🔺سلسله یادداشتِ
«پایه الهیِ موسیقی...!»
✍ علی صمیمی
در گامِ اول، نوعِ نگاهِ ایشان و عملکردِ خاصشان دراین مقوله را بازخوانی کنیم تا تکلیف برخی جملاتِ به ظاهر معارض هم روشن شود!
🔰یادداشتِ اول:
" در عجایبِ شرکتِ رهبری در کنسِرت...!"
🔸ایشان در کنسرت و اجرایی که در بازدید صدا و سیما داشتن شرکت کرده و نظر داده بدون نهی و ترک مجلس!
💠 در جریان بازدید رهبر معظم انقلاب از صدا و سیما و پس از اجرای موسیقی توسط ارکستر صدا و سیما و چند تن از هنرمندان بیان شده است.
«بسم ا… الرحمن الرحیم
بنده با اینکه در امر موسیقی سر رشته ای ندارم و نمی توانم در حضور اهل فن، قضاوتی شایسته بکنم لکن به مقتضای طبیعت بشری، که قضاوت بر مبنا ذوق و قریحه انسانی و غرایض معنوی دارد، می توانم بگویم: اجرایتان خیلی خوب بود. از آقای افتخاری(علیرضا)، آقای مختاباد(سید عبدالحسین)، آقای فیروز بخت(مهیار) و همچنین بقیه آقایان که زحمت کشیدید، تشکر می کنیم.»
🔹 آنچه جالب توجه است توجه قدسی به این مقوله و ابزار در کلام ایشان است درحدی که آنرا «#پایه_الهی» معرفی میکنند:
« هنر موسیقی، تلفیقی از دانش، اندیشه و فطرت خداداد است؛ که مظهر فطرت خدادادی در درجه اول، حنجره انسان ها و در درجه دوم ساز ها است که به دست انسان ها ساخته شده است.
پس می بینید که پایه، پایه ی الهی است
اولین نتیجه ای که این بیان دارد، آن است که ما این هنر را در راه خدا مصرف کنیم.»
#موسیقی
⚠️ ادامه دارد...!
💠 @ali_samimi71
🔺سلسله یادداشتِ
«پایه الهیِ موسیقی...!»
✍ علی صمیمی
🔰یادداشت دوم:
" اولین کسی که اُرگ به #جماران آورد
آقای خامنه ای بود! "
🔸اصلا این عملکردِ تابو شکن توسط یک مجتهد آنهم در عالی ترین سطح از ج ا ا بی نظیر است!
🔹مطهری در کتابِ با ارزشِ «ده گفتار» در مقاله "رهبری نسل جوان" صراحتا میفرماید یکی از علل تفاوت معجزات انبیا تغییر شرایطِ تبلیغ و اثر گذاری حرف بوده است:
«گردنها به طرف کساني کشيده ميشد که از اين نوع هنرها داشتند.»
✅یعنی ابزاریست که (درچهارچوب شرعی) اولا میشود از آن در جهتِ آرمانهای متعالی حتی فهمِ معارفِ دین استفاده کرد.
✔️از طرفی جبهه رقیب هم تا توانسته با محتوای مبتذل و موسیقی ناپاک برای انحراف جوانان بهره برده خب چرا ازاین ابزار در جهتِ خوبش استفاده نشود.
💠 ماجرای آوردن اُرگ در جماران به دستور رییس جمهور خامنه ای هم نشان از همین درایت دارد.
لذا میفرمایند:
«موسیقی را هدف دار، جهت دار و معنا دار، اجرا و طراحی کنید و صبغه های لهو را، از آن بزدایید،
بدانید در صورت هدف دار کردن موسیقی از طرف شما، موسیقی جهان عرب و شاید دیگر ممالک اسلامی هم، منتفع خواهد شد، چه لزومی دارد گوشه های مطربی و لهوی را، که موجد تحرکات فیزیکی است از موسیقی حذف نکنید؟! شما می توانید با حذف آن گوشه های مخرب، گوشه های جدیدی به وجود آورید من دعوت به غم انگیز بودن و بی ذوقی نمی کنم؛ بلکه دعوت من، به متعالی شدن و پدیده موسیقی را از ابتلائات مادی بشر بیرون کشیدن و فراتر آوردن است.»
#موسیقی
⚠️ادامه دارد...!
💠@ali_samimi71
🔺سلسله یادداشتِ
«پایه الهیِ موسیقی...!»
✍ علی صمیمی
🔰یادداشت سوم:
" امام خمینی(ره): وقتی این موسیقی را شنیدم، #گریه کردم! "
🔸مایه مباحات است که رهبرانِ این انقلاب ، هنر موسیقی را «پایه الهی» بدانند و با آن «اشک» بریزند، توصیه به «ترویجِ موسیقی خوب و متعالی» کنند و بشنوند و صراحتا بگویند برای توسعه این کارها ازآن «حمایت» هم میکنیم!
🔹رهبر انقلاب صراحتا از شعر و آهنگی که آقایان سیّار و عرفان پور کار کرده بودند(هتل کوبرگ) و به خصوص آهنگی که روی کار آورده بودند بسیار تجلیل میکند و با لحن اعتراض میگوید چرا همچین کار و موسیقیِ دشمن شکن و پرمحتوایی را ترویج نمیکنیم؟
« آن شعری که آقای سیّار و آقای عرفانپور مشترکاً گفته بودند و من گفتم شنیدم آن را که شبکههای خارجی ضدّ انقلاب روی آن حسّاس شدند و آن را کوبیدند، یعنی آنها فوراً اهمّیّت این کار را درک کردند و آهنگ خوبی که رویش گذاشته شده بود و مضمون خوب شعر، آنها را عصبانی کرده بود، یعنی ناراحت کرده بود؛ ما خودمان از آن خبر نداریم؛ یعنی ما ترویج نمیکنیم؛ سرود خوب را ترویج نمیکنیم. به نظر من گفتن سرود خیلی خوب است، آهنگهای خوب روی آن گذاشتن بسیار خوب است.»
🔸امام خمینی عزیز نیز بعد از شنیدن کارِ فاخرِ «ای مجاهد ای شهید مطهر» سازندگان را توسط احمد آقا دعوت میکند و در جلسه میفرمایند:
«من با شنیدن این سرود نتوانستم جلوی اشکم را بگیرم. من کم گریه میکنم ولی گریه کردم وقتی این موسیقی شما را شنیدم. این زیباترین و بهترین موسیقی است که من تا الآن شنیدم و به همین صورت هم ادامه دهید شما را حمایت میکنیم همین راه را که دارید میروید ادامه دهید و من دعاتان میکنم و حمایت میکنم و مشکلاتتان را با سید احمد مطرح کنید.»
#موسیقی
⚠️ادامه دارد...!
💠@ali_samimi71
⭕️اربعین؛ محل قرار، برای قیام...
🔹آرزویی که ۵۰ سال پیش حجتالاسلام خامنهای در مسجد امام حسن مجتبی (ع) مشهد به زبان آورده بود، چند سالیست ظاهرا محقق شده است؛
🔸اما شاید تا آنچه به عنوان فلسفهی زیارت اربعین گفته میشود، هنوز فاصله داشته باشیم!
🔹نگاه به اجتماع اربعین اگر اینگونه باشد، شعارها و نمادهای خودش را هم خلق میکند؛ به نظر شما این شعارها و نمادها چه چیزهایی میتواند باشد؟!
🎬@Mostazafin_Tv