سن دیه گو را به خاطر بسپار!
🔸انفجار و آتش سوزی بی سابقه در ناو "یو اس اس بونهایم ریچارد" همچنان ادامه دارد و به گفته مقامات بندر راهبردی سن دیه گو، ممکن است روزها ادامه داشته باشد.
🔸زمانی ناوهای عظیم الجثّه، نشانگر ابرقدرتی محسوب می شدند اما حالا به مایه درد سر و گرفتاری تبدیل شده اند. آمریکا سال گذشته و با هیاهوی فراوان، ناو لینکلن را به منطقه فرستاد تا ایران را بترساند اما مدتی بعد وقتی فهمید که ناوش هدف دم دستی برای حملات ایران است، بی سرو صدا از منطقه دور کرد.
🔸چند ماه قبل، دولت آمریکا در حالی که بارها با نمایش جابهجایی نیروهای نظامی سعی در عملیات روانی در غرب و شرق آسیا را داشت، ناخدای ناو تئودور روزولت را اخراج کرد؛ به دلیل افشای گرفتاری ۲۰۰ خدمه ناو به کرونا.
🔸پنتاگون چند ماه قبل رسما خواستار کاهش حداقل دو فروند ناو از ناوگان نظامی آمریکا به خاطر هزینه ها و تهدید های موجود علیه این ناوگان شد. اما حالا انفجار یک ناو جنگی در سواحل آمریکا ( و نه سواحل ایران یا چین)، بحران را پیچیده تر کرده است.
🔸کم نیستند آمریکاییان خشمگین که هفته هاست با اسلحه تظاهرات می کنند. و کم نیستند کهنه سرباز ها و نظامیان ناراضی و خانواده های آنها که به خاطر هزینه های گزافی که پرداخته اند، دنبال ضربه زدن به هیئت حاکمه آمریکا هستند. https://b2n.ir/581165
🔸سیاهان نیز در هفته های اخیر تظاهرات با اسلحه داشتند و حتی ضمن انجام رژه، اعلام کردند ارتش تشکیل داده اند. چهل روز آشوب سیاهان و سفیدان در آمریکا بی سابقه بود و انفجار ناو می تواند قوز بالای قوز شود.
🔸همه اینها را می توانید در زمره #یوزپلنگان_آمریکایی جا بدهید. اینها غیر از تهدید های منطقه ای است. چند روز قبل ارتش ونزوئلا اعلام کرد یک فروند هواپیمای آمریکایی ( هواپیمای "Hawker ۸۰۰") را پس از نقض حریم هوایی این کشور، سرنگون کرده است.
کسانی که نخوانده به قرارداد با چین حمله کردند اگر آن را ببینند و مثلا کفه سنگین هم از ما باشد راضی میشوند؟ خیر
چون چین ما را متهم به نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم و داشتن قدرت موشکی نمیکند. قدرت منطقه ای ما را محترم می شمارد . با ماهیت انقلاب ما درگیر نیست . خب این چین به چه درد روشنفکران میخورد؟
چالشگران انزوا و استقلال ایران
سرمقاله روزنامه جوان -عبدالله گنجی
برجام و قرارداد راهبردی ۲۵ ساله با چین
بخشی از تاریکخانه ذهن منتقدان سیاست خارجی نظام را نورتابانی کرد. هر کدام از این دو پدیده بخشی از ذهنیت تاریخی و مدعیات نخبگان منتقد و ناهمسو با سیاستهای کلی نظام را راستآزمایی و به محاق بردند. برجام ثابت کرد سیاست ۳۰ ساله اصلاحطلبان مبنی بر ایجاد فاصله بین اروپا و امریکا و کار با اروپا اساساً امری اشتباه و ساخته و پرداخته ذهن بوده و اروپای منهای امریکا دست بستهتر از آن است که به گمان میرسید.
قرارداد با چین نیز تابش نوری بر تاریکخانه ذهن کسانی بود که نظام را متهم به انزواطلبی و عدم رابطه پایدار با کشورهای مؤثر جهان میکردند. تا دیروز نظام را متهم میکردند که به بهانه استقلال و حفظ هویت به مرزبندی با دیگران اصرار میورزد، اما امروز که صرفاً قرارداد مشارکت و همکاری را میبینند بدون هیچ استدلال و منطقی استقلال کشور را در حال تهدید میبینند و فریاد وامیهنا سرمیدهند. البته ناگفته پیداست که حق نداریم در سیاست خارجی عواطف خود را مصرف کنیم. چین به بهترین نحو ممکن به دنبال منافع و سودآوری خویش است – و غیر از این نباید از آن توقع داشت- این ما هستیم که چگونه به تفاهم میرسیم، اما آنچه حتمی است اینکه چین صرفاً منفعت اقتصادی را دنبال میکند و طبیعی است که با قرارداد راهبردی با ایران بخشی از هنر سیاسی خود در مقابل غرب را نیز به نمایش میگذارد، اما روح حاکم بر روابط چین با کشور ما، تعامل اقتصادی و سودآوری است. اگر بر مدار انصاف قرار گیریم منتقدان یا بیمدهندگان قرارداد با چین هیچ حرفی برای گفتن ندارند و آنقدر دستشان خالی است که امثال زیباکلام که صدها بار نظام را به ایدئولوژیگرایی و عدول از منافع ملی در سیاست خارجی متهم کرده است، اکنون خواستار مواجهه ایدئولوژیک نظام با مسئله مسلمانان اویغور چین است. منتقدان قرارداد با چین نمیتوانند هیچ رابطه علی- معلولی برای سخنان خود ارائه کنند. هیچ یک از مصائب غرب علیه ما را نمیتوانند در چین بیابند و اصولاً «چینشناسی» را موقتاً و تعمداً به فراموشی سپردهاند. راهبرد سیاست خارجی چین نه نشر ایدئولوژی کمونیست یا کنفوسیوس است و نه مدعای سلطه سیاسی و مدل خاص حکومتی را تجویز میکند. نه ما را به نقض حقوق بشر متهم میکند و نه حامی تروریست میداند، نه از موشکهای ما میترسد و نه مانع آنهاست.
نه از قدرت منطقهای ما گلایه دارد و نه درصدد رقابت با ماست، از قضا غربگرایان ایرانی- بدون اینکه بر زبان بیاورند- از همین خصلتهای چین ناراحت هستند و توقع دارند چین نیز مانند امریکا یا فرانسه و انگلیس ابتدا ما را به عدول از اصول و موازین انقلاب اسلامی فرابخواند، آنگاه به عنوان منجی به آن بنگریم. چین کدام کشور را تهدید اقتصادی و تحریم کرده است؟ به کدام نقطه جهان لشکرکشی و ناوکشی کرده است؟ در کدام کشور طراحی کودتا کرده است؟ با کدام کشور برای رابطه پیششرط غیراقتصادی گذاشته است؟ منتقدان از پاسخ به این سؤالات طفره میروند و همانگونه که فروشندگان بحرین، ایران را به واگذاری خزر به روسیه متهم میکنند «چینهراسی» و کیشفروشی آنان نیز بدینسان بدون حجت و منطق است. آنان میدانند که همه اتهامات به چین بدون مبناست و میدانند که اصل قیام امام و ۲۳۰ هزار شهید برای استقلال بود و اگر قرار است جمهوری اسلامی استقلال خود را بفروشد، فروش آن به امریکا به مراتب بهتر است، اما گویی از چیز دیگری ناراحت هستند، رابطه راهبردی با چین را به مثابه تبدیل باور فروپاشی اقتصادی ایران به سراب و خیال میدانند، همه ناراحتی آنان این است که تضمین دوام و بقای نظام جمهوری اسلامی در حوزه اقتصاد بدون تسلیم و زانو زدن در مقابل نظام سلطه محقق شود.
شاید خیلیها ندانند که حتی نظام با سرمایهگذاری امریکا در صنعت نفت و گاز ایران موافق بود – همانگونه که با چین موافق است –، اما امریکاییها حفظ امنیت صهیونیستها، عدم حمایت از جنبشهای آزادیبخش اسلامی، رعایت حقوق بشر با استانداردهای غربی، نفی موشکهای بالستیک و ... را پیش شرط آن میدانستند، حال آنکه چین فقط دنبال سرمایهگذاری و منفعت اقتصادی حاصل از آن است. چین از سه مدل اتحاد، ائتلاف و مشارکت در سیاست خارجی صرفاً به دنبال مشارکت و سود است، با ۸۰ کشور جهان رابطه راهبردی دارد، (حتی با سعودیها)، اما اتحاد و ائتلاف نمیکند. پایگاه نظامی نمیخواهد، به دنبال کمربند سیاسی بر دور کشورهای طرف قرارداد نیست.
آرمان جانشینان مائو در چین رشد اقتصادی برای اول شدن و غلبه بر غرب است. دیدگاه آنان ماتریالیستی است و رقیب آنان نیز در همین پارادایم بازی میکند، بنابراین چین در هر مسیری که آن را به قدرت اول جهان با شاخصهای اقتصادی میرساند، قدم خواهد گذاشت.👇👇👇
نوع نظام سیاسی و ایدئولوژی دیگر کشورها هیچ تأثیری در تصمیمات اقتصادی چین ندارد و از قضا ما به چنین قدرتی نیازمندیم که سیاست، فرهنگ و آرمانهای ما را محترم بشمارد. اگر غرب نیز چنین بود و چنین میکرد حتماً امروز با آن نیز اینگونه بودیم. رابطه با چین مفری است برای تنفس در ورای منطق فشار حداکثری دشمنان و معبری برای ناامیدسازی دشمنان قسم خورده است. آنان که چین را «شرق» تعریف میکنند یا با الفبای سیاست جهان بیگانهاند یا دست به خودفریبی میزنند. کمونیست در موزه تاریخ سیاسی جهان و صرفاً از پشت ویترین قابل مشاهده است. شرق ایدئولوژیک و جهانخوار مرده است. شرق صرفاً یک جغرافیاست که برای توسعه و رفاه خود تلاش میکند و البته همین اقدام را نیز مسیر صحیح مبارزه با سلطه غرب بر جهان میداند.
ترامپو فیل ها
🔹نیویورک تایمز دیروز نوشت "سند همکاری راهبردی ایران و چین، ضربه سنگینی به سیاستهای ضدایرانی ترامپ است و آمریکا را به چالش میکشد. نیکی هیلی سفیر سابق ترامپ در سازمان ملل هم می گوید "این همکاری، به انزوای اقتصادی ایران ضربه می زند".
💢اگر هیچ کس در ضد ایرانی بودن ترامپ تردید ندارد و حتی حامیان برجام هم از او دل خوشی ندارند؛
💢و اگر همکاری های تجاری ایران با چین یا هر کشور دیگر، ضربه به سیاست های ضد ایرانی آمریکاست؛
🔹درباره جنجال کنندگان علیه این همکاری راهبردی چه قضاوتی باید کرد؛ یانکو فیل های آمریکا پرست؟ ترامپو فیل؟ بردگان ترامپ؟ وطن فروش؟
💢 پیامهای امضای توافقنامه همکاری امنیتی و نظامی بین ایران و سوریه
🔹عبدالباری عطوان تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر روزنامه رایالیوم در گزارشی با برجسته کردن زمان امضای این توافق نامه که چند روز پس از اقداماتی علیه تاسیسات هستهای ایران در نظنز صورت گرفته، توجه به چند نکته را ضروری می داند:
1. هدف از امضای این توافقنامه تجهیز سوریه به سامانه دفاع موشکی باور 373 و 3 خرداد است که به نوعی شبیهسازی سامانه روسی اس 300 به حساب می آیند .
2. تحویل سامانههای دفاعی ایرانی به سوریه تاکیدی بر این موضوع است که روسیه در راستای توافقی که با رژیم صهیونیستی داشته، به سوریه اجازه استفاده از سامانههای اس 300 مستقر در این کشور را نداده است و به همین دلیل مقامات دمشق برای مقابله با تجاوزگریهای پی درپی اسرائیل به سمت ایران، به عنوان یک همپیمان، رفتهاند.
3. امضای این توافقنامه علاوه بر اینکه مشروعیتی برای حضور نظامی ایران است، پیامی برای آمریکا و اسرائیل هم به حساب میآید و آن اینکه حضور ایران در سوریه بیش از پیش خواهد بود.
4. امضای توافقنامه همکاری نظامی و امنیتی بین ایران و سوریه پاسخی است به قانون قیصر که امریکا تلاش می کند از طریق آن ملت سوریه را تحت فشار قرارداده و رهبران دمشق را به تغییر رفتار خود وادار کند.
5. این توافقنامه برای ترکیه نیز یک پیام دارد و آن اینکه مشکلات امنیتی آنکارا تنها با مذاکره و تفاهم با طرف سوری است که حل فصل میشود و به عبارت دیگر درخصوص موضوع حضور ترکیه در شمال سوریه، ایران در کنار مقامات دمشق ایستاده است.
🔹ناو هواپیمابر «یو اس اس بونهام ریچارد» شامگاه یکشنبه در بندر «سن دیهگو» در جنوب غربی ایالات متحده دچار حریق شده و با توجه به وسعت حریق احتمالا چند روزی ادامه خواهد یافت. درحال حاضر بوی دود مناطق اطراف را فرا گرفته و به نگرانیهایی درباره آلودگی هوا برای ساکنان مناطق اطراف آن پایگاه منجر شده است.
🔹پایگاه سن دیگو، دومین پایگاه بزرگ کشتیهای نظامی نیروی دریایی آمریکاست که در شهر سن دیگو در ایالت کالیفرنیا قرار دارد.
🔹این پایگاه همچنین پایگاه اصلی ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی آمریکاست که در آن بیش از ۵۰ کشتی نظامی وجود دارد.
🔹این پایگاه دارای ۱۳ اسکله از مساحتی حدود ۴ کیلومتر مربع خاکی و حدود یک و نیم کیلومتر آبی تشکیل شده است. پایگاه شهر ساحلی سن دیگو که از سال ۱۹۲۲ تاکنون فعال است، بیش از ۲۴ هزار نیروی نظامی و ۱۰ هزار غیرنظامی جمعیت دارد.
🔴 سند راهبردي، برجام نميشود.
🔹 "صبحنو" نوشت: سند راهبردي ايران و چين، برخلاف برجام، فاقد هرگونه «ابعاد اجرايي» است و به بياني، تضمين عملياتي شدن آن، در خودش مستتر است؛ مثلا چنانچه چين در حوزه پتروشيمي، با ايران همكاري نكرد و به وعدههاي خود جامه عمل نپوشاند. در مقابل ايران ميتواند براي جبران بدعهدي طرف مقابل، به فرض، فروش نفت خود را با انقلت و اماواگرهايي همراه كند.
🔹 اين سند مانند برجام، ابعاد اجرايي سفت و سخت ندارد كه اگر از جانب يك طرف اجرايي نشد، هزينهاي به دنبال داشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نگرانی هماهنگ شبکههای ماهوارهای از کم رونق شدن تنفروشی!!!
‼️ تلویزیونهای لندنی: با شیوع کرونا درآمدزایی فاحشههای خیابانی کم شدهاست! چرا کسی آنها را حمایت نمیکند!!
🔴 صدور كيفرخواست شهيندخت مولاوردي با ۳ عنوان اتهامي
🔹 دانا نوشت: شهيندخت مولاوردي معاون جنجالي، پرحاشيه و سابق رئيس جمهور در امور زنان و خانواده با شكايت دستگاه امنيتي و انتظامي كشور با سه عنوان اتهامي در دادسراي فرهنگ و رسانه مجرم شناخته شد و كيفرخواست نامبرده صادر و جهت رسيدگي به دادگاه ارسال شد.
🔹 مولاوردي با اتهامات فعاليت تبليغي عليه نظام مقدس جمهوري اسلامي(ماده ۵۰۰)، تشويق به فساد و فحشا و فراهم نمودن موجبات آن(ماده ۶۳۹) و در اختيار قرار دادن اطلاعات و اسناد طبقه بندي شده با هدف بر هم زدن امنيت كشور(ماده ۵۰۵ قانون مجازات اسلامي) مجرم شناخته شده است.
🔴 كاسبان گراني دلار با تيترهاي تحريك كننده بازار!
🔹 روزنامه صداي اصلاحات امروز در اقدامي قابل تامل در تيتر يك خود نوشت: صداى پاي دلار ٤٠ هزار توماني!
🔹 در حاليكه اين نوع تيتر زني، كه مبتني بر هيچ مستند ميداني و كارشناسي هم نيست، محرك بازار، التهاب آفرين و بيشتر نشانه تمايل به گران شدن دلار است، اين رسانه اصلاح طلب در بالاي تيتر خود اشاره كرده منافع عده اي در اين است كه ارز را گران كنند!
🔹 قبل از اين نيز تاجزاده در توئيتي ضمن اشاره به اينكه چقدر دلار بايد گران شود تا نظام تن به مذاكره دهد، تلويحا از تمايل برخي اصلاح طلبان به گران شدن دلار خبر داده بود!
🔹 سعيد ليلاز هم در گفتگويي اشاره كرده بود، تنها فايده مذاكره بازشدن راه دزدي دلالان است.