🎁 ﭘﺎﺩﺍﺵ ﻣﺨﺼﻮﺹ ﺭﻭﺯﻩ
ﺩﺭ ﺣﺪﻳﺚ ﻗﺪﺳﻰ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ:
ﺍﻟﺼﻮﻡ ﻟﻰ ﻭ ﺍﻧﺎ ﺍﺟﺰﻯ ﺑﻪ. « ﺭﻭﺯﻩ ﺑﺮﺍﻯ ﻣﻦ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﻣﻦ ﺧﻮﺩ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺩﻫﻢ».
ﻳﻌﻨﻰ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺘﻌﺎﻝ ﺛﻮﺍﺏ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺪﻭﻥ ﻭﺍﺳﻄﻪ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ، ﻋﻠﺎﻭﻩ ﺑﺮ ﺛﻮﺍﺏ ﻫﺎﻳﻰ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻛﺘﺎﺏ [قرآن] ﻭ ﺳﻨﺖ ﺫﻛﺮ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ:
ﻓﻠﺎ ﺗﻌﻠﻢ ﻧﻔﺲ ﻣﺎ ﺍﺧﻔﻰ ﻟﻬﻢ ﻣﻦ ﻗﺮﺓ ﺍﻋﻴﻦ ... « ﭘﺲ ﻫﻴﭻ ﻛﺲ ﻧﻤﻰ ﺩﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﭼﻪ ﭼﺸﻢ ﺭﻭﺷﻨﻰ ﻫﺎﻳﻰ ﺑﺮﺍﻯ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﺨﻔﻰ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ».(سجده۱۷)
ﻳﻌﻨﻰ ﻗﺎﺑﻞ ﻭﺻﻒ ﻭ ﺗﻮﺻﻴﻒ ﻧﻴﺴﺖ.
-در محضر ایت الله بهجت
@akhlaghz
💐 دوستی ...
بعضی افراد ، خیلی سخت با دیگران ارتباط میگیرند ، به همین خاطر همیشه در حسرت داشتن دوستانی خوب به سر می برند ؛ درصورتی که هر کس با سرمایه هایی مثل ایمان ، حسن خلق, ادب ، احسان و... می تواند بهترین افراد را برای دوستی درکنار خود داشته باشد .
🔹امام علی علیه السلام می فرماید:
ناتوان ترين مردم كسى است كه در دوست يابى ناتوان است ، و از او ناتوان تر آن كه دوستان خود را از دست بدهد.
.نهج البلاغه ح۱۲
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
⚜ صدقه ...
باور بسیاری بر این است که اگر برای کمک به نیازمند مبلغی راهزینه کنند ، این پول از دستشان رفته و در مخارج زندگی خود دچار مشکل خواهند شد❗️درحالیکه صدقه دادن ، معامله باخدا در وقت تنگدستی و یکی از اسباب زیادشدن روزی است...
🔹امام علی عليه السلام می فرماید: استنزلوا الرزق بالصدقة..« روزی را با صدقه فرود آورید» .
نهج البلاغه ح۱۳۷
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
💐 کوی حبیب ...
گاهی دلم هوای کوی حبیب دارد
حاجت همی به شمّ بوی طبیب دارد
پرسم زخود چرا تو، آسوده ای به منزل؟!
آنگه که سر به صحرا، یارِ غریب دارد !!
@akhlaghz
✨🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
🍃
📿 نماز
ﺑﺮ ﺧﻠﺎﻑ ﺗﺼﻮّﺭ ﺑﻌﻀﯽ ﮐﻪ ﻧﻤﺎﺯ ﺭﺍ ﺗﮑﺮﺍﺭ ﻣﯽﺩﺍﻧﻨﺪ، ﻧﻤﺎﺯ ﻧﺮﺩﺑﺎﻥ ﺗﺮﻗﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻫﺮ ﭼﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﺎ ﺣﻀﻮﺭ ﻗﻠﺐ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﺷﻮﺩ ﺑﺎﻟﺎﺗﺮ ﻣﯽﺭﻭﯼ، ﮔﺮﭼﻪ ﺩﺭ ﻇﺎﻫﺮ ﺭﮐﻮﻉ ﻭ ﺳﺠﻮﺩﻫﺎ ﺗﮑﺮﺍﺭ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭﻟﯽ ﺩﺭ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﭘﻠّﻪﻫﺎﯼ ﻧﺮﺩﺑﺎﻧﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﻮﺟﺐ ﺑﺎﻟﺎ ﺭﻓﺘﻦ ﻣﻌﺮﻓﺖ ﻭ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻣﯽﺷﻮﺩ.
ﺑﻪ ﺗﻌﺒﻴﺮ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﻳﻦ ﺍﻋﻤﺎﻝ ﺑﻪ ﻇﺎﻫﺮ ﺗﮑﺮﺍﺭﯼ، ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﮐﻠﻨﮕﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺣﻔﺮ ﭼﺎﻩ ﻣﯽﺯﻧﻨﺪ، ﮐﻠﻨﮓ ﺯﺩﻥ ﺩﺭ ﻇﺎﻫﺮ ﺗﮑﺮﺍﺭﯼ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣّﺎ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﻫﺮ ﮐﻠﻨﮕﯽ ﮐﻪ ﻣﯽﺯﻧﻴﺪ ﺑﻪ ﻋﻤﻖ ﺑﻴﺸﺘﺮﯼ ﻣﯽﺭﻭﻳﺪ ﻭﻳﮏ ﻗﺪﻡ ﺑﻪ ﺁﺏ ﻧﺰﺩﻳﮏ ﺗﺮ ﻣﯽﺷﻮﻳﺪ. ﺑﻪ ﻫﺮ ﺣﺎﻝ، ﻇﺎﻫﺮ ﻧﻤﺎﺯ ﺗﮑﺮﺍﺭﯼ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣّﺎ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﻋﻤﻖ ﺑﺨﺸﻴﺪﻥ ﻭ ﭘﺮﻭﺍﺯ ﺍﺳﺖ.
-یکصد و چهارده نکته در باره نماز
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
🐝🌵🐝🌵🐝🌵🐝🌵🐝🌵🐝🌵
😠خشم عاقلانه...
گاهی انسان در استفاده از قوه ی غضب خود،یا افراط می کند ویا تفریط ؛جایی که نیاز است غضبناک نمی شود و جایی که نیاز نیست بي دلیل غضبناک می شود.
گاهی افراط در غضب چنان بر فرد مسلط می شود که از اختیار عقل و شرع خارج می گردد و قدرت تفکررا از او سلب می کند ولي ریشه کن کردن آن نيز از وجود او کاری غیر ممکن است و انسان نيز مکلف نیست غضب را در وجود خود به طور کلی ریشه کن کند،بلکه تنها کاری که انسان در موقع عصبانیت بایستی انجام دهد ،تضعیف کردن خشم در درون خویش است .
💟خداوند در قرآن کریم می فرماید:
(والكاظمين الغيظ) نه اینکه بگويد (والفاقدين الغيظ).پس وجود غضب در انسان قوه ای جدانشدنی است اما بايستي تحت فرمان عقل و شرع عمل کند ،درجایی که لازم است انسان غضب کند و درجایی که لازم نیست، حلم و بردباری پیشه کند.
🌟پیامبر اکرم می فرمايند :
غضب ،ایمان را فاسد می کند ،همانطور که سرکه عسل را.🍯
📖کتاب اخلاق شبّر/ص 248
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
🔸 زرنگی ...
متأسفانه بسیاری از مردم دچار این اشتباه هستند، [که]نفاق و دورویی و مكر و خدعه را یك امتیاز برای خود می شمارند و به آن نام «زرنگی» می دهند، [اما]صداقت و صراحت و یك رویی را از كم شعوری می شمارند !
گمان می كنند كه با مكر و خدعه و نفاق بهتر می توان با عوامل حیات هماهنگی كرد و پیش رفت، غافل از اینكه طبع عالم بر درستی و صداقت است، آن كس كه با خدا مكر كند خداوند فوق همه ی مكركنندگان است.
قرآن كریم همواره از راستی و صداقت و صراحت دم می زند و با ندای بلند می فرماید كه مكر و نیرنگ و نفاق- با همه ی پیشرفتهای موقت- محكوم به شكست خوردن است، روزگارْ بساط نیرنگ و دورویی را درهم می پیچد و شیشه ی نفاق را می شكند...
📚 مجموعه آثار شهید مطهری ج۲۲(www.mortezamotahari.com)
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
🎒 توشه ...
مردم عموماً برای سفرهای تفریحی و... ، به اندازه کافی وحتی بیشتر از نیاز بار و بُنه می بندند ، ولی برای سفر اخروی خود توشه ی لازم را برنمی دارند؛ درحالیکه این سفر بس مشکل و طولانی است و قابل مقایسه با سفرهای دنیا نیست❗️
🔹 امام [عليه السلام] وقتى از جنگ صفين برگشت و به قبرستان پشت دروازه كوفه رسيد رو به مردگان كرد، فرمود :
اى ساكنان خانه هاى وحشت زا ، و محله هاى خالى و گورهاى تاريك، اى خفتگان در خاك ، اى غريبان ، اى تنها شدگان ، اى وحشت زدگان ، شما پيش از ما رفتيد و ما در پى شما روانيم ، و به شما خواهيم رسيد.
اما خانه هايتان ! ديگران در آن سكونت گزيدند ؛
و اما زنانتان ! با ديگران ازدواج كردند؛
و اما اموال شما ! در ميان ديگران تقسيم شد !
اين خبرى است كه ما داريم ، حال شما چه خبر داريد ؟
( سپس به اصحاب خود رو كرد و فرمود : ) بدانيد كه اگر اجازه سخن گفتن داشتند ، شما را خبر مى دادند كه ، « بهترین توشه ، تقوا است».
📚 نهج البلاغه ح۱۳۰
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
💐🍂🍂🌼🍂
🍂
🍂
🌼
🍂
▫️لزوم خودسازی
عده ای فقط در حال آباد سازی دنیایشان هستند و از خویشتن غافلند. سود را در برج سازی ، ویلا سازی ، بدن سازی و ... می دانند ؛ دریغ از اینکه منفعت حقیقی در «خودسازی» است❗️
🔹 امیرالمومنین علیه السلام :
هر کس نفسش را به حال خود گذارد و آن را تربیت نکند ، خود را هلاک نموده است !
🍂🌼🍂🌼🍂
💭 حکایت
ابراهیم ادهم بلخی ، پادشاه زاده بود. روزی در قصر خود نشسته بود و بیرون آن را تماشا می کرد. ناگهان دید مرد فقیری در سایه قصر او نشست و کیسه نانی کهنه را باز کرد و یک قرص نان از آن بیرون آورد و خورد و آبی آشامید و به راحتی خوابید.
ابراهیم با خود گفت : هرگاه نفس انسان به این مقدار غذا قناعت کند و راحت بخوابد، چرا من برای این مظاهر دنیوی باید در زحمت باشم و آخرش حسرت بخورم و در وقت مردن هم نتیجه ای نداشته باشد ؟ پس به کلی ترک مملکت و ریاست کرد و لباس فقر پوشید و از بلخ هجرت کرد.
📚 بهشت اخلاق ، ج ۱
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
13.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این ویدئو رو از دست ندین ...
⁉️ چگونه می توان همچون پیامبر (ص) اسرار عالم را دید و شنید ؟!
#استادانصاریان
باور بسیاری بر این است که انسان فقط قابلیت درک تصاویر و صداهای دنیایی را دارد ، درحالیکه با رعایت دو نکته ی اساسی ، می توان همچون پیامبر اسلام «صلی الله علیه و آله» ، اسرار عالم را نیز ، دید و شنید :
💠 از رسول الله (ص) نقل شده که فرمود:
اگر ﺯﻳﺎﺩﻩ ﺭﻭﻯ ﺷﻤﺎ ﺍﻧﺴﺎﻧﻬﺎ ﺩﺭ ﺳﺨﻦ ﮔﻔﺘﻦ ﻧﺒﻮﺩ، ﻭ ﺍﮔﺮ ﭘﺮﻳﺸﺎﻧﻰ ﻭ ﺁﺷﻔﺘﮕﻰ ﺩﻟﻬﺎﺗﺎﻥ ﻧﺒﻮﺩ، ﻫﺮ ﺁﻳﻨﻪ ﺷﻤﺎ ﻫﻢ ﻣﻰ ﺩﻳﺪﻳﺪ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻣﻦ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﻢ، ﻭ ﻣﻰ ﺷﻨﻴﺪﻳﺪ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻣﻦ ﻣﻰ ﺷﻨﻮﻡ .
-ترجمه تفسیر المیزان
@akhlaghz
🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿
فخرِ فانی....!!
گاهی انسان موهبت هایی که خداوند از لطف خویش به او عطا نموده را نتیجه همت خود دانسته و با آنها به دیگران فخر می فروشد. گاه به پست و مقامش می بالد ،گاه به مال و ثروت و حتی گاهی به پست و مقام فرزند يا اقوام خويش!!
اما❗️هیچ چیز در این دنیای فانی ارزش فخر فروشی ندارد چرا که انسان و آنچه به او افتخار می کند در چشم بهم زدنی از بین می روند همانطور که قرآن می فرماید :
« کلُّ شيٍ هالکٌ الّا وجهه » ، جز ذات پاک خداوند همه چیز نابود شدنی است.۱
🌈مولای متقیان علی(ع)مي فرماید:
انسان را چه به فخرفروشی!
ابتدايش نطفه ای است و فرجامش مرداري ! نه می تواند خودرا روزی دهد و نه می تواند جلوی مرگ خود را بگیرد...!!! ۲
۱. سوره قصص آیه۸۸
۲.نهج البلاغه موضوعي
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
ملاک تقدّم...
بعضی معتقدند تقدّم و برتری افراد را « جنسیت » آنها ، مشخص می کند ؛ لذا برخی ، آقایان را بر بانوان مقدم می دارند و برخی بالعکس ؛ درحالیکه معیارِ تقدّم ، تشخیص حق ، ایمان آوردن به آن وعمل بی چون و چرا و به موقع طبق آن است .
همانطور که می بینیم یک زن همچون حضرت خدیجه سلام الله علیها ، درست زمانی که بسیاری از مردان در تشخیص حقانیت اسلام مردد هستند ، حق را تشخیص داده و در گرایش به اسلام و ایمان به خدا و رسولش پیشتاز می شود ، و تمام دارایی عظیم خود را صرف دین می کند.❗️
☑️ « ﺍﮔﺮ ﻛﺴﻲ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﺳﻨّﺖ ﺑﺎﻃﻞ ﻭ ﻓﺮﺳﻮﺩﻩ ﺍﻱ ﺭﺍ ﺯﻳﺮ ﭘﺎ ﺑﮕﺬﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﻳﻦ ﺣﻖّ ﺟﺪﻳﺪ ﺭﺍ ﺑﭙﺬﻳﺮﺩ، ﻫﻢ ﻧﺒﻮﻍ ﻓﻜﺮﻱ ﻭ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﻣﻲﻃﻠﺒﺪ ﻭ ﻫﻢ ﺷﻬﺎﻣﺖِ ﺳﻨّﺖِ ﺑﺎﻃﻞ ﺷﻜﻨﻲ.
ﺩﺭ ﺷﺮﺍﻳﻄﻲ ﻛﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﻫﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﻫﺮ ﺩﻭ، ﻭ ﻳﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﺍﺻﻞ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﺧﺪﻳﺠﻪ ﺳﻠﺎﻡ ﺍﻟﻠّﻪ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﻭﺍﺟﺪ [ و دارای] ﻫﺮ ﺩﻭ ﺍﺻﻞ ﺑﻮﺩ، ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺧﺎﻃﺮ ﺍﺯ ﻧﺜﺎﺭ ﻣﺎﻝ ﺩﺭﻳﻎ ﻧﻜﺮﺩ » .
📚 زن در اینه جلال و جمال
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
🍃 ﺑﺮﺗﺮ ﺍﺯ ﺗﺸﺮﻑ ...
به گمان برخی در دوران غیبت ، تمامِ خیر ، تشرف به خدمت امام زمان عج است؛ در صورتی که شاید اطاعت خدا و توسل به ائمه علیهم السلام از تشرف بهتر باشد ❗️
« ﻟﺎﺯﻡ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﭘﻰ ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺧﺪﻣﺖ ﻭﻟﻰ ﻋﺼﺮ - ﻋﺠﻞ ﺍﻟﻠﻪ ﺗﻌﺎﻟﻰ ﻓﺮﺟﻪ ﺍﻟﺸﺮﻳﻒ - ﺗﺸﺮﻑ ﺣﺎﺻﻞ ﻛﻨﺪ، ﺑﻠﻜﻪ ﺷﺎﻳﺪ ﺧﻮﺍﻧﺪﻥ ﺩﻭ ﺭﻛﻌﺖ ﻧﻤﺎﺯ ﺳﭙﺲ ﺗﻮﺳﻞ ﺑﻪ ﺍﺋﻤﻪ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺯ ﺗﺸﺮﻑ ﺑﺎﺷﺪ؛
ﺯﻳﺮﺍ ﻫﺮ ﻛﺠﺎ ﻛﻪ ﺑﺎﺷﻴﻢ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﺪ ﻭ ﻣﻰ ﺷﻨﻮﺩ، ﻭ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﻏﻴﺒﺖ ﺍﻓﻀﻞ ﺍﺯ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﺣﻀﻮﺭ ﺍﺳﺖ؛ ﻭ ﺯﻳﺎﺭﺕ ﻫﺮ ﻛﺪﺍﻡ ﺍﺯ ﺍﺋﻤﻪ ﺍﻃﻬﺎﺭ - ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺯﻳﺎﺭﺕ ﺧﻮﺩ ﺣﻀﺮﺕ ﺣﺠﺖ - ﻋﺠﻞ ﺍﻟﻠﻪ ﺗﻌﺎﻟﻰ ﻓﺮﺟﻪ ﺍﻟﺸﺮﻳﻒ - ﺍﺳﺖ».۱
۱-در محضر ایت الله بهجت
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
⭕️ گناه در خلوت ...
برخی از افرادی که حفظ ظاهر می کنند و در انظار عموم گناه نمی کنند ، در خلوت خود به دور از چشم دیگران مرتکب انواع معاصی می شوند ؛ غافل از آن که خدایی که حاکم و مالک هر دو عالم است ،در خلوت و جلوت ، شاهد و ناظر اعمال و رفتار مخلوقات خویش است .
🔹امیرالمومنین علی علیه السلام: اتَّقُوا مَعَاصِيَ اللَّهِ فِى الْخَلَوَاتِ فَإِنَّ الشَّاهِدَ هُوَ الْحَاكِمُ .
« از نافرمانى خدا در خلوت ها بپرهيزيد، زيرا همان كه گواه و شاهد [اعمال]است، [ در روز جزا ] داورى مى كند ».
نهج البلاغه ح۳۲۴
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05