#گزارش_خبری
🔰درخواست فارغ تحصیلان هنرستانی از مسئولین
♦️یک هنرمند سفالگر در نمایشگاه الفتا ضمن بیان سختیهای این مسیر و مواجهه با شکستها و موانع، از مسئولین آموزش و پرورش خواست تا برای فارغالتحصیلان رشتههای هنرستانی بازار کار ایجاد کنند.
♦️ریحانه کاظمی؛ دانش آموز پایه دوازدهم و هنرمند سفالگر در «نمایشگاه الفتا» در رابطه با چگونگی آغاز به کار در این رشته بیان کرد: «از کودکی به گرافیک و فعالیت های هنری علاقه مند بودم. همچنین علاقه خود به سفالگری و کار با گل سفال را از کودکی شناسایی کردم. در همین راستا به سفالگری علاقهمند شدم.»
♦️کاظمی ادامه داد: «ابتدا در کلاس های سفالگری و گرافیک ثبتنام کردم و پس از کشف استعدادهای خود و پرورش این استعدادها در این زمینه شروع به کار کردم. در ادامه به عنوان کارورز ادامه دادم. کار خود را با سفالگری با دست آغاز کردم و این روزها کار سفالکاری را با چرخسفال انجام میدهم. از آنجا که بسیار به رشته خود علاقه داشتم با پرس و جو در زمینه عکاسی و نقاشی نیز اقدام کردم.»
♦️وی در زمینه سختی های مسیر در راه دنبال کردن رشته مورد علاقه خود اذعان کرد: «من در ابتدا گمان میکردم در کار موفق نخواهم شد و شکست می خورم، اما تلاش کردم، بارها ساختم و نتیجه کارم خراب شد. دوباره درست کردم ولی امید داشتم و اطرافیان امید بیشتر به من میدادند. پس از آن که کارها به درستی پیش میرفت خود من نیز انگیزه ام برای انجام آن فعالیت بیشتر میشد. خداروشکر در نهایت به نقطه مطلوب رسیدم و در حال پیشرفت هستم.»
@alefta
🔰 در غرفههای نمایشگاه الفتا چه گذشت؟
#روایت_نگاری
♦️ایدهی باغمدرسه/شهر ورامین/احسان احمدی خاوه
♦️شرح ایده:
استفاده از فضای مدرسه برای پرورش گیاهان
بهمنظور آموزش عینی برخی مباحث کتابهای درسی و آموزش مباحث پرورشی و تربیتی از این ایده و روش در مدرسه بهره گرفته میشود.
برای آبیاری گیاهان هم از آب اضافی آبخوری مدرسه و آب باران میتوان استفاده کرد.
وجود فضای سبز در مدرسه، علاوه بر ایجاد حس نشاط در بچهها، زمینه را برای تربیت دانشآموز در همهی ساحتهای ششگانه فراهم میسازد.
@alefta
16.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 گزارش شبکه سوم سیما از نمایشگاه رویداد بینالمللی الفتا
♦️یکی از اتفاقات نمایشگاه امسال این بود که این نمایشگاه مورد توجه رسانهها قرار گرفت و شاهد حضور گروههای رسانهای مختلف در نمایشگاه بودیم.
@alefta
🔰 از تبادکان تا مسجدین
♦️علی قربانی پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت پیرامون رویداد الفتا در کانال روایت مدرسه نوشت:
♦️ اولین دوره #رویداد_ملی_الفتا با تقدیر از طرحهای برتر به کار خود خاتمه داد. در این رویداد در بخشهای مختلف مدرسهای، تکایدهها، ساخت ایران (هنرستانها)، پژوهشسراها و ... ۵۰ هزار طرح و ایده متفاوت شرکت کرده و پس از داوری اولیه تعدادی از منتخبین در نمایشگاهی که از ۱۸ تا ۲۱ تیر ماه در مصلی بزرگ تهران برگزار شد، شرکت نمودند. در بخش مدارس و هنرستانهای دولتی ۳۰ الگوی برگزیده، هر یک در غرفههای خود، فعالیتها و الگوی مدرسه داری خویش را به نمایش و گفتگو گذاشتند. نگاه اولیهای به غرفهها هرگز نمیتوانست حتی صورت اولیهای از دستاورد گرانسنگ مدرسهای در روستایی دورافتاده با ۴ دانشآموز یا مدرسهای ۷۰۰ نفری در مرکز استان و دشواریهای اداره و رسیدگی و در عین حال ایجاد الگویی متفاوت در نظام آموزشی باشد. شاید این مهمترین معضل اولین دوره رویداد ملی الفتا بوده باشد: غرفهها در نگاه اول جذب کننده مخاطب بیرونی نبودند.
♦️ این مسئله بیش از همه درباره #مدرسه_ریحانه از #روستای_مسجدین همدان به چشمم آمد؛ مدرسهای که منتخب رویداد شد اما در ازدحام عبور وزیرا و معاونین و مسئولین و حتی بازدید کنندگان عادی شاید کمترین توجه را به خود جلب کرد. دو خواهر دغدغهمند که مدرسهای تعطیل شده در روستای دورافتادهای از توابع کبودرآهنگ را احیا کرده بودند و در نمایشگاه هم غرفهشان بسیار ساده بود و فقط چند عنوان از کارهای خود را برروی برگه آ چهار پرینت کرده و به دیوار زده بودند. در خلال صحبتها بود که متوجه شدم نیروی رسمی آموزشوپرورش نیستند و صرفاً از روی دغدغه شخصی و بدون دریافت حقوق، طی این سالها که آموزشوپرورش مدرسه روستایشان را فراموش کرده خودشان آستین بالا زده و مدرسه را احیا کردهاند. این مدرسه آنقدر فراموش شده است که حتی بعد از این همه تحولآفرینی که نمونه آن را شاید در هیچ جای کشور نداشته باشیم، اداره کل و شهرستان آنقدر خبر نداشته که مدرسهشان برگزیده ملی شده و باید در برگزاری غرفه کمک دستشان باشد. این دو خواهر هرآنچه برای برگزاری غرفه از دستشان برآمده بود، همین بود اما بیان گیرا و تسلطشان به منطق تحولآفرینی چنان مستحکم بود که در همان دقیقه اولِ گفتگو پاگیرشان میشدی.
♦️موفقیت بزرگ الفتا هم همین بود که توانسته بود الگوهای موفق مدرسهای را از تبادکان مشهد تا مسجدین همدان و دهدشت کهگیلویه، پیدا کند و در نمایشگاهی ملی دور هم جمع کند. از بین ۳۰ مدرسه حاضر در این رویداد حداقل ۱۰ الگوی برتر قابل شناسایی بود. *دلیل اینکه #الگو را بر لفظ #ایده ترجیح میدهم از این رو ست که لفظ «ایده» در ادبیات نوآوری جدید به ویژه در حوزه آموزشوپرورش به سطحیترین معنای خود تنزل یافته. اگر قرار بود #مدرسه_ام_هانی_تبادکان را که مدیرش ۳۰ سال هر روز ۵۰ کیلومتر از مشهد تا تبادکان را رفت و آمده کرده و برای ۴ نسل مختلف این روستا مادری کرده را از نظر نوآوری قضاوت کنیم، شاید نکته عجیبی درکار دیده نمیشد؛ اما چطور میتوانیم از مدیری که #نماد_مادری برای کل روستا ست و توانسته معلمینی که معمولا از مناطق دور از شهر گریزان هستند و ترجیح میدهند بعد از ۳ سال کار در این مناطق به دنبال انتقالی باشند، ۲۰ سال پابند مدرسه کرده، چشمپوشی کنیم و او را با فهمی سطحی قضاوت کنیم. الگوها ، وجه تمایزشان #ماندگاری شان است و زنده و پویا بودن در عین ماندگاری است که بر #اصالت شان میافزاید؛ اما این وجه ماندگاری در زمینه «ایدهها» آنگونه که ما امروزه در ادبیات تحول و نوآوری تفسیر میکنیم هرگز محل توجه نیست. به عقیده من به عنوان ناظری بیرونی، وجه مشترک تمام این ۱۰ الگوی برتر، پیروی ضمنی از الگوی #مادرانگی و #پدرانگی در کار معلمی و به ویژه مدیریت مدرسه بود.
🔺 شاید اگر بخواهیم به طور خلاصه مهمترین اصول کار این مدارس را اخذ و به دنبال اشاعه آن باشیم، بتوان متن گفتگوی #بهمن_بیگی با جمعی از معلمان عشایری #یاسوج را که با عنوان #گفتگو_در_یاسوج در کتاب #به_اجاقت_قسم منتشر شده را مبنای کار قرار دهیم. بهمنبیگی اصول موفقیت الگوی مدارس خود را به طور خلاصه اینگونه برمیشمارد:
۱. عشق و علاقه به مردم و دلسوزی پدرانه برای فرزندان ایشان
۲. محدود نشدن به روابط رسمی و ایجاد پیوندهای عمیق دوستانه
۲. استمرار و تداوم بر روی یک مسئله و ثبات چندین ساله برای به ثمر رساندن الگوی مدارس
۳. مراقبت مداوم از تکتک برنامهها و نیروهای مسئول، تا رسیدن به نقطه پایداری
۴. مقاومت در برابر عوامل مخرب بیرونی (رسمی و غیررسمی)
۵. آزادی فکر برای نوآروی و حل مسئله و محدود نشدن به راهحلهای موجود.
۶. همراهی با عواطف جمعی و ایجاد پشتوانه قوی مردمی.
@alefta
20.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 نظر شما پیرامون نمایشگاه رویداد الفتا
@alefta
🔰 در بخش تکایدههای نمایشگاه الفتا چه گذشت؟
#روایت_نگاری
♦️خانم سارا شکیبا
شهرستان کازرون استان فارس- مدرسهی شاهد
♦️ استعدادیابی و تقویت هویت ملی و اسلامی
♦️شرح ایده:
خانم شکیبا در راستای سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند «دشمن هویت ما را نشانه گرفته» توجه به هویت و فرهنگ را از اولویتهای کار خود قرار دادند و برای عملی کردن آن در بین دانشآموزان از طریق انس با شهدا اقدام نمودند.
ایشان کتاب «سلام بر ابراهیم» که داستانهای کوتاهی از زندگی شهید ابراهیم هادی را روایت کرده، به دانشآموزان خود معرفی کردند و از آنها خواستند برحسب تمایل، یکی از روایتها را برای همکلاسیهای خود تعریف کنند.
کمکم اشتیاق به خواندن روایتها در کل کلاس و سپس در بین سایر دانشآموزان مدرسه پخش شده، طوری که خواندن داستان زندگی شهید هادی از یک فعالیت کلاسی به یکی از برنامههای صبحگاه تبدیل شد.
دانشآموزان نکات اخلاقی که از این کتاب یاد میگرفتند را تبدیل به نقاشی کرده و از آنها هم نمایشگاهی در مدرسه برپا کردهاند.
@alefta
11.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 گزارش تصویری پایگاه خبری رستا در گفتگو با دانش آموزان در حاشیه نمایشگاه رویداد الفتا
@alefta
🔰نسیم تحول در این سرزمین وزیدن گرفتهاست
🖌یادداشت ابوالفضل رحیمیان پژوهشگر حوزه تعلیموتربیت پیرامون رویداد الفتا:
♦️الفتا رویدادی برای نمایش ایدههای برتر تحولآفرین، چهارشنبه هفته گذشته در تهران به کار خود پایان داد. رویدادی که بهسان نشستهای مرسوم آموزش و پروش نمیخواست تحول را از بالا به معلمان دیکته کند و آزمون کلمات قلمبه سلمبه سند را برگزار کند و معلمان را وا دارد تا مشق تحول و ساحت های شش گانه را بنویسند. رویدادی که تلاش کرد تحول را از زمین خاکی مدرسههای روستایی دور افتاده بندر لنگه، از قلب معلم بازنشسته کرمانشاهی از درد جوان پر انگیزه ارومیهای از حس خانم معلم همیشگی خراسانی روایت کند. رویدادی که خواست نشان دهد برای تحول نباید فقط دنبال چند مدرسه خاص بر سر زبان افتاده پایتخت گشت. شاید آن دورترها تحول از قلب معلمی دلسوز و دردمند جوشیده باشد که هیچ وقت فرصت گفتن آنچه انجام داده را پیدا نکرده. معلمی که تا پایان بازنشستگیاش یک بار هم مدیرکل استانش را نددیده و یک بار هم لوح تقدیر و استیج آنچنانی رویداد های مرسوم را در کارنامه اش نداشته ولی به دانش آموزانش عشقی ارزانی داشته که او را چون پروانگانِ گرد شمع، ستایش میکنند.
♦️الفتا آمد تا بگوید تحول به معنای نوآوری آموزشی نیست. تحولی که پیر سالخورده انقلاب سالهاست از آن دم میزند را باید در نتیجه آن یافت. در فرزند صالحِ کوشا و پرامیدی که شب و روز در سودای خدمت به سرزمینش بسر میبرد و از دره محرومیت تا قله علم را درنوردیده و نماد #ما_میتوانیم برای همه نوجوانان سرزمینمان شده است.
♦️الفتا آمد تا بگوید معلمان این سرزمین با تمام سختی ها و محرومیت ها برای بوسیدن خاکستر قلهها، چه خون دلها خورده اند و چه رنجی از دوران برده اند؛ اما ایستاده اند. مردانه ایستادهاند. با تمام سختیها ایستادهاند تا ایران را بسازند.
♦️در هفتهای که گذشت میشد نسیم تحولی که در تعلیم و تربیت ایران وزیدن گرفته را در فضای تهران و ایران احساس کرد. نسیمی که تازه الف آن را شاهد بودیم و قرار است ما را تا یای تحول همراهی کند و بنوازد.
آغاز تحول را از الفتا، زمانی درک کردم که یک معلم بازنشته کرمانشاهی با نذر برای امام رضا(ع) شبکهای از بازنشستگان را تشکیل داده بود تا در ساعات مرخصی معلمان، کلاس درس و تربیت، تعطیل نماند و برای این کار ذرهای هزینه دریافت نمیکرد.
تحول زمانی مشامم را نوازش کرد که یک خانم معلم میانسال مشهدی برای حال خوب دختران سرزمینم در این تلاطم بازار مکاره رسانهها، خصوصا حالا که دائم در حال سیاه نمایی وضعیت زن در کشور ما هستند، محیط امن و با نشاطی درست کرده بود که به دختر مسلمان ایرانی بودن، ببالند.
حرکت امیدآفرین تحول را زمانی در فضای نمایشگاه به نظاره نشستم که خانم معلم مهربان یک #مدرسه_روستایی در چهامحال و بختیاری با تزریق عشق و اعتمادبهنفس به دانش آموزانش آنها را برگزیده المپیادهای کشوری کرده بود.
این جشن تولد تحولی زمانی مرا شیدای خود کرد که یه معلم جوان منطقه محروم ارومیهای دلش برای حال نامساعد روحی دختران و پسران کشورم میتپید و در پی رفع حال ناخوششان تمام ایران را زیر پا گذاشته بود تا راه حلش را به گوش چند مسؤل دلسوز برساند اما هیچ کس قبولش نکرده بود ولی از پا نمیافتاد و پیگیر بود.
✅الفتا نشان داد تحول آغاز شده است و به راه خود ادامه خواهد داد هر چند مسیر سختی پیش رو دارد اما مردمان این سرزمین نشان داده اند که به خلق حماسه عادت دارند. معلمان این سرزمین اثبات کرده اند که در دل فرزندان این مرز و بوم میتوان عشق کاشت و سربلندی آفرید...
#الف_تا
#تحول
#ایران
@alefta
41.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 در بخش تکایدههای نمایشگاه الفتا چه گذشت؟
#روایت_نگاری
♦️ خانم حدیث حسین پور
استان فارس، روستای کوربلند/دبستان شهید اکبر آبستان
♦️پویش کتاب خوانی
ایشان با مشکلاتی همچون ضعف شدید دانش آموزان در خواندن و نوشتن، نبود حس اعتماد بهنفس در دانش آموزان و خانواده آنها و از طرف دیگر سطح پایین درآمد خانوادهها روبهرو بودهاند که برای حل این مشکلات ایده پویش کتاب خوانی و تشویق دانش آموزان به مطالعه کتابهای داستانی و جذاب به ذهنشان میرسد.
ایشان با تهیه و اهدای کتاب کار را از مدرسه خود آغاز میکنند. سپس با اهدای کتاب به ۲۹ مدرسه و ایجاد فرهنگ وقف در گردش کتاب، فرهنگ کتاب خوانی را در منطقه خود توسعه دادند و توانستهاند علاوه بر لذت کتاب خوانی در کلاس درس خود آن را گسترش داده و دانش آموزان بیشتری را ترغیب به کتابخوانی کنند.
@alefta