📜 به مناسبت روز پدر/ تقدیم به فرزندان سنگرسازان بی سنگر
ان شاالله در ۲۲ اسفند اولین بزرگداشت شهداء سنگر سازان بی سنگر استان البرز به صورت مستقل از تهران برگزار خواهد شد، لقب پر افتخاری که حضرت امام خمینی(ره) در زمان جنگ به جهادگران جهاد سازندگی دادند، به حرمت این عزیزان می خواهم مقایسه و تحلیلی ارائه کنم که تاکنون از کسی نشنیده ام.
محمد حنفیه از فرزندان امام علی علیه السلام است، یعنی پدر ایشان حیدر کرار است اما مادرش حضرت زهرا نیست، حضرت علی خود در جنگ جمل حضور دارد و فرماندهی سپاه راشخصا به دست دارد، هنگامى که پرچم را به محمد حنفیه داد برای تقویت روحیه جنگی او فرمود:
اگر کوهها از جا کنده شود تو از جایت تکان نخور، دندانهایت را بهم بفشار و کاسه سرت را به خدا بسپار، قدمهایت را بر زمین بکوب، آخر سپاه را چشم انداز خودساز و چشمت را نیم باز قرار ده، و بدان که پیروزى از جانب خداوند سبحان است
با وجود این، متاسفانه این محمد حنفیه نتوانست پیشروی کند و زمین گیر شد، این موضوع باعث ناراحتی حضرت شد، حضرت به سمت محمد آمد و با دست خود به سینه محمد زد و پرچم را از او پس گرفت، محمد حنفیه عذر آورد که پدر مگر انبوه نیزه ها را نمی بینی که چون قطرات باران بر سر ما فرود می آید الی آخر
البته من نمی خوام خدمات محمد حنفیه را حتی در همان جنگ را انکار یا کمرنگ کنم ولی به اعتراف مورخین، در این ماموریت ایشان ترسید بنابرین پرچم از او پس گرفته شد.
حالا این برش تاریخی را مقایسه می کنم با رشادت های سنگرسازان بی سنگر در ۸ سال دفاع مقدس، این عزیزان چنان با صلابت در خط مقدم جبهه ها حضور داشتند که گویا متنی را که از امام علی علیه السلام قرائت کردم را خود حضرت خطاب به اینها فرموده بود، جوانان و حتی نوجوانانی که برای رفتن روی لودر و بولدزر و ساختن خاکریز در خط مقدم و چند متری دشمن سر از پا نمی شناختند، با این که می دیدند که تیر و ترکش چون قطرات باران بر روی آنها می بارد که هیچ بلکه تک تیراندازان دشمن با اسلحه های نقطه زنی مثل سیمینوف در کمین شکار یک به یک آنها بودند و هر لحظه ممکن بود شهد شهادت را بنوشند، به راستی در مقابل عظمت چنین شیر مردانی، کلاه از سر ژنرال های کار کشته دشمن افتاده است.
روحشان شاد و راهشان پر رهرو باد
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
عالم طلبکی چیست؟!
بخش چهارم/ جریان شناسی حوزه
بر خلاف ظاهر که حوزه یک مرکز علمی سنتی و همسو دیده می شود، در حوزه جریانات فکری و فرهنگی مختلف و حتی متضادی وجود دارد، حداقل سه جریان فکری را می توان جریان های اصلی، تاثیر گذار و تا حدودی پرطرفدار دانست.
۱. جریان اول جریان سنتی های حداکثری است؛ این جریان ظاهر معنوی جذابی دارند، کاری با مصائب و مسائل مدرنیته و تحولات دنیای مدرن ندارند، جوابی به پرسش های آن نیز ندارند، بیشتر به دنبال فقه سنتی، استمرار آموزش کتب علمای شاخص سنتی و توجه به مسائل مرجعیت و تقلید هستند، تمرکز آنها بر تدریس فقه و اصول فقه و عزاداری برای اهل بیت عصمت و طهارت و بویژه امام حسین علیه السلام است و عمدتا از طریق وجوهات شرعی ارتزاق می کنند، هر چند که معمول فرزندان اینها دانش آموخته رشته های دانشگاهی( بویژه پزشکی) هستند و راه پدران خود را طی نمی کنند. ( به دلیل حساسیت از نام بردن افراد شاخص این جریان معذورم)
۲. جریان دوم جریان عقلانیت اسلامی است، جریانی که علاوه بر پایبندی بر فقه سنتی به دنبال پاسخ گویی به سوالات دنیای مدرن است، از موضوعاتی مثل بانک و بیمه و بورس گرفته تا کلام جدید و رشته های علوم انسانی، این جریان عقل را به عنوان منبع مستقل می داند و نسبت به فلسفه و رشته های عقلی مانند عرفان نظری علاقمند است، در اجتهاد به عنصر زمان و مکان توجه ویژه دارند، از مسائل جهان اسلام اطلاع دارند و غالبا به دنبال تقریب مذاهب اسلامی هستند، این جریان شاگردان مکتب حضرت امام خمینی و علامه طباطبایی (ره) هستند.
۳. گروه سوم نو اندیش های حداکثری هستند، کسانی که به همان میزان که گروه اول پایبند سنت ها بودند اینها علاقمند به مدرنیته و دنیای غرب هستند، آنها اسلامی را برمی تابند که موّید جریان های فکر و فرهنگی غرب باشد، مروج موضوعاتی مثل حقوق بشر، اجرای سند ۲۰۳۰، اسلام رحمانی و غیره می باشند، این جریان به جریان روشنفکری به معانی مصطلح آن بسیار نزدیک است. غالب آنها از عنوان دکتر بیشتر استقبال می کنند تا حجت الاسلام، چندان اهل تقلید نیستند ولی مرجع تقلید خودخوانده ای هم داشتند که امثال شیرین عبادی هم خود را مقلد او می دانست! سید محمد خاتمی از فعالان این گروه است.
با وجود اختلافاتی که گفته شد همه آنها معتقدند به کار طلبگی هستند! پس واژه کار طلبگی در حوزه ها، یک اشتراک لفظی و یا حداقل اشتراک معنایی است!
✍علی ارجمند عین الدین
ادامه دارد..
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
خاطره گفتگو با استاد دانشگاه شریف
زمستان سال گذشته، برای شرکت در یک همایش و البته زیارت ثامن الحجج علیهم السلام به فرودگاه مهرآباد رفته بودم، پرواز به تاخیر خورد، روی صندلی سالن انتظار نشسته بودم که دیدم یک فرد تقریبا مسن با یک کت چهارخانه پشمی گران قیمت کنارم نشست موهای کم پشت و نسبتا بوری داشت، چاق نبود ولی شکمی برآمده داشت وقتی کنارم نشست بی مقدمه با یک لبخند مرموزی گفت: همش تقصیر شما آخوندها است!
لبخندی زدم و پرسیدم چرا مگر ما چه کردیم؟!
من همه جا گفته ام روحانیت نباید وارد سیاست می شد!
گفتم: ما روحانی ها دو شان داریم اولا؛ یک شهروند هستیم و مثل بقیه مردم از حقوق شهروندی برخورداریم، ثانیا؛ یک روحانی هستیم، آیا چون لباس روحانیت به تن داریم باید از حقوق شهروندی محروم بشویم؟ گفت: البته که نه!
گفتم: خب! بر اساس قانون فقط چند مسئولیت داریم که حتما صاحب آن باید دانش آموخته حوزه باشد، اولی مسئولیت رهبری است، بعد رئیس قوه قضائیه و فقهای شورای نگهبان و اعضاء مجلس خبرگان رهبری، در مورد وزیر اطلاعات هم چون با آبروی مردم سروکار دارد بهتر است که به مسائل اخلاقی و فقهی و حقوقی اشراف داشته باشد. این موارد محدود هم به دلیل رعایت مسائل دینی است نه صنفی اما حالا اگر یک روحانی دانشگاه رفت و دکتری گرفت آیا نباید در رشته تخصصی خود تدریس کند؟ گفت: چرا که نه!؟
ادامه دادم، یک روحانی از حق شهروندی خود استفاده می کند و در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس، شورای شهر شرکت می کند خب مردم می توانند به او رای بدهند و یا ندهند ولی نمی توان او را بخاطر روحانی بودن از شرکت در انتخابات محروم کرد، در مجلس اول بیش از ۹۰ درصد نمایندگان روحانی بودند و الان تعداد روحانیون از پزشکان عمومی مجلس هم کمتر شده یک زمانی مردم به آنها رای دادند و یک زمانی هم ندادند و این یعنی دموکراسی!
بعد اضافه کردم امروز بسیاری از روحانیون تحصیلات دانشگاهی هم دارند بنده خودم ارشد برنامه ریزی آموزشی هم دارم...
راستی رشته تحصیلی شما چیست؟ گفت من دکترای مهندسی پزشکی دارم و استاد دانشگاه شریف هستم!
گفتم: خوشحالم با یک استاد فرزانه هم کلام هستم، شما یک انتقادی به ما کردید و من پاسخ دادم حالا من حق دارم یک انتقاد کنم؟ گفت بله به گوشم!
گفتم شما مهندسین پزشکی چرا انقدر ساده هستید! چشمانش گرد شد! گفت چرا چنین برداشتی داری!؟
گفتم پزشکان بالاترین دریافتی را دارند در حالی که کیت ها و دستگاه های تشخیص بیماری ها را شماها برایشان می سازید و داروهایشان را شیمی دان ها آنها نه متخصص دستگاه تشخیص هستند و نه حتی محتوای داروها را می شناسند ولی درآمد اصلی را آنها می برند!
با تعجب به من خیره شده بود و به فکر فرو رفته بود! ادامه دادم جالب است بدانید وقتی گفته می شود پزشکی، یعنی یکی از پازل های نظام سرمایه داری! در پزشکی مدرن هیچ دارویی برای ریشه کن کردن هیچ بیماری ای ساخته نمی شود!
پرسید پس برای چه ساخته می شود؟! گفتم برای کنترل بیماری! در نظام پزشکی مدرن بهترین بیمار آن بیماری است که نه بمیرد و نه بهبود یابد! بلکه تا عمر دارو مصرف کند و چون عمده داروها عوارض دارند، بعد از مدتی بخاطر مصرف داروها به بیماری های جدیدی مبتلا می شوند و باید داروهای جدیدی مصرف کنند، بالای ۹۰٪ محتوای قرص ها، حجم دهنده و طعم دهنده و رنگ دهنده اند، موادی مثل نیشکر! و شاید ۱۰ درصد آنها عنصر موثره باشد!
پرسید یعنی می توانند دارویی بسازند که بجای کنترل بیماری ها را درمان کند؟! گفتم البته که می توانند! ولی در این صورت نان شرکت های دارو سازی آجر می شود! بعد گفتم به عنوان مثال کدام یک از این بیماری ها را دیده اید که با دارو ریشه کن شده فشار خون؟! دیابت! قند خون! هپاتیت! ام اس! اوتیسم! انواع سرطان ها و...؟ حتی کسی که عضو پیوندی می گیرد تا آخر عمر باید داروهایی را مصرف کند که سیستم امنیتی او در حداقل هشیاری باشد و الا عضو پیوندی را پس می زند!
موضوع برایش جذاب شده بود از اینجا شروع کردم به نقد ساختاری تعارض منافع در سیستم درمان کشور و این که یک صنف تمام اختیارات حاکمیتی را از قانون گذاری تا تعرفه گذاری و نظارت و قضاوت به دست گرفته!
بالاخره هواپیما آماده پرواز شد! به سمت گیت خروجی حرکت کردیم به عنوان آخرین جمله گفت: واقعا من را به فکر فرو بردید من موضوعات پزشکی را هرگز از این زاویه ندیده بودم!
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
📜ما رأيت الا جميلاً 📜
پس از حادثه كربلا وقتي زن و فرزندان شهدا را، به همراه حضرت زينب به اسارت به نزد عبيدالله بن زياد در کوفه بردند، او كه خود را پيروز اين نبرد مي ديد، از موضع تفاخر و تکبر، براي اينكه زخم زباني به اهل بيت امام حسين عليه السّلام بزند رو به حضرت زينب سلام اللّه عليها كرد و گفت: خدا را شكر مي كنيم كه شما را رسوا كرد و تكذيب نمود؛ حضرت هم در پاسخ، اين جمله معروف خود را به زبان آوردند كه « ما رأيت الا جميلاًَ، در طول تاریخ از این جمله ی زیبا برداشت ها و تفاسیر بسیاری در طول تاریخ ارائه شده است.
تفسیر عرفانی ما رأيت الا جميلاً
از دیدگاه عرفان اسلامی هر چه ماسوی الله است، تجلی صفات خداوند است، اصطلاحاً تجلی سخت افزارانه خداوند منان را مخلوقات یا موجودات و تجلی نرم افزارانه او را دین گوید و از آنجا که قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلَى شَاكِلَتِهِ فَرَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِمَنْ هُوَ أَهْدَى سَبِيلًا بگو هر كس برحسب ساختارخود عمل مىكند و پروردگار شما به هر كه راهيافتهتر باشد داناتر است ﴿ الإسراء، ۸۴﴾ دایره معلومات انسان نه احاطه کامل بر علوم سخت افزارانه را می تواند داشته باشد چرا که به تعبیر قرآن مجید وَمَا أُوتِيتُم مِّن الْعِلْمِ إِلاَّ قَلِيلًا و به شما از دانش جز اندكى داده نشده است﴿ الإسراء، ۸۵ ﴾ و نه دین خداوند را چرا که به فرمایش پیامبر اعظم ما عرفناک حق معرفتک، مضافا بر اینکه نیک می دانیم قرآن مجید به عنوان مهمترین سند آسمانی دارای ظاهر و باطن است و بطن آن نیز بطن دارد تا هفت بطن، احکام الهی نیز تجلی اسماء و صفات الله است. هیچ حکم دینی نیست که باز گشت به صفات الهی نداشته باشد. منتهی این اسماء الهی به دو دسته جمالیه و جلالیه تقسیم می شود هر چند که بر اساس توحید در صفات، جمال خداوند عین جلال و جلال خداوند عین جمال اوست به تعبیری ساده می توان گفت: احکام جمالیه همان احکامی است که مطابق با طبع انسان است مانند توصیه به ازدواج، مسافرت و... اما نمی توان زیبایی های احکام جلالیه را جز با عقل رها از شهوات و قلب سلیم درک کرد، به عنوان مثال جهاد با کفار و قصاص از احکام جلالیه می باشند، خداوند در مورد قصاص می فرماید وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ يَاْ أُولِيْ الأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ و اى خردمندان شما را در قصاص زندگانى است باشد كه به تقوا گراييد ﴿البقره،۱۷۹﴾ یعنی همین حکم قصاص که ظاهری خشن دارد در درون خود حکمتی زیبا دارد که باعث صیانت از خون انسان های بی گناه و قوام جامعه می شود یا درباره شهادت و کشته شدن در راه خداوند که ظاهری ترسناک دارد می فرماید: وَلاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاء عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ، هرگز كسانى را كه در راه خدا كشته شدهاند مرده مپندار بلكه زندهاند كه نزد پروردگارشان روزى داده مىشوند ﴿آل عمران، ۱۶۹﴾ در نتیجه کسی می تواند فجایع عظیم کربلا را زیبا ببیند که فانی در صفات جمال و جلال و مظهر این صفات باشد و حضرت زینب کبری، دخت امیرالمومنین حیدر کرار (سلام الله علیه) و دست پرورده بانوی اول هستی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، یکی از معدود شخصیت های عظیم عالم هستی است که به چنین درجه عرفانی نائل آمد.
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
ویژه برنامه چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلابی اسلامی
سخنران:حجت الاسلام والمسلمین علی ارجمند عین الدین
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز
زمان برگزاری:روز چهارشنبه مورخ۱۴۰۱/۱۱/۱۹ همزمان با نماز ظهر و عصر
محل برگزاری:نمازخانه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فردیس
روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فردیس
عالم طلبگی چیست؟
بخش پنجم/ الگوهای اصلی و الگوهای فرعی
از دیدگاه همه مکاتب تربیتی یکی از شیوه های تربیت، شیوه الگویی است، قرآن مجید نیز با نام بردن از زنان و مردان بزرگی آنها را به عنوان الگوی جاودانه مطرح می فرماید و نیز با نام بردن از زنان و مردانی، زندگی آنها را درس عبرتی برای آیندگان می داند، در طول تاریخ ۱۰۰۰ ساله حوزه های علمیه همواره علماء بزرگی به خود دیده اند که سبک زندگی آنها می تواند الگوی علمی طلاب و روحانیون باشد و در عین حال اگر آنها را الگوی کامل بدانند می توانند باعث از خودبیگانگی و دوری از الگوهای اولیه یعنی انبیاء اللهي باشند، شاید پذیرش این موضوع برای برخی از مخاطبین این متن سنگین به نظر برسید بنابرین مثالی عرض می کنم، فرض کنید صفحه ای از یک متن قدیمی را برای کپی کردن به شما می دهند شما آنرا کپی کرده و متن کپی شده را به دیگری می دهید و او نیز متن را کپی می کند و کپی جدید را به دیگری می دهد، فکر کنید پس از ۱۰۰ دست گشتن و دست به دست شدن، در برگه کپی آخر نسبت به صفحه اولیه چقدر تغییرات ناخواسته اتفاق می افتد!؟
اگر به تعبیر امام صادق (ع): العلماء ورثه الانبیاء باشند، پس باید الگوی اولیه ما شخص انبیاء باشند، انبیاء بزرگی مثل پیامبر اعظم و حضرت ابراهیم و دیگر انبیاء و البته ائمه معصومین سلام الله علهیم اجمعین، بخاطرغفلت از الگوهای اولیه، امروزه شاهد یک نوع سکولاریسم به ظاهر مقدس در حوزه هستیم، این است که میان جریان سنتی های حداکثری، پذیرش مسئولیت در جامعه اسلامی به معنای تن دادن به کار اجرایی تلقی می شود و گمان می شود که ارزش پذیرش مسئولیت کمتر از نوشتن کتاب و پیدا کردن مرجع ضمایر کتب بزرگان سلف است، بی مهری نسبت به مسئولیت های اجتماعی به دلیل دوری از سنت الگوهای اصلی یعنی انبیاء اللهي است، گاهی هم به شوخی گفته می شود ما مردان علم هستیم نه عمل! در حالی که به فرموده امام خمینی(ره): حکومت فلسفه علمی تمامی فقه است! این است که در حوزه علمیه عده کثیری مکاسب می خوانند بدون توجه به واقعیت های کسب و کار و در دنیای واقعی، انبوه مردم کسب و کار می کنند بدون اطلاع از مکاسب!
زمانی که در واحد پرسمانِ معاونت تبلیغ نمایندگی ولی فقیه مشغول کار بودم یک روز هنگام غروب در کتابخانه آنجا، استاد بزرگوار و محاسن سفیدی را دیدم که به شدت در فکر فرو رفته بود، سوال کردم استاد به چه می اندیشی؟ گفت: به این که آیا من مسیرم را درست رفته ام یا نه؟ گفتم: شما الحمد لله منشاء اثر بوده اید و در حوزه مباحث عقلی ٢٠ جلد کتاب نوشته اید! گفت: اتفاقا به این فکر می کنم که شاید همان کتاب ها هیزم جهنم من باشند و فردای قیامت به من بگویند آن کتاب ها را بخاطر شهوت شهرت نوشته بودی!!!
قصد من از بیان این نکات، کاستن از ارزش پرداختن به مباحث علمی نیست، بلکه هدفم، توجه دادن به اهمیت رسالت خدمات اجتماعی و مدیریتی است، هیچ پیامبری مقاله ای در isi نداشت، هیچ پیامبری مدرک دکترا نگرفت ولی در عین حال الگوی همه اندیشمندان و دانشمندان شدند، یکی از دوستان می گفت: یکی از دوستان حزب الله لبنان دست من را گرفت و به زیر زمینی برد، آن زیر زمین آنقدر بزرگ بود که تریلی می توانست در آن به راحتی دور بزند! هزاران جلد کتاب در آن در کارتن ها جمع آوری شده بود، گفت: کتاب هایی که از ایران به ما اهدا می شود ما در این انباری انبار می کنیم!
واقعیت تلخ این است که بسیاری از کتبی که نوشته می شود به چاپ دوم نمی رسد، آنهایی هم که چاپ می شود، غالبا خریده نمی شود، آنهایی هم که خریده می شود، غالبا خوانده نمی شود؛ آنها هم که خوانده می شود غالبا به آنها عمل نمی شود!
نقل است که یکی از مراجع بزرگ عراق مدتی درس تفسیر می داد، بعد از مدتی درس را تعطیل کرد، یکی از شاگردان پرسیده بود استاد چرا درس را تعطیل کردید؟! ایشان گفته بود: یکی از اساتید به من گفت: فلانی تو می خواهی در آینده مرجع تقلید شوی، این داستان عیسی و موسی را رها کن بچسب به فقه و اصول!
به ایشان گفتم ولی علامه طباطبایی درس تفسیر را ادامه داده! ایشان گفت: بله ایشان خود را ذبح کرد! (یعنی از خیر مرجعیت گذشته است!)
عزیزان اگر قرار است العلماء ورثه الانبیاء باشند، پس بیایم به داستان عیسی و موسی ( علیهما الاسلام) برگردیم.
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 به مناسبت دهه مبارک فجر و به منظور تکریم از خانواده شهدا عشایری، دیدار با خانواده شهید کریم پیشگاهی به همراه رئیس امور عشایری، مدیر امور ایثارگران جهاد کشاورزی استان البرز و مدیر جهاد کشاورزی نظرآباد / مورخ ۱۴۰۱.۱۱.۱۹
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
🌷جشن ایام الله دهه مبارک فجر، چهارشنبه مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۹ در نمازخانه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فردیس.
در پایان به پنج نفر از همکاران که در مسابقه شرکت نموده بودند به قید قرعه هدایایی اهدا گردید.
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
🔆یادی از برجام نافرجام🔆
روزی رئیس تیمارستان از پنجره اتاق کار خود به حیات مجموعه می نگریست، بیماران روانی در حال هوا بازی، ورزش و هوا خوری بودند، در گوشه ای از حیات عده در صف ایستاده و به نوبت به یک سوراخ نگاه می کردند، بعد از مدتی به انتهای صف رفته و دوباره منتظر نوبت می شدند تا باز به آن سوراخ خیره شوند!!!
رئیس کنجکاو شد تا بداند چه چیزی در آن سوراخ هست که تا این حد آنها را محو تماشا کرده است، داخل حیات رفت، جمعیت را کنار زد، مدتی با دقت به آن سوراخ نگاه کرد، ولی در کمال ناباوری چیزی در آنجا ندید! با تعجب گفت: اینجا که چیزی نیست!!!
جمعیت نگاه عاقل اندر سفیهی به او کردند، یکی از بیماران با خنده گفت: آقا را باش! ما از صبح تا حالا داریم نگاه می کنیم چیزی ندیدیم، این آقا تازه از راه رسیده و می خواد با چند دقیقه نگاه، چیزی ببینه!
داستان آفتاب برجام و محصولات سیب و گلابی هایی که قرار بود بدهد، چقدر مشابه داستان سوراخ دیوار تیمارستان است!!!
#ایران_قوی
✍️ علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
پیشنهادی به قضات محترم تعزیرات حکومتی
مقدمه
تَعْزیر مجازات جرائمی است که دین اسلام برای آنها کیفری بیان نکرده و تعیین مقدار و نوع آن به حاکم شرع واگذار شده است.
تعزیرات به شرعی و حکومتی تقسیم میشوند؛ مجازات رعایت نکردن قوانین شرعی همچون انجام محرمات و ترک واجبات تعزیر شرعی و مجازات مخالفت با قوانین حکومتی مانند احتکار تعزیر حکومتی نامیده میشود.
تعزیر هر گونه مجازاتی را در برمیگیرد که مجرم را از تکرار جرم باز دارد. از اینرو مجازاتهایی همچون زندان، جزای نقدی، توقیف مال را شامل میشود .
فقیهان میان تعزیر و حد تفاوتهایی قائل شدهاند. برخی از آنها عبارتند از:
۱.مقدار حد در شرع معین شده اما تعیین مقدار و کیفیت تعزیر بر عهده حاکم شرع است.(البته تعزیر نباید از حد بیشتر شود.)
۲. در تعزیر میان بنده و آزاد تفاوتی نیست اما در حدود میان آن دو تفاوت است.
۳. اموری همچون جرم، چگونگی انجام آن، مجرم و کسی که جرم علیه او واقع شده، زمان و مکان در مقدار و کیفیت مجازات تأثیر دارند.
۳. تعزیر تابع مفاسد است اگر چه کار مجرم معصیت نباشد(مانند کاری که دیوانه یا کودک انجام میدهند) اما حد، همیشه مجازاتِ گناه و گناهکار است.
۴. فلسفه تعزیر ادب کردن و اصلاح مجرم است اما فلسفه حد دفاع از مصالح جامعه است.
۵. تعزیر با توبه ساقط میشود اما برخی از حدود با توبه ساقط نمیگردند.
۶. حدود در همه جا یکسان است اما در تعزیر عرف ملاک است.
۷. حدود منحصر در حق الله است اما تعزیر اختصاصی به حق الله ندارد.
۸. تعزیر قابل عفو است اما حد همیشه چنین نیست.
۹. شفاعت و کفالت در تعزیر پذیرفته میشود اما در حد، خیر!
با این مقدمه، متاسفانه به دلیل فاصله چشمگیر قیمت آرد دولتی و آزاد که بیش از ۱۰ برابر می باشد، بسیاری از نانوایی ها دست به تخلف زده و بخشی از سهمیه خود را در بازار آزاد می فروشند، پس از کشف تخلف توسط بازرسین جهاد کشاورزی نانوایی های متخلف توسط قاضی تعزیرات به ۵ تا ۱۰ برابر قیمت آزاد جریمه می شوند، تجربه ثابت کرده که تکیه بر جریمه صرف اولا؛ سودی به حال مردمی که در حق آنها اجحاف شده ندارد، ثانیا؛ چندان بازدارنده نیست، لذا توصیه می کنم قضات محترم تعزیرات حکومتی از ظرفیت فقهی استفاده کرده و در موادی، افراد خاطی را با قید کفالت و شفاعت چهره های موثر و موجه شهر، مثل ائمه محترم جمعه، مسئولین حوزه های نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی و معتمدین شهر مورد عفو قرار دهند، چرا که اولا؛ با این کار نظارت عمومی خواص جامعه به کمک تعزیرات حکومتی می آید ثانیا؛ نانوایی ها برای جبران جریمه های سنگین مجبور به تخلف جدید نمی شوند. چنانچه اجرای این پیشنهاد موجب کاهش جرائم حکومتی شود می توان به سایر تخلفات تعزیرات حکومتی تعمیم داد. ان شاالله
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
🔴 مصاحبه با سایت خبری "تیتر۱"
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت امام(ره) به عنوان یک فقه اعلم، عارف واصل و مصلحی دلسوز و به عنوان بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در زمان حیات اجتماعی و سیاسی خود همواره با سه ادبیات با مردم سخن می گفت:
۱. ادبیات انسانی، فارغ از این که مخاطبانش مسلمان باشند یا غیر مسلمان، دیندار باشند و یا بی دین، پیام های حضرت امام به مستضعفین و محرمان جهان بر اساس این دیدگاه بود، با این دید، اگر امروز حضرت امام زنده بود شاید به مردم ژاپن نامه می نوشت و پیام می داد که ننگ تاریخی کاپیتولاسیون را از خود بزدایند و خود را از زیر ننگ سلطه تاریخی آمریکا نجات دهند، یا به مردم کره جنوبی می فرمود، چرا سالانه ۴۷ میلیارد دلار از درآمد عمومی خود را به عنوان باج به ارتش قلدر و ضعیف کش آمریکا می دهید؟
امروزه کم نیستند آزاداندیشان و مصلحان اجتماعی از آمریکای لاتین تا روسیه و شبه قاره هند و آفریقا، که دیدگاه های سیاسی و افکار استقلال طلبانه خود را تحت تاثیر اندیشه های حضرت امام می دانند و به آن افتخار می کنند و موج مخالفت با هژمونی آمریکا می رود که به یک وفاق بین المللی تبدیل شود، شاهد این ادعا این است که طرفداران و وابستگان به آمریکا در اغلب مبارزات انتخابات ریاست جمهوری در جهان و علی رغم حمایت های مالی و رسانه ای آمریکا شکست می خورند.
۲. ادبیات اسلامی، فارغ از این که مخاطب پیام های ایشان شیعه باشند یا سنی، انقلابی باشند یا مرتجع، حضرت امام مسلمانان را به مشترکات دینی فرا می خواند و به وحدت پیرامون مصحف شریف و دشمنی با دشمنان قسم خوره اسلام و مسلمین دعوت می کرد.
تاکید ایشان بر برائت از مشرکین در حج، حکم مهدور الدم بودن سلمان رشدی و واجب کفایی بودن اجرای آن برای کل مسلمین، نامگذاری روز قدس و هفته وحدت معلول این نگاه بود، با این که همگان به روشنی می دانستند که مسلمانان ساکن فلسطین نه از شیعیان بلکه از برادران اهل سنت اند. بیداری های اسلامی در منطقه و کشورهای اسلامی امتداد دستاوردهای این نگاه حضرت امام است، که اگر چه ظاهرا در مصر، لیبی و تونس و بحرین و غیره، موقتاً سرکوب شده ولی این آتش زیر خاکستر به زودی سر برخواهد آورد و طومار سلطه آمریکا و مزدوران آنها را در هم خواهد پیچید، ان شاء الله
۳. ادبیات شیعی، حضرت امام به عنوان يك مرجع تقلید جامع الاطراف، تبعیت و ماندن در زیر سلطه طاغوت را حرام می دانست و جهاد با خاندان شوم پهلوی را واجب شرعی، اگر چه بَلَغَ ما بَلَغَ و امروز ثمره این تفکر انقلابی در ایران با پشت سر گذاشتن انواع فشارها و تهدیدها می رود که به یک قدرت جهانی تبدیل شود اگر می بینید در این حرکت خللی اتفاق افتاد به دلیل این بود که ما فراموش کردیم که ایشان وصیت کرده بودند: من در میان شما باشم و یا نباشم به همه شما وصیت و سفارش میکنم که نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد!
چه کسی است که نداند که پیروزی های حزب الله لبنان، الحوثی های یمن، آزاد سازی عراق و سوریه از چنگال داعش و مثلث عبری عربی و غربی و تجهیز مردم غزه، معلول تفکرات حماسی حضرت امام و شاگرد ارشدش امام خامنه ای است؟
برادران و خواهران عزیزم از خیانت منافقین داخلی و فساد عده ای از رجال سیاسی حاکم ناامید نباشید، وعده الهی نزدیک است، به فضل الهی با روی کار آمدن یک دولت جوان و انقلابی، این تنگه نفوذ نیز به روی قدرت اهریمنی امریکا و صهیونیسم جهانی بسته خواهد شد، مهمترین ثمره هزینه ۷۰۰۰ میلیارد دلار برای آنها جریان نفوذی بود که به اخر خط سیاسی خود رسیده است، به فضل الهی قرن آینده اسلامی، قرن حاکمیت تفکرات حضرت امام خواهد بود، آمریکا در حال ترک منطقه از عراق تا افغانستان و خلیج فارس است، آنها به کشورهای عربی پیام داده اند که دیگر بیش از این نمی توانند هزینه کنند، به آنها گوشزد کرده اند که بروند و دیپلماسی مذاکره با حاکمیت ایران ( و نه افراد سست عنصر دولت فعلی) را یاد بگیرند، پس به تعبیر قرآن مجید: وَلَا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ که به زودی با چشم خود خواهید دید وعده حق را که فرمود: حزب الله هم الغالبون، به شرط این که اِن تَصبِروا وَ تَتَّقوا...
📎http://titre1.ir/fa/news/193149
📜علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
📜 برادر بزرگوارم جناب سردار محمدیان، بابت همه تلاش هایی که در چند سال گذشته برای حفظ امنیت در استان البرز انجام دادید از جنابعالی تشکر می کنم و آرزو می کنم در سنگر فرماندهی ناجا در تهران بزرگ موفق و موید باشید.
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی البرز:
✴️ اگر این مردم پای نظام نبودند، انقلاب اسلامی ماندگار نمی شد
🔷 متن کامل خبر را در لینک زیر بخوانید:
🌐 https://didebanealborz.ir/?p=13761
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
پروتوکول.pdf
287.4K
متن پیمان نامه بین المللی ایمنی زیستی کارتاهنا که ایران نیز عضو آن می باشد.
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
Food security isreal 2050.pdf
209.6K
🌽متن چشم انداز توسعه کشاورزی رژیم صهونیستی تا سال 2050 که نه امروز و نه تا آنروز( که البته چنان روزی را نخواهند دید) اثری از محصولات تراریخته نیست!
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
گزارش محصولات دستکاری شده ژنیتیکی.docx
45.2K
⚗ گزارش جامع از مسئله محصولات دستکاری شده ژنتیکی
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
📜 بشارت هایی که اتفاق افتاد و بشارت هایی که اتفاق خواهد افتاد.
4⃣ به مناسبت آغاز چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران 4⃣
هنگامى که پیغمبر گرامى(صلى الله علیه وآله) به اتفاق مسلمانان مشغول حفر خندق در اطراف «مدینه» بود و با نظم خاصى مسلمانان، گروه، گروه با سرعت و جدیت، مشغول حفر خندق بودند تا پیش از رسیدن سپاه دشمن، این وسیله دفاعى، تکمیل گردد، ناگهان در میان خندق سنگ سفید بزرگ و سختى پیدا شد که مسلمانان از شکستن و حرکت دادن آن عاجز ماندند.
«سلمان» به حضور پیامبر(صلى الله علیه وآله) رسید و جریان را عرض کرد، پیامبر(صلى الله علیه وآله) وارد خندق شد، کلنگ را از «سلمان» گرفت و محکم بر سنگ فرود آورد، از برخورد کلنگ با سنگ، جرقه اى جستن کرد، پیامبر(صلى الله علیه وآله) تکبیر فتح و پیروزى گفت.
مسلمانان نیز با او هم صدا شده و آهنگ تکبیر در همه جا پیچید.
بار دیگر پیامبر(صلى الله علیه وآله) کلنگ را بر سر سنگ فرود آورد و مجدداً جرقه اى جستن کرد و قسمتى از سنگ شکست و صداى تکبیر پیروزى پیامبر و مسلمانان، فضاى اطراف را پر کرد.
براى سومین بار، کلنگ را بلند کرد و بر بقیه سنگ محکم کوبید، مجدداً از برخورد کلنگ با سنگ، جرقه اى جستن نمود و اطراف خود را روشن ساخت، و بقیه سنگ درهم شکسته شد، و براى سومین بار صداى تکبیر در خندق پیچید.
«سلمان» عرض کرد: امروز وضع عجیبى از شما مشاهده کردم!
پیامبر (صلى الله علیه وآله) فرمود: در میان جرقه اى که بار اوّل جستن کرد، کاخ هاى حیره و مدائن را دیدم و برادرم جبرئیل به من بشارت داد آنها در زیر پرچم اسلام قرار خواهند گرفت!
در درون جرقه دوم کاخ هاى روم را دیدم، و هم او به من خبر داد که در اختیار پیروانم قرار خواهد گرفت.
در سومین جرقه، کاخ هاى صنعاء و سرزمین یمن را دیدم و او به من بشارت داد که مسلمانان بر آن پیروز مى شوند و من در آن حال، تکبیر پیروزى گفتم، اى مسلمانان به شما مژده باد!...
مسلمانان راستین از خوشحالى در پوست نمى گنجیدند و خدا را شکر مى کردند. اما منافقان، چهره در هم کشیده و با ناراحتى و به صورت اعتراض، گفتند: چه آرزوى باطل و چه وعده محالى؟! اینها از ترس جان خود، حالت دفاعى به خویش گرفته اند و مشغول حفر خندق هستند و با آن دشمن محدود، یاراى جنگ ندارند، خیال فتح کشورهاى بزرگ جهان را در سر مى پرورانند...
اول ژانویه ۱۹۹۱ میلادی، یعنی دقیقا ۲ سال بعد از انتشار نامه تاریخی حضرت امامخمینی(ره) به گورباچف، شوروی همچنان یکی از دو ابرقدرت دنیا بود و تقریبا بر یک ششم سطح کرهزمین حکمرانی میکرد. بزرگترین قدرت هستهای دنیا، به واسطه پیمانهایی که دههها پیش به دیگران دیکته کرده بود، به جز کشورهای چپگرا در سراسر جهان، عملا شرق اروپا را هم تحت کنترل خود داشت. شوروی، حدود ۳۰۰ میلیون جمعیت داشت و با دهها هزار کلاهک هستهای، خود را فناناپذیر میدانست.
با این حال، سال ۹۱ میلادی، در حالی به پایان رسید که دیگر کشوری به نام شوروی وجود خارجی نداشت؛ ۲۶ دسامبر (دیماه ۷۰)، اتحاد جماهیر شوروی رسما فروپاشید و جمهوریهایی که دههها در داخل این ساختار سرکوبگر کمونیستی به اجبار در کنار هم قرار داشتند، به استقلال رسیدند.
هر چند شوروی از درون پوسیده بود و در عرصههای اقتصادی و حتی سیاسی عملا به بنبست رسیده بود، اما به سختی میشد فروپاشیاش را تصور کرد. اما این دقیقا کاری بود که امامخمینی(ره) حدود ۳ سال قبل از فروپاشی شوروی انجام داده بود.
حضرت آیتالله خامنهای: «آمریکاییها ظاهر قضیه را آرایش میکنند و شکوه و جلال میدهند، برای اینکه هم دیگران را فریب بدهند، هم بعضیها در دنیا بترسند. اما همچنان که شکوه و جلال کشتی معروف تایتانیک مانع از غرق شدن آن نشد، شکوه و جلال آمریکا هم مانع از غرق شدنش نیست و آمریکا غرق خواهد شد.» ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
«بعد از اتمام این مذاکراتِ هستهای، شنیدم صهیونیستها گفتند فعلاً با این مذاکراتی که شد، تا ۲۵ سال از دغدغهی ایران آسودهایم؛ بعد از ۲۵ سال فکرش را میکنیم. بنده در جواب عرض میکنم اوّلاً؛ شما ۲۵ سال آینده را نخواهید دید؛ ثانیاً؛ در همین مدّت هم روحیّهی اسلامیِ مبارز و حماسی و جهادی، یک لحظه صهیونیستها را راحت نخواهد گذاشت؛ این را بدانند» ۹۴/۶/۱۸
امروز نیز منافقان داخلی و خارجی این وعده ها را باور نمی کنند، ولی دور نیست آن روزی که جهانیان به تماشای عینی و تحلیل این بشارت ها بنشینند، ان شاالله.
👇👇👇👇👇
http://titre1.com/fa/news/219511
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
خاطرات سفر دوم به چین.docx
21.6K
✈️خاطرات سفر به چین
✍ علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
🛌 یادی از پروتکل های بهداشتی کرونا
مقدمه
استاد از شاگردانش پرسید: دو مرد مهمان من میشوند، یکی تمیز و دیگری کثیف. من به آن ها پیشنهاد میکنم حمام کنند. شما فکر میکنید، کدام یک این کار را انجام دهند؟
شاگردان جواب دادند: خوب مسلما کثیفه!
استاد گفت: نه، تمیزه. چون او به حمام کردن عادت کرده و کثیفه اگر اهل حمام رفتن بود که کثیف نبود.
پس چه کسی حمام می کند؟
حالا شاگردان می گویند: تمیزه!
استاد جواب داد: نه، کثیفه، چون او به حمام احتیاج دارد و باز پرسید خوب، پس کدامیک از مهمانان من حمام می کنند؟
یک بار دیگر شاگردها گفتند: کثیفه!
استاد گفت: اما نه، البته که هر دو! تمیزه به حمام عادت دارد و کثیفه به حمام احتیاج دارد.
خوب بالاخره کی حمام میگیرد؟
شاگردها با سر درگمی جواب دادند: هر دو !
استاد این بار توضیح میدهد : نه، هیچ کدام ! چون کثیفه به حمام عادت ندارد و تمیزه هم نیازی به حمام کردن ندارد!
شاگردان با اعتراض گفتند: بله درسته، ولی ما چطور میتوانیم تشخیص دهیم؟ هر بار شما یک چیزی را میگویید و هر دفعه هم درست است.
استاد در پاسخ گفت: خوب پس متوجه شدید، این یعنی: سفسطه !
خاصیت سفسطه بسته به این است که چه چیزی را بخواهی ثابت کنی!
در دوران پاندمی کرونا با دسته ای از اساتید! مواجه بودیم که واقعا مانده بودیم چه کنیم، اگر واکسن کرونا نمی زدیم می گفتند: شما جان خود و دیگران را به خطر انداخته اید! اگر واکسن می زنیم و بخاطر عوارض واکسن یا بی اثر بودن واکسن و یا تزریق نکردن دوز های بعدی، بیمار می شدیم می گفتند: ما که گفتیم واکسن به تنهایی کفایت نمی کند و باید پروتکل های دیگر مثل ماسک زدن را رعایت می کردید، چون آنها را رعایت نکردید بیمار شدید!!
اگر ماسک نمی زدیم باز متهم می شدیم به، به خطر انداختن جان خود و دیگران، اگر ماسک می زدیم و دایم ماسک ها را عضو می کردیم، پرزهای ماسک های نو در بلند مدت ریه ها را عفونی می کرد، اگر دیر به دیر ماسک ها را تعویض می کردیم، احتمالا ماسک ها با دم و بازدم عفونی شده و در نتیجه باعث عفونت ریه می شد.
اگر آزمایش پی سی آر می دادیم و جواب مثبت بود، که باید در بیمارستان بستری می شدیم( بیمارستان های خصوصی) پول خون پدرشان را از ما می گرفتند، آن هم برای تجویز داروهایی بی ربطی که هیچ ربطی به درمان کرونا نداشت( مثل رمدیسیویر)، اگر دارو مصرف نمی کردیم و می مردیم خب بخاطر این بوده که دارو مصرف نکرده بودیم!
اگر جواب پی سی آر منفی بود، پس احتمالا ما ناقل سالم بودیم، حالا با این که پی سی آر منفی بوده، اگر پروتکل ها را رعایت می کردیم و ماسک می زدیم دوباره عفونت و... اگر رعایت نمی کردیم پس جان خود و دیگران را به خطر انداخته بودیم!
اسم این سفسطه ها را گذاشته بودند، پروتکل های بهداشتی، اگر هم کسی با آنها مخالفت می کرد، می شد ضد علم و قانون ستیز و مداخله در امر پزشکی، اگر به حرف آنها گوش می داد...
یادِ پخش تیزرهای تلویزیونی توصیه به؛ دست ها را ۲۰ ثانیه بشوید ( که بعدا گفتند ویروس از سطوح منتقل نمی شود!)، یاد با ماشین شخصی سفر کنید باعث پراکندگی ویروس کرونا می شوید پس باید جریمه شوید، ولی با اتوبوس که جمعیت زیادی در آن سوار می شود، اشکالی ندارد، یادِ تا تو واکسن نزنی واکسن من کار نمی کند! یادِ نقاشی کردن رنگ شهرها توسط اغتشاشگری به نام شریفی زارچی و یادِ تعطیلی های گسترده و سریالی مراکز آموزشی، فرهنگی، دینی و اقتصادی( بجز اقتصاد بهداشت و درمان) بخیر!
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
انواع اسناد ملکی:
۱- سند مشاع ۲- سند تک برگ ۳- سند منگوله دار یا دفترچه ای ۴- سند شش دانگ ۵- سند مفروز ۶- سند عرصه۷- سند اعیان ۸- سند وقفی ۹- سند المثنی ۱۰- سند رهنی ۱۱- سند ۱۴۷
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
📜امروز در فضای مجازی گشت می زدم در یکی از کانال ها متنی را یافتم که در اوایل شیوع پاندمی کرونا نوشته بودم!😳👇
در استفاده از وایتکس و ضد عفونی کننده ها افراط نکنید!
در طول هزاران سال زندگی بشر همواره ویروس ها وجود داشته اند، ویژگی بیماری های ویروسی این است که، به صورت انفجاری منتشر شده، افراد زیادی را درگیر می کنند و بعد از مدت کوتاهی رو به افول می روند، همچون کاغذی که آتش می گیرد و زبانه می کشد و به زودی خاموش می شود، توضیح اینکه، ممکن است افراد اولیه ای را که مبتلا به ویروس می شوند به کام مرگ بکشاند، نفرات بعدی را بستری کرده و آنها بعد از طی کردن دوران نقاهت بهبود می یابند و افراد بعدی، مبتلا شده و ناقل آن ویروس می شوند، ولی خودشان هم نمی دانند!
چرا که وقتی ویروس از بدن فردی به بدن دیگر منتقل می شود، بدن هر فرد بیماری، برای مبارزه با آن ویروس تلاش می کند و در نتیجه این تلاش و هم افزایی، از شدت بیماری زایی آن ویروس کاسته می شود، یعنی همچنان که انسان ها در چنین ایامی دست به دست هم داده و برای مبارزه با شیوع ویروس تلاش می کنند، سیستم ایمنی انسان ها نیز بر اساس حکمت الهی همین کار را انجام می دهند، از این رو، کارهایی مثل دست دادن و رو بوسی اگر در مراحل اولیه انتشار ویروس خطرناک باشد، در مراحل بعدی چه بسا باعث تسریع در از بین رفتن بیماری زایی ویروس خواهد داشت.
حال با دانستن مکانیسم فراز و فرود بیماری زایی ویروس ها، باید گفت: استفاده بیش از حد از ضد عفونی کننده هایی مانند الکل و وایتکس از نظر جسمی و روانی و حتی اقتصادی تبعات منفی خود را خواهد داشت که متاسفانه فعلا به دلیل اهمیت مبارزه با ویروس کرونا مورد توجه قرار نمی گیرد.
✍ علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
🎥 مبنای شرعی فیلم سازی در قرآن!
جشنواره فیلم فجر امسال هم با همه حواشی و فراز و فرودهایش به پایان رسید، اهمیت صنعت فیلم سازی در دنیای مدرن بر کسی پوشیده نیست، این که آیا فیلم های ارائه شده به جشنواره فجر در طراز انقلاب اسلامی بوده یا خیر از تخصص نگارنده خارج است، آنچه در این متن کوتاه به دنبال بیان آن هستم توجه دادن به فیلم سازی از زاویه دین است، بهانه نگارش این نوشتار، دیدار با یکی از کارگردانان عزیز کشور می باشد، مدتی قبل یکی از کارگردانان به دیدنم آمده بود، از او سوال کردم به نظر شما آیا می توان از قرآن مجید، مویدی برای فیلم سازی و تئاتر پیدا کرد؟!
گفت: اتفاقا مدتی پیش یکی از مسئولین امنیتی کشور مهمان یکی از نشست های ما بود، ایشان گفت: من قبل از آمدن به جلسه مروری اجمالی به قرآن داشتم، خواستم ببینم آیا می توانم آیاتی را مناسب با موضوع این جلسه انتخاب کنم، دیدم در قرآن فقط به هنر شعر اشاره شده و آن هم از این که پیامبر را شاعر بنامند نهی کرده است!
گفتم: اتفاقا در قرآن مجید آیات صریحی وجود دارد که می توان آنها را مبنای شرعی فیلم سازی نامید! با تعجب پرسید، کدام آیات؟!
آنچه در ذیل می آید پاسخ تفصیلی به سوال این کارگردان عزیز است.
خداوند منان در قرآن مجید در آیات ۲۱ تا ۲۵ سوره ص به بیان داستان قضاوت حضرت داوود بین دو برادر پرداخته است ابتدا به مرور این آیات می پردازیم:
وَ هَلْ أَتَاكَ نَبَأُ الْخَصْمِ إِذْ تَسَوَّرُوا الْمِحْرَابَ ﴿۲۱﴾ و آيا خبر دادخواهان چون از نماز خانه [او] بالا رفتند به تو رسيد.
إِذْ دَخَلُوا عَلَى دَاوُودَ فَفَزِعَ مِنْهُمْ قَالُوا لَا تَخَفْ خَصْمَانِ بَغَى بَعْضُنَا عَلَى بَعْضٍ فَاحْكُمْ بَيْنَنَا بِالْحَقِّ وَ لَا تُشْطِطْ وَ اهْدِنَا إِلَى سَوَاءِ الصِّرَاطِ ﴿۲۲﴾ وقتى [به طور ناگهانى] بر داوود درآمدند و او از آنان به هراس افتاد گفتند مترس [ما] دو مدعى [هستيم] كه يكى از ما بر ديگرى تجاوز كرده پس ميان ما به حق داورى كن و از حق دور مشو و ما را به راه راست راهبر باش.
إِنَّ هَذَا أَخِي لَهُ تِسْعٌ وَتِسْعُونَ نَعْجَةً وَلِيَ نَعْجَةٌ وَاحِدَةٌ فَقَالَ أَكْفِلْنِيهَا وَعَزَّنِي فِي الْخِطَابِ ﴿۲۳﴾ اين برادر من است او را نود و نه ميش و مرا يك ميش است و مى گويد آن را به من بسپار و در سخنورى بر من غالب آمده است.
قَالَ لَقَدْ ظَلَمَكَ بِسُؤَالِ نَعْجَتِكَ إِلَى نِعَاجِهِ وَ إِنَّ كَثِيرًا مِنَ الْخُلَطَاءِ لَيَبْغِي بَعْضُهُمْ عَلَى بَعْضٍ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَقَلِيلٌ مَا هُمْ وَظَنَّ دَاوُودُ أَنَّمَا فَتَنَّاهُ فَاسْتَغْفَرَ رَبَّهُ وَخَرَّ رَاكِعًا وَأَنَابَ {۲۴} گفت قطعا او در مطالبه ميش تو [اضافه] بر ميشهاى خودش بر تو ستم كرده و در حقيقت بسيارى از شريكان به همديگر ستم روا مى دارند به استثناى كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده اند و اينها بس اندكند و داوود دانست كه ما او را آزمايش كرده ايم پس از پروردگارش آمرزش خواست و به رو درافتاد و توبه كرد.
فَغَفَرْنَا لَهُ ذَلِكَ وَإِنَّ لَهُ عِنْدَنَا لَزُلْفَى وَحُسْنَ مَآبٍ ﴿۲۵﴾ و بر او اين [ماجرا] بخشوديم و در حقيقت براى او پيش ما تقرب و فرجامى خوش خواهد بود.
نکاتی که ناظر به بحث از این آیات برداشت می شوند عبارتند از:
خداوند منان برای امتحان پیامبر خود دو ملک را به سوی او می فرستد، آنها با تغییر چهره خود را به شکل بشر در می آورند و وانمود می کنند که با هم برادرند، با این که میدانیم فرشتگان نه پدر و مادر دارند و نه برادر، وانمود می کنند که گوسفند دارند، با این می دانیم فرشتگان نه تنها گوسفند، بلکه نیازی به عالم ماده ندارند، وانمود می کنند که با هم اختلاف دارند، با این که می دانیم ملائک زمینه هیچ اختلاف و منازعه ای را ندادند، در نهایت آنچنان خوب نقش بازی می کنند که پیامبر خدا متوجه نقش بازی کردن آنها نمی شود، در نتیجه حضرت داوود در قضاوت عجله می کند و بعد از قضاوت از عمل خود پشیمان می شود، به عبارت امروز در این داستان خداوند منان هم سناریو را آماده می فرماید، هم بازیگران را انتخاب می کند، هم صحنه را مدیریت و کارگرانی می فرماید، برای کدام مخاطب؟ برای یک نفر!
پس بر اساس این آیات، اگر شخصی فیلمنامه ای بنویسد، یا به عنوان یک هنرپیشه، نقشی را بازی کند، یا آنرا کارگردانی کند، یا تهیه کننده آن باشد، به شرط این که در آن اثر حداقل یکی از مفاهیم مورد تایید دین را (حتی بدون استفاده از نمادهای دینی) به تماشاگران القا کند و در این فرایند، عمل منافی دستورات دینی صورت نگرفته باشد، آن فیلم یک فیلم ارزشی و حتی دینی محسوب می شود.
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
اسلام کامل یا شیر بی دم و سر و اشکم؟
قرآن مجید بعد از انتصاب جانشین برای پیامبر اعظم می فرماید:
اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً ﴿۳﴾
امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم، و اسلام را برای شما [به عنوان] آیینی برگزیدم.
یعنی دین اسلام را دین کاملی برای زندگی بشر معرفی می فرماید، ولی عده ای در جمهوری اسلامی معتقدند:
۱. عرفان اسلامی نداریم و اساسا عرفان در مقابل شریعت و دین بوجود آمده است!
۲. سیاست ربطی به دین ندارد و دو مقوله متضاد محسوب می شوند!
۳. اقتصاد اسلامی نداریم و اساسا علم اقتصاد یک علم پذیرفته شده با قواعد و قوانین کاملا واقعی و علمی است!
۴. فیلم دینی نداریم حوزه دین و هنر جداست باید هنر را برای هنر بخواهیم!
۵. اسلام چیزی به نام طب ندارد و تنها می تواند در مسائل معنوی به انسان ها کمک کند!
۶. سرانجام پرزیدنت روحانی گفت: اصلا ما چیزی به نام علم دینی نداریم!!!
این اظهار نظر ها در مورد دینی که به تعبیر قرآن مجید دین "تمام" و "کامل" است یاد آور این بیت مولوی است که می گوید:
شیر بی دم و سر و اشکم که دید اینچنین شیری خدا خود نا آفرید
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛
🌴چگونه می توان مکان های عمومی مثل پارک ها و آرامستان ها را تبدیل به بهشت دنیایی کرد؟!
سنت وقف یکی از آموزه های مورد تاکید دین مبین اسلام است که اگر چه قبل از اسلام نیز در آیین های دینی رایج بوده، ولی اسلام به آن حیات تازه بخشید. وقف در اصطلاح فقهی به معنای حبسِ مال و جاری کردن منفعت و یا ثمره آن بدون دریافت عوض است، این آموزه دینی موارد بسیاری را شامل می شود و فواید بسیاری بر آن متّرتب است، از جمله فواید آن، فقر زدایی، اشتغال زایی، خودسازی اخلاقی، رشد تولید ملی، افزایش درآمد سرانه جامعه و غیره می باشد، البته برخی از مردم تصور می کنند که برای واقف شدن حتما باید دارای ثروت و مِکنت بود، هرچند که اخیرا با رواج “وقف مشارکتی” این باور در حال اصلاح شدن است.
یکی از مصادیق وقف که به راحتی قابل اجرا می باشد کاشت درختان مثمر در مکان های عمومی می باشد، به عنوان مثال مشاهده کرده اید که مردم بالای قبور اموات خود به تبعیت از فرهنگ غلطی که از زمان پهلوی وارد ایران شده، کاج کریسمس یا سایر درختان بی ثمر را می کارند، آنوقت پاکت دست گرفته و برای اموات خود میوه هایی که از بازار خریده اند اهداء می کنند و یا شیرینی و شکلات و شربت پخش می کنند، آن هم در کشوری که ۵ میلیون نفر دیابت دارند!
چرا مردم بجای درختان بی ثمر، درختان میوه نمی کارند؟ تصور کنید در آرامگاه ها بر سر قبور اموات خود درختان رنگارنگ مثمر کشت می کردند، در این صورت واقعا این مکان های عمومی تجسم یک جنًت دنیایی می شد، نه اینکه فقط نام “بهشت” را بر روی یک گورستان گذاشته باشند!
توصیه به کاشت درختان میوه و وقف آن در سیره پیامبر اعظم و ائمه اطهار
پیش از جنگ احد یکی از یهویان به نام مخیرق مسلمان شده و در جنگ احد شرکت کرد هنگامی که به سوی احد می رفت وصیت کرد که اگر من مردم یا کشته شدم هفت قطعه از باغهای من را به پیامبر اعظم هدیه دهید، هفت بوستان و مزرعه آماده را به نام “بساتین سبعه” یا “حیطان السبعه” که به آن حضرت هدیه شد و تا سال هفتم کارگران پیامبر بر روی آن باغها باغداری و زراعت می کردند و در سال هفتم نبی اکرم این باغها را وقف فرمود.
بر اساس اعترافات تاریخی، اهل بیت علیهم السلام در باغداری و زراعت صاحب سبک بودند و باغهای آنها آنچنان پربار و زیبا بود که بنی امیه حاضر بودند آن باغها را به هر مبلغی خریداری کنند.
توصیه های نبی اعظم به کشاورزی و کاشت درختان مثمر و پیگیری های امام علی (ع) آنچنان باعث رونق باغداری شده بود که “آندرو ام واتسون” در کتاب “نوآوری های کشاورزی در قرون اولیه اسلام” می نویسد: در نیمه اول قرن دوم هجری در بازار بصره ۱۶۰ رقم خرما به فروش می رسید و در قرن چهارم هجری تعداد گونه های خرما در بازار بصره بی شمار بود!
✍علی ارجمند عین الدین
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
🆔 @aliarjmand_jahad
┗━━━🍃🌸🍃━━━┛