🔵 انتشار فصلنامه «نقد دینی»
🔸همزمان با سالروز درگذشت علی شریعتی، نخستین شماره فصلنامه نقد دینی منتشر شد. این نشریه الکترونیکی نگاهی تحلیلی-انتقادی به فهم دین و ضرورت بازسازی اندیشه دینداران دارد.
🔹موضوع پرونده ویژه این شماره چیستی و چرایی نواندیشی دینی است. شماره نخست فصلنامه با ۱۴ مقاله و در ۱۹۷ صفحه در وبسایت این نشریه قابل دریافت است.
🔸در یادداشت نخست این فصلنامه که با سردبیری محمدجواد اکبرین، منتشر میشود، آمده است:
🔹«سرانجام پس از ماهها پیگیری و همت جمعی از دوستان، دفتر فصلنامه نقد دینی باز شد تا از دین، نقد دینی و ضرورت بازسازی اندیشه دینداران بگوید و تازههای صاحبنظران را در نقاط مختلف جهان، به ویژه در بستر اسلام و ایران، در جامهای تازه گرد آورَد و نخستین نشریه فارسیزبانِ این حوزه در خارج از کشور باشد.
🔸موضوع پرونده ویژه در نخستین شماره از این فصلنامه چیستی و چراییِ نواندیشی دینی است. این موضوع اگرچه مکرر است اما به معنای مصطلح، تکراری نیست. هر چه جهان و انسان تغییر میکند پرسشهایی خاص و متفاوت از دین در جهان جدید، زاده یا تجدید میشود و چیستی و چرایی وجود نحلهای از دینداران یا دین پژوهانی که به این مواجهه میاندیشند بیشتر خود را نشان میدهد. انتشار دفتر نخست این فصلنامه، همزمان شده است با فراگیری ویروس و بلا و ابتلای عالمگیری که علاوه بر به چالش کشیدن همه وجوه حیات انسان، الهیات را نیز با پرسشها و تنشها و چالشهایی تازه روبهرو کرده است.
🔹صاحبنظران بزرگواری که دعوت فصلنامه را برای این پرونده پذیرفتهاند در ۹ مقاله به این پرسشها پاسخ دادهاند: آیا نواندیشی دینی با «دغدغه ایمانی» در پی دفاع از متون و گزارههای دینی به زبان امروز و خرافهزدایی از ساحت دین است؟ آیا نواندیشی دینی با «دغدغه آکادمیک و علمی» در پی یک پروژه پژوهشی درباره اجزاء مختلف دین و احیانا تبیین نسبت آن با دنیا و انسان جدید است؟ آیا نواندیشی دینی با «دغدغه روشنفکری» (نه الزاما و انحصارا آکادمیک) به دنبال روشنگری و نوزایی فکری در یک جامعه دینی است و ایجاد تغییرات اجتماعی در جهت آزادی، عدالت و اخلاق را دنبال میکند؟ اگر دغدغه نواندیشی دینی ترکیبی از دو یا سه مؤلفه فوق است، کدامیک متغیّر اصلی است؟ آیا پروژه نواندیشی دینی نسبتی با وضعیت جامعه مخاطبش دارد و مثلا ترکیب جمعیت و میزان و درصد مذهبی بودن یا نبودن جامعه تاثیری در این پروژه و کمیت و کیفیت آن نمیگذارد؟ و سرانجام با توجه به کارنامه حکومت دینی در ایران و واکنش جامعه به آن، آیا میتوان برای پروژه نواندیشی دینی در جامعه کنونی ایران همچنان جایگاهی قائل بود؟
🔸در صفحات خارج از این پرونده، سینماگری در آنچه که سینمای دینی خوانده میشود تأمل کرده است. مقالهای دیگر به قصه نامکررِ حیات و هویتِ دکتر علی شریعتی پرداخته است که از پیشکسوتان بازسازی و تجدید فکر دینی در نیم سده اخیر به شمار میآید؛ چنانکه این شماره نیز در چهل و سومین سالروز درگذشت او منتشر میشود. در ادامه، گفتگویی با زندهیاد رضا بابایی در باب «حکومت، مشروعیت و عدالت» فرصتی است برای گرامیداشت یاد این نواندیش دینی که بهار جاری در ۵۵سالگی و پس از ماهها ابتلا به سرطان از جمع ما رفت؛ گفتگویی که در زمان حیات او منتشر نشده است. پایانبخش فصلنامه نیز معرفی دو کتاب است که سال گذشته توجه علاقمندان به این حوزه را جلب کرده است».
🔹این نشریه در پایان هر فصل منتشر میشود و در هر شماره، پروندهای را به موضوعی خاص اختصاص میدهد. حسن یوسفی اشکوری، مدیر مسئول فصلنامه است و در کنار او محمد جواد اکبرین (سردبیر)، رضا علیجانی و حسن فرشتیان هدایت و انتشار آن را بر عهده دارند.
🗞منبع: کانال کلمه(اصلاح طلب ضدانقلاب)
...
📡🌎📡🌎@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
❌توييت معنادار على دانشمند
🗞منبع: کانال اصلاح طلبان جوان
...
📡🌎📡🌎@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
سازمان عفو بینالملل حکم اعدام فرهاد صالحی، ۲۹ ساله، متهم به تجاوز به پسری ده ساله را محکوم کرد.
این سازمان میگوید حکم اعدام برای لواط به عنف (تجاوز به مرد با اجبار) ناعادلانه و طبق قوانین بینالمللی ممنوع است.
بر اساس گزارشی که در سایت رسمی این نهاد حقوق بشری منتشر شده است، ایران سالانه صدها نفر را اعدام میکند و جایگاه «شرمآور» دومین کشور از لحاظ شمار اعدامها را کسب کرده است.
🗞منبع: کانال رادیو فردا(ضد انقلاب)
...
📡🌎📡🌎@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
⛔️احمدی نژاد بدنبال التهاب در کشور⁉️⁉️
❌کانال نزدیک به احمدی نژاد با طرح ادعای پیشروی قیمت دلار به ۲۵ هزار تومان بدنبال چیست؟
#اصلاح_طلبان_نیوز
🗞منبع: کانال اصلاح طلبان نیوز
...
📡🌎📡🌎@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
نمایندگی آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه، ۲۹ خرداد، با انتشار بیانیهای از پیشنویس قطعنامه سه کشور اروپایی که از ایران میخواهند به پرسشهای آژانس پاسخ دهد اعلام حمایت کرد.
خبرگزاری بلومبرگ روز ۲۶ خرداد گزارش داد که آلمان، فرانسه و بریتانیا پیشنویس قطعنامهای توبیخی را به شورای حکام ارائه کردهاند.
سه کشور اروپایی در این قطعنامه ضمن ابراز نگرانی از اینکه ایران بیش از چهار ماه است «با سرپیچی از مفاد پروتکل الحاقی» به بازرسان آژانس اجازه دسترسی به محلهای مورد درخواستشان را نداده است، خواستار «همکاری کامل» تهران شدهاند.
بیشتر بخوانید
🗞منبع: کانال رادیو فردا(ضد انقلاب)
...
📡🌎📡🌎@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
کمتر از دو هفته به موعدی که دولت اسرائیل برای آغاز روند الحاق بخشهایی از کرانه باختری تعیین کرده، نخست وزیر اسرائیل چهار سناریو را برای عملی کردن این طرح به وزیران دفاع و خارجه ارائه کرد.
به گزارش شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و یاریو لوین، رئیس مجلس و سیاستمدار ارشد حزب حاکم لیکود، چهارشنبه شب، ۲۸ خرداد ضمن ارائه چهار سناریوی الحاق به بنی گانتس، وزیر دفاع و گابی اشکنازی، وزیر خارجه، خواهان بررسی این سناریوها از سوی این دو دولتمرد شدند.
بر اساس این گزارش، بنیامین نتانیاهو و یاریو لوین در این نشست فاش نکردند که لیکود کدام یک از سناریوها را برای آغاز روند الحاق ترجیح میدهد تا ابتدا بنی گانتس و گابی اشکنازی که حزبشان، آبی- سفید، همپیمان دولت است، موضع نهایی خود را ابراز کند.
🗞منبع: کانال رادیو فردا(ضد انقلاب)
...
📡🌎📡🌎@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
🔺لشگر فاطمیون هدف تحریمهای جدید آمریکا در سوریه؛ ارتباط این گروه با جمهوری اسلامی چیست
⚡️آمریکا بهمن ۱۳۹۷ نیز اعلام کرده بود که دو گروه شبه نظامی وابسته به ایران که در سوریه فعال هستند را تحریم کرده است. این دو گروه عبارتند از: لشکر «فاطمیون» که متشکل از شبه نظامیان افغانستانی است و تیپ «زینبیون» که از نیروهای پاکستانی تشکیل شده است.
🗞منبع: کانال صدای آمریکا(ضدانقلابی)
...
📡🌎📡🌎@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
🔴 روحانیت در کارِ ساختنِ تاریخ است!
✍️ #محمدحسین_کریمیپور:
🔸قرن پانزدهم میلادی پایان دوره هزار ساله قرون وسطی است. اروپا زخم خورده از جنگ های بی پایان مذهبی، ترکتازی کلیسا، انگیزاسیون، طاعون، قحطی و کاهش جمعیت، در آستانه رنسانس ایستاده است.
🔹ویل دورانت پرده ای از پایان عصر ایمان را اینگونه تصویر می کند:
در این میان، محیط عقلی وفکری کلیسا نیز دستخوش تحولی شد که به زیان آن بود. کلیسا هنوز دانش پژوهان ومحققان ساعی و شرافتمندی در آغوش خود می پرورد. اما در مدارس ودانشگاههایی که بنیاد نهاده بود، اقلیتی پرورش یافت که شیوه تفکرشان برای مردان متدین وپاک کلیسا خوشایند نبود. گوش فرا دارید و ببینید سنت برناردینو بسال ۱۴۲۰ در مورد ایشان چه می گوید: “ بسیاری از مردم چون پستی و فرومایگی زندگی راهبان و زاهدان و راهبه ها و کشیشان را می بینند، یکه می خورند. وچه بسیار ایمانشان را از دست می دهند. به آنچه بالاتر از خانه هایشان است، اعتقاد ندارند و آنچه در مورد کیش ما نگاشته شده، حقیقی نمی دانند. بلکه گمان می برند اینهمه ساخته و پرداخته اندیشه آدمیست ونه الهام ربانی! .. آنها به آئین های مقدس بچشم تحقیر می نگرند .. معتقدند روحی وجودندارد .. از دوزخ نمی ترسند و آرزوی بهشت ندارند. بلکه به چیزهای ناپایدار، دل بسته و می گویند برای آنها بهشت، همین جهان است.“
🔸گمان می کنم که شوربختانه، مذهب تشیع در کشور ما، دورانی شبیه این را تجربه می کند. چند دهه قبل، قم مقر سیادت مرجعی آسمانی چون مرحوم بروجردی بود. وقتی به قم می نگریستی، معلم شاخص را علامه طباطبائی، طلبه را بهشتی، سفیر را موسی صدر و واعظ را مطهری می یافتی. آنجا اما طی دهه ۳۰ و ۴۰ ، نسل عملگرای روحانیتِ زمینی، بی سر وصدا در کار تولد بود. روحانیونی که در انتهای دهه ۵۰ ، قدرت را قبضه کردند و طی چهل سال آن کردند که نعوذ بالله منه. حال قم، بزرگ وثروتمندست و تعداد طلاب زیاد شده است. این قم بروجردی ندارد. در حالی که مراجع متعدد به جمع وجوهات و رویت هلال و مانند آن محدودند، قم صحنه آقاییِ امثال مصباح و محمد یزدی است. اگر شبیری هم دارد، در خانه نشسته و به چشم نمی آید. خلائق از اصحاب عمائم، خلخالی، جنتی، موسوی تبریزی، خوئینی ها، فلاحیان، رازینی، آملی، اژه ای، طائب، پناهیان و احمد خاتمی را با پوست وگوشت ، درک کرده اند و آنها را مصادیق روحانیت شیعی می دانند. من این آقایان را اصحابِ مذهبِ قدرت می خوانم. مذهبی که در آن قدرت در غایت تقدس است و برای حفظ و بسط آن، خیلی کارها می شود کرد. خیلی از طلاب و روحانیون ازین نحله نیستند. غالب آنها را باید روحانیت خاموش و حوزه تقیه نامید که آنچه از مصلحت مسلمین می فهمند را زیر عبا یا در خلوت بیت ، ابلاغ می فرمایند. اما هزاران معمم از جنسِ مذهبِ قدرت، در نهایت جلوه و ظهور، مساجد و منابر را در اختیار دارند و در محاکم ، ادارات ، صدا و سیما، دانشگاه و هر گوشه کشور روز وشب در کارند. آنها دارند با عجله، آینده ایران را شکل می دهند. آنها ناخودآگاه، مصرانه در کار توسعه این باورند که دینی که نمایندگی می کنند نه راه حل که خودِ مشکلست! از ثمره وجود آنانست که برخی خلائق به نحله های فکری دیگر می گروند و کثیری، کلیت باور دینی را وا می نهند و انزال دین و رسالت را افسانه می خوانند. فروپاشی اخلاقی جامعه، یکی از نتایج این روند است. بنیانِ اخلاق ایرانی که بر باور دینی استوار شده بود، سست شده و منظومه اخلاقی دیگری، اقبال و استقرار نیافته است.
🔹آنچه روحانیت کاتولیک ظرف چند صد سال با باور دینی مردم اروپا کرد، اینجا برخی مردان دین با جد و جهد در مدتی بس کوتاهتر به انجام می برند. تشیع ایرانی حالش خوب نیست و سالهای دشواری پیش رو دارد. مع الاسف ایران هم!
✅
🗞منبع: کانال کلمه(اصلاح طلب ضدانقلاب)
...
📡🌎📡🌎@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
🔴 در عراق هم دست ایران از ذخایر ارزی کوتاه ماند
🔸دست ایران در عراق هم از ذخایر ارزی خود کوتاه ماند. آنچه که بعد از خروج آمریکا از برجام برای جمهوری اسلامی در مبادلات تجاری با اتحادیه اروپا غیرقابل تحمل بود، در مبادلات تجاری با عراق تحقق یافت: تهاتر انرژی در برابر کالاهای اساسی – صدور برق در برابر واردات غذا و دارو.
🔹به گفته بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران هر ماه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار گاز به عراق صادر میکند. چهار میلیارد دلار از ۱۲ میلیارد دلار صادرات ایران به عراق مربوط به صادرات برق و گاز است که دو میلیارد دلار آن هنوز پرداخت نشده است. عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران چهارشنبه ۱۷ ژوئن /۲۸ خرداد در یک سفر فشرده به بغداد که فقط هشت ساعت به درازا کشید با علی محسن اسماعیل العلاق، رئیس کل بانک مرکزی عراق و همچنین با مصطفی الکاظمی، نخستوزیر دیدار و گفتوگو کرد. بر اساس گزارش سفر همتی که در شبکه اینستاگرام منتشر شده، حاصل این دیدار این بود که دو کشور تصمیم گرفتند ساز و کاری مشترک را برای تسریع در تأمین کالاهای اساسی ایران به کار گیرند.
🔸علی محسن اسماعیل العلاق، رییس بانک مرکزی عراق با اشاره به تفاهمنامهای که سال گذشته بین دو بانک مرکزی امضا شد گفت:
🔹«این تفاهمنامه روابط بانکی و مالی دو کشور و نحوه استفاده از منابع بانک مرکزی ایران را به طور شفاف مشخص کرده است. امروز توافق کردیم بر همان اساس اقدامات لازم را انجام بدهیم.»
🔸سال گذشته دو طرف در مورد «تسهیل امور بانکی صادرکنندگان کالا و خدمات ایرانی»، «فعالیت شعبههای بانکهای ایرانی در عراق»، «ایجاد روابط کارگزاری بانکهای ایرانی با بانکهای عراقی» و همچنین «ضرورت پذیرش ضمانتنامههای دیناری به جای ضمانتنامه دلاری برای فعالیت پیمانکاران ایرانی» بحث و گفتوگو کردند. این گفتوگوها در چارچوب کانال مالی ویژه تجارت ایران و عراق مطرح شد که اکنون قرار است برای تهاتر دلار و برق در برابر کالاهای اساسی و داروی مورد نیاز ایران به کار گرفته شود. بیش و کم مشابه کانال مالی سوئیس که در ایران به عنوان «شتا» شناخته میشود و وزارت خزانهداری آمریکا هم بر آن نظارت دارد.
🗞منبع: کانال کلمه(اصلاح طلب ضدانقلاب)
...
📡🌎📡🌎@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
🔴 یک دهه سقوط؛ قدرت اقتصادی هر ایرانی در دهه ۱۳۹۰ چقدر کم شده است؟
✍️ #علی_رنجیپور:
🔸مرکز آمار ایران اواخر هفته گذشته گزارش رشد اقتصادی سال ۱۳۹۸ را منتشر کرد. گزارشی که حکایت از آن داشت که اقتصاد ایران طی یک سال سخت و نفسگیر، ۷ درصد کوچکتر شده است.
🔹در متن این گزارش گفته شده نرخ رشد اقتصادی بدون نفت حدود منفی یک درصد بوده است. رشد اقتصادی بخش کشاورزی ۳ درصد، بخش صنعت و معدن (با احتساب نفت و گاز) منفی ۱۵ درصد و بخش خدمات هم صفر درصد بوده است.
🔺سقوط اقتصادی ایران در دهه ۱۳۹۰
🔸در بایگانی دادههای اقتصادی مرکز آمار دومین سقوط بزرگ اقتصادی ایران بعد از جنگ است. پیشازاین، طبق آخرین آمارهای موجود در این سازمان، سقوط منفی ۸ درصدی سال ۱۳۹۱ بزرگترین رکود اقتصادی ثبت شده است.
🔹محاسبه دادهها و اعداد و ارقام ارایهشده نشان میدهد میانگین رشد اقتصادی در دهه ۱۳۹۰ تقریبا صفر است. این در حالی است که جمعیت ایران در این مدت بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است. درجا زدن اقتصاد ایران در این دهه باعث شده قدرت اقتصادی مردم ایران حدود ۱۰ درصد کم شود.
🗞منبع: کانال کلمه(اصلاح طلب ضدانقلاب)
...
📡🌎📡🌎@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم/ قاضی: ۱۱۰ میلیون درهم (۵۰۰ میلیارد تومان) درخواست وام کردی ۲۲۰ میلیون درهم (هزار میلیارد تومان) برات واریز کردند. وثیقه که نگرفتند، تضمین هم نگرفتند از شما هیچی، آیا یه کپی شناسنامه از شما گرفتهاند؟
متهم: نه! حتما یه شناختی از من داشتند که بهم دادند دیگه!!!
🗞منبع:کانال آزادی تودي
...
📡🌎📡 @online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76
8.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایتی تلخ از برازجان، دولت کجاست؟
زن برازجانی میگوید که همسرش که پدر دخترانش نیز است به دو دختر خود تجاوز میکرد؛ زن یکی از دختران را در کودکی به یک مرد سالخورده میفروشد به قیمت ۲۰ میلیون تومان. کودک تاب زندگی با آن مرد سالخورده را ندارد و میخواهد جدا شود...
.
از زبان خود این زن بشنوید رنجی که بر زنان و دختران ایرانی میگذرد...
.
متاسفانه نام فرد یا نهاد سازنده این مستند را نمیدانیم. یکی از همراهان این ویدئو را ارسال کرده است.
.
#کودکان #تجاوز_جنسی #برازجان #خشونت #حقوق_زنان
🗞منبع:کانال توانا
...
📡🌎📡 @online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه #اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76