حرف درمانی!
سیاسی ها، کار سختی دارند!
از یک طرف، خودشان مدیرند و نمی شود کارنامه نداد یا نساخت و از طرفی هنوز هیچ حرکتی در جهت خشنودی آمریکا صورت نگرفته است.
نتیجه این شرایط، تعارض گویی در جاهای متفاوت است!
گاهی باید حرفی زد که مردم نگویند پس چکارمی کنید!
گاهی باید فکر کنند که بیچاره ایم تا بشود به سمت آمریکای ترامپ! رفت.
خیلی کار سختی دارند، خداوند قوّتشان دهد.
https://eitaa.com/alibakhshi_mashhad
#گفتگوی_خوب
سیدعباس #عراقچی وزیر امورخارجه، در سفر کوتاه به قطر، با #الجزیره عربی گفتگویی کرده است.
سوالات مهم خبرنگار و پاسخ های سیاستمدارانه آقای عراقچی، خواندنی است.
به نظرم پس از مدت ها و پس از سوتی هایی از سوی #رئیس_جمهور و آقای #ظریف در مورد روابط خارجی، این مصاحبه می تواندمعیاری برای موضعگیری در شرایط فعلی باشد.
پاسخ های عراقچی از "فتوای حلال و حرام"، موضع درباره "سوریه"، "رابطه ایران وآمریکا" و... پخته، سیاستمدارانه و بدون ترس و تردید و عجله و بدون ذوق زدگی و خوشبینی بیجا، بیان شده است.
چنانچه علاقه دارید، در این آدرس ببینید:
http://khabarfoori.com/fa/tiny/news-3122189
برای اینکه برخی دوستان انقلابی، خوشحالی حقیر را درک کنند، به مصاحبه های #پزشکیان در آمریکا و ظریف در سوییس مراجعه کنند تا تفاوت در موضعگیری سیاستمداری مثل عراقچی را ببینند.
متاسفانه آن حرفها پر از احساس تحقیر وترس و تردید است.
https://eitaa.com/alibakhshi_mashhad
دروغ ،
هرچه بزرگتر،
باورش راحت تر...!
https://eitaa.com/alibakhshi_mashhad
سه پاسدار
سوم شعبان آغاز ولادت سه #پاسدار مکتب است که هر سه در ماجرای #کربلا بوده اند.
#امام_حسین علیه السلام، اولین پاسدار است که باعث وبانی عاشوراست!
یعنی پاسداری در نقش #فرماندهی
حضرت #ابوالفضل علیه السلام، پاسداری درنقش #فرمانبری
حضرت #سجاد علیه السلام، پاسداری در نقش #تکمیل و تتمیم
سه پاسدار، مشترک در محتوا وهدف، متفاوت در نقش و جایگاه!
روز پاسدار، برپاسدارانی که در #گزینش، رد، اما در #عملکرد، قبول شدند، از #حر_بن_یزید_ریاحی تا #قاسم_سلیمانی، و بر همه پاسداران اسلام و انقلاب، مبارک
https://eitaa.com/alibakhshi_mashhad
رسانه خیلی مهم است!
تیتر وعکس بالا را ببینید، چه برداشتی دارید؟ لابد عارف دستور مهم، فوری و اثرگذار بر زندگی مردم داده که اینچنین تیتری زده اند!
اما کل گفته های عارف این است👇
در حوزه خودرو، رقابت را جدی بگیرید
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با بیان آنکه در صنعت خودرو باید جدیتر باشیم گفت: ما در این بخش خوب پیش نرفتهایم اما اگر میخواهیم موفق شویم باید شرایط رقابتی ایجاد شود، بررسی کنید با چه راهبردی و با تولید چه خودرویی می توانیم به موفقیت برسیم.
_______________
رسانه، ما را جهت می دهد، خوشبین می کند، بدبین می کند، متنفر می کند، عاشق می کند!
همین جملات را اگر همین خبرگزاری از مخالف سیاسی خودش بخواهد منتشر کند، طوری تنظیم می کند که خواننده، به گوینده چند لیچار نثارکند!
https://eitaa.com/alibakhshi_mashhad
رسانه خیلی مهم است!
عبدالله گنجی✍ ایران و تصویر ایران
عبدالله گنجی
در مباحث مربوط به سواد رسانه میخوانیم که ما دو جهان داریم؛ جهان واقعی و جهان رسانهای.
اما حقیقت این است که مردم برای درک بهتر و بیشتر جهان واقعی، به جهان رسانهای پناه میبرند. حال سؤال این است که در سایه این پناه بردن از جهان واقعی دور میشوند یا به آن نزدیکتر میشوند؟
در جهان رسانه با تصویر مواجه هستیم، اما در جهان واقعی با خود پدیده که نقش آیینگی دارد مواجه هستیم.
حال سؤال اساسی این است که تصویری که از ایران درک میکنیم چقدر خود ایران واقعی است؟
آیا امکان دارد ایران واقعی از ایران رسانهای بهتر باشد؟
در چنین مواقعی خواهیم شنید که ما داریم در این کشور زندگی میکنیم، واقعیت را لمس میکنیم و این واقعیت ارتباطی با رسانه ندارد!
رهبر معظم انقلاب از شکستن محاصره رسانهای کشور سخن گفتهاند و این همان تصویر ایران است که با خود ایران فاصله دارد. تصویر ایران بعضاً به صورت حرکت رودخانهای است، یعنی کسی جرئت نمیکند خلاف آب حرکت کند که میترسد رسوا شود.
موجی راه میافتد و خروج از این موج پرهزینه میشود. آنچه به عنوان مثال در ذیل میآید واقعیت ایران است یا تصویر ایران؟:
۱- در جهان امروز تصویر ایران در مواجهه با جهان و خصوصاً غرب و همسایگان، چهرهای جنگی است. ایران با همه دنیا دعوا دارد، حیاتش در دعواست، با همه درگیر است... حال آنکه تصویر واقعی ایران این است که این کشور ۲۸۶ سال است (از پایان حکومت نادر در سال ۱۱۶۰ ه) به هیچ کشوری حمله نکرده است. هیچ جنگی را آغاز نکرده است. بلکه صرفاً از خود دفاع کرده است. درعین حال یا اشغال یا تجزیه شده است.
۲- تصویر دیگر ایران دشمنی با غرب یا غربستیزی است. این را روشنفکران داخلی نیز باور دارند.
حال به عالم واقعیت برویم. ایران در این ۴۵ سال کدام ظلم را علیه انگلیس، فرانسه، آلمان و حتی امریکا کرده است؟ اصلاً ما با آنها چکار داریم؟ آنها ما را رها نمیکنند و خواستار رفتاری از ما هستند که با استانداردهای غرب منطبق باشد. ما صرفاً این را نمیپذیریم، اما آنها تحریم میکنند و همه هم میدانند که تحریم با قواعد بینالمللی منطبق نیست، اما مطالبه رفع تحریم نیز غرب ستیزی ایران محسوب میشود.
۳- تصویر ایران ۸۸ میلیون فقیر مفلوک و گرسنه را که در حداقلها ماندهاند نشان میدهد. آیا این تصویر واقعی است؟ کسی جرئت میکند برخلاف این تصویر سخن بگوید؟ همه اسناد نشان میدهد حدود ۳۰ میلیون نفر از مردم در مراتب تنگنای اقتصادی هستند، اما شما یک نفر پیدا نمیکنید که از سطح زندگی و درآمد خود راضی باشد. آنان که پرخورند، طلبکارند، آنان که ندارند (روستاها) آرامتر و کمادعاترند.
۴- تصویر ایران این است که همه مدیران کشور دزد و فاسد هستند، هزاران آقازاده فاسد داریم. رسماً میگویند ۴ هزار آقازاده فقط در لندن داریم. تاکنون دیدهاید کسی ۲۰ نفر را نام ببرد و فساد آنان را - فراتر از سوءظن و تحلیل- اثبات کند؟ اما تصویر به گونهای است که اگر شما منکر شوید (مانند حرکت برخلاف رودخانه است) خود نیز متهم به دزدی و همسویی با دزد خواهید شد.
۵- تصویر مذاکره را ببینید، امریکا از برجام خارج شده و مجدد وزیر خارجه دولت روحانی درخواست مذاکره کرده است و ترامپ به فارسی نوشته است «نه مرسی» و همین چهار شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ عراقچی و پزشکیان هر دو در حیاط دولت به خبرنگاران گفتند هیچ پیامی مبنی بر مذاکره از امریکا دریافت نکردهایم. حال تصویر چیست؟ ایران از سر سیری تن به مذاکره نمیدهد و مردم هم گرسنهاند! و اصلاً برایش مهم نیست و علت خروج ترامپ از برجام - به عنوان سند حقوقی جهانی- را هم به تعرض به سفارت عربستان، مقاله فلانروزنامه و نظر فلان امام جمعه ارجاع میدهندتا امریکا را تبرئه نمایند. ۶- مثال دیگر ایرانیان خارج از کشور است. مرتب میشنوید فضا را برای بازگشت مهیا کنید، چرا فلانی نیامد و آنجا مرد؟ اما واقعیت این است که هیچکس را جمهوری اسلامی از ایران اخراج نکرده است و هیچکس را نام نمیبرند که خواسته است برگردد و اجازه نداده باشند و هر هفته صدها ایرانی میآیند و میروند، اما بنابر «الخائن خائف» برخی خودشان نمیآیند، اما تصویر این است که آنان را راه نمیدهند!۷- وقتی از مجامع جهانی میشنوند ایران اقتصاد ۲۲ یا ۲۳ جهان است به هم میریزند، چون تصویر ایران در انتهای جدول جهانی است و هزار دلیل میتراشند تا واقعیت جای خود را به تصویر ندهد. همه اینها به این معنا نیست که در مدینه فاضله هستیم، مشکلات جدی داریم و بر کسی پوشیده نیست، اما شما در ایران محاصره شده اقتصادی و رسانهای هزار مؤلفه منفی میبینید، اما یک نقطه مثبت نمیبینید.
#عبدالله_گنجی
https://eitaa.com/alibakhshi_mashhad
اتفاقی بزرگ در صنعت و اقتصاد
دست دولت از مدیریت ایران خودرو کوتاه شد.
علیرغم زشتی ها و بچه بازیهایی که امروز، مثلا بزرگان! صنعت خودرو در مجمع عمومی ایران خودرو مرتکب شدند، درنهایت ایران خودرو، خصوصی شد.
اگر مانند نیشکرهفت تپه و کشت و صنعت مغان و فولاد خوزستان و ... در واگذاری به مجموعه ای خصوصی(یا شبه خصوصی)، قیمت را مثل سازمان خصوصی سازی وقت، نزده باشند، و خریداران، واقعا به قصد کسب سود از فروش ضایعات و سالن ها و زمین ها، نباشند، بزرگترین اتفاق در خصوصی سازی کشور رقم خورده است.
ادعای ارسال نامه قوه قضائیه برای لغو مجمع عمومی و گیرهای دیگرمورد ادعای مخالفان واگذاری را باید روزهای آینده به قضاوت نشست.
درست است که این، ادامه و نتیجه رویه ای است که در سالهای پیش و دولتهای پیشین انجام دادند، اما بر فرض صحت واگذاری، افتخار اتمام این روند، به نام این دولت می خورد.
#ایران_خودرو
#مجمع_عمومی
#خصوصی_سازی
#اتفاق_بزرگ
https://eitaa.com/alibakhshi_mashhad
نمایش "مذاکره"
نسخه هزار وچهارصد وچندم
نویسنده: گروه نویسندگان شورای روابط خارجی آمریکا
بازیگران:
ترامپ
برخی نمایندگان سنا
شورای امنیت
اتحادیه اروپا
گروسی
گوترش
ظریف، پزشکیان، همتی، نیلی، واعظی و ...
کارگردان: روبرت مرداک دارنده بزرگترین شبکه رسانه ای جهان
متن:
صحنه ۱
پزشکیان/سمعکی در گوش دارد و به گوشه صحنه نگاهی می کند، انگار کسی بااشاره به او چیزهایی می گوید:
ماآماده مذاکره شرافتمندانه هستیم.
ظریف/فضا نیمه تاریک/: ترامپ آن آدم بدی که می گویند، نیست! برجام را هم تحت فشار پاره کرد.
ترامپ با جرقه و صدای رعدوبرق درتاریکی وارد صحنه می شود/
ترامپ:
من سندفشارمضاعف بر ایران را امضا می کنم ! آماده گفتگو هستم. اصلا نخواهم گذاشت آنها به بمب اتم برسند. مردم ایران شایسته زندگی خوب هستند.
موشک ها و نفوذ منطقه ای شان را باید تعطیل کنند.
اتحادیه اروپا/حلقه زده در گوشه صحنه/درحالیکه متن قراردادهای فروش به ایران را باعجله تنظیم می کنند، نفروسط،پلاکاردی دردست گرفته که حروف FATF به اندازه بزرگ و حروف cft و palermo و pmt دراندازه کوچک تر و دهها حرف انگلیسی دیگر که از فاصله تماشاگران قابل خواندن نیست، برروی آن نقش بسته است.
برروی دیگر این پلاکارد کلماتی شبیه Mahsa, Aghasoltan ,karroobi ,Moosavi با تصاویر مثلث هایی درهم شبیه ستاره پنتاگرام، نوشته شده وگهگاه این طرفش را رو به تماشاگران می گیرد)
صحنه۲
نتانیاهو با عجله کاغذی را به گروسی که در سایه روشن وسط ایستاده، می دهد/
گروسی:
اعضای شورای حکام، نمی توانند تاییدکنند که ایران درآینده به بمب اتم دست نخواهدیافت، ایران، فقط دوهفته ونیم/عینکش را جابجا کرده و با نگاه دقیق تری/یا دو سال ونیم با بمب اتم فاصله دارد
البته آژانس نمی تواند اسناد ادعایی مبنی بر ساخت بمب اتم را تاییدکند،
ایران باید دسترسی بی قید و شرط بازرسان آژانس به سایت ها، کارگاهها، جوشکاری ها، گاوداری های شهریار ورباط کریم و تورقوزآباد و همه پادگان های سپاه و ارتش و انبارهای ناجا و فراجا و مرزبانی و دوربین های جاده سمنان_مشهد و اصفهان_نطنز را بدهد.
البته ایران تاالان همکاری خوبی داشته و ما باتمام امکانات بر فعالیت های ایران نظارت داریم!
صحنه۳
گوترش/ با لحنی ماشینی و دیجیتال/:
ای ران، با ید ددددد خا لت در کش کش ور ها ی من طقه را تَم ام کند.
ای ران نبا ید مو شک ب سا زد
ای ران با ید ترو ری سم را تع طیل کند
من به بر خی سی سی سی یا ست مد ا ران ای ران ام ید وا رم.
/همزمان در آن گوشه صحنه/
روزنامه شرق، گزارشی از سومین دختر بیمار در آمبولانس اورژانس که بر اثر تجاوز، مُرده یا خودکشی کرده، و پدرش اشک ریزان، حاضرشده، فقط به خبرنگار شرق، بگوید، را منتشر می کند!
به یک باره حجم خبرهای دستگیری، پیچ خوردن پا، کتک کاری، مرگ مشکوک دختران، غذای آلوده خوابگاههای دانشجویی و... سیسمونی گیت و جشن تولد پسر نداشته فلان آخوندمسئول، در لندن، با صدایی بغض آلود از بوق های سالن پخش می شود.
صحنه۴
/نور سبز ملایم/
انقلابی ها؛
/چندین گروه در جای جای صحنه ایستاده یا نشسته اند/
گروهی درحال گفتن ذکر با تسبیح شرف الشمس، بُعد فقهی مذاکره یا عدم مذاکره را مباحثه می کنند.
یک دسته، برای همراهی با دولت درمذاکره، کدملی شان را به شخصی نامعلوم پیامک می کنند.
یک دسته، عکس قالیباف را بعنوان مقصر همه مسائل، پاره می کنند.
دسته ای دیگر، حکم اعدام ظریف را برای هفت تیرکش محله دروازه غار انشا می کنند.
و دسته ای، شرح فلسفی بر فرمایشات رهبری می نویسند تا پیش از گرانی کاغذ به چاپ برسد.
دسته ای پشت به خورشید، هی روی نوک پا می ایستند تا سایه! شان بزرگتر شود.
دسته ای تیر می تراشند تا سایه هر سایه را با تیر بزنند...
/ازاینجا تا آخر، در متن اولیه نبوده و معلوم نیست چه کسی به متن افزوده است!/
صحنه آخر؛
/در سکوت/
مالک، در سمت راست صحنه، شمشیرش را صیقل می دهد،
عمار، از سخنان علی، یادداشت برمی دارد
ابوذر، شعارهای راهپیمایی را تنظیم می کند.
مقداد، گروه سرود را تمرین می دهد.
و اشعث، در گوشه چپ صحنه، با کراوات، و ژست حقوق بشری دلش برای سلیمان صردخزاعی تنگ شده، متن سخنرانی اش را مرور می کند...
صحنه بسته می شود.
تماشاگران صف های جلو، با تلخی و بی حوصلگی، با یک انگشت کف می زنند.ردیف های بعدی تا سه ردیف به آخر کف مرتّب و ممتد و سه صف آخر روی صندلی ها ایستاده و سوت وکف و قاطی با هیاهو، می زنند.
https://eitaa.com/alibakhshi_mashhad