#وسعت_رزق
آیا ما وسعت رزق بخواهیم یا نخواهیم؟
معلوم نیست زیاد داشتن، وسعت رزق باشد. زیاد بهره گرفتن و استفاده کردن، وسعت رزق است. این که به فکر دیگران باشیم و به دیگران خیر برسانیم وسعت رزق است؛ اما این که جمع کنیم و نه خودمان مصرف کنیم و نه به دیگران بدهیم، این وسعت رزق نیست!!
💠 امیر المؤمنین (علیه السلام) یک موقعی درهمی را به دست مبارک گرفتند و فرمودند:
{أما إنک إن لم تخرج عنی لا تنفعنی}؛ "بدان که اگر تو از دست من بیرون نشوی سودی به حال من نخواهی داشت".۱
تا وقتی که در دست منی فایده ای نداری، ولی اگر از دست من بیرون رفتی و یک مشکلی را حل کردی، گره از کار کسی گشودی، شکمی را سیر کردی، به خودم به خانوادهام خیر رساندی، فایده داشته ای.
‼️ اگر از این پول خیری درآمد، آن پول خوب و قشنگ است. #خیر در این است که به #اندازه خودمان مصرف کنیم و بقیه اش را هم #صرف_دیگران کنیم.
۱.مجموعة ورام، ج ۱، ص ۱۵۷
📚 آرامش زندگی درپرتو تقوا ص۹۹
@akhlaghz
6.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کلیپ
🔺 تنها راه نجات بشر چیست؟!
@akhlaghz
🔻به کانال دیگر ما بپیوندید🔻
برداشتهای نادرست از احکام 👇
@ahkamz
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
هدایت شده از برداشت های نادرست از احکام
سرمه و مداد چشم
برخی گمان میکنند سرمه یا مدادِ چشم مانع غسل و وضو است؛ درحالی که اگر داخل چشم کشیده شود، برای غسل یا وضو اشکالی ندارد.
بله، اگر سرمه یا مداد، بیرون چشم کشیده شود و مانع رسیدن آب باشد، باید برای غسل و وضو برطرف گردد.
‼️ نکته: اگر جرمِ سرمه یا مداد برطرف شود و فقط رنگ آن باقی بماند، برای وضو و غسل مانعی ندارد .
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
عیب جویی
عدهای دائم در حال بررسی و افشای عیوب واشتباهات دیگران هستند و از خویش غافلند؛ درصورتی که اگر خود را خوب بنگرند، عیوبی دارند که اصلاح آن، فرصت برای عیب جوئی از دیگران باقی نمیگذارد!!
🔹 امام علی (علیه السلام) فرمودند:
تو نفس خویش را حسابرسی کن، که به حساب دیگران، حسابگری جز تو خواهد رسید !! ۱
🔹 و نیز فرمودند:
طُوبَى لِمَنْ شَغَلَهُ عَيْبُهُ عَنْ عُيُوبِ النَّاسِ
«خوشا بحال كسى كه پرداختن به عيب خود، او را از عيب ديگر مردم باز مىدارد ».۲
۱.کتاب الحیاة ( منبع: نهج البلاغه )
۲.نهج البلاغه خطبه۱۷۶
@akhlaghz
📝 حساب کتاب
بزرگ ترين عيب و زيان ترك محاسبه نفس اين است كه آثار گناه در روح باقى مىماند و روز به روز انسان آلوده تر گشته، قلبش ظلمانى تر و تاريك تر مى گردد و بيشتر از خداوند فاصله مى گيرد.
در حالى كه توجه ندارد و چه بسا خیال مىكند كه فرد شايسته و خوبى شده است و به خود مىبالد كه من چنين و چنانم، در صورتى كه واقعيت اين است كه هر روز بيش از پيش سقوط مىكند و در پرتگاه شقاوت و بدبختى فرو مىغلطد.
💠 قرآن میفرماید:
«قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمالاً. الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعاً» ؛
بگو: آيا شما را از زيان كارترين مردم آگاه گردانم؟ [آنان] كسانى اند كه تلاششان در دنيا به هدر رفته و خود مى پندارند كه كار خوب انجام مىدهند. ۱
🔹امام صادق(عليه السلام):
هرگاه شخصى گناهى كند، در دلش نقطه اى سياه بر آيد. پس اگر توبه كند، محو شود و اگر بر آن گناه بيفزايد، آن سياهى فزونى گيرد تا بر دلش چيره گردد و هرگز رستگار نشود. ۳،۲
۱.کهف ۱۰۳،۱۰۴
۲.کافی ج۲ ص۲۷۱
۳.یاد او ص۱۳۱
@akhlaghz
❌ بدترین دوست
عده ای در عالم رفاقت، روی دوستان خود حساب ویژهای باز میکنند، از این جهت که آنها را ابزاری برای رسیدن به خواستههای خود میدانند و معتقدند: «رفیق باید در چنین مواقعی به درد آدم بخورد» .
درحالیکه پسندیده نیست انسان برای رسیدن به مقاصد خود، دیگران را به رنج وزحمت بیاندازد، حتی اگر او رفیق و دوست صمیمیاش باشد... ❗️
💌امام علی (علیه السلام) در نکوهش چنین افرادی میفرماید:
بدترین دوست آن است که برای او به رنج و زحمت افتی و دوستی که انسان را دچار مشکلات میکند، مایه شر است، پس او از بدترین دوستان به شمار میآید.
📚 نهجالبلاغه ح۴۷۹
@akhlaghz
سبد پُر از آب
برخی بااین توجیه که از قرآن چیزی متوجه نمی شوند، در تلاوت آن کوتاهی می کنند؛ ومعتقدند تا زمانی که آیات قرآن درک نشود ، #خواندن_ظاهری آن بیهوده است‼️ درحالیکه این مکر و حیله شیطان برای محروم کردن انسان از ارتباط با آیات الهی و استفاده از آثار فوقالعاده آنست. چرا که قرائت روزانه قرآن دروازه ورود به مراحل بالاتر یعنی انس، فهم ظرایف و عمل به این کتاب آسمانی می باشد.
🔺 امام علی (ع)می فرماید:
هیچ کس با این قرآن ننشست، مگر آنکه با افزایش یاکاهشی از کنارش برخاست؛ افزایش در هدایت و یا کاستی از کوری (دل و باطن).۱
💭 حکایت :
مرد بی سوادی قرآن می خواند، ولی معنی آن را نمی فهمید. روزی پسرش از او پرسید:«چه فایده ای دارد قرآن می خوانید؟»
پدر گفت:«پسرم! سبدی 🗑 بگیر و از آب دریا پرکن و برایم بیاور». پسر سبدی را که در آن زغال می گذاشت گرفت و به طرف دریا رفت و چندبار امتحان کرد. سپس به پدرش گفت:«که هیچ فایده ای ندارد، چراکه این کار غیر ممکن است».
پدر با لبخند به پسرش گفت:«سبد قبلا چطور بود؟» پسرک متوجه شد سبد که از باقی مانده های زغال کثیف و سیاه بود،الان کاملا پاک و تمیز شده است. پدر گفت:«این حداقل کاری است که قرآن برای قلبت ❤️ انجام می دهد.»
📚۱.نهج البلاغه ،خطبه ۱۷۶
@akhlaghz
انگيزه، اخلاص، نشاط و آگاهى در كربلا
بر خلاف دنياى امروز كه به ثروت، نيرو، اطلاعات، تخصص، تكنولوژى و حمايت ديگران تكيه دارد، اسلام كارائى و نقش همهى آنها را در كنار ايمان به خدا، اخلاص، نشاط و انگيزه مىداند.
نمونهها:
🔸نماز بىنشاط، مورد انتقاد قرآن است. «قامُوا كُسالى»
🔸انفاق بىنشاط، مورد انتقاد قرآناست. «هُمْ كارِهُونَ»
🔸انجام كار بدون نشاط يا همراه با بهانهگيرى، به منزلهى انجام ندادن آن است، بنىاسرائيل چون بعد از بهانهگيرههاى زياد، گاوى را ذبح كردند قرآن مىفرمايد: گويا ذبح نكردند. «فَذَبَحُوها وَ ما كادُوا يَفْعَلُونَ»
🔸بارها قرآن از كسانى كه هنگام رفتن به جبهه بىنشاط بودند، انتقاد كرده است. «اِثّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ»
🔸از ايمان و توجّه كسانى كه تنها به هنگام اضطرار روبه خداوند مىكنند، انتقاد كرده و مىفرمايد: همين كه در آستانه غرق شدن قرار گرفتند، خدا را مىخوانند ولى همين كه نجات يافتند، فراموش مىكنند. «فَإِذا رَكِبُوا فِي الْفُلْكِ دَعَوُا اللّهَ... فَلَمّا نَجّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إِذا هُمْ يُشْرِكُونَ»
⚠️ ايمان در لحظهى خطر كار فرعونى است كه در آستانهى غرق شدن گفت: ايمان آوردم و خداوند در پاسخ او فرمود: «آلْآنَ وَ قَدْ عَصَيْتَ قَبْلُ»
‼️ در كربلا نشاط بود؛
🔹امام حسين عليه السلام فرمود: مرگ مانند گردنبند در سينه دختران جوان است.
🔹فرزند سيزده ساله امام حسن عليه السلام (حضرت قاسم) فرمود: مرگ نزد من از عسل شيرينتر است.
🔹ياران امام حسين عليه السلام مىگفتند: اگر بارها زنده شويم باز كشته شويم، دست از تو بر نمىداريم.
✅ نشاط بالاتر از رضايت و تسليم است؛ ريشهى نشاط ايمان به راه، رهبر و هدف است و بىنشاطى، نشانهى باورنداشتن راه، رهبر و هدف است.
📚 قرآن و امام حسین علیه السلام (ده گفتار)
@akhlaghz
❌ خودکشی
افرادى هستند كه به خاطر نداشتن ايمان و توكل و اميد و سعه صدر و صبورى،خود را در بنبست مىپندارند و دست به خودكشى مىزنند. اين افراد به خيال خود با خودكشى، خود را راحت مىكنند،در حالى كه سؤال و جوابهاى الهى پس از مرگ شروع مىشود. مثال افرادى كه خودكشى مىكنند،مثال كسانى است كه خود را از چاله بيرون مىآورند و به چاه مىاندازند.
كسانى كه در اثر خودنمايى و هوسها و لذتهاى زودگذر و يا مشهور شدن در عملياتى انتحارى يا پرتاب از بلندى و جاهاى خطرناك يا در رانندگى و يا...شركت كرده و گرفتار سانحه و مرگ مىشوند،اينها نيز خودكشى است.خودكشى حرام است. حتى كسانى كه در تحصيل و كار و عبادت و ورزش دست به يكسرى كارهاى خلاف عادت مىزنند،اگر كشته شوند،اين يك نوع خودكشى به حساب مىآيد.
💠قرآن کریم میفرماید :
«وَ أَنْفِقُوا فِي سَبِيلِ اللّهِ وَ لا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ». بقره ١٩۵
✅ و اما شهادتطلبى،آن است كه انسان به خاطر رسيدن به يك هدف برتر،براى رضاى خدا،دفاع از وطن و دين حق و مؤمنان جان خود را فدا كند و از هيچ تهديدى نهراسد.
📚 پرسشها و پاسخهای قرآنی ٢،ص١١۵
@akhlaghz
🌹 اخلاق کودکان...
کودک باید در محیط خانه و تحت تربیت والدین خود بزرگ شود؛ اما والدین گاهي از این حقیقت غافلند که خود نیز از اخلاق کودکان تأثیر میپذیرند و در کنارشان در حال بزرگتر شدن هستند...!!
✅ پيامبر صلي الله عليه و آله:
كودكان را به خاطر پنج چيز دوست مى دارم :
👈اول آن كه بسيار مى گِريند ،
👈دوم آن كه باخاك بازى مى كنند،
👈سوم آن كه دعوا كردن آنان همراه با كينه نيست؛
👈چهارم آن كه چيزى براى فردا ذخيره نمى كنند،
👈پنجم آن كه مى سازند و سپس، خراب مى كنند(دل بستگى ندارند)
📚مواعظ العدديّه ، ص ۲۵۹
@akhlaghz
نماز و آبرو
كسانى هستند كه در محلۀ خود حاضر به كار خلاف نيستند، چون مردم او و بستگانش را مىشناسند، ولى اگر همين اشخاص به منطقه ناشناسى هجرت كنند، خلاف براى آنان سنگينى قبلى را ندارد.
💠 شركت در نماز، انسان را وابسته به مسجد و اسلام و مردم مىكند و براى مسجدى، سيمائى از تقوا مىسازد كه با اين عنوان حتّىالمقدور حاضر به خلاف نيست. مىداند كه كار خلاف، آبروى مذهبى او را مىبرد، لباس قدسى و محبوبيّت را از تنش بيرون مىآورد، ولى افرادى كه از مردم و اسلام و مسجد بريدهاند، خلاف كارى برايشان خيلى سختى ندارد، او عنوان مذهبى پيدا نكرده تا غم از دست دادنش را بخورد.
آرى، كسى كه لباس سفيد بپوشد خودش روى زمين آلوده نمىنشيند.
📚 ١١۴نکته درباره نماز، ص٧۵
@akhlaghz