📍*تازهترین جزئیات از مقاومت آمریکاییها برای لغو تحریمها در مذاکرات نشست وین*
🔹آمریکاییها در دور اخیر نشست ایران با گروه ۱+۴ در وین نامهای با محتوای سختتر و سنگینتر از گذشته ارائه کرده و محورهایی را مشخص کردهاند.
🔻براساس این نامه آمریکاییها وعده دادهاند که دستور اجرایی تحریم دفتر رهبری و نهادهای زیرمجموعه دفتر رهبری را لغو میکنند. همچنین نهاد سپاه را از لیست تحریمی خارج میکنند اما دستور تحریمهای تسلیحاتی متعارف را لغو نمیکنند.
🔹کارشناسان در این باره معتقدند که اقدام آمریکاییها کاملا خلاف قطعنامه سازمان ملل، ضد برجام و در مواردی نیز حتی نقض صریح برجام است.
🔻آمریکاییها همچنین ادعا کردهاند که لیست اسامی شرکتها و افراد دارای تحریمهای قرمز- که در حدود ۴۵۰ مورد میشود- را لغو نمیکنند و این لیست قابل مذاکره نیست.
🔹آنها وعده دادهاند که فهرست افراد دارای تحریم زرد را لغو میکنند.
🔻آمریکاییها همچنین تعاملات و فعالیتهای مالی ایران با چرخه دلار (یوترن)را نپذیرفتهاند که این موضوع بسیار مهمی برای ایران است.
🔹آنها همچنین به رغم تأکید و اصرار ایران درباره راستیآزمایی لغو تحریمها در این باره حرف جدی نزدهاند. آمریکاییها الگویی مبنی بر همزمانی لغو تحریمها و راستیآزمایی آن را حداکثر طی یک هفته مطرح کردهاند که با سیاست کلی نظام ایران بسیار اختلاف دارد.
🔻بنابراین آمریکاییها اولاً تحریمها را به طور کامل لغو نمیکنند. ثانیاً حداکثر زمان پیشنهادی آنها برای راستی آزمایی یک دوره یک هفتهای است.
🔹آنها همچنین لغو تحریمها در قالب کاتسا را نیز نپذیرفتهاند.
🔻به نظر میرسد که در این دور از مذاکرات هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من با افتخار یک کارمندم
واکنش کوبنده #رئیسی به ناراحتی همتی از کارمند خطاب کردن او توسط رئیسی
پ؛ن؛این نکته خیلی مهمه همتی که دم ازدی بیان ،گیر ندادن به دختر بیحجاب میزنه ،دم از شجریان میزنه و کلی اراجیف عوام فریب ...اون وقت بخاطر خطاب کردن او به اسم کارمند اینجور عصبی شده انگار فحش بهش دادن!😳 چنین آدمی بنظر شما اصلا ازادی بیان میفهمه؟حقوق مردم براش مهمه؟! ...چنین ادمی به قدرت برسه با منتقد خود کاری میکنه از ساواک و شاه بدتر!!!
بله خوی دیکتاتوری و اشرافی باعث میشه که اگه کارمند خطابت کنن اینجور عصبی میشی!اما خودت کلی فحاشی و توهین میکنی!!! همانطور که قبلا روحانیشون همین کار کرد
#انتخابات
#دولت_سوم_روحانی
🔵 اجلاس بایدن و مون؛ ائتلافی در مقابل چین
🔻تحلیل
🔹 هفته گذشته جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در دومین دیدارش با یک رهبر خارجی در کاخ سفید، میزبان مون رییسجمهور کره جنوبی بود. این نشست پیرامون مسائلی بود که یک سوی آن، واکنش به دیپلماسی و سیاست خارجی چین محسوب میشود.
1️⃣ واکسن
تولید مشترک واکسن از اولین توافقهای این دیدار بود که در ادامه به همکاری در خصوص مقابله با تهدیدات بیولوژیک منجر شد. مدیریت بحران کرونا توسط چین پیش از تولید واکسن، از مهمترین چالشهای آمریکا و متحدانش در ارائه الگویی از کارآمدی بود که همکاری برای تولید واکسن را در میانشان برانگیخت.
2️⃣ فناوری
از دیگر ابعاد این مذاکرات همکاری در حوزه هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و نسلهای آتی تلفنهای همراه بوده است. تولید مشترک تراشههای وسایل حملونقل الکترونیکی در راستای کاهش وابستگی به چین، از مهمترین وجوه تقابلی این قراردادها در واکنش به رشد چین در حوزه فناوریهای نوظهور بوده است.
3️⃣ زنجیره عرضه
در بخش دیگری از مذاکرات، دولت بایدن با ایجاد مشوقهای اقتصادی برای همکاری با کره جنوبی در زمینه انعطافپذیری در زنجیره عرضه کالاهای عمومی، پیشفرض کره جنوبی را که این کشور برای دستیابی به فرصتهای اقتصادی، به چین نیاز دارد، به چالش کشید.
✅ بایدن درصدد تقویت ائتلافهای آمریکا با دولتهای شرق آسیا در راستای مهار قدرت فزاینده چین است و به همین دلیل اولین دیدارهایش با رؤسای دولتهای ژاپن و کره جنوبی بوده که به روشنی، اولویت چین در سیاست خارجی آمریکا را نشان میدهد.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
ادعای اندیشکدهی آمریکایی دربارهی تأیید صلاحیت نامزد برجستهی طیف انقلابیون:
*تأیید صلاحیت حجتالاسلام رییسی، مشروعیت نظام را زیر سؤال میبرد!*
«مؤسسهی واشینگتن» روز چهارم خرداد ۱۴۰۰ (۲۵ مه ۲۰۲۱) در گزارشی به قلم «عمر کارمی» شرایط رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ایران را پس از اعلام نتایج تأییدصلاحیتشدهها بررسی کرد.
نویسنده در این گزارش، از تصمیم شورای نگهبان برای احراز صلاحیت نشدن برخی از نامزدهای ریاستجمهوری، بهمنزلهی غافلگیری یاد کرد و مهمترین آنها را نیز رد صلاحیت شدن «علی لاریجانی» دانست.
نویسنده همچنین به سخنان آیتاللّه «صادق آملی لاریجانی» عضو شورای نگهبان نیز اشاره کرد که تصمیمات این نهاد را غیرقابل دفاع توصیف کرده بود. در این گزارش همچنین اسامی و سمت افرادی که رد صلاحیت شدند نیز بازنشر شد که بخش زیادی از گزارش به بازنشر این موارد اختصاص داشت. در ادامه آمد:
«مهمترین و شگفتآورترین رد صلاحیت شورا، «علی لاریجانی» بود که شجرهنامهی سیاسی عمیقی در ایران دارد و خانوادهی وی یکی از برجستهترین خانوادههاست که با روحانیون قم و نخبگان سیاسی در تهران نیز ارتباطی قوی دارد. از زمان ثبتنام در انتخابات، لاریجانی در کلابهاوس، اینستاگرام، توییتر و سایر رسانههای اجتماعی بسیار فعال بود و و هر روز چند بار پیام ارسال میکرد و به برخی از رقبای سرسخت خود، ازجمله [حجتالاسلام] رییسی و «سعید جلیلی» ضربه میزد. برخی اظهار کردند که هدف عملگرایانهی لاریجانی جلب نظر پایگاه رأیدهندگان جوان و تحصیلکردهی [دولت] «حسن روحانی» بود که نمیخواستند دیگر در انتخابات شرکت کنند.»
نویسنده ادعا کرد شورای نگهبان با رد صلاحیت «علی لاریجانی»، «محسن هاشمی»، «اسحاق جهانگیری و «مصطفی تاجزاده» تمام موانع پیروزی حجتالاسلام رییسی را برداشت. بهزعم او، حمایت از حجتالاسلام رییسی میتواند مشروعیت حکومت را در ایران از بین ببرد. کارمی در پایان نوشت:
«رهبر ایران ممکن است برخی افراد را به چرخهی انتخابات بازگرداند؛ همانطور که قبلاً نیز این کار را کرده بود. در حال حاضر به نظر میرسد که ایران مایل است برخی از طرفداران اصلی خود را از بین ببرد تا مطمئن شود [حجتالاسلام] رییسی به هر قیمتی پیروز میشود. این رویکرد مخاطرهآمیز یکی از نشانههای بیشماری است که نشان میدهد [حجتالاسلام] رییسی بهتدریج برای جانشینی [آیتاللّه] خامنهای بهعنوان رهبر [آیندهی ایران]، آماده میشود. پیروزی در انتخابات آینده میتواند شجرهنامهی اجرایی وی را برای این سِمَت تقویت کند و از سوی دیگر از دست دادن آن نیز برای دومین بار، میتواند این احتمال را بهطور کامل پایان دهد. اما در هر صورت، ایران ممکن است مشروعیت داخلی خود را بیشتر خدشهدار کند.»
*ملاحظه:*
رسانههای غربی و شبکههای معاند در حالی قصد دارند پیروزی احتمالی حجتالاسلام رییسی را تضعیف کنند که بعضی تحلیلگران تأکید دارند که مسبب اصلی نارضایتی مردم و پایین بودن احتمالی مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری، اصلاحطلبان و رحم اجارهای آنان، اعتدالگرایان هستند. دولت حجتالسلام رییسی حتی اگر با مشارکت پایین مردمی نیز تشکیل شود، اگر عملکرد قابل قبولی در چهار سال نخست از خود برجای بگذارد، میتوانند امید را دوباره در جامعه زنده کند و در انتخابات مجلس میزان مشارکت را افزایش دهد.
روزنامهی آمریکایی ادعا کرد:
*ایران مسیر را برای به قدرت رسیدن انقلابیون هموار میکند*
روزنامهی «نیویورکتایمز» روز هفتم خرداد ۱۴۰۰ (۲۸ مه ۲۰۲۱) در گزارشی به قلم «فرناز فصیحی» مدعی شد ایران راه رییس قوهی قضاییه از طیف انقلابی را برای رییسجمهور شدن باز کرده است. در این گزارش آمد:
«نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ایران همیشه بهشدت [از نظر صلاحیت] مورد بررسی قرار گرفتهاند و کسانی که به انقلاباسلامی وفادار نیستند رد صلاحیت شدهاند. در این محدودیتها، مدعیان نظرات متفاوتی در مورد کاهش محدودیتهای داخلی و یا معامله با غرب داشتند. به نظر میرسد اکنون حتی اختلافات جزیی که به رأیدهندگان شباهت زیادی برای انتخاب میداد، از بین رفته. نامزدهای انتخاباتی کنونی، کاملاً مواضع همسو با مواضع رهبر ایران دارند.»
فصیحی ادعا کرد نامزد پیشرو در انتخابات، حجتالاسلام رییسی است که سابقهی نقض حقوقبشر دارد و در دورهی گذشته نیز از «حسن روحانی» شکست خورد. بهزعم نویسنده، رییسی هیچ رقیب معتبری ندارد و بخت اول پیروزی در انتخابات است.
وی مدعی شد تحلیلگران میگویند ریاستجمهوری حجتالاسلام رییسی برنامهای را برای سالهای متمادی برای محافظهکاران با هدف تحکیم قدرت، تصاحب تمام شاخههای دولت، به حاشیه بردن جناح اصلاحات و محدود کردن جنگهای قدرت داخلی در جمهوریاسلامی نهایی میکند.
نویسنده به نقل از «عباس میلانی» مدیر مطالعات ایران در «دانشگاه استنفورد» نوشت: «امروز ما شاهد حملهی بیامان به هرآنچه شبیه به اصول جمهوریت بوده، بهنفع قدرت مطلق رهبر ایران، هستیم.»
نیویورکتایمز با اشاره به اعمال فشار حداکثری توسط دولت ترامپ در سالهای گذشته استدلال کرد که بایدن بهدنبال توافقی گستردهتر با ایران است که نهتنها برنامهی هستهای، بلکه توسعهی برنامهی موشکی و دخالت در درگیریهای منطقه را محدود کند. به ادعای نویسنده حجتالاسلام رییسی و جناحش مخالف امتیاز دادن به غرب هستند.
شگفتی از رد صلاحیت «علی لاریجانی» و «اسحاق جهانگیری» و همچنین اطلاعرسانی دربارهی رد صلاحیت «محمود احمدینژاد» و «مصطفی تاجزاده» و بازنشر ادعاهای آنان، بخشهای دیگر این گزارش بود. فصیحی در پایان نوشت:
«این بار به نظر میرسد تب انتخابات بسیار فروکش کرده؛ بخشی از آن بهدلیل همهگیری کووید-۱۹ است اما بیشتر آن ناشی از بیعلاقگی اساسی است. تهران و اکثر شهرها ساکت هستند؛ پوسترهای تبلیغاتی کمیاباند و تجمعات بهصورت برخط (آنلاین) برگزار میشود. ایرانیها با یک سال سوءمدیریت در همهگیری کووید-۱۹، ثبتنام کُند واکسن، اقتصاد در حال فروپاشی و ستم اجتماعی دستوپنجه نرم کردهاند. [حجتالاسلام] رییسی، رضایی و جلیلی قبلاً برای ریاستجمهوری نامزد شدهاند، اما نامزدهای دیگر شناختهشده نیستند. «عبدالله مؤمنی» فعال سیاسی مستقر در تهران و همسو با جناح اصلاحات گفت فهرست نهایی نشان میدهد محافظهکاران تندرو (انقلابی) قدرت را به دست خواهند گرفت و جمهوریاسلامی نسبت به افکار عمومی، بیاعتنایی کامل نشان داده است.»
*ملاحظه:*
اصطلاحطلبان خودشان از داخل کشور و سمپاتهایشان مانند نویسندهی همین یادداشت، مدتهاست تخریب چهرهی حجتالاسلام رییسی را شروع کردند.
تا پیشازاین تخریب «محمدباقر قالیباف» نیز در دستور کار اصلاحطلبان قرار داشت؛ اما پس از آنکه قالیباف نشان داد قصدی برای حضور در عرصهی رقابت ندارد، ترور شخصیت چهرههای انقلابی مانند «سعید جلیلی» نیز در برنامهی آنان قرار گرفت.
*حجتالاسلام رییسی، مانع پیشرفت مذاکرات میشود/ زودتر با ایران توافق کنید!*
نشریهی «نیوزویک» روز چهارم خرداد ۱۴۰۰ (۲۵ مه ۲۰۲۱) در گزارشی به قلم صهیونیست معروف «تام اُکانِر» مدعی شد بیشترین بخت پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری برای نامزدی انقلابی است و بااینحال مذاکرات همچنان ادامه دارد.
نویسنده مدعی شد حجتالاسلام «سیدابراهیم رییسی» نامزد انتخابات ریاستجمهوری و «محافظهکاری تندرو (انقلابی)» است که نسبت به اقدامات دیپلماتیک ایران در قبال غرب ابراز تردید کرده؛ بهویژه پس از خروج «دونالد ترامپ» رییسجمهور سابق آمریکا از توافق هستهای. در این یادداشت آمد:
«بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند [حجتالاسلام] «[سید]ابراهیم رییسی» بخت بالایی برای پیروزی دارد. این چشمانداز برای رییسجمهور آمریکا و توافق هستهای موجود، ناامیدکننده است. [حجتالاسلام] رییسی که در حال حاضر ریاست قوهی قضاییه را برعهده دارد، از حمایت طیف وسیعی از طرفداران گسترش برنامهی هستهای ایران، برخوردار است. طبق نتایج نظرسنجی صورت گرفته توسط مؤسسهی «ایرانپُل» و «دانشگاه مریلند» در فوریهی ۲۰۲۱ (بهمنماه ۱۳۹۹)، ۶۹ درصد ایرانیها معتقدند تا زمانی که آمریکا به برجام بازنگشته و به تعهدات خود عمل نکرده، ایران نباید در مذاکرات هستهای شرکت کند. تنها ۲۸ درصد موافق این مسأله بودند که تهران در اقدامی فوری با واشینگتن دربارهی توافق هستهای مذاکره کند. [حجتالاسلام] رییسی در بیانیهی خود به مناسبت نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری، به سیاست داخلی اعتبار بخشید و گفت نامزدی او بر مبارزه با فقر، فساد، تحقیر و تبعیض متمرکز خواهد بود. او گفت من بهمنزلهی یک نامزد مستقل به صحنه آمدهام تا بتوانم در مدیریت اجرایی کشور تغییراتی ایجاد کنم.»
بازنشر صرفِ سخنان مقامات آمریکایی مانند «جن ساکی» سخنگوی کاخسفید و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجهی آمریکا و همتایان روسی و چینی آنان و مقامات «اتحادیهی اروپا» دربارهی مذاکرات، بخشهای دیگر این گزارش بود.
*ملاحظه:*
روزنامهی «نیویورکتایمز» نیز در همان تاریخ در گزارشی به قلم «مایکل کِرُلی»، دیدار «بنیامین نتانیاهو» با «آنتونی بلینکن» و نظرات کارشناسان را بررسی کرد. نویسنده به نقل از «کریم سجادپور» پژوهشگر «بنیاد کارنگی» نوشت که جنگ در غزه هیچ تأثیر آشکاری بر مسیر مذاکرات هستهای ندارد، اما این مسأله نگرانی اصلی جمهوریخواهان و سیاستمداران صهیونیستی را برانگیخته است.
سجادپور مدعی شد منشأ بیشتر بیثباتی در غربآسیا (خاورمیانه) برنامهی هستهای ایران نیست، بلکه توسعه و انتقال موشکهای دقیق، راکت و هواپیماهای بدون سرنشین به متحدان منطقهای و رزمندگان مقاومت است.
وی دراینباره گفت: «ما در اصل قرار است دهها میلیارد دلار برای رفع تحریمهای ایران به آنها بدهیم؛ برای سلاحی که هیچ وقت قرار نبود از آن استفاده کند. ما به آنها اجازه میدهیم دو برابر این تسلیحات را به نیابتیهایشان بدهند.»
به گزارش نیویورکتایمز، «مؤسسهی هادسون» نیز طی نشستی مجازی (وبینار)، دراینباره صحبت کرده. «رون درمر» سفیر سابق رژیم صهیونیستی در آمریکا، مدعی شد عملکرد دولت بایدن در مماشات با ایران برای امنیت رژیم صهیونیستی فاجعهبار است.
«دیوید ماکوفسکی» مدیر برنامهی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی در «مؤسسهی واشینگتن» نیز مدعی شد هیچ جانشینی برای نتانیاهو که به از بین بردن برنامهی هستهای ایران متعهدتر باشد، ندیده است.
ماکوفسکی گفت: «مقامات اسراییلی امیدوارند از خصومت با واشینگتن كه ویژگی مذاكرات هستهای اوباما با ایران است، جلوگیری شود. نتانیاهو صریحاً این توافق را محكوم كرد زیرا محدودیت كافی بر فعالیت هستهای ایران اعمال نکرد. این توافق پس از یک دهه تمام میشود و به ایران اجازهی پشتیبانی از حماس و حزبالله را داده. مقامات اسراییلی نسبت به صحبتهای بلینکن و سایر مقامات بایدن دربارهی توافقی بالقوه طولانیتر و قویتر که به برنامهی موشکی ایران و پشتیبانی از نیابتیها اشاره میکند، تردید دارند.»
نویسنده مدعی شد برخی از تحلیلگران گفتند اگرچه در ظاهر انتخابات سختگیرانه در ایران نمیتواند نشانهی خوبی برای مذاکرات هستهای باشد اما میتواند نتیجهی معکوس داشته باشد. حتی توافق قبل از انتخابات را تسریع کند. وی ادعا کرد رهبر معظم انقلاب علیرغم ابراز خصومت نسبت به آمریکا، میخواهند مذاکرات احیای توافق هستهای موفقیتآمیز باشد، اما نمیخواهند فردی از طیف اعتدالیون (اصلاحطلبان) رییسجمهور بعدی باشد.
به گزارش نیویورکتایمز «سوزان مالونی» معاون و مدیر برنامهی سیاست خارجی در «مؤسسهی بروکینگز» نیز اخبار مربوط به انتخابات ایران را بسیار مهمتر از درگیریها در غزه خواند و هشدار داد مذاکره با تهران بهطور فزایندهای، دشوار خواهد شد. به ادعای او، م
قامات ایران حتی متحدتر از امروز، با رفتاری بدخواهانه، ظاهر میشوند.
نتانیاهو، محور دیدار خود با بلینکن، وزیر امور خارجهی آمریکا را آتشبس در غزه، بازسازی این منطقه و مذاکرات هستهای با ایران اعلام کرد. وی در نشست مشترک خبری با بلینکن گفت: «اگر حماس با نقض آتشبس به اسراییل حمله کند، پاسخ ما بسیار شدید خواهد بود. با بلینکن در مورد تدابیر پیشگیرانه از بسیج مجدد حماس بحث و رایزنی کردیم. مذاکرات برای پیوستن آمریکا به توافق هستهای ایران نیز ازجمله موضوعات مورد بحث در دیدار دو طرف بود؛ امیدواریم آمریکا به توافق هستهای با ایران بازنگردد زیرا از نظر ما این امر راه را برای دستیابی ایران به سلاح هستهای هموار خواهد کرد.»
وی اعلام کرد با بلینکن راههای گسترش دامنهی توافقهای رژیم صهیونیستی با رژیمهای عربی برای عادیسازی روابط را نیز بررسی کردهاند. این روزنامهی آمریکایی به نقل «جاناتان شانزر» پژوهشگر لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» (افدیدی) نیز نوشت:
«همانطور که گفتههای نتانیاهو روشن کرد، به نظر میرسد درگیری در غزه موجب مشخص شدن حسن نیت بایدن با نخستوزیر اسراییل و روشن شدن افکار عمومی شده. اما چشمانداز بازگشت آمریکا به توافق هستهای هنوز تهدید میکند که در واشینگتن و بیتالمقدس فشارهایی جدید ایجاد خواهد شد؛ موضوعی که روابط «باراک اوباما» و نتانیاهو را مسموم کرد. داستان غمانگیز بزرگ، نزدیک است. آن داستان، توافق هستهای ایران خواهد بود. بایدن و نتانیاهو میدانند هر دو احساس ناراحتی کردهاند، اما در مقایسه با اصطکاک سیاسی که وجود دارد، این ناراحتی، ناچیز است.»
*عصبانیت شدید لابی نایاک از محبوبیت حجتالاسلام رییسی*
نشریهی «فارنپالسی» روز ششم خرداد ۱۴۰۰ (۲۷ مه ۲۰۲۱) در گزارشی به قلم «سینا طوسی» مدعی شد انتخابات ریاستجمهوری پیش رو در ایران، نقطهی عطف نامطلوبی را برای این کشور رقم میزند. این عضو لابی «شورای ایرانیان آمریکایی» (نایاک) در ابتدای یادداشت مغرضانهاش نوشت:
«درحالیکه «علی لاریجانی» حمایت خود را از مذاکرات با غرب برای برداشتن تحریمها و حل احتمالی اختلافات مسألهی هستهای ابراز کرده بود، [حجتالاسلام] «[سید]ابراهیم رییسی» رییس تندروی (انقلابی) قوهی قضاییه، دیدگاهی کاملاً متفاوت دربارهی برخورد با تحریمها ابراز کرده است. او دو ماه پیش گفت مشکلات اقتصادی به جای دنبال کردن مذاکرات با دشمن باید از طریق مدیریت درست منابع انسانی و ظرفیتهای طبیعی حل شود. رد صلاحیت لاریجانی که اصلاحطلب نیست، اما در شاخهی اصولگرایان جناح محافظهکار قرار دارد و همچنین حذف نامزدهای اصلی میانهرو و اصلاحطلب از دور رقابتهای انتخاباتی امسال، عملاً [حجتالسلام] رییسی را برای رسیدن به مقام ریاستجمهوری بدون رقیب کرده و اهمیت این موضوع فراتر از مسألهی پروندهی هستهای است.»
طوسی که از سمپاتهای فعال اصلاحات در خارج از ایران است مدعی شد که انقلابیون در ایران با جهانبینی اقتدارگرایانه و قویِ ضدآمریکایی خود، بهطور گستاخانهای برای حذف رقبای میانهروی خود از عرصهی سیاسی و واژگون کردن پایههای جمهوریت نظام، حرکت میکنند.
وی کوشید با انتقادهای بیمنطق خود وجههی حجتالاسلام رییسی را تخریب کند و ادعا کرد انتخابات ریاستجمهوری در این دوره کاملاً فرمایشی است و آقایان جلیلی، زاکانی و قاضیزاده نامزدهای پوششی هستند که برای حمایت از حجتالاسلام رییسی آمدهاند.
طوسی از چهرههای انقلابی که در اطراف حجتالاسلام رییسی هستند بهشدت انتقاد کرد و مدعی شد اعضای جبههی پایداری و سایر افراد طیف اصولگرایان در اطراف حجتالاسلام رییسی، همان انقلابیونیاند که سالهاست منتظر حذف میانهروها (اصلحطلبان) از صحنهی سیاسی ایران هستند.
وی در ادامه با اشاره به افرادی چون «محمد خاتمی»، «حسن خمینی» و «میرحسین موسوی» مدعی شد ایران عادت دارد «فرزندانش را بخورد!» او ادعا کرد انقلابیون ایران تحتفشار آمریكا در دولت ترامپ بسیار توانمند شده بودند و حالا بهدنبال تحكیم كلی قدرت هستند.
طوسی ادعا کرد هدف نهایی آنها ممکن است تعیین حجتالاسلام رییسی بهمنزلهی رهبر بعدی ایران باشد. بهزعم نویسنده، با این کار دامان جمهوریاسلامی با از دست رفتن مشروعیت کافی لکهدار میشود و حوزههای حفظ قدرتش کاهش مییابد.
*ملاحظه:*
اعضای لابی نایاک و سایر سمپاتهای خارجی اصلاحات که پس از عملکرد ضعیف «حسن روحانی» در دورهی دوم ریاستجمهوریاش، دفاع چندانی از او و گفتمان اعتدال و اصلاحات ندارد، حالا تنها راهبردشان تخریب چهرهی حجتالاسلام رییسی است.
هدف آنان دو چیز است؛ اول لوث کردن پیروزی وی و القای یکطرفه بودن و فرمایشی بودن انتخابات و دوم، بدبین کردن مردم نسبت به مسألهی جانشینی حجتالاسلام رییسی در مقام ولیفقیه. آنان قصد دارند با ایجاد دوقطبی میان ریاستجمهوری و مقام رهبری انقلاب، این باور را در عموم جامعه ایجاد کنند که حجتالاسلام رییسی گزینهی مناسبی نهتنها برای رهبری نظام، بلکه حتی برای ریاستجمهوری نیز نیستند. زیرا حجتالاسلام رییسی یک بار در سال ۱۳۹۶ از روحانی شکست خورده و اگر قرار به محبوبیت باشد، محبوبیت روحانی برای رهبر شدن بیش از حجتالاسلام رییسی است. این در حالی است که در روزهای اخیر در توییتر فارسی هشتگ «#روحانی_متشکریم» نیز داغ شده بود.
🔵 بحران S400 میان آمریکا و ترکیه؛ راهحلی وجود دارد؟
🔻گزارش
🔹 نشنالاینترست در مقالهای سعی کرده راهحلی برای معضل مخالفت آمریکا با خرید سامانه S400 روسیه از سوی ترکیه بیابد. نویسنده، حمایت آمریکا از کردهای سوریه و مسأله حقوق بشر را از دیگر مشکلات فیمابین خوانده است.
🔸 آمریکا نگران است که سیستمهای راداری پیشرفته این سامانه، اطلاعات تسلیحات ناتو در ترکیه را استخراج کند. به همین دلیل ترکیه را از فهرست خریداران جنگندههای F35 حذف کرد. در عین حال اردوغان همچنان بر خرید این سامانه پافشاری میکند که میتواند از دو منشأ برخیزد:
1️⃣ اول اینکه گمان میکند آمریکا نهایتاً عقبنشینی کرده و حفظ ترکیه در چارچوب ناتو را بر این اختلافات، ترجیح خواهد داد.
2️⃣ دوم اینکه اردوغان به دلیل آنکه آمریکا را از جمله عوامل کودتای ناکام ژوئیه 2016 میداند، حاضر به عقبنشینی در برابر واشنگتن نیست. همچنین مایل است ژستی مستقل از آمریکا از خود بروز دهد.
🔸 راهحل نویسنده آن است که ترکیه این سامانه را در پایگاه نظامیاش در قطر مستقر سازد تا نگرانی آمریکا نیز برطرف شده و بتواند همچنان به همکاری با ناتو در خاک ترکیه ادامه دهد.
✅ مشکل این راهحل آن است که احتمالاً با مخالفت مسکو مواجه خواهد شد. پایگاه الورید که بزرگترین پایگاه منطقهای آمریکاست، در قطر واقع شده و از سوی دیگر محتمل است که عربستان و امارات نیز با استقرار این سامانه در قطر موافق نباشند.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔵علم و تمدن اسلامی
🔻تاثیر فوق العاده ی نماز اسلامی بر روی سلامت روانی افراد .
📕سایت مرکز اطلاعات زیست فناوری آمریکا یا ncbi در مقاله ای به بررسی آثار روانی نیایش اسلامی ( نماز ) پرداخت و عظمت عبادت مسلمانان را بر همگان آشکار کرد ونوشت :
Several reports on the application of prayers in psychotherapy illustrate the positive outcome in the individuals exhibiting pathological symptoms such as tension, anxiety, depression and anti-social tendencies.
ترجمه : چندین گزارش نشان داده اند نماز در #روان_درمانی کار برد دارد ،[ نماز خواندن ] پیامدهای مثبتی بر روی سمپتوم ها و نشانه های آسیب های روانی ای همچون تنش ، اضطراب ، افسردگی و جامعه ستیزی دارد.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3705686/
🔹 یک توضیح مهم درباره ی لغت tension و release که در متن فوق بکار رفته این است که در روان شناسی در مورد چندین اختلال از جمله پيرومانيا، كلپتومانيا و تريكوتيلومانيا (جزو معیارهای دیاگنوستیک نیست) از این عبارت استفاده میشود پس نماز بر روی تمام این اختلالات تاثیر مثبتی دارد
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
📍*شورای روابط بین الملل روسیه: کیک چند لایه: نگاهی به روابط روسیه و آمریکا* - اجلاس آینده ولادیمیر پوتین و جو بایدن به طور سنتی امیدهای زیادی برای بهبود روابط روسیه و آمریکا ایجاد می کند. چنین امیدهایی در بیشتر ربع قرن گذشته با این دیدارها همراه بوده است.
*ایوان تیموفیف؛ عضو شورای امور بینالملل روسیه*
- تجربه تاریخی نشان می دهد که خوش بینی بیش از حد چندان بجا نیست. اغلب گفتگوها با یک رویکرد مثبت انجام شدند، اما منجر به رفع تناقضات اساسی در روابط دو کشور نشدند. علاوه بر این، با گذشت زمان، چنین تناقضاتی عمیقتر هم شدند. از این رو لازم است هوشیارانه ویژگی های شرایط سیاسی فعلی و وظایف سیاست خارجی هر دو کشور را ارزیابی کنیم.
- واقعیت برگزاری این اجلاس اتفاق مثبتی است. نشست ژنو در مقایسه با مذاکرات ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ در هلسینکی در سال ۲۰۱۸ از شانس موفقیت بیشتری برخوردار است. بر خلاف سلف خود، رئیس جمهور فعلی ایالات متحده کمتر تحت فشار محدودیتهای سیاسی داخلی است. او با تشکیلات مستقر نمیجنگد، رسوایی انتخابات و اتهامات “تبانی با روسیه” بر او مسلط نیست. توافقهای احتمالی بین دو رئیس جمهور، هرچند ناچیز، شانس بیشتری برای توجیه دارد. با این وجود، فدراسیون روسیه و ایالات متحده در چارچوب رژیم تقابل استراتژیک به نشست وارد میشوند. مجموعه تناقضات اساسی چشمگیر است. از جمله موارد کلیدی: امنیت یورو-آتلانتیک، روابط در فضای پس از اتحاد جماهیر شوروی، مسئله اوکراین، اوضاع سوریه، امنیت سایبری، حاکمیت و دخالت در امور داخلی.
- از نظر واشنگتن، مسکو یک دشمن سازش ناپذیر و قاطع است که اگرچه از نظر منابع محدود است، اما ممکن است تهدیدی جدی در برخی از مناطق باشد و همچنین مانع تحقق منافع آمریکا در مناطق خاصی از جهان شود. ایالات متحده بسیاری از مشکلات را با سیستم سیاسی روسیه مرتبط میداند و به طور ضمنی مشروعیت آن را نفی میکند (“یک رژیم اقتدارگرا و فاسد”). در همین حال، ایالات متحده مجبور به تعامل با فدراسیون روسیه است. نادیده گرفتن تناقضات ذکر شده دشوار است. سیاست مهار هم به خودی خود آنها را حل نمی کند، گرچه هیچ کس قصد ندارد این سیاست را کنار بگذارد.
- علاوه بر این، مباحثی وجود دارد که بحث در مورد آنها بسیار ساده است. مهمترین آنها کنترل تسلیحات است. تمدید استارت ۳ را می توان یک گام به جلو دانست، اما فقط یک فرصت پنج ساله را برای توسعه توافقنامههای جدید فراهم می کند. با توجه به فروپاشی پیمان INF و برخی رژیمهای دیگر، ظهور سلاح ها و فنآوریهای مدرن جدید، این بازه زمانی مسخره است. علاوه بر این، در برخی از موضوعات، مسکو در رأس منحنی قرار دارد و قطعاً در نقش یک درخواست کننده در میز مذاکره نخواهد نشست. شکی نیست که ایالات متحده قادر خواهد بود ظرفیت روسیه را با منابع خود متوازن کند. در نهایت، هر دو طرف به حداقل پیشبینیپذیری رضایت میدهند، بنابراین درخواست برای رژیم های جدید معاهده ممکن است به خوبی شکل بگیرد. اجلاس ژنو قادر به آغاز این گفتگوها است.
یک عامل مهم پس زمینهای برای این دیدار تقابل رو به رشد بین ایالات متحده و چین است. واشنگتن پکن را در مقایسه با فدراسیون روسیه، دشمن خطرناک تر و دشوارتر می داند. در مذاکرات کنترل تسلیحات، قابلیتهای نظامی رو به رشد چین در حال تبدیل شدن به یک متغیر مهم است. دولت ترامپ سعی کرد مسکو را ترغیب کند تا در موضوع کنترل تسلیحات سه جانبه که شامل پکن هم بشود مشارکت کند. اما این ایده توسط هر دو قدرت اوراسیایی رد شد. رویکرد بایدن دقیقتر است، اما چین چشم انداز آمریکا را رها نخواهد کرد.
- آمریکایی ها نگرانیهای دیگری نیز درباره جمهوری خلق چین دارند. واشنگتن برای مدت طولانی چشم خود را بر روی روابط نزدیک مسکو و پکن بست. اعتقاد بر این بود که چنین مشارکتی اعلامی است و تهدید بزرگی نیست: میتوان با روسیه و چین جداگانه برخورد کرد، اما آنها با هم علیه ایالات متحده عمل نخواهند کرد. ظاهراً اکنون دیدگاه واشنگتن در حال تغییر است. به نظر میرسد که همکاری نزدیک بین فدراسیون روسیه و چین به عنوان یک تهدید تلقی میشود و مهار یا برهم زدن روابط نزدیک دو کشور به عنوان یک وظیفه دیپلماسی به شمار میآید. با این حال، ایالات متحده به سختی میتواند حق انتخاب جدی دیگری به مسکو ارائه دهد. سطح اعتماد بسیار پایین است و تجربه تاریخی اخیر بحث برانگیز است.
- در پایان، ایالات متحده در قالب یک کیک چند لایه به روابط با روسیه مینگرد. در برخی از لایه ها، تعامل امکان پذیر است، اما در اکثر لایههای دیگر مخالفتها مهار میشوند. هرگونه پیشرفت در موضوع کنترل تسلیحات، مشکلات دیگر را حل نمیکند. لایههای کیک از بسیاری جهات بر هم عمود هستند. گسترش استارت ۳ مانع از تحریمهای جدید نشد.