May 11
بسماللهالرحمنالرحیم
سلام بر شما
🌱 بهراستی آنچه از دل و قلمِ کسی چون علامهطباطبایی تراویده، حقیقت، نه مجاز است. بر آنیم اندکی از این حقیقت را در فضای مجازی با شما به اشتراک بگذاریم.
🌿 یاری شما در نشر چنین اندیشه نابی، عزم ما را راسختر خواهد کرد.
سپاس از حضور و همراهی شما🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهشتِ عذابآور
معناى جمله" وَ رِضْوانٌ مِنَ اللَّهِ أَكْبَرُ" بطورى كه سياق آن را افاده مىكند اين است كه خوشنودى خدا از ايشان از همه اين حرفها بزرگتر و ارزندهتر است.
و اگر رضوان را نكره آورد براى اشاره به اين معنا است كه معرفت انسان نمىتواند آن را و حدود آن را درك كند، چون رضوان خدا محدود و مقدر نيست تا وهم بشر بدان دست يابد، و شايد براى فهماندن اين نكته بوده كه كمترين رضوان خدا هر چه هم كم باشد از اين بهشتها بزرگتر است، البته نه از اين جهت كه اين بهشتها نتيجه رضوان او و ترشحى از رضاى اوست- هر چند اين ترشح در واقع صحيح است- بلكه از اين جهت كه حقيقت عبوديت كه قرآن كريم بشر را بدان دعوت مىكند عبوديتى است كه بخاطر محبت به خدا انجام شود، نه بخاطر طمعى كه به بهشتش و يا ترسى كه از آتشش داريم.
و بزرگترين سعادت و رستگارى براى يك نفر عاشق و دوستدار اين است كه رضايت معشوق خود را جلب كند، بدون اينكه در صدد ارضاء نفس خويش بوده باشد...
اين رضوان، حقيقت هر فوز و رستگارى بزرگى است، حتى رستگارى بزرگى هم كه با رسيدن به جنت خُلد دست مىدهد حقيقتش همان رضوان است، زيرا اگر در بهشت حقيقت رضاى خدا نباشد همان بهشت هم عذاب خواهد بود، نه نعمت.
ترجمه المیزان، ج۹، ص۴۵۶
با ما همراه باشید:
ایتا: https://eitaa.com/allameh_media
تلگرام:
https://t.me/allameh_media
همه، او...
اثبات وجود خدا از طريق برهانهاى منطقى، ممكن نيست؛ چون وجود خدا وجودى مطلق و بىقيد و حد است و داراى جنس و فصل نمىباشد و هر موجودى كه جنس و فصل منطقى نداشته باشد؛ در ذهن نخواهد گنجيد و عقل به او احاطه ماهوى پيدا نخواهد كرد.
نتيجه اينكه: خداوند داراى وجود ذهنى نيست، فقط هستى خارجى دارد و بس و ذات او در مقام ثبوت و در مقام اثبات يك چيز بيش نيست، پس او برتر از علم و جهل ذهنى است.
پس از دو حال خارج نيست يا وجود خدا به وصف خارجىاش معلوم و شناخته شده است و او از هيچ موجود غايب و چيزى هم فاقد او نيست و يا اينكه وجود او صددرصد مجهول و ناشناخته است؛ ولى چون خداوند سبحان از هيچ موجودى غايب نيست و هيچ پديدهاى بى او نمىباشد، پس قطعا او وجود ناشناختهاى نيست و همه وجدانا هستى او را دريافتهاند.
با ما همراه باشید:
https://eitaa.com/allameh_media
کفر و ایمان
" بركات" به معناى هر چيز كثيرى از قبيل امنيت، آسايش، سلامتى، مال و اولاد است كه غالبا انسان به فقد آنها مورد آزمايش قرار مىگيرد.
در جمله" لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ" استعاره به كنايه به كار رفته، براى اينكه بركات را به مجرايى تشبيه كرده كه نعمتهاى الهى از آن مجرا بر آدميان جريان مىيابد، باران و برف هر كدام در موقع مناسب و به مقدار نافع مىبارد، هوا در موقعش گرم و در موقعش سرد شده، و در نتيجه غلات و ميوهها فراوان مىشود، البته اين در موقعى است كه مردم به خداى خود ايمان آورده و تقوا پيشه كنند و گر نه اين مجرا بسته شده و جريانش قطع مىگردد.
جمله" وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا ..." دلالت دارد بر اينكه افتتاح ابواب بركتها مسبب از ايمان و تقواى جمعيتها است، نه ايمان يك نفر و دو نفر از آنها، چون كفر و فسق جمعيت، با ايمان و تقواى چند نفر، باز كار خود را مىكند.
با ما همراه باشید:
ایتا: https://eitaa.com/allameh_media
تلگرام:
https://t.me/allameh_media
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدانشناس!
خداوند برتر از اين است كه ديگران از طريق توصيف، محيط بر ذات او باشند و يا از اين رهگذر به شناخت حقيقت او نايل آيند؛ زيرا هرآنكه خدا را به صفتى محدود كند، او را نشناخته است.
و همين «اخلاص در معرفت» يعنى اين مرتبه از توحيد است كه براى انسان مسلّم مىسازد كه او از شناخت ذات حقتعالى قاصر و عاجز است؛ چون تنها وسيله براى شناخت اشياء توصيف آنها با مفاهيم و معانى ذهنى است كه در عالم تصوّر كاملا از هم جدا و ممتازند و محدوديّت، لازمه آنها مىباشد.
پس عقل انسان به آن هنگام كه مىخواهد چيزى را با صفتى توصيف كند در عين حالى كه مىخواهد بين صفت و موصوف از نظر مصداق، نوعى وحدت و اتّحاد برقرار كند ولى از نقطهنظر اينكه صفت از لحاظ مفهوم غير از موصوف است، خواه و ناخواه به مغايرت و بيگانگى آنها حكم مىكند.
پس وقتى كه انسان خدا را با صفتى موصوف مىكند و آنرا امر زايد بر ذات مىانگارد خدا را قرين و همدم چيزى مىسازد و همدم ساختن در پرتو دوگانگى صورت مىگيرد و دوگانگى لازمهاش تجزيه و به اصطلاح داشتن ما بهالاشتراك و ما بهالامتياز است و جزء داشتن موقعى معقول است كه بتوانيم به اين جزء و به آن جزء اشاره كنيم و تنها هنگامى مىتوانيم به چيزى اشاره كنيم كه آن، حدّ فاصلى داشته و از موجودات و پديدههاى ديگر مشخّص و متمايز گردد و محدوديّت فقط با وحدت عددى سازگار است و آن از توحيد حقيقى فرسنگها به دور مىباشد.
علی و فلسفه الهی ص۶۰
با ما همراه باشید:
ایتا: https://eitaa.com/allameh_media
تلگرام:
https://t.me/allameh_media
📝 «دستنوشتهها» مجموعهای است از یادداشتهای مرحوم سیداحمد ذوالمجدطباطبایی از جلساتِ خصوصی مرحوم علامهطباطبایی در دهههای ۴۰ و ۵۰ شمسی، که در منزل مرحوم ذوالمجد( تهران)برگزار شده است.
حاضران این جلسات افراد مختلفی بودهاند از جمله: شهیدمطهری، مرحوم سیدجلالالدین آشتیانی، هانری کُربن، دکتر سیدحسین نصر، دکتر ابراهیمیدینانی، دکتر داریوش شایگان و... .
در این جلسات که معمولاً شبهای جمعه و روز جمعه برگزار میشد، به علوم و معارف فلسفی، عرفانی، قرآنی و گاه مباحث فقهی، اصولی و تاریخی و همچنین مطالعات تطبیقی میان ادیان و مذاهب پرداخته شده است.
🛒 برای دریافت و ثبت سفارش این کتاب میتوانید به سایت انتشارات ذکرا و یا کانال علامهطباطبایی(ره) مراجعه نمایید.
🌐 سایت انتشارات ذکرا:
http://www.zekraa.ir
📱کانال علامهطباطبایی(ره)
https://eitaa.com/allameh_media
May 11
آئین بزرگداشت علامه سید محمدحسینطباطبایی
📌همراه با رونمایی از کتاب" دستنوشتهها"( یادداشتهایی از جلسات خصوصی علامه طباطبایی)
🗓زمان: چهارشنبه، ۲۳ آبانماه ۱۴۰۳
🕰 ساعت: ۱۵ تا ۲۰
📍مکان: خیابان شهید صدوقی خیابان حضرت ابوالفضلعلیهالسلام خیابان دانش، کوچه سوم، پلاک ۷۱، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
با ما همراه باشید:
ایتا: https://eitaa.com/allameh_media
تلگرام:
https://t.me/allameh_media