بسم الله الرحمن الرحیم
🔻بزرگترين وظيفهى منتظران امام زمان اين است كه از لحاظ معنوى و اخلاقى و عملى و پيوندهاى دينى و اعتقادى و عاطفى با مؤمنين و همچنين براى پنجه درافكندن با زورگويان، خود را آماده كنند. (بخشی از بیانات مقام معظم رهبری)
🔻 میلاد باسعادت یگانه منجی عالم بشریت حضرت بقیه الله الاعظم (عج) را به رهبر معظم انقلاب اسلامی، تمامی شیعیان جهان، ملت عزیز ایران و مردم شهیدپرور استان البرز تبریک میگویم و امیدوارم هرچه زودتر چشمان منتظران و مشتاقان به دیدار و ظهور یوسف زهرا سلام الله علیهما روشن و منور گردد.
#دکتر_علیرضا_عباسی
🆔
@alirezaabbasi_ir
🔻رحمت و فضل بیکران الهی بر روح شهید عزیزمان علی صیاد شیرازی و لعنت و نفرین خدا و فرشتگان و بندگان صالحش بر ایادی منفور و مطرود استکبار. اینجانب شهادت این بنده برگزیده خدا را به ملت ایران بخصوص به یاران دفاع مقدس و ایثارگران جبهه های نور و حقیقت و به خانواده گرامی و فداکار و بازماندگان محترمش تبریک و تسلیت می گویم و صمیمی ترین درود خود را بر روح پاک او و خون به ناحق ریخته او نثار می کنم. ( پیام مقام معظم رهبری به مناسبت شهادت صیاد دلها)
یاد و نامش گرامی
🆔
@alirezaabbasi_ir
دکتر علیرضا عباسی نوشت؛
اصلاح ساختار مالیاتی تنها راه حل جبران کسری بودجه 99
🔻کسری بودجه 99 با در نظر گرفتن عدم تحقق فروش نفت 1 میلیون بشکه ای و با قیمت 50 دلاری که به دلیل انواع تحریم ها به ویژه تحریم های بانکی، بخش عمده ای از فروش نفت حداقلی نیز به داخل کشور نمی¬تواند وارد شود؛ در چنین شرایطی اگر دولت به سمت عرضه اوراق مشارکت حرکت کند ( یعنی استقراض از مردم و پرداخت سود به آنها در سال بعد) که عملکرد در این بخش در سال های گذشته نشان می دهد، دولت نتوانسته است به صورت کامل و صحیح سود را پرداخت کند و موجب انباشت بدهی دولت گردیده که به دولت های بعدی منتقل خواهد شد.
🔻از سوی دیگر یکی از اقدامات دولت برای کسری بودجه واگذاری دارایی های منقول بوده که در این صورت همانند گذشته بسیاری از شرکت های بزرگ و سوده را با فرایند معیوب، قیمت گذای سخیف، در فرایندی ممزوج از رانت اطلاعاتی و تعارض منافع، با سازوکار ناکارآمد در شناسایی اهلیت خریدار به فروش می رساند یا به تعبیری دیگر به مُفت فروشی روی خواهد آورد و هپکو، هفت تپه های دیگری را رغم خواهد زد.
🔻آمارهای رسمی نشان می دهد که در سال 98 فقط یک دهم درصد حجم پیش بینی شده " واگذاری دارایی های منقول" به فروش رفته است؛ بنابراین با اقدامات تکراری و ناکارآمد، دولت امکان رفع کسری بودجه 99 وجود نخواهد داشت.
🔻 در چنین شرایطی دولت قطعاً در پرداخت حقوق کارمندان، کارگران، یارانه ها و بسیاری از کارهای عمرانی، تحقیقاتی، فرهنگی و... با مشکل جدی مواجه شده و از آنجایی که اقداماتی چون استقراض از بانک مرکزی نیز موجب تورم افسار گسیخته خواهد گردید و بازار را برهم خواهد زد.
🔻با در نظر گرفتن این موئلفه ها، دولت در سال پایانی خود، شرایط کشور را با چنین بودجه ای در وضعیت بسیار مبهمی قرار خواهد داد و حتی در این وضعیت تحت فشار، امکان روی آوردن دولت برای مذاکره مجدد قابل پیش بینی است.
🔻برای جلوگیری از تکرار شرایط 98 با تکانه سهمگین تر، مجلس آینده و دولت باید به سمت اصلاح بزرگ در حوزه مالیات کشور حرکت کنند. چرا که سهم مالیات در بودجه کشور هیچگاه از 40 درصد فراتر نرفته است، در صورتی که این مقدار برای کشورهای اروپایی به بیش از 70 درصد نیز رسیده است و شاید تصور شود کشورهای اروپایی به دلیل وضعیت اقتصادی بهتر سهم مالیاتی بیشتری در بودجه دارند اما این مسئله را باید با "شاخص تلاش اقتصادی یا نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی" هر کشور سنجید که این مقدار برای ایران 7.5 درصد و برای کشور پاکستان 16.5 و انگلستان 34 درصد است.
🔻امروز ثروتمندان کشور فقط 3 درصد از مالیات اخذ شده سهم دارند و طبق گفته مسئولین مالیاتی بیش از 900 هزار شرکت فرار مالیاتی دارند و همچنین حدود 100 هزار میلیاد تومان فرار مالیاتی توسط وکلا، پزشکان، صنف طلا فروشان و... رقم می¬خورد. جلوگیری از چنین مواردی، نیازمند اصلاح قانون مالیاتی کشور و وضع پایه های مالیاتی دیگر است که از این موارد به شرح زیر است:
1) حذف معافیت مالیاتی هنرمندان؛
2) حذف معافیت مالیاتی موسسات آموزشی و کنکور، مدارس و دانشگاه های غیر انتفاعی؛
3) حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد؛
4) اخذ مالیات از درآمد های فضای مجازی( صفحات اینستاگرام)؛
5) اخذ مالیات بر عایدی سرمایه؛
6) اخذ مالیات از دارایی ها و کالاهای لوکس؛
7) اجرای مالیات بر خانه های خالی؛
8) جلوگیری از فرارهای مالیاتی با روش تقاطع گیری اطلاعات و جداسازی حساب های تجاری و شخصی.
🔻با وضع و اجرای برخی پایه های متدوال مالیاتی که ذکر شد و در دنیا نیز مسبوق به سابقه هستند و اصلاح قانون مالیاتی، علاوه بر جبران کسری بودجه، وابستگی به نفت را کاهش داده و به حداقل می رساند و ضربه پذیری کشور را از محل تحریم ها حداقلی خواهد کرد و این امر حتماً امکان پذیر است به شرطی که نمایندگان مجلس در ابتدای شروع کار خود چنین امر مهم، مبنایی و حیاتی را در دستور کار خود قرار دهند.
🔻لینک یادداشت در خبرگزاری #فارس
🔻
https://www.farsnews.ir/news/13990126000767
🇮🇷فقط برای خدا...
🇮🇷داستان شهید حاج قاسم سلیمانی و بازگشت به روستا جهت ایجاد کار برای جوانان
🇮🇷شب جمعه شهدا را یاد کنیم
🆔
@alirezaabbasi_ir
🎗توئیت دکتر عباسی درباره دریافت مالیات از ثروتمندان در بودجه سال ۹۹
https://twitter.com/alirezaabasi_ir/status/1251002749963157504?s=09
🆔
@alirezaabbasi_ir
🇮🇷 #ارتش جمهوری اسلامی ایران جان پناه مردم است.
🇮🇷۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان ارتشی انقلابی و مکتبی را به تمام دلاورمردان ارتش تبریک عرض مینمایم.
🇮🇷امام خمینی(ره) فرمودتو که این ارتش همان ارتش اسلام است. نیروهای مسلح ایران امروز با اقتدار از منافع ملی و #امنیت مردم و ایران دفاع میکنند.
🇮🇷روز ارتش مبارکباد
#دکتر_علیرضا_عباسی
🆔
@alirezaabbasi_ir
عباسی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: متاسفانه درروزهای اخیر شاهد صحنههای دلخراشی از دفن جوجههای زنده در زیر خاک بودیم که با انتشار نامه انجمن جوجه یک روزه ایران مبنی بر مازاد بودن ۱۵ میلیون قطعه جوجه در فروردین ماه و مشخص شدن عمدی بودن این اقدام دلخراش، نه تنها اسباب ناراحتی و آزار هموطنانمان گردید بلکه واکنش متخصصین را نیز به همراه داشت.
وی افزود: در واقع جوامع بشری برای تولید و تأمین غذای خود اقدام به اصلاح نژاد و پرورش صنعتی دام و طیور نمودند که با توجه به حجم بالای تولید در این روند اقدامات ناشایستی هم صورت میگیرد؛ که اخیراً نمونهای از آن را در مورد دفن جوجهها شاهد بودیم.
عباسی تصریح کرد: در صنعت مرغداری ایران که یکی از بزرگترین تولید کنندگان گوشت مرغ در خاورمیانه است به صورت میانگین سالانه ۱.۲ میلیارد قطعه جوجه گوشتی و بیش از ۲ میلیون تن گوشت مرغ تولید میشود. در حقیقت در صنعت مرغداری ایران با احتساب جوجههای تخمگذار، جوجه مرغ مادر و جوجه مرغ اجداد سالانه ۱.۴ میلیارد قطعه جوجه یکروزه توسط کارخانههای جوجه کشی تولید میشود و پس از تولید، اصطلاحاً در جوجههای گوشتی و تولید و تعیین جنسیت در دیگر جوجهها روانه مرغداریها شده تا در صنعت تولید گوشت، تخم مرغ و جوجه یکروزه استفاده شوند؛ و بخشی از جوجههای تولیدی که امکان پرورش را از نظر مشکلات جسمی و ناتوانی ژنتیکی دارند از بین میروند و یا غذای حیوانات میشوند که حدوداً سالی شامل ۴۰ میلیون قطعه میشود.
وی افزود: در صنعت تولید گوشت مرغ ایران حدودا ۲۳ هزار واحد تولیدی مشغول به فعالیت هستند و تعداد زیادی به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این صنعت مشغول به فعالیت میباشند که با توجه به نوسانات بازار و شرایط اقتصادی موجود و همچنین عدم حمایت صحیح دولت از تولید کننده در چند سال اخیر با مشکلات و ضرر و زیانهایی روبرو شده اند؛ و این صنعت با توجه به عدم حمایت صحیح از آن دیگر توان ریسک و ضرر و زیان ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: یکی از بی تدبیریهای دولت و عدم برنامه ریزی مسئولین امر به ویژه انجمن جوجه یکروزه را میتوان در همین فاجعه اخیر معدوم کردن ۱۵ میلیون قطعه جوجه یکروزه مشاهده کرد. در مورد این عمل چند سوال ایجاد میشود که آیا اقدام کارخانههای جوجه کشی صحیح بود و راهکار دیگری وجود نداشت؟ مقصر اصلی این ماجرا نگاه منفعت طلبانه تولید کنندگان است یا بی تدبیری مسئولان؟ نقش دولت در جلوگیری از این اتفاق چیست و چه اقدامات لازمی را انجام نداده است؟
عباسی اظهار کرد: در چند ماه اخیر که به دلیل کرونا بسیاری از مشاغل و صنایع کشور با ضرر و زیان روبرو شده است صنعت از پیش آسیب دیده مرغداری هم مستثنی نبوده و با کاهش تقاضا در بازار روبرو شده است و مرغدارانی که به امید بازار پر رونق شب عید اقدام به پرورش کرده بودند با ضرر زیادی رو برو شدند؛ و همین امر باعث عدم اقبال برای جوجه ریزی مجدد شده است لذا جوجههای تولیدی در فروردین ماه بدون مشتری مانده و کارخانه جوجه کشی و مرغدار مرغ مادر ناچار به تحمل ضرر و زیان شده است و با توجه به اینکه رها کردن این جوجههای یکروزه در طبیعت و بین روستاییان باعث ایجاد مشکلات محیط زیستی و همچنین بهداشتی میشود ناچار به حذف آن شده اند. اما برای حذف این تعداد جوجه راهکارهای زیادی در صنعت وجود ندارد بجز آنکه در برخی کارخانههای جوجه کشی که امکانات مناسب و بالایی دارند با ساز و کاری تبدیل به غذای حیوانات شوند.
وی تصریح کرد: اما نکته جالب در این موضوع آن است که معدوم کردن جوجههای یک روزه امری رایج و همانطور که قبلاً توضیح داده شد سالانه ۴۰ میلیون قطعه جوجه به دلایلی که گفته شد از چرخه تولید کنار گذاشته شده و به نحوی معدوم میشوند. لکن هیچگاه این موضوع در این وسعت رسانهای نمیگردید. اینکه به صورت سریالی از تعدادی از مجموعههای مرغداری و معدوم کردن جوجهها به صورت هماهنگ فیلم برداری شده و در این سطح پخش شده است گمانههایی را در ذهن بنده رقم میزند که احتمالاً مافیای صنعت مرغ برای کسب سود مجدد و بازگرداندن قیمت سابق با حاشیه سود فراوان وارد عمل شده است. لکن به هر ترتیب گفتن این مطلب نافی سهم دولت در مدیریت بازار و همچنین ابلاغ دستورالعملهای صحیح معدوم کردن و ارائه تسهیلات در این زمینه جهت رعایت نکات بهداشتی و محیط زیستی نمیشود و همچنین جلوگیری از نفوذ مافیای صنعت مرغ در بازار با مدیریت صحیح نیز از وظایف دولت میباشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در مورد معدوم کردن ۱۵ میلیون جوجه باید این نکته را در نظر گرفت که اجبار انجمن جوجه یکروزه از سویی و عدم خرید بازار از سویی دیگر این عمل را بر تولید کنندگان تحمیل کرده و تولید کنندگان هیچگاه تمایلی به از بین بردن محصولها ندارند، زیرا برای تولید /1
هر قطعه جوجه هزینههای زیادی صورت میگیرد. اما انجمن جوجه یکروزه و مسئولین امر که وظیفه پیش بینی بازار و کنترل تولید را دارند میبایست با برنامه ریزی از قبل مانع تولید مازاد در شرایط فعلی میشدند تا از هدر رفت سرمایه و به وجود آمدن صحنههای دلخراش غیر انسانی جلوگیری کنند.
عباسی تصریح کرد: اما نقش دولت در این فرایند بسیار با اهمیتتر از دیگران است. با توجه به زیرساختهای تولید گوشت مرغ در کشور و همچنین بازار ۲ میلیون تن گوشت مرغ در کشورهای همسایه (متأسفانه سهم ایران از بازار کشورهای همسایه در این مورد صفر است)، دولت میتواند با حمایت از تولید کنندگان، خرید تضمینی گوشت مرغ در زمانهای مازاد تولید و توزیع در زمانهای کمبود تولید و همچنین فراهم کردن زیر ساختهای صادرات و کسب بازار مصرف کشورهای همسایه مانع از چنین اتفاقاتی شده و حتی شاهد جهش تولید و ارز آوری توسط این صنعت باشد. /۲
#دکتر_علیرضا_عباسی
🆔
@alirezaabbasi_ir
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:
احتمالا مافیای مرغ در جهت کسب سود از طریق معدوم سازی جوجهها وارد عمل شده است
مشروح گفتگو را در لینک ذیل بخوانید 👇
https://snn.ir/fa/news/841803
🆔
@alirezaabbasi_ir
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:
احتمالا مافیای مرغ در جهت کسب سود از طریق معدوم سازی جوجهها وارد عمل شده است
مشروح گفتگو را در لینک ذیل بخوانید 👇
https://snn.ir/fa/news/841803
🆔
@alirezaabbasi_ir
🎖سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهعنوان «نگهبان انقلاب مقدس اسلامی مردم ایران» مبارک باد.
امام خمینی(ره): اگر سپاه نبود کشور هم نبود
#علیرضا_عباسی
🆔
@alirezaabbasi_ir
امام رضا علیه السلام به اباصلت توصیه فرمودند، در روزها و ساعات باقی مانده از ماه مبارک شعبان این دعا را زیاد بخوان: «اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِی مَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ؛ خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته، ما را نیامرزیدهای، در آن قسمت که از این ماه باقیمانده، ما را بیامرز».
🇮🇷 ان شاالله که در ساعت های پایانی ماه شعبان مورد رحمت و مغفرت حضرت حق قرار گیریم و با آمادگی کامل به میهمانی خداوند متعال وارد شویم و بهره وافی و کافی از ماه مبارک رمضان را کسب نماییم.
#دکتر_علیرضا_عباسی
🆔
@alirezaabbasi_ir
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ
🎗فرارسیدن حلول ماه رمضان، ماه بندگی خدا را به تمام مسلمانان به ویژه مردم استان البرز تبریک عرض مینماییم.
در ماه رمضان به نیازمندان کمک و دعا کنیم تمام بیماران مخصوصا مبتلا به #کرونا بهبود پیدا کنند.
#ماه_رمضان
#دکتر_علیرضا_عباسی
🆔
@alirezaabbasi_ir
🌹خاطره ای از سردار شهید سلیمانی در ماه رمضان
🎗یاد و نام سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی زنده و جاودانه باد
🆔
@alirezaabbasi_ir
نهم اردیبهشت ماه سالروز فرمان تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل شوراهای اسلامی که تثبیت کننده حاکمیت ملت ایران بر سرنوشت خویش و برگ زرین و خدمت دیگری از طرف انقلابی اسلامی برای استقرار حکومت مردمی است و به نام "روز شوراها"در تقویم کشور ثبت شده را تبریک عرض می کنم.
قطعأ نقش شوراهای اسلامی در مدیریت، عمران و آبادانی کشور از گذشته تا کنون و به ویژه در شرایط کنونی کشور و مدیریت بحران بیماری کرونا و یاری رسانی به ملت عزیز در مقابله با ویروس منحوس کووید۱۹ ستودنی ست.
برای تمامی شوراهای اسلامی در جهت خدمت رسانی هرچه بیشتر به مردم عزیز آرزوی موفقیت دارم.
🆔
@alirezaabbasi_ir
روز ملی خلیج تا همیشه فارس گرامی باد
#دکتر_علیرضا_عباسی
🆔
@alirezaabbasi_ir
۱۱ اردیبهشت روز #کارگر به این قشر مظلوم اما قوی جامعه تبریک عرض مینماییم.
بی شک باید برای میلیونها کارگر و خانوادههایشان تدابیر بزرگ و ارزندهای در دولت و #مجلس_یازدهم در نظر گرفته شود.
من هم افتخار دارم که از خانواده کارگری جامعه هستم. روزتان مبارک دلاوران جنگ اقتصادی
#دکتر_علیرضا_عباسی
🇮🇷
@alirezaabbasi_ir
🇮🇷 ۱۲ اردیبهشت که مصادف با روز معلم است را به تمام معلمان، فرهنگیان و خدمتگزاران صدیق در آموزش و پرورش کشور به ویژه استان #البرز تبریک عرض مینماییم.
به راستی معلمان بزرگترین و فداکارترین قشر جامعه #ایرانی هستند که با کمترین درآمد ولی فداکارانه و مخلصانه به فرزندان آینده کشورمان تعلیم میدهند تا چراغ علم و آموزش خاموش نشود.
همین جا یادی کنیم از تمام شهدای فرهنگی به ویژه شهید علامه مرتضی مطهری که چراغ راه بشریت برای دوری از جهل و گمراهی هستند.
باید #مجلس و دولت حمایتهای ویژه برای #معلمان عزیز در سال #جهش_تولید فراهم کنند.
#دکتر_علیرضا_عباسی
🇮🇷
@alirezaabbasi_ir
🌹ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام مبارک باد.
#دکتر_علیرضا_عباسی
🆔
@alirezaabbasi_ir
⭕️ قدردانی رهبرانقلاب از مردم، مسئولان و کادر درمانی در روزهای کرونایی
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با ستاد ملی مبارزه با کرونا:
🔹مردم عزیز ایران با رفتار متین و صبورانه خود انصافاً خوش درخشیدند و فرهنگ اسلامی- ایرانی را جلوهگر ساختند.
🔹از زحمات شبانهروزی مسئولان و دستاندرکاران مبارزه با کرونا تشکر می کنم و خدای متعال را به علت توفیق بزرگی که در این زمینه نصیب ملت و مسئولان کشور کرده است، شکر و سپاس می گویم.
🔹برای درگذشتگان، رحمت الهی و برای مبتلایان به بیماری کرونا و همه بیماران شفا مسألت می کنم و برای شهیدان این حرکت جهادی، علوّ درجات را از پروردگار کریم خواستارم.
🔹این حرکت عظیم و حضور مردم در صحنه جز به اراده الهی و دست قدرت پروردگار امکانپذیر نبود.
🆔
@alirezaabbasi_ir
🇮🇷خبر شهادت جمعی از مرزبانان شجاع و دریادلان سفیدپوش ارتش همیشه قهرمان جمهوری اسلامی ایران، ناگهانی و تکان دهنده بود و این واقعه تألم بار، نه تنها دل خانواده های این عزیزان، بلکه دل همکاران، همرزمان و تمامی ملت ایران را دستخوش غم و اندوه نمود.
🇮🇷اینجانب شهادت آن مجاهدان فی سبیل الله و مرزبانان دریایی غیور ارتش جموری اسلامی ایران را محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی)، خانواده معزز و صبور شهدا، همرزمان و بازماندگان ایشان تبریک و تسلیت عرض نموده و رحمت و غفران واسعه الهی برای آن عزیزان به عرش پیوسته و عافیت و سلامتی برای مجروحین حادثه از خداوند سبحان مسئلت مینمایم.
🇮🇷این دلاوران، پاسداران سفیدپوش مرزهای آبی ایران عزیز هستند که وجود آنها برای مردم ایران زمین مایه امنیت و آرامش است.
#دکتر_علیرضا_عباسی
🆔
@alirezaabbasi_ir
💬مهم ترین عامل گرانی #خودرو، نقدینگی بالای کشور است که با حرکت به سمت بازارهای غیر مولد موجب افزایش قیمت میشود.
مهم ترین راه حل ثبات در بازار خودرو، #مالیات و اشباع بازار است و دیگر رویه ها همچون قیمت گذاری دولت، عامل بازدارنده نخواهد بود.
🆔
@alirezaabbasi_ir
شهادت اسوه #عدالت و امیر مومنان حضرت علی (ع) به تمام مسلمانان، شیعیان و به ویژه مردم شریف استان #البرز تسلیت عرض مینماییم.
ان شاءالله مدیران، مسئولان در تصمیم گیری و اجرای کارها راه و روش علوی را در پیش بگیرند.
#دکتر_علیرضا_عباسی
🆔
@alirezaabbasi_ir
#دکتر_علیرضا_عباسی در گفتگو با فارس:
تشکیل وزارت بازرگانی مشکلی از بازار را حل نمیکند/ لزوم نظارت وزارت جهاد کشاورزی بر بازار محصولات
دکتر علیرضا عباسی با بیان اینکه مشکلات کنونی بازار نبودن نظارت است، گفت: وزارت بازرگانی مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه باید قانون تمرکز وظایف کشاورزی در وزارت جهاد به درستی اجرا شود و به جای حل مسئله صورت مسئله را نباید پاک کرد.
وی افزود: خیلیها میگویند که دلیل گرانیهای اخیر در محصولاتی همچون گوجه، پیاز و... بدلیل این است که صادر میشوند. تقاضا در داخل برای این محصولات بیشتر از این مقدار فعلی است، اما چون ارزآوری و ارزش صادرات این محصولات بیشتر است در نتیجه صادرات بیشتر صورت میگیرد!
استاد دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه اینجا یک متولی واحد باید باشد که هر دو را باهم ببیند. یعنی هم تولیدکننده و هم مصرفکننده را و از بازار بعنوان ابزار برای رونق تولیدش استفاده کند. آیا دو دستگاه میتوانند این عمل را انجام دهند؟ آیا تداخل وظایف پیش نمیآید؟
وی افزود: ما از یک طرف به یک مجموعه محول مینماییم که تولید کند و از طرف دیگر به آن اختیارات نمیدهیم. اینکه واردات یا صادرات را به جایی دیگر بسپاریم و از این طرف از وزارت کشاورزی مطالبه نماییم این موضوعات را، این تناقض است که اختیارات بدست وزارت بازرگانی و مسئولیت و پاسخگویی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی باشد.
عبلسی ادامه داد: آیا وزارت بازرگانی هماهنگ است و آمار تولید را در اختیار دارد؟ میزان تولید مازاد و میزان تولید مورد نیاز را میداند؟! باید بگوییم که خیر؛ تا بخواهد این هماهنگی ایجاد شود مدت زمان زیادی طول خواهد کشید اما اگر وزارت کشاورزی مسئولیت این کار را برعهده داشته باشد این موارد را خود تنظیم خواهد نمود و برای فرایند واردات جهت تامین کمبودها و برای صادرات جهت تولید مازاد تصمیم خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: ممکن است الآن قانون تمرکز اختیارات خوب اجرا نشده. اما بردنش در مجموعه دیگر شاید صحیح نباشد. برخی ایراد میگیرند و میگویند که وزارت کشاورزی نتوانست، خب تقویت و حمایت کنید تا بتواند. مگر چند سال است این قانون اجرا میشود؟! آزمون و خطاهایی در این بین بوده. قانون را تقویت کنید تا بتواند از عهده آن به خوبی برآید. اگر این وظیفه به وزارت بازرگانی سپرده شود معلوم نخواهد بود که سرنوشتش چه بشود. مگر تا قبل از آن (قانون تمرکز) وزارت بازرگانی نبود و کلی مشکل داشتیم؟
عباسی یادآور شد: الان پس از قانون تمرکز، یک سری کارهایی اجرا شده و یک سری کارها خیر. ما باید به قانون برگردیم و ببینیم که آیا قانون بطور درست و کامل اجرا شده یا نه؟ اول باید کامل اجرا شود و بعد بگوییم جواب داد یا خیر! وقتی کامل اجرا نشده بهانه میگیرند که قانون تمرکز ناتوان بوده است.
کاندید راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس یازدهم عنوان کرد: در مجموع باید عرض کنم که اگر قانون (قانون تمرکز) ایرادی هم دارد برویم قانون را درست کنیم. ایجاد یک وزارت دیگر و سپردن این قسمتها به آن گزینه مناسبی نیست. قیمتهای بالای گوشت و شکر بدلیل نبود نظارت است و نه وزارت بازرگانی. درباره احیای وزارت بازرگانی باید بگوییم یا ادغام آن در وزارت صمت اشتباه بوده و یا اقدام به احیای آن.
وی خاطرنشان کرد: برای تشکیل مجدد این وزارتخانه باید ساختمانهایی خریداری شود. برای هر استان باید مدیرکل منصوب نمود و دوباره باید کارمند برای آن به خدمت گرفت که این باعث افزایش هزینههای دولت خواهد شد. راه حل، ایجاد وزارتخانه جدید نیست. باید قانون بصورت صحیح اجرا شود. ما مکرراً میگوییم که باید دولت را کوچک کنیم ولی تشکیل وزارت بازرگانی خلاف این حرف است، این کار بزرگ کردن دولت است.
🆔
@alirezaabbasi_ir