[ Photo ]
با عنوان:
مطالعه تطبيقي ديدگاه انديشوران غربي و مفسران در زمينه پاكسازي و استغفار
⏹دانشجو:
خانم زهرا سلطانی
📆تاریخ: روز سه شنبه
🗓مورخ:1402/09/14
🕒ساعت: 14:45
🟩استاد راهنما:
سرکار خانم دکتر زهره اخوان مقدم
⏹به صورت حضوری در اتاق جلسات دانشکده
#️⃣پژوهش
#️⃣تحصیلات تکمیلی
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
🌺🌺🌺
با سلام . این پایاننامه بسیار جالب دیروز سه شنبه 14 آذر دفاع شد. نظر داور محترم نمره 20 بود، چون هم موضوع کار، بسیار جدید و جالب بود و هیچ سابقه پژوهش نداشت، و هم تلاش فراوان دانشجو، در رساله انعکاس داشت. امید که به زودی شاهد چند مقاله مستخرج از این پایان نامه ارشد باشیم.
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
🌺🌺🌺
در حوزه همین موضوع فوق، می توان این پایان نامه ارشد را به خوبی مطرح کرد: مطالعه تطبیقی چیستی و آثار استغفار در قرآن و عهدین. موضوعات ناظر بر عهدین برای مقاله و پذیرش در مجلات isi شانس زیادی دارند. موضوع دیگر در همین حوزه: نقد و بررسی کتاب «محدودیت صفر» با تکیه بر آموزه های اسلامی. البته این بدان معنا نیست که یافته های عالمان دیگر، الزاما غلط هستند و باید با چوب «دین» رانده شوند. بلکه به این منظور است که هر نظریه انسانی، می تواند خطاهایی داشته باشد و بر اساس قرآن، که تنها کتاب بی خطا است، می تواند ارزیابی گردد.
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
🌺🌺🌺
در حوزه فوق الذکر موضوع جالب دیگری نیز می تواند برای پایان نامه مورد توجه قرار گیرد: ارزیابی دیدگاه های «خانم مورنا سیمیونا» با تکیه بر آموزه های اسلامی. مطالعه اینگونه نظریهها، کاملا بما نشان میدهد که این اندیشمندان، با وجودی که شانس بهرهوری از آموزههای وحیانی قرآن را (چونان ما مسلمانان) نداشتهاند، ولی با تلاش فکری و گاه تهذیب نفسانی، به واقعیتهای چشمگیری دست یافتهاند. حتی نظریهها و برداشتهای این اندیشمندان، بر اساس آموزههای عهدین هم میتواند مورد پژوهش قرار گیرد تا میزان پیوستگی یا گسستگی این نظریهها با کتاب دینی خودشان، روشن گردد. موید باشید
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
🌺🌺🌺
آثار _ نکتههای پژوهشی_ زهره اخوان مقدم]
برای استفاده از موضوعات مطرح شده در کانال، نیازی به اطلاع دادن به حقیر و کسب اجازه نیست. اساسا هدف من، بهره بُردن شما عزیزان است.
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
🌺🌺🌺
موضوع مقاله و حتی پایان نامه ارشد: عبارت «مِن قبلُ» در آیات متعددی مطرح شده و تفاسیر مختلفی هم از آن ارائه شده است. اینکه آیه معنای «قبل از این» می دهد؟ یا معانی دیگر؟ بسیار جای بحث دارد. نیز مترجمان در ترجمههای خویش، راههای مختلفی را پیمودهاند. کافیست یکی از این آیات مذکور را در ترجمه ها مطالعه بفرمایید تا از این اختلافها مطلع شوید. بررسی، دسته بندی نظریهها، و ارائه ترجمه و تفسیر بهتر، با توجه به سیاق آیات، خدمتی به قرآن کریم است. قطعا اگر هم دیدگاه مفسران و هم مترجمان بررسی شود، در یک مقاله نمی گنجد. یا علی.
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
🌺🌺🌺
چند موضوع حدیثی در حد رساله دکتری:
1- علامه حلی دو کتاب، در نقد و بررسی احادیث کافی نوشته با نام «الدرر المرجان فی الاحادیث الصحاح الحسان» و «النهج الوضاح فی الاحادیث الصحاح» که مقایسه این دو بسیار مهم است. آیا احادیثی که ایشان، صحیح شمرده، در هر دو کتاب یکسان است؟ چرا؟ و چرا وی برخی احادیث کافی را «صحیح» نمی داند؟
2- تاثیر مذاق فلسفی ملا صدرا در شرح کافی، بر اساس مقایسه با ...(هر یک از شروح کافی می تواند اینجا قرار گرفته و جزء عنوان باشد)
3- تحلیل مبنای علامه مجلسی در شرح کافی: وثوق صدوری؟یا سندی؟ (توضیح آنکه علامه مجلسی گاهی سند حدیث را ضعیف اعلام می کند ولی شرح می نماید. آیا حدیث را پذیرفته؟ و آیا سند نزد ایشان اهمیت ندارد؟)
4- تحلیل و مقایسه احادیث فقهی اصول کافی با احادیث همان حوزه در من لا یحضره الفقیه
یک موضوع برای مقطع ارشد:
نقد و بررسی دیدگاه خاورشناسان در مورد اصول کافی و من لایحضره الفقیه
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
🌺🌺🌺
چند موضوع برای پایان نامه مقطع ارشد در حوزه قرآن و بلاغت:
1- چرائی وجود ایجاز در قرآن و نقد و ارزیابی دلائل مطرح شده در این موضوع
2- بررسی انواع «ایجاز حذف» در قرآن با تکیه بر دیدگاه سیوطی
3- تحلیل دیدگاه مفسران در موارد «ایجاز قصر» و «ایجاز تقدیر» در قرآن و علت بلاغی آن (در مورد مفسران میتوانید محدوه آن را مشخص کنید، مثلا مفسران ادبی، یا مفسران معاصر، یا مفسران متاخر فریقین)
4- رفع تعارض از وجود ایجاز در قرآن، و ادعای بلاغت و رسایی آن
5- تبیین فوائد ایجاز حذف در قرآن با توجه به کاربردهای آن
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
🌺🌺🌺
⚜️ همزمان باهفته پژوهش هشتمین نشست دانش افزایی کارگروه تخصصی تفسیر وابسته به انجمن ایرانی مطالعات قرانی وفرهنگ اسلامی برگزارمیکند :
موضوع سخنرانی :
روش تحقیق در گرایشهای الهیات ایده ها ، چالش ها و راهکارها
سخنران : دکتر زهره اخوان مقدم
دانشیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تهران
دبیرنشست :
دکتر مریم صادری
دانش آموخته مقطع دکتری مدرسی معارف دانشگاه فردوسی مشهد
تاریخ سخنرانی :
چهارشنبه ۱۴۰۲/۹/۲۹
ساعت سخنرانی: ۱۶ _ ۱۷:۳۰
لینک نشست مجازی :
https://meet.google.com/vki-ofxn-oio
دو نشست خیلی خوب و پرمحتوا که از آن می توانید موضوعات فراوانی برای تحقیق و پژوهش، استخراج کنید. استاد مهدوی راد که نیاز به معرفی ندارند. استفاده از دکتر فخر را هم به سبب تسلط بر زبان انگلیسی و احاطه بر پژوهشهای غربی، توصیه جدی می کنم.👆👆👆👆🌺🌺🌺🌺
آثار _ نکتههای پژوهشی_ زهره اخوان مقدم
https://eitaa.com/akhavanmoghadam https://t.me/Akhavanmoghadam 🌺🌺🌺
قبلا بر اهمیت خطبه حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها تکیه و تاکید کرده ام. بر خلاف دأب این گروه، به جهت اهمیت این موضوع و مشتمل بودن آن بر موضوعات متعدد برای پایان نامه،، صوت این جلسه را خدمت شما عرضه می کنم.