هدایت شده از حجت الاسلام محمدپور
🛑 باید عدالت باشد تا وفاق شکل بگیرد،
🔵 📝 اگر وفاق را یک پروژه بدانیم ناقص است، باید عدالت باشد تا وفاق شکل بگیرد،
🔵 👈 این روز ها یک بحثی که زیاد مطرح می شود این است که باید وفاق داشته باشیم، یک وقتی است که وفاق را یک پروژه می دانیم که باید انجام شود، به نظرم این ناقص است،
🔵 👈 این عدالت است که وفاق را ایجاد می کند، و قلب ها را بهم نزدیک می کند،
🔵 👈 وفاق فرع بر عدالت است، وفاق قبل از آنکه یک پروژه باشد، باید یک پروسه عدالت باشد، که ثمره آن وفاق شود.
🤲 اللهم عجل لولیک الفرج 🤲
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
هدایت شده از حجت الاسلام محمدپور
🛑 شاید برای عده ای این سوال پیش بیاید که چرا ایران کمکی به سوریه نکرد،؟؟؟ و چرا بشار به این راحتی فرار کرد،؟؟؟
🔵 📝 ولی لازم است بدانید، وقتی ارتش کشور سوریه مقاومت نکرد، مردم نیز از حکومت ناراضی بودند، و بد شان نمیآمد این حکومت برود، و در برخی مناطق با تروریست ها همراه شدند، و پایکوبی کردند،
🔵 👈 و مهم تر اینکه دولت بشار اسد از ایران درخواست کمک نکرد، و مذاکرات لاریجانی با بشار اسد هم نتیجهای نداد، دیگر چه کاری از دست ایران بر می آمد،؟؟؟!!!
🔵 👈 بشار ماه ها بود که نیروهای مردمی را که با زحمات زیاد شهید همدانی تشکیل و اموزش دیده بودند را منحل کرده بود، تمام پایگاه های نیروهای مقاومت را از دستشان گرفته بود، و به توصییه همسرش بود که به امارات و عربستان سفر کرد، چون همسرش برخلاف مادرش طرفدار امارات بود،
🔵 👈 درست است که ان روزی که اسد به امارات و عربستان رفت، و مورد استقبال قرار گرفت، خیلی از ما ها خوشحال شدیم که، بعله بالاخره دشمنان اسد مجبور شدند او را بپذیرند، و این کار را قدرت سیاسی اسد نشان دادیم، ولی در همین سفر ها بود که توانستند افکار اسد را نسبت به مقاومت تغییر دهند، و در حقیقت ان سفر ها یکی از اشتباهات سیاسی اسد بود که با فشار همسرش صورت گرفت، و در حقیقت اسد در همان سفرها سقوط کرد.
🤲 اللهم عجل لولیک الفرج 🤲
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
هدایت شده از حجت الاسلام محمدپور
🔵 اعتماد به ارتجاع عربی، و فریب عبری و غربی،
🛑 📝 "بشار" تا هنگامی که "اسد" بود، و به ايران ولایی و حزبالله تکیه داشت، پایدار بود،
🛑 👈 اما از وقتی "ظریف" شد، و در برابر ارتجاع عربی زانو زد، و به فریب عبری و غربی خشنود شد، و به حزبالله و ایران پشت کرد، دیگر سقوط کرد، به همین سادگی، او بدون اتکا به جبهه مقاومت ۶ روزه رفت،
🛑 👈 بشار اسد هم می خواست به غربی ها ثابت کند دنبال جنگ نیست، مثل بعضی از مسئولین و سیاستمداران ما،
🟢 👈 اما حزبالله حتی بدون نصرالله، یک روستا را پس از ۶۶ روز جنگ به صهیونیست ها نداد.
🤲 اللهم عجل لولیک الفرج 🤲
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🔴بشار اسد،فرارکرد اما اموال ملت رو با خودش نبرد...
بشارحتی بسیاری ازاموال شخصی خودشم نبرد...
اما طرف سال ۵۷ خزانه و اموال ایران داخل و خارج از کشور، جارو زد برد...
┄┅═✧●🇮🇷●✧═┅┄
عضو شوید 👇
🇮🇷کانال بررسی قوانین ایثارگران🇮🇷
🆔https://eitaa.com/joinchat/3808297388C22c1a25cb1
هدایت شده از قطب نما ۱۴
.
❇️ عبرتکده دمشق ( ۱ ) ❇️
✍ پورخردمند
⚫️ پرده اول : حدود ۱۳ سال پیش جریان معارض ؛ شما بخوانید گروهک تروریستی جبهه انصره بهمراه گروه تروریستی داعش این فرزند نامشروع صهیونیسم بین الملل در عرض چند روز بیش از هشتاد درصد خاک سوریه را اشغال کردند و فاصله چندانی با کاخ ریاست جمهوری نداشتند . جبهه عبری / غربی / عربی ؛ یکصدا بانگ برآوردند « بشار باید برود » و البته تا تحقق این شعار فاصله چندانی نمانده بود اما در این سو ؛ ایران اراده کرد « بشار باید بماند » البته روسیه هم همراهی کرد و البته تا تحقق این شعار ؛ فاصله زیاد بود اما در نهایت این اراده جبهه مقاومت بود که به ثمر نشست چون یقین داشت به وعده نصرت پروردگار .
⚫️ پرده دوم : حدود ۱۰ روز پیش گروه تحریر الشام در ظاهر شکل بازسازی شده جبهه النصره و جریانهای تکفیری و مزدورانی از آسیای میانه با حمایت برخی بازیگران بین المللی و منطقه ای ؛ خصوصا نامرد روزگار ( ترکیه ) تحرکات خود را از شمال سوریه همان نقطه کانونی شعله ور شدن آتش جنگ آغاز کردند زنگ هشدار به صدا درآمد ؛ پیشروی خیلی قابل توجه نبود اما در این سوی ماجرا فقط بشار اسد بود و ارتش خسته و غیر ایدئولوژیک و حضور نصفه و نیمه روسیه و مردمی که در دوره پسا داعش در انتظار اصلاحات سیاسی و مخصوصا اقتصادی بودند اما این همه ماجرا نیست اینبار دیگر از گفتمان مقاومت خبری نبود و یا بهتر است بگوییم جبهه مقاومت اجازه عرض اندام پیدا نکرد و گرنه همان اراده ای که توانست حاکمیت تقریبا از دست رفته سوریه را در قدرت حفظ کند اینبار هم می توانست همان حاکمیت را که بمراتب آسیب کمتری دیده بود در صدر بنشاند منتها ورق برنگشت .
✅ این چه بلایی بود بر سرمان آمد ؟
میدانید در جنگ شناختی و ادراکی کم آوردیم ؟ میدانید هنوز سواد رسانه ای نداریم ؟ اگر می خواهید بگویید نگارنده مهمل می بافد همه تقصیرها زیر سر بشار اسد هست ؛ بسیار خب ؛ او که دیگر به تاریخ پیوست ! والسلام مخلص کلام ؟ این که پاک کردن صورت مسئله هست نه حل مسئله ! سوریه یک ماده درسی بنام « عبارتهای دمشق » نیست ؟ به وقتش یقه بشار اسد را خواهیم گرفت و پتک را بر سرش خواهیم کوبید و در دادگاه تاریخ به او تفهیم اتهام خواهیم کرد که در وضعیت پیش آمده چقدر تقصیر و قصور دارد .
✅ یک نکته در پرده اول و دوم به یک اندازه بازتولید شد و آن فضا سازی رسانه ای بود . خدا رحمت کنه حاج قاسم عزیز را که گفته بود در تحولات عراق و سوریه ؛ در میدان ما پیروز بودیم و در رسانه آنها . اینبار هم طرف مقابل از تکنیکهای جنگ روانی و رسانه ای بهره گرفتند . سر تیتر خبرها در روز دوم و سوم توجه کنید :
کودتا بر علیه بشار / سقوط هواپیمای حامل بشار / کشته شدن الجولانی / سوریه سقوط کرد / ......
در جبهه ما برخی رسانه ها در وسط دعوا ؛ نرخ تعیین می کردند :
ایران انگیزه لازم برای دفاع از سوریه ندارد / همه زحمات ما در طول اینهمه سال هدر شد / دلمان برای شهدای مدافعان حرم سوخت / بشار دیکتاتور نفسهای آخر را می کشد / از اول هم نباید به سوریه کمک می کردیم / خدا رو شکر ؛ دیگر کسی نمی تواند پول این مردم بدبخت را در سوریه هزینه کند / ایران ؛ سوریه را فروخت و .......
✅ شما را بخدا ! سو تیترهایی از این دست ؛ روحیه کدام جبهه را تقویت می کند و کدام جبهه را تضعیف ؟ در فضای گرگ و میش ؛ پمپاژ این خبرها و تحلیل ها چه عایدی برای جبهه مقاومت دارد ؟ باور کنید بنده هم به اندازه شما ؛ بشار اسد رو از مسببان اصلی وضعیت موجود میدانم فقط میخواهم بگویم در بشار اسد متوقف نشویم ؛ از کید دشمن غافل نشویم ؛ از نقش کشورهای به ظاهر خیرخواه غفلت نکنیم که این عجوزه ؛ عروس هزار داماد است .
عزیزان ! اگر به هر دلیلی مجبور شدیم میدان را واگذار کنیم عاقلانه نیست که ابتدا در رسانه بازی رو ببازیم . باز هم سخن حاج قاسم رو مرور کنیم که گفت در میدان دست برتر با ماست اما در رسانه با دشمن .
نمیگویم در قصه پر غصه اخیر مدیریت صحنه در میدان با ما بود اما شک نکنیم که رسانه ها در پیروزی باصطلاح معارضان مشروع و کمی تا قسمتی نامشروع سهیم بودند و صد افسوس که بخشی از رسانه های ما در دام رسانه های دشمن ؛ مطابق با خواست آنها حرکت کردند .
ادامه دارد .....
https://eitaa.com/ghotbnama1
نکتهای که در مورد سوریه برای ما حائز اهمیت میباشد این است که مردم ما درست فکر و تحلیل نمیکنند. و همین عدم صحیح تحلیل و فکر کردن باعث میشود تصمیمات و اقدامات غلط را در برهههای حساس تاریخی و سرنوشت ساز مربوط به جمهوری اسلامی در داخل داشته باشند.
مجددا تکرار میکنم. و این تکرار در مکررات واقعا اذیت کننده است...
۱_جمهوری اسلامی برای منافع ملی، منافع مقاومت، ۱۰سال قبل در سوریه علیه آمریکا و اسرائیل و ترکیه و فرانسه و انگلیس و آلمان و عربستان سعودی و امارات و قطر و اردن و سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی آن که هرکدام داعش را به شکلی حمایت و هدایت میکردند، جنگید.
۲_آن روز تکلیف جمهوری اسلامی این بود که در عرصه سوریه ورود کند، اما امروز این چنین رفتار کرد و ورود نکرد. وقتی طرف مقابل نمیخواهد، باید رهایش کنی و به حال خودش واگذارش کنی. این موضوع، مسئله مهمی است که بفهمیم جمهوری اسلامی براساس منافع ملی و درک صحیح و درستی که آن روز از شرایط منطقه و غرب آسیا داشت، آنگونه اقدام و عمل کرد. در همین چندهفته اخیر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در تمام ابعاد تلاش کرد بشار اسد را متقاعد کند که به طور رسمی از ایران درخواست کند به این قائله ورود کند، اما او تا لحظه آخر نگاهش به کسانی بود که روزی کشورش را به خاک و خون کشیدند.
۳_در فضای حقیقی و مجازی جوری وانمود نکنید که انگار آن که شکست خورده است، جمهوری اسلامی است. چون این همان خطی است که موساد اسراییل و سیای آمریکا و میت «سازمان اطلاعات ترکیه» میخواهد در ایران عدهای آن را دنبال کنند و کسانی که خواسته یا ناخواسته در این مسیر حرکت میکنند، دارند پازل دشمن را تکمیل میکنند و خودشان هم نمیدانند از کشتههای جنگ جهانی شناختیاند.
چون اساساً سقوط بشار اسد ربطی به ایران ندارد، بلکه به اشتباهات فکری و شخصی خودش و حلقه اول او بر میگردد. بشار شکست خورد، چون به هشدارهای ایران توجه نکرد.
۴_بشار، مادامی که دستش در دست جمهوری اسلامی بود، پیروز بود، وقتی هشدارهای چندماه قبل ولیِخدا را نادیده گرفت، باید به این میاندیشید که عاقبت بخیر نخواهد شد. حالا در شبهای سرد مسکو میتواند به خوبی فکر کند که چه اشتباهی را مرتکب شده است که در تاریخ مایه عبرت خواهد شد.
۵_توصیه میکنم خاطرات شهید حسین همدانی در سوریه را حتما بخوانید. او از شب آخری که داعش نزدیک کاخ بشار شد و کاخ را با خمپاره میزدند و قرار شد همسرش و فرزندانش را بفرستد به کشوری
و خودش هم پس از آن فرار کند بخوانید. در عرض کمتر از چندساعت، جمهوری اسلامی ورق را برگرداند.
۶_جمهوری اسلامی شکست نخورد، از این به بعد هم شکست نخواهد خورد، چون این وعده امام زمان عجلالله تعالی فرجه الشریف است که به یکی از بزرگان در عالم رویا یا مکاشفه، فرمود: "ایران کشور شیعیان ماست، مشکلات را میبیند، مصیبتها را میبیند، خم میشود، اما نمیگذاریم شکست بخورد."
۷_همانگونه که ایران توسط آمریکاییها در اوایل دهه ۸۰ در عراق و افغانستان محاصره شد و از دل تهدید و محاصره بیش از ۱۰ هزار پایگاه نظامی آمریکا فرصت درست کردیم، قطعا از کم شدن یکی از ضلعهای مقاومت هم فرصت درست خواهیم کرد و پیروز خواهیم شد.
۸_چه زیبا فرمود فرمانده شهیدمان سپهبدحاج قاسم سلیمانی:
«من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که "نترسید" و "نترسیم" و "نترسانیم"...»
۹_دوستان عزیز، برادران و خواهران دغدغهمند؛ حواستان باشد... اِنَّ مَعیَ رَبّی. خدا با ماست. چون ما به آیه شریفهی «إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُركُم وَيُثَبِّت أَقدامَكُم ﴿سوره محمد آیه (۷)اگر (آیین) خدا را یاری کنید، شما را یاری میکند و گامهایتان را استوار میدارد» جامه عمل پوشاندیم. قطعا سختی داریم، مشقت داریم، ولی به همان قله مدنظر نائب امام زمان که انشاءالله پس از آن ظهور سرانجام مطلوب همه صالحان است، خواهیم رسید.
۱۰_ما در سوریه به تکلیفمان عمل کردیم، خون شهدای عزیزمان پایمال نشد، و نخواهد شد. شهدا هم به وظیفه و تکلیفشان عمل کردند. بازهم تکرار میکنم، ما از بشار اسد دفاع نکردیم، از تمامیت ارضی خودمان در خاک یک کشور دیگر برای کشیده نشدن جنگ به داخل مرزهایمان جنگیدیم. از حالا خودمان را آماده کنیم برای استماع فرمایشات امام مسلمین تا ادامه مسیر را برای ما ترسیم کنند.
والسلام علیکم.
والعاقبة للمتقین
https://eitaa.com/alisalsobh
🔴 وعده صادق ۳ حتماً انجام میشود...
آنهایی که بدون اطلاع و داشتن خبر و مستند دقیقی در مورد عملیات وعده صادق۳ شایعهسازی میکنند، یا از انگیزه ایران جهت کشیدن دندان تجاوزگری یهودیها خبر ندارند یا آنکه در توهمات خود گرفتار آمده و نمیدانند برای خالی نبودن عریضه چه دروغی را سر هم کنند. وعده صادق ۳ با تمام قدرت سر جایش است و به امید خدا به زودی انجام خواهد شد...
قرارهایی بود و تصمیماتی باید اجرایی میشد اما متاسفانه اردوغان اخوانی انگلیسی به عنوان عنصر نیابتی ساکسونها و یهودیها، بدترین ضربه ممکن را به محور مقاومت وارد کرد تا نوکری و خوش خدمتی خودش به این جریانها را ثابت کند. در هر صورت هم ایران رژیم کودککش را هدف قرار میدهد و هم به شکلی پاسخ خیانت اردوغان را بدهد که تمام توهمات عثمانیگری را از ذهن بیمار انگلیسیاش خارج کند....
بنابراین اگر کسی جایی چیزی نوشت و در مورد تاخیر و تعلل در عملیات وعده صادق ۳ صحبتی کرد بدانید که یا مغرض است یا آنکه میخواهد بازاری گرم کند بگوید که من هم چیزی میدانم در حالی که هیچ نمیداند و ما میدانیم که در این مملکت وقتی تصمیم گرفته شد حتما اجرایی خواهد شد؛ اشغال سوریه به دست تروریستهای ترک تبار چند روزی فقط فرصت تنفس به رژیم موقت داد؛ اما اینکه پاسخ خوش خدمتی اردوغان را به او بدهند سوال مبهمی است که پاسخهایش مبهمتر است...
نقل از کانال اخبار سوریه
https://eitaa.com/alisalsobh
این خبر که خبرگزاری رویترز و نقل از یک مقام بلندپایه ایرانی منتشر کرده درست نیست؛ متاسفانه المیادین و برخی دیگر از خبرگزاریهای داخلی و سایتها نیز آن را برداشته و کار کردند و بدون اینکه بدانند شیطنت رویترز به خاطر چه چیزی بوده است. همانگونه که ایران بارها تاکید کرده انتخاب مردم سوریه احترام میگذارد اما نه به گروههای تروریستی که با حمایت خارجی و سوابق آنچنانی کشور را اشغال کردند.
ایران تا این لحظه هیچ جریان و گروهی را در میان تروریستها به رسمیت نمیشناسد که بخواهد به آنها تماس برقرار کند و فعلاً نیازی هم به این کار نیست چرا که مشخص نیست سرانجام چه خواهد شد و چه کسی بر سوریه حاکم میشود. خبرگزاری رویترز که ریشه در استعمار انگلیس دارد هم به خوبی میداند که باید چه خبری را کار کند؛ انتشار این خبرها با هدف دادن مشروعیت دادن به تروریستهای القاعده صورت میگیرد و باید با احتیاط با آنها برخورد کرد.
ما در ابتدای تحولات پیچیده و عجیب و غریب در سوریه هستیم و کسی نمیتواند بگوید که فردا چه اتفاقی میافتد اینک یک روی جنگ به پایان رسیده اما لایههای دیگر آن هنوز باقی است و سوریه آبستن حوادثی است که کسی نمیتواند آن را پیشبینی کند. به همین دلیل است که فعلاً در ایران کسی تماسی با تروریستها نگرفته و اگر تماسی بوده توسط خود انگلیسیها و آمریکاییها به عنوان حامیان اصلی تروریسم ینالملل صورت گرفته است.
https://eitaa.com/alisalsobh
🔴تنگه استراتژیک در جنگ اُحُد
✍حجتالاسلام دکتر واسعی در یادداشتی پیرامون سقوط دولت بشار اسد نوشت
بسم الله الرحمن الرحیم
سوریه و کشورهای مقاومت هر کدام بمنزله تنگه استراتژیک در جنگ احد می باشند. هرگز نباید دوستیها و کمکهای جناب حافظ اسد رئیس جمهور فقید سوریه به ایران را در هشت سال دفاع مقدس فراموش کرد، و هرگز نباید همراهی ها و همکاریهای جناب بشار اسد با جبهه مقاومت را دست کم گرفت و یا کم رنگ کرد و یا به فراموشی سپرد.
همانطوری که نباید تلاش مجاهدان صدر اسلام با سپاهیان کفر قریش و مشرکان مکّه را کم اهمیت تلقی کرد. هر چند به فرموده خداوند هرجا که ایمان و اخلاص و توکل بر خداوند متعال بود، پیروزی هم بود؛ و هرجا که پای مطامع دنیا به میان آمد و اطاعت از رهبری مقاومت کم رنگ شد، شکست نصیب مومنان گردید!
خداوند در ماجرای جنگ احد بعد از آنکه تنگه را بعضی از مومنین به امید بدست آوردن غنائم رها کردند و از فرمان رسول الله (ص) سرپیچی کردند و دچار شکست شدند، میفرماید:
مِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الدُّنْيا وَ مِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الْآخِرَةَ «آل عمران/152»
علت شکست شما همان دنیا خواهی و کسب مال و جاه و ثروت بود و اگر شما ایستادگی میکردید و مانند مومنان دیگر مطیع فرمان رسولالله (ص) میبودید، فتح و ظفر و نیز مال و غنائم فراوان نصیبتان میشد، اما به دعوت رسول الله توجهی نکردید:
إِذْ تُصْعِدُونَ وَ لا تَلْوُونَ عَلى أَحَدٍ وَ الرَّسُولُ يَدْعُوكُمْ فِي أُخْراكُم(153)
...و دشمن از غفلت شما سوء استفاده کرد و از پشت سر به شما حمله کرد و در یک لحظه جنگی را که برده بودید به شکست تبدیل شد و تمام اینها بخاطر چشم پوشی از فرامین رهبری جنگ و نبرد اتفاق افتاد.
در ماجرای سوریه هم بدون تردید غفلت و یا سرپیچی از فرمان رهبری مقاومت به امید متاع حیات دنیا و خصوصا "وعدههای دروغین کشورهای مخالف جبهه مقاومت، باعث کوتاهی و رها کردن تنگه شد و همین امر سبب شد که دشمنان و منافقان و مخالفان جریان مقاومت از این غفلت سوء استفاده کرده و در یک لحظه شکست و فروپاشی را بر جبهه مقاومت سوریه تحمیل کنند.
البته خداوند متعال می فرماید:
وَ طائِفَةٌ قَدْ أَهَمَّتْهُمْ أَنْفُسُهُمْ يَظُنُّونَ بِاللَّهِ غَيْرَ الْحَقِّ ظَنَّ الْجاهِلِيَّةِ يَقُولُونَ هَلْ لَنا مِنَ الْأَمْرِ مِنْ شَيْءٍ قُلْ إِنَّ الْأَمْرَ كُلَّهُ لِلَّه ( 154)
...این شکست را کسانی که فقط به فکر خودشان و حیات دنیایشان هستند به مومنان تحمیل کردند و اینها هنوز در همان افکار جاهلیت خودشان میباشند و از نقشهَهای خداوند متعال با خبر نیستند!
مَنْ كانَ يَظُنُّ أَنْ لَنْ يَنْصُرَهُ اللَّهُ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ فَلْيَمْدُدْ بِسَبَبٍ إِلَى السَّماءِ ثُمَّ لْيَقْطَعْ فَلْيَنْظُرْ هَلْ يُذْهِبَنَّ كَيْدُهُ ما يَغِيظُ (حج/ 15)
...و بعد از این شکست بود که منافقان و کور دلان، دهان باز کردند و گفتند که فایده این مقاومت چه بوده است؟ و فایده خون دادن و پول خرج کردن چه شد؟ در واقع حرفشان این است که معاذالله خدا و رسولش مومنان را فریب دادند!!
وَ إِذْ يَقُولُ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ إِلَّا غُرُوراً (احزاب/ 12).
و در پایان خداوند متعال می فرماید تردیدی نکنید که فتح و پیروزی از آن مومنان و صابران و ایستادگان در این مسیر و مطیعان رهبری مقاومت می باشد. و هرگز به تحلیل ها و یاوه سرایی های مشتی منافق و مزدور کوردل توجهی نکنید...
فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَ لا يَسْتَخِفَّنَّكَ الَّذِينَ لا يُوقِنُونَ (روم/60).
https://eitaa.com/alisalsobh
سقوط بشار اسد؛ قربانیِ سرعت اینترنت ایران و فیلترشکن ظریف!
#طنز
😄بالاخره علت سقوط بشار اسد معلوم شد.
نه جنگ داخلی، نه توطئههای منطقهای، نه تکفیریها و نه حتی کمبود #برق دمشق مقصر نبودند. مقصر اصلی اینترنت ضعیف ایران است! و البته، فیلترشکن جناب ظریف که در لحظهی حساس مثل همیشه وصل نشد.
تصور کنید: بشار اسد در کاخ ریاست جمهوری نشسته، اوضاع بحرانی است، تروریستها دارند به دروازههای دمشق نزدیک میشوند و ناگهان، گوشی ظریف زنگ میخورد. جناب بشار با صدایی لرزان میگوید: «ظریف جان، فقط یه توییت بزن. بگو: "دمشق خط قرمز است". همین کافیه که دنیا بفهمه نمیتونن به ما نزدیک بشن!»
ظریف هم که ذاتاً اهل امیدواری است، سریع دست به کار میشود.
اما... آه از آن لحظهی تلخ که اینترنت ایران ناگهان قطع میشود و فیلترشکن هم که "در دسترس نمیباشد." جناب ظریف مانده و توییتی که هیچوقت به مقصد نرسید.
و اینگونه بود که دمشق سقوط کرد!
از آن طرف، تحلیلگران غربی هم احتمالاً سرشان را میخارند و میپرسند: «چرا اینبار هیچ توییتی از ظریف نیامد؟ شاید ایران از حمایت اسد دست کشیده؟» اما بیچارهها نمیدانند که ماجرا فقط یک #اختلال جزئی در #زیرساختهای_اینترنت کشور بوده است.
تاریخ نشان خواهد داد که اگر اینترنت قوی داشتیم، نه فقط بشار اسد، بلکه کل جهان به فرمان توییتهای ظریف میچرخید!
https://eitaa.com/alisalsobh
سوریهی بدون اسد: رؤیایی یا کابوسی نو؟
تصویر سوریه پس از سقوط بشار اسد به نحوه انتقال قدرت، بازیگران داخلی و خارجی، و الگوهای سیاسی و امنیتی جدید در این کشور بستگی دارد.
با این حال، بر اساس تجربیات تاریخی و وضعیت فعلی سوریه، میتوان سناریوهای مختلفی برای سوریه پس از اسد تصور کرد:
۱. تجزیه یا ضعف دولت مرکزی
احتمال تجزیه: یکی از سناریوهای محتمل، تقسیم سوریه به مناطق نفوذ بازیگران داخلی و خارجی است. این مناطق ممکن است شامل:
شمال غربی (تحت کنترل ترکیه و گروههای مسلح همسو): احتمالاً ادلب و بخشهایی از شمال غرب سوریه تحت نفوذ ترکیه و گروههای مخالف باقی خواهد ماند.
شمال شرق (کردها و نیروهای آمریکایی): منطقهای که نیروهای دموکراتیک سوریه و کردها کنترل آن را در اختیار دارند، ممکن است تلاش کند خودمختاری یا حتی جدایی را پیش ببرد.
جنوب و مرکز (بیثباتی یا دولت ضعیف): این مناطق میتوانند صحنه رقابت گروههای مسلح و بازیگران منطقهای مانند اردن و اسرائیل باشند.
دولت مرکزی ضعیف: اگر سوریه تجزیه نشود، ممکن است تا مدتها یک دولت مرکزی ضعیف و ناکارآمد جایگزین شود، که توانایی کنترل کامل کشور را نداشته باشد.
۲. رقابت شدید بازیگران منطقهای و بینالمللی
ترکیه: ترکیه احتمالاً تلاش خواهد کرد تا نفوذ خود را در شمال سوریه گسترش دهد و از ایجاد دولت کردی در مرزهای جنوبی خود جلوگیری کند.
ایران: ایران با اتخاد رویکردی متعادل به دنبال حفظ نفوذ روابط از طریق تقویت ارتباط با دولت جدید و حفظ روابط با گروههای شیعه و علوی خواهد بود.
عربستان و قطر: این دو کشور ممکن است برای حمایت از گروههای سنیِ مخالفِ ایران و نفوذ در دولت جدید سوریه تلاش کنند.
روسیه: روسیه، به عنوان یکی از بازیگران کلیدی جنگ سوریه، به دنبال حفظ پایگاههای نظامی و نفوذ سیاسی خود خواهد بود.
آمریکا و غرب: واشنگتن احتمالاً بر محدود کردن نفوذ ایران و جلوگیری از بازگشت محور مقاومت متمرکز خواهد بود.
۳. احتمال بازگشت بیثباتی و خشونت پس از دورهای کوتاه
جنگ داخلی طولانیتر: اگر یک توافق سیاسی جامع میان گروههای مختلف صورت نگیرد، احتمال ادامه درگیریها میان گروههای مختلف (علویها، سنیها، کردها، و دیگران) وجود دارد.
احتمال بازگشت داعش: در غیاب یک دولت مرکزی قوی و کارآمد، خلأ قدرت میتواند زمینه را برای بازگشت گروههای تروریستی مانند داعش فراهم کند.
خشونتهای فرقهای: اختلافات فرقهای میان علویها، سنیها، و کردها ممکن است شدت گیرد و به افزایش خشونتهای داخلی منجر شود.
۴. بحرانهای انسانی و اقتصادی
بازسازی دشوار: بازسازی سوریه به صدها میلیارد دلار نیاز دارد، اما اختلافات سیاسی و نبود یک حکومت قوی احتمالاً روند بازسازی را مختل خواهد کرد.
فقر و بیکاری: تخریب زیرساختها، کاهش تولید نفت، و بیثباتی اقتصادی میتواند مشکلات معیشتی سوریها را تشدید کند.
۵. سناریوی اصلاح و سازش سیاسی در صورت حاکم شدن عقلانیت
اگر در روندی بر مبنای عقلانیت سیاسی، انتقال قدرت با توافق میان گروههای مختلف داخلی و حمایت بینالمللی انجام شود، میتوان سناریوی امیدوارکنندهتری را متصور بود:
ایجاد حکومت فراگیر: یک دولت فراگیر با مشارکت گروههای مختلف قومی و مذهبی میتواند پایهای برای ثبات باشد.
تمرکز بر بازسازی: اگر حکومت جدید بتواند حمایت مالی بینالمللی جلب کند، روند بازسازی سریعتر پیش خواهد رفت.
رابطه مثبت با کشورهای منطقه: سوریه میتواند با کاهش تنشها و همکاری با کشورهای همسایه، جایگاه خود را به عنوان پلی میان شرق و غرب بازیابد.
سوریه پس از بشار اسد با چالشهای جدی روبهرو خواهد بود، از جمله خطر تجزیه، رقابتهای منطقهای و بینالمللی، بازگشت بیثباتی، و بحرانهای انسانی.
به هر حال آیندهی این کشور به نحوهی مدیریت انتقال قدرت، توافق میان گروههای داخلی، و نوع دخالت قدرتهای خارجی بستگی دارد.
اگر یک رویکرد دیپلماتیک و همهجانبه اتخاذ شود، ممکن است سوریه از بحرانی مزمن به مسیری برای بازسازی و ثبات حرکت کند. که با شروع دخالتهای رژیم صهیونیستی و نوع ارتباط تحریم الشام با این رژیم این ثبات بعید به نظر میرسد.
https://eitaa.com/alisalsobh