9.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هیچ وقت بی وضو نخوابید...
(آیت الله جاودان)
✨﷽✨
#داستان_های_اخلاقی
✍️روزی حضرت عیسی (ع) از صحرایی میگذشت. در راه به عبادت گاهی رسید که عابدی در آن جا زندگی می کرد. حضرت با او مشغول سخن گفتن شد. در این هنگام جوانی که به کارهای زشت و ناروا مشهور بود از آن جا گذشت. وقتی چشمش به حضرت عیسی (ع) و مرد عابد افتاد، پایش سست شد و از رفتن باز ماند و همان جا ایستاد و گفت: خدایا من از کردار زشت خویش شرمندهام. اکنون اگر پیامبرت مرا ببیند و سرزنش کند، چه کنم؟ خدایا! عذرم را بپذیر و آبرویم را مبر.
مرد عابد تا آن جوان را دید سر به آسمان بلند کرد و گفت: خدایا! مرا در قیامت با این جوان گناه کار محشور مکن. در این هنگام خداوند به پیامبرش وحی فرمود که به این عابد بگو: ما دعایت را مستجاب کردیم و تو را با این جوان محشور نمیکنیم، چرا که او به دلیل توبه و پشیمانی، اهل بهشت است و تو به دلیل غرور و خودبینی، اهل دوزخ.
📚 کیمیای سعادت، جلد اول
هدایت شده از روابط،عمومی عقیدتی سیاسی پلیس آگاهی فاتب
آیا معنای آیه «نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرید» آن است که ما امامان از رگ گردن به مردم نزدیکتریم؟
پرسش
سلام؛ در آیه شریفه «وَ نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرید»، منظور از نحن چه کسانیاند؟ کسی تفسیر میکرد که منظور از نحن به معنای ما که خداوند به کار برده است، ائمه اطهار میباشند. آیا این صحیح است؟
پاسخ اجمالی
1. خداوند در قرآن کریم در ارتباط با احاطه همه جانبه و قدرت مطلقه خود بر انسان، میفرماید: «وَ لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ وَ نَعْلَمُ ما تُوَسْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ وَ نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرید»؛[1] ما انسان را آفریدیم و وسوسههاى نفس او را میدانیم، و ما به او از رگ قلبش نزدیکتریم.
نزدیکتر بودن از رگ گردن یا رگ قلب، در حقیقت تمثیل و تشبیهی است برای قرب معنوی در قالب یک صورت حسی قابل مشاهده.[2]
معنایش این است که ما انسان را خلق کردیم و همواره تا هستى او باقى است از خطورات قلبیاش آگاهیم، و نیز همواره از رگ قلبش به او نزدیکتریم؛ یعنی ما به انسان از شریانهایی حیاتیاش که در داخل بدنش جا گرفته نزدیکتریم، آن وقت چگونه به او و به آنچه در دل او میگذرد آگاه نیستیم؟!
خداوند در این جمله(وَ نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرید)، خواسته مقصود خویش را با عبارتى ساده و قابل فهم برای همه مردم بیان کرده باشد، و گرنه مسئله نزدیکى خدا به انسان مهمتر از این و خداى سبحان بزرگتر از آن است؛ زیرا خداى تعالى کسى است که نفس آدمى را آفرید و آثارى براى آن قرار داد، پس خداى تعالى بین نفس آدمى و خود نفس، و بین نفس آدمى و آثار و افعالش واسطه است؛ لذا خدا از هر جهتى که فرض شود، حتى از خود انسان به انسان نزدیکتر است؛ و چون این معنا معناى دقیقى است که تصورش براى فهم بیشتر مردم دشوار است؛ از اینرو خداوند متعال به این حد اکتفاء کرده که «ما از رگ گردن به او نزدیکتریم». تا برای همگان قابل فهم باشد. چنانکه در جاى دیگر نزدیک به همین معنا را فرموده است: «أَنَّ اللَّهَ یَحُولُ بَیْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ»؛[3] و بدانید که خداوند میان انسان و قلب او حایل میشود.[4]
در حقیقت آیه مورد بحث، اشاره به احاطه وجود و قیومیّت حق تعالى دارد؛ یعنى چون وجود و هستى انسان به دست ما است، پس به این لحاظ ما بِوى نزدیکتر از رگ حیات او هستیم. دلیل نزدیکتر بودن خداوند به انسان(نَحْنُ أَقْرَبُ) این است که وجود هر چیزی وابسته به آن چیزى است که قوام و تحقق وجود او به آن است؛ و از آنجا که ذات متعال، خالق، به وجود آورنده و غایت موجودات است، در واقع تمام آنها، و مقوّم وجود آنان است؛ لذا وقتی چنین است، چگونه ممکن است چیزی از او غایب باشد؟![5]
2. اما در ارتباط با اینکه آیا ائمه(ع) نیز چنین ارتباط نزدیکی با انسانها دارند باید گفت که گرچه شاهد بودن آن حضرات بر رفتارهای خود را نمیتوانیم انکار کنیم، اما روایتی را نیافتیم که حتی در تفسیری باطنی نشانگر آن باشد که این آیه در شأن آن بزرگواران است، بلکه بر عکس روایاتی وجود دارند که امامان معصوم، خدا را مصداق این آیه قرار داده و خود نیز در مناجاتهایشان با پروردگار از این فراز قرآن استفاده میکردند:
2- 1. امام صادق(ع) میفرماید: در نوشتههای علی(ع) آمده است: مدح و ثنا، پیش از سؤال است. وقتی خواستی خداى تعالى را بخوانى، او را تعظیم نما و به بزرگى یاد کن. راوی میگوید پرسیدم، چگونه او را تعظیم کنم؟ فرمود: بگو "یا مَنْ هُوَ أَقْرَبُ الَىّ مِنْ حَبْلِ الْوَریدِ ... یا مَنْ یَحُولُ بَیْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ". اى کسى که او نزدیکتر است به من از رگ گردن. اى آنکه مانع و حائل میگردد میان انسان و قلبش».[6]
2- 2. از امام صادق(ع) نقل کردهاند: پدرم(ع) بعد از نماز صبح این دعا را میخواند: «یا مَنْ هُوَ أَقْرَبُ الَىّ مِنْ حَبْلِ الْوَریدِ».[7]
2- 3. در حدیث آمده است؛ روزى ابوحنیفه به امام صادق(ع) گفت، فرزندت موسى را دیدم که نماز میخواند، و مردم از جلوى او عبور میکردند، و او آنها را نهى نمیکرد، در حالیکه اینکار پسندیده نیست. امام صادق(ع) فرمود؛ فرزندم موسى را صدا کنید، حضرت را صدا کردند، امام صادق سخن ابوحنیفه را براى فرزندش تکرار کرد. موسی بن جعفر در جواب گفت؛ اى پدر، کسى که من براى او نماز میخواندم از آنها به من نزدیکتر بود، چنانکه خداوند متعال میفرماید: ما به انسان از رگ قلب او نزدیکتریم.
امام صادق(ع) او را در آغوش گرفت، و فرمود: پدر و مادرم به فدایت باد، اى کسى که اسرار الهى در قلبت به ودیعت نهاده شده است![8]
هدایت شده از دکتر قدیری ابیانه
قدیری ابیانه:📻 پیام حضور مردم در انتخابات، حمایت از انقلاب اسلامی است
تحلیل گر مسائل سیاسی در گفت و گو با رادیو ایران گفت: مردم پیامی بزرگ به داخل و خارج صادر كردند كه حامی این انقلاب الهی هستند.
📆 ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
به گزارش شبكه رادیویی ایران، دكتر محمدحسن قدیری ابیانه كارشناس مسائل استراتژیك در گفت و گو با برنامه «بحث روز» گفت: ارزش این حضور آن هنگام روشن می شود كه توجه كنیم این مشاركت در عین فشارهای اقتصادی و انواع شیوههای جنگ شناختی دشمن برای كاهش مشاركت بوده است.
وی ادامه داد: دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبریِ كشورمان روز جمعه یازدهم اسفندماه برگزار شد. رویدادی كه با پوشش خبری و بازتاب های رسانه ایِ منطقه ای و بین المللی مواجه شد. در این راستا، رسانه ها و جریان های خبریِ غربی، عمدتا به نحوی مغرضانه و جهت دار به پوشش رویداد مذكور پرداختند.
قدیری ابیانه ادامه داد: این رسانه ها هیچ چیز تازه ای برای گفتن نداشتند. گویی اغلب این رسانه ها بر پایه یك طرح و دستوركار مشخص و تعریف شده حركت می كردند و در پوشش رسانه ای انتخابات ایران، تا حد زیادی به كلیشه ها متوسل می شدند. نكته قابل تامل اینكه در كلیت كنشگری آن ها با محوریت انتخابات ایران، شاهد نوعی تناقض عینی نیز بودیم.
این تحیلی گر مسائل سیاسی گفت: نكته دوم اینكه رسانه های غربی نوعی امنیتی سازیِ انتخابات ایران را نیز در دستوركار داشتند. این بدان معناست كه آن ها در پوشش اخبار خود با محوریت انتخابات ایران، از طیف مشخصی از واژگان و كلمات استفاده می كردند كه در همگی آن ها، این مفهوم به مخاطب القا می شود كه انتخابات ایران سالم یا عادلانه نیست و مردم در آن مشاركت چندانی ندارند. دقیقا نمونه این رویكرد رسانه های غربی را سال هاست كه در مورد پرونده اتمی كشورمان نیز شاهد بوده ایم.
http://seda.ir/sh/?۵۱۰۸۸۸۵
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
حدیث روز ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۲
#حدیث_امروز
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و گپ و بله و روبیکا و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
پرسش و پاسخ احکام حجاب
#حجاب #پویانمایی #کارتون #فیلم #نقاشی #احکام_شرعی #فتوا #امام_خامنه_ای
اسفند ماه ۱۴۰۲
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و روبیکا و بله و گپ و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
#جورچین
#دقت_تمرکز
#افزایش_مهارت_دیداری
✔️ مناسب ۴ سال به بالا
#معرفی_بازی_برای_کودک
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و گپ و بله و روبیکا و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
💠 ماهی برای سلامتی
#تغذیه #سلامتی #ماه
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و گپ و بله و روبیکا و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
به نام خدا
اللهم صلی علی محمد وال محمد و عجل فرجهم
سلام به بهتر ین رفیقمون...
سه شنبه
۱۲/۱۵
متعلق به
❤️امام سجاد ع
❤️امام محمدباقرع
❤️امام جعفر صادق ع
ذکر روز سه شنبه
یا ارحم الراحمین:ای رحم کننده ی رحم کنندگان
نماز قضا مغرب
سجده های طولانی در نماز
دایم الوضو بودن
کار نیک انجام دادن هرچند کوچیک
نماز لیله الدفن..از غروب آفتاب تا اذان صبح .به نیت هرکس امروز فوت کرده
🌼🌼🌼🌼
دعای غریق ۵بار
🌸🌸🌸
۱۵.استغفار..برای آرامش زمین (زلزله)
خواندن دعای ابوحمزه
.تکرار صرفه جویی ....
نوشتن شکر گز ااری .
ذکر ۱۰صلوات در ساعت ۴بعداز ظهر...
التماس دعا