⭕️عبدالباری عطوان، تحلیلگر برجسته جهان عرب: احمق نباشید و از ترامپ بت نسازید
1️⃣اگر ترامپ نگرش خود را نسبت به اسرائیل تغییر داد به این دلیل نیست که با جنگ، نژادپرستی و نسلکشی موافق نیست. در سطح شخصی، ترامپ از رهبری موجود در اسرائیل و به ویژه نتانیاهو خشمگین است و کینه ای دارد.
2️⃣ ترامپ سود را در اولویت قرار می دهد. او معتقد است که اعراب تریلیون ها دلار دارند که می تواند برای تقویت اقتصاد و دلار و حفظ سلطه اقتصادی و نظامی آمریکا در جهان و مقابله با چین استفاده شود.
3️⃣ ترامپ میداند که نتانیاهو و ائتلاف راست افراطی او (لیکود) در آستانه فاجعه هستند و جنگهای نابودی نتوانسته سلاحهای دشمنان را از بین ببرد، آن را وادار به تسلیم کند یا پایگاه اصلی آن در تهران را نابود کند. بنابراین، ترامپ ممکن است بخواهد به سرعت نتانیاهو را تضعیف کند و زمینه را برای یک دولت جدید اسرائیل فراهم کند.
4️⃣عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل با تمرکز بر عربستان سعودی، اولین اولویت ترامپ در خاورمیانه است. از آنجایی که نسل کشی غزه و لبنان ایده رهبری "دست نیافتنی" اسرائیل را از بین برده است؛ یک طرح جدید مورد نیاز است.
5️⃣از آنجایی که بیشتر افشاگریها درباره تغییر احتمالی ترامپ از رسانههای اسرائیلی و صهیونیستی آمریکایی است، مردم باید مراقب و صبور باشند.
6️⃣هدایای ترامپ به نتانیاهو به خاطر قولش مبنی بر اجرای توافق آتش بس غزه ناشناخته است، اما تجربه دهه ها از سیاست ها و تفکرات غربی نشان می دهد که هیچ چیز مجانی نمی شود. هدیه ترامپ میتواند اجازه دادن به نتانیاهو برای از سرگیری جنگ با حمایت کامل آمریکا پس از آزادی گروگانها، تضمین قراردادهای تسلیحات مدرن، پوشش کامل خسارات جنگ غزه از آمریکا و احتمالاً خزانههای اعراب، لغو تحریمها علیه شهرکنشینان تروریست و مهمتر از همه، حمایت از الحاق کرانه باختری.
پنج تحول مهم در حال وقوع است که می تواند غرب آسیای جدیدی با ترکیب سیاسی، نظامی و حاکمیتی متمایز ایجاد کند:
اول: اعتماد اعراب با پیروزی قاطع نوار غزه احیا شد.
دوم: تمام تلاش ها برای تضعیف روحیه، جابجایی یا ریشه کن کردن مقاومت و تحریک قیام شکست خورده است.
سوم: فریبکاری بزرگ در برابر مقاومت، شکست توافق آتش بس لبنان، و جهش کنونی نقض امنیت در داخل اسرائیل.
چهارم: شکنندگی و دگرگونی سوریه و همچنین امکان مقاومت شدید در برابر دولت جدید در سوریه و اشغالگری اسرائیل، یادآور لبنان در دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ است. مقاومت فلسطین ممکن است به سوریه در آزادسازی مناطق سوریه و سپس تمام سرزمینهای اشغالی فلسطین کمک کند.
پنجم: موشکهای یمنی که تا ساعاتی قبل از آتشبس ادامه داشت، با وجود دشمنی اسرائیل، آمریکا و انگلیس ممکن است هرگز متوقف نشود.
باید از اعتماد به ترامپ یا فریب اقدامات او اجتناب کرد، قدم ها را باید آهسته برداشت و با احتیاط عمل کرد.
@akhbarsiasirooz
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️نمایش قدرت حزبالله در مسیرهای منتهی به جنوب لبنان که خشم رسانههای عبری را برانگیخته
@akhbarsiasirooz
بیایید در خیال خوش مذاکره غوطه ور شویم!
🔻فرض کنیم که ملت ما با با ترامپ، برادر کشتگی ندارد و از قصاص قاتلان شهید سلیمانی می گذرد! (که قطعا نمی گذرد.)
🔹اصلا به مذاکره و تعامل فکر کنیم و خیال را به پرواز در بیاوریم: مذاکره می کنیم و قرار می گذاریم که ما برنامه هسته ای را محدود می کنیم و آنها تحریم ها را برمی دارند.
🔻به تو در تو بودن تحریم ها فکر نمی کنیم که تلنگری به حباب حال خوش مان هم نخورد! مثل آقای روحانی سال ۱۳۹۴، تصور کنیم آمریکا در به در یک توافق است و قول می دهد که همه تحریم ها را یکجا لغو کند.
🔹حتی اگر همه چیز را به خوش خیالی بسپاریم، هسته سخت واقعیت را نمی توان نادیده گرفت که نه ترامپ، تعامل پذیر و مذاکره بردار است و نه رژیم آمریکا، قابل اعتماد.
🔻هیچ تضمینی وجود ندارد که به تعهدات عمل کنند، بلکه آمریکا، ذاتا یاغی، عهدنشناس و لا اُبالی نسبت است؛ چنان که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (تضمین برجام) را به سادگی آب خوردن زیر پا گذاشت.
🔹اینکه ترامپ ذاتا مذاکره بردار نیست، مورد اتفاق همه است. حتی آقای ظریف (نماد مذاکره گرایان افراطی) هم در این باره یقین دارد. او سال ۱۳۹۷ تصریح کرد:
🔻"با ترامپ مگر می شود مذاکره کرد؟ روی کلمه به کلمه برجام ساعت ها مذاکره شده. بعد آقای ترامپ می آید یک لحظه یک چیزی را امضا می کند، می گوید همه اش باطل! این آیا جز یک نمایش تبلیغاتی هست؟ شما اصلا نشان بدهید مذاکره با شما ارزش وقت آدم را دارد؟!".
🔹آقای روحانی هم در ۷ آبان ۱۳۹۶ در مجلس گفت:
🔻"یكي از راه هاي تعامل دولت ها در طول تاريخ، بستن پيمانها بوده. اصل وفاي به عهد، فرا ملي و فرا ديني است و همه انسان هاي عاقل، به آن احترام گذاشته اند. معيار تمدن يك ملت و قانوني بودن يك دولت، وفاي به عهد است. اگر دولتی وفاي به عهد نكرد، اعتبارش را به حراج گذاشته است.
🔻اگر آمريكا در برابر تعهد بين المللي، بگويد من به آن متعهد نيستم و استدلالش اين باشد كه سر دولت قبلي كلاه رفته، خب در هر كشور هر دولتي روي كار بيايد مي تواند، اين كار را انجام دهد. پس تداوم تعهد و مسئوليت دولت ها چه مي شود؟
🔻داستان مضحكي اتفاق افتاده. مي گويند تعهدي كه قبلا باهم بستيم، فعلا محكم نباشد، بياييد در مورد موضوع ديگر مذاكره كنيم. اين، از حرف هاي خنده دار تاريخ است. كسي پيماني مي بندد و مي گويد كه من پاي پيمانم نيستم، اما جايزه اش اين است كه درباره تعهد دوم حرف بزنيم!
🔻آمريكايي ها دارند اعلام مي كنند كه ما اهل تعهد و مذاكره نيستيم و اصول اخلاقي را نمي شناسیم. اگر كشوري در اين مسير قرار گرفت، كشور ديگري مي تواند به آن اعتماد كند؟ دارند به برخي كشورهاي شرق آسيا اعلام مي كنند كه با ما مذاكره كنيد. مگر ديوانه اند كه مذاكره كنند؟ شما به مذاكره اي كه به تاييد سازمان ملل رسيده، پايبند نيستيد. آمريكا با اين شيوه اي که در پیش گرفته، بايد آينده تعهدات خود را نسبت به كشورهاي ديگر كنار بگذارد.»
🔹اکنون باید پرسید که غربگرایان چرا با وجود واقعیات مسلّم، تقلّا می کنند حرمت مذاکره با جنایتکار تعهد نشناسی مثل ترامپ را بشکنند؟!
🔹آیا نشنیدند که در هماهنگی با رژیم صهیونیستی گفت: "امیدوارم بحران هسته ای ایران به گونه ای حل شود که اسرائیل نیازی به حمله نظامی نداشته باشد"!
🔹آیا نمی بینند که ویژگی مشترک انتصابات او، صهیونیست و ضد ایرانی بودن افراد است؟ خبر ندارند که مارکو روبیو نامزد وزارت خارجه، از طراحان تحریم ها و مخالف سرسخت کاهش تحریم هاست و از"مذاکره تحت شرایط سختگیرانه با ایران" سخن گفته و قبلا در تجمعات سازمان تروریسنی منافقین شرکت کرده است؟
🔹آیا نمی دانند کیث کلوگ، نماینده ویژه ترامپ در امور روسیه و اوکراین، در نشست همان گروهک شرکت کرد و خواستار فشار حداکثری بر ایران شد؟
🔹آیا نمی بینند که ترامپ، هیچ تغییری نکرده و ضمن خروج از چند تعهد بین المللی، برای چین، روسیه، اتحادیه اروپا، مکزیک، دانمارک و... خط و نشان کشیده و باج می خواهد و حتی از اشغال گرینلند و کانادا و کانال پاناما سخن می گوید؟!
🔻قطعا خبر دارند. اما برخی، به عنوان عضو شبکه نفوذ، ماموریت دارند. برخی دیگر، نصیحت صاحب نظران را نشنیدند و در ماجرای برجام شرمنده شدند؛ اما چون متکبرند، به جای عذرخواهی و عبرت آموزی، بنا را گذاشته اند که خود را نبازند و با گرو گرفتن مشکلاتی که بانی شان هستند، درستیِ غلطِ مذاکره با آمریکا را ثابت کنند!
🔻علت سوم و نزدیک به علت دوم، بی همتی و بی کفایتی مزمن است: بر کرسی مدیریت می نشینند، در حالی که ناتوان از گره گشایی و حل مشکلات اقتصادی هستند؛
🔹پس، صحنه سازی می کنند که "می خواهیم/ داریم مذاکره کنیم" تا امروز و فردا و پشت هم اندازی کنند و پاسخگوی مسئولیتی که بر عهده گرفته اند، نباشند.
@akhbarsiasirooz
⭕️وقتی هواپیما ، هواپیما برای شرکت کنندگان اجلاس داووس روسپی میآورند! اجلاسی که مربوط به نخبگان و رهبران جهان است و اتفاقا از حقوق برابر زن و مرد حرف میزنند‼️
▪️دیلی میل در مصاحبه با لیانا ( روسپی ): با وجود اینکه فحشا در سوئیس قانونیه اما ما باید لباس اداری بپوشیم، تا جلب توجه نکنه، حدود ۷۰۰ یورو در ساعت و ۲۳۰۰ یورو برای یک شب کامل بهمون میدن .
▪️مدیر تیم اسکورت در آرگاو هم گفته ۱۱ سفارش و ۲۵ تا درخواست تا الان ثبت شده که این هفته به چند برابر میرسه.
▪️تا الان حداقل ۱۰۰ روسپی برای سرویس دهی به اجلاس داووس اومدن.
@akhbarsiasirooz
🔺نادری: مردم زیر فشار گرانیاند؛ اولویت ما باید اقتصاد باشد!
احمد نادری عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی:
🔹اگرچه این انتصاب غیرقانونی است، اگرچه ما مصر هستیم که جلوی بیقانونی بایستیم.
🔹اگرچه وظیفه ماست که با تخلفات قانونی برخورد کنیم، اما باید ببینیم دغدغه اصلی مردم چیست!
🔹مردم امروز درگیر معیشتاند. دغدغه اصلی آنها تورم، گرانی و نابسامانی ارزی است.
🔹قیمت ارز لحظهبهلحظه بالا میرود و زندگی روزمره مردم را تحت تأثیر قرار داده است.
🔹این مسائل فشار سنگینی بر جامعه وارد کرده و باید اولویت اصلی باشد.
🔹مجلس هم باید تمرکز خود را بر حل مشکلات اقتصادی مردم بگذارد.
🔹نظارت بر اجرای قانون مهم است، اما نباید از اولویتهای واقعی کشور غافل شد!
@akhbarsiasirooz
🔺انتقاد چمران از تمدید ۶ ماهه مدت زمان شوراهای ششم
رییس شورای شهر تهران:
🔹 اصل بحث ما این بود که انتخابات را دو سال به دو سال برگزار کنند تا انتخابات با هم برگزار شود. این تصمیم درست نیست و بایستی بررسی مجدد شود.
🔹عدم مشورت با شوراها این آسیبها را وارد میکند و اگر مشورت میشد شاید وضعیت فرق میکرد.
@akhbarsiasirooz
🔷 جمهوری اسلامی کارآمد یا ناکارآمد؟
۱. آیا یک نظام ناکارآمد، میتواند طی ۴٣ سال از استقلال، تمامیت ارضی و موجودیت خود و ساختارهایش در برابر مجموعهای از توطئهها، فشارها و فتنهانگیزیهای طراحی شده و به اجرا درآمده از سوی تمامی قدرتهای استکباری و شیطانی دفاع کند؟
۲. آیا یک نظام ناکارآمد میتواند کشوری را که از نظر ارتش، تجهیزات و قدرت دفاعی کاملاً وابسته است، به یک کشور دارای اقتدار دفاعی، نظامی، امنیتی و بازدارندگی بلکه فراتر از آن دارای قدرت ضربه متقابل در برابر هر نوع عامل تهدید تبدیل کند؟
۳. آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند ایران موسوم به ژاندارم منطقه و تحت فرمان آمریکا در دوران قبل از انقلاب را، به قدرت برتر و دارای نفوذ راهبردی در منطقه غرب آسیا تبدیل کند؟
۴. آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند طی ۴٠ سال به استناد گزارش سازمان ملل، شاخصه توسعه انسانی ایران را ۶٠ پله ارتقا بخشیده و از این جهت جمهوری اسلامی رتبه اول رشد این شاخص را از آن خود کند؟
شاخصی که از ترکیب چهار کمیت عددی در سه حوزه سلامت و بهداشت، آموزش و سطح مناسب زندگی به دست میآید. یکی از نتایج این ارتقای ۶٠ پلهای، افزایش شاخص امید به زندگی از ۵٠ سال قبل از انقلاب به ٧٧ سال در مقطع فعلی است.
۵. آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند رتبه علمی کشور را از رتبه ۵۶ جهان به رتبه ١۶ و از رتبه ۵ در منطقه به مرتبه ١ منطقه ارتقا داده و سرعت رشد علم در ایران را ١١ برابر میانگین سرعت رشد علم در جهان کند؟
۶. آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند رتبه ایران در علوم نانو، بیوشیمی و زیست مولکولی، علوم هوا فضا، علوم فیزیک و علوم ریاضی را از رتبه بالای ۵٠ به رتبه زیر ١۶ ارتقا داده و در علوم ژنتیک و سلولهای بنیادین، ایران را بعد از آمریکا در رتبه دوم جهان قرار دهد؟
۷. یک نظام سیاسی ناکارآمد، نمیتواند رتبه ایران در ثبت اختراعات را از رتبه ٣٩ جهان به رتبه ٧ جهان در سال ٩۴ برساند.
۸. یک نظام سیاسی ناکارآمد، نمیتواند در مدت ۴٠ سال، خطوط ریلی کشور را بیش از دو برابر با ارتقای ٢٠ پلهای رتبه ایران در رتبهبندی ترابری خطوط ریلی جهان، رشد ۶ برابری ترابری کالا به کمک خطوط ریلی در کشور، رشد ٢۵ برابری تعداد مسافران جابهجا شده با استفاده از خطوط هوایی، رشد ١۵ برابری بار جابهجا شده با استفاده از خطوط هوایی، افزایش ۴/۴ برابری طول جادههای کشور، افزایش ٨ برابری آزادراههای کشور، افزایش ١٢/۵ برابری جادههای روستایی برساند.
۹. نظام سیاسی ایران اگر ناکارآمد بود، نمیتوانست رتبه ایران را در علم انرژی از رتبه ۵٧ در جهان در دوران پهلوی، به رتبه ١١ جهان و از رتبه ٧ در منطقه به رتبه اول منطقه رسانده و ایران را در رتبه هشتم جهان در میان کشورهای تولیدکننده جهان قرار دهد.
۱۰. جمهوری اسلامی اگر ناکارآمد بود، نمیتوانست رتبه ایران در علم انرژی هستهای را از رتبه ٨۶ جهان به رتبه ١١ و از رتبه ١١ به رتبه ١ در منطقه ارتقا دهد.
۱۱. جمهوری اسلامی اگر ناکارآمد بود، نمیتوانست رتبه ایران را در صنعت فولاد از رتبه ٣٠ جهان به رتبه ١٠ ارتقا دهد.
۱۲. اگر نظام سیاسی ایران ناکارآمد بود، در حوزه امنیت غذایی هیچ گاه رشد چهار برابری شاخص تولید مواد غذایی، رشد چهار برابری شاخص تولید محصولات کشاورزی، رشد بیش از سه برابری شاخص تولید دام، رشد ١٠ برابری تولید گوشت مرغ، رشد بیش از ١/۵ برابری سرانه تأمین گوشت به ازای هر شخص، رشد پنج برابری سرانه مصرف ماهی و غذاهای دریایی و روند به شدت کاهشی مرگ و میر بر اثر سوءتغذیه در ایران پدید نمیآمد.
۱۳. اگر جمهوری اسلامی ناکارآمد بود، نمیتوانست فقیر بودن ۴۶ درصدی مردم ایران در دوران پهلوی را به حدود ١۴ درصد کاهش دهد. کسانی که تصور میکنند فقط در ایران فقیر وجود دارد، به آمارهای معتبر بینالمللی توجه کنند که میزان فقر در دیگر کشورها را گزارش میکند، مانند فقر بیش از ١٢ درصدی مردم آمریکا، فقر ١٩ درصدی مردم انگلستان، فقر ١۴/٨ درصدی مردم فرانسه، فقر ١٨ درصدی مردم ژاپن، فقر ۵٠ درصدی افراد بالای ۶٠ سال در کره جنوبی، فقر ٢١/٩ درصدی مردم ترکیه و فقر ٢۵ درصدی مردم در عربستان.
#کارآمدی_نظام_اسلامی
#دستاوردها
@akhbarsiasirooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 بیژن نامدار زنگنه می گوید:
💥 به ظریف گفتم : اگر برجام را امضا کنی، به اِزای هر حرفی که بنویسی، بهت هزار دلار می دهم، مهم نیست چی مینویسی، فقط امضا کن!!
@akhbarsiasirooz
♨️ مشاور قالیباف از همتی پست گرفت
🔹احسان عسکری، مشاور رئیس مجلس در روزهایی که بحث استیضاح وزیر اقتصاد توسط مجلس داغ است، توسط همتی به عنوان مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیكی منصوب شد/ رجانیوز
@akhbarsiasirooz
زمانی سیمین دانشور را برای شرکت در مراسم «شب شعر گوته»به سفارت یکی از دول غربی در تهران دعوت کردند؛پرسیده بود که جز شعر قراره چه بگویید؟گفته بودند قرار است از سیاست سانسور در ایران هم انتقاد کنیم.سیمین گفته بود«ممنون؛ما رختچرکهایمان را در حیاط همسایه نمیشوییم!»
#داووس #ظریف
@akhbarsiasirooz