✅اعمال شب عرفه
🌷خواندن دعای يَا شَاهِدَ كُلِ نَجْوَى...
🌷هزار مرتبه خواندن تسبیحات ده گانه:
«سُبْحَانَ مَنْ فِي السَّمَاءِ عَرْشُهُ سُبْحَانَ الَّذِي فِي الْأَرْضِ سَطْوَتُهُ سُبْحَانَ الَّذِي فِي الْبَحْرِ سَبِيلُهُ سُبْحَانَ الَّذِي فِي النَّارِ سُلْطَانُهُ سُبْحَانَ الَّذِي فِي الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ سُبْحَانَ الَّذِي فِي الْقُبُورِ قَضَاؤُهُ سُبْحَانَ الَّذِي فِي الْهَوَاءِ أَمْرُهُ سُبْحَانَ الَّذِي رَفَعَ السَّمَاءَ
سُبْحَانَ الَّذِي وَضَعَ الْأَرْض
سُبحَانَ مَنْ لَا مَنْجَى مِنْهُ إِلَّا إِلَيْهِ»
🌷زیارت کردن امام حسین علیه السلام
📚مفاتیح الجنان
@Alfetrah
❇️روز عرفه
🌷از اعیاد عظیم است اگر چه به اسم عید نامیده نشده و روزی است كه حق تعالی بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فراخوانده و سفره های جود و احسان خود را برای ایشان گسترانیده و شیطان در این روز خوار و حقیرتر و رانده تر، و در خشمناك ترین اوقات خواهد بود.
روایت شده كه حضرت امام زین العابدین علیه السلام در روز عرفه، صدای سائلی را كه از مردم كمك می خواست، شنید، و به او فرمود: وای بر تو آیا در این روز از غیر خدا سوال می كنی و حال آن در این روز امید می رود، برای بچه های در شكم مادر كه فضل خدا شامل آنها شود و سعید گردند.
📚مفاتیح الجنان، اعمال روز عرفه، ص426
@Alfetrah
❇️اعمال روز عرفه
🌷زیارت امام حسین علیه السلام
🌷روزه روز عرفه برای کسی که از دعا خواندن ضعف پیدا نکند.
🌷مستحب است غسل پیش از زوالِ (ظهر)
🌷 بعد از نماز عصر قبل از آنکه مشغول به خواندن دعاهای عرفه شود، دو رکعت نماز در زیر آسمان بجا آورد و به گناهان خود نزد حق تعالی اعتراف و اقرار کند تا به ثواب عرفات فایز شود و گناهانش آمرزیده گردد، پس مشغول شود به اعمال و ادعیه عرفه که از حُجَج طاهِرِهِ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِم روایت شده است.
🌷چون وقت زوال شد زیر آسمان برود و نماز ظهر و عصر را با رکوع و سجود نیکو به عمل آورد و چون فارغ شود دو رکعت نماز بجا بیاورد. در رکعت اوّل بعد از حمد، سوره توحید و در دوم بعد از حمد، سوره کافرون (قُل یا اَیهَا الْکافِروُنَ) را بخواند. بعد از آن چهار رکعت نماز بجا بیاورد و در هر رکعت بعد از حمد، پنجاه مرتبه سوره توحید را بخواند.
🌷خواندن دعای عرفه
📚مفاتیح الجنان، اعمال روز عرفه، ص426
@Alfetrah
❇️ناامیدی، بزرگترین گناهِ روز عرفه
🌷أنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله قَالَ: أَعْظَمُ أَهْلِ عَرَفَاتٍ جُرْماً مَنِ انْصَرَفَ وَ هُوَ يَظُنُ أَنَّهُ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ
🌸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
کسی که در روز عرفه - در حالی که از عرفات بر می گردد- گمان کند که خداوند او را نبخشیده است، بزرگترین گناه را مرتکب شده است.
📚دعائم الإسلام ؛ ج1 ؛ ص 320
@Alfetrah
❇️استاد حاج آقا مجاهدی:
🌷متأسفانه آنچه که بعضی از مداحان - حتی در صدا و سیما -دعای عرفه را که می خوانند قسمت دوم دعای عرفه را که می فرماید:
«إِلَهِي أَنَا الْفَقِيرُ فِي غِنَايَ فَكَيْفَ لَا أَكُونُ فَقِيراً فِي فَقْرِي ...» نمی خوانند.
آقایان مداحان قائلند که این قسمت، جزء دعای عرفه نیست در حالی جزء دعاست و سید بن طاووس در کتاب إقبال الأعمال در چاپ قدیمی آن، همین قسمت از دعا را که می فرماید«إِلَهِي أَنَا الْفَقِيرُ فِي غِنَايَ فَكَيْفَ لَا أَكُونُ فَقِيراً فِي فَقْرِي ....» بعد از جمله «أَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ يَا رَبِّ يَا رَبِّ يَا رَبِّ» بصورت متصل، پیوسته و بدون فاصله ذکر کرده است.
لذا بعد از جمله «يَا رَبِّ يَا رَبِّ يَا رَبِّ» این قسمت از دعا را که می فرماید«إِلَهِي أَنَا الْفَقِيرُ فِي غِنَايَ فَكَيْفَ لَا أَكُونُ فَقِيراً فِي فَقْرِي..» باید در دعای عرفه خوانده شود.
@Alfetrah
✅امام راحل وعظیم الشان
📌ابراهیم(ع) به ما آموخت که عزیزترین ثمره حیات خود را در راه خدا بدهید و عیدی بگیرید
♦️عیدقربان عیدی که انسانهای آگاه را به یاد قربانگاه ابراهیمی میاندازد؛ قربانگاهی که درس فداکاری و جهاد را در راه خدای بزرگ به فرزندان آدم و اصفیاء و اولیاء خدا میدهد.
♦️عمق جنبههای توحیدی و سیاسی این عمل را جز انبیاء عظام و اولیاء کرام- علیهم الصلاه و السلام- و خاصّه عباد الله کَس دیگر نمیتواند ادراک کند.
♦️این پدرِ توحید و بت شکنِ جهان به ما و همه انسانها آموخت که قربانی در راه خدا، پیش از آنکه جنبه توحیدی و عبادی داشته باشد، جنبههای سیاسی و ارزشهای اجتماعی دارد.
به ما و همه آموخت که عزیزترین ثمره حیات خود را در راه خدا بدهید و عیدی بگیرید.
خود و عزیزان خود را فدا کنید، و دین خدا را و عدل الهی را برپا نمایید.
♦️به همه ما، ذریّه آدم، فهماند که «مکّه» و «مِنیٰ» قربانگاه عاشقان است. و اینجا محل نشر توحید و نفی شرک؛ که دلبستگی به جان و عزیزان نیز شرک است. به فرزندان آدم درس آموزنده جهاد در راه حق را داد که از این مکان عظیم نیز فداکاری و از خود گذشتن را به جهانیان ابلاغ کنید.
📚صحیفه نور،جلد ۱۸،صفحه ۸۷
پیام امام خمینی(ره) به زائران بیت الله الحرام و مسلمانان جهان به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان
مورخ:1362/06/12
@Alfetrah