🌸🍃🍃🍃🍃
🍃
🍃
🍃
🍃
✅ اهمیت اخلاق ...
مشهور در میان ما این است که اعتقادات، اصول دین و احکام، فروع دین را تشکیل میدهد و بخش سوم دین را هم اخلاق میدانیم. همین موجب شده بسیاری تصور کنند اخلاق اهمیت چندانی ندارد .
اساساً بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی ما مسلمانان به برداشتهای نادرست از موضوع رابطه دین و اخلاق باز میگردد.
🔷 توضیح این مطلب به مباحث تخصصی طولانی نیاز دارد؛ اما آنچه در این مجال میگنجد، اشاره به یک دلیل عقلی بروندینی و انبوهی از دلایل نقلی دروندینی است:
از جنبه بروندینی باید توجه داشت که اخلاق، مستقل و مقدم بر دین است و اگر چنین نباشد، هیچ دلیلی برای ضرورت پذیرش دین، پایبندی به اعتقادات صحیح و تبعیت از اولیای الهی نخواهیم داشت.
اما از جنبه دروندینی کافی است مروری بر آیات قرآن و احادیث نورانی اهل بیت (علیهمالسلام) داشته باشیم تا دریابیم در این متون، اهمیت اخلاق بهمراتب بیش از عقاید و مناسک دینی مورد تأکید قرار گرفته است.
💠 خداوند در قرآن پیامبر بزرگوار خود را صاحب« اخلاق عظیم» معرفی می کند (۱)، که اگر همین اخلاق نبود مردم از اطراف ایشان پراکنده می شدند(۲) و درنتیجه دعوت ، جذب به دین و عالم گیر شدن اسلام منتفی می شد.‼️
▫️دقت در احادیث مجموعه ارزشمند «کتاب ایمان و کفر» از گنجینه بیبدیل «اصول کافی» برای تصدیق این ادعا نیز بسیار مفید است. بهویژه احادیث بابهای ۴۹ و ۱۱۵ و ۱۲۹ این کتاب که بهصراحت، اخلاق نیکو را ریشه و مبنای ایمان و اخلاق زشت را اصل کفر معرفی میکند و بارها بر اهمیت بیشتر اخلاق بر مناسک دینی اصرار میورزد.
در سایر کتابهای حدیثی نیز با تعابیری چون: «اصول دین، راستگویی و امانتداری است.»، «پایههای ایمان را نیکوکاری و اخلاق زیبا شکل میدهد.» و مانند آن بر این نکته تأکید شده است.
البته این سخن بهمعنی کماهمیت بودن اعتقادات دینی نیست. چرا که وقتی عقل و دلیل موجه، درستی و ضرورت باوری را روشن ساخت، بیاعتنایی و مقابله با آن باور، مصداقی آشکار از بیاخلاقی خواهد بود.
(۱) سوره قلم آیه۴
(۲)سوره آل عمران۱۵۹
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05