💢 اطلاعیه | #اعلام_برنامه
کانال برداشت های نادرست اخلاقی در ماه مبارک رمضان با یک آیتم جدید، میهمان شما خواهد بود👇
🎙ارائه برداشت های نادرست اخلاقی بصورت صوتی توسط حجت الاسلام طاهری
#کوتاه_و_کاربردی👌
@akhlaghz
#تواضع_مذموم
چه بسیار کسانی که تعلق به شهرت و پرآوازگی و محبوبیت دارند و از همین رو افتادگی پیشه میکنند، تا از این راه به خواسته شُومِ خود چنگ یافته و در دید مردم، بزرگ و برجسته و معتبر نمایند.
باری، تواضع و کوچکی تنها در صورتی مقبول است که در برابرخداوند و برای خداوند باشد و هیچ چیز و یا هیچکس دیگر در آن لحاظ نشود.
آدمی جز در جلب توجه و عنایت خداوند نباید بکوشد. و جز خداوند طالب چیز دیگری نباشد، و اگر چیزی نیز به چنگ آورد آن را ناچیز انگارد، و به جای آنکه بر سر گذارد زیر پا نهاده و پشت پا زند.
📚اخلاق خوبان
@akhlaghz
☝️اشتیاق شرکت کننده دوره قبل جهت شرکت در دوره جدید
😋
👉 @akhlaghz
#شغل_یاعبادت
برخلاف تصور بسیاری از مردم، #استادی و #معلمی شغل و حرفه نیست.!! چرا که برخی از کارها از چنان ارزش و قداستی برخوردارند که واژه "شغل" برای آنها سبک و کوچک می نماید.
استادی و معلمی، #کار_خدا_جبرئیل_وانبیا علیهم السلام است؛ پس نه تنها یک شغل عادی محسوب نمی شود، بلکه جلوه ای از طاعت و عبادت الهی است.
💠 {الرَّحْمن* عَلَّمَ الْقُرْآنَ} ؛«خداوند رحمان، قرآن را تعلیم فرمود. »١
💠امام زين العابدين عليه السلام :
حق استاد تو اين است كه به او احترام گذارى، محضرش را موقّر دارى، با دقت به سخنانش گوش بسپارى، رويت به او باشد و به او توجّه نمايى، صدايت را بر صداى او بلندتر نكنى، هرگاه كسى از او سؤالى كند تو جواب ندهى، بلكه بگذارى خودش جواب دهد. در محضر او با كسى سخن نگويى، در حضور او از كسى غيبت نكنى، اگر پيش تو از او بدگويى شود، از وى دفاع كنى. عيبهايش را بپوشانى، خوبيها و صفات نيكش را آشكار سازى، با دشمن او همنشينى نكنى و با دوستش دشمنى نورزى. هر گاه اين كارها را كردى فرشتگان خدا درباره ات گواهى دهند كه تو براى رضاى خداى بلند نام، نه براى مردم، نزد آن استاد رفته اى و دانش او را فرا گرفته اى.٢
🔻ادامه دارد...
@akhlaghz
🔺... ادامه مطلب
✍معلم کار پنج گروه از مهندسان را میکند:
🚖 ماشینی که سوارش میشویم، نتیجه کار پنج گروه از مهندسان است:
- مهندسانی که مسئول کشف معدن هستند؛
- مهندسانی که مسئول استخراج مواد هستند؛
- مهندسانی که مسئول ذوب مواد هستند؛
- مهندسانی که مسئول قطعه سازی و طراحی قطعات ماشین هستند؛
- مهندسانی که مسئول مونتاژ قطعات و نظارت بر آن هستند.
اما یک #معلم باید "به تنهایی" ، کار این پنج گروه را روی #انسانها انجام دهد:
🌱 استعدادهای شاگردش را کشف کند؛
🌱 شاگرد را از انحرافهایی که به آن گرفتار شده است، خارج کند؛
🌱 با اخلاق و رفتار و محبت، شاگرد را به درس علاقه مند کند؛
🌱 با تدریس و تعلیم و تربیت، شاگرد را بسازد؛
🌱 با سعۀ صدر، تربیت شدگان را به هم متصل کند و جامعه را تشکیل دهد.
‼️ بنابراین، معلم #یک_تنه باید کار پنج گروه مهندس را انجام دهد؛ آن هم نه بر روی جمادات، بلکه بر روی «انسان» که صاحب روح است و کار با او، ظرافت و دقت خاصی را میطلبد.۳
١.الرحمن١_٢
٢.میزان الحکمه١٣۵٢
٣.مهارت معلمی ص٢٠
@akhlaghz
#اگر_بهشت_وجهنم_نبود
اكثر قريب به اتفاق كسانى كه خدا را عبادت مىكنند و نماز مىخوانند، گرچه واقعاً به قصد پرستش و اطاعت امر خدا اينكار را انجام مىدهند، اما اينگونه نيست كه منافع انجام عبادت يا ضررهايى كه از ترك عبادت عايد آنان مىشود، در انگيزه آنان تأثير نداشته باشد.
اكثر افراد نمازخوان در عين حال كه براى اطاعت امر خدا نماز مىخوانند، اما اينكار را يا به #طمع بهشت و يا براى #ترس از عذاب و جهنم انجام مىدهند. باورشان آمده خدايى هست و آن خدا جهنمى دارد و بىنمازها را به آن جهنم مىبرد! اگر روزى خدا به اين افراد بگويد ديگر جهنمى در كار نيست، يا بىنمازها را به جهنم نمىبرم، آنان ديگر نماز نخواهند خواند و هيچ عبادتى را انجام نخواهند داد!
نماز خواندن برخى افراد نيز براى رسيدن به بهشت است. اين گروه براى محروم نماندن از آن پاداشها است كه نماز مىخوانند! به طورى كه اگر بهشتى و پاداشى در كار نباشد آنان نيز هيچگاه عبادتى نخواهند كرد و نمازى نخواهند خواند!
البته #بندگان_مقرب و #اولياى_خدا نماز و عبادتشان با افراد معمولى قابل مقايسه نيست. آنان در نماز و عبادت خود چشمداشتى به بهشت و ترسى از عذاب و جهنم ندارند. اگر خدا بهشت و جهنم هم نداشت آنان باز هم خدا را عبادت مىكردند.
💠از اميرالمؤمنين على(عليه السلام) نقل شده است:
ما عَبَدْتُكَ خَوْفاً مِنْ نارِكَ و لا طَمَعاً فى جَنَّتِكَ لكِنْ وَجَدْتُكَ اَهْلا لِلْعِبادَةِ فَعَبَدْتك؛
خدايا! من تو را به شوق و رغبت بهشتت يا از ترس آتشت پرستش نكردم، بلكه تو را شايسته پرستش يافتم پس تو را پرستيدم.١
۱.بحارالانوار، ج ٨ باب ٢۴روايت١
📚 آیین پرواز ص١٨۶
@akhlaghz
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
ملاک تقدّم...
بعضی معتقدند تقدّم و برتری افراد را « جنسیت » آنها ، مشخص می کند ؛ لذا برخی ، آقایان را بر بانوان مقدم می دارند و برخی بالعکس ؛ درحالیکه معیارِ تقدّم ، تشخیص حق ، ایمان آوردن به آن وعمل بی چون و چرا و به موقع طبق آن است .
همانطور که می بینیم یک زن همچون حضرت خدیجه سلام الله علیها ، درست زمانی که بسیاری از مردان در تشخیص حقانیت اسلام مردد هستند ، حق را تشخیص داده و در گرایش به اسلام و ایمان به خدا و رسولش پیشتاز می شود ، و تمام دارایی عظیم خود را صرف دین می کند.❗️
☑️ « ﺍﮔﺮ ﻛﺴﻲ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﺳﻨّﺖ ﺑﺎﻃﻞ ﻭ ﻓﺮﺳﻮﺩﻩ ﺍﻱ ﺭﺍ ﺯﻳﺮ ﭘﺎ ﺑﮕﺬﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﻳﻦ ﺣﻖّ ﺟﺪﻳﺪ ﺭﺍ ﺑﭙﺬﻳﺮﺩ، ﻫﻢ ﻧﺒﻮﻍ ﻓﻜﺮﻱ ﻭ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﻣﻲﻃﻠﺒﺪ ﻭ ﻫﻢ ﺷﻬﺎﻣﺖِ ﺳﻨّﺖِ ﺑﺎﻃﻞ ﺷﻜﻨﻲ.
ﺩﺭ ﺷﺮﺍﻳﻄﻲ ﻛﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﻫﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﻫﺮ ﺩﻭ، ﻭ ﻳﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﺍﺻﻞ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﺧﺪﻳﺠﻪ ﺳﻠﺎﻡ ﺍﻟﻠّﻪ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﻭﺍﺟﺪ [ و دارای] ﻫﺮ ﺩﻭ ﺍﺻﻞ ﺑﻮﺩ، ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺧﺎﻃﺮ ﺍﺯ ﻧﺜﺎﺭ ﻣﺎﻝ ﺩﺭﻳﻎ ﻧﻜﺮﺩ » .
📚 زن در اینه جلال و جمال
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
غفلت از استغفار
خدا نکند به آنجا برسیم که خود را بی نیاز از استغفار بدانیم. بدترین حالات این است که کسی خود را راه یافته بیابد و دیگر نیازی به استغفار احساس نکند. اینجاست که شیطان خوشحال میشود و جشن میگیرد. اصلا یکی از شگردهای شیطان این است که انسان را از استغفار غافل کند.
💠 پیامبر خدا صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند:
ابلیس گفت:
أهلکتهم بالذنوب فأهلکونی بالاستغفار، فلما رأیت ذلک أهلکتهم بالأهواء فهم یحسبون أنهم مهتدون فلا یستغفرون؛
من آنان را با گناهان به هلاکت افکندم و آنان مرا با استغفار هلاک کردند. پس چون چنین دیدم، آنان را به واسطه (بدعتها و) هوسها (ی فرقهها و عقاید گوناگون) به هلاکت انداختم؛ در این صورت خیال میکنند را یافته اند و از این رو، دیگر استغفار نمی کنند.
📚استغفار راه رهایی از تنگناها ص١۵۵
@akhlaghz
شُکر یا شکایت ...⁉️
برخی به هنگام بیماری زبان به گله و شکایت باز کرده و از تقدیر خود ناراضی هستند ؛ درحالیکه درد و بیماری نوعی نعمت است و بخاطرش باید خداوند متعال را شاکر بود .
🍀 ﺍﻣﺎﻡ ﻣﺠﺘﺒﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺑﻪ ﻋﻴﺎﺩﺕ ﺑﻴﻤﺎﺭﯼ ﺭﻓﺖ ﻭ ﻓﺮﻣﻮﺩ:
ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻧﻌﻤﺘﯽ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﮑﺮ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺠﺎﯼ ﺁﻭﺭ؛ ﻭ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻳﺎﺩ ﻧﺒﺮﺩﻩ ﻭ ﺗﻮ ﻧﻴﺰ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻴﺎﺩ ﺁﺭ.
📚 کشکول شیخ بهایی
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
حلم
معمولا مردم در برابر اهانت و جسارت دیگران برآشفته شده و از خود عکس العمل جدی نشان می دهند؛ گاهی جسارتش را زبانی و گاهی عملی جبران می کنند. درحالیکه حلم و بردباری در چنین شرایطی باعث حفظ کرامت و بزرگی انسان و حقارت شخص توهین کننده خواهد شد، و اثرش در تربیت و اصلاح طرف مقابل ، بسیار بیشتر از مقابله به مثل است.
▪️مختصر تاریخ دمشق ـ به نقل از مردی از اهل شام ـ :
وارد مدینه شدم ، مردی را دیدم که زیبایی او مرا خیره کرد .
پرسیدم : این مرد کیست ؟
گفتند : حسن بن علی .
من بر علی به داشتن چنین فرزندی حسادت کردم . پس نزد او رفتم و گفتم : تو پسر ابو طالب هستی ؟
فرمود : من نوه او هستم .
گفتم : نفرین بر تو و پدرت ؛ نفرین بر تو و پدرت . اما او سکوت کرد و چیزی در جوابم نگفت .
سپس فرمود : فکر می کنم غریب هستی . اگر مرکبی از ما بخواهی در اختیارت می گذاریم ، اگر عطیه ای بخواهی به تو می دهیم ، و اگر یاری بخواهی یاری ات می کنیم.
من از نزد آن حضرت رفتم در حالی که محبوبترین فرد روی زمین نزد من بود .۱
۱.میزان الحکمه ۱۳۵
@akhlaghz
▪️قرآن
برخی قرآن را در شب قدر به سر می گیرند ، اما در طول سال هیچ ارتباطی با آن ندارند ؛ درحالیکه انس با قرآن برای انسان ، سراسر خیر و برکت است.
🔹امام على عليه السلام : كتاب خداوند تبارك و تعالى را بياموزيد؛ زيرا كه آن نيكوترين سخن و رساترين اندرز است و قرآن را بفهميد؛ زيرا كه آن بهار دلهاست و از نور آن شفا جوييد؛ زيرا كه آن شفابخش بيماريهاى سينه هاست و آن را نيكو تلاوت كنيد؛ زيرا كه آن بهترين داستان (تاريخ) است.۱
☑️ ﺩﺭ ﻟﻴﺎﻟﻰ ﻗﺪﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﻪ ﺩﻝ ﻛﻦ، ﻧﻪ ﻓﻘﻂ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﻪ ﺳﺮ، ﻛﻪ ﺍﻭﻟﻰ ﺟﻮﻫﺮ ﺫﺍﺕ ﺗﻮ ﮔﺮﺩﺩ ﺩﻭﻣﻰ ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﮔﻮﻫﺮ ﺗﻮ ﺍﺳﺖ.۲
۱.میزان الحکمه
۲-پندهای حکیمانه در اثار استاد حسن زاده املی
@akhlaghz
🏴🏴🏴
⚫️ اول مظلوم...
در زیارت حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام آمده :
«السَلامُ علیْکَ یا ولیَ اللّه انتَ اوّلُ مَظلومٍ...»
مظلومیت حضرت دارای اقسام و ابعادی است ...
ابن ابی الحدید _ که عالم معتبر و مهم اهل تسنن می باشد اما نسبت به امیرالمومنین علیه السلام جداًً محبت و ارادت دارد_ در ابتدای شرحش[ بر نهج البلاغه که بیست جلد است !!!] عباراتی درمورد حضرت دارد که مضمونش این است:
«کسیکه قدرتمندان و زمامداران دنیا افراد را وادار کردند که به او ناسزا بگویند( درخطبه های نمازجمعه و درقنوت نمازها به آن حضرت لعن و ناسزا می فرستادند و نیز در منبرها و سخنرانیها ) و هرکس که می خواست فضیلتی درمورد او نقل کند ، تهدید به قتل می کردند .»
سپس می گوید :
« با وجود همه ی این مسایل آنقدر فضیلت از آن حضرت نقل شده که احمد بن حنبل ( امام حنبلی ها) می گوید:
لم یُنقل لأحدٍ من الصحابة ما نُقلَ فی علی ٍ... درمورد هیچ یک از صحابه ، به اندازه علی علیه السلام فضیلت نقل نشده است .»
وی حضرت را به شیشه عطر تشبیه می کند که وقتی شکسته می شود ، عطرش بیشتر منتشر می شود.
📚نکته ها از گفته ها ج۲
@akhlaghz
برداشت های نادرست اخلاقی
🎧 در خلوت خود گوش کنین ..! 🎙از ادعا تا عمل #برداشتهای_نادرست_اخلاقی #برداشت ۶ 🎬 #صوت @akhlagh
🔺اگر این صوت👆، در شما ایجاد انگیزه و دغدغه کرد به کانال جدید ما بپیوندید 👇👇👇