حسینیه حرم، محفل عزاداری هیئتهای مردمی
حجتالاسلام والمسلمین حسین شریعتینژاد، معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی:
🔺 بسیاری از هیئات مذهبی شاخص مشهد مقدس و دیگر استان های کشور، همواره علاقهمند بودهاند که بتوانند در ماههای محرم و صفر، محافل عزاداری خود را در حرم مطهر حضرت رضا(ع) برگزار کنند و از این بارگاه ملکوتی، به ساحت اهل بیت(ع) عرض ادب و ارادت داشته باشند.
🔺 بر همین اساس، برپایی محفل «حسینیه حرم» در صحن قدس حرم مطهر رضوی برنامهریزی شده است که هر شب از ساعت ۲۲ تا ۲۴ میزبان هیئات مذهبی شاخص خواهد بود و ما در حرم مطهر میزبان این عزیزان هستیم.
🔺 در دو شب ابتدایی ماه محرم، محفل «حسینیه حرم» با حضور هیئات مذهبی مشهد مقدس برپا شد و در شب های آینده نیز میزبان هیئاتی از سایر استانها از جمله، یزد، لرستان، خوزستان و گلستان خواهیم بود که در صحن قدس حضور مییابند و عزاداریهای ویژه خود را برگزار خواهند کرد.
👇🏻 متن کامل خبر:
yun.ir/9x6mg7
@aqr_news
رونمایی از نسخه خطی ۴۰۰ ساله مقتل لهوف در حرم مطهر رضوی
🔺 مقتل سیدالشهدا(ع) در قدیمیترین نسخه خطی لهوف سید بن طاووس با قدمت ۴ قرن موجود در گنجینه رضوی، رونمایی و معرفی شد.
🔺 کتاب «اللُّهوف علی قتلی الطُّفوف» که در این نشست رونمایی و معرفی شد، از تألیفات رضی الدین علی بن موسی بن طاووس از علمای مشهور شیعه در قرن هفتم هجری است که در سال ۱۰۷۷ هجری قمری کتابت شده است. این اثر ارزشمند، از جمله نسخههای خطی نفیس موجود در گنجینه رضوی است که به بیان تاریخ کربلا و واقعه عاشورا پرداخته است.
🔺 این نسخه توسط داودبن عبدعلی بن شریف نجفی در ۱۹ سطر و ۶۷ برگ به خط نسخ است که در سال ۱۳۶۷ به مجموعه نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ملحق شده است.
👇🏻 متن کامل خبر:
yun.ir/ahch6g
@aqr_news
بازدید و عرض خدا قوت تولیت آستان قدس رضوی از مواکب حسینی مشهد
🔹 تولیت آستان قدس رضوی از روند خدمترسانی مواکب حسینی سطح مشهد در ایام ماه محرم بازدید و از خادمان آنها قدردانی کرد.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، در جریان این بازدید:
🔺 تبلیغ و بزرگداشت مراسم عزاداری ماه محرم و عاشورا، از منظر دینی بسیار با اهمیت است؛ این مراسم در طول تاریخ امری مردمی بوده و مردمی باید بماند.
🔺 مواکب حسینی در کنار خدمترسانی به عزاداران باید همراه با پیامهای معرفتی و بصیرت افزایی باشند و سبک زندگی حسینی را ترویج کنند.
🔺 شور عزاداریها نباید موجب غفلت از توجه به مسائل فرهنگی، علمی و تاریخی نهضت امام حسین(ع) شود و مواکب باید در کنار فعالیتهای مختلف خود به مباحث فرهنگی نیز توجه داشته باشند.
👇🏻 متن کامل خبر:
yun.ir/jaj52f
@aqr_news
سوگ عاشورایی به روایت آثار هنری
🔺 عاشورا و کربلا به قدر همه دنیا و همه تاریخ، عبرت و درسهای بزرگ دارد که البته مملو از حزن و سوگ و غم است. نویسندگان و گویندگان در همه ادوار تاریخ با زبانها و فرهنگها و حتی ادیان دیگر از این واقعه بزرگ یاد کرده و میکنند. در این میان هنرمندان زیادی نیز در ساحتهای گوناگون هنر و با آثار تاثیر گذارشان، این واقعه بزرگ را به منصه ظهور رسانده اند.
🔺 از جمله هنرمندان حوزه رنگ و بوم و قلم که با توسل به مولایشان حضرت سیدالشهدا(ع)، توفیق یافتهاند، گوشهای از ارادتشان را به آن سید و سالار شهیدان ابراز و آثار ماندگاری را تولید کنند که برای همیشه تاریخ چشمهای هر ببینندهای را از اشک ارادت بارانی کند.
🔺 جالب تر این که این هنرمندان، با اهدا و وقف شماری از این آثار به موزه آستان قدس رضوی آن ها را ماناتر و ماندگارتر کرده اند.
👇🏻 به بهانه ایام سوگواری سید و سالار شهیدان امام حسین(ع)، در گزارشی به آثار هنری عاشواریی موجود در موزههای حرم مطهر رضوی پرداخته شده است که برای مطالعه متن کامل آن میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید:
yun.ir/8dqee
@aqr_news
کودکان، پای قصههای محرمی حرم
🔺 امسال اولین محرمی است که آستان قدس رضوی با برپایی «هیئت کبوتران» در رواق کودک حرم مطهر رضوی، فرصتی را فراهم کرده که کودکان و خردسالانی که همراه با والدین و مربیان خود به زیارت امام رضا(ع) مشرف میشوند، بتوانند عزاداری ویژه خود را داشته باشند.
🔺 هر روز صبح، رواق کودک حرم مطهر میزبان جمعی از کودکانی میشود که قرار است فرهنگ عاشورایی را در محافل عزاداری بیاموزند تا این فرهنگ، نسل به نسل و سینه به سینه به آیندگان منتقل شود.
🔺 میهمانان خردسال با راهنمایی و همراهی خادمین، وارد محفلی میشوند که کاملا حال و هوای عاشورایی دارد و پرچمها و کتیبههای سرخ و سیاه و سبز، شور حالشان را بیشتر میکند. دخترها و پسرها مقابل خیمه سیاهی که در رواق برپا شده، مینشینند و همگی مشتاقند که داستان آن را بشنوند.
👇🏻 خبرنگار ما، گوشهای از شور و حال زیبای کودکان در این محفل حسینی را به رشته تحریر درآورده است، که برای مطالعه متن کامل آن میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید:
yun.ir/r1h8l
@aqr_news
روایت ۴ قرن سوگواری در حرم مطهر رضوی؛ از سیاه پوشی ضریح تا آیین نخل بندی
🔺 داغ عاشورا و کربلا نه زمان می شناسد و نه محدود به جغرافیا و مکان خاصی است. در این میان حرم های مقدس حضرات معصومین(ع) به ویژه بارگاه آسمانی حضرت رضا(ع) از دیرباز، مامن و خاستگاه سوگواران سید وسالار شهیدان بوده است.
🔺 طبق اسناد موجود در سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد کتابخانه آستان قدس رضوی، بیش از دو هزار سند که قدیمی ترین آن ها بیش از ۴ قرن قدمت دارد از برگزاری باشکوه و پیوسته آیین ها و رسوم خاص عزاداری ویژه عاشورا در این آستان ملک پاسبان حکایت دارد.
🔺 قدیمیترین سند در مورد عاشورا، متعلق به سال ۱۰۱۱ هجری قمری در دوره صفویه است که ۴۳۳ سال قدمت دارد؛ در این سند به تعطیلی حمام آغچه از موقوفات آستان قدس رضوی و تعطیلی دکانها، مکتبخانه حرم و سایر فعالیتهای جاری و عادی در روز عاشورا اشاره شده است.
👇🏻 برای آشنایی بیشتر با تاریخچه عزاداری محرم در حرم مطهر رضوی و جزئیات اسناد مختلفی که در این رابطه وجود دارد، به لینک زیر مراجعه کنید:
yun.ir/xjqyw3
@aqr_news
روشنگری، تبیین و امیدآفرینی سه رسالت خبرنگار
تولیت آستان قدس رضوی در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار:
🔺 روشنگری، تبیین مسائل و ایجاد امید رسالت خبرنگاران و اهالی رسانه است.
🔺 امیدآفرینی به معنای عدم نقد و انتقاد نیست، جامعهای که در آن نقد و انتقاد نباشد جامعه مردگان است، اما نقدی سازنده خواهد بود که منصفانه و واقعبینانه باشد.
🔺 دشمن روی ناامیدی مردم خصوصاً نسل جوان و نخبگان سرمایهگذاری کرده که اهالی رسانه نقشی مهم در مقابله با این دسیسه دشمن دارند.
🔺 امروز دشمن نقاط قوت و اقتدار کشورما را مورد هجمه قرار داده و تلاش دارد با تبلیغات سوء آنها را به نقاط ضعف تبدیل کند که مقابله با این دسیسهها رسالت اهالی رسانه است.
🔺 خبرنگاری یک حرفه شغلی نیست، بلکه یک رسالت برای هدایت مردم و مسئولیتی اجتماعی و الهی است.
🔺 رسانهها باید مطالبات زائران را پیگیری و اگر نقدی نسبت به آستان قدس، سایر دستگاهها و حتی برخی مجاوران وجود دارد، آن را باید مطرح و با جدیت پیگیری کنند.
🔺 از ابتدا حضور در آستان قدس به حوزه رسانه این آستان مقدس گفتهام برای شخص بنده کار نکنید و جایز نیست از اموال این آستان مقدس خرج مطرح کردن بنده شود، اگر از پول آستان قدس برای بنده هزینه کردید روز قیامت مسئول هستید و خودتان باید پاسخگو باشید، اینجا هرچه هست امام رضا(ع) است و نام دیگری جز نام مبارک آن حضرت نباید مطرح شود.
@aqr_news
آمادگی آستان قدس برای توسعه بستر خدمت رسانهای ارادتمندان به حضرت رضا(ع)
🔸محمدمهدی خیرجو، رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی، در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار:
🔺در مرکز ارتباطات ورسانه آستان قدس رضوی، تلاش کردهایم با همکاری اصحاب رسانه، معارف رضوی رابرای بهرهمندی میلیونها نفر در سراسر جهان که تشنه حقیقت هستند، ترویج کنیم و امیدواریم بتوانیم این تعامل و همکاری را روز به روز توسعه دهیم.
🔺با اقدامات و برنامهریزی انجام شده طی سالهای اخیر، حضور اصحاب رسانه در حرم مطهر رضوی تسهیل شده که در مقایسه با تمام دورههای گذشته بیسابقه و یا کم سابقه بوده است؛ همچنین در ادامه این تسهیلگری امیدواریم بتوانیم فضایی همچون رواق رسانه را در حرم مطهر داشته باشیم تا این تعامل رسانهای توسعه پیدا کند.
🔺طی دو سال گذشته با وجود همه محدودیتهای ناشی از کرونا، بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ برنامه خبری در حرم مطهر رضوی داشتهایم و اصحاب رسانه، که حدود نیمی از آنها فعالان رسانهای مشهد مقدس بودهاند، با حضور حداکثری خود، همکاری شایسته و قابل تقدیری در پوشش و انعکاس این برنامهها داشتهاند.
👇🏻 متن کامل خبر:
yun.ir/163afe
@aqr_news
گفتوگوی صمیمی اصحاب رسانه با تولیت آستان قدس رضوی / از تقدیر برای تحولات مثبت رسانهای تا درخواستها و پیشنهادها
🔺همزمان با ایام گرامیداشت مقام خبرنگار، جمعی از اصحاب رسانه استان خراسان رضوی در محفلی که به همت مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی برگزار شد، با تولیت این آستان مقدس گفتوگو و نکات خود را مطرح کردند.
🔺علاوه بر حضور حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، حضور مالک رحمتی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، محسن نصرپور، مدیر کل صدا و سیمای خراسان رضوی، محمد حسینزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، مدیران ارشد رسانهها و دیگر نهادها و سازمانهای متولی فرهنگ و رسانه در کنار خبرنگاران نیز اهمیت و ارزش بالای این محفل، به عنوان گردهمایی خادمان رسانهای ارادتمند به حضرت رضا(ع) را دوچندان کرده بود.
🔺در این گردهمایی، تعدادی از اصحاب رسانه به نمایندگی از حاضران دقایقی پشت تریبون قرار گرفتند تا در حضور تولیت آستان قدس رضوی و دیگر مسئولان، نکات و دغدغههای خود را مطرح کنند.
👇🏻برای مطالعه متن کامل سخنان اصحاب رسانه در این گردهمآیی، به لینک زیر مراجعه کنید:
yun.ir/7k2udf
@aqr_news
بازدید اهالی رسانه از پروژههای عمرانی حرم مطهر رضوی
🔺 همزمان با ایام گرامیداشت روز خبرنگار، جمعی از اصحاب رسانه از پروژههای عمرانی در حال اجرا در حرم مطهر رضوی بازدید کردند.
🔺 در این برنامه که به همت سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی برگزار شد، خبرنگاران از پروژههای فنی و عمرانی در حال اجرا در حرم مطهر رضوی بازدید کردند تا از نزدیک با اقدامات این سازمان آشنا شوند و در جریان جزئیات و میزان پیشرفت پروژهها قرار بگیرند.
🔺 طی این برنامه، اصحاب رسانه از پروژههای تعویض سنگفرش و روشنایی صحن انقلاب، سنگفرش و زیباسازی حدفاصل صحن غدیر و رهباغ آیتالله طبسی، نقاشیهای هنری رواق دارالهدایه، احداث پله برقی و آسانسور دارالولایه، سنگفرش بست شیخ طوسی تا بست طبرسی، عملیات اجرایی سر در دارالحجه، مقرنسکاری ورودی بابالکاظم(ع) و موزه امام رضا(ع)، جزئیات اقدامات حفاظت از ابنیهها و همچنین پروژه زیرسطحی بست شیخ بهایی، بازدید کردند و معاونان عمران و طرح و برنامه سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر نیز توضیحات لازم درباره اهداف پروژهها و میزان پیشرفت آنها را ارائه کردند.
👇🏻 متن کامل خبر:
yun.ir/ngx8l4
@aqr_news
تازهترین خبرها از پروژههای عمرانی حرم مطهر رضوی
🔸 خلیلالله کاظمی، رئیس سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی، در نشست با اصحاب رسانه:
🔺 مساحت حرم مطهر رضوی تا پیش از انقلاب اسلامی، بسیار محدود بود اما به برکت پیروزی انقلاب، امروز فضای حرم مطهر رضوی و حریم آن بالغ بر یک میلیون متر مربع است که نزدیک به ۵۰ هزار متر مربع آن به فضاهای مسقف زیارتی اختصاص پیدا کرده است.
🔺 نگهداری از تاسیسات حرم مطهر از جمله ۳۵ موتورخانه اصلی و فرعی و در کنار آن، فعالیتهایی همچون بهرهگیری از هنرهایی مانند کاشیکاری و گچکاری در انجام تزئینات صحنها و رواقها، افزودن فضاهای خدماتی و رفاهی داخل حرم به فضاهای زیارتی، تاسیس پله برقی و وضوخانه در رواق دارالولایه، از دیگر اقدامات این سازمان برای رفاه حال زائران به شمار میرود.
🔺 پس از تکمیل پروژه ضلع قبله که در سه سطح اجرایی خواهد شد و شامل پارکینگ عمومی با ظرفیت ۲۴۰۰ جای پارک، پارانه اتوبوس و تاکسی و همچنین زیرگذر متصل به حرم مطهر می باشد، اقدامات لازم برای تبدیل پارکینگ های فعلی زیرگذر به رواق زیرسطحی انجام میشود.
👇🏻 متن کامل خبر:
yun.ir/ra83sf
@aqr_news
کتابخانهای تخصصی برای ۵۴ هزار کتاب جیبی
🔺 کتابخانه تخصصی کتابهای جیبی در کتابخانه آیتالله حاج شیخ هاشم قزوینی، یکی از کتابخانههای تخصصی در دنیاست که در حال حاضر با ۵۴ هزار و ۴۸۶ کتاب جیبی، بهعنوان بزرگترین مجموعه کتابهای جیبی کشور شناخته میشود.
🔺 از کتابهای جیبی درباره باغبانی و روانشناسی گرفته تا آثار چارلز دیکنز و مارک تواین که روی قفسههای این کتابخانه در معرض استفاده علاقمندان قرار گرفته است؛ اینجا حتی برای قضات و وکلا هم کتاب جیبی دارد. برای علاقهمندان به زبانهای لاتین و حتی کنکوریها که شاید حوصله حمل کتابهای بزرگ تست را ندارند. کسانی هم که میخواهند تاریخ اسلام را مطالعه کنند و یا با تاریخ سرزمین خود آشنا شوند این جا می توانند در فضایی آرام کتاب های مورد نظرشان را تورق کنند.
🔺 کتابخانه آیتالله حاج شیخ هاشم قزوینی در سال 1369 و به همت آستان قدس رضوی در منطقه بلوار مصلی مشهد و در ساختمانی دو طبقه افتتاح شد؛ با توجه به استقبال گسترده بانوان از این کتابخانه، واحد شماره دو این کتابخانه نیز در سال ۱۳۸۵ ساخته شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
👇🏻 متن کامل خبر:
yun.ir/a1lmh3
@aqr_news