⬛️ يا اَبَا الْحَسَنِ يَا عَلِيَّ بْنَ مُحَمَّد اَيُّهَا الْهادِي النَّقِيُّ يَا بْنَ رَسُولِ اللهِ يَا حُجَّةَ اللهِ عَلى خَلْقِهِ يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا اِنّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ اِلَى اللهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا يَا وَجيهاً عِنْدَ اللهِ اِشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللهِ
⬛️ عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام علی الهادی علیه و علی آبائه آلاف التحیة و الثناء.
🔗 لینک تسلیت
✅ https://eitaa.com/alhaydari
🔺 تبریک و تهنیت به مناسبت ولادت با سعادت امام جواد (علیه السلام)
✅ https://eitaa.com/alhaydari
🔺 السَّلاَمُ عَلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ وَصِيِّ رَسُولِ اللَّهِ وَ خَلِيفَتِهِ وَ الْقَائِمِ بِأَمْرِهِ مِنْ بَعْدِهِ سَيِّدِ الْوَصِيِّينَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ.
🔸 سالروز ولادت مولای متقیان و امیر مومنان حضرت امام علی (علیه السلام) را به عموم مسلمانان جهان تبریک و تهنیت عرض می نماییم.
✅ https://eitaa.com/alhaydari
✅ @alhaydarii_fa
🔺 اعیاد شعبانیه را تبریک و تهنیت عرض می نماییم.
✅ https://eitaa.com/alhaydari
1_84392555.mp3
3.53M
🎙 معیارهای فیلسوف بودن چیست؟!
▪️ آیت الله سید کمال حیدری
1️⃣ فیلسوف کسی است که پاسخ های مستدل و عمیق به مسأله بدهد
2️⃣ فیلسوف کسی است که اساساً طرح و تولید مسأله کند
(مسأله های مهم و ناظر به اقتضائات زمان)
👈 آنچه که حوزه های علمیه را از حالت رکون و یکنواختی بیرون می آورد، طرح مسائل جدید، چالش برانگیز و قابل تأمّل است!
🔹 فیلسوف فقط کسی نیست که به سؤالات قدیمی و مطرح شده از سوی دیگران پاسخ دهد، بلکه کسی که خودش تولید سؤال و مسألۀ جدید و مهم می کند نیز فیلسوف است؛ اگرچه خودش لزوما برای همۀ آن ها پاسخ فوری نداشته باشد
🔸🔸 فیلسوفی که مسأله ای نو و ارزشمند مطرح می کند، حتی اگر خودش هم راه حلّی برای آن نداشته باشد، زمینه را فراهم می سازد تا دیگران به آن مسأله پاسخ دهند تا از این طریق، علم در مسیر پویایی و تکامل قرار گیرد
#فایل_های_صوتی
#آزاداندیشی
✅ https://eitaa.com/alhaydari
🔺 ضرورت تمایزگذاری بین «سیره» و «سنّت» نبوی (ص)
🔹 باید بین «سیرۀ نبوی» و «سنّت نبوی» تفاوت قائل شد! سیره، به مطلق افعال و رفتار پیامبر اکرم (ص) گفته می شود؛ اعم از اینکه صبغۀ شخصی و غیر دینی داشته باشند، و یا اینکه از جنبۀ وحیانی و الهی برخوردار باشند. به بیان دیگر، اگر فعلی از افعال رسول خدا (ص)، فقط بُعد طبیعی و شخصی داشت، به آن «سیره» می گوییم، و چنانچه کاری به دستور الهی و از طریق وحی صورت گرفت، آن را «سنّت» می نامیم. «سیرۀ» پیامبر اکرم (ص) اعم و گسترده تر از «سنّت» آن حضرت است. چه بسیار افعالی که جزو «سیرۀ» پیامبر (ص) است، اما «سنّت» نیست، در عین حال که برخی از افعال هم وجود دارند که هم «سیره» است و هم «سنّت» به شمار می روند.
👈 نباید از نظر دور داشت آنچه که «جزو دین» بوده و عمل به آن واجب یا مستحبّ می باشد، فقط «سنّت» رسول خداست، اما تبعیّت از «سیرۀ» آن حضرت – که می تواند ناظر و گاهی مختصّ به شرایط فرهنگی و اجتماعی و سیاسی زمان خودشان باشد –، ضرورت شرعی یا عقلی ندارد؛ چرا که امری شخصی، غیر وحیانی و مربوط به روحیات و خُلقیات اختصاصیِ خود آن حضرت می باشد که چه بسا اساساً در زمان ها و مکان های دیگر قابلیّت اجراء و پیروی نداشته باشند؛ 👉 هرچند که ممکن است حضرت محمد (ص) به عنوان یک انسان بسیار بزرگ و اخلاقی، فعل پسندیده ای را انجام دهند و دیگران هم به آن فعل نیکو اقتدا کنند، اما این تبعیّت صرفاً به جهت انسانی و عقلانی بودن آن فعل است، و نه لزوماً به دلیل دینی و وحیانی بودن آن!
متأسفانه در حوزه های علمیۀ ما، عمدتاً بین این دو نوع فعل تفکیک نمی شود و هر فعلی از پیامبر اکرم (ص) را «سنّت» به شمار می آورند!
اما از دیدگاه ما، یکی از مهمترین اصول و بلکه یکی از مهمترین کلیدهای عملیات استنباط فقهی، عبارت است از همین تمایزگذاری بین اقوال و افعال و تقریرات نبی اکرم (ص) به لحاظ بُعد انسانی و بشری، و بین اقوال و افعال و تقریرات نبی اکرم (ص) به لحاظ بُعد الهی و وحیانی؛ با استناد و استدلال به آیات قرآن کریم در سورۀ کهف و فصّلت، از جمله: «قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحى إِلَي»؛ (بگو: من هم مثل شما بشرى هستم و[لى] به من وحى مىشود)؛ فراز اول آیه: «قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ»، ناظر به بُعد بشری وجود رسول اکرم (ص)، و فراز بعدی: «يُوحى إِلَيّ»، بیانگر جنبۀ الهی، وحیانی، ملکوتی و قدسی پیامبر بزرگ اسلام می باشد:
(من أهم أصول عملية الاستنباط بل من أهم مفاتيح عملية الاستنباط هو التمييز بين أقواله وأفعاله وتقريراته بلحاظ بعده الإنساني أو البشري وبين أقواله وأفعاله وتقريراته بلحاظ بعده الوحياني وهذا استناداً إلى قوله تعالى في سورتي الكهف وفصلت إنما أنا بشر مثلكم يوحى إلي).
❇️ (برگرفته از درس خارج «فقه المرأة» آیت الله حیدری، مبحث «ضرورة التمييز بين السيرة النبوية والسنة النبوية»، جلسۀ 230).
✅ https://eitaa.com/alhaydari
🔸 بسم الله الرحمن الرحيم
(يا أيها الذين آمنوا كتب عليكم الصيام كما كتب على الذين من قبلكم لعلكم تتقون)؛ بقره/ 183
به اطلاع مخاطبان گرامی می رسانیم بنابر اعلام دفتر آیت الله حیدری، روز جمعه 1399/2/5 اولین روز از ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۱ قمری، خواهد بود.
📌 مبنع خبر
✅ https://eitaa.com/alhaydari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 آشنایی با منهج (روش) رجالی آیت الله حیدری
〽️ سند، آخرین قرینه به منظور اعتبارسنجی روایات است
لینک های این کلیپ:
سایت | یوتیوب | آپارت
#فایل_های_تصویری
#رجال_و_حدیث
✅ https://eitaa.com/alhaydari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 آیا از دیدگاه آیت الله حیدری، مخالفان شیعه کافرند؟!
〽️ مبنای بنده روشن است: هیچ چیز جز "توحید" و "نبوّت" پیامبر اکرم (ص)، رکن و مقوّم اسلام و ایمان واقعی نیست.
〽️ تشیع، شرط "کمال ایمان" است و نه شرط "صحّت ایمان"
لینک های این کلیپ:
سایت | یوتیوب | آپارت
#فایل_های_تصویری
#تشیع
✅ https://eitaa.com/alhaydari
11.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 ضرورت و شرط اسلام از نظر امام خمینی (ره)
〽️ تمام حقیقت اسلام عبارت است از "توحید" و "نبوّت"
#فایل_های_تصویری
#ضروری_دین_و_مذهب
✅ https://eitaa.com/alhaydari
⁉️ پرسش و پاسخ
🌀 موضوع: احکام فقهی/ حکم روزهداری در ایام شیوع کرونا
🟣 سوال
با سلام
حکم روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان با توجه به شیوع ویروس کرونا چیست؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🟢 پاسخ
به نام خدا
با سلام و احترام
در پاسخ به سوال فوق، سه حالت متصوّر است:
1️⃣ موارد وجوب روزه:
اگر مکلف بتواند:
➖ با قرنطینه خانگی،
➖ یا تعطیل کردن کار،
➖ یا مراعات توصیه های بهداشتی،
➖ یا آشامیدن مایعات به اندازه کافی و خوردن سبزیجات و میوه های آبدار به هنگام سحر که مانع از خشکی بدن می شوند، از خودش در برابر ویروس کرونا محافظت نماید،
➖ یا اینکه احتمال ابتلاء به بیماری برای او با وجود نیاشامیدن آب، اندک و غیرقابل توجه باشد - خصوصا با رعایت دستورات پزشکی -، در این موارد، گرفتن روزه برای او واجب است.
2️⃣ موارد عدم وجوب روزه
➖ اما چنانچه روزه گرفتن برای مکلف به نحو قابل توجهی مضرّ باشد،
➖ یا اینکه پزشک متخصص او را از روزه گرفتن نهی کند،
➖ یا اینکه نیاشامیدن آب در طول روز، احتمال ابتلاء انسان به ویروس کرونا را - به نحو عُقَلایی - پدید آورد و او را در معرض دچارشدن به بیماری قرار دهد،
در موارد فوق، روزه گرفتن واجب نیست.
(در مورد اخیر، چنانچه برایش امکان داشت، بنا بر احتیاط شایسته است مسافت شرعی را طی نموده و بعد افطار کند).
3️⃣ جوازِ نوشیدن آب به قدر ضرورت برای روزهدار و ادامه روزه:
➖ اگر از یک سو تعطیل کردن کار و امرار معاش برای انسان ممکن نباشد، و از سوی دیگر دفع خطر بیماری هم جز از راه نوشیدن آب در طول روز حاصل نشود،
در این صورت نوشیدن آب به قدر ضرورت جایز است و باید روزه اش را ادامه دهد؛ ضمن اینکه باید قضای روزه خود را هم پس از ماه مبارک رمضان به جا آورد.
(لازم به ذکر است در این فرض، چنانچه فرد روزهدار بتواند از طریق جویدن آدامس هایی که فاقد مواد مغذّی است، مشکل مرطوب ساختن گلو را برطرف سازد، مجاز به نوشیدن آب نیست).
#استفتائات
#روزه
✅ https://eitaa.com/alhaydari