4_5929043111920538057.pdf
792.9K
🔹میرزا صادق آقا مجتهد تبریزی [مرجع اهل توقف طالقان] و جنبش اجتماعی مشروطه
جنبش اجتماعی مشروطه در ايران، واكنشهای مختلفی از جانب قشرهای مختلف مردم به دنبال داشت؛ به ويژه كه درخواستهای مردم ابتدا برای تأسيس عدالتخانه بود سپس تبديل به مشروطه گرديد. در جريان مشروطه علمای مشروطهخواه بر اساس مسئوليتهايی كه احساس میكردند از سوی شريعت بر عهده آنها نهاده شده است، سخنانی ايراد نموده، نظرياتی ارايه داده و مكتوباتی از خود به يادگار گذاشتهاند.
در اين ميان با وجود بهرهبرداری از آثار بسياری از اين عالمان دين، آرا، اقوال و ديدگاههای برخی از آنها كمتر مورد توجه مورخان، محققان و پژوهشگران قرار گرفته است كه آثار و انديشههای آيتالله حاج ميرزا صادق مجتهد تبريزی از این موارد است و در مقاله ضمیمه به بررسی اندیشههای ایشان پرداختهایم.
منبع: «میرزا صادق آقا مجتهد تبریزی و جنبش اجتماعی مشروطه»، معصومه قرهداغی، غلام رضا دوستزاده، فصل نامه تخصصی پانزده خرداد، شماره ۵۶، ۱۳۹۷ش.
🔗 البرز پژوهی @alborzology
📣 در نشست پژوهشی « اشک واره البرز»مطرح شد؛
نقش البرز در زنده نگه داشتن آیین هاي عزاداری امام حسین (ع) برجسته است
🔰مهراب رجبی نویسنده و البرزپژوه گفت: مردمان استان البرز از دیرباز تاکنون نقش برجسته و تاثیرگذاری در زنده نگاه داشتن سنت ها و آیین هاي عزاداری امام حسین(ع) داشته اند.
💠https://alborz.iranpl.ir/portal/home/?news/1191058/1199431/1498227/
🔊 @alborzpl
🔹اسناد استان البرز - ۳۸
جشن افتتاحیه و تاسیس دبستان برزگران کرج به روایت مجله فلاحت و تجارت منتشر شده در سال ۱۲۹۷ شمسی
به کوشش: دکتر حسن ناصرخاکی
۱۱ امرداد ۱۴۰۲
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹تصحیح یک اشتباه تصویری
عکس فوق به عنوان تنها تصویر به جا مانده از آیت الله شیخ مرتضی دیزانی طالقانی در برخی کتابها، نشریات و فضای مجازی منتشر شده است. براساس بررسی های بنده، این عکس در اصل متعلق به آیت الله شیخ جواد جواهری (درگذشت ۱۳۵۵ق) از علمای مجاهد جنبش ضد انگلیسی عراقی ها در پی جنگ جهانی اول است. با این اوصاف می توان گفت عکسی از آیت الله دیزانی طالقانی در دست نیست.
آیت الله شیخ مرتضی دیزانی طالقانی (زاده ۱۲۷۴ق در روستای دیزان از توابع شهرستان طالقان - درگذشت ۱۳۶۳ق در نجف اشرف) حکیم صدرایی، فقیه و از روحانیون نامدار روزگار قاجار به شمار می رود. وی در طول عمرش به حوزه عمومی و سیاست، روی خوش نشان نداد و از مخالفان جنبش مشروطیت بود. آیات سید شهاب الدین مرعشی نجفی، محمد تقی بهجت و محمد تقی جعفری از جمله شاگردان او به شمار می روند. کراماتی معنوی و خارق العاده از این فقیه البرزی بر سر زبان ها است. روانش شاد.
حسین عسکری
۱۲ تیر ۱۳۹۹
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹ادیبالممالک فراهانی رئیس ادیب عدلیه ساوجبلاغ
(زاده ۱۱ امرداد ۱۲۳۹ گازران -- درگذشت ۳ اسفند ۱۲۹۶ خورشیدی) ادیب، شاعر و روزنامهنگار دوران مشروطیت.
او که ملقب به امیرالشعرا و متخلص به امیری و پروانه بود، در ۱۵ سالگی بهتهران آمد و به پایمردی حسن علی خان امیرنظام گروسی، به دستگاه طهماسب میرزا مؤیدالدوله راه یافت.
در سال ۱۳۱۶ق روزنامه ادب را در تبریز منتشر ساخت. سال ۱۳۱۸ق راهی خراسان شد و انتشار روزنامه ادب را تا سال ۱۳۲۰ق چاپ کرد و در سال ۱۳۲۱ق به تهران آمد و چاپ دوره سوم روزنامه ادب را در این شهر ادامه داد. سردبیر روزنامه ایران سلطانی تا سال ۱۳۲۳ق بود. در این سال به بادکوبه رفت و انتشار بخش فارسی روزنامه ارشاد را که به ترکی منتشر میشد، برعهده گرفت.
در سال ۱۳۲۴ق سردبیری روزنامه مجلس به او سپرده شد. در سال ۱۳۲۵ق روزنامه عراق عجم را منتشر ساخت.
در دوران استبداد به صف مشروطهخواهان پیوست. در سال ۱۳۲۹ق وارد عدلیه شد و تا پایان زندگی به ریاست چندین شعبه در مناطق اراک، سمنان، ساوجبلاغ و یزد منصوب شد.
دیوان او به تصحیح دکتر سید علی موسوی گرمارودی چاپ شده است. ادیبالممالک در ۵۷ سالگی درگذشت و در شهر ری بهخاک سپرده شد.
روزنامه های او در آرشیو مطبوعات کتابخانه آستان قدس رضوی موجود است.
- برداشت از کانال مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹 امضا تفاهم نامه همکاری بین حوزه هنری البرز و دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.
این تفاهم نامه با هدف تالیف و تدوین کتاب تاریخ شفاهی و روایت پیشرفت دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی کرج توسط دفتر ادبیات حوزه هنری به امضا رسید.
خبر تکمیلی در وب سایت حوزه هنری البرز 👇
https://b2n.ir/e77527
🔗 البرز پژوهی @alborzology
4_5850703544096655454.m4a
12.62M
🔹نام آوران سرزمین من
درباره آیت الله شیخ مرتضی دیزانی طالقانی
تهیه کننده: محمد شهبازی
کارشناسان برنامه: اسماعیل آل احمد، مسعود عالی
تولید و پخش شده از رادیو البرز، شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹اطلاعیه ستاد بزرگداشت آقا شیخ مرتضی طالقانی (ره)
بسم الله الرحمن الرحیم
قال النبی صلى الله عليه و آله و سلم:
"إن العلماء ورثة الأنبياء و إن الأنبياء لم يورِّثوا دينارًا ولا درهمًا، إنَّما ورَّثوا العلم، فمن أخذَه أخذ بحظٍّ وافر. (اصول الکافی، ج ۱، ص ۳۴)
مدتیست که گروهی از دوستان مشغول تحقیق هستند تا اطلاعات مربوط زندگی عارف و حکیم بزرگ، آقا شیخ مرتضی طالقانی (ره) را جمعآوری کرده و زمینهای برای برگزاری مراسم بزرگداشت، و تألیف ویژهنامه یا کتابهایی در مورد این شخصیت برجسته فراهم گردد. بخشی از کار تحقیقی نیازمند بررسی نوشتههایی است که از آن عالم برجسته و نیز شاگردان و همعصران ایشان در باره وی بجا مانده است. این مکتوبات میتواند کتاب، نامه، حاشیه بر یک کتاب، مقالات مستقل و... باشد که در ضمنِ آن به مطلبی اشاره شده باشد که سرنخی برای یافتن جزئیات زندگی شیخ و مشرب فکری و سلوکی ایشان باشد.
عزیزانی که این مکتوبات را در اختیار دارند، لطفا آدرس یا تصویر آنها در اختیار گروه تحقیق قرار دهند تا در این کار مهم همه مشاراکت داشته باشیم. همچنین معرفی فرد یا افرادی که تحقیق مشابهی را دنبال میکنند موجب مزید امتنان ما خواهد بود.
ستاد بزرگداشت آقا شیخ مرتضی طالقانی (ره)
۱۰ امرداد ۱۴۰۲
درباره شیخ مرتضی دیزانی طالقانی
🔗 البرز پژوهی @alborzology
📸 آئین سوگواری عاشورای سال ۱۴۰۲ در روستای واریان
روستای واریان کرج، در بخش شرقی سد امیر کبیر (کرج) و در حدود ۲۵ کیلومتری از ابتدای جاده چالوس واقع شده است. برای رسیدن به این روستا باید سوار قایق شد. روستای واریان کرج، معروف به تنها روستای آبی ایران است. ایام محرم اهالی واریان هر ساله با جمع شدن در مسجد روستا، مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورا را برگزار میکنند.
🗨️ از صفحه صادق نیکگستر
@FarhikhteganOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیت الله شیخ مرتضی دیزانی طالقانی به روایت استاد شیخ مهدی باقری سیّانی (نویسنده و پژوهشگر)
پخش شده از شبکه افق
🔗 البرز پژوهی @alborzology