☘بهناممهربانترین☘
▶️ جلسه بیستونهم | بخش اول
#چله_شکرگزاری
✍مراتب شکر ۳ مرحله است:
۱ .شکر قلبی: شکری که در قلبمون متوجه اون هستیم.
۲ .شکر زبانی: شکری که به زبان میاریم و یا مینویسیم.
۳ .شکر عملی: شکری که در عمل اون رو نشون میدیم.
جلسات قبل شکر زبانی رو بیان کردیم، اما ما در شکر قلبی هم مشکل داریم. شکر قلبی یعنی اینکه با تمام وجود بگی خدایا ممنون. من راضیم. انسان شاکر طلبکار نیست، تازه بدهکار هم هست. شکر ما رو تربیت میکنه، به ما میگه، دنبال بگرد پیدا میکنی چیزی برای شکر کردن. ما گاهی اوقات یادمون میره که همراه سختیها، آسونیها هم هست. یادمون میره که خدا میگه: همیشه اوضاع اینجوری نمیمونه. امیدتو از دست نده، مگه تو از سال دیگه ت، از ۵ سال دیگه ت خبر داری؟ انسان شاکر مدام خودشو بدهکار خدا میدونه و این قشنگه چون میفهمه. پررو نیست. نمیگه راه میرم؟ خب همه راه میرن! میبینم؟ خب همه میبینن!پس قلبا باید شاکر باشیم. باید فکر کنیم که واقعا چیزهایی که داریم نعمتن. بعد از این مرحله شکر زبانی هست که همیشه به زبان بیاریم و بیان کنیم.
🌷این جلسه میخوایم در مورد شکر عملی صحبت کنیم.
شکر عملی: حالا که ما شکر قلبی و زبانی رو انجام دادیم، کار تموم نشده و تازه اول راهیم. مهمترین قسمت شکر، همین شکر عملیه. وگرنه فقط با گفتن خدا را شکر و با لقلقه زبان، اصل شکر رو که به جا نیاوردیم. در مرحله شکر عملی هست که ما خیلی مشکل داریم.
1 .شکر عملی پدر و مادرم: مثلا من پدر و مادری دارم و شاکر خدا هم هستم به خاطر وجود پدر و مادرم. اما فقط شاکر بودن کافی نیست. باید شکر عملی وجود پدر و مادر رو به جا بیاریم. و شکر عملیش اینه که بهشون سر بزنیم. احترامشون رو حفظ کنیم و هر کاری که از دستمون بر میاد براشون انجام بدیم. حالا یکی میاد میگه پدر من بد اخلاقه، یکی میگه پدر من معتاده، یکی میگه پدرم دست بزن داره ، برای اینها هم صدق میکنه؟ مگه قراره پدر مادرهای ما انسانهای وارسته و والا مقام و عالی باشن، تا ما بیایم شکرشون رو به جا بیاریم؟؟!
اگر پدر و مادرهای ما انسانهای فاضل و برجسته ای بودن، شاکر بودن ما که هنر نبود، وظیفهمون بود و اگر انجام نمیدادیم جای تعجب داشت. شاکر بودن وقتیه که پدر و مادر من مجموعه ای از خوبیها و بدیها هستن و نقصهایی هم دارن. خیلی وقتها ابتلاء و آزمایش ما از طریق نزدیکانمونه، پدرمون، مادرمون و... قرار نیست امتحانهای ما فقط از طریق پول و ثروت و فرزند معلول و ... باشه؟ نخیر، گاهی امتحانات از طریق نزدیکانمون هست و اگر با همه نواقصشون ما شکر اونهارو به جا بیاریم، هنر کردیم.
اگر برادر من زبان تندی داره ولی در عوضش تو سختیها کنارمه. نقطه قوتش رو، به روش بیارم و ازش تشکر کنم. بگم داداش من، ممنون که کنارمی و باعث دلگرمی من هستی. روی خوبیهای افراد تمرکز کنیم.
+ادامه دارد😊
🌿@alhamdulillah
8.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسماللهالرحمنالرحیم
🎥 حسابمون رو صفر کنیم...
❓چطور مشمول رحمت خدا در #ماه_رمضان شویم؟
🌿@alhamdulillah
بسماللهالرحمنالرحیم
💟 خداوند در هرسال چهار فصل زیبا و چشمنواز را به تو ارزانی میدارد، و تو را میهمان حیرتانگیزترین نقش و نگارهای آفرینش میکند...
#خدایا_شکرت
🌿@alhamdulillah
☘بهناممهربانترین☘
▶️ جلسه بیستونهم | بخش دوم
#چله_شکرگزاری
✍...پیش بهترین مشاورهای دنیا که بری و کلی هم هزینه کنی، تهش بهت میگن برو روی خوبیها تمرکز کن. همینو اسلام ۱۴۰۰ سال پیش گفته، تعالیم ما میگه یه جاهایی تغافل کن و شاکر باش. خدا دوست داره ما شاکر باشیم، چون از طریق شاکر بودن، ما داریم تربیت میشیم. من نمیتونم شکر قلبی، زبانی، عملی پدر و مادرم رو به جا بیارم، مگر اینکه روی خوبیهای اونها تمرکز کنم. شاکر بودن ما رو رئوف میکنه و محبت رو بین قلبها زیاد میکنه.
2 .شکر عملی فرزندم چیه؟ اینکه برای تربیت صحیحش کوشا باشم. اگر من بیست سال با فرزندم بد برخورد کردم و الان پشیمونم و میخوام خودمو اصلاح کنم، این یعنی میخوام شاکر باشم و شکر عملی رو به جا بیارم. اگر ما توی تربیت فرزندانمون اشتباه کردیم، به خدا صاف و پوست کنده بگیم و حرف بزنیم. خدایا خطا کردم، خودت کمکم کن. خدا به همه چیز تواناست. خدایا خودت خطاهای تربیتی منو بی اثر کن. خدا هم کمک میکنه، میتونه بی اثر کنه، ناامید نباش. ما خدایی داریم که غیر ممکن براش معنی نداره، به شدت قویه. خدای غیرممکن هاست. ما باید پُز خدامونو بدیم که انقدر قویه و پشتوانه ای محکم تر از اون پیدا نمیشه. خدای من خدای فرصتهاست، از تهدیدها، فرصت میسازه، فقط کافیه تلاش مارو ببینه، نیت خیر مارو ببینه و این نیت خیر داشتن غوغا میکنه. به خدا بگم من اگه خطای تربیتی داشتم، از روی جهلم بوده، از غفلتم بوده ولی الان میخوام اصلاح کنم. خدا کمکم میکنه اگر من شروع کنم به اصلاح تربیت فرزندم و مهارتهام رو ارتقا بدم. من باید به جای اینکه دغدغم باشه چی بپوشم، کجا برم؟ که در جای خودش بد هم نیست اما اصل نیست، باید راه و روش درست برخورد کردن با نوجوانم رو یاد بگیریم. این میشه شکر عملی.
3 .شکر عملی دستهای من، که خدا از لطفش به من داده، اینه که از اون در راه صحیح استفاده کنم. مثلا باهاش گناه نکنم و هر پیجی رو توی فضای مجازی دنبال نکنم! وقتی میرم خونه مادر و مادرهمسرم، یه کمکی بکنم. اگر من چیزی رو جابجا میکنم و پشتش نیت الهی دارم و برای رضایت خدا دارم این کار رو انجام میدم، دیگه حرف مردم چه ارزشی میتونه داشته باشه؟!
4 .شکر عملیِ پاهای من، اینه که به جاهایی قدم بذارم که مورد تأیید خداست. به زبان و در قلبم میگم: خدایا شکرت که راه میرم. و در شکر عملی از پاهام؛ اینکه به هرجایی نمیرم. از این پاها برای خدمت به خلق خدا استفاده میکنم. دارم میرم خرید به همسایهمون میگم دارم میرم خرید شما چیزی نمیخوای برات بخرم؟ چه اشکالی داره که خیرمون هم به بقیه برسه و خدارو از خودمون راضی نگه داریم؟
5 .شکر عملیِ زبان من اینه که بگم خدایا شکرت که من قدرت تکلّم دارم و چقدر این تکلم در ارتباط برقرار کردن من مؤثره. شکر عملی زبان من اینه که هر حرفی رو باهاش نزنم، غیبت نکنم. با این زبونم نیش نزنم. تحقیر نکنم. بد و بیراه به بچم نگم و با الفاظ بد صداش نزنم. این میشه شکر عملی زبان. گفتن و بازگو کردن نعمتهای خدا هم شکر عملیه. چون دارم از زبونم استفاده درست میکنم و نعمت های پروردگارم رو یادآوری میکنم تا خدارو در لحظه لحظه زندگیم حاضر ببینم. شکر عملی اعضا و جوارحی که به ما داده شده، اینه که از اونها در مسیر درست استفاده کنیم.
🌿@alhamdulillah