eitaa logo
اخلاق و معارف اسلامی
313 دنبال‌کننده
58 عکس
37 ویدیو
621 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🟣افاضات مرحوم آیت الله خوشوقت (اعلی الله مقامه) 🔷اهتمام به -کسی که اخلاق خوش در خانه دارد، مانند کسی است که روزها را روزه دارد و شب‌ها را عبادت کند. .
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟣افاضات مرحوم آیت الله خوشوقت (اعلی الله مقامه) چرا اراده ما ضعیف است؟ چگونگی ؟ .
🟣افاضات مرحوم آیت الله خوشوقت (اعلی الله مقامه) 🔷حفظ آثارخیر و می‌خواهد 🔻باید مراقب باشیم نتایج تمام اعمال صالح از جمله عبادت ماه رمضان را - که روزه است - بعد از انقضاء مدت و زمان حفظ کنیم. حفظ آن هم مراقبت می¬خواهد و مراقبت هم ریاضت است. باید دقت کرد که آن آثار محفوظ بماند و سال بعد هم آثار دومی به این آثار اول اضافه شود. دو برابر، سه برابر؛ تا به صورت ایمان کامل و اصلاح کلیِ باطن و ظاهرِ انسان و جامعه تحقق پیدا بکند؛ و الّا اگر فرد مثل سابق عمل کند به تدریج آثار از دستش می‌رود و چیزی نمی‌ماند. دوباره باید صبر کند تا ماه رمضان بعدی برسد و روزه بگیرد و چیزهایی ذخیره بشود. بنابراین باید دقت کنیم که بعد از ماه مبارک رمضان اجتناب از گناه بیشتر و مهم‌تر از اجتناب از گناه قبل از ماه مبارک رمضان است. چون ماه مبارک رمضان خیلی ذخیره دارد، آثار خوبی دارد. شیاطین مصمّم هستند که همه آثار را خنثی کنند؛ لذا ما هم باید مواظب باشیم و کاری نکنیم که آن آثار خنثی بشود .
🟣افاضات مرحوم آیت الله خوشوقت (اعلی الله مقامه) 🔷 مهمتر از ✔️س: در مورد محاسبه اعمال و نحوه اين محاسبه توضیح بفرماييد؟ 🔻ج: محاسبه معلوم است ديگر. آدم شب كه مي¬خواهد از كار كنار بكشد و بخوابد ببيند صبح تا حالا چه كار كرده است؟ يك حساب اجمالي از كارهایی كه با چشم و گوش و زبان و دست و پا انجام داده است بکند و ببيند در آن گناه بوده است يا نه؟ اگر گناه است استغفار كند و تصميم بگيرد که فردا ديگر انجام ندهد، اگر گناهي نيست سپاسگزاري كند و فردا ادامه بدهد. امّا مراقبت مهم¬تر از محاسبه است. چون اگر مراقبت نباشد حرام از دست آدم در مي¬رود(انجام می¬شود). ولی مراقبت نمي¬گذارد، لذا امام صادق صلوات الله و سلامه عليه فرمودند: سه چيز سيدُ الأعمال است و يا مشكل¬ترين كارهاست ، يكي از آنها را فرمودند: همين مراقبت است. فرمودند: «ذِكْرُ اللَّهِ‏ عَلَى‏ كُلِ‏ حَالٍ»،‌ در هر حالي، هر كجا هستي، بيابان، خيابان، در اتاق، بيرون، به ياد خدا باش. فرمودند: نه اينكه شما بگويي« سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ فَقَطْ» ، نه، منظورم اين نيست، اگر چه اين هم ياد خداست، امّا آن چيز كه من مي خواهم بگويم آن مقدمه تربيتي دارد اين نيست، فرمودند: آن اين است، هر وقتي خواستي با چشم نگاه كني، با زبان حرف بزني، با گوش بشنوي، با دست و پا كاري بكني، فوراً ببين حلال است يا حرام؟ اگر ديدي حلال است انجام بده امّا اگر حرام بود تركش كن، اين مراقبت است. اگر دو سه هفته اين¬جوري كار كني آدم مي تواند مسلّط بر اعضاء شود و ديگر از او كار حرام سر نزد. و الّا اگر مراقبت در انجام عمل نباشد آدم طبق عادت معمول عمل می¬كند از لاي دستش حرام در مي رود آن وقت شب بايد با محاسبه آن را گير بياورد، مراقبه كار محاسبه را هم آسان مي كند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در افاضات (اعلی الله مقامه) اگر خود رو بار بیاییم ، بدترین موجودات و منحط ترین موجودات هستیم.
🟣افاضات مرحوم آیت الله خوشوقت (اعلی الله مقامه) 🔷اهتمام به 🔻(انسان) اگر توانست جلوی وسوسه و مانعیّت نفس امّاره را بگیرد اصلاح می‌شود، ایمان ضعیفش تبدیل می‌شود به ایمان قوی، می‌رود به آن سمت که خدا هدایت کند. با گناه کردن انسان اصلاح نمی‌شود، نه جامعه اصلاح می‌شود نه فرد. خدا وقتی آیه نازل می‌کند به این منظور نازل می‌کند که چیزهایی که برای تزکیه لازم است، مردم یاد بگیرند و عمل کنند. اگر موفق شد و عمل کرد رو به تهذیب و تزکیه است وگرنه به هدف نرسیده «میوۀ کال از درخت وجود» حاصل می‌شود .
🟣افاضات مرحوم آیت الله خوشوقت (اعلی الله مقامه) 🔷 اگر سعی کنیم زبان روزه باشد این اثرش بیشتر از روزه‌ی بطن است. .
🟣افاضات مرحوم آیت الله خوشوقت (اعلی الله مقامه) 🔷تضعیف نفس اماره با 🔻روزه نفس امّاره را تضعیف می‌کند و انسان می‌تواند در سایة روزه، تقوی را بهتر و بهتر رعایت کند. 🔻خدا روزه را هم برای خاطر تقوی واجب کرده است .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در در افاضات (اعلی الله مقامه) 🔻از حالا که هستید ...جدیت کنیدبه اینکه را از خودتان خارج کنید. .
🟣افاضات مرحوم آیت الله خوشوقت (اعلی الله مقامه) 🔷آثار عرفان عملي 🔻حضرت امیر مؤمنان علیه السلام در اين خطبه (خطبه 87 نهج الیلاغه) آثار عرفان عملي را بيان مي‌فرمايند . 🔻محبوبترين بنده خدا در نزد او كسي است كه خداوند به او كمك كرده تا نفس اماره‌اش و هواهاي نفسانيش را زمين بزند؛ فلذا يك حزن و خوفي در دل او قرار مي‌دهد كه اين عون الهي و حزن و خوف باعث روشن شدن چراغ هدايت و خاموشي ضلالت در قلب او مي‌شود اين هدايت قلبي باعث مي‌شود كه زندگي او اصلا دگرگون شود؛ انگيزه‌ها اعمال و افكارش جهت الهي پيدا كند و همّ او همّ واحد در جهت هدايت شود؛ گمراهي و شهوات از او رخت برمي‌بندد و هدايت و علم و يقين جايگزين او مي‌شود؛ كليد هدايت بدست او مي‌آيد و وسيله هدايت ديگران مي‌گردد او عمل براي خدا مي‌كند و خدا هم خالصا او را براي خودش مي‌پذيرد.؛ 🔻در آخر حضرت مي‌فرمايند : «قد امكن الكتاب من زمامه... »زمام خود را به دست قرآن سپرده و قرآن رهبر و پيشواي او مي‌شود هرجا قرآن فرود آيد او باز خويش را در همان جا افكند و هر جا منزل نمايد او آنجا را منزلگاه خويش سازد. 📖بیانات معظم له در شرح خطبه 87 نهج البلاغه: «عِبَادَ اللَّهِ إِنَّ مِنْ أَحَبِّ عِبَادِ اللَّهِ إِلَيْهِ عَبْداً أَعَانَهُ اللَّهُ عَلَى نَفْسِهِ فَاسْتَشْعَرَ الْحُزْنَ وَ تَجَلْبَبَ الْخَوْفَ فَزَهَرَ مِصْبَاحُ الْهُدَى فِي قَلْبِهِ وَ أَعَدَّ الْقِرَى لِيَوْمِهِ النَّازِلِ بِه .....‏»
◼️اللهم ارزقنی حج بیتک الحرام فی عامی هذا و فی کل عام 🟣افاضات مرحوم آیت الله خوشوقت (اعلی الله مقامه) 🔷 و علیهم السلام 🔻نقش حضرات معصومین علیهم السلام در چه بوده است؟ ج: برنامه اصلی حج این است که مردم با خدا آشنا شوند. اما این کار نمی‌شود الّا با واسطه‌ای از جنس خود مردم. لذا خدا پیغمبراکرم و امامان علیهم السلام را آفرید که این‌ها از جنس خود آدم‌ها هستند، به زبان خود آدم‌ها حرف می‌زنند، آدم‌ها هم آن‌ها را می‌بینند و حرف‌شان را می‌شنوند، با آن‌ها دوست می‌شوند، تا آن حرف‌هایی که آن‌ها می‌زنند را به کار بندند و جلو بروند. رسیدن به خدا بدون وسایط شدنی نیست، لذا این‌ها را خدا خلق کرد. در دعای جامعه کبیره وارد شده است: «إِلَى‏ اللَّهِ‏ تَدْعُونَ‏ وَ عَلَيْهِ تَدُلُّونَ» ، شما مردم را دعوت به خدا می‌کنید و مردم را به خدا دلالت می‌کنید، این جور نیست که خدا این‌ها را خلق کرده باشد این‌ها مردم را به سوی خودشان دعوت کنند، برای پرستش خودشان، هر کسی با این‌ها آشنا شد او را به طرف خدا می‌فرستندش. لذا این‌ها صرفا دعوت کننده و پیشوایی هستند که جلو افتادنشان مردم را بالا می‌برد، از این جهت ارزشمند هستند. دارند خدمت بزرگی می‌کنند، چون بدون این‌ها نمی‌شد دیگر، مردم چون خدا را نمی‌بینند، صدایش را نمی‌شنوند، هیچ ارتباطی با او ندارند، طرف او خیلی سخت می‌روند، عادت کردند که باید ببینند، لذا این‌ها را می‌بینند، وقتی دیدند این‌ها هم صد در صد آنها را طرف خدا می‌فرستند، مشکل حل می‌شود .