🔻 #شهادت
🌷شهادت انتخاب کیفیت مرگ است نه زمان مرگ!
🔗 مرگ عصاره زندگی انسان است؛ قطعا نحوه و کیفیت مرگ اتفاقی نیست ؛ چکیده ای گویا است از کیفیت زندگی ؛لذا باید خوب زندگی کرد تا خوب مرد؛ لذا فرمودند برای شهید شدن باید شهیدانه زندگی کرد.
💌 در عشق اگرچه منزل آخر شهادت است،
تکلیف اول است شهیـدانه زیستن .
🔗اگربفهمیم خوب مردن چقدر مهم است مثل شهید حججی شب قدر میرفتیم حرم امام رضا و دست به دامن میشدیم که اذن شهادت بدهند
🔗مومنی که شهید نشود این شخص رو میارن در دنیا که به شهادت از دنیا برود
مقامی دارند
🔗 1⃣ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: أَوَّلُ قَطْرَةٍ مِنْ دَمِ اَلشَّهِيدِ كَفَّارَةٌ لِذُنُوبِهِ إِلاَّ اَلدَّيْنَ فَإِنَّ كَفَّارَتَهُ قَضَاؤُهُ. / (تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة ج ۱۸، ص ۳۲۶)
🔗2⃣(تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة ج ۱۵، ص ۱۶) (۷ ویژگی شهید.)
عَنْ زَيْدِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ أَبِيهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عَنْ آبَائِهِ عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : لِلشَّهِيدِ سَبْعُ خِصَالٍ مِنَ اَللَّهِ
❎ أَوَّلَ قَطْرَةٍ مِنْ دَمِهِ مَغْفُورٌ لَهُ كُلُّ ذَنْبٍ
❎ وَ اَلثَّانِيَةُ يَقَعُ رَأْسُهُ فِي حَجْرِ زَوْجَتَيْهِ مِنَ اَلْحُورِ اَلْعِينِ وَ تَمْسَحَانِ اَلْغُبَارَ عَنْ وَجْهِهِ وَ تَقُولاَنِ مَرْحَباً بِكَ وَ يَقُولُ هُوَ مِثْلَ ذَلِكَ لَهُمَا
❎ وَ اَلثَّالِثَةُ يُكْسَى مِنْ كِسْوَةِ اَلْجَنَّةِ ،
❎ وَ اَلرَّابِعَةُ تَبْتَدِرُهُ خَزَنَةُ اَلْجَنَّةِ بِكُلِّ رِيحٍ طَيِّبَةٍ أَيُّهُمْ يَأْخُذُهُ مَعَهُ
❎ وَ اَلْخَامِسَةُ أَنْ يُرَى مَنْزِلَهُ
❎ وَ اَلسَّادِسَةُ يُقَالُ لِرُوحِهِ اِسْرَحْ فِي اَلْجَنَّةِ حَيْثُ شِئْتَ
❎ وَ اَلسَّابِعَةُ أَنْ يَنْظُرَ إِلَى وَجْهِ اَللَّهِ وَ إِنَّهَا لَرَاحَةٌ لِكُلِّ نَبِيٍّ وَ شَهِيدٍ.
#شهادت
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
📚وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ (١٦٩) فَرِحِينَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ.(١٧٠) يَسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ وَأَنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِينَ (۱۷۱) آل عمران
💢 شان نزول: ابن مسعود از پیامبر اکرم ص نقل میکند که خداوند به ارواح شهیدان احد خطاب کرد و از آنها پرسید: چه آرزویی دارید؟ آنها گفتند: پروردگارا! ما بالاتر از این چه آرزویی میتوانیم داشته باشیم، که غرق نعمتهای جاویدان توایم و در سایه عرش تو مسکن داریم، تنها تقاضای ما این است که بار دیگر بجهان برگردیم و مجددا در راه تو شهید شویم، خداوند فرمود: فرمان تخلف ناپذیر من این است که کسی دو باره به دنیا بازنگردد، عرض کردند: حالا که چنین است تقاضای ما این است که سلام ما را به پیامبر ص برسانی و به بازماندگانمان، حال ما را بگویی و از وضع ما به آنها بشارت دهی که هیچگونه نگران نباشند در این هنگام آیات فوق نازل شد.
1⃣ نکته اول: "حیات شهیدان" به چه معناست؟
🔹مرحوم ملاصدرا میفرماید که حیات با وجود یکی است ؛
🔹 میفرماید : و اعلم انَّ حیاتَ کل حیّ اِنَّما هی نحو وجوده (حیات هر چیزی به مراتب وجود اوست؛ هر چه وجود قوی تر مراتب حیات بیشتر)
🔹اذ الحیاة هی کون الشیء بحیث یصدر عنه الافعال الصادره عن الاحیاء من آثار العلم و القدره (و حیات یعنی صدور اعمالی که از آثار علم و قدرت است.)
🔹مراتب حیات شخص به علم و قدرت است.
🔹لذا حیات مساوی وجود است و
الوجود یساوق العلم (وجود و علم یکی است.مساوق یکدیگرند). و علم هم مساوق قدرت است.
🔹یعنی هر موجودی به اندازه حیاتش علم و قدرت دارد و به اندازه علم و قدرتش حیات دارد.
🔹لذا وقتی در قرآن میفرماید: يَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا / ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺯﻧﺪﻩ ﺑﺮﺍﻧﮕﻴﺨﺘﻪ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ .یعنی چه؟ مگر باقی انسانها، مرده مبعوث می شوند؟
با توضیحات پیش گفته معلوم میشود که یعنی علم و قدرت دارند که آثار حیات است
🔹 در این دنیا هم همینطور است برخی ظاهرا زنده اند ولی آثار حیات را ندارند نمیتوانند بهره ببرند؛ امکانات بهره بری را ندارند. این با مرده هیچ فرقی ندارد . زنده است ولی انگارمرده است ..
🔹تعبیر جالبی از شهید آوینی در لحظات آخر نقل است که خیلی جالب است؛ وقتی مجروح شده بود . لحظات قبل از شهادت نگران بالای سرش رسیده بودند و پرسیده بودند که زنده ای ؟ گفته بود هنوز نه!
2⃣نکته دوم: اینکه شهدا عند ربهم یرزقون هستند. باقی مومنین یرزقون هستند! سیب و گلابی دارند حور و قصور هم دارند؛ اما عندربهم نیستند! شهید هم اینها را دارد اما هر چه میبیند وجه حق تعالی میبیند . درواقع شهید است که عندربهم یرزقون است. و این را میفهمد. و قدرت ادراک این موضوع را داراست.
🔻لذا شهدا زنده اند یعنی به این ادراک رسیدند . به لقاء الله رسیدند.
🔻مرحوم انصاری همدانی به آیت الله دستغیب فرموده بود شما تو لحظه شهادت به لقاء الله میرسی ..
#شهادت
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
🕋﴿ما خلقتُ الجنّ و الانس إلاّ ليعبدون﴾
🧐🤔 آیا خدا نیاز به عبادت ما دارد؟
🔑 پاسخ :عبودیت؛ هدفِ خلقت است، نه هدف خالق!
🔗 توضیح بیشتر: يعني فعل هدف دارد؛ نه فاعل.
❎خدا براي اينكه ما عبادت بكنيم ما را خلق نكرد؛ بلكه ما براي اينكه بنده او بشويم خلق شديم!
❇️خداي سبحان كمال محض است؛ چه معبود واقع بشود و چه كسي او را عبادت نكند؛ چه اينكه در سورهٴ «ابراهيم» فرمود: ﴿إن تكفروا انتم و من في الأرض جميعاً فإنّ الله لغنيّ﴾ فرمود: اگر همه مردم روي زمين كافر بشوند آسيبي نميرسانند؛ چون خدا غني محض است كاري را براي هدف انجام نميدهد و چون حكيم است از حكيم كار بيهوده صادر نميشود.
✅ بنابراین بين هدفِ فعل و هدفِ فاعل فرق است!
🔻فاعل هدف ندارد بلکه خود فاعل هدف است؛ براي اينكه او غنّي محض است. چون هر فاعلي، فعلي كه انجام ميدهد براي آن است كه به كمال برسد، ولي اگر كمالِ محض و كمال نامحدود خواست كاري را انجام بدهد، ديگر براي چيزي انجام نميدهد، بلكه خودش كمال است.
🔻لکن فعل هدف دارد چون فاعل حكيم است و كار بيهوده از او صادر نميشود پس قطعا عالَم هدف دارد،
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
🌸مراحل لازم برای یک تفسیر خوب
۱. تجزیه و ترکیب نحوی و صرفی و بلاغی
۲. یافتن مراد استعمالی
۳. یافتن مراد جدی
۴. رجوع به دیگر تفاسیر
#علومقرآنی
🌸 مرحوم شهید صدر میفرمودند : تفسیر موضوعی مهمتر از تفسیر ترتیبی است.
#علومقرآنی
🌸 گفته شده بنیانگذار تفسیر موضوعی در بین علمای شیعه : مرحوم علامه مجلسی است.
#علومقرآنی
🌸(الکافي ج ۱، ص ۲۱۹)
عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ أَبَانٍ اَلزَّيَّاتِ وَ كَانَ مَكِيناً عِنْدَ اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قُلْتُ لِلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اُدْعُ اَللَّهَ لِي وَ لِأَهْلِ بَيْتِي فَقَالَ أَ وَ لَسْتُ أَفْعَلُ وَ اَللَّهِ إِنَّ أَعْمَالَكُمْ لَتُعْرَضُ عَلَيَّ فِي كُلِّ يَوْمٍ وَ لَيْلَةٍ قَالَ فَاسْتَعْظَمْتُ ذَلِكَ فَقَالَ لِي أَ مَا تَقْرَأُ كِتَابَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: «وَ قُلِ اِعْمَلُوا فَسَيَرَى اَللّٰهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ اَلْمُؤْمِنُونَ» قَالَ هُوَ وَ اَللَّهِ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ .
⬅️عبد اللّه بن ابان زيّات كه خدمت امام رضا عليه السّلام مقامى داشت مىگويد:به آن حضرت عرض كردم:براى من و خاندانم به درگاه خدا دعا كن، فرمود:مگر دعا نمىكنم،به خدا كردار شما هر روز و هر شب به من عرضه مىشود،گويد:من اين سخن را بسيار بزرگ شمردم،فرمود:قرآن خدا را نمىخوانى؟او فرمايد:«بگو اى محمد،در كار باشيد كه خدا و رسولش و مؤمنان كردار شما را مىبينند»آن مؤمن به خدا على بن ابى طالب بود.
#امامرضاجان علیه السلام
حضرت آقا:
آن متانت و بردبارى و حلم امام؛ اگر در یک مجلس صد نفر حرفهایى میزدند که امام آنها را قبول نداشت، تا لازم نمیدانست حرفى نمیزد و سکوت میکرد. حالا در حضور آدم معمولى تا یک کلمه بگویند که برخلاف عقیدهاش باشد، طوفانى در روحش به وجود میآید که جواب بدهد! نخیر، امام اینجورى نبود؛ مگر آنوقتى که لازم میدانست؛ آنوقت بدون اینکه کسى حرفى هم بزند عقیدهی خودش را میگفت، امّا آنوقتى که لازم نبود، اگر صد نفر هم حرف میزدند [حرفى نمیزد]؛ دیدید دیگر در وصیّتنامهی ایشان، ایشان در آخر وصیّتنامه چند جمله اضافه کردند که من در مجلس خبرگان خواندم؛ یکى از آنها این است که حرفهایى به من نسبت میدهند که خلاف واقع است؛(۳) از این قبیل بود. من رفتم خدمت ایشان در زمان بنیصدر، ایشان گفتند: این حرفهایى که این به من نسبت میدهد، از قول من میگوید، همهاش خلاف واقع است. چون او در سخنرانیهایش گاهى میگفت که امام اینجور گفته، [نظر] امام اینجور است؛ چیزهایى را بهعنوان نظر امام ذکر میکرد. خب، این خصوصیّتى ممتاز بود که حرفى که زده میشد او را برنمیآشفت و فوراً تحریک نمیکرد که حالا جواب بدهد و آنچه را به نظرش درست است بگوید؛ عجلهاى نداشت. این متانت، این بردبارى، این حلم، این تسلّط بر نفْس، این سعهی صدر، در هر کسى باشد، او یک انسان بزرگى است.۱۳۶۸/۰۳/۱۸
#صبر
امام خمینی : باید صبر کرد، سفارش به صبر کرد، برای احقاق حق، صبر لازم است.
اگر ما اسلام را میخواهیم و اگر قرآن کریم را میخواهیم که در این مملکت و ان شاء الله در ممالک دیگر پیاده بشود و میخواهیم که یک حکومت اسلامی داشته باشیم، باید همه توصیه به حق بکنیم و سفارش به حق بکنیم. و در همه اطراف کشور، آنهایی که در کمیتهها هستند، آنهایی که در بسیج هستند، آنهایی که در دادگاهها هستند و سپاه پاسداران، شهربانیها و همه با هم سفارش به حق بکنند. و اگر اعوجاجی خدای نخواسته در یکی پیدا بشود یا نفوذی کرده باشد بعض افراد منحرف و چپ یا چپنمای نوکر راست، باید سفارش کنند و نگذارند بر خلاف حق، کسی عمل کند. وقتی یک کشوری ادعا میکند که جمهوری اسلامی است و میخواهد جمهوری اسلامی را متحقق کند، این کشور باید همه افرادش آمر به معروف و ناهی از منکر باشند. اعوجاجها را خودشان رفع بکنند. اگر در یک کمیتهای خلاف واقع میشود، خود افراد کمیته و خود مردم آن اعوجاج را سفارش بکنند که رفع بشود. سفارش به حق و صبر، و سفارش به صبر. در مشکلات صبر بکنند و سفارش به صبر کنند. و در همه قشرهای متصدی کار، سفارش به حق بکنند.
#صبر
🗝 کلید مسائل تربیتی
🛒 شاید شما بارها تصمیم گرفته باشید که در زندگی خود تغییرات بنیادینی را ایجاد کنید ، اما نشده و نتوانستید !
⚜️ شاید شما دانش آموز یا دانشجویی هستید که بارها خواسته اید بصورت جدی درس بخوانید، اما هر بار شکست خورده اید!
🔶شاید بارها از عصبانیت های بی جای خودتان پشیمان شده اید و تصمیم گرفته اید که دیگر عصبانی نشوید و از کوره در نروید! اما باز هم مثل یک کوه آتشفان از خود بی خود شده اید و در تکه های مذاب خشم سوخته اید و سوزانده اید!
⚜️ شاید شما از آن دسته آدمهای چاقی هستید که بارها تصمیم به رژیم گرفته اید تا لاغر شوید اما هنوز هم مثل یک توپ فوتبال چاق و گرد هستید!!
🔺شاید شما هم از آن دسته انسان های بی اراده ای هستید که پشتکار و ثبات قدم در انجام کارهایتان را ندارند و تکالیف ساده را به تکالیف پیچیده ترجیح میدهند.
🅾️ شاید شما هم از آن دسته آدمهایی هستید که نمیتوانید اعتیاد خود را به فضای مجازی و تلفن همراه مداوا کنید.
❇️ آیا شما هم انسان خود محوری هستید که رنج های دیگران برایتان از اهمیت کمتری برخوردار است؟ و برطرف شدن نیازهای آنی خودتان از همه چیز برایتان مهمتر است؟
👈همه اینها یعنی شما انسان خویشتن داری نیستید !! و احتمالا آینده درخشانی نخواهید داشت!
☑️گزارش چند پژوهش را ببینید :
🟣 نتایج پژوهشهایی که در مرکز روانشناسی مثبت گرای دانشگاه پنسیلوانیا انجام گرفته است نشان میدهد دانشجویان ِ خویشتن دار ، در مقایسه با سایر دانشجویان موفق ترند.
🟣 نتایج یک پژوهش (که بر روی داوطلبان استخدام در ارتش انجام شده است) نشان میدهد که آن دسته از جوانانی که خویشتنداری بیشتری داشتند بهتر از دیگران از پس تمرین دوره های سخت آموزشی برآمدند.
🟣 نتایج مطالعه ای در نیوزلند، بر روی 1000 کودک، (در این پژوهش زندگی این کودکان به مدت ۳۰ سال تحت بررسی قرار گرفت)، نشان داد کودکان خویشتندار، در دوران بزرگسالی مشاغل پردرآمدی داشتند، به علاوه میزان اعتیاد در این گروه بسیار کم بود.
↩️(منبع این پژوهش ها: کتاب خویشتن داری دکتر محمود گلزاری، موجود در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد)
✅ انسان برای موفقیت باید بیاموزد برای دستیابی به هدف های بزرگتر که غالبا هم دورتر هستند؛ از لذت های آنی دست بکشد. این همان کامروایی درنگیده است که قبلا هم اشاره شد.
📜 که در ادبیات دینی ما از آن به صبر یاد میشود!
🔳 بنابراین این صبر شاخص است ..
☑️کسی موفق خواهد شد که سندروم نتیجه زود رس نداشته باشد و بفهمد در این دنیا هیچ چیز به سرعت به نتیجه نخواهد رسید
☺️ کسی آمده بود میگفت: دستورالعملی بده همه چیز زود حل بشه بره ، عرض کردم : این مرحله در دنیا برای انبیا هم قفل است.
🟤 اولا : دنیا دنیای تدریج است. شما برای خوردن یک لیوان چای ساده هم باید حداقل ۱۵ دقیقه صبر کنید! لذا باید صبر کردن را یاد گرفت .
🟤 ثانیا: دنیا دنیای تعارض هاست . به هر چه بخواهی نخواهی رسید
🟤 ثالثا: و ازهمه مهمتر :دنیا دنیا رنج هاست .. لقد خلقنالانسان فی کبد.
⚡️ لذا این صبر مهم و کلیدی است
🟢✅ بیماری است به نام هیستری ، متخصصین علت مبتلا شدن به این بیماری را (در غالب موارد ) : محرومیت از احتیاجات و غیر قابل تحمل دیدن وقایع زندگی می دانند . (خیلی جالب است که در مشخصات بیماری هیستریک این موارد را ذکر میک : جاه طلبی ، خود خواهی، حساسیت نسبت به انتقاد، احتیاج به تمجید و علاقه مندی افراطی به مورد توجه قرار گرفتن، ) ↩️ خلاصه اینکه یعنی میزان تاب آوری این اشخاص نسبت به مشکلات بسیار کم بوده! لذا مبتلا شدند!
🅾️ آقایی است به نام جیمز راش میگوید: افراد مذهبی و معتقد به معاد مقاومت دفاعی بیشتری در مقابل شداید دارند. یعنی تاب آوری بالاتر ی دارند ...
☑️اساسا ایمان مذهبی و اعتقاد به معاد آثار سوء پیش گفته را کاهش میدهد .. لذا تاب آوری و صبر هدیه دین به انسان هاست.
🔲 دین داری و زندگی مومنانه باعث نمیشود از رنج های شما کاسته شود، بلکه سبب میگردد که صبر شما و میزان خویشتن داری و تاب آوری شما در مقابل رنج ها افزوده شود!
👈 با همه این تفاسیر شاید اگر بگوییم : در مباحث تربیتی: صبر کلیدی تر ین و مهمترین رکن تربیت است گزافه گویی نکرده ایم .
🔳استادی میفرمودند: میخواهید ازدواج کنید صبر طرف مقابل را محک بزنید. البته میتوانید از صبر پدر و مادرش صبر او را هم در یابید.
🔳همچنین میفرمود : میخواهید مسئول برای جامعه انتخاب کنید این ویژگی او را بسنجید .ببینید آیا صبور هست یا نه ؟ خدا نکند مسئول جامعه ای صبور نباشد!
⭐️ همچنین میفرمود : میخواهید ببینید فرزندتان رشد کرده یا نه؟ یا اینکه میزان رشد او را بسنجید؛ صبر ش را محک بزنید!
#صبر
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
(کلید مسائل تربیتی ۲)
🟠 خداوند متعال در قرآن قصه ای تعریف کرده، در سوره کهف . که پیامبری را برای آموزش نزد معلمی خبیر و آگاه می فرستد (قصه حضرت موسی و حضرت خضر سلام الله علیهما)
🟠 خب به نظر شما این معلم قرار است به حضرت موسی چه چیزی یاد بدهد ؟
🟠 با یک نگاه اجمالی مشخص است که در این قصه برجسته ترین موضوع صبر است!
🟢 الكهف : 65 فَوَجَدا عَبْداً مِنْ عِبادِنا آتَيْناهُ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنا وَ عَلَّمْناهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْماً
🟢 الكهف : 66 قالَ لَهُ مُوسى هَلْ أَتَّبِعُكَ عَلى أَنْ تُعَلِّمَنِ مِمَّا عُلِّمْتَ رُشْداً
🟢 الكهف : 67 قالَ إِنَّكَ لَنْ تَسْتَطيعَ مَعِيَ صَبْراً
🟢 الكهف : 68 وَ كَيْفَ تَصْبِرُ عَلى ما لَمْ تُحِطْ بِهِ خُبْراً
🟢 الكهف : 69 قالَ سَتَجِدُني إِنْ شاءَ اللَّهُ صابِراً وَ لا أَعْصِي لَكَ أَمْراً
🟢 الكهف : 70 قالَ فَإِنِ اتَّبَعْتَني فَلا تَسْئَلْني عَنْ شَيْءٍ حَتَّى أُحْدِثَ لَكَ مِنْهُ ذِكْراً
🟢 الكهف : 71 فَانْطَلَقا حَتَّى إِذا رَكِبا فِي السَّفينَةِ خَرَقَها قالَ أَ خَرَقْتَها لِتُغْرِقَ أَهْلَها لَقَدْ جِئْتَ شَيْئاً إِمْراً
🟢 الكهف : 72 قالَ أَ لَمْ أَقُلْ إِنَّكَ لَنْ تَسْتَطيعَ مَعِيَ صَبْراً
🟢 الكهف : 73 قالَ لا تُؤاخِذْني بِما نَسيتُ وَ لا تُرْهِقْني مِنْ أَمْري عُسْراً
🟢 الكهف : 74 فَانْطَلَقا حَتَّى إِذا لَقِيا غُلاماً فَقَتَلَهُ قالَ أَ قَتَلْتَ نَفْساً زَكِيَّةً بِغَيْرِ نَفْسٍ لَقَدْ جِئْتَ شَيْئاً نُكْراً
🟢 الكهف : 75 قالَ أَ لَمْ أَقُلْ لَكَ إِنَّكَ لَنْ تَسْتَطيعَ مَعِيَ صَبْراً
🟢 الكهف : 76 قالَ إِنْ سَأَلْتُكَ عَنْ شَيْءٍ بَعْدَها فَلا تُصاحِبْني قَدْ بَلَغْتَ مِنْ لَدُنِّي عُذْراً
🟢 الكهف : 77 فَانْطَلَقا حَتَّى إِذا أَتَيا أَهْلَ قَرْيَةٍ اسْتَطْعَما أَهْلَها فَأَبَوْا أَنْ يُضَيِّفُوهُما فَوَجَدا فيها جِداراً يُريدُ أَنْ يَنْقَضَّ فَأَقامَهُ قالَ لَوْ شِئْتَ لاَتَّخَذْتَ عَلَيْهِ أَجْراً
🟢 الكهف : 78 قالَ هذا فِراقُ بَيْني وَ بَيْنِكَ سَأُنَبِّئُكَ بِتَأْويلِ ما لَمْ تَسْتَطِعْ عَلَيْهِ صَبْراً
🟢 الكهف : 79 أَمَّا السَّفينَةُ فَكانَتْ لِمَساكينَ يَعْمَلُونَ فِي الْبَحْرِ فَأَرَدْتُ أَنْ أَعيبَها وَ كانَ وَراءَهُمْ مَلِكٌ يَأْخُذُ كُلَّ سَفينَةٍ غَصْباً
🟢 الكهف : 80 وَ أَمَّا الْغُلامُ فَكانَ أَبَواهُ مُؤْمِنَيْنِ فَخَشينا أَنْ يُرْهِقَهُما طُغْياناً وَ كُفْراً
🟢 الكهف : 81 فَأَرَدْنا أَنْ يُبْدِلَهُما رَبُّهُما خَيْراً مِنْهُ زَكاةً وَ أَقْرَبَ رُحْماً
🟢 الكهف : 82 وَ أَمَّا الْجِدارُ فَكانَ لِغُلامَيْنِ يَتيمَيْنِ فِي الْمَدينَةِ وَ كانَ تَحْتَهُ كَنْزٌ لَهُما وَ كانَ أَبُوهُما صالِحاً فَأَرادَ رَبُّكَ أَنْ يَبْلُغا أَشُدَّهُما وَ يَسْتَخْرِجا كَنزَهُما رَحْمَةً مِنْ رَبِّكَ وَ ما فَعَلْتُهُ عَنْ أَمْري ذلِكَ تَأْويلُ ما لَمْ تَسْطِعْ عَلَيْهِ صَبْرا
🟠 صبر خیلی مهم است
🟠 بزرگترین درس استاد به شاگردش صبراست!.
🟠 و این نکته هم هست : موسی (سلام الله علیه) هم که باشی . صبر نکنی . نمیتوانی از محضر استاد بهره ببری .
#صبر
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob
🌙عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ إِذَا خِفْتَ أَمْراً فَاقْرَأْ مِائَةَ آيَةٍ مِنَ اَلْقُرْآنِ مِنْ حَيْثُ شِئْتَ ثُمَّ قُلِ اَللَّهُمَّ اِدْفَعْ عَنِّي اَلْبَلاَءَ ثَلاَثَ مَرَّاتٍ.
🌸از حضرت كاظم-عليه السّلام-روايت شده است كه فرمود: «هر گاه از چيزى ترسيدى،صد آيه-از هر جاى قرآن كه باشد-بخوان و بعد سه مرتبه بگو:خدايا!بلا را از من دفع كن».
📚 عدة الداعي و نجاح الساعي ج ۱، ص ۲۹۴
#قرآن
#دعا
🔰 الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ (عج)
@alelm_almasboob