خاطره گفتگو با دختر دانشجویی که به آخر خط رسیده بود!
سالها پیش در مرکز پرسمان قم مشاور بودم، کار ما پاسخ دادن به سوالات مکتوب بود که از طریق نامه یا ایمیل ارسال می شد، آن سالها یاهو مسنجر تازه مد شده بود، بنابراین هفته ای یک شب هم به مرکز میرفتم و به سوالات آنلاین دانشجویان جواب می دادم، تک و توک هم تماس های تلفنی گرفته می شد، یک روز در کتابخانه دنج پرسمان نماز ظهر و عصر را خوانده و مشغول مطالعه شدم، کم کم همکارانم رفتند و من تنها ماندم، عصر شده بود و من هر لحظه گرسنه تر! پای رفتن نداشتم، گویا یک نیروی درونی مرا به ماندن دعوت می کرد!
ناگهان صدای تلفن سکوت کتابخانه را شکست، از پشت میز مطالعه بلند شده و به سمت تلفن رفتم، صدای دختر جوانی بود، پرسید: اونجا پرسمانه، گفتم: بله امرتون؟ گفت: من یک دانشجو هستم، دیگه بریدم، به آخر خط رسیدم، الان خونه خالیه، می خوام خودکشی کنم، تیزی زیر گردنمه، می خواستم موقع جون دادن یک نفر صدای خرخره ام رو بشنوه اینه که به شما زنگزدم!
گفتم: می دونی خودکشی گناه کبیره است و اونطرف که بری آرزو می کنی کاش میشد دوباره به دنیا برمی گشتی؟!
گفت: منو از این چیزا نترسون، آخه خدا تا حالا برای من چیکار کرده؟!
گفتم: تو که بالاخره خودکشی می کنی، حالا نیم ساعت دیرتر، منم اینجا تنهام بذار قبل رفتنت یک کم حرف بزنیم!
خیلی پریشان و عصبی بود، ولی قبول کرد، بهش گفتم می دونی من الان باید خونه می بودم؟ امروز که اومدم مرکز خدا به من گفت: علی! بنده من! امروز توی مرکز بمون و گوشت به زنگ باشه، یکی از بندگان خوبم که دلش خیلی پره، بهت زنگ می زنه با کمال حوصله به حرفهاش گوش کن و باهاش حرف بزن آرومش کن! منم گفتم: به روی چشمم خدای مهربون من، از صبح گشنه اینجا نشسته بودم و منتظر بودم ببینم اون بنده خدا کیه که انقدر برای خدا مهمه که حرفاش شنیده بشه و الان فهمیدم اون شخص شخیص شمائید!
در عین گریه یه دفعه خندید انتظار این جواب را نداشت.
گفتم می دونی که خدا خواسته هاش را با اسباب انجام می ده ....شاید نیم ساعتی حرف زدیم کمکم آروم شد و آخرش گفت: من دیگه پشیمون شدم!
گفتم: قطع کردی یه دفعه شيطون نره تو جلدت و... گفت: نه مطمئن باشید دیگه پشیمان شدم...
گاهی برای جلوگیری از یک فاجعه کافیه فقط گوش خوبی باشیم!
🌹روز دختر مبارک🌹
✍ علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
حقوق سربازان 》شهریه طلاب
امروز در خبرها خواندم که حقوق سربازان مجرد و متاهل در حال خدمت در مناطق عملیاتی و غیر عملیاتی بین ۵ و نیم میلیون تا ۱۱ و نیم میلیون تومان شد! خدا را شکر
در ابتدا جهت استحضار خواننده محترم به اطلاع می رساند که راقم این سطور یک شاغل دولتی است و بیش از یک دهه است که ریالی شهریه از حوزه های علمیه دریافت نکرده است.
اما بعد، از مسئولین محترم حوزه علمیه خواهشمندم برای یکبار هم شده بدون مصلحت سنجی، میزان شهریه (کمک خرجی) سربازان مکتب امام جعفر صادق علیه السلام را از طلاب مبتدی تا قریب الاجتهاد را اعلام کنند!
آقایان! حق و تکلیف دو روی یک سکه است، نمی شود تکلف باشد ولی حق نباشد، به همان دلیل که خداوند خمس را برای صیانت از خاندان پیامبر اعظم وضع فرمودند، باید حقوقی را برای صیانت از محققین، مبلغین و مروجین دین پیامبر اکرم در نظر گرفت و الا بی مایه فطیر است!
حق و تکلیف دو روی سکه اند، اگر تکالیفی برای این قشر وجود دارد، که دارد، پس باید حقوقی هم باشد، تا کی به نام روحانیت و به کام مدیران؟! نمی شود شهریه یک طلبه پایه ۳ و ۴ در حوزه شهرستان ها فقط ۶۰۰ هزار تومان باشد و همان شهریه را هم برای یک وعده غذا در روز از او پس بگیرند، آن هم غذاهای بی کیفیتی که در پادگان ها هم نمونه آن به سختی یافت می شود، تا چه رسد به دانشگاه ها، ولی حقوق یک سرباز به ۱۱ میلیون برسد، به نظر شما آن طلبه جوان و محروم در حال تحصيل چه دورنمایی از آینده زندگی خود دارد؟!
فرض که روزی او، درس خارج خوانِ در شُرُف اجتهاد هم بشود، تازه مجموع شهریه او می شود ۴ میلیون تومان!، در مملکتی که به دلیل جنگ روایت ها از افزایش قیمت دلار تا نفت و اختلاس ها و... بخش بزرگی از مردم، روحانیت را در ایجاد وضع موجود دخیل می دانند و انتظار پاسخ گویی از آنها را دارند، چگونه می توان با طلابی که مجموع هزینه های آنها در یکسال به اندازه ردیف بودجه یکی از دانشگاه های دولتی تهران هم نیست، انتظار معجزه داشت؟!
مگر در مورد موضوعات سیاسی گفته نمی شود آرمان گرایی در عین واقع گرایی؟! پس چطور به حوزه های علمیه که می رسد آرمان گراییِ صرف، عرصه را بر واقعیات گرایی تنگ می کند؟
آقایان! اعلام کنید هر سال چه تعداد طلبه ایرانی جذب مدارس علمیه می شود و چه کسری از این طلاب در همان سنوات اولیه ریزش می کنند؟!
رویه طبیعی این است که وقتی باغبانی یک نهال کشت می کند، در سال های آغازین تمام مراقبت ها را از نهال به جا آورد، تا خودش را بگیرد، ولی در حوزه اوضاع برعکس است نهایت فشارهای اقتصادی به طلبه جوان و پر انگیزه وارد می شود، اگر در میان راه برید و از کسوت طلبگی خارج شد، می گویند حتما لیاقت سربازی امام زمان( عج) را نداشت! اما اگر مقاومت کرد و همه فشارها را تحمل کرده و به جایی رسید، تازه احتمال دارد که به سراغ او بروند و از او حمایت کنند!!!
بفرمایید که اگر یک طلبه بخواهد با این شهریه ها، پول پیشِ اجاره یک خانه را تهیه کند، چند ده سال باید شهریه خود را بدون خرج کردن ریالی جمع کند!؟
برای افزایش جمعیت که از سیاست های ابلاغی نظام است، اگر یک طلبه جوان بتواند وام بگیرد، چگونه می تواند با این شهریه اقساط وام ازدواج و فرزند آوری را واریز کند!
البته بنده بعد از یک عمر طلبگی خوب می دانم که خانواده های بخشی وسیعی از طلاب به دلیل اعتقادات عمیق قلبی، همواره از فرزندان خود حمایت مالی کرده و می کنند، خوب می دانم خیرینی هستند که در حد توان، سربازان آقا امام زمان(ع) را حمایت می کنند، خوب می دانم که مراجع معظم تقلید و بویژه مقام معظم رهبری با افزایش نسبی شهریه طلاب، بیمه کردن آنها، ساخت مراکز رفاهی برای طلاب و... همواره حامی حوزه های علمیه بوده اند، خوب می دانم فقر سرافرازانه و محرومیت در عین مناعت طبع چیست، ولی باور کنید اینها کافی و رافع مسئولیت مدیران و مسئولین نظام نبوده و نیست و با هیچ منطقی نباید شهریه یک روحانی متاهل سطح سه و چهار از حقوق یک سرباز صفر مجرد کمتر باشد!
✍ علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
ببخشید من یه سوال داشتم از خدمتتون
با اجازتون می پرسم🙏
این که چرا طلاب بابت درسی که می خونن باید حقوق دریافت کنن
مگه خونشون رنگین تر بقیه دانشجوها هست چرا مثل همه ی دانشجوها یه قسمت از زمانشون بابت درس و قسمت دیگر رو به کاری نمی پردازن؟
کدوم از ائمه ی ما این گونه زندگی کردن؟
چرا باید درس خوندن طلاب عزیز با حقوق سربازان مقایسه بشه
این دو چه ارتباطی با هم داره
طلاب گرامی که درس می خونن بعد هم به پست های بالا مثل قاضی و ... می رسن چرا باید حقوق دریافت کنن
ممنون میشم پاسخ رو اگه می دونید بفرمایید🙏
با سلام و احترام
اولا، طبق دستور صریح اسلام، اهل بیت سلام الله علیهم اجمعین، از مردم خمس دریافت می کردند و محل خرج کردن خمس برای امام معصوم و سادات و زکات برای توده مردم است.
ثانیا، امام معصوم علم غیب داشته و نیاز به مطالعه و تحقیق نداشت، به عبارت دیگر، علم امام ارادی است و همین که اراده کند، چیزی را بداند می داند، ولی برای فقیه و دین شناس شدن گاهی تا ۵۰ سال تلاش علمی شبانه روزی نیاز است.
ثالثا، بخشی از دانشجویان (علاوه بر این که برای هر کدام از دانشجویان دانشگاه های دولتی در ماه ده ها میلیون از بیت المال هزینه می شود)، از بنیاد نخبگان و دانشگاه فرهنگیان فقط برای درس خواندن، حقوق دریافت می کنند.
رابعا، طلاب، شهریه ی ناچیزی که می گیرند تا زمانی است که مشغول به کاری نشده باشند و هر زمان که تمکّن مالی داشته و صاحب شغل شوند، نه تنها شهریه نمی گیرند، بلکه مثل سایر مردم خمس مال خود را پرداخت می کنند.
خامسا، شهریه ای که به طلاب داده می شود از محل خمس و سهم امام است که از کشورهای مختلف جمع آوری می شود و از خزانه دولت نیست و مردم مؤمنی که خمس میدهند اعتراضی به این موضوع ندارند و مسلماً جایی برای اعتراض کسانی که احیاناً خمس نمی دهند نیست.
اما دلیل این که چرا شهریه طلاب با حقوق سربازان مقایسه شده، این است که طلاب و روحانیون هم سربازان مکتب امام صادق هستند و از مرزهای عقيدتی و اخلاقی دفاع می کنند، مضافا بر این که الان که در دوران جنگِ گرم به سر نمی بریم، عمده سربازان تحصیل کرده، امریه گرفته و در مراکز مختلف از جمله در مراکز قضایی، سیاسی، فرهنگی، دینی و ... خدمت می کنند و طلاب و روحانیون نیز بدون امریه رسمی، همین خدمات را ارائه می دهند ( به عنوان مثال بنده که به عنوان یک طلبه، نزدیک نیمه شب، شبهه شما را پاسخ می دهم آیا هزینه ای دریافت کرده ام؟! قطعا نه، پاسخ به شبهات بخشی از رسالت ذاتی طلاب و روحانیون است).
و نکته آخر اینکه از گذشته تاکنون، خیل کثیری از دانشجویان بورسیه شده و می شوند، مگر آنها برای خودشان درس نمی خوانند، پس چطور هزینه های آنها از بیت المال پرداخت می شود؟!
جواب این است که بعضی از رشته ها برای جامعه و نظام اهمیت مضاعف دارد و چه بسا اگر بورسیه و حمایت مالی نباشد، دانشجویانِ با استعدادی که توان مالی ندارند از آن رشته ها استقبال نکنند و در نتیجه کارهای نظام و جامعه معطل بماند.
والسلام
✍ علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
نظر آیتالله جوادی آملی درباره تعطیلی روز شنبه
🔹دفتر آیت الله جوادی آملی: از آنجا که تعطیلی روز شنبه هماهنگ شدن با بازار و دادوستدهای اقتصادی جهانی است و مؤثر در حل برخی از مشکلان اقتصادی و مهار تورم است و قصد تشبه به مخالفین نیست بلکه تعامل است، لذا تعطیلی روز شنبه، علاوه بر روز جمعه، مانعی ندارد.
@TasnimNews
در مورد این استفتا که از دفتر حضرت آیتالله جوادی آملی شده و پاسخ آن دفتر چند نکته اساسی وجود دارد.
اولا؛ چه تعداد از مردم جمعیتِ حدود ۸۹ میلیون نفری ایران اهل تجارت جهانی هستند و این موضوع مسئله و چالش چند درصد از مردم ایران است؟!
ثانیا؛ بر اساس کدام تحقیق علمی مشخص شده که تعطیلی روز شنبه برای هماهنگ شدن با بازار و داد و ستدهای اقتصادی جهانی و حل برخی از مشکلان اقتصادی و مهار تورم است موّثر است؟!
ثالثا، فرض کنیم که مشکل روز کاری با کشورهای دیگر حل شد، مشکل ساعت کاری با کشورهای شمالی و جنوبی را چه می کنید؟!به عنوان مثال اختلاف ساعت ایران با لس آنجلس: ۱۱:۳۰ ساعت با نیویورک: ۸:۳۰ ساعت با مونترال کانادا ۸:۳۰ ساعت با ریودوژانیرو برزیل ۷:۳۰ ساعت و با چین ۴:۳۰ ساعت و .... است؟!
یعنی وقتی در یک نیم کره روز است در دیگری شب است!
رابعا؛ شرکت های هواپیمایی که در تمام ساعات شبانه روز در تمام کشورهای جهان فعالیت می کنند، چگونه است که می تواند بدون ضربه خوردن از اختلاف تعطیلات در کشورها و اختلاف ساعات، مشغول فعالیت باشند، ولی تجّار نمی توانند؟
خامسا؛ چنین تصمیم های کلانی (به گفته شما عزیزان اقتصادی) باید قطعا پیوست فرهنگی داشته باشند، چه پیوستی در این زمینه وجود دارد؟!
نه تنها پیوست فرهنگی وجود ندارد بلکه، سوال اساسی این است که آیا علت این که روز شنبه در اغلب کشورهای جهان تعطیل است، بغیر از این است که جمعیت حدود ۱۵ میلیون نفره یهود حاکمیت جهانی را تحت تاثیر عقاید و باورهای خود دارد؟
چرا کشورهای دیگر جهان برای رعایت حال دو میلیارد مسلمان که در حال پیشی گرفتن از مسیحیان هستند، روز جمعه را تعطیل نمی کنند؟! چرا این مطالبه به حق را به عنوان چالش جهانی مسلمین مطرح نمی کنید!؟
آیا در مورد این تصمیم کلان، حتی احتمال نفوذ هم نمی دهید؟
بزرگواران! ما این حدیث را از شماها یاد گرفته ایم که رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در مذمت تبعیت از یهود فرمودند: «لَتَسْلُکنَّ سَبِیلَ مَنْ کانَ قَبْلَکمْ- حَذْوَ النَّعْلِ بِالنَّعْلِ وَ الْقُذَّةَ بِالْقُذَّةِ- حَتَّی إِنَّ أَحَدَهُمْ لَوْ دَخَلَ جُحْرَ ضَبٍّ لَدَخَلْتُمُوه؛ هرچه در امّت های گذشته رخ داده، بدون کم و زیاد در امّت من هم واقع شود. حتّی اگر یکی از آنها در خانه سوسماری رفته باشد، شما هم می روید.»...
لذا بنده امیدوارم اعضای محترم شورای نگهبان با این تصمیم شتابزده مجلس شورای اسلامی مخالفت کند.
والسلام
✍ علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
نظر امام خامنه ای در مورد تعطیلات کشور
این تعطیلات طولانی و بیدلیل، هیچ منطق عقلایی ندارد. وضع خوبی نیست که اوّلِ سال، روزهای متوالی - گاهی دو هفته و گاهی بیشتر - همه چرخهای فعّالیت در کشور از حرکت بیفتد. خلاف مقرّرات هم هست، طبق مقرّرات تعطیلیها محدود است.
ما در ایّام سال، تعطیلی زیاد داریم که این به زیان کشور است. در بعضی از کشورهای دنیا، طبق فهرستی که مشاهده میکردم، همه تعطیلات رسمی در طول سال از پنج، شش روز تجاوز نمیکند. لکن ما تعطیلیهایمان بسیار زیاد است.
علاوه بر آن هم عدّهای با بیتوجّهی و بی اعتنایی خود به کار، علم، تحصیل و به اشتغالات روزمرّه زندگی و کارهای اداری و سازندگی، بر این تعطیلات اضافه هم میکنند.
🖇بیانات رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز جمعه ۱۶ فروردین ۱۳۸۱
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
🗓 به مناسبت ۲۷ اردیبهشت؛ سالروز رحلت عارفِ واصل، مرحوم آیتالله العظمی بهجت.
📸 سال ۱۳۷۵ به دعوت آیت الله بهجت به همراه خانواده به صورت اختصاصی در خانه شخصی آن عارف بزرگ و به دست مبارک ایشان ملبس شدم و چون اجازه عکس گرفتن در منزل را نداشتیم، پس از خروج از منزل عکس یادگاری گرفتیم، آن جلسه یکی از شیرین ترین خاطرات دوران طلبگی من بود...
روحشان شاد و راهشان پر رهرو باد🖤
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
📜حکمت حاجت ندادن امام رضا(ع)📜
عاشق شده بود، یک عشق جانسوز اما یک طرفه، به هر دری زد، ولی بی فایده بود، مرغ خانواده دختر یک پا داشت، دست به دامان علی ابن موسی الرضا شد، هزار تسبیح دعا و گریه و نذر و نیاز بی نتیجه بود، بارها و بارها به زیارت امام رضا(ع) رفت، فرجی نشد!
در حرم از واعظی شنید که شیخ بهایی که در جوار ملکوتی امام رضا مدفون شده از علماي بزرگ شیعه است و هر کس سر قبر ایشان ختم قرآن کند حاجت می گیرد، این بود که ملتمسانه به سراغ قبر شیخ بهایی رفت و قرآن را با سوز و گداز ختم کرد، وقتی برگشت در عین ناباوری از خانواده دختر جواب مثبت شنید!
از خوشحالی سر از پا نمی شناخت، در تحیّر بود که چگونه گِره ای که به دست امام رضا(ع) باز نشد، به دست شیخ بهایی باز شده است! از بس عجله داشت، عقد و عروسی را یکجا گرفت، یک هفته ای از ازدواجش نگذشته بود که دید همسرش بار سفر می بندد! پرسید: عزیزم کجا ان شاالله؟!
با همکلاسی هایم در دانشگاه قرار گذاشتیم بریم کویر نوردی!
عجب! چرا نگفته بودی؟! همکلاسی های خانم؟!
نه بیشترشون آقا هستند ولی دو سه تا خانم هم هست!!!
خانم! شما الان یه خانم متاهل هستید درست نیست با یه مشت جوان نامحرم برید کویر نوردی!
چرا درست نیست؟! من قبل از این که همسر شما باشم دوست اونها بودم... بحث بی نتیجه بود!
تازه فهمید که چرا هر چه از امام رضا خواست، حاجت نگرفت!
دوباره راهی مشهد شد، خودش را به قبر شیخ بهایی رساند با بغض و گریه داد زد! مرد مؤمن تو ۴۰۰ ساله کنار ضریح امام رضا خوابیدی اونوقت نمی دونی که چه دعایی باید مستجاب بشه و چه دعایی نشه!؟ اگر مصلحت بود که خود آقا حاجتم را می داد!!!
به فرموده خداوند:
وَ عَسَی أنْ تَکْرَهُوا شَیئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُم وَ عَسی أنْ تُحِبُّوا شیئاً و هُوَ شَرٌّ لَکُم
شاید چیزی را خوش ندارید و [درحالی که] آن برای شما خوب است و شاید چیزی را دوست بدارید و [حال آنکه] برای شما بد است! (بقره/۲۱۶)
أَلسَّلٰامُ عَلَیکَ یٰا عَلی اِبنِ موسَی أَلرّضٰآ أَلمُرتَضٰی
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
دیدار با فرزانگان (۱)
دیدار دو ساعته با حجت الاسلام والمسلمین دیرباز رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران و عضو محترم مجلس خبرگان رهبری و گفتگو در زمینه های مختلف علمی، فرهنگی و سیاسی.
در این جلسه که یکی از دوستان مشترک با استاد دیرباز نیز حضور داشت، مباحث مهمی در حوزه امنیت غذایی، مخاطرات محصولات تراریخته، جریان نفوذ و غیره مطرح شد.
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
چرا گویش مردم برزیل "پرتغالی" است؟!
بسیاری از مردم جهان تصور میکنند، زبان پرتغالی فقط در ۲ کشور پرتغال و برزیل کاربرد دارد در حالیکه این زبان در ۹ کشور دنیا مورد استفاده قرار میگیرد از جمله از پرتغال، برزیل، موزامبیک و..
از متن:
با وجود این بد نیست بدانید لغت "ریال" بهعنوان واحد پول ایران از واژهٔ پرتغالیِ رئال (به پرتغالی: real)، از زمان حضور پرتغالیها در خلیج فارس و مراودهٔ آنها با ایرانیان وارد فارسی شده است که بهمعنی شاهی است؛ ریال از ریشهٔ رئال از واژهٔ رِگالیس (به لاتین:regalis) به معنی شاهنشاهی میآید که صفتی است از رِکس (به لاتین: rex)؛ به معنی شاه .
📜سفرنامه حجت الاسلام علی ارجمند عین الدین به برزیل
1⃣ بخش اول👇
https://tn.ai/2264639
2⃣بخش دوم👇
https://tn.ai/2265259
3⃣بخش سوم👇
https://tn.ai/2266956
4⃣بخش چهارم👇
https://tn.ai/2269887
5⃣ بخش پنجم👇
https://tn.ai/2271803
6⃣بخش ششم👇
https://tn.ai/2274077
7⃣بخش هفتم👇
https://tn.ai/2275662
8⃣بخش هشتم👇
https://tn.ai/2280091
9⃣ بخش نهم👇
https://tn.ai/2287556
0⃣1⃣ بخش دهم👇
https://tn.ai/2292701
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛