✨محبت دارای مقامات است:
🍃فی ان المحبه علی مقامات:
اعلم ان المحبه هی الغایه القصوی من المقامات و الذروه العلیا من الدرجات فما بعدها مقام الا وهو ثمره من ثمراتها کا لشوق و الانس ولا قبلها مقام الا وهو مقدمه من مقدماتها کا لصبر و الزهد و سایر المقامات و ان عز و وجودها ، فلم یخل القلب عن الایمان بامکانها
🍂محبت دارای مقاماتی است:
بدان که محبت ، هدف نهایی از مقامات و قله اوج انسان بسوی درجات است. پس از محبت مقامی نیست مگر اینکه میوه ای از میوه های باغ محبت است، مانند شوق و انس؛ و پیش از محبت نیز مقامی نیست مگر این که مقدمه ای از مقدمات محبت است، مثل شکیبایی، زهد و دیگر مقاماتی که گر چه بسیار عزیزالوجود و گرانقدر است لیکن قلب، امکان آن را باور دارد.
📚منبع: اذکار القلوب علامه فیض کاشانی فصل اول ص41.
@alle_yasen
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
May 11
السّواك نصف الإيمان و الوضوء نصف الإيمان.
مسواك كردن يك نيمه ايمان است. و وضو گرفتن يك نيمه ايمان است.
🔸نهج الفصاحه ، حديث 1782
@alle_yasen
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
💠#نماز_جعفر_طيار💠
💢حضرت آيت الله بهجت فرمودند:
براي حفظ فرزندانتان و رواشدن حاجات آنها نماز جعفر طيار بخوانيد.
☀️مرحوم علّامهی مجلسی در ادامه مینویسد:
به سند معتبر از حضرت امام زین العابدین علیه السّلام منقول است که چون جعفر طیّار، برادر امیرالمۆمنین علیه السلام، از هجرت حبشه مراجعت نمود، روزی رسید که فتح خیبر به دست امیرالمۆمنین علیه السّلام انجام شده بود. حضرت رسول صلّی الله علیه وآله به قدر مسافت یک تیر پرتاب، به استقبال او شتافت. چون جعفر نظرش بر جمال عدیم المثال آن حضرت افتاد، مشتاقانه به جانب آن حضرت دوید. حضرت او را در بر گرفت و دست در گردن او آورد و ساعتی با او سخن گفت. پس بر ناقهی غضبا سوار شد و جعفر را هم ردیف خود ساخت، و چون ناقه به راه افتاد، حضرت فرمود که: ای جعفر، ای برادر، میخواهی نسبت به تو بخشش بزرگی کنم؟ میخواهی تو را عطیّهی گرانبهایی بدهم؟ میخواهی تو را برگزینم؟ مردم گمان کردند که مال جزیل از غنایم خیبر به او عطا خواهد فرمود. جعفر گفت: بلی، پدر و مادرم فدای تو باد. پس حضرت نماز تسبیح را تعلیم نمود به او.
طریقهی خواندن نماز جعفر طیّار
حضرت صادق علیه السّلام فرمود:
رسول خدا صلّی الله علیه و آله به جعفر بن ابی طالب علیه السّلام فرمود:
چهار رکعت نماز میخوانی(دو نماز دو رکعتی)؛ در هر رکعت بعد از قرائت ـ یعنی خواندن حمد و سوره 15 بار میگویی: «سُبْحَانَ اللهِ ، وَ الْحَمْدُ لِلهِ ، وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ ، وَ اللهُ أَكْبَر» ـ تسبحات اربعه ـ بعد به رکوع میروی و 10 بار تسبحات اربعه میگویی. بعد از برخاستن از رکوع 10 بار تسبیحات اربعه میگویی. در سجدهی اوّل 10 بار تسبیحات اربعه میگویی. بعد از آن که سر از سجدهی اوّل برداشتی 10 بار تسبیحات اربعه می گویی. در سجدهی دوم 10 بار تسبیحات اربعه میگویی و سرانجام، بعد از آن که سر از سجدهی دوم برداشتی 10 بار تسبیحات اربعه می گویی.
حضرت رضا علیه السّلام فرمود:
در رکعت اوّلِ نماز جعفرطيار سورهی زلزال، در رکعت دوم سورهی عادیات؛ در رکعت سوم سورهی نصر؛ و در رکعت چهارم سورهی توحید خوانده شود.
منبع :
اصول كافي ، جلد سوم، صفحه ٤٦٥،٤٦٦
@alle_yasen
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
کتاب مثل نوشیدنی برای روح است؛ اما بعضی نوشیدنیها مضرند!
مجموعه طرح بهار کتاب ۹۸ (طرح اول)
📚 رهبر انقلاب: باید کتابِ خوب تولید شود. کتاب یک غذاست؛ یک غذای روح است؛ یک نوشیدنی روح است و چنانچه مقوّی باشد، روح را تقویت میکند.
⚠️ ما که سفارش میکنیم از این نوشیدنی بخورید، نوع نوشیدنی را معیّن نکردهایم. باید مواظب باشیم که مبادا نوشیدنی مسموم، خطرناک، فاسد، گندیده و مضر با رنگآمیزیهای خیلی خوب، دست مردم داده شود؛ بدون اینکه مردم بدانند.
🍔 همانطور که اماکن و سازمانهای ویژه، اگر ببینند غذایی فاسد به مردم فروخته میشود، با تولید کننده مقابله میکنند؛ اگر کتاب فاسدی هم به مردم داده میشود، باید با آن مقابله شود.
📕 البته من اعتقاد ندارم که باید هر کتاب و نوشتهای را که با سلیقهی خاصی نمیسازد و مضر بهنظر میرسد، جلوش را بگیریم. لکن کتب و نوشتههایی هست که مضر بودنشان برای مردم، واضح است؛ یعنی ترویج فحشا و فساد و از این قبیل است که برای مردم زیانآور است، نباید اجازه بدهند که چنین کتب و نوشتههایی منتشر شود.
📗 اما بیشتر باید تلاش کرد که کتابهای خوب، چاپ و منتشر شود.
@alle_yasen
#تعقیبات_نماز
نماز مغرب
شیخ طوسي در «مصباح المتهجّد» مى گوید:
پس از نماز مغرب و بعد از ذكر تسبیحات حضرت زهرا(علیها السلام) مى گویى:
💫1- اِنَّ اللهَ وَ مَلائِكَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِىِّ، یا اَیُّهَا الَّذینَ امَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیماً، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد النَّبِىِّ، وَ عَلى ذُرِّیَّتِهِ وَ صَلِّ عَلى اَهلِ بَیْتِهِ.
💫2- سپس هفت مرتبه مى گویى:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ، وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظیمِ.
💫3ـ سه مرتبه مى گویى:
اَلْحَمْدُلِلّهِ الَّذى یَفْعَلُ مایَشآءُ،وَلا یَفْعَلُ مایَشآءُ غَیْرُهُ.
💫4ـ بعد از آن مى گویى:
سُبْحانَكَ لا اِلهَ اِلاَّ اَنْتَ، اِغْفِرْ لى ذُنُوبى كُلَّها جَمیعاً،فَاِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ كُلَّها اِلاَّ اَنْتَ.
💫5ـ آنگاه نافله مغرب را مى خوانى كه چهار ركعت است (هر دو ركعت به یك سلام) و میان نماز مغرب و نافله آن، سخن نمى گویى.
از مرحوم «شیخ طوسى» روایت شده است: در ركعت اوّل بعد از حمد سوره «قل یا ایّها الكافرون» را بخواند و در ركعت دوم، سوره «قل هو اللّه احد» و در دو ركعت بعدى، هر سوره اى را خواست بخواند و در روایتى آمده است كه امام حسن عسكرى(علیه السلام) فرمودند ، در ركعت سوم پس از حمد، آیات نخستین سوره حدید تا آیه ششم (وَ هُو عَلیمٌ بِذات الصُّدور) را مى خواند و در ركعت چهارم پس از حمد، آخر سوره حشر از «لو أنزلنا هذا القرآن على جبل» را تا آخر سوره تلاوت مى كرد.
🔸مستحب است در سجده آخر نوافل در هر شب، مخصوصاً در شب جمعه هفت مرتبه بخواند:
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِوَجْهِكَ الْكَریمِ،وَاسْمِكَ الْعَظیمِ،وَمُلْكِكَ الْقَدیمِ،اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّد وَآلِهِ، وَاَنْ تَغْفِرَ لى ذَنْبِىَ الْعَظیمَ،اِنَّهُ لایَغْفِرُ الْعَظیمَ اِلاَّ الْعَظیمُ.
💫6- پس از انجام نافله، این تعقیبات نیز وارد شده است:
الف) ما شآءَ اللهُ لا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ، اَسْتَغْفِرُ اللهَ (ده مرتبه).
ب) اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مُوجِباتِ رَحْمَتِكَ، وَ عَزآئِمَ مَغْفِرَتِكَ، وَ النَّجاةَ مِنَ النّارِ وَ مِنْ كُلِّ بِلِیَّة، وَالْفَوْزَ بِالْجَنَّةِ وَالرِّضْوانِ فى دارِ السَّلامِ، وَجِوارِ نَبِیِّكَ مُحَمَّد عَلَیْهِ وَآلِهِ السَّلامُ، اَللّهُمَّ ما بِنا مِنْ نِعْمَة فَمِنْكَ، لا اِلهَ اِلاَّ اَنْتَ، اَسْتَغْفِرُكَ وَ اَتُوبُ اِلَیْكَ.
💫7ـ پس از انجام نوافل و تعقیبات، سجده شكر به جاى مى آورى و كمترین سجده شكر آن است كه سه بار بگویى: شُكْراً شُكْراً شُكْراً
💫8- از امام صادق(علیه السلام) روایت شده است كه وقتى نماز مغرب به پایان رسید بر پیشانى خود دست بكش و سه بار بگو:بِسْمِ اللّهِ الَّذى لا اِلهَ اِلاَّ هُوَ، عالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ، اَلرَّحْمنُ الرَّحیمُ، اَللّهُمَّ اَذْهِبْ عَنِّى الْهَمَّ وَ الْغَمَّ وَ الْحَزَنَ.
📚منبع : مصباح المتهجد، صفحات ٩٨، ٩٩
بحارالانوار.
@alle_yasen
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴