بیت حضرت آیت‌الله سیستانی است. 3⃣خواسته بخش وسیعی از جامعه عراق کنار رفتن مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر پیشبرد امور عراق است. تظاهرات امروز بار دیگر پرده از این واقعثت برداشت که نارضایتی‌ها از الکاظمی به حد غیرقابل اغماض رسیده و احتمال استمرار حضور او در الخضراء نزدیک به صفر است. 4⃣تظاهرکنندگان، هماهنگی و همکاری بسیار بالایی را با رهبران سیاسی، از خود نشان دادند. تاکید نوری المالکی و شیخ قیس الخزعلی بر عدم ورود به منطقه الخضراء که طرفداران جریان صدر در آن حضور دارند تماما رعایت شد و این تظاهرات برخلاف ادعای محمد صالح العراقی، شخصیت نزدیک به سید مقتدی بدون هیچ درگیری با نیروهای امنیتی پایان یافت. 👈باید دید جریان صدر به رهبری سید مقتدی چه تصمیمی خواهد گرفت؛ جریان‌های مختلف سیاسی عراق از کرد و اهل سنت گرفته تا شیعیان، مخالفت خود را با بیانیه دو روز پیش مقتدی صدر مبنی بر لزوم تغییر نظام ابراز داشتند. 👈آیا این جریان به فراخوان‌های مختلف برای آغاز یک گفت‌وگوی فراگیر ملی تن خواهد داد یا همچنان بر راهبرد بحران‌زای کنونی اصرار می‌ورزد؟ زمان همه‌چیز را مشخص خواهد کرد!
♦️ چالش اروپا در واردات زغال‌سنگ 🔹 بحران انرژی در اروپا و نگرانی‌ها در مورد کمبود آن در زمستان، کشورهای اروپایی را به افزایش ذخایر گاز سوق داده است اما زغال‌سنگ نیز به عنوان منبع دیگر انرژی، بار دیگر مورد توجه این کشورها قرار گرفته است. در حالی اروپا در سال‌های گذشته به دلیل تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، مصرف زغال‌سنگ را کاهش داده بود، هم‌اکنون برای آنکه بتواند میزان ذخایر گاز خود را افزایش دهد رو به زغال‌سنگ آورده است. 🔹 اروپا در این مسیر با مشکلاتی روبرو است. اتحادیه اروپا در بسته‌های تحریمی خود علیه روسیه، واردات زغال‌سنگ از این کشور را از ۱۹ مرداد ممنوع کرده‌ است و واردات ۲ میلیون تن زغال‌سنگ در این ماه، آخرین محموله‌های زغال‌سنگ از روسیه است. از سوی دیگر تأمین زغال‌سنگ از کشورهای دیگر و انتقال آن به اروپا با چالش‌هایی مواجه است. 🔹 کشورهای اندونزی، آفریقای جنوبی و کلمبیا به عنوان منابع بالقوه زغال‌سنگ مطرح هستند اما خرید از آنها هزینه بالایی را متوجه اتحادیه اروپا خواهد کرد. بهای زغال‌سنگ از سال گذشته میلادی تاکنون، افزایش چهار برابری را تجربه کرده است. همچنین مصرف‌کنندگانی همچون هند و کره جنوبی، رقبای اروپا در خرید زغال‌سنگ هستند.
♦️ کشته شدن أیمن الظواهری در حمله آمریکا به کابل 🔹 جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد امروز سه‌شنبه مدعی شد أیمن الظواهری رهبر گروه تروریستی القاعده در حمله پهپادی آمریکا به کابل کشته شده است. 🔹 بایدن در یک سخنرانی ویژه تلویزیونی با بیان اینکه «عدالت برقرار شد و این رهبر تروریست دیگر وجود ندارد»، خاطرنشان کرد که هیچ عضوی از خانواده الظواهری و یا غیرنظامیان در این حمله کشته نشده‌اند. 🔹 براساس گزارش رسانه‌ها، طالبان این حمله را تأیید کرده و آن را «نقض اصول بین‌المللی» خوانده است.