🥔 آب جوشی که سیب زمینی رو نرم میکنه،
🥚 تخم مرغ رو سفت میکنه!
⬅️ لذا آنچه مهم است؛ جوهره تو است نه اتفاقات پیرامون!
#یاقوت
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
🏃 بسیاری از اوقات برای جبران یک لحظه توقف؛ هزاران ساعت باید دوید!
#یاقوت
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
💘بزرگترین مصیبت؛ آن مصیبتی است که هرگز اتفاق نمی افتد و فقط محصول توهم انسان است!
#یاقوت
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
دنیا را با رنج قاطی کردند تا ما بفهمیم
نقش مان در هستی حرکت است نه رفاه!
#رنج
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
باد با شمع های خاموش کاری ندارد،
اگر بر تو سخت میگذرد بدان روشنی!
#رنج
از بزرگی پرسیدند: سخت میگذرد باید چه کرد؟
گفت: خودت میگویی سخت میگذرد؛ پس خدا را شکر که سخت نمی ماند!
#رنج
🟩 قرآن در مورد روز قیامت می فرماید:
(معارج ۴) تَعْرُجُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ/ (ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ﻭ ﺭﻭﺡ ﺩﺭ ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭﺵ ﭘﻨﺠﺎﻩ ﻫﺰﺍﺭ ﺳﺎﻝ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺍﻭ ﺑﺎﻟﺎ ﻣﻰ ﺭﻭﻧﺪ)
☑️در قیامت بساط خورشید و ماه برچیده شده است. در واقع زمان در آنجا که فرا ماده است معنایی ندارد؛ پس وقتی می فرماید پنجاه هزار سال؛ یعنی چه؟
⬅️قاعدتا سخن از بیان "نسبت" است؛ یعنی آنجا، یک روزش به قاعده ۵۰ هزار برابر دنیا شدت دارد. حدت دارد. عمیق تر و جامع تر و کامل تر و تام تر است. نواقص و عیوب دنیایی را ندارد و ...
🟦و این نسبت فقط مخصوص زمان؛ نیست! بلکه در همه چیز آن دنیا این نسبت وجود دارد.
🟧با همین نسبت؛ لذت های قیامتی نیز مطلقا با لذتهای مادی و دنیوی قابل مقایسه نیستند. نسبتش ۵۰ هزار برابر است.
☑️ عالی تر، عمیق تر، گسترده تر، جامع تر، تام تر، کامل تر، شدید تر، قوی تر، پایدارتر و ... است.
✔️برخلاف لذت های دنیا که هر لذتی به شکل کثیف، سطحی، محدود و بی خاصیت، و به همراه دردسرها و مصیبت ها و بدبختی های فراوان موجود است!
↩️ یک غذا خوردن که لذت چشیدن است را تصور کنید: همراهش ۱۰۰ تا مصیبت است:
زیاد بخوری معده درد میگیری؛ بعدش همراه است با سنگینی معده و حمل کلی نجاست! بعد هم باید دندان ها و دهانت را تمیز کنی وگرنه دردسر جدید...
از رنج تهیه غذا و آماده کردن و خوردن و هضم کردن و ... هم که بگذریم!
یعنی برای یک لذت ۳ ثانیه ای این همه مصیبت! این حقیقت لذت های دنیوی است!
🟥در عوالم بالاتر اما همین لذت با نسبتی حدود ۵۰ هزار برابر قوی تر و بالاتر؛ وجود دارد بدون هیچ کدوم از این مصیبت ها!
↩️وقس علی هذا باقی لذائذ دیگر دنیوی ...
🟨 به طور مثال ؛لذت همسر: در دنیا شاید لذتی بالاتر از این نباشد! لکن همین همراه است با کلی تبعات مادی! با کلی نجاست و آلودگی و با کلی مصیبت؛ اما در قیامت اینطور نیست! نسبت دنیا و قیامت ۵۰ هزار برابر است!
🔲 وقتی قرآن سخن از نعمت همسر در بهشت میکند؛ برخی از جاهلین آن را با دنیا مقایسه میکنند و فکر میکنند بهشت هم جایی است مثل آنتالیا مثلا! همین قدر سطحی و خفیف تصور میکنند.
🔲 حضرت آدم وقتی که در بهشت بود ؛ همسر داشت، اما خبری از لوازم دنیوی همسرداری نبود!
🔺در سوره مبارکه طه می فرماید وقتی نافرمانی صورت گرفت: فَأَكَلَا مِنْهَا فَبَدَتْ لَهُمَا سَوْآتُهُمَا (۱۲۱ طه)/ ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺷﺮﻣﮕﺎﻫﺸﺎﻥ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﭘﺪﻳﺪﺍﺭ شد.
🔺در سوره مبارکه اعراف نیز مشابه همین را دارد: (الأعراف ۲۲) فَدَلَّاهُمَا بِغُرُورٍ فَلَمَّا ذَاقَا الشَّجَرَةَ بَدَتْ لَهُمَا سَوْآتُهُمَا / ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺩﺭﺧﺖ ﭼﺸﻴﺪﻧﺪ ، ﺷﺮﻣﮕﺎﻩ ﺑﺪﻧﺸﺎﻥ ﺑﺮ ﺩﻭ ﻧﻔﺮﺷﺎﻥ ﻧﻤﺎﻳﺎﻥ ﺷﺪ.
🔸یعنی تا قبل از آن همسری بود؛ لکن سخنی از سَوْآتُهُمَا نیست!
🔸تا زمانی که در بهشت بودند سخن از زوجیت بود؛ لکن سخنی از سَوْآتُهُمَا نیست.
🔹نکته جالبی که جای توجه دارد اینست که حضرت آدم به خاطر #بقاء از آن درخت منهی خورد.(طه ۱۲۰)(فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ الشَّيْطَانُ قَالَ يَا آدَمُ هَلْ أَدُلُّكَ عَلَىٰ شَجَرَةِ الْخُلْدِ وَمُلْكٍ لَّا يَبْلَىٰ)
⬅️ از آن درخت خورد چون میخواست باقی بماند؛ و پس از تناول دستگاه تناسلی پیدا کرد؛ یعنی چی؟
▪️یعنی خدا به او فهماند که بقای جنس انسان از این طریقه است، میخواهی بمانی سیستم اینطوری است؛ بقای در عالم ماده از این طریق است!
◾️لذا همسر جلوه حس بقاء طلبی انسان است.
🔘 بلائی که غرب بر سر زن آورده همین است که زن را تنزل داده به همین حد که کالای شهوت باشد. لکن زن که این نیست. زن جلوه حس بقاء طلبی انسان است.
جلوه اسم هو القریب خداست.
🔴 چرا پیامبر فرمود: من از دنیای شما ۳ چیز را دوست دارم: زن، نماز، عطر؟
↔️نشان میدهد اینها از یک جنس است . از جنس قُرب. (اگر اسم مجامعت بین زن و شوهر را هم مقاربه گفته اند به همین جهت است . قرب است؛)
✅حالا خب چه میشود کرد؟ این دنیا این جوری است که همه چیز در آن به شکلی محدود و ناقص جلوه میکند.
✅لذا قرب در این دنیا اینطور جلوه کرده و در این دنیا این اقتضائات را دارد.
⬅️قرب عالم مثال طور دیگری است؛ آلودگی و کثافت ندارد.۵۰ هزار برابر شدیدتر است؛ لذا لذت قرب هست؛ لکن لوازم دنیوی اش نیست.
🛑لذا اینکه پیامبر فرمود زن ها را دوست دارم، به این سبب است که ایشان نماد اسم هو القریب پروردگار متعال هستند؛ پیامبر مظهر و جلوه این اسم را در همسرانشان می یافتند.
💢💢مثل خوردن که مظهر اسم هو القوی است. (ما نیاز به قوت داریم. به غذا نیاز نداریم. حالا جلوه قوی شدن در این دنیا خوردن است و سوخت و ساز معده و روده؛ لکن در عوالم بالا همین اسم طور دیگری جلوه میکند؛ متفاوت است؛ شدید تر است؛ و نواقص و محدودیت های دنیا را ندارد.)
❎اسم هو القریب هم همینطور؛ در عالم دنیا اینطور جلوه میکند؛ لکن در عوالم بالا کامل تر و شدیدتر و بدون نقص های دنیایی است.
#عطرملکوت
#حضرتآدم
🔰بسمه تعالی
📌سیر مطالعاتی تفسیر / کلاس انس با قرآن حوزه علمیه آیت الله حق شناس(ره)
💠 #پایهیک : تفسیر نمونه
💠 #پایهدو : تفسیر نمونه
💠 #پایهسه : سلسله کتاب های سیره تربیتی پیامبران استاد #عابدینی ◀️ حضرت آدم؛ حضرت ادریس؛ حضرت صالح؛ حضرت نوح ؛ حضرت ابراهیم ؛ حضرت لوط؛ حضرت یوسف ؛ حضرت هود؛ حضرت موسی
💠 #پایهچهار : کتب تفسیری #حضرتآقا ◀️ سوره حمد. بقره ، تغابن، حشر؛ مجادله ؛ برائت، جمعه ، ممتحنه، و طرح کلی اندیشه اسلامی)
💠 #پایهپنج: کتب تفسیر #شهیدمطهری
💠#پایهشش: کتب تفسیری #آیتاللهمصباحیزدی: ◀️ معارف قرآن
❇️❇️❇️❇️جهت مطالعه بیشتر 👇
✅کتب #آیتاللهمکارم ◀️ پیام قرآن ؛ اخلاق در قرآن ؛ آیات ولایت در قرآن؛مثالهای زیبای قرآنی ؛ شان نزول آیات قرآن؛ سوگندهای قرآنی ؛ از تو میپرسند؛ داستان یاران ؛ قهرمان توحید؛ ۱۸۰ پرسش و پاسخ
✅کتب #آیتاللهسبحانی ◀️ منشور جاوید ؛ مرزهای توحید و شرک در قرآن؛ مربی نمونه ؛ قرآن و معارف عقلی ؛ قرآن و اسرار آفرینش
✅کتب #استادقرائتی ◀️ پرسش و پاسخ های قرآنی ؛ تفسیر نور ؛ شرح قرآنی دعای ندبه ؛ پرتوی از آیه های مهدوی ؛ قرآن و متولیان فرهنگی ؛ سبک زندگی اسلامی؛ سیمای انسان در قرآن ؛ تمثیلات نور؛ دقایقی با قرآن؛ نهضت حسینی در پرتو قرآن ؛ غدیر در قرآن ؛ قرآن و تبلیغ؛ حقوق در قرآن
✅متفرقه: قرآن هرگز تحریف نشده (علامه حسن زاده) ، تدوین قرآن (علی کورانی). ملائکه در المیزان
📚 تفسیر شریف المیزان در سال پنجم و ششم؛ در کلاس ها ی انس با قرآن تدریس خواهد شد.
#سیرمطالعاتی
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
❇️ معنای استهزاء خداوند چیست؟
[(۱۵ #بقره) اللَّهُ يَسْتَهْزِئُ بِهِمْ وَيَمُدُّهُمْ فِي طُغْيَانِهِمْ يَعْمَهُونَ]
✅ مجمع البیان اینطور توجیه کرده :
((در بين عرب جزاء و كيفر هر عملى را بنام همان عمل ميخوانند و در قرآن نيز آيه كريمه: «وَ جَزٰاءُ سَيِّئَةٍ سَيِّئَةٌ مِثْلُهٰا» (سزاى بدى ما بديى مثل آنست) همين مطلب را بيان ميكند با اينكه پاداش و جزا وقتى بعنوان قصاص باشد بد نيست ولى مانند خود گناه «بد» ناميده شده است. و آيه كريمه: «وَ إِنْ عٰاقَبْتُمْ فَعٰاقِبُوا بِمِثْلِ مٰا عُوقِبْتُمْ» (اگر عقوبت ميكنيد نظير آن عقوبت كه ديدهايد عقوبت كنيد) سزا و جزاى عقوبت را همان عقوبت ناميده است و در اشعار عرب نظير فراوان دارد))
✳️ آیت الله جوادی آملی اینطور میفرمایند(با تصرفاتی جزئی) : استهزاء خداوند ؛ صفت فعل است، نه صفت ذات ؛ فعل خدا تکوینی است؛ قراردادی و اعتباری نیست. یعنی اینها واقعا بصورت تکوینی خفیف و سبک مغز میشوند، لذا استهزا خدا تحقیق است نه تحقیر! يعني آنها حقیقتا سبُك ميشوند، به حقيقت تهيمغز ميشوند. برخلاف استهزاء منافقین که قراردادی است و حقیقتی ندارد. آنها میپندارند که مومنین سبک مغزند؛ ولي خداي سبحان كفّار و منافقين را استهزا ميكند؛ يعني آنها را سبُكمغز ميكند. فرق است بين استهزاي منافقين و استهزاي خدا؛ منافقين، مؤمنين را استهزا ميكنند؛ يعني آنها را سبُكمغز ميپندارند؛ ولي خدا كه منافقين را استهزا ميكند، آنها را سبُكمغز ميكند، انديشهٴصحيح ندارند؛ نه اينكه به عنوان يك استهزا به آنها بگويد شما سبُكمغزيد، و مثلا مسخره کند و آنها را سرکار بگذارد!! استهزاي خدا كه قراردادي نيست. اگر كسي به ديگري پوزخند زد، طبق قرارداد نظام اجتماعي اين را ميگويند «استهزا و تحقير»؛ امّا هيچ نقش تكويني ندارد. اما استهزاء خداوند تحقیق است و اثر تکوینی دارد.
⏹نقلی است از امام رضا عليه السلام در تفسير اين آيه : خداوند، اهل مكر و خدعه و استهزا نيست، لكن جزاى مكر و استهزاى آنان را مىدهد. همچنان كه آنان را در طغيان و سركشى خودشان، رها مىكند تا سردرگم و غرق شوند. و چه سزايى سختتر از قساوت قلب و تسلّط شيطان و وسوسههاى او، ميل به گناه و بىرغبتى به عبادت، همراهى و همكارى با افراد نااهل و سرگرمى به دنيا و غفلت از حقّ كه منافقان بدان گرفتار مىآيند.
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
⚡️ سبب تسویه نفس چیست؟
📝 در سوره مبارکه شمس میفرماید: وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا ٭ فَالهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا / قسم به نفس و کسی که او را مستوی خلق کرد!
🙌 تسویه نفس به چیست؟ نفس را مستويالخلقه خلق كرد و ناقص نیافرید يعني چه؟ خدا چه کرد که نفس مستوی شد؟
💪مثلا در مورد بدن اگر بگویند مستوی خلق شده یعنی داراي چشم و گوش و دهان است، دستش كج نیست و پاي او كذا و كذا نباشد! ناقص نبودن بدن به داشتن این چیزهاست؛
اما اگر میگوییم نفس مستوی است یعنی دقیقا خدا نفس را چطوری خلق کرده؟ چه چیز به او اعطا شده و چه چیز از او دور شده؟
✍ در آیه بعد می فرماید: ﴿فَالهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا﴾ اين «فاء» در ابتدای آیه نشانهٴ تفسير تسويهٴ خلقت است. يعني در سرشت او آگاهی و معرفت به نیکی و بدی را به ودیعه نهاد؛ تسویه نفس انسانی به آگاهی و معرفت اوست. لذا نفس اگر جاهل باشد مستوي الخلقه نيست .
#نفس
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob