eitaa logo
الحقنی بالصالحین«یرتجی»
2.7هزار دنبال‌کننده
18.7هزار عکس
8.8هزار ویدیو
238 فایل
انس با شهداء برای همنشینی با امام زمان«ع» ومرافقةالشهداء من خلصائک اَللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الشَّهادَةِ فِی سَبِیلِکَ تَحْتَ رایَةِ وَلِیِّکَ الْمَهْدِیّ(عجل الله) السلام علیک یا من بزیارته ثواب زیارت سیدالشهداء یرتجی
مشاهده در ایتا
دانلود
دهمین روز از چله 🍃🌷سی و چهارم ( )🍃🌷 مهمان سفره شهید 🥀🍃 آیت‌الله محمدرضا مویدی قمی 🥀🍃 هستیم.
شهید آیت الله محمدرضا مؤیدی قمی از یاران امام خمینی(ره)در نهضت ایشان بود و سا ل‌هایی از عمر خود را در زندا ن‌های رژیم شاه گذراند. پس از پیروزی انقلاب نیز مدتی به امور اجرایی پرداخت و پس از آن به حوزه علمیه بازگشت و تا پایان عمر در سنگر علم به خدمت پرداخت. این مرجع تقلید بیش از 50 بار به زیارت خانه خدا مشرف شده بود و در چهلمین سفر حج واجب خود، در فاجعه منا به شهادت رسید.
آیت‌الله مویدی استاد سطوح عالی حوزه علمیه و مفسر قرآن کریم بودکه در سال 1320 در شهر مقدس قم دیده به جهان گشود و بعد از سپری کردن دروس سطح، دروس خارج فقه و اصول را نزد حضرات آیات عظام، حائری یزدی فرزند مؤسس حوزه علمیه قم، آیت الله میلانی، آیت الله العظمی گلپایگانی، رهبر کبیر انقلاب آیت الله العظمی امام خمینی (ره) زانوی ادب بر زمین زند و قبل از نهضت در امتحانات خارج فقه (سطح 4) قبل از ارتحال آیت الله العظمی بروجردی شرکت کرده و دارای اجازه نقل احادیث و روایات و اجتهاد از بعضی از مراجع معظم تقلید بود. وی از سال 42 به صورت جدی و فعال وارد میدان مبارزات سیاسی شد و شانزده سال با وجود فراز و نشیب‌های فراوان، شکنجه‌ها، تبعیدها و زندان‌ها مبارزه کرد و از هیچ خطری نهراسید. آیت الله مؤیدی قمی پس ازانقلاب اسلامی نیزهمچنان پرتلاش به فعالیت‌های ارزشمنداسلامی پرداخت و همچنین درایام دفاع مقدس به عنوان مبلّغ و رئیس حوزه علمیه زاهدان باحضورخود سبب دلگرمی رزمندگان اسلام درطول دوران دفاع مقدس بود.
قبل از اعزام پدر به حج تمتع ایشان استخاره کردند، ما به دلیل سن و سال پدر گفته بودیم بهتر است امسال به حج نرود اما ایشان استخاره کرد و بعد به ما گفت که شما می خواهید من به بهشت نروم؟ آیا می خواهید من را از رفتن به بهشت باز دارید؟ بعد از آن همه سکوت کردیم. فرزند شهید مؤیدی خاطر نشان کرد: آیت الله مؤیدی می گفت که من با مشکلات و درد پا فقط به خاطر اینکه در عرفات و مشعر توفیق رسیدن خدمت امام زمان(عج) را پیدا کنم، به حج می روم. یکی از هم کاروانی ها و اساتید حوزه درباره روزهای آخر شهید مؤیدی می گفت که هر بار آیت الله مؤیدی را می دیدیم اشک می ریخت و همواره قرآن می خواند.
این سفر آخر دو اتفاق برای ایشان رخ داد که ذکر آن لازم است. ایشان یکبار در مکه دستگیر شدند و به نقل از حاج آقا مولایی دبیر نشریه افق حوزه که با ایشان همراه بود، ماجرا از این قرار بوده که جمعی از طلاب در حیاط مسجدالنبی به دنبال آیت الله مؤیدی حرکت می کردند و به تدریج شیعیان از کشورهای مختلف برای ابراز ارادت، دور ایشان جمع شدند و جمعیت بزرگی گرد آمد. سعودی ها هم شدیدا به تجمعات حساس هستند و وقتی از دوربین ها این صحنه را دیدند، سریع به محل آمدند و ایشان را دستگیر کردند. خلاصه ایشان چند ساعتی بازداشت بودند و با پیگیری های مسئولان ایران بالاخره آزاد شدند. موضوع دیگر نیز این بوده که شیعیان مدام از ایشان درخواست می کردند تا برایشان سخنرانی کند و ایشان هم طبق معمول بسیار تند صحبت می کردند و برای سخنرانی هر شب به یک هتل می رفتند. در یکی از این سخنرانی ها کاغذی به ایشان دادند که روی آن نوشته بود در بین جمعیت جاسوس هایی هستند و بعد هم خبر دادند که هرچه سریعتر سخنرانی باید تمام شود و خلاصه ایشان را از در دیگرهتل فراری دادند.
حجت الاسلام محمدحسن مؤیدی: شاهدان برای ما نقل می کردند که افراد بسیاری صبح موقع عزیمت به سراغ ایشان آمدند و خواستند که با آن ها همراه شود، اما ایشان با توجه به تجربه طولانی در مورد حج می دانست که ابتدای روز مسیر بسیار شلوغ است و با آ نها همراه نمی شد. بالاخره چند نفر به ایشان خیلی اصرار می کنند و ایشان زودتر از زمانی که تصمیم داشت، عازم می شوند. حجت السلام والمسلمین سید ریاض حکیم فرزند آیت الله العظمی حکیم همراه ایشان بود و نقل می کرد که تا کوچه 204 باهم همراه بودند و در آنجا به دلیل فشردگی جمعیت به تدریج ازهم جدا شدند. در آنجا یکی از شهدای دیگر منا به نام آیت الله قلی پور گیلانی همچنان همراه ایشان بود و دست ایشان را گرفته بود وهر دوی این بزرگواران باهم به شهادت رسیدند. پیکر آیت الله مؤیدی 18 روز بعد از عید قربان پیدا شد، اما پیکر شهید قلی پور بااینکه همراه ایشان بود، بعد از 104 روز پیدا شد و به کشور بازگشت. حجت الاسلام محمدعلی مؤیدی: مدتی که پیکر آیت الله مؤیدی هنوز کشف نشده بود، ایشان به خواب چندین نفر از ما آمدند و گفتند آیه 260 سوره بقره را بخوانید تا بدن من پیدا شود. ماهم این آیه را خواندیم و پیکر ایشان کشف شد. البته ارتباط ایشان با ما تنها مربوط به آن زمان نبود وهنوز هم هر وقت که نیاز به راهنمایی خاصی داشته باشیم، به خواب ما می آیند و ما را راهنمایی می کنند. از جمله نکات جالبی که چندین مرتبه در خواب ما را راهنمایی کرده اند، نحوه برگزاری مراسم روضه ای بود که خودشان متولی آن بودند و دغدغه آن را داشتند.
حجت الاسلام مؤیدی با بیان اینکه شهید به برپایی مراسم سوگواری اهل بیت(ع) اهتمام خاصی داشت، شهید مؤیدی منزل را وقف و آن را به حسینیه 14 معصوم(ع) تبدیل کرد تا از این طریق بتواند در هر مناسبتی برای سوگواری خاندان اهل بیت(ع) مراسمی برگزار کند که به لطف خدا هیأت های عزاداری باشکوهی نیز برپا می شد. فرزند شهید مؤیدی با اشاره به لحظات پایانی حضور شهید مؤیدی در کنار خانواده، گفت: پدرم حتی زمانی که به مکه مکرمه مشرف شده بود ما را به برگزاری منظم برنامه های دینی به ویژه عزاداری اهل بیت(ع) و خاندان رسول الله(ص) توصیه می کرد به طوری که حتی در شب شهادتش از مکه به ما پیام داد مبادا در این مدت که نیستم در برگزاری محافل و برنامه های دینی و قرآنی کوتاهی کنید بلکه در هر شرایطی باید محفل عزاداری را به پا دارید.
پس از این فاجعه دردناک خبری از پیکر این عالم نبود تا اینکه پس از گذشت بیش از 2 هفته پیکر وی شناسایی و به کشورمان منتقل شد. پیکر وی 22 مهرماه تشییع و نماز میت بر پیکر این عالم برجسته توسط آیت الله مکارم شیرازی اقامه شد و سپس پیکر آن مرحوم برای تدفین در بقعه 35 حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) آرام گرفت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا