⚡️برخورد آیةالله گلپایگانی با حوریان بهشتی
و میفرمودند: روزی نشسته بودم، ناگاه وارد باغی شدم که بسیار مجلّل و باشکوه بود و مناظر دلفریبی داشت. ریگهای زمین آن بسیار دلربا بود، و درختها بسیار با طراوات و خرّم، و نسیمهای جانفزا از لابلای آنها جاری بود.
من وارد شدم و یکسره به وسط باغ رفتم، دیدم حوضی است بسیار بزرگ و مملوّ از آب صاف و درخشان، بطوریکه ریگهای کف آن دیده میشد.
این حوض لبهای داشت و دختران زیبائی که چشم آنها را ندیده، با بدنهای عریان دور تا دور این حوض نشسته و به لبه و دیوارۀ حوض یک دست خود را انداخته و با آب بازی میکنند، و با دست آبهای حوض را بروی لبه و حاشیه میریزند.
و آنها یک رئیس دارند که از آنها مجلّلتر و زیباتر و بزرگتر بود، و او شعر میخواند و این دختران همه با هم ردّ او را میگفتند و جواب میدادند.
او با آواز بلند یک قصیدۀ طولانی را بندبند میخواند، و هر بندش خطاب به خدا بود که به چه جهت قوم عاد را هلاک کردی، و قوم ثمود را هلاک کردی، و فرعونیان را غرق دریا کردی، و و و...؟
و چون هر بند که راجع به قوم خاصّی بود تمام میشد این دختران همه با هم میگفتند: به چه حسابی به چه کتابی؟
و همینطور آن دخترِ رئیس اعتراضات خود را بیان میکرد و اینها همه تأییداً و تأکیداً پاسخ میدادند.
من وارد شدم، ولی دیدم اینها همه با من نامحرمند، لذا یک دور استخر که حرکت کردم از همان راهی که آمده بودم به بیرون باغ رهسپار شدم.
مرحوم آقا سیّد جمال یک شاگرد مؤمن از شاگردان قرآن کریم بود، و یک تربیت شدهٔ به چندین واسطه از مکتب رسول خدا صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم؛ ولی چون این مکاشفه قبل از وصول به مقام کمال روحی برای ایشان رخ داده است و در سِرّ وجود ایشان مسألۀ هلاکت قوم عاد و ثمود و نوح بدست عوامل غیبیّه کاملاً حلّ نشده بوده است، لذا در عالم معنی بصورت اعتراض حوریّههای بهشتی تجلّی نموده است، و گرنه در عالم معنی و تجرّد اعتراضی نیست و تمام اهل ملأ أعلی در تسبیح و تقدیس وجود و صفات و افعال حضرت احدیّت هستند.
و نکتۀ مهمّ که بشارتی برای آن مرحوم بوده است اینکه ایشان آن حوریّهها را بر خود نامحرم دیده است؛ و این یک مژدۀ روحی است که از این منزل که محلّ شبهه و اعتراض است عبور خواهد نمود و به منزلگاه تسبیح و تقدیس مطلق ذات حضرت احدیّت عزّوجلّ خواهد رسید. کما آنکه در مکاشفاتی که در اواخر عمر برای ایشان حاصل شده است این معنی بخوبی روشن و مشهود است که به این مقام نائل شدهاند؛ رحمةُ اللَه علیه رحمةً واسعة.(۱)
📚 معادشناسی، ج۱، ص۱۴۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- در کتاب آیین رستگاری میفرمایند:
آقای گلپایگانی در مکاشفه دیده بودند که وارد شدند در یک باغ و استخری که دختران جوان دورش نشسته بودند، خب اینها همه واقعاً مال او است، البته با آنها هر کاری بکند حلال است، ولی اگر انجام بدهد همینجا میایستد، این چیزهایی که الان میبیند و مسلّم مِلک طِلق اوست و به او نشان میدهند برای این است که به مقام عالیتر برسد، چون کلاس است، در این کلاس عبور میدهند که تماشا بکن مال توست، از اینجا باید عبور بکنی؛ اگر بماند همینجا مانده، باید عبور کند؛ و لذا عبارت صحیحی میفرمود: «دیدم که اینها بر من حرامند.» حرامند، یعنی ممنوعند، اگر من به اینها مشغول بشوم همینجا میمانم، لذا گفتند که: «از در باغ بیرون آمدم.» و خیلی این حرفِ صحیح و خوبی است و خدا را شکر که بیرون آمد و الّا همانجا مانده بود.(آیین رستگاری، ص۶۶)
🆔 @allame_tehrani
🔰ارتباط علّامه طهرانی با مرحوم آيتالله سيّد جمالالدّين گلپايگانى
حضرت والد چون به نجف أشرف مهاجرت مىكنند به اشاره و دلالت مرحوم علّامه طباطبائى خدمت مرحوم آيتاللـه گلپايگانى رفته تا تحت تربيت ايشان قرار گيرند ولى ايشان قبول نكرده و مطلبى فرموده بودند كه محصّلش اين بود: من در زمان جوانى به برخى افراد به عنوان شاگرد ذكر دادم، ولى دو نفر از ايشان از تعادل در سير خارج شده و اوهام غلط و مكاشفات باطله براى آنان دست داد و من هر چه سعى كردم آنها را إصلاح كنم و از آن وادى مخوفى كه در آن گرفتار شدهاند نجات دهم مثمر ثمر نشد، از آن زمان با حضرت موسى بن جعفر عليهماالسّلام عهد كردم كه ديگر به كسى ذكر ندهم، ولى اگر خواستيد مىتوانيم با هم مرافقت نموده و مجالس انسى داشته باشيم.[۱]
علىأىّحالٍ از آن پس مجالس فراوانى را در محضرشان داشتهاند، مىفرمودند: مكرّر خدمت ايشان مىرسيدم و ايشان مطالب توحيدى بسيار عالى و بلندى مىفرمودند و مقيّد بودند كسى از اين مطالب مطّلع نگردد. به همين خاطر اگر در اين بين شخصى وارد مىشد گرچه از فرزندان و اهل منزل بود، فوراً كتاب عروةالوثقى را باز نموده و یک فرع فقهى مىخواندند و چون آن شخص مىرفت، عروه را بسته و ادامهٔ مطلب سابق را بيان مىفرمودند.
📚 نورمجرد، ص۲۳۱و۲۳۲
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱. علّامه والد جريان اين دو شاگرد را در جُنگخطّى، ج۱۵، ص۷۸ تا ص۸۳ به تفصيل آوردهاند و با توجّه به تاريخ اين حادثه مشخّص مىشود كه اين جريانات حدوداً مربوط به ۴۵ سالگى مرحوم آيةاللـه آقا سيّدجمال بوده است، چون ايشان در سال ۱۲۹۵ متولّد و در سنّ ۸۲ سالگى به جوار رحمت حقّ شتافتند (نقباءالبشر، ج۱، ص۳۰۹) و اين حوادث مربوط به حدود سال ۱۳۴۰ مىباشد.
مرحوم آقا سيّدجمال از مقاماتى بسيار والا برخوردار بودهاند، ولى در آن زمان به اين معنى وقوف كامل نداشتهاند كه دستگيرى و إرشاد نفوس حدّاقلّ مشروط به حصول فناء فىاللـه و اتمام سفر اوّل يا مأذونبودن از انسانى كامل است و به همين جهت در أثر اصرار برخى از شاگردان، دستورات سنگينى داده بودند كه آنها قابليّت و تحمّل آن را نداشتهاند و اين باعث شده بود كه نفس آن دو شاگرد عقبزده و از راه خدا منحرف شوند.
🆔 @allame_tehrani
🔰شخصيّت مرحوم آيةالله گلپايگانى و ارتباط مستمر حضرت علامه طهرانی با ايشان
«مرحوم آيةالله آقاى سيّد جمالالدّين گلپايگانى رضواناللهعليه از علماء و مراجع تقليد عاليقدر نجف أشرف بودند، و از شاگردان برجستهٔ مرحوم آيةالله نائينى، و در علميّت و عمليّت زبانزد خاص بود، و از جهت عظمت قدر و كرامت مقام و نفس پاک مورد تصديق؛ و براى أحدى جاى ترديد نبود. در مراقبت نفس و اجتناب از هواهاى نفسانيّه مقام اوّل را حائز بود.
از صداى مناجات و گريهٔ ايشان همسايگان حكاياتى دارند. دائماً «صحيفهٔ مباركهٔ سجّاديّه» در مقابل ايشان در اطاق خلوت بود، و همينكه از مطالعه فارغ مىشد بخواندن آن مشغول مىگشت. آهش سوزان، و اشكش روان، و سخنش مؤثّر، و دلى سوخته داشت.
متجاوز از نود سال عمر كرد و فعلاً نوزده سال است که رحلت فرموده است.
در زمان جوانى در اصفهان تحصيل مىنموده و با مرحوم آيةالله آقاى حاج آقا حسين بروجردى همدرس و هممباحثه بوده است. و آيةالله بروجردى چه در اوقاتي كه در بروجرد بودند و چه اوقاتي كه در قم بودند نامههائى به ايشان مىنوشتند، و دربارهٔ بعضى از مسائل غامضه و حوادث واقعه استمداد مىنمودند.
حقير در مدّت هفت سال كه در نجف أشرف براى تحصيل مقيم و مشرّف بودم، هفتهاى يكى دو بار به منزلشان میرفتم و يک ساعت مىنشستم. با آنكه بسيار اهل تقيّه و كتمان بود، در عين حال از واردات قلبيّهٔ خود در دوران عمر، چه در اصفهان و چه در نجف اشرف مطالبى را براى من نقل میفرمود. مطالبى كه از خواصّ خود بشدّت مخفى میداشت.
منزلش در محلّهٔ حُوَيش بود و در اطاق كوچكى در بالاخانه بسر مىبرد و اوقاتش در آنجا مىگذشت. و هر وقت به خدمتش مشرّف مىشدم و از واردات و مكاشفات و يا حالات و مقامات بيانى داشت، به مجرّد آنكه احساس صداى پا از پلّهها مىنمود گرچه شخص وارد از أخصّ خواصّ او بود، جمله را قطع میكرد و به بحث علمى و فقهى مشغول مىشد تا شخص وارد چنين پندارد كه در اين مدّت ما مشغول مذاكره و بحث علمى بودهايم.»
📚 «معادشناسى»، ج۱، ص۱۴۱
🆔 @allame_tehrani
⚡️مكاشفهٔ رحلت آيةالله حاج شيخ محمّدحسين غروى اصفهانى
«حضرت سند السّالكين و جمال العارفين آيةاللهالعظمى آقاى سيّد جمالالدّين گلپايگانى أفاضَاللهُعلينامنقدسيّاتنفسهالمُنيفة براى حقير نقل كردند كه: بعد از فوت مرحوم آيةالله آقا ضياءالدّين عراقى كه رياست و تدريس نجف منحصراً با آيةالله حاج شيخ محمّدحسين اصفهانى رحمةاللهعليهما شد، و هيچكس احتمال فوت آن مرحوم را نمیداد؛ پس از يک هفته از رحلت مرحوم عراقى، در وقتى كه من مشغول قرائت نماز شب بودم در قنوت نماز وَتر در حال بيدارى به تمام معنى الكلمه، مشاهده نمودم كه: مرحوم آقا ضياءالدّين عراقى سوار بر استرى است و همينطور آمد و آمد تا در خانهٔ حاج شيخ محمّدحسين داخل شد.
مرحوم گلپايگانى تغمّدهاللهبرحمته فرمودند: من يقين كردم كه آقا حاج شيخ محمّدحسين فوت كرده است، همين كه در بدء طلوع آفتاب خواستند بر فراز منارهٔ أميرالمؤمنين عليهالسّلام ندا كنند و صلوة بكشند من به اهل منزل گفتم: گوش كنيد كه اينک خبر رحلت حاج شيخ محمّدحسين را میدهد. چون گوش فرا داشتند شنيدند كه ارتحال حضرت ايشان را إعلام، و مردم را براى تشييع جنازه و نماز بر آن مرد دعوت میكند.»[۱]
📚 توحيد علمى و عينى، ص۲۸
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- و نيز در «جُنگ خطّى ۱۷»، ص۱۰ اين قضيّه را از آيةالله حاج شيخ لطفالله صافى گلپايگانى دام عزّه نقل مىكنند.(آیتِنور، ص۱۹۲)
🆔 @allame_tehrani
💬 حكايت ازبينرفتن بوى خوش مرحوم سيّد جمالالدّين گلپايگانى (ره) در اثر يک برخورد
علامه والد رضواناللـهعليه از برخى از اهل علم نقل مىكردند كه:
روزى مرحوم حضرت آيتاللـه آقا سيّد جمالالدّين گلپايگانى رحمةاللـهعليه را ديده است كه براى قرائت فاتحه و زيارت أهل قبور به وادىالسّلام مىروند. آرام آرام به دنبال ايشان حركت میكند بهطورىكه ايشان متوجّه نشوند، هنگامىكه به وادىالسّلام مىرسند مىبيند نفخهاى خوش از ايشان فضاى وادىالسّلام را عطرآگين میكند. مدّتى در بين قبور حركت كرده و فاتحه مىخوانند و همينطور آن بوى عطر در فضا منتشر بوده تا اينكه از قبرستان خارج مىشوند.
در راهِ برگشت با يكى از علماى نجف روبهرو مىشوند، او به آقا سيّد جمالالدّين سلام میكند و ايشان ردّ سلام كرده چند كلمهاى صحبت مىكنند. ايشان میگويد:
به مجرّد پاسخدادن به سلام آن عالم و صحبت با او، آن بوى خوش از ايشان رفت. پس از جداشدن از آن شخص آقا سيّد جمالالدّين رو كردند به من و فرمودند: «ديديد آقا! با يک صحبت چگونه آن بوى خوش رفت!» من فهميدم كه ايشان از همراهى من با ايشان در قبرستان مطّلع بودهاند.
بارى وقتى آقا سيّد جمالالدّين با آن طهارت و تقوى با يک برخورد اينگونه نزول مىكنند، حال سالكين عادى چگونه خواهد بود؟!
📚 نورمجرد، ج۱، ص۶۴۷
🆔 @allame_tehrani
🔰روابط علامه طهرانی با آیتالله حاج سید جمالالدین گلپایگانی (رضواناللهعلیهما)
حضرت علامه طهرانی در طول اقامت در نجف اشرف و كسب كمالات ظاهريّه و باطنيّه و استفاده از مجارى فيض ولايت عظماى مولىالموحّدين أميرالمؤمنين عليهأفضلصلواتالمصلّين و استمرار حركت سلوكى تحت تربيت آيةالله قوچانى رضواناللهتعالىعليه، از محضر پر بركت مرحوم آيةالله آقا سيّد جمالالدّين گلپايگانى أعلىاللهمقامهالشّريف كه مرد راهپيموده و دلسوختهٔ سير إلى الله بودند بهرهها بردهاند؛ هرچند رابطهٔ استاد و شاگردى بينشان برقرار نبوده است.
گوشههايى از حقائق شيرين آن دوره را كه خودشان به تناسب نكات تربيتىاش در كتاب ارزشمند «معاد شناسى» آوردهاند، و براى روشن شدن سيماى زندگى آقا در نجف اشرف و نحوهٔ استفادههاى سلوكى ايشان مفيد است، در اينجا مىآوريم.
↓۱- ارتباط علّامه طهرانی با مرحوم آيتالله سيّد جمالالدّين گلپايگانى
↓۲- شخصيّت مرحوم آيةالله گلپايگانى و ارتباط مستمر حضرت علامه طهرانی با ايشان
↓۳- نمونههائى از احوال مرحوم آيةالله گلپايگانى
- مشاهدهٔ ملائكهٔ عذاب
- مشاهدهٔ صُوَر برزخى و ملاقات با أرواح
- برخورد آیةالله گلپایگانی با حوریان بهشتی
↓۴- حالات والاى توحيدى
- کسی که عرفان ندارد، نه دنیا دارد نه آخرت!
- شفاعت امام هفتم عليهالسّلام برای آيةالله سید جمالالدین گلپايگانی (ره)
↓۵- مكاشفهٔ رحلت آيةالله حاج شيخ محمّدحسين غروى اصفهانى
📚 آیتِنور، ص ۱۸۵ تا ۱۹۳ (مشاهده)
🆔 @allame_tehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️در جستجوی پاسخ خداوند
💬 داستانی از مـثـنـوی مـعـنـوی
✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
🆔 @allame_tehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎 دلت را آینه کن!
💬 داستانی از مثنوی معنوی
🎙حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
🆔 @allame_tehrani
کانال علامه طهرانی
🔹یک صلوات بعد از نماز توبه * دستور توبه در اسلام همان است که در یکشنبهٔ اول ماه ذیقعده از رسول خد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📿 اثـر ذکـر
🎙حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظهالله)
@jazbeh_eshgh
🆔 @allame_tehrani
📜 صلوات خاصهٔ امام جواد عليهالسلام
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
📚 «بحارالأنوار»، ج۹۴، ص۷۷
@Nooremojarrad_com
🆔 @allame_tehrani
🔰 #پخش_زنده_صوتی
🏴 مراسم شهادت حضرت امام محمدبنعلی الجواد علیهالسلام
🌐 از طریق:
(صفحهٔ نورمجرد در آپارات)👇
https://www.aparat.com/Nooremojarrad_com/live
⏰ زمان:
دوشنبه آخر ماه ذیالقعدة، حدود ساعت ۴:۱۵ صبح
📍 مکان:
از بیت حضرت آیتالله حسینی طهرانی (مدظلهالعالی)
@Nooremojarrad_com
🆔 @allame_tehrani
🔰 اعمال ذیالحجه
فهرست
↓۱- فضیلت این ماه
↓۲- اعمال دههٔ اول ذیالحجه
↓۳- اعمال شب عرفه
↓۴- اعمال روز عرفه
↓۵- اعمال شب عید قربان
↓۶- اعمال روز عید قربان
↓۷- مراقبات عید غدیر
↓۸- بیست و چهارم ذیالحجه
↓۹- نزول آیات مبارک سورهٔ «هل اتیٰ» در شأن امیرالمؤمنین علی علیهالسلام و اهلبیت سلاماللّٰهعلیهم
↓۱۰- اعمال آخر ذیالحجه
↓۱۱- مطالب مرتبط
↓۱۲- پانویس
🌐 مشاهده از طریق لینک زیر:👇
http://erfanvahekmat.com/e/kG
🆔 @allame_tehrani
💍 ازدواج: مرحلهای ضروری
ازدواج یکی از مراحلی است که برای سالک ضروری است؛ یعنی اگر سالکی ازدواج نکند، این پله و این مرحله را طی نخواهد کرد و هرچه مقامش بالاتر برود به آن کمال مطلق نخواهد رسید.
📚 «گلشناحباب»، ج۱، ص۱۰۴
🗓 به مناسبت ۱ ذیالحجه سالروز ازدواج أمیرالمؤمنین و حضرت زهرا سلاماللهعلیهما
🆔 @allame_tehrani
🕋 شرکت در ثواب حجّ
اگر کسی در این دهه، بین نماز مغرب و عشاء دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت بعد از حمد، سورۀ توحید را خوانده، سپس این آیۀ مبارکه را بخواند: وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلَاثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَ قَالَ مُوسَى لِأَخِيهِ هَارُونَ اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي وَ أَصْلِحْ وَ لَا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ.
در روایت است که: خداوند او را با ثواب حجّاجی که در بیتاللهالحرام بوده و أعمال حجّ را بجا میآورند شریک میکند.
📚 «گلشن أحباب»، ج۲، ص۱۸۵
✍ حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظهالله)
@Nooremojarrad_com
🆔 @allame_tehrani
نور مجرد • حج و عمره و زیارت.pdf
3.23M
🕋 پیرامون حج و زیارت مدینهٔ منوره
📚 بخشی از کتاب شریف نورمجرد، ج۲
✍ حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظهالله)
@jazbeh_eshgh
🆔 @ezdevaje_elahi
🕋 مکه و توحید و اعمال دههٔ ذیالحجه
🎙سخنرانی حضرت علامه طهرانی (قدّس سرّه)؛ عصر جمعه ۲۹ ذیالقعده سال ۱۴۰۸ هـ.ق
🌐 مشاهده از طریق لینک زیر:👇
https://b2n.ir/makke_va_towhid
🆔 @allame_tehrani
کانال علامه طهرانی
💍 ازدواج: مرحلهای ضروری ازدواج یکی از مراحلی است که برای سالک ضروری است؛ یعنی اگر سالکی ازدواج نکن
🌷مَهرُالسُّنَّة
✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
🆔 @allame_tehrani
📿 تهلیلات واردۀ از امیرالمؤمنین علیهالسّلام
بَه بَه از آن تهلیلاتی که از أمیرالمؤمنین علیهالسّلام روایت شده است که در دهۀ اوّل ماه ذوالحجّة الحرام خوانده میشود:
✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 معادشناسی، ج۶، ص۳۱
🆔 @allame_tehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎 خودت را پیدا کن
🎙حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
🆔 @allame_tehrani