🔰بنام خدا
✍️هدف ما از شفاف سازی مطالب در باره معصومان علیهم السلام و موضوع بندی آنها توانمند سازی مردم عادی و نیز اهل دانش بویژه شیعه بوده از داشته های این بزرگان تا پس از باخبر شدن بتوانند خودشون با سوژه هایی که ما به نمونه های آن اشاره داشتیم خود به غواصی در دریای فضائل این عزیزان رفته و به اندازه استعداد و هنرمندی به نیازمندی خود از آن ها بهرمند گردند تا راهی باشد برای قرب الهی انشاء الله .
توضیح مطلب
👈با اينکه تصميم بر این بوده و هست که ويژه نامه های معصومان عليهم السلام را به يک صورت تنظيم شده و ارسال کنيم اما در وضعيت فعلی بايد به خلاصه های آماده توسط مؤلفان محترم که ارسال شده اکتفاده نموده تا فرصت بعدی.!
📗تنظيم اصلی بدين صورت است
1️⃣ : اسم لغب کنه
2️⃣: زندگانی شخصی آنان
3️⃣: فضائل و مناقب
4️⃣ : نبوت و امامت حضرات
5️⃣ : معجزات و کرامات آنا
6️⃣ : اصحاب و فرزندان آنان
7️⃣ : احتجاجات و قضاوت های آنان
8️⃣ : جنگها صلح آن ها
9️⃣ : وفات و شهادت آنان
🔟 : سيره و رفتار فردی و اجتماعی آنان
👈فعلا به عنوان افضل البذل بذل الموجود به اين تنظيم برگرفته شده از كتاب خاندان عصمت عليهم السلام - تاليف سيد تقى واردى بسنده می کنيم.
https://eitaa.com/aliasgharnameh/18
و محمد علی کوشا
https://eitaa.com/aliasgharnameh/36
والسلام مرتضوی
https://eitaa.com/aliasgharnameh
🔰شناسه حضرت امير المؤمنين امام علی عليه السلام
✅نام: علي.
✅كنيه: ابوالحسن، ابوالحسين، ابو تراب، ابو السبطين و الريحانتين.
✅ألقاب: اميرالمؤمنين، سيّد الوصيين، سيّد المسلمين، سيّد الأوصياء، سيّد العرب، خليفة رسول الله، امام المتّقين، يعسوب المؤمنين، صهر رسول الله، حيدر، مرتضي، وصي، و... .
✅منصب: معصوم دوم و امام اوّل شيعيان و خليفه چهارم مسلمانان.
https://eitaa.com/aliasgharnameh
✅تاريخ ولادت: سيزده رجب سال 30 عام الفيل، 23 سال پيش از هجرت پيامبر اسلام (ص).
محل تولد: مكه معظّمه، داخل كعبه، در بيت الله الحرام (در سرزمين كنوني عربستان سعودي).
🍎تولد در خانه كعبه، فضيلتي است مخصوص حضرت علي (ع)، و خداي متعال، تنها به وي چنين امتيازي را كرامت نموده است. نه پيش از او و نه پس از او، براي هيچ فردي چنين فضيلتي محقق نشده است.
#شعر_ولادت 🌹جامعيت اوصاف اميرمؤمنان على علیه السلام
درمكتب لايموت دردانه علی است
در كون و مكان شاهد فرزانه علی است
در كعبه ظهور كرده تا بر همه خلق
معلوم شود كه صاحب خانه علی است
خانه كعبه صدف گشت كه معلوم شود
بين ابناء بشر گوهر يك دانه علی است
حضرت امير مؤمنان علی عليه السلام در سيزدهم رجب سال 30 عام الفيل در كعبه ديده به جهان گشود. مادرش فاطمه بنت اسد، زنی كه سخت مورد احترام پيامبر اكرم صلی الله عليه و آله بود، و پدرش عمران، معروف به ابوطالب حامی بزرگوار رسول خدا بود.
مادرش فاطمه می گويد: وقتی از خانه خدا خارج شدم
«هتف بی هاتف يا فاطمة سميه عليا فهو علی والله الاعلی يقول: انی شققت اسمه من اسمی و ادبته بادبی و وقفته علی غامض علمی و هوالذی يكسر الاصنام فی بيتی و هوالذی يؤذن فوق ظهر بيتی و يقدسنی و يمجدنی فطوبی لمن احبه و اطاعه و ويل لمن ابغضه ;
- شيخ عباس قمي، انوار البهية، چاپ افست، ص 25.
هاتفی [از غيب] مرا ندا داد: ای فاطمه! [اين نوزاد را] به نام علی نام گذاری كن. پس او علی است و خدای اعلی می گويد: به راستي، اسم او را از اسم خودم جداساختم، و او را به ادب خود، ادب نمودم و او را بر پيچيدگيهای علم خود آگاه ساختم و او كسی است كه بتها را در خانه من خواهد شكست و بر بام خانه من اذان خواهد گفت و مرا تقديس و تمجيد خواهد نمود. پس خوش به حال كسی كه او را دوست بداردو اطاعتش كند و وای بر كسی كه او را دشمن بدارد. »
https://eitaa.com/aliasgharnameh
✅نَسبَ پدري: ابي طالب (عبد مناف) بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف.
حضرت ابوطالب (ع) پس از پدرش، عبدالمطلب، به مدت 44 سال كفيل و پشتيبان حضرت محمد (ص) بود و در ظهور و گسترش اسلام كمكهاي شاياني به آن حضرت نمود و ايشان را از گزند و كيد و كين قريش در امان داشت و بهتر از فرزندان خويش از او حمايت كرد.
https://eitaa.com/aliasgharnameh
مادر: فاطمه بنت اسد بن هاشم.
حضرت علي (ع) و برادرانش نخستين هاشمياني بودند كه از پدر و مادر هاشمي تولد يافتند.
مادرش (فاطمه بنت اسد) از بانوان بزرگ صدر اسلام و از نخستين زناني بود كه پس از خديجه كبري (س) به پيامبر اسلام (ص) ايمان آورد. حضرت محمد (ص) از سن هشت سالگي در دامن پرمهر اين بانوي مجلّله تربيت يافت و بيش از چهل سال از خدمات و حمايتهاي او بهرهمند بود. وي در اين مدت نقش مادر پيامبر (ص) را بر عهده داشت.
فاطمه بنت اسد به همراه خاندان پيامبر اكرم (ص) به مدينه مهاجرت كرد و در همان جا وفات يافت.
پيامبر اكرم (ص) در وفات او اندوهگين شده و با دست خود و با پيراهن خود، او را كفن كرد و بر وي نماز خواند و به خاك سپرد. سپس ولايت فرزندش، علي (ع) را بر وي تلقين فرمود و اين دعا را در حقش از خداي منان مسئلت نمود:
اللّهُ الَّذي يُحْيي وَيُميتُ وَهُوَ حَيٌّ لا يَمُوتُ اِغْفِرْ لِأُمّي فاطِمَةَ بِنْتَ اَسَدٍ، وَلَقِّنها حُجَّتها، وَوسّعْ عَلَيْها مَدْخَلَها، بِحَقِّ نَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ وَالْاَنْبِياءِ الَّذينَ مِنْ قَبْلي فَاِنَّكَ اَرْحَمُ الرَّاحمينَ.
. بحار الأنوار، ج35، ص179، باب 3، ح 85؛ اهل البيت، ص 191؛ في رحاب أئمة أهل البيت، ج1، ص 8
https://eitaa.com/aliasgharnameh
✅مدت امامت: از زمان رحلت پيامبر اكرم (ص)، در 28 صفر سال يازدهم هجري تا 21 رمضان سال 40 هجري، به مدت 30 سال، كه در پنج سال آخر زندگي خلافت مسلمانان را نيز بر عهده داشت. https://eitaa.com/aliasgharnameh
🍃شهادت امام علی (ع) سرانجام در بيست و يكم ماه مبارك رمضان 40 هجری در شهر بی وفای كوفه به شهادت رسيد و شبانه و مخفيانه در نجف اشرف به خاك سپرده شد، و عزيزانش در تاريكی شب، بدن پاك پدر را زير خاك پنهان نمودند.
زمين را از عدالت پاك كردند
گريبان فلك را چاك كردند
زچشمان ملائك اشك می ريخت
بميرم مرتضی را خاك كردند
✅محل دفن: نجف اشرف، در سرزمين عراق.
نظر به اين كه حضرت علي (ع) از خباثت باطن بني اميّه و خوارج عصر خويش آگاه بود، سفارش كرد محل قبرش پنهان بماند تا مورد اهانت و هتك حرمت دشمنان قرار نگيرد. به همين دليل، قبر شريف ايشان تا عصر خلافت منصور عباسي مخفي بود و در آن زمان، امام جعفر صادق (ع) آن را آشكار ساخت و مزار شيعيان و عدالت جويان جهان قرار داد.
https://eitaa.com/aliasgharnameh
✅همسران امام علي (ع)
همسران: 1. فاطمه زهرا، دختر رسول اللّه (ص)، 2. أمامه بنت أبي العاص، 3. خوله حنفيه 4. امّ البنين بنت حزام، 5. أسما بنت عميس، 6. ليلي بنت مسعود، 7. امسعيد بنت عروه، 8. محياة بنت امرء القيس. و چند ام ولد.
اميرالمؤمنين علي (ع) تا هنگامي كه فاطمه زهرا (س) زنده بود، همسر ديگري برنگزيد. نخستين بانويي كه افتخار همسري آن حضرت، پس از شهادت فاطمه زهرا(س) را پيدا كرد، أمامه دختر ابي العاص بود كه بنا به سفارش فاطمه زهرا(س) پا به خانه حضرت علي (ع) نهاد. مادر أمامه، زينب، دختر رسول اللّه (ص) و خواهر اعيانيِ (پدر و مادري) فاطمه زهرا (س) بود.
به هنگام شهادت امام علي (ع) در 21 رمضان سال 40 هجري، چهارتن از همسران عقديِ ايشان (به نامهاي: امامه، اُمّ البنين، اسماء، ليلي) در قيد حيات بودند.
https://eitaa.com/aliasgharnameh