🌺شهید علیرضا خسروی، شهرستان دورود
#نماز و روزه را ترک نکنید و همیشه #نماز را سروقت بخوانید. صفوف #نماز جماعت را با تشویق دیگران فشرده کنید.
@ala_allah
🌺شهید مسعود صادقی، شهرستان ازنا
#نماز را تا حد امکان در وقت معین شده بخوانید که شما را به خدا نزدیک خواهد کرد.
@ala_allah
🌺شهید رضا فلک الدین، شهرستان الشتر
هیچ موقع #نماز و روزه و سایر امورات دینی را ترک نکنید چون همانگونه که می دانید #نماز مانند ستون دین است و هرگاه این ستون فرو ریزد دیگر معروف واویلا خواهد بود و راه نجاتی دیگر نیست.
@ala_allah
🌺شهید ایرج محمودوند، شهرستان پلدختر
وصیت می کنم به #نماز و روزه هایتان اهمیت بیشتری بدهید. غیبت نکنید و به درد همدیگر برسید و در #نماز جمعه شرکت کنید.
@ala_allah
🌺شهید حمید تشیعی، شهرستان بروجرد
#نماز و روزه را فراموش نکنید که
#نماز انسان را به معراج محمدی می برد.
@ala_allah
🖼این عکس خیلی حرف توشه !
این عکس نشون میده در هر حالتی میشه #نماز خوند ؛ و ما با آوردن بعضی بهونه ها فقط خودمونُ مسخره کردیم ...
#حی_علی_الرفیق
#بحق_الزهرا_عجل_لولیک_الفرج
👆👆👆👆
@ala_allah
May 11
#نقش_کوفیان_در_حکومت_امیرالمؤمنین
🔵کوفه مولود فتوحات اسلامی
شکل گیری و تأسیس کوفه، در تاریخ اسلام به پیروزی سپاهیان اسلام در جنگ قادسیه و تلاش برای یافتن منطقه ای مناسب با طبیعت خوب برای اقامتشان در سال هفدهم هجری برمی گردد. به گفتۀ بلاذری کوفه در سمت راست فرات و در شمال شرقی شهر حیره در ناحیه ای به نام سورستان (مأخوذ از نام فارسی شورستان، به معنی صحرا) بنا گردید 📚(بلاذری، بی تا: 275 ).
در اینکه چرا به این سرزمین نام کوفه اطلاق شده است، دیدگاه های مختلفی وجود دارد. به گفتۀ یاقوت حموی کوفه از کوفان اخذ شده و کوفان یعنی در بلا و شر بودن. برخی کوفه را به معنای قطعه ای از سرزمینی می دانند و برخی دیگر معتقدند که چون آن منطقه دارای خاک و شن زار بود، کوفه نام گرفت. گروهی هم آن را کوفة الجند نامیده اند
📚(یاقوت حموی، 1376 ق: 296/7).
1)
تأسیس کوفه در پی فتوحات مسلمین در مرزهای غربی امپراتوری ساسانی و لزوم ایجاد پایگاه و اردوگاهی برای اقامت سپاهیان در مکانی مناسب با طبعشان، انجام پذیرفت. خلیفۀ دوم تمایلی به اقامت اعراب مسلمان در شهرهای ایرانی و آمیخته شدن آنان با ایرانیان نداشت، لذا پس از اینکه از بیماری سربازان آگاهی یافت، به سعد ابن ابی وقّاص، فرماندۀ سپاهش، دستور داد تا برای مسلمین، محلّی برای مهاجرت (دار الهجره )و نیز مرکزی برای ادارۀ جنگ (دار الجهاد) انتخاب کند
📚 (طبری، 1408 ق: 477/2).
از گفته های مورّخین می توان دریافت که در اندیشۀ خلافت، کوفه در ابتدا به منزلۀ اردوگاهی نظامی طراحی گردید تا گروه های مختلف در آن اقامت کنند، همیشه در حال آمادگی کامل باشند و با دقت لازم از آنها استفاده شود. ازاین رو، اوّلین ساکنان کوفه، کسانی بودند که در جنگ قادسیه شرکت داشتند
2)
🟢ساکنان ناهمگون
گروه بندی اجتماعی اعراب و تنوّع اقوام و مللی که به تدریج در کوفه سکنی گزیدند، از نکات بسیار مهمی است که در دهه های بعد، نقش مهمی در تاریخ این شهر و حتی تاریخ خلافت اسلامی ایفا نمود. پس از آنکه فاتحان جنگ قادسیه با زنان و فرزندان خو در این شهر اقامت گزیدند، گروه های دیگری از اعراب قبایل مختلف و غیر اعراب و نیز مسلمانان و غیرمسلمانان به کوفه مهاجرت نمودند. از اوّلین ساکنان کوفه، می توان به هفتاد نفر از اصحاب پیامبر (ص) که در جنگ بدر حاضر بودند و سیصد نفر از اصحاب شجره که با پیامبر بیعت مجدّد نمودند (بیعت رضوان) اشاره کرد 📚(ابن فقیه همدانی، 1302: 164).
نکتۀ مهم در زندگی اجتماعی اعراب، تا زمان فتوحات اسلامی، انتخاب محل زندگی برمبنای وابستگی ها و روابط سببی بود؛ لذا آنان حتی به اعرابی که از قبیلۀ خودشان نبودند، به چشم بیگانه می نگریستند. فتوحات اسلامی و بنای شهرهای جدید، این قاعده را بر هم زد. اوج این تنوّع اقوام و ملل را می توان در کوفه ملاحظه نمود. البته، نباید از این نکته غافل شد که این موضوع بر روند شکل گیری وقایع در این ناحیه و نحوۀ حضور مردم این ناحیه در این حوادث، بسیار موثّر بوده است.
3)
ترکیب عنصر عرب در کوفه، بیش از دیگر شهرها نامتجانس و پیچیده بود. حضور قبایل متعدّدی از اعراب شمالی (عدنانی) و به خصوص اعراب جنوبی (قحطانی) شاهدی بر این مدّعاست. این جمعیت نامتجانس، متشکل از دسته های نظامی ای بود که به عنوان جنگاوران آمادۀ نبرد، عمل می کردند. تعدادی از این افراد، بدون خانواده های خود در کوفه اقامت گزیدند که طبعا کنترل آنها تا حدودی دشوار بود.
ناهمگونی اعراب در شهر کوفه، از همان ابتدای اقامت آنان مسئله ساز بود. سعد تلاش نمود تا این معضل را رفع نماید. او از جمله طبقه بندی وسیع تر نزاری (اعراب شمالی) و یمنی (اعراب جنوبی) را پیشنهاد کرد. وی هرکدام از این دو گروه را در محل خاصّی در کوفه مستقر نمود. بدین سان که نزاری ها را در غرب و یمنی ها را رد شرق کوفه جای داد (یاقوت حموی، 1376 ق: 322 /4).
این تقسیم بندی جمعیتی، با موفقیت همراه نبود؛ زیرا این قبایل مختلف نزاری و یمنی با یکدیگر وحدت و انسجام نیافتند. از طرف دیگر، این ترکیب موجب بروز برخوردهایی بین آنها شد.
4)