| خلیج امنیت، خلیج غرور، خلیج فارس...
◽️به مناسبت اقدام مقتدرانه دلاورمردان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دریای عمان در برابر آمریکا
پ.ن: خلیج فارس خانه ماست. آمریکا به خلیج خوکها برگردد
🆔 @mashgh626
هدایت شده از قیام
12.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از #خودبیگانگی و خودتحقیری تا زبان فارسی
🔴خودبیگانگی را دست کم نگیریم. این مشکل تمام شئون میهن مان را تحت تاثیر قرار داده . حتی در کار ایرانی و خرید کالای ایرانی اثر گذاشته.
🔹رهبری: مشکل عمده در مصرف کالای داخلی یک مشکل ذهنی است که میراث نحس و نجس رژیم طاغوت است.
حرکت عمومیِ فکری به وجود بیاید برای تحوّل در این احساسها.
این فکر «جنس خارجی بهتر است» را از ذهنها پاک بکنیم،
#خودباوری
#چالش_ذهنی
#غرب_باوری
#مشکل_ذهنی
🇮🇷 @Qiam_ir
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🔸️ریشه مطرح شدن مسئله یارانه پنهان انرژی ناتوانی دولت در تامین بودجه خود از طریق مالیات ستانی عادلانه است. در شرایطی که دستمزد کارگر در ایران اختلاف زیادی با دستمزد در دیگر کشورها دارد، جهانی سازی قیمت حاملهای انرژی در داخل کشور یک ظلم آشکار به مردم است.
🔸️چون بودجه دولت با مالیات تامین نمیشود دنبال منابع دیگری برای تامین بودجه دولت مثل یارانه پنهان برای جبران کسری بودجه مطرح میشود. در حاضر وضعیت دولت در اخذ مالیات مطلوب نیست و نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید داخلی درحدود ۷ درصد است که به مراتب کمتر از استانداردهای جهانی است.
🔸️چنانچه دولت بتواند نیازهای بودجهای خود را از طریق مالیات تامین کند، مسائلی مثل حذف یارانه پنهان یا افزایش نرخ ارز مطرح نخواهند شد و مسیر صحیح تامین بودجه دولت نیز اخذ عادلانه مالیات است. درحالیکه دولت به جای این مسیر به سمت افزایش قیمتها، فروش اوراق بدهی، اخذ تعرفههای گمرکی از واردات و در نهایت استقراض از بانک مرکزی حرکت کرده است که نتیجه آنها وخیم تر شدن وضعیت عدالت در کشور بوده است.
🔸️خاصیت جریان لیبرال موجود در کشور این است که همیشه در جایگاه منتقد قرار میگیرد و از دولت طلبکار است. وقتی سیاستهای پیشنهادی این جریان در کشور اجرا میشود و به نتیجه مطلوب نمیرسد، هیچگاه مسئولیت قبول نمیکنند و همچنان خود را در جایگاه طلبکار قرار میدهند. بنابراین در زمینه یارانه پنهان نیز مسببان وضع موجود در جایگاه منتقد قرار گرفتهاند و در تلاشند بازهم دولت را به سمت یک تصمیم غلط سوق دهند.
🔸️آنچه مسلم است اینکه ایجاد عدالت با افزایش قیمت حامل های انرژی به مقصد نمی رسد و اگر دولت به دنبال افزایش عدالت اقتصادی است باید به جای افزایش قیمت حاملهای انرژی، از پرمصرفها و ثروتمندان مالیات بیشتری بگیرد.
▫️نشست نیمه پنهان یارانه پنهان|مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)
@syjebraily
هدایت شده از قیام
پاسخ به انتقادات در باب خیالی بودن تحریم نفت ایران 👇
https://eitaa.com/qiam_ir/5440
✍ دکتر محمد حسین ادیب
سوال: اگر صادرات انرژی در سطح سابق است پس چرا در داخل تورم هست ؟
پاسخ : نسبت به پایان سال ٢٠١٩ در دنیا ۴٧ درصد تورم بوده است یعنی اگر قدرت خرید ایرانی یا شرایط داخلی نسبت به اسفند ٩٨ ثابت باشد به سبب تورم ۴٧ درصدی جهانی؛ قدرت خرید ایرانی نصف شده است
قدرت خرید ایرانی چگونه نصف میشود ؟ با تورم
دلار باید ۴٧ درصد گران میشد تا این تعادل برقرار می ماند
اشکال اقتصاددانان ایرانی این است که ما حتی یک اقتصاد دان نداریم که اقتصاد جهانی را ماهانه تحلیل کند
آنچه که در تحلیل اقتصاد دانان ایرانی از قلم می افتد مهم تر از آن چیزی است که به قلم می آید
نقد آنچه که نمی گویند مهم تر از چیزی است که می گویند
ما در سرزمینی زندگی میکنیم
که در آن اقتصاددانان اش ،
بدون توجه به ۴٧ درصد تورم جهانی
تورم داخلی را تحلیل می کنند
و عالم و آدم را هم قبول ندارند ...
اقتصاددانانی که قادر به تحلیل اقتصاد جهانی نباشند قادر به پیش بینی اقتصاد ایران نیستند
این نوع اقتصاد دانان در فضای سایبری مشغول رژه اند
در فضای سایبری مردم ؛ مشغول سان دیدن از این گروه اند
در این فقره اگر شعور ترسیدن نداشتم باز هم می نویسم
در این خصوص نوشتن ؛ تابو است یعنی هیچ کس جرأت نوشتن ندارد فضای سایبری ایران که بی پروا عالم و آدم را به دشنام می گیرد در این حیطه ؛ روزه سکوت گرفته است
هدایت شده از محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
بودجه برای اجرا، نه طاقچه دولت!
🔹لایحه بودجه 1401، را به دو شکل می توان ارزیابی کرد. نخست در مقایسه با ایده آل ها و آرزو های اقتصادی، بدون احتساب مضیقه ها و مقدورات؛ دوم در مقایسه با لایحه ای که دولت سابق، به عنوان بودجه 1400 تقدیم مجلس کرد.
♦️برخی حامیان دولت سابق، ضمن کنایه زدن به دولت رئیسی گفته اند لایحه بودجه 1041، ریاضتی و انقباضی تدوین شده، و موجب رکود و فشار به مردم است. احتمالا اگر به شکل انبساطی هم تنظیم می شد، خُرده می گرفتند و می گفتند موجب تورم و فشار بر مردم است!
🔹لایحه بودجه سال آینده حتما باید ارزیابی و آسیب شناسی شود در عین حال باید عنایت داشت نقطه قوت آن در مقایسه با لایحه تقدیمی سال گذشته، شفافیت بیشتر، واقعی تر بودن، پرهیز از آرزو اندیشی و اهتمام به کسری بودجه کمتر است.
♦️سال گذشته آقای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، در حالی که به غلط ادعا کرده بود "حتی یک بشکه نفت هم نمی توانیم بفروشیم"، لایحه ای را تهیه کرد که میزان فروش نفت در آن، 2/3 میلیون بشکه نفت در روز پیش بینی شده بود. بر مبنای همین پیش بینی درآمدی خلاف واقع، هزینه های دولت به شکل نجومی افزایش یافت!
🔹پیش از آن، گزارش های تفریغ بودجه سالیانه نشان می داد که دولت روحانی، نسبت به بیش از 72 درصد احکام قوانین بودجه بی اعتنایی، یا از آنها سر پیچی می کند. گویا از نظر دولت، روند چند ماهه تدوین لایحه تا تصویب قانون بودجه (بلکه کلیت ادعای قانون گرایی)، نمایش بود و بس.
♦️امسال هم خبر ها حاکی از این بود که دولت روحانی در پنج ماه پایانی خود، به اعتبار محقق نشدن بیش از نیمی از درآمد های نفتی، از یکطرف بی سر و صدا اقدام به حذف ارز لازم برای تامین کالاهای اساسی کرده، و از طرف دیگر مرتکب استقراض گسترده از بانک مرکزی شده و از تنخواه استفاده کرده، بی آن که تسویه کند؛
🔹دولت روحانی، هم خواستار برداشت فرا قانونی و چند باره از صندوق توسه ملی بود، هم بخشی از منابع درآمدی پیش بینی شده تا پایان سال را پیش خور کرد، و هم تادیه ماهانه ده هزار میلیارد تومان سود اوراق فروخته شده را بر دوش دولت جدید گذاشت!
♦️دولت رئیسی شهریور ماه در حالی تشکیل شد که وارث کسری بودجه 450 هزار میلیارد تومانی و بدهی 1500 هزار میلیارد تومانی دولت دوازدهم (ده برابر بدهی دولت یازدهم) بود. بنابراین سه ماه طاقت فرسا را پشت سر گذاشت تا ضمن ادای مسئولیت های اقتصادی، تدریجا منابع درآمدی را گسترش دهد.
🔹این سه ماه سخت و پر مسئولیت، یک میدان آزمون واقعی بود تا دولت جدید، تلخی های حاصل از بودجه نویسی خیالی، غیر شفاف و آرزو اندیشانه را مستقیما تجربه کند.
♦️این تجربه گران قیمت، دولت را بر آن داشته تا اولا به گسترش شرکای تجاری، افزایش صادرات نفتی و غیر نفتی، مطالبه و وصول بدهی تسویه نشده برخی کشورها، رفع تدریجی موانع کسب و کار و تولید، کاهش هزینه های جاری و... اهتمام کند؛
🔹ثانیا برای بودجه نویسی، حرمت قائل شود و از نگاه بازیچه ای یا آرزو اندیشانه نسبت به لایحه بودجه پرهیز کند. ثالثا در حد مقدور، مسیر کسری بودجه و نا ترازی های مالی را ببندد تا کمتر مجبور به انتشار پول یا تامین مالی بی پشتوانه و تشدید نقدینگی تورم زا باشد.
♦️این رویکرد انقباضی، برای مهار نقدینگی است. البته دولت و مجلس باید با راه اندازی سامانه های شفافیت ساز و مالیات ستانی از اقتصاد زیر زمینی چند صد هزار میلیارد تومانی، دلال بازی را پر هزینه کنند. ضمنا با اهتمام به رفع موانع ، بستر هدایت سرمایه گذاران به بخش تولید را هموار تر کنند، مسیری که قطعا رونق آفرین و ضد تورم است.
@IMANImohamad51
مدیر راهبردی میخواهد آنچه میسازد، تا سالها پس از عمر مدیریتی و بلکه حیات مادیاش ثمر دهد. اما #مدیر_چادر_مسافرتی جز به رونمایی از ثمرات مدیریتیاش نمیاندیشد تا راهی برای بقا و ارتقا باز کند. اولی پا روی نام میگذارد تا آینده را بسازد، دومی آینده را تباه میکند تا نام بسازد.
✍️ دکترسیدیاسر جبرائیلی
🆔 @mashgh626
👌 بر اساس آمار صندوق بین المللی پول، اندازه اقتصاد ایران مرز یک تریلیون دلار را رد کرد (1.08 $T) و در جایگاه 17 دنیا بالاتر از عربستان و ترکیه ایستاد.
🔸 طی چند سال گذشته رتبه اقتصاد ایران از رده 18 تا 22 کاهش یافته بود که مجددا از جایگاه های قبلی خود یک رده بالاتر رفته است.
🆔 @mashgh626